την συνέχεια και το τέλος ... σε λίγο καιρό μάλλον θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά οπότε μην ξοδευτής με την αγγλική εκδοσή[FONT=Century Gothic]
Όταν τελειώσω το Berserk να πάω στο Magna ? Αν ναι που θα το βρω,και τι διαφορές θα συναντήσω εκεί ? (Δεν γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα σε Magna & Anime )
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Posted 12 March 2009 - 11:55
Posted 12 March 2009 - 13:09
Σε περιπτωση που το εννουσες κυριολεκτικα, Manga ειναι η εντυπη μορφη του Ιαπωνικου σχεδιου, κοινως ειναι σαν να διαβαζεις ενα κομικ (σε ασπρομαυρο). Σχεδον ολα τα anime ειναι μεταφορες απο manga.Όταν τελειώσω το Berserk να πάω στο Magna ? Αν ναι που θα το βρω,και τι διαφορές θα συναντήσω εκεί ? (Δεν γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα σε Magna & Anime )
Γενικα το manga και το anime παρουσιαζουν την ιδια βασικη ιστορια αλλα με αρκετες διαφορες, πολλοι χαρακτηρες εχουν διαφορετικη προσωπικοτητα, πολλα γεγονοτα γινονται με διαφορετικο τροπο, και επισης συνηθως το manga ειναι πιο ωμο.
Κατα τ'αλλα, συνηθως οι φανς της οποιασδηποτε σειρας θα σου πουν οτι το manga μιας σειρας ειναι καλυτερο απο το αντιστοιχο anime επειδη αυτο δεν ακολουθει το "πρωτοτυπο". Προσωπικα διαφωνω καθετα με αυτην την ιδεολογια, αλλα ακομα κι ετσι, το Berserk ειναι ισως το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα αθλιας μεταφορας σε anime. Η βια του εχει μειωθει υπερβολικα πολυ, απο την ιστορια λειπουν σημαντικα στοιχεια, οι χαρακτηρες δεν εχουν το ιδιο βαθος, και το φιναλε του ειναι βιαστικο και υπερβολικα αποτομο σε σημειο να σε εκνευριζει που το σταματησαν σε εκεινο ακριβως το σημειο. Οποτε ναι, αν δεις τη σειρα και σου αρεσε, πιασε το manga απο την αρχη και ετοιμασου να πωρωθεις.
Για το που θα το βρεις, απευθυνσου στο καταλληλο thread (αφου πρωτα το ψαξεις να δεις μηπως εχει ηδη προταθει) κανοντας κλικ σε αυτην εδω την προταση.
Edited by Adventurer, 12 March 2009 - 13:15.

Posted 12 March 2009 - 13:36
Εντάξει όποιος μου πρότεινε το Berserk είναι μεγάλος ,η σειρά τα σπάει ...Άν και δεν έχει και πολύ φαντασία και χρώματα σχετικά έντονα,η όλη υπόθεση τα σπάει.
Εγώ ήμουν[...]
Ψιτ, μεγάλε. Ρίξε μια ματιά στο post 1710. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία δηλαδή, αλλά μιας και έγινε κουβέντα...
Όσον αφορά την anime απόδοση του Berserk διαφωνώ με τον Adventurer, η μεταφορά ήταν πολύ πιστή στους τόμους του manga που κάλυψε, αν και έκοψε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας προς το τέλος της σειράς. Τέσπα, δεν θα το συζητήσουμε εδώ, Hellsing, αν σου αρέσει το Berserk και θέλεις να δεις τη συνέχεια της ιστορίας, κατέβασε http://isohunt.com/torrent_details/45336404/Berserk+manga?tab=summary.
Posted 13 March 2009 - 14:39
Σε περιπτωση που το εννουσες κυριολεκτικα, Manga ειναι η εντυπη μορφη του Ιαπωνικου σχεδιου, κοινως ειναι σαν να διαβαζεις ενα κομικ (σε ασπρομαυρο). Σχεδον ολα τα anime ειναι μεταφορες απο manga.
Γενικα το manga και το anime παρουσιαζουν την ιδια βασικη ιστορια αλλα με αρκετες διαφορες, πολλοι χαρακτηρες εχουν διαφορετικη προσωπικοτητα, πολλα γεγονοτα γινονται με διαφορετικο τροπο, και επισης συνηθως το manga ειναι πιο ωμο.
Κατα τ'αλλα, συνηθως οι φανς της οποιασδηποτε σειρας θα σου πουν οτι το manga μιας σειρας ειναι καλυτερο απο το αντιστοιχο anime επειδη αυτο δεν ακολουθει το "πρωτοτυπο". Προσωπικα διαφωνω καθετα με αυτην την ιδεολογια, αλλα ακομα κι ετσι, το Berserk ειναι ισως το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα αθλιας μεταφορας σε anime. Η βια του εχει μειωθει υπερβολικα πολυ, απο την ιστορια λειπουν σημαντικα στοιχεια, οι χαρακτηρες δεν εχουν το ιδιο βαθος, και το φιναλε του ειναι βιαστικο και υπερβολικα αποτομο σε σημειο να σε εκνευριζει που το σταματησαν σε εκεινο ακριβως το σημειο. Οποτε ναι, αν δεις τη σειρα και σου αρεσε, πιασε το manga απο την αρχη και ετοιμασου να πωρωθεις.
Για το που θα το βρεις, απευθυνσου στο καταλληλο thread (αφου πρωτα το ψαξεις να δεις μηπως εχει ηδη προταθει) κανοντας κλικ σε αυτην εδω την προταση.
Κατάλαβα,μάλλον την βασική τους διαφορά οτι κυρίως βρίσκεται στην μεταφορά.
Ψιτ, μεγάλε. Ρίξε μια ματιά στο post 1710. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία δηλαδή, αλλά μιας και έγινε κουβέντα...
Όσον αφορά την anime απόδοση του Berserk διαφωνώ με τον Adventurer, η μεταφορά ήταν πολύ πιστή στους τόμους του manga που κάλυψε, αν και έκοψε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας προς το τέλος της σειράς. Τέσπα, δεν θα το συζητήσουμε εδώ, Hellsing, αν σου αρέσει το Berserk και θέλεις να δεις τη συνέχεια της ιστορίας, κατέβασε http://isohunt.com/torrent_details/45336404/Berserk+manga?tab=summary.
Ευχαριστώ πολύ,το κατεβάζω αυτό που μου έδωσες,αλλά να σε ρωτήσω είναι η συνέχεια της ιστορίας για είναι απο την αρχή έως το τέλος της ?

Ξέχασα να αναφέρω ο,τι βρήκα Link για το Gantz οπότε το κατεβάζω να το δω αυτό,αφού ολοκληρώσω το Berserk
Edited by Phantom Duck, 13 March 2009 - 14:45.
Double post merged
"The Bird Of Hermes is my name, Eat my wings to make me tame"
Posted 14 March 2009 - 18:40

Posted 14 March 2009 - 18:54
ψάχνω καπιο καλό anime με samurai με διαφέρει κυρίως να έχει δυνατό σενάριο έχω δη Samurai Champloo, Sword of the Stranger και μου άρεσαν πολύ σε αυτό το style θελω κάτι...... περιμένω της προτάσεις σας ( μην μου Πίτε afro samurai το έχω δη και δεν μου άρεσε ) tnx a lot
Δες οπωδήποτε rurouni kenshin τα 4 ovas trust and betrayal (tsuiokuhen), (αν δεν το έχεις δει ήδη έφυγες) δεν παίζει να απογοητευτείς. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται άμεσα στον νου, μπορείς να δοκιμάσεις και kurozuka υποθέτω που αν και μικρό και αρκετά καλό, ξενέρωσαν οι περισσότεροι με το τέλος (εγώ όχι), οπότε u have been warned. Τώρα αν θες σοβαρό με samurai βία, horror-splatter και σαπίλα υπάρχει το Shigurui αλλά πέφτει βαρύ και αργό (δύσπεπτο γενικά) στην πλειοψηφία, καμία σχέση με αυτά που έχεις δει.
Edited by Radagast, 14 March 2009 - 19:00.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Αν έχεις δεί και τα OVA του Kenshin δύσκολα να βρεις κάτι το ίδιο καλό... ίσος το Shigurui αλλά είναι σε αρκετά διαφορετικό στιλ από τα παραπάνω και ίσος σε ξενερώσει για αυτό το λόγο ... ενδιαφέρον μετα είναι η ταινία απο Ninja Scroll (μακριά όμως από την σειρά !!!) το Samurai 7 δεν είναι και τόσο καλό καλύτερα δες την κλασική ασορομαυρή ταινία ... και τέλος έχω ακούσει καλά λόγια για το Basilisk ...ψάχνω καπιο καλό anime με samurai με διαφέρει κυρίως να έχει δυνατό σενάριο έχω δη Samurai Champloo, Sword of the Stranger σε αυτό το style θελω κάτι...... και μου άρεσαν πολύ....... περιμένω της προτάσεις σας ( μην μου Πίτε afro samurai το έχω δη και δεν μου άρεσε ) tnx a lot
Kenshin είδες; Ειδικά το Trust&Betrayal είναι κορυφαίο.ψάχνω καπιο καλό anime με samurai με διαφέρει κυρίως να έχει δυνατό σενάριο έχω δη Samurai Champloo, Sword of the Stranger και μου άρεσαν πολύ σε αυτό το style θελω κάτι...... περιμένω της προτάσεις σας ( μην μου Πίτε afro samurai το έχω δη και δεν μου άρεσε ) tnx a lot
Edit

Posted 14 March 2009 - 19:13
3 άτομα πατήσαμε την ίδια ώρα το submit.
xaxaxaxa

Posted 15 March 2009 - 03:33
ψάχνω καπιο καλό anime με samurai με διαφέρει κυρίως να έχει δυνατό σενάριο έχω δη Samurai Champloo, Sword of the Stranger και μου άρεσαν πολύ σε αυτό το style θελω κάτι...... περιμένω της προτάσεις σας ( μην μου Πίτε afro samurai το έχω δη και δεν μου άρεσε ) tnx a lot
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα anime σε στυλ itazura na kiss?Δλδ να είναι στο ίδιο στυλ από το επισόδιο 8 και μετά, οπου το romance φεύγει από το χώρο του σχολείου και μεταφέρεται στην ενήλικη ζωή!
Edited by Sora, 15 March 2009 - 03:47.
Posted 15 March 2009 - 12:52
Posted 15 March 2009 - 13:07
Οι προτιμησεις μου σε στυλ, Death note το θεωρω ΤΟ anime ηταν το μοναδικο ως τωρα που σε καθε επεισοδιο ηθελα να δω το επομενο λογο τον clifhanger? που σε αφηνε μ....κα στο τελος καθε επεισοδιου και επρεπε οποσδηποτε να δεις τι εγινε μετα(τουλαχιστον ετσι ενιωθα εγω).
Επισης μου αρεσουν σειρες με σαμουραι αλλά δεν νομιζω να υπαρχει κατι που να μην εχω δει(που να αξιζει βαση του γουστου μου), με βρυκολακες ενα αλλο στυλ που μου αρεσει οπως επισης και σειρες οπως το Berserk,Claymore,Ergo proxy,Seirei no Moribito, αλλα και το Code Geass αν και δεν ειμαι λατρης τον mech η υποθεση με τραβηξε.
Ελπιζω αυτα να βοηθησαν τους γνωστες ωστε να μου προτεινουν σειρες ή και Ova Oav κτλ.+ να μην ειναι καμια σειρα με 50+ επεισοδια γιατι καταντανε κουραστικες.
Ευχαριστω.
Edited by ahireasu, 15 March 2009 - 13:13.
Posted 15 March 2009 - 13:47
Να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου για προτασεις....
Οι προτιμησεις μου σε στυλ, Death note το θεωρω ΤΟ anime ηταν το μοναδικο ως τωρα που σε καθε επεισοδιο ηθελα να δω το επομενο λογο τον clifhanger? που σε αφηνε μ....κα στο τελος καθε επεισοδιου και επρεπε οποσδηποτε να δεις τι εγινε μετα(τουλαχιστον ετσι ενιωθα εγω).
Επισης μου αρεσουν σειρες με σαμουραι αλλά δεν νομιζω να υπαρχει κατι που να μην εχω δει(που να αξιζει βαση του γουστου μου), με βρυκολακες ενα αλλο στυλ που μου αρεσει οπως επισης και σειρες οπως το Berserk,Claymore,Ergo proxy,Seirei no Moribito, αλλα και το Code Geass αν και δεν ειμαι λατρης τον mech η υποθεση με τραβηξε.
Ελπιζω αυτα να βοηθησαν τους γνωστες ωστε να μου προτεινουν σειρες ή και Ova Oav κτλ.+ να μην ειναι καμια σειρα με 50+ επεισοδια γιατι καταντανε κουραστικες.
Ευχαριστω.
για στυλ Deathnote απλά και όμορφα πας στα εξής
Monster(είναι 74 αλλά δε παίζει να βαρεθείς, θα τα δεις νερό)
Kaiji, δε θα μπορέις να σταματήσεις και θα θες να δεις το επόμενο παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερο σενάριο
Κάτσε δες επίσης το 12 kingdoms από fantasy
Kai mecha style Tengen Toppa Gurren LAgann
Μόλις δεις αυτά πάμε γι άλλες προτάσεις.
Σου συνιστώ να διαβάσεις και το 20th Century Boys ότι καλύτερο έχει βγει από Ιαπωνία πάνω σε αυτό το τομεά κατ εμέ
Also tagged with one or more of these keywords: anime, vampires
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Το akira (1988) έχει ελληνική μεταγλώττιση;Started by metahades , 28 Mar 2023 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Aharen-san wa HakarenaiStarted by pc_magas , 19 Jul 2022 ![]() |
|
||
Anime & Manga Related Topics →
It's all about Japan →
Greece talks Japan podcastStarted by Namida , 07 May 2021 ![]() |
|
||
Anime Γενικά →
Ποια είναι τα Anime της Δεκαετίας!; (2010-2019)Started by Titan64 , 27 Jan 2020 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Do You Like Your Mom? Her Normal Attack is Two Attacks at Full Power [Discussion]Started by pc_magas , 13 Jul 2019 ![]() |
|