Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 5 Ψήφοι

Anime Recommendations

anime vampires

• Please log in to reply
7352 replies to this topic

#4276 giota83

giota83

AnimeMangaOtaku

• Members
  • 405 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKomotini

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 13:57

καλησπερα παιδια . ψαχνω για μερικα καλα anime παρομοια με αυτα που εχω δει τελευταια.:thatsit: Τα πιο προσφατα ειναι το Area 88, Ergo Proxy, Ai Yori Aoshi, Grave of the Fireflies. Βλεπω τα Gundam Seed! , Last Exile και εψαχνα για καποια αλλα παρομοια με αυτα που ειπα παραπανω.

#4277 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 14:33

Το Serial Experiments Lain έχει μια ομοιότητα με το Ergo Proxy ως προς την σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο.
Το Freedom έχει ένα κοινό στοιχείο με το Last Exile. Στο ένα είναι ο Takeru και οι κούρσες hover-craft και στο άλλο ο Claus και η Lavie με το vanship τους.
Φυσικά επιβάλλεται να δεις την ταινία του 1982 "Arcadia Of My Youth" με τον κάπταιν Χάρλοκ. Οι ομοιότητες είναι εμφανείς(ο μοναχικός άνδρας με το διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του ταξιδεύουν πέρα δώθε).

#4278 giota83

giota83

AnimeMangaOtaku

• Members
  • 405 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKomotini

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 14:48

Το Serial Experiments Lain έχει μια ομοιότητα με το Ergo Proxy ως προς την σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο.
Το Freedom έχει ένα κοινό στοιχείο με το Last Exile. Στο ένα είναι ο Takeru και οι κούρσες hover-craft και στο άλλο ο Claus και η Lavie με το vanship τους.
Φυσικά επιβάλλεται να δεις την ταινία του 1982 "Arcadia Of My Youth" με τον κάπταιν Χάρλοκ. Οι ομοιότητες είναι εμφανείς(ο μοναχικός άνδρας με το διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του ταξιδεύουν πέρα δώθε).

Ευχαριστω για τις προτασεις τοσο νωρις. Το Serial Experiments Lain το εχω ξανα ακουσει αλλα το Freedom οχι. Το Arcadia Of My Youth" το εβλεπα και οταν ημουν μικρη οποτε το θυμαμαι απο τα παιδικα μου χρονια. Κατι παρομοιο με Αrea 88 υπαρχει :hmmm: Ενδιαφερομαι και για ΟVA's ή ταινιες.:riiight:

#4279 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 14:53

Θα το έχεις δει αλλά εγώ θα το πω, δες NGE και Ghost in the Shell. To Lain καλύτερα να το αφήσεις για πιο μετά γιατί δεν έχει το pacing των anime που ανέφερες.
Ίσως να έβλεπες και Cowboy Bebop που το έχει γράψει αυτός που έκανε το Ergo Proxy, αλλά μιας και δεν το έχω δει δεν είμαι σίγουρη αν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#4280 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 15:03

Ίσως να έβλεπες και Cowboy Bebop που το έχει γράψει αυτός που έκανε το Ergo Proxy,

Δεν ισχύει...
Αν εννοείς τον μουσικό "Satou Dai" τότε απλά είχε βοηθήσει ως design assistant και σε μονάχα 2-3eps στο script/screenplay του bebop, όπως και στο story composition του Proxy. But that's about it. Στο storyboard ασχολήθηκαν άλλα ονόματα... (just checked anidb and ANN)

καλησπερα παιδια . ψαχνω για μερικα καλα anime παρομοια με αυτα που εχω δει τελευταια.:thatsit: Τα πιο προσφατα ειναι το Area 88, Ergo Proxy, Ai Yori Aoshi, Grave of the Fireflies. Βλεπω τα Gundam Seed! , Last Exile και εψαχνα για καποια αλλα παρομοια με αυτα που ειπα παραπανω.

Mιας και αναφέρεις αξιόλογα πράγματα, δοκίμασε τα εξής :

movies:
gits (1+2), jinroh, mind game, memories, satoshi kon movies (όλα), dog of flanders (αντίστοιχο δράμα με το fireflies).
series:
texhnolyze (ατμόσφαιρα που θυμίζει ergo proxy, αλλά να ξέρεις πως έχει πολύ αργή αρχή και είναι αρκετά πεσιμιστικό και σκοτεινό, μπορεί να σε ρίξει)
flag (ίδιος music director με ergo proxy και τον λατρεύω)
Καλές επιλογές και τα bebop και moribito όπως και να έχει από πολλές απόψεις, αλλά μάλλον θα τα έχεις δει οπότε τι να λέμε...

Αυτά για αρχή...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 12 Ιανουάριος 2011 - 15:59

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#4281 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 15:17

Τσέκαρε ξανά το ANN
Ergo Proxy (TV) : Screenplay, Chief Writer
Cowboy Bebop (TV) : Script (eps 9, 14, 23), Stage Setting Cooperation
also wikipedia

source

Δημοσιευμένη  εικόνα

#4282 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 15:27

Δεν ισχύει...
Αν εννοείς τον μουσικό "Satou Dai" τότε απλά είχε βοηθήσει ως design assistant και σε μονάχα 2-3eps στο script/screenplay του bebop, όπως και στο story composition του Proxy. But that's about it. Στο storyboard ασχολήθηκαν άλλα ονόματα... (just checked anidb and ANN)

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Α ρε Anelis κάνεις και εσύ κάτι λάθη ~φτου σου μαρή~

+1 για ghost in the shell, evangelion, mindgame (αν σου αρέσει αυτό δες και το kemonozume), cowboy bebop και τα άπαντα από Satoshi Kon.

Να προσθέσω michiko to hatchin, eureka seven, eve no jikan και bounen no xamdou...Είναι πιο ευκολόπεπτα από τα προαναφερθέντα αν δεν θες να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα από το mindfuck :P

xbJ3b2w.jpeg

#4283 giota83

giota83

AnimeMangaOtaku

• Members
  • 405 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKomotini

Καταχωρήθηκε 12 Ιανουάριος 2011 - 19:54

λοιπον για να προσθεσω μερικα ακομα , κατεβασα πριν λιγο απο τον tracker της animeclipse τα Rurouni Kenshin, Devil May Cry , Bleach. Ξεκινησα Devil May Cry και μου αρεσει πολυ!!!:riiight: Ευχαριστω ολου για τις προτασεισ και τα NGE, Cowboy Bebop και Ghost in the Shell δεν τα εχω δει ακομα.

#4284 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 14:33

Σαν το Area 88 δύσκολο να βρεις άλλο (σου μιλάω ως μεγάλος θαυμαστής του) αλλά πολύ καλό είναι το The Cockpit ένα OVA 3 επεισοδίων. Στο αντιπολεμικό κλίμα του Area 88 εκτός από το Flag που συμφωνώ με τους προηγούμενους, θα πρότεινα και το Gasaraki που έχει και στοιχεία από το NGE επίσης.

Το Barefoot Gen (η πρώτη ταινία κυρίως) θα σου θυμίσει Grave of the Fireflies οπότε το συνιστώ κι αυτό.

Θα πρότεινα ακόμα τα εξής (αν δεν τα έχεις δει φυσικά): Nausicaä of the Valley of the Wind, Rose of Versailles, Terra e..., Gankutsuou.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#4285 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2011 - 15:47

λοιπον για να προσθεσω μερικα ακομα , κατεβασα πριν λιγο απο τον tracker της animeclipse τα Rurouni Kenshin, Devil May Cry , Bleach. Ξεκινησα Devil May Cry και μου αρεσει πολυ!!!:riiight: Ευχαριστω ολου για τις προτασεισ και τα NGE, Cowboy Bebop και Ghost in the Shell δεν τα εχω δει ακομα.

Δες το Yugo the negotiator. Ειδικα η δευτερη σεζον πιστεβω ειναι ακριβωσ αυτο που ψαχνεισ..

#4286 twin

twin

follow the white rabbit.

• Members
  • 89 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:00

να δεις όλες τις ταινίες απ'το studio ghibli. όλες όμως.

lol αν μια κοπελιά μου πρότεινε να δω το only yesterday θα την ερωτευόμουν κεραυνοβόλα και παράφορα. Το howls moving castle είναι κάπως πιο διακριτικό όντως.:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#4287 Hellsing

Hellsing

Anime Fan

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:
  • LocationPoland

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:04

• Kαταρχάς εάν θες να δεις αν προυπάρχει ένα θέμα χρησιμοποίησε την λειτουργία search.
  • Κατά δεύτερο λόγο προσοχή στα spoilers επι της ταινίας και ειδικά όσα αφορούν το τέλος.
  • Και τρίτον καλά έκανες και άνοιξες το thread από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο για την ταινία αλλά δεν θα έβλαπτε να έδινες και κάποιες πληροφορίες και να την παρουσίαζες.
Όσον αφορά την ταινία είναι personal fave από τον Miyazaki παρόλο που ξέρω ότι αντικειμεντικά μιλώντας έχει κάνει πολύ καλύτερες δουλειες. Πανέμορφη οπτικά αλλά και ακουστικά με τον Joe Hisaishi να έχει συνθέσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά anime themes. O Ηοwl ήταν πραγματικά γλύκας και αξιολάτρευτος. Μου θύμιζε λίγο Peter Pan κατά μία έννοια με την επίμονη αρνησή του να μεγαλώσει.

Παιδική δεν την λες αλλά είναι βασικό γνώρισμα του Miayazaki ότι τα έργα του έχουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Έτσι ο καθένας μπορεί να καταλάβει διαφορετικά πράγματα. Σε ανάλογο στυλ υπάρχουν όλες οι ταινίες του Miyazaki.

Δεύτερη ταινία δεν νομίζω να υπάρξει. Είναι βασισμένη πάνω στο ομώνυμο βιβλίο της Diana Wynne Jones και ότι είχε να πει η ταινία το είπε. Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσει το Ghibli πολιτική Disney με άκυρα sequels.

Kαλα ντε συγνωμη που εκανα 3 παραβασεις ταυτοχρονα.

να δεις όλες τις ταινίες απ'το studio ghibli. όλες όμως.

lol αν μια κοπελιά μου πρότεινε να δω το only yesterday θα την ερωτευόμουν κεραυνοβόλα και παράφορα. Το howls moving castle είναι κάπως πιο διακριτικό όντως.:hahaha:

Ποιες ξερω οτι εχει βγαλει αυτη η εταιρεια ? ειναι τετοιιου ειδους ?

Αρα να δω και τοOnly Yesterday ?(ναι να ηταν και κοπελα μου ομως καλα θα ηταν ):sleepy:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 24 Ιανουάριος 2011 - 22:14
split from How's moving castle thread

"The Bird Of Hermes is my name, Eat my wings to make me tame"

#4288 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:06

Studio Ghibli

PS: Οι συστάσεις γίνονται για να μαθαίνει κανείς ;)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 24 Ιανουάριος 2011 - 00:15

#4289 twin

twin

follow the white rabbit.

• Members
  • 89 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:10

να δεις:
Spirited Away και Mononoke Hime για αρχή. Μετά τα υπόλοιπα. :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#4290 Hellsing

Hellsing

Anime Fan

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:
  • LocationPoland

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:14

Studio Ghibi πολλα δεν εχουν ? ολα αυτα ειναι στο ιδιο στυλ ?

Προτεινεις να τα κατεβασω απο καπου τα Spirited Away Και Μονονοκε ΗΙΜΕ ?

"The Bird Of Hermes is my name, Eat my wings to make me tame"

Also tagged with one or more of these keywords: anime, vampires