Community Status Updates
Lord Leon → Nikos21
Ηall of Fame στο off topic section. Εκει μπαινουν τα καλυτερα του φορουμ!
Feb 16 2011 19:03
Lord Leon → RiDeLub
καλα ναι, και εγώ [I]γενικά[/I] δεν εκνευριζομαι, αλλα επειδη το συγκεκριμενο ανιμε το λατρευω, εκει μου την ειχε δωσει. Στην τελικη τραβα κανε κανα χενται ρε φιλε να ξαλαφρωσεις... XD
Καλα αυτοι οι τυποι υπάρχουν παντου γυρω μας.
Εγω τους ευχομαι να τους κατσει μια τέτοια στα αληθεια.
Να αλλαξει πλευρο απροειδοποίητα το βραδυ να τους στειλει νοσοκομείο!:lol::rofl:
Feb 13 2011 23:00
RiDeLub → Lord Leon
Χαχαχα.
Γενικά εγώ δεν εκνευρίζομαι, απλά με χαλάει λίγο.
Να φανταστείς ότι σε μια έρευνα για τα "κορίτσια του Oda" κάποιοι (fanatics φαντάζομαι) είχαν πει ότι γούσταραν τις τέλειες αναλογίες που τους δίνει ο mangaka xD
Feb 13 2011 22:37
Lord Leon → RiDeLub
[QUOTE=RiDeLub;471836]
PS: Αυτή η μέση δαχτυλίδι (του μικρού δαχτύλου) να μην υπήρχε....[/QUOTE]
I 'll drink to that.
Δε λεω καλα το πανε σε γενικες γραμμες στο σχεδιασμο, αλλα σε κατι φασεις οπως στο thriller bark που το 90-60-90 ;egine 120-40-105 :P
νταξει βαρεσα rage (ειδικα με το 40 γιατι στα αλλα λιγο πολυ θες δε θες συνηθιζεις, παιζει παντου πλεον). αν τον ειχα το σχεδιαστη μπροστά μου κατι θα του πεταγα. τωρα γιαουρτι θα τανε, τιραμισου, τυροκαφτερη, δεν ξερω, μια φορα δε τη γλιτωνε. Ειπαν της γριας να ...
Feb 13 2011 22:21
Lord Leon → iristella
[QUOTE]Το ότι υπάρχει subforum για μια σειρά δεν δικαιολογεί να ανοίγονται topics για συγκρίσεις ανάμεσα σε χαρακτήρες. Take it to latest chapter/latest episode thread για να μην υπάρχει και μπέρδεμα με τα spoilers.[/QUOTE]
Iri, νομιζω εδώ θα πήγαινε καλύτερα
[url]http://www.anime.gr/forums/showthread.php?p=442711#post442711[/url]
Feb 13 2011 20:08
Lord Leon → MisaYoshiko
Ναι βρε το ξερω οτι φτιαχνεται, αλλα αυτη τη στιγμη βρισκεται στη γλυφαδα, εγω στα πετραλωνα, και το κοντινοτερο ποδηλαταδικο ειναι στο μοναστηράκι... όπως καταλαβαινεις έχει πέσει πολλή αναβολή! XD
τεσπαν, είναι κάτι που το θέλω, οπότε και θα το κάνω καποια στιγμή.
Αλήθεια, μήπως ξέρεςι το φίλο μου τον Παντελή; Ψηλός και τούμπανο με "χαρακτηριστική μύτη". Έρχεται συχνα νομίζω.
Feb 12 2011 19:03
MisaYoshiko → Lord Leon
lord leon και εγω τα ιδια ελεγα για το δικο μ ποδηλατο αλλα μου το καναν σαν καινουριο. πηγαινε το σε εναν στο κεντρο για να ερθεις στην επομενη πορεια :D
Feb 12 2011 18:37
Lord Leon → meidei
Δεκτο και σεβαστο. Ξερω ακριβως για τι πραγμα μιλας, κι αν βασιζομουν μονο στις εμπειριες μου θα οφειλα να συμφωνησω. Εξάλλου, με τη θεωρία μου, βγαινει το φαινομενικα αντιφατικο συμπέρασμα, οτι ομοφοβικοι ειναι ακομα και οι περισσοτεροι ομοφυλοφιλοι. Οποτε βρισκω απολυτη λογικη τη θεση σου, αναφορικα με το που βασιζεται.
Feb 02 2011 22:17
meidei → Lord Leon
Το διάβασα και ότι περιγράφεις συγκρούεται με την προσωπική μου εμπειρία και τις ομολογίες πάρα πολλών ατόμων. Στα μηνύματα σου δεν βρήκα οποιοδήποτε στοιχείο που να μου ανοίγει τα μάτια σε αυτή την [I]συνειδητή[/I] επιλογή (που προϋποθέτει κάποια αξιολόγηση των υπέρ και των κατά της κάθε επιλογής, λογικά) σύμφωνα με όσα λες, έχω κάνει κι εγώ και όλοι οι άλλοι άνθρωποι επί της γης. Παραδέχομαι ωστόσο ότι οι προσωπικές εμπειρίες από μόνες τους δεν αποδεικνύουν κάτι γιατί πάντα υπάρχει η υποκειμενικότητα, αλλά εξίσου μη πειστικό είναι και το όλο αυτό περί προγραμματισμού και επαναπρογραμματισμού.
Feb 02 2011 17:31
Lord Leon → meidei
Τώρα σε είδα. Σορυ που πεταξα ενα ομοφοβικος και αποχώρησα αλλα ήδη είχε ξεφυγει το θρεντ.
Αναλυτικά ο διαλογος μας με την ιρι εχει επιχειρηματα και απο τη μια και απο την αλλη πλευρά. Αν θες να τα δεις ολα καλο κουραγιο, ειναι εδώ [url]http://anime.gr/forums/converse.php?u=5594&u2=13497&page=2[/url]
αν θες απλως για το ομοφοβικος δες τελευταια μου παραγραφο στο τελευταιο ποστ στον τοιχο της. Νομίζω τα καλύπτει όλα από τη μεριά μου, σε αυτό το κομματι.
Feb 02 2011 17:06
Lord Leon → iristella
Χεχ σε σεβομαι μονο που το διαβασες. Τελικα, με επεισες οτι μπορει να υπαρχει τουλ. μια περιπτωση ανθρωπου που δεν συμμεριζεται το "επιλογή" και δεν ειναι ομοφοβικος.
Μη βλεπεις αρνητικους συσχετισμους εκει που δεν υπαρχουν. Δεν συνδεω τον αλκοολισμο με την ομοφυλοφιλια ffs. απλως ειτε κανεις σεξ ειτε τσιγαρο, εκκρινονται ουσιες στον εγκεφαλο σου που σε κανουν να νοιωθεις καλυτερα, οποτε ναι, οι μηχανισμοι ειναι παρομοιοι αλλα [B]δεν[/B] ειναι ακριβώς η ίδια περιπτωση, εννοείται.
Δεν συνδεω το βιασμο με επιλογη. Τον αν θα ξεπερασεις το φοβο ή όχι ομως ειναι. Πάντα.
Το "τρελαίνομαι, αυτοκτονώ" κτλ. δεν μου λενε τίποτα απολύτως. Οι περισσότερες αυτοκτονίες συνήθως ειναι στις "τέλειες" και οργανωμένες χώρες, όπου συνήθως το κατα κεφαλήν εισόδημα ειναι διπλασιο της ελλάδος. People are drama queens. It's just sex goddam it! Εχω γνωρισει ανθρωπους που δεν λειτουργει τιποτα απο τη μεση και κατω και κατορθωσαν να ειναι ευτυχισμενοι στην αναπηρική. Ειναι πολλα λεβελ πιο πάνω απο αυτον που φουνταρει γιατι του φυγε η γυναικα, ή γιατι "δεν τον αποδεχεται η κοινωνια".
Τεσπαν, το οτι ειναι επιλογη εχω αρκετά στοιχεια και σου παρέθεσα καμποσα απο αυτά. Παραδέχομαι οτι θα με επειθες, αν ζουσαμε σε μια κοινωνια ελευθερη οπου εκανε ο καθενας οτι ηθελε χωρις προκαταληψεις, και ο καθενας εκανε τις επιλογες του χωρις πιεσεις. Αλλα εδώ ακομα και το απλό στρ8, προυποθετει μια σειρα επιλογών μεχρι να θεωρηθεις ενεργο σεξουαλικα ατομο. Επισης παιζει ρολο, οτι η κοινωνια καποιες επιλογες στις κανει πιο ευκολες απο καποιες αλλες. Πολλοι μπορει να εχουν ψηγματα ελξεως προς την αλλη επιλογή φυλου, και να τα εχουν πνιξει τοσο βαθια ωστε να μην το παιρνουν πια ουτε οι ιδιοι χαμπαρι.
Εξακολουθω ομως να πιστευω το εξης. Η λογικη του "έτσι είναι και δεν το επιλέγει" σφαλλει γιατι τροποποιείται αναλογα με το αποτέλεσμα, και αφαιρέι την ευθύνη από το άτομο. Αν εγώ βαλω και τα αγορακια στο μενου αυριο, η θεωρία θα πει οτι παντα έτσι ήμουν,αλλα καταπιεζομουν. Αν μετα απο 10 χρονια αφαιρεσω και τα κοριτσακια, θα πει οτι καταπίεζα τον εαυτο μου τοσο πολυ που με ειχα πεισει οτι μου αρεσουν οι γυναικες. Αν μετα τις ξαναβαλω, Καποιοι θα πον οτι οτι περναγα φαση άρνησης/αντιδρασης, κάποιοι ότι είμαι messed up bi, και καποιοι οτι τους κανω πλακα:hahaha:. See my point there? Kinda like "ειναι θελημα θεου" don't you think?
Νομίζω οτι το δικο μου ειναι πιο απλό. Ο καθένας κανει οτι θέλει, δεν υπαρχουν LGBT Str8 και αηδιες (εχω γνωρισει μεχρι και τυπο που εγινε γκευ για να πηδαει περισσοτερο, γιατι με τις γυναικες δεν ειχε πολλη περαση λογω εμφανισης:hahaha:) και οι υπολοιποι δεν το κανουμε θεμα. και το ομοφοβικος, για μενα τουλαχιστον σημαινει, οτι επειδη δεν κατανοώ το αυτο που οριζω διαφορετικο, (πως γινεται καποιος να επιλεγει να ζει ετσι, τοσο διαφορετικα απο εμενα) του βαζω μια ταμπελα (ετσι ειναι δεν μπορει να αλλαξει, δεν εχει την επιλογη αν ζησει οπως εγώ) και προσπαθω να τον ερμηνευσω με τους δικους μου κανονες, για να προστατέψω ουσιαστικά τις δικές μου επιλογές. Αυτο το κανουμε στα πάντα. Ακομα kai σε μια απλη συζητηση. :stubborn:
Eκτος απο τα αλλα που σου προτεινα περι ψυχολογιας και επαναπρογραμματισμου του ανθρωπου, τσεκαρε και το "Να Έχεις ή να Είσαι" του Έριχ Φρομμ.
Feb 02 2011 10:43
iristella → Lord Leon
Aπάντησα αλλά μάλλον έπρεπε να κάνω συγκεκριμένα quotes για να φαίνεται σε ποιά συγκεκριμένα σημεία απαντάω. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο σαφής αυτήν την φορά.
[spoiler=σεντονάκι]Αρχικά θεωρώ τον παραλληλισμό sexual orientation-τσιγάρο-αλκοολισμός-ναρκωτικά τουλάχιστον ατυχή. Ενδεχομένως να θες να πεις κάτι άλλο αλλα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αυτές οι καταστάσεις ώστε να μπορώ να πιάσω τον παραλληλισμό. Kαταρχάς το να είσαι gay/lesbian δεν είναι παθολογική κατάσταση ή εθισμός. Κατά δεύτερο λόγο υπήρξε κάποια φάση στην ζωή σου που είχες την επιλογή να πεις ναι ή όχι στο τσιγάρο. Δεν νομίζω όμως ότι υπήρξε κάποια φάση στην οποία ζύγισες τις επιλογές σεξουαλικού προσανατολισμού και αποφάσισες ότι θα είσαι str8. Απλά κατάλαβες ότι προτιμάς ήδη κάτι συγκεκριμένο. Δεν υπάρχει o gay νευρώνας και ο str8 ώστε να μπορείς να κατευθύνεις τον αντίστοιχο νευροδιαβιβαστή κατα την επιλογή σου.
Το πείραμα το οποίο προτείνεις λέγεται conversion therapy, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξακριβωμένη μέθοδος που να εγγυαται αποτελεσματικότητα σε αυτόν τον τομέα ενώ οι περισσότερες μέθοδοι και μελέτες σε αυτόν τον χώρο έχουν παραπάνω από πολλά λογικά σφάλματα. Και σοβαρά μιλώντας από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρω και εγώ μετά από πόσα χρόνια μέσα στην "ντουλάπα" βγαίνουν και λένε "δεν μπορώ να υποκρίνομαι ότι είμαι κάποιος που δεν είμαι" νομίζω ότι όλη η θεωρία επαναπρογραμματισμού καταρρέει. Το θεωρώ αδιανόητο να λέμε ότι πρόκειται για θέμα επιλογής από την στιγμή που έχει πεθάνει κόσμος είτε σε αυτοκτονίες, είτε ως θύματα hate crimes.
To θέμα του βιασμού και της κακοποίησης δεν καταλαβαίνω πώς το συνδέεις με επιλογή? Είναι επιλογή του θύματος να βιαστεί ή είναι επιλογή η οποιαδήποτε επίδραση προκύψει από αυτό? Δηλαδή δεδομένου ότι κόντεψα να πνιγώ κάποια στιγμή είναι επιλογή μου που ανέπτυξα φόβο για το νερό? Το θέλω δηλαδή και όποια στιγμή γουστάρω το σταματάω? :P
Oύτε η φυλακή είναι ασφαλές παράδειγμα. Venting sexual frustration does not equal actual attraction.Και σίγουρα δεν έχει να κάνει με επιλογή.
Για την ψυχοθεραπεία απάντησα στο κομμάτι του sexual conversion θεωρώ όμως ότι μπορεί να πείσει κάποιον/α να αποδεχτεί πιο ευκολα τον εαυτό του/της εξού και η εκδήλωση διαφορετικού προσανατολισμού. Και πάλι δεν μιλάμε για επιλογή. Μιλάμε απλά για αποδοχή του ήδη υπάρχοντος. [/spoiler]
Πρέπει να παραδεχτώ ότι άν ήταν θέμα επιλογής τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα τώρα που το σκέφτομαι. Double the wardrobe, double the jewellery, no need for me to have a baby (my partner would, ενώ τον άντρα δεν μπορείς να τον κάνεις ιππόκαμπο), και βραδιές καλλωπισμού all the time. Plus boobs=win.:hahaha: Anw point is ότι έστω και αν τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα δεν νομίζω ότι από την στιγμή που μιλάμε για αποδοχή του διαφορετικού και ελευθερία της έκφρασης τίθεται θέμα φοβίας or anything else.
Και συνεχίζοντας στον χιουμοριστικό τόνο (αφού διαφωνούμε που διαφωνούμε ας ρίξουμε και κανά γέλιο τουλάχιστον).
[YOUTUBE]DgAYFVHwY_c[/YOUTUBE]
I love this guy.:hahaha:
Feb 02 2011 07:36

This status update has reached the maximum number of replies allowed