Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2014 - 13:38
Όλοι πιστεύω γνωρίζουμε τον Makoto Shinkai. Και αν οχι, δεν κατηγορώ κανέναν, κι εγώ σχετικά πρόσφατα τον έμαθα.
Πρώτα είδα το Garden of Words, και μετά εννοείται όλα τα υπόλοιπα. Το λάτρεψα όχι μονο γιατί είναι ταινιάρα και έχει και καταπληκτικό animation (ως triple-a anime movie του 2014), αλλά γιατί μου έδειξε μια πλευρά των anime που δεν ήξερα ότι υπάρχει. Ξεφεύγει από το shounen standard και το ανελέητο τράβηγμα των anime series με ανούσια επεισόδια και γελοίες επιβραδύνσεις για να γεμίζει ο χρόνος προβολής. Είναι πιο συμπυκνωμένο και ουσιώδες και δεν επικεντρώνεται μόνο στα κλισέ θέματα των anime (action, revenge, supernatural, epic battles, romance κλπ.). Δείχνει και λίγο από ζωή. Αυτές οι σκηνές με τις σταγόνες της βροχής που κυλάνε στο τζάμι του λεωφορείου με τόση λεπτομέρεια είναι το αγαπημένο μου πράγμα από το Garden of Words, περισσότερο από το story. Αυτο, όπως και το journey to agartha (αν και το τελευταίο είναι ομολογουμένως λίγο πιο action-packed) έχουν ένα κάτι που τα κάνει σχεδόν "σινεφίλ".
Εκτός λοιπόν από τον hayao miyazaki τι άλλο υπάρχει που να φέρνει στο στύλ αυτό του Shinkai? Γιατί εξάντλησα τις ταινίες του και θέλω κιάλλοοο
Thank u in advance guys!