Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Anime Recommendations

anime vampires

• Please log in to reply
7352 replies to this topic

#1291 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 23 October 2008 - 17:58

Θα ήθελα να ψάξω για ορισμένα σοβαρά anime για αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας. Όταν λέω σοβαρά anime εννοώ με βάθος και ρεαλισμό.
Συγκεκριμένα θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε anime με θέματα όπως τα παρακάτω:

1. Θρησκεία. (Κυρίως Ιαπωνική θρησκεία ή βουδισμό)
2. Φιλοσοφία.
3. Πολιτική.
4. Εκπαίδευση.
5. Ιστορία. (Κυρίως αρχαία ή μεσαιωνική Ιαπωνική ιστορία)
6. Μυθολογία. (Κυρίως Ιαπωνική μυθολογία)

Θα ήθελα να μάθω κυρίως για anime όχι science fiction ή έστω με λίγη φαντασία.
Δεν με πειράζει αν υπάρχουν μόνο αμετάφραστα γιατί ξέρω Ιαπωνικά.
Επίσης και προτάσεις για manga ευπρόσδεκτες.

(Edit συγγνώμη που δεν έγραψα σε αυτό το θέμα αλλά δεν το βρήκα με την αναζήτηση! Καλύτερα να υπάρχουν οι τίτλοι των θεμάτων και στα Ελληνικά)

Edited by ATANASHIOSU, 23 October 2008 - 18:10.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#1292 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 23 October 2008 - 18:02

ασυζητητι 20th Century Boys αν δεν το εχεις διαβασει ηδη.
μονο manga υπαρχει.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#1293 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 October 2008 - 18:13

Θα ήθελα να ψάξω για ορισμένα σοβαρά anime για αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας. Όταν λέω σοβαρά anime εννοώ με βάθος και ρεαλισμό.

Από anime σου προτείνω να δεις Ayakashi και Mononoke, και από puppet animation το εκπληκτικό Shisha No Sho του Kihachiro Kawamoto.

(Επίσης το Ghost Hound έχει ορισμένα στοιχεία ιαπωνικής θρησκείας και μυθολογίας.)

Αν θυμηθώ και άλλους τίτλους, θα επανέλθω.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1294 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 23 October 2008 - 18:24

2. Φιλοσοφία.
3. Πολιτική.
4. Εκπαίδευση.

(Edit συγγνώμη που δεν έγραψα σε αυτό το θέμα αλλά δεν το βρήκα με την αναζήτηση! Καλύτερα να υπάρχουν οι τίτλοι των θεμάτων και στα Ελληνικά)

samurai deeper kyo έχει στοιχεια απο Ιαπωνική μυθολογία.
κα ιδες ένα καινουριο που βγήkε στο anime-media.έχει πολλα στοιχεια από βουδισμό.ga-rei zero
Posted Image
Spoiler:

#1295 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 24 October 2008 - 00:06

2. Φιλοσοφία.

Tα anime που ζητάς πλέον βρίσκονται σε έλλειψη λόγω μαζικότητας, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια :

Για 1,5,6 προτείνω εκτός απ'αυτά που είπε ήδη ο Kenny, να δεις όλα τα stop-motion puppet animation του Κahachiro Kawamoto. Μη χάσεις κανένα και τα shorts και όλα.
Για φιλοσοφικά μηνύματα που είπες, δες αν θες και τα Phoenix (Hi no tori) το series αλλά κυρίως τα παλιά 3 ovas, επίσης το "night on the galactic railroad" movie είναι μια καλή επιλογή αν και αργό.

Edit : (θυμήθηκα και μερικά καλά movies)
με θέμα το 1 και 5 :
Oseam (κορεάτικο) και Nitaboh (είναι και drama genre αυτά.)

Σοβαρά και ρεαλιστικά movies-επιλογές που έχουν και έντονο το στοιχείο της πολιτικής αλλά και λίγων φιλοσοφικών συζητήσεων/μηνυμάτων, αν και είναι κάπως scifi (ειδικά τα Patlabor) :
Jinroh the wolf brigade, Patlabor2.
Σειρά με έντονο το πολιτικό στοιχείο, δε ξέρω αν υπάρχει για την Ιαπωνική πολιτική.
Τα gits sac πχ και το Legend of the galactic heroes αν και έχουν έντονο το στοιχείο της πολιτικής, δε ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνεις μιας και είναι scifi.

Τέλος alltime favorite ρεαλιστικό series με λίγα στοιχεία Ιαπωνικής Κουλτούρας, πολύ ωραία μηνύματα και ελάχιστο fantasy : Seirei No Moribito.
Κι επειδή απ'ότι κατάλαβα σου αρέσει και το food for thought, δες αν δε το έκανες ήδη και το mind game movie.

Edited by Radagast, 24 October 2008 - 15:39.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#1296 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 24 October 2008 - 04:50

Ευχαριστώ παιδιά θα τα κοιτάξω. Κρίμα πάντως που υπάρχουν λίγα ιστορικά anime. Θα μπορούσαν να έκαναν κάποιο σε στυλ το Κοτζίκι ή το Χέικε μονογκατάρι που να έχει κάποια ιστορική βάση.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#1297 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 24 October 2008 - 07:40

αυτό που ψάχνεις είναι

http://www.anime.gr/forums/%C4%E9%E1%EA%DF%ED%E7%F3%E7-%F4%F9%ED-anime/3689-japanese-fantasy-mythology-collection-volume-1-a.html

:tensai:

Posted Image

#1298 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 24 October 2008 - 11:03

2. Φιλοσοφία.
3. Πολιτική.
4. Εκπαίδευση.

seirei no moribitο ισως???

#1299 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 24 October 2008 - 12:15

αυτό που ψάχνεις είναι

http://www.anime.gr/forums/%C4%E9%E1%EA%DF%ED%E7%F3%E7-%F4%F9%ED-anime/3689-japanese-fantasy-mythology-collection-volume-1-a.html

:tensai:

Μωρέ θα του το 'λεγα, αλλά το ADN δεν φτάνει και μέχρι το Sapporo. :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1300 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 posts

Posted 25 October 2008 - 21:28

θα ηθελα να μου προτεινετε ενα ανιμ με θεματα τις δυσκολιες παιδιων στο σχολειο,κακοποιηση απο την οικογενεια,θανατος γονιων ενος παιδιου,βιασμους.γενικως δακρυβρεχτες ιστοριες με ψυχολογικα προβληματα και εννοειτε οτι πρεπει να ειναι slice of life.καμια προταση?(ΟΧΙ hentai)
Posted Image

#1301 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 25 October 2008 - 21:58

θα ηθελα να μου προτεινετε ενα ανιμ με θεματα τις δυσκολιες παιδιων στο σχολειο,κακοποιηση απο την οικογενεια,θανατος γονιων ενος παιδιου,βιασμους.γενικως δακρυβρεχτες ιστοριες με ψυχολογικα προβληματα και εννοειτε οτι πρεπει να ειναι slice of life.καμια προταση?(ΟΧΙ hentai)

Αν αφαιρεσεις τους βιασμους, προφανως μιλας για το Shinji.:hahaha:
Δε νομιζω οτι θα φτασεις σε τετοια επιπεδα ψυχολογικης βιας αν δεν προσεγγισεις κανα Paranoia Agent, το οποιο δεν ειναι slice of life, και εντελει αν φτασουμε τα slice of life να ειναι τοσο extreme σε τραγικα γεγονοτα, μαλλον η κοινωνια θα ειναι σε πολυυυυ ασχημη κατασταση. Εν τελει, δεν πας να δεις κανα Elfen Lied?

Posted Image

#1302 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 posts

Posted 25 October 2008 - 22:54

Αν αφαιρεσεις τους βιασμους, προφανως μιλας για το Shinji.:hahaha:
Δε νομιζω οτι θα φτασεις σε τετοια επιπεδα ψυχολογικης βιας αν δεν προσεγγισεις κανα Paranoia Agent, το οποιο δεν ειναι slice of life, και εντελει αν φτασουμε τα slice of life να ειναι τοσο extreme σε τραγικα γεγονοτα, μαλλον η κοινωνια θα ειναι σε πολυυυυ ασχημη κατασταση. Εν τελει, δεν πας να δεις κανα Elfen Lied?

το χω δει...:emptyonexg1: καμια αλλι προταση?
Posted Image

#1303 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 October 2008 - 06:23

Loveless....... Δεν είναι ακριβώς Slice of life αλλα ο Ritsuka τα έχει τα θεματάκια του (βιασμό δεν έχει βέβαια αλλα απο τα υπόλοιπα εχει αρκετά.....)

Edited by iristella, 26 October 2008 - 06:28.

#1304 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 posts

Posted 26 October 2008 - 17:31

Loveless....... Δεν είναι ακριβώς Slice of life αλλα ο Ritsuka τα έχει τα θεματάκια του (βιασμό δεν έχει βέβαια αλλα απο τα υπόλοιπα εχει αρκετά.....)

και αυτο το εχω δει....anything else?:emptyonexg1:(δεν ειναι ναγκη να περιεχει ενα ανιμ ολα τα θεματα που ανεφερα)
Posted Image

#1305 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 26 October 2008 - 17:53

και αυτο το εχω δει....anything else?:emptyonexg1:(δεν ειναι ναγκη να περιεχει ενα ανιμ ολα τα θεματα που ανεφερα)

Try
Higurashi no Naku Koro ni
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

Also tagged with one or more of these keywords: anime, vampires