Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Sukitte Iinayo | Say I love you

Tv series Fall 2012 Romance school Shoujo Zexcs

  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#16 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 October 2012 - 19:49

Κακό, πολύ κακό το 3ο επεισόδιο. Το παράδοξο είναι ότι με το που το είδα θυμήθηκα τις αντίστοιχες σκηνές από το manga, που μάλλον είχα διαγράψει από τη μνήμη μου.

Δήθεν σοβαρή ατμόσφαιρα χωρίς καμία ουσιαστική αιτία. Αυτό είναι ένα τρικ που χρησιμοποιούν συχνά στα anime αλλά εδώ η απόδοση του ήταν τόσο κακή (ή πρόχειρη, δεν ξέρω) που το αποτέλεσμα ήταν μάλλον αστείο. Το πρόβλημα που είχα αναφέρει στο προηγούμενο post ισχύει και εδώ. Πάλι κάνουν την πρωταγωνίστρια να ξεχωρίζει χαντακώνοντας τις υπόλοιπες γυναίκες. Δεν σχολιάζω τα self deprecating σχόλια. Ήταν και αυτά απλά αστεία, αν όχι γελοία.

Ας ελπίσουμε τα υπόλοιπα επεισόδια να έχουν τη χαριτωμενιά των 2 πρώτων.

Posted Image


#17 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 26 October 2012 - 17:26

Εγώ δεν θα πω το 3 κακό. Θα το πω απλά μέτριο με κακές στιγμές (:P).
Ποτέ δεν λάτρεψα τα shoujo και δεν νομίζω να το κάνω. Άλλωστε άμα είναι να δω κάποιο romance θα το προτιμήσω ένα josei. Στο Sukitte Inayo βλέπω ένα μέσο shoujo, χωρίς πρωτοτυπίες και γεμάτο με κλισέ (τα οποία ίσως να μην ενοχλούν τόσο, αλλά παραμένουν κλισέ) το οποίο εξυπηρετεί τους περισσότερους σκοπούς του.

Συμφωνώ με την Ανελις στο ότι συνέχεια παρουσιάζουν τις υπόλοιπες κοπέλες ως χαζές/υπερβολικές/χαζογκόμενες για να τονίσουν το πόσο καλόκαρδη, ξεχωριστή, φανταστική είναι η Mei. Η οποία δεν είναι. Είναι απλά μια αντικοινωνική κοπελίτσα, με χάρες τις οποίες βρίσκεις σε ένα εκατομμύριο άλλες. Ξεχωριστή πάντως, δεν είναι (στο πραγματικό σύμπαν πάντα, γιατί στο σύμπαν του Sukitte όλες οι κοπέλες είναι ηλίθιες και χαζές).

Τώρα σοβαρή ατμόσφαιρα εγώ δεν ένιωσα
Spoiler:


Αυτό ναι, το θεώρησα κακό σαν εκτέλεση.

#18 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 06 November 2012 - 12:52

Spoiler: 5


#19 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 November 2012 - 13:16

^Και να ήταν μόνο αυτά.... Πλέον αυτή η σειρά είναι για 'μένα full guilty pleasure. Από τα 3α shoujo της σεζόν (που βλέπω) είναι το κατώτερο.

Posted Image


#20 Loveanime

Loveanime

    Christina-sai.fan

  • Members
  • 177 posts

Posted 06 November 2012 - 13:39

Ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου manga και σαν anime ειναι καλο με ικανοποιητικο animation κι ακολουθει το manga σωστα. αν εξαιρεσουμε το επεισοδιο 3 που ηταν καπως μπερδεμενο και το επεισοδιο 4 που αλλαξαν την ιστορια του Kakeru, τα υπολοιπα ηταν πιστα στο manga! Ο τροπος που της δινει το βραχιολακι ειναι λαθος αλλα ακομα ειναι νωρις για να πουμε ποσο καλο ή κακο ειναι!
Posted Image"When the Dogs wake up, you can once again start to hear the warbling of a demon.."

#21 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 02 December 2012 - 18:31

Έχω χάσει πια πάσα εκτίμηση και ιδέα για την Mei. Δεν ξέρω αν στο manga διαφέρει ο χαρακτήρας της, αλλά πια την βλέπω ως μια τυπική, χαζή και άβουλη πρωταγωνίστρια.

Και είναι κρίμα ρε γαμώτο, γιατί είχε τις ικανότητες να γίνει ένα καλό anime, αλλά μετά από το τρίτο επεισόδιο άρχισε να τα περιπλέκει και να τα σκατώνει σιγά σιγά. Ειδικά η ψευτοσοβαρή κατάσταση που επικρατεί, που είπε και η Anelis, το κάνει δέκα φορές χειρότερο.

#22 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 01 January 2013 - 12:51

Τελείωσε και αυτό. Αρκετά ωραία σειρά που την παρακολούθησα πολύ ευχάριστα. Πιο παλιά είχα αρχίσει και το manga οπότε ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω. Τα τελευταία επεισόδια κλείσανε την σειρά αρκετά ωραία, χωρίς να σου δίνουνε έντονα την αίσθηση ότι κόβετε απότομα (δεδομένου ότι το manga συνεχίζει ακόμα).
Για εμένα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το Tonari no Kaibutsu-kun αλλά παρόλα αυτά ήταν ένα αρκετά όμορφο shoujo! :)

#23 Alpasar

Alpasar

    Anime Newbie

  • Members
  • 157 posts

Posted 05 January 2013 - 21:10

Το τελείωσα και εγώ. Για να πω την αλήθεια το βαρέθηκα, έως και το τελευταίο επεισόδιο η πρωταγωνίστρια ήταν άβουλη και αναποφάσιστη.
Δημιουργούσε προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν. Μόνο να δίνει συμβουλές ήξερε.
Θα του 'βαζα ένα 6/10.
Posted Image

#24 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 06 January 2013 - 00:27

Η σαπίλα της προηγούμενης σεζόν δεν άντεξα να τη τελειώσω.
Ξεκίνησε καλά και εξελίχθηκε σε κάτι αισχρό.
Από μια στιγμή και μετά ένιωθα πως οτιδήποτε γινόταν για χάρη της πρωταγωνίστριας, καταστάσεις γεγονότα αναπτύξεις χαρακτήρων κτλ, για να δείξει πόσο αδικημένη είναι αλλά και πόσο καλή και όλα αυτά
Διάολε μέχρι και σε κακά σόνεν έχω δει καλύτερη μεταχείριση λολ.
Έχω απορία πάντως για τις καλές εντυπώσεις που υπήρχαν για το μάνγκα, είναι τόσο διαφορετικό ή οι απόψεις μας διαφέρουν τόσο πολύ;

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#25 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 06 January 2013 - 15:39

Ναι, αυτό. Ενώ ξεκίνησε με προοπτικές, στην συνέχεια χάλασε εντελώς. Κλείσιμο ούτε αυτό δεν είχε, και ήταν τίγκα στις ντροπιαστικές και κακές στιγμές. Ειδικά στα τελευταία επεισόδια. Εκεί ας πούμε που της φόραγε η μάνα της την yukata και της έλεγε "να γίνει γυναίκα", εκνευρίστηκα.

Δεν, δεν δεν. Ένα 4 από 'μένα.

Όσον αφορά το manga τώρα, Jorg, δεν το έχω διαβάσει, αλλά έχω ακούσει και πως άτομα που το είχαν διαβάσει και τους άρεσε, απογοητεύτηκαν από το anime. Οπότε νομίζω πως δεν πρέπει να ήταν το ίδιο κακό και αυτό.

#26 redqueen

redqueen

    Za Zombie Chicken...

  • Members
  • 847 posts

Posted 06 January 2013 - 23:34

Ναιιιιι ουτε εμενα με ξετρελανε.. που μαι και πολυ ευκολη σε τετοια θεματα...

Εριξα κατι rage την λυπομουν την Κειτο... η πρωταγωνιστρια ο ορισμος του χαπατου που με ειχε σπασει τα νευρα ,να της κλεβουν το γκομενο (σορρυ) μεσα απο τα χερια και να καθεται σαν το χαζο και να τα δεχεται... το δε μοντελο ηταν γαβγαβ οσο δν παει αλλα κλασσικα change of heart ....κι αυτη σπαστικια σε πολλα σημεια.... ο πρωταγωνιστης αλλο πανεξυπνο που δν καταλαβαινε τι του γινεται.. αιντε παμε σε σπιτια αλλωνων ,αιντε ειμαστε μαζι και περιμενει απο τν αλλη να του πει οτι την πειραζει (που επρεπε) αλλα παλι where is common logic/sense bro? τν μονο που συμπαθησα ηταν εκεινος με το περιεργο μαλλι Kai νομιζω τν ελεγαν....εκεινος αντι να παιξει που@@@@α βοηθησε να λυθει το μπαχαλο ... ο μονος straight αρακτηρας που τουλαχιστον ειπε τι ηθελε και δν το κρυβε.... καλα η αδερφη η μικρη ηταν απρεγραπτη... τετοιο ανακατωμα εκανε το μομολο επειδη ειναι overly attached με τν αδερφο.... φτανειιιι πιαααααααααα
Τα τελευταια με το φεστιβαλ τπτ ουαου...

Γενικα το χειροτερο απο τα αλλα shojo της season...

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#27 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 07 January 2013 - 12:44

Εγώ πάντως δεν θα συμφωνήσω καθόλου για τον χαρακτήρα της Mei. Εμένα δεν με πείραξε καθόλου, γιατί πολύ απλά το ότι είναι αναποφάσιστη, άβουλη (ή χάπατο) είναι ουσιαστικά ο κεντρικός άξονας γύρο από τον οποίο γυρίζει όλο το anime (και το manga). Αυτός είναι ο χαρακτήρας της και πάνω σε αυτόν στηρίζετε όλη η ιστορία. Το περίεργο θα ήταν το αντίθετο. Να την βλέπαμε δηλαδή ξαφνικά δυναμική, αποφασιστική κ.τ.λ. Ακόμα και ο τίτλος της σειράς υποδουλώνει αυτό ακριβός το χαρακτηριστικό της(την αδυναμία της δηλαδή να ανοιχτεί στον άλλο και να του πει ότι τον αγαπάει).
Φυσικά είναι κάτι πολύ κλισέ που το έχουμε δει να επαναλαμβάνετε πολλές φορές σε shojo. Το θέμα όμως είναι, ότι η σειρά είναι ειλικρινής με τον εαυτό της από το πρώτο επεισόδιο. Παίρνει αυτό το κλισέ μοτίβο και το αναπτύσσει (κατά την γνώμη μου πάντα) όμορφα μέχρι το τέλος. Και σε συνδυασμό με το πάρα πολύ όμορφο animation που είχε και την normal μουσικούλα, νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν ένα αξιοπρεπέστατο shojo. :)



Also tagged with one or more of these keywords: Tv series, Fall 2012, Romance, school, Shoujo, Zexcs