Καλησπέρα στην κοινότητα! Πρώτο post, το οποίο ελπίζω να μην φανεί μεγάλο,κουραστικό,ανούσιο.
Ασχολούμαι με τα άνιμε αρκετό καιρο χωρίς να εχω δει βέβαια πολλά (γύρω στα 20 ολοκληρωμένα) αλλά ψάχνομαι με το όλο θέμα σε τραγικό σημείο. Ο λόγος που ποστάρω για να μου προτείνετε κάποιο άνιμε είναι μάλλον η αναποφασιστηκότητα μου διότι έχοντας ψάξει μόνο στο συγκεκριμένο forum το παρόν θέμα από την πρώτη σελίδα μέχρι τώρα, είναι σίγουρα επαρκές για κάποιον να διαλέξει ανάμεσα σε μια πληθώρα επιλογών για κάθε είδος. Οπότε δεν είναι ότι δεν έχω ονόματα στο μυαλό μου...απλά μάλλον είμαι υπερβολικός και συγχωρέστε με γι'αυτό! Ας αρχίσουμε όμως με το ποιά ειναι τα κριτήρια μου :
Ένα άνιμε (σειρά κατα προτιμήση για να έχουμε να ασχολούμαστε) που η κινητήριως δύναμη του να είναι το σενάριο που θα σου δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα καθώς και σασπένς για να σε κάνει να βλέπεις το ένα επισόδειο μετά το άλλο και οι δυνατοί του χαρακτήρες που είτε θα ταυτίζεσαι είτε θα μίσεις (όχι προκαθορισμένα πράγματα, π.χ. ο τάδε ειναι ο καλός που πρέπει να νικήσει τον κακό, αλλα η επιλογή να αφήνεται πάνω στον θεατή που ανάλογα με τις πράξεις του χαρακτήρα να αποφασίζει για τον ίδιο τι ρόλο εχει.
-Αction,Romance,Drama είναι πλήρως αποδεκτά, πόσο μάλλον ο συνδιασμός τους. Το κωμικό στοιχείο μπορεί να παραληφθεί τελείως καθώς δεν με ενδιαφέρει τόσο στην προκειμένη περίπτωση, δόξα τω Θεώ έχουμε το Gintama όποτε θέλουμε να γελάσουμε.
-Ecchi απαγορεύται αυστηρά.
-Θα έλεγα ίσως να μην υπάρξουν shounen προτάσεις καθώς, οκ είναι ευχάριστα άνιμε για να περνάς την ώρα σου αλλά τώρα δεν θέλω τα κλισέ τους και την προβλεψιμότητα τους, εκτός αν υπάρχει τέτοιο shounen και δεν το γνωρίζω (το deathnote είναι το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό)!
-Το fantasy στοιχείο είναι + με την μορφή άλλων κόσμων,βασιλείων μπλα μπλα, όλα αυτα που εμείς οι fantasy lovers αγαπάμε (πρόβλεψη : θα πέσουν ολοι να προτείνουν 12 kingdoms, seirei no moribito, bla bla εδω

και ναι τα 2 συγκεκριμένα δεν τα έχω δει.)
Τώρα η γνώμη μου για μερικά άνιμε για να καταλάβεται και που περίπου τριγυρίζουν τα γούστα μου:
-Bleach : Το άνιμε που με έβαλε στο όλο παιχνίδι στα γυμνασιακά μου χρόνια και που ακόμα αγαπώ αλλά έχω συγχαθεί. Αν σταμάταγε στο Soul Society θα ήταν top shounen για μένα
-Deathnote : Κλασσικό, σε ποιόν δεν άρεσε? (μην πεταχτεί κανας εξυπνάκιας εδώ

)
-Code Geass : Στα τοπ μου. Πολύ θα μιλήσουν για plot holes, και χίλια δυο. Εγώ ξέρω οτι για τον χ,ψ λόγο με τράβηξε και με άγγιξε όσο λίγα.
-Claymore : Λυκειακή αγάπη που αν και δεν θυμάμαι γιατί, με τράβηξε όσο απειροέλαχιστα shounen
-Kenshin OVA : Συνδιάζει την συνταγή Action-Romance-Drama που περιέγραψα παραπάνω άριστα. Σοβαρή ατμόσφαιρα όπως πρέπει και με εξαιρετικό σχέδιο-μουσική, ίσως λίγο αργό σε μερικά σημεία αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μην του κολήσεις την λέξη "αριστύργημα"
-Requiem for the Phantom : Ένας τίτλος που πραγματικά έπεσα πάνω του τυχαία και μπορώ να πω οτι προσωπικά το ευχαριστήθηκα πάλι όσο λίγα. Και αυτό σοβαρό,με δράμα και πολύ ωραία πλοκή (ισώς να είχε 1-2 κοιλιές but who cares) που πραγματικά με συγκίνησε.
-Princess Mononoke : Τα λόγια είναι περιττά...τρομερή ταινία, κάτι αντίστοιχο θα ήταν ότι πρέπει (μην ξεχναμε ψάχνουμε σειρές, όποτε μην πέσετε ολοι πάνω και αρχίσετε να προτείνετε Miyazaki!!)
-5min per cm : Πολύ ωραία ταινία, το song στο τέλος ηταν το κερασάκι στην τούρτα...!
-NGE : Fuckin' Controversial. Θα αρκεστό στον μη επαρκή χαρακτηρισμό "Αρκετά Καλό". Ώρες ώρες με τράβηξε και ώρες ώρες με κούρασε, μου αρέσε που ήταν το κάτι διαφορετικό και δεν "μάσαγε" καθώς και τα μηνύματα που πέρναγε αλλά δεν ξέρω ώρες ώρες μου ξύνιζε...
Αυτά πιστεύω είναι αρκετά...αν κάποιοι δεν σταμάτησαν να διαβάζουν εδώ και ώρα και άντεξαν μέχρι εδώ
Να μήν προταθούν :
Monster - To είχα ξεκινήσει κάποτε και μέχρι γύρω στο 15 το πήρα σβάρνα, κάπου εκεί βέβαια κάποια επισόδεια μου φάνηκαν λίγο fillerοειδή, anyway έχει φάει postpone γιατι θέλω να το δω με την μάνα μου μαζι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον
LOGH - Απλά δεν νιώθω έτοιμος για το συγκεκριμένο ακόμα... (σαν την τοπ γκόμενα ενα πράγμα που κολώνεις) + περιμένω να το τελειώσουν οι Anime-Awmn.
Kaiji - Βασικά το συγκεκριμένο το έχω ήδη στο νου μου γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα και σασπένς έχει και τα πάντα, αλλά τι δυναμικό στόρυ να έχει ένα άνιμε γύρω απο τον τζόγο....?
Και ναι το πόστ τελείωσε!! Αφού σας έπρηξα τα σικώτια με τα περίεργα μου ελπίζω να βάλετε το χεράκι σας και να βοηθήσετε...! Άμα δεν έχω φάει μπαν μετά απο τέτοιο ποστ καλα είμαστε...! Thanks again and sorry !