Jump to content

Community Status Updates

Photo

digitaltracker → Melkor

Ευχαριστω πολυ!!! Η καλυτερη ευχη ever!!!
Aug 31 2009 17:31
Photo

DevilMayCry → Lucy-Nyuu

Hiiiiii ...
Aug 31 2009 17:18
Photo

DevilMayCry → Lucy-Nyu

Εσυ που θα ήθελε να πας διακοπες Πολύ εεεεεεεεεεεε ...
Aug 31 2009 17:18
Photo

DevilMayCry → MitHuNa

Εγω επισης ενα μερος που φελλο πολυ να παω καποια στιγμη .. Να σου κανω μια ερωτηση σχετικα με το Death Note ποιον απο τους 2 χαρακτηρες ποιον θα υποστηρίζεται τον L i τον KIRA ?????
Aug 31 2009 17:16
Photo

iristella → 8tails

Οκ ξεκινάω με την άσχετη ερώτηση. Δεν σπουδάζω νομική αλλά το αντικείμενο μου είναι αρκετά κοντά. Μπορείς να πεις ότι σπουδάζω δικηγορία για τα κράτη xD γι αυτό και έχω κάπως περίεργη άποψη πάνω σε κάποια θέματα (και ναι μας μαθαίνουν και ethics στην σχολή and I aced that lesson. I was complimented by 3 profs xD) [SPOILER] Στο θέμα τι εστί δάσκαλος. Διαφωνώ. Δάσκαλος θεωρείται αυτός ο οποίος σε διδάσκει πράγματα. Ο κάθε άνθρωπος διδάσκεται πράγματα από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και ο αντίπαλός σου σε μια μάχη μπορεί να λειτουργήσει ως δάσκαλος από την στιγμή που θα σου διδάξει πράγματα (στην πράξη) τα οποία μπορούν να σου χρησιμεύσουν στο μέλλον. Eπίσης μην ξεχνάς ότι το theme "η τελευταία δοκιμασία = δάσκαλος VS μαθητή σε μάχη μέχρι θανάτου" είναι κάτι το εξαιρετικά διαδεδομένο (Kenshin/ Star Wars/Until Death Do Us Part κοκ). Μην σου πω ότι μια τέτοια αντιμετώπιση είναι η πιο βέβαιη απόδειξη του μαθητή να ξεπερνά τον δάσκαλο. Ο Οrochimaru δεν έμαθε στον Sasuke "ανθρωπιστικό δίκαιο" να το πω έτσι. Πιθανότατα ουσιαστικά δεν εκπαίδευε τον Sasuke ως Sasuke αλλά ως μελλοντικό σώμα. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι έδωσε ενδεχομένως τον καλύτερό του εαυτό στο να του μεταδώσει γνώσεις (βασικά δεν είχε επιλογή για κάτι λιγότερο από ότι κατάλαβα - Sasuke was pushing him constantly). Και επιπλέον τον βοήθησε να αναπτύξει αυτό το οποίο λέμε "art of deceipt". Οι ninja (και ιστορικά να το πάρεις και στον κόσμο του naruto) είχαν μεν μια ετικέτα με το τι εστί too much σε μια σύγκρουση, αλλά strictly speaking την τέχνη της εξαπάτησης έχουν ως κύριο ατού. Δεν μιλάμε για Samurai, ούτε για saolin. Mιλάμε για shinobi. O Shinobi πολεμάει με πονηριά και με κάθε απαραίτητο και διαθέσιμο μέσο. Οι αξίες που τους δέσμευαν ήταν ελάχιστες. Ή μήπως νομίζεις ότι ο Kakashi (που θεωρητικά είναι από τους καλούς) δεν σκότωνε κόσμο και κοσμάκη με τέτοια μέσα όταν το απαιτούσε η αποστολή του? Οι αντίπαλοί του δεν ήταν τέρατα, άνθρωποι που πολεμούσαν για την πατρίδα τους ήταν. [I][B][COLOR=Red]Από την άλλη ο Τζιραγια μεσα στις βλακειες που εκανε και εκανε αρκετες δε μπορω να πω, ηθελε να βγαλει τουλαχιστον ένα νιντζα, στον οποιο εξασφαλισε ότι θα υπακουει τους κανονες του συστηματος των νιντζα.[/COLOR][/B][/I] Lolwut? Ποίες αξίες ακριβώς? Γιατί εγώ τον βλέπω τον Naruto να μην μπορεί να υπακούσει μια απλή εντολή. Αξία συστήματος Shinobi: "obey your squad leader dont endager the team." Result:Kakashi "Naruto get the fuck back here leave deidara alone, dont make me come after you" "Naruto: Grrrrr. Dont wanna. I ll kill the fucker - *βγάζει ουρά*" "Deidara: here have some bombs" " Kakashi: Oh Shi-" BOOM! Αξία του συστήματος των Shinobi είναι και η υπακοή στον Hokage ανεξάρτητα από το αν τον πας σαν άτομο ή όχι. Νομίζω στα τελευταία chapters φάνηκε που τον έγραψε τον Hokage o Νaruto. Και πέρα από όλα αυτά. Ο ίδιος ο Naruto δεν θέλει να υπακούσει στους κανόνες των Shinobi. Θέλει να αλλάξει ότι δεν τον εκφράζει. Και σε ότι δεν τον εκφράζει δεν υπακούει. Αξιοθαύμαστη προσωπική στάση μεν, όχι στάση Shinobi δε. Αν το κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει ότι γουστάρει καήκανε. [I][B][COLOR=Red]Αυτό που κανει για μενα τον Οροτσιμαρου κατωτερο δασκαλο από τον Τζιράιγια είναι ότι ο σκοπός του ηταν σκοτεινός [/COLOR][/B][/I]Εάν προσωπικά ήθελα να μάθω πολεμικές τέχνες για να προστατέψω τον εαυτό μου/ σκοτώσω κάποιον μαμιόλη που είχε πειράξει την οικογενειά μου, θα διάλεγα τον σκοτεινό αποτελεσματικό δάσκαλο any time any day. Αρχές έχω από μόνη μου δεν με επηρεάζει κανείς, να μάθω να σκοτώνω θέλω. ( I am sounding like sasuke a bit, not sure its a good or bad thing). More to the point. Τα στοιχεία ενός μαχητή είναι "κανόνες μάχης" "στρατηγική σκέψη" "melee/jutsus etc". Mε τα πρώτα να καταλαμβάνουν συντριπτικά μερος στην εκπαίδευση των ninja (και λογικά ακόμη μικρότερο σε ninja που υποτίθεται είναι chuunin level και πάνω, οπότε θεωρητικά ξέρουν τα βασικά). Το να πεις έναν δάσκαλο που με βάση τα παραπάνω δεδομένα πέτυχε μόνο στο πρώτο και αγνόησε τα υπόλοιπα καλύτερο από έναν δάσκαλο που ανέπτυξε τα υπόλοιπα (που πιάνουν και περισσότερο χώρο) και αγνόησε το πρώτο (που στην φάση εκείνη ήταν ήσσονος σημασίας) μου φαίνεται απλά μη ορθολογικό. Οk jiraiya was the good guy , καλύτερος πνευματικός δάσκαλος, εγώ δεν θέλω να βγει το παιδί βούδας, shinobi θέλω να το κάνω. [I][B][COLOR=Red]Αυτά τα 3 χρόνια κουβεντας και ταξιδιών εμπειριων διπλα στο Τζιραιγια νομιζω ότι απεκτησε την ωριμότητα (το σύνολο των παραπάνω στοιχείων) που δε θα την αποκτούσε με κανέναν άλλο[/COLOR][/B][/I] ORLY? Γιατί εγώ βλέπω ότι μετά από τρία χρόνια ταξιδιών και θανάτους Asuma/Jiraiya και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο χρειάστηκε ένας Pain να τον πατήσει κάτω και να του διδάξει την ηδονή του βελονισμού για να καταλάβει ότι κόσμος και δίκαιο και σωστό δεν εστί μόνο η Konoha. Η ωριμότητα που απέκτησε ο Naruto από τον Jiraiya και η οποία φάνηκε στην αρχη του Shippuuden δεν ήταν κάτι το αξιοπρόσεκτο. [COLOR=Red][I][B]Aυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα ο μαθητης μετα το θανατο του δασκάλου του θελει να βιώνει την παρουσία του μεσα στον ίδιο τον εαυτό του.[/B][/I][/COLOR] Actually no not exactly. Kαταρχάς Asuma =/= Jiraiya. O Asuma μάθαινε και χρήσιμα πράγματα στην ομάδα του. Κατά δεύτερο λόγο ο Asuma είχε θέσει την ιδέα του KIng - future (να μια χρήσιμη ιδέα που ο Naruto θα μπορούσε να είχε μάθει και δεν έμαθε) στον Shikamaru πολύ καιρό πριν τον θανατό του. Ο θάνατος από μόνος του ωριμάζει τον άνθρωπο γιατί τον κάνει αρχικά να καταλαβαίνει το εύθραστο της ζωής και τον βάζει σε μια διαδικασία αντιμετώπισης πόνου και αυτής της συνειδητοποίησης. Αυτό συμβαίνει με τον οποιοδήποτε θάνατο κοντινού προσώπου άσχετα με το αν είναι φίλος ή δάσκαλος. Το ότι πέθανε ο Jiraiya και αναπόφευκτα ωρίμασε ο Naruto δεν ήταν μέρος της διδασκαλίας του. [S]Ήταν ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην σειρά για να μη μου σπάει άλλο τα νέυρα (lol)[/S]. Αν πέθαινε η Sakura/Iruka/Tsunade/Kakashi ανάλογο πράγμα θα συνέβαινε. Πόσο μάλλον όταν ζεις με κάποιον μαζί επί τρία χρόνια. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικό όχι διδακτικό. Ο όρος δάσκαλος είναι μη απαραίτητη μεταβλητή στην συγκεκριμένη περίπτωση. [I][B][COLOR=Red]Είναι θεμα εμπιστοσύνης, ενας νιντζα που εφυγε από το χωριό του (αυτό σημαινει προδοσία ) γυρίζοντας την πλάτη σε όλους εκτός από τον εαυτό του και σκότωσε και το δασκαλο του, δε θα τον εμπιστευόμουνα δίπλα μου ούτε στιγμή. Όπως είπα πριν. [/COLOR][/B][/I] Είναι θέμα προοπτικής. Εσύ το λες προδοσία εγώ το λέω σοφή απόφαση. Καταρχάς αν βάλεις κάτω γεγονότα ο Sasuke oυσιαστικά δεν είπε ποτέ ψέμματα/εξαπάτησε/πρόδωσε κανέναν. Η πρώτη του φράση με την οποία συστήνετε. "I want to kill a certain person". Ήταν απόλυτα ειλικρινής. Το ότι έφυγε όταν θεώρησε ότι το Konoha δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι περισσότερο για τον σκοπό του ήταν λογικό επακόλουθο. Και ουσιαστικά ο Sasuke αν δεν προσπαθούσαν να τον φέρουν πισω με το ζόρι δεν είχε σκοπό να πειράξει κανέναν στην Konoha. To ότι ο Orochimaru ήταν δάσκαλός του δεν μου λέει κάτι. Πιο πολύ θαύμασα τον Sasuke εκείνης της φάσης που είχε μυαλό, κρίση και @@ να μην σεβαστεί ένα κάθαρμα που ήθελε να τον εκμεταλλευτεί. Έκανε την διάκριση ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά του Orochimaru, πήρε τα στοιχεία που του ήταν χρήσιμα και στο τέλος βγήκε και από πάνω χωρίς να επηρεαστεί εκεί που δεν ήθελε. Σε εκείνη την φάση του Manga πραγματικά του έβγαλα το καπέλο. Ένα άτομο το οποίο ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει διατηρώντας παράλληλα τα πιστεύω του είναι για μένα άξιο επαίνου. Kαι σχετικά με τον θάνατο και το παραπάνω Μετά τον θάνατο του Jiraiya βλέπουμε τον naruto να λέει την φράση " I can now understand what sasuke felt. I thought i could, but i couldnt". Nομίζω αυτό και μόνο δικαιώνει τον Sasuke σαν χαρακτήρα και άνθρωπο από πολλές απόψεις.. Και ΠΑΛΙ στην φάση που είναι πλεόν το Manga ΠΑΛΙ ο Naruto δεν μπορεί καν να διανοηθεί τι περνάει ο Sasuke. Eίναι εύκολο να καταδικάζουμε πράξεις και χαρακτήρες όταν δεν εξετάζουμε τι θα κάναμε εμείς αν ήμαστε στην θέση τους. [/SPOILER]
Aug 31 2009 16:35
Photo

stark-sama → LCF89

Who knows???? Αν πιασουμε ποιους ακομα δν εχει δειξει να κανουν bankai....... Δν θα τελειωσουμε ποτε.... Περα απο τον Yammamoto μενουν οι επομενοι 3 γηραιοτεροι captains (Unohana, Kyoraku, Ukitake), ολοι οι vizards, και καποιοι σκορπιοι, οπως yoruichi, urahara. Επισης δν εχει δειξει τους Shinji και Aizen ακομα να κανουν το bankai τους. Μαλλον ομως το πιο πιθανο ειναι οτι ορισμενοι απο αυτους θα μας δειξουν τα bankai στο τρεχον arc, και αλλοι στο επομενο που μαλλον θα αφορα καμια μαχη Aizen/King of Soul Society-Zero Squad.
Aug 31 2009 15:37
Photo

iristella → Gilmaru

Heyz. Νο manga spoilers in anime thread series with their own manga threads (name of arcs and battles included). That counts for the spoiler tags too. Αφαίρεσα τις manga αναφορές από το naruto latest episode thread. Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Εάν κάποιος κερδίσει Nobel λογοτεχνίας/βάλε random υπέρτατη διάκριση ειναι απαραίτητο ότι στην προσωπική του ζωή, και σαν σύνολο χαρακτήρα τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια? Ένα άτομο μπορεί να είναι πιο επιτυχημένο από κάποιο άλλο σε εναν τομέα αλλά συνολικά να μένει πίσω. Εξού και η διάκριση επιτυχημένος shinobi=/= επιτυχημένος άνθρωπος.
Aug 31 2009 15:01
Photo

8tails → iristella

[spoiler] Νομίζω ότι καταλήγουμε να αναλυούμε τους χαρακτηρες και τις ικανοτητες του Σασουκε και του Ναρούτο, αντί να λεμε για τον τρόπο διδασκαλίας του Οροτσιμαρού. Το λεώ αυτό γιατί μου είπες να συγκρίνω τη σκέψη του Ναρούτο με του Σασούκε. Την τεράστια διαφορά τη εβλεπα ήδη από τα πρωτα επεισόδια, όταν ηταν με τον Κακασι. Δε βλεπω να παιζει αυτό καποιο ιδιαίτερο ρόλο με τη διδασκαλία του Οροτσιμαρου. Για το θεμα προστασίας, δε νομίζω ότι η απαντηση μου ήταν με βάση καποιο συναισθηματικό δέσιμο. Είναι θεμα εμπιστοσύνης, ενας νιντζα που εφυγε από το χωριό του (αυτό σημαινει προδοσία ) γυρίζοντας την πλάτη σε όλους εκτός από τον εαυτό του και σκότωσε και το δασκαλο του, δε θα τον εμπιστευόμουνα δίπλα μου ούτε στιγμή. Όπως είπα πριν. Για να παμε σιγα σιγα σε ένα σωστό συμπερασμα θα πρεπει να συμφωνησω με τα ελλατωματα του Τζιραιγια. Δεν διδαξε στο Ναρούτο «στην ψύχρα» τεχνικές, και δεν του εμαθε να εχει στρατηγική σκέψη. Αυτά είναι σημαντικά για έναν ολοκληρωμενο σινομπι, οποτε ας πουμε ότι απετυχε εκει. Για τα αλλα τα οποια δε συμφωνησαμε, ότι δλδ ο Τζιραιγια δεν του εμαθε τίποτε απολυτως παρα μόνο κανανε παρεα για τρια χρόνια, ενω εγω πιστευω ότι του εμαθε σημαντικά πραγματα τα οποια φανηκανε στο μελλον, θα πω το εξης. Για να μαθει τεχνικες καποιος θα πρεπει ο δασκαλος του να του δείξει συγκεκριμενες μεθοδους και κανονες για να τις εφαρμόσει. Όσον αφορα όλα τα αλλα (αφοσίωση, υπευθυνότητα κλπ) τα οποια δε δεχεσαι ότι ασχοληθηκε ο Τζιραιγια, θεωρώ ότι αυτά μαθαινονται με τη σχεση που αναπτυσσει δασκαλος μαθητης. Αυτά τα 3 χρόνια κουβεντας και ταξιδιών εμπειριων διπλα στο Τζιραιγια νομιζω ότι απεκτησε την ωριμότητα (το σύνολο των παραπάνω στοιχείων) που δε θα την αποκτούσε με κανέναν άλλο. Δε νομίζω αυτά που ειχε περασει ο Τζιραγια καθως και η παρουσία του και η εμπειρία των μαχών και της ζωης γενικότερα, υπηρχαν για παραδειγμα στον Iruka. Αυτές οι ιδιότητες περνανε από το δασκαλο στο μαθητη μεσα στο χρόνο, και φαίνονται συνηθως αργότερα, όταν πεθανει ο δασκαλος. Αυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα ο μαθητης μετα το θανατο του δασκάλου του θελει να βιώνει την παρουσία του μεσα στον ίδιο τον εαυτό του.Τότε ξυπνανε όλες οι αρετες που του εμφυτευσε ο δασκαλος του στο διαστημα που περασανε μαζί. Το ίδιο είναι και το παραδειγμα με το Σικαμαρου και το Ασουμα. Γιαυτο είπα στην αρχη ότι ήταν τιμή να είναι καποιος μαθητης του Τζιράιγια γιατι το οφελος της διδασκαλίας είναι σε άλλο επιπεδο. Και αυτό το επιπεδο συνδεεται με το πολεμικό μερος του νιντζα. Όταν βλέπει ο νιντζα με καθαρό και υγιή τρόπο τις καταστασεις μπορεί και δρα καλύτερα από καποιον που τον περιβαλλει ο θυμός του. Αυτό που κανει για μενα τον Οροτσιμαρου κατωτερο δασκαλο από τον Τζιράιγια είναι ότι ο σκοπός του ηταν σκοτεινός. Ενας δασκαλος που δεν εχει σεβασμο για της ζωη καταστρεφει όλες τις αξιες που εμαθε και τον ενδιαφερει μόνο η απολυτη δυναμη, δεν είναι καν δασκαλος. Από την άλλη ο Τζιραγια μεσα στις βλακειες που εκανε και εκανε αρκετες δε μπορω να πω, ηθελε να βγαλει τουλαχιστον ένα νιντζα, στον οποιο εξασφαλισε ότι θα υπακουει τους κανονες του συστηματος των νιντζα. Εχω την εντυπωση όμως ότι εξαρχης πηραμε κατι λαθος. Νομίζω ότι συμφωνα με την εννοια του δασκαλου νιντζα ο Οροτσιμαρου εχει χασει το παιχνιδι, καθως δε θεωρειται δασκαλος νιντζα καποιος που θελει να σκοτωσει το μαθητη του. Όσα ελλατωματα κιαν εχει ο Τζιραιγια ως δασκαλος, υπακούει τουλαχιστον στους κανονες που θεσπίζουν την εννοια του δασκαλου νιντζα. Από αυτό συμπεραίνει κανεις ότι ο Τζιραιγια είναι καλύτερος δασκαλος, και όποιος δεν υπακουει σε αυτους τους κανονες βασικης ηθικης μεταξυ δασκαλου-μαθητη (κανονας νουμερο 1. «Δε σκοτωνουμε τους μαθητες μας!»), είναι σίγουρος κακός δασκαλος. Υ.Γ.τελειως ασχετο με την κουβέντα, σπουδαζεις(ή έχεις τελειωσει)νομική σχολή; [/spoiler]
Aug 31 2009 13:19
Photo

RiDeLub → Hajime_Saito

Και χάρηκα που είδα Sorachi :P Better luck next time
Aug 31 2009 12:09
Photo

Hajime_Saito → RiDeLub

Δεν είναι ο Sorachi, είναι απο ρεπορτάζ για το bokuto boom στη lake touya. XD
Aug 31 2009 11:58
Photo

RiDeLub → Hajime_Saito

Την βρήκα σήμερα. Μπορεί να την έχεις ξαναδεί [IMG]http://g.idler-et.com/upload/200857/200857082173499.jpg[/IMG] Μοιάζει πάντως με πιθηκάκι :P (το ίδιο σχόλιο έκανε και αυτός που την έβαλε)
Aug 31 2009 11:33
Photo

zade → Anelis

Αλήθεια ; Νόμιζα πως το είχα προτείνει εγώ. Horror βιβλία δεν διαβάζω. Αλλά βρήκα ένα ταινιάκι που πρέπει να δούμε [URL="http://www.imdb.com/title/tt0902290/"]http://www.imdb.com/title/tt0902290/ [/URL] Πουλάω νεκρούς. Τιτλάρα ;
Aug 31 2009 09:33
Photo

Matsu → Dante80

Μπιφτεκια γεμιστα με καπνιστο τυρι....και συνοδευτικα πατατουλες, τις οποιες πρωτα τις εβρασα, και μετα τις τηγανησα (υπερσυνταγη), και σαλατουλα χωριατικη με ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ (kukuku κσες εσυ που θα το δεις) και ριγανιτσα...οποτε εχεις ρεπο μιλα για να ερθεις για μαμ.. Με το ποδι οντως δεν ειπες..τι εγινε?
Aug 31 2009 01:57
Photo

iristella → 8tails

[SPOILER] Όπως είπα και πριν για μένα, ο ρόλος ενός shinobi είναι να αποτελεί εργαλείο χρήσιμο για την χώρα του. Αυτή ήταν και η χρησιμότητά τους και στην πραγματική ζωή και στον κόσμο του naruto. Τώρα κατά πόσο ο κάθε ένας θα λειτουργεί αποκλειστικά ως τέτοιος ή θα διαχωρίζει το Shinobi μέρος του από την ανθρώπινη φύση του εξαρτάται από τον χαρακτήρα. Σαν σύνολο για μένα προσωπικά ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος ποτέ δεν θα είναι μόνο Shinobi. Το να μπερδέυουμε όμως την έννοια του Shinobi με άσχετα προς αυτήν πράγματα και να τα περνάμε ως μέρος της είναι παραπλανητικό πιστεύω. [quote]Εάν με το να τους σκοτωνε θα οδηγόταν πιο κοντά στον Ιτατσι, θα τους σκότωνε και μετα θα κερναγε και τους φίλους του να το γιορτάσαουν. Είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμενο πιστευω, ότι πρεπει να σκοτωσει ένα συγκεκριμενο ανθρωπο και μόνο. Αυτή του η σκέψη αποφασισε να μη σκοτωσει κανεναν στο πειραμα εκείνο. [/quote] Not really. Τον Naruto πχ δεν τον σκότωσε για να αποκτήσει το MS που θα του έδινε πιο σίγουρο αβανταζ έναντι του Itachi. Actually αν δεν υπήρχε πρόκληση, ο Sasuke εκείνης της εποχής δεν πείραζε μύγα. Και αυτό γιατί είχε μεγάλη αποστροφή ενάντια σε ανθρώπους που παίζουν χωρίς λόγο με ξένες ζωές. Αυτό φαίνεται και από την περιφρόνηση με την οποία μιλάει για Itachi και Orochimaru και τους τρόπους με τους οποίους αποκτούν δύναμη. Όσο για το θέμα της προστασίας. Προτιμώ το άτομο το οποίο θα επιτύχει στον σκοπό του και ας μην είναι συναισθηματικά μπλεγμένο μαζί μου. Το να είσαι υπερβολικά μπλεγμένος σε συναισθηματικό επίπεδο σε κάνει να χάνεις προοπτική. [quote] Με βάση αυτό καταρρίπτεται η ιδεα της πολεμικής μηχανης ως νιντζα. Αρα ο Οροτσιμαρου πετυχε να φτιαξει ένα φονικο οπλο ενισχυοντας όλά τα εντονα αισθηματα του Σασουκε, εκδίκησης και θυμού. Απέτυχε να φτιάξει ένα νίντζα που να σταθει αξιος στην κοινωνία των Νιντζα. Του εδωσε τις τεχνικες οι οποιες αφου δοθηκανε σε καποιον που κοιταζει μόνο τον εαυτο του και εχει τόσο θυμό μεσα του, είναι επικίνδυνος ακόμα και μεσα στους νιντζα. Από την άλλη μερια ο Τζιράγια με τον τρόπο που ασχοληθηκε μαζί με το Ναρούτο ανεπτυξε ακόμα περισσότερο την αφοσίωση, την υπευθυνότητα, την όρεξη για εργασία, την υπακοή του. Πανω σε αυτά μπορουν να χτιστούν σωστές τεχνικές ώστε να είναι ωφέλιμος ως ninja. Και κατόπιν ασχοληθηκε με το κιουμπι που κανεις δε μπορουσε να το κανει. Νομιζω αναφερει ότι μόνο ενας σαννιν μπορει να «πειράξει» τη σφραγίδα του Μινατο. Και βρεθηκε ο καταλληλος. Του εμαθε επιπλεον καποιες τεχνικες τις οποίες και ανεπτυξε περισσότερο. [/quote] Again, ο Οrochimaru όντως δεν έδωσε κάποιους ηθικούς φραγμούς στον Sasuke αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους είχε ο Sasuke από μόνος του. Ο Sasuke είχε ισχυρό χαρακτήρα και θέληση και δεν γινόταν παιχνιδάκι στα χέρια κανενός. Το ότι μπόρεσε και πέτυχε τον σκοπό του και ανέτρεψε έναν άλλοτε πολύ ισχυρότερό του αντίπαλο χρησιμοποιώντας μυαλό και τεχνικές και νικώντας και σε ιδεολογικό επίπεδο πέρα από το φυσικό είναι η επιτομή του σωστού Shinobi. Και το ξανα λέω. Το δίκαιο του πολέμου, και κάποια εθιμοτυπικά πράγματα παίζουν ρόλο σε έναν μαχητή. Αλλά ο μαχητής ΠΟΛΕΜΑΕΙ αυτός είναι ο πρωταρχικός ρόλος του. Αν κάποιος αποτύχει να διδάξει στον μαθητή του αυτό δεν μπορεί να πει ότι είναι αποτελεσματικός δάσκαλος και ας παίζει τα ethics στα δάχτυλα. [COLOR=Red][B][I] Από την άλλη μερια ο Τζιράγια με τον τρόπο που ασχοληθηκε μαζί με το Ναρούτο ανεπτυξε ακόμα περισσότερο την αφοσίωση, την υπευθυνότητα, την όρεξη για εργασία, την υπακοή του [/I][/B][/COLOR] [COLOR=Black]A[/COLOR]μελόντας να αναπτύξει την στρατηγική του σκέψη, την πειθαρχία, την ανάλυση καταστάσεων και τον έλεγχο επί των συναισθημάτων του. Με άλλα λόγια κάθε αρετή που θα τον βοηθούσε να επιβιώσει στο πεδίο της μάχης. Πέρα από το ότι όλα αυτά ο Naruto τα είχε ούτως η άλλως και δεν βλέπουμε να έκανε ο Jiraiya κάτι για να τα αναπτύξει περαιτέρω. Εσύ απλά το υποθέτεις. Απλά συγκρινε την σκέψη του Sasuke με αυτή του Naruto και θα δεις τεράστια απόσταση μεταξύ τους. [COLOR=Red][COLOR=Black] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=Red][I][B]Του εμαθε επιπλεον καποιες τεχνικες τις οποίες και ανεπτυξε περισσότερο. [/B][/I][/COLOR] Ποιές γιατί εγώ μόνο το Rasengan είδα και αυτό δεν το ανέπτυξε και ιδιαίτερα. Παραλλαγές του Rasengan κάνει ο Naruto εκεί που ο Sasuke έχει μάθει και φτιάχνει δικές του τεχνικές πέρα από τις νέες που έχει μάθει να φτιάχνει. [COLOR=Red][I][B]Πανω σε αυτά μπορουν να χτιστούν σωστές τεχνικές ώστε να είναι ωφέλιμος ως ninja.[/B][/I][/COLOR] Και να μπορούσαν να χτιστούν που δεν μπορούν γιατί από ότι είδα δεν διδάχτηκε από τον Jiraiya o Νaruto κάτι τέτοιο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το τελικό προϊόν που έβγαλε ο Jiraiya σαν Shinobi ήταν ημιτελής. [COLOR=Red][I][B]Και κατόπιν ασχοληθηκε με το κιουμπι που κανεις δε μπορουσε να το κανει. Νομιζω αναφερει ότι μόνο ενας σαννιν μπορει να «πειράξει» τη σφραγίδα του Μινατο. Και βρεθηκε ο καταλληλος.[/B][/I][/COLOR] Και που ασχολήθηκε τι πέτυχε? Κόντεψε να σκοτωθεί, χαλάρωσε χωρίς λόγο μια σφραγίδα που δεν έπρεπε να πειράξει και έβγαλε ένα συμπέρασμα ίδιο με αυτό που ξέραν όλοι από την αρχή. AKA kyuubi is bad. Και έπρεπε να έρθει ο Yamato για να καταλαβει ο Naruto ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να βασίζεται καθόλου στο kyuubi. O Jiraiya που τον είχε κάτι χρόνια δεν μπορούσε να φτάσει στο ιδιο αποτέλεσμα. Ι mean σε εκείνη την φάση ήμουν. NO SHIT SHERLOCK! Με άλλα λόγια όσο ευχάριστα και bonding time να πέρασε με τον Jiraiya από άποψη ανάπτυξης σαν μαχητή δεν είδαμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για εκπαίδευση τριών χρόνων. Σίγουρα ο μετα-jiraiya naruto σαν άνθρωπος συνολικά είναι πιο πλήρης και πιο ολοκληρωμένος από τον Sasuke. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος Shinobi και κατά δεύτερο λόγο δεν σημαίνει ότι οφείλεται αποκλειστικά στους δασκάλους. Έχει σχέση αφενός με τις συγκυρίες του καθένα (aka naruto could find peace γιατί σε κάποια θέματα είχε ένα έμμεσο closure όπως στην αποδοχή από τους γύρω του, αντίθετα ο Sasuke έχει το θέμα του Itachi ακόμη ανοιχτό) και με προσωπικές αποφάσεις του κάθε χαρακτήρα. Δεν είναι αποκλειστικό επίτευγμα του Jiraiya αυτό. Με άλλα λόγια σε αυτά τα τρία χρόνια είτε τον πρόσεχε ο Jiraiya είτε ο Iruka ήταν το ίδιο πράγμα. Δεν θα άλλαζε κάτι. Πράγμα που δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Orochimaru. Οπως πχ ο κάθε καλλιτέχνης/πολιτικός etc δεν σημαίνει ότι επειδή αριστεύει σε έναν τομέα συμβαίνει το ίδιο και με όλους τους άλλους το ίδιο σημαίνει και με έναν Shinobi. Θα πεις πχ ότι ένας επιστήμονας είναι λιγότερο αξιολογος από έναν άλλο επειδή στην προσωπική του ζωή έχει ελλατώματα? Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. [/SPOILER]
Aug 31 2009 01:33
Photo

psofia → AndroGhost

Thanks! Να 'σαι καλά...
Aug 31 2009 01:27