υπαρχει η μετρια διασκευη των Αθλιων, παραγωγης 2007 και μερικα επεισοδια καλυπτουν αυτο που ζητας (εξεγερση 1830).
Αλλη μια απαραδεκτη σειρα ειναι και η ιsαbεlle dε pαrιs, καλυπτει την εξεγερση του 1871, αλλα ειναι παλια.
Νομιζω και η cυοre εχει μερικα επεισοδια σχετικα με το ρισοργκιμεντο στην Ιταλια.
Παλια και αυτη.
To ''Les Miserables'' απο οτι ειδα λιγο δεν εχω σκοπο να το δω. Φαινεται μετριο οπως ειπες κι εσυ. To ''Isabel de Paris'' μου αρεσει αρκετα. Ειναι και οld school. To ιδιο ισχυει και για το ''Cυοre''. Many thanks.
Αν καταλαβάινω διαδραματίζεται περίπου αναγένηση - Βικτοριανή εποχή - προ WW1 εποχή και λίγο αργότερα το Rose of Versailles από χρονολογικής άποψης μπορείς να και το Gosick
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7719
Είναι του στυλ "solve the riddle-mystery" με ίντριγκα και μιας δόσης moe. Πιστεύω να σε ικανοποίησα. Χρονολογικά διαδραματίζεται μετά το Α Παγκόσμιο πόλεμο (νομίζω λέγεται η εποχή του μεσοπολέμου)
Aυτο θα ειναι και η πρωτη μου επιλογη φιλε. Μου αρεσει η συγκεκριμενη εποχη. Βασικα αναζητω κατι καθαρα πολεμικο, οπου μαλλον δεν υπαρχει... Παντως ευχαριστω για τις προτασεις σας παιδια.