Community Status Updates
Lord Leon → iristella
proceed with caution. Extra long staff
[SPOILER][QUOTE]Again.[/QUOTE]Indeed. Επαναλαμβανεσαι, ειπα τοσα και δεν ανταπαντησες σε τιποτα. Και χρησιμοποιησα και τα πιο λαιτ παραδειγματα χωρις βιασμους κτλ. Οτι ειπες το χω απαντησει στην πρωτη κιολας παραγραφο.
Κοιτα τι νομιζω οτι συμβαινει. σε καποια μαλλον συμφωνεις και τα λες με αλλο τροπο. Οσο για τα υπολοιπα θα δωσω να πιο user friendly παραδειγμα.
Το τσιγαρο. 9 στους 10 που το ξεκινανε τους βρωμαει ο καπνος, ξεραινεται ο λαιμος βρωμαν τα ρουχα τους, τους κραζουν οι γονεις κοκ. Λιγο ομως η περιεργεια, λιγο που γουσταρου τη ζαλαδα, λιγο οι φιλοι και η αντιδραση, θα το επαναλλαβουν καμια εκατοστη φορες. Μετα κολλησαν. Οσο πιο μετά τοσο πιο δυσκολα το κοβουν και δεν ειναι η νικοτινη στο αιμα (αυτη σε λιγες μερες φευγει) αλλα η αισθηση η συνηθεια, που δεν ειναι και σε ολους ιδια. Αυτο διοτι καθε φορα που επαναλαμβανεις κατι, ενας νευρωνας αποκτα αλλη μια διακλαδωση στον εγκεφαλο και οσο επεκτεινεται τοσο πιο δυσκολα σπαει. Ετσι ειναι πανω κατω με ολα οσα μας αρεσουν ή όχι.
Αν λοιπον εσυ ή εγώ επρεπε επιλεγαμε να κανουμε το πειραμα και να βρουμε καποιον του ιδιου φυλου που να μας αρεσει εστω και αισθητικα σαν εμφανιση, και καναμε σεξ καθε βραδυ επι ενα χρονο μαζι του με το ζορι, θα ειχαμε τα εξης ενδεχομενα. Εστω οτι απεχθανομαστε ακομα και την ιδεα να μας αγγιξει καποιος ομοφυλος με τετοιο τροπο, πόσο μαλλον να το κανουμε εμεις. Στην αρχη ο εγκεφαλος μας θα εριχνε τις αμυνες για να κανει πιο υποφερτη την οδυνη που προκαλει αυτη η εσωτερικη μας συγκρουση. Σιγα σιγα, καποιες φορες μπορει και να ερεθιζομαστε, εστω και καθαρα σωματικο επιπεδο κοκ. Αν λοιπον Ανηκουμε στην πλειοψηφια των ανθρωπων, μετα απο ενα χρονο που θα σταματουσαμε το πειραμα, θα το ειχαμε συνηθισει.
Θα το ειχε συνδεσει ο εγκεφαλος μας με καποιες εικονες, παραγωγη ορμονων κτλ. Πολυ πιθανον λοιπον να εχουμε αναπτυξει ενα νεο "γουστο" που μπορει να οδηγησει στην καθαρη αμφιφυλοφιλια, η απλως σε πιο λαιτ καταστασεις (να κοιταμε ομοφυλους μας στα επιμαχα σημεια κτλ.) Αυτο ειναι το πιο συνηθες. Μετα ερχεται η περιπτωση οπου οι αμυνες μας ηταν πολυ ισχυρες και πηγαμε στο αλλο ακρο με αποτελεσμα να αποκτησουμε αυτοκαταστροφικες διαταραχες τυπου βουλιμια, χαρακιες κ.α. προσπαθωντας υποσυνειδητα να μην ξαναγινουμε ελκυστικοι για κανεναν, αλλα ας μην παμε εκει ειναι αλλο κεφαλαιο. Η μπορει απλως να γινεις ασεξουαλ, απο αηδια.( πανω κατω, όπως οταν κοβεις το τσιγαρο σου βρωμαει δυο φορες περισσοτερο)
Δυστυχως αυτο το πειραμα επαναλαμβανεται σε διαφορες περιπτωσεις, απο γαμους με συνοικεσια μεχρι φυλακες κτλ. και ξερουμε πανω κατω τι να περιμενουμε.
Τι καναμε λοιπον επι της ουσιας; Μας επαναπρογραμματισαμε. Αφου οι επηρροες μας διαμορφωνουν, ορισαμε τις επηρροες μας. Εκει βασιζεται ολη η λειτουργια της μαθησης, της ψυχοθεραπειας, και του εγεφαλου γενιοτερα. Στο φτιαξε χαλασε των νευρωνων.
Φυσικα τιποτα δεν ειναι 100% αποδοτικο, καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, αλλα τα ποσοστα μας επιτρεπουν πλεον να μιλαμε για κανονες και εξαιρεσεις. ΑΝ δεν λειτουργουσαν ολα αυτα, ακι τα γουστα δεν αλλαζαν καταλαβαινεις οτι ολοι οι αλκοολικοι και τα πραζακια ηταν καταδκασμενοι, ειτε σε θανατο ειτε σε μιζερη ζωη αφου στην ουσια δεν θα μιλουσαμε για απεξαρτηση αλλα καταπιεση.
Anw some people LGBT are willing to go that far, and some don't. Εξαρταται πο το ποσο ζυγιζει καθε τι στη ζυγαρια τους.
Φυσικα δεν υπαρχει κανενας λογος να κανουμε ηθελημενα κατι τετοιο, θα ηταν βλακωδες τουλαχιστο, απλως ηθελα να πω οτι το τι γουσταρουμε και τι οχι, και αν μπορουμε να το αλλαξουμε, ειναι πολυ σχετικα. Γνωστικη ψυχολογια, πλυση εγκεφαλου, NLP και πολλα αλλα αξιζουν τον κοπο να ασχοληθεις, αν σε ενδιαφερει φυσικά. Θα βρεις πολυ ενδιαφεροντα πραγματα.
Νομιζω δεν υπαρχει κατι αλλο να προσθεσω. Εκτος απο το οτι γραφω πολυ γρηγορα για ανθρωπο που δεν ξερει didacta!
ΥΓ. Αυτο κανονιζεται πολυ ευκολα. σε γενικες γραμμες συμφωνουμε με το φιλο μου, αν και αυτος τα εχει ακουσει πολυ περισσοτερες φορες αυτα. Και σιγουρατα στηριζει πιο πολυ σε πρακτικη θεωρια παρα εμπειρικη. Θα σε συμπαθησει παντως πιστευω. Εξαλλου αυτος ηταν που μου ειχε ζητησει να βρω απο που ηταν εκεινο το χριστουγεννιατικο που ειχες φωτοσοπαρει με το αιμα και το χιονι. Το ειχε λατρεψει. και ναι αυθεντιες δεν υπαρχουν, εξαλλου ολη η επιστημη του εγκεφαλου βασιζεται σε στατιστικες και εμπειριες, δεν ειναι απολυτη σαν τη φυσικη. Αλλα οι αριθμοι σε καποια πραγματα ειναι αρκετα ισχυροι για να μιλαμε με μια σχετικη βεβαιοτητα.[/SPOILER]
Feb 01 2011 22:15
Tenshi → Lord Leon
χαχαχα!! Μάλλον έχουμε την ίδια έμπνευση! Τώρα είδα το βίντεο σου, δεν το είχα δει πιο πριν! ^^
Feb 01 2011 18:37
iristella → Lord Leon
Again. Δεν [B]επιλέγεις[/B] το τι σου αρέσει. Και φυσικά με όλες τις διακρίσεις και περιθωριοποιήσεις που δέχονται οι LGBT δεν μπορείς να πεις ότι τους "πονάει" λιγότερο το να έχουν έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό σε ένα πολλές φορές εχθρικό περιβάλλον.
Από την στιγμή που νιώθεις ότι σε ελκύει το φύλο σου είσαι ομοφυλόφιλος/η. Το αν θα [B]επιλέξεις[/B] να ακολουθήσεις τον ανάλογο τρόπο ζωής καθορίζει μόνο το αν θα είσαι μέσα στην ντουλάπα ή όχι. Μπορεί να [B]επιλέξεις[/B] να περάσεις ολόκληρη την ζωή σου με την Μαρίκα, από την στιγμή όμως που άθελά σου αλληθωρίζεις με τα μπράτσα του αδερφού της του Μπάμπη you are gay.
Δεν θεωρώ το να είναι κάτι εκτός του ελέγχου μας συνώνυμο της αρρωστιας. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι το να είναι κάποιος str8 ή gay καθορίζεται μόνο από την φύση και την βιολογία. Μίλησα και για εξωτερικά ερεθίσματα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν είναι θέμα συνειδητής διεργασίας και επιλογής. Δεν τα ζυγίζεις και επιλέγεις αυτό το οποίο σε βολεύει ούτε αλλάζεις γούστα κατά βούληση.
PS: Well I d love to hear your friend και το τι έχει να πει επί του θέματος. ^w^ Αν και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιου είδους αυθεντία των LGBT εναντι των str8 σε συζητήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού. Το γεγονός ότι θέλουμε διαφορετικά πράγματα δεν σημαίνει ότι διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται οι επιθυμίες και τα θέλω μας.
Feb 01 2011 18:20
Lord Leon → Tenshi
ειδες το βιδεο μου στο [url]http://anime.gr/forums/showpost.php?p=468570&postcount=1279[/url] ή απλα ειχαμε παρομοια εμπνευση;
carrot cherry! εξ ντι
Feb 01 2011 17:56
Lord Leon → iristella
Well helloooooooo, ολες μας οι επιλογες καθοριζονται απο το τι μας αρεσει περισσοτερο η μας ποναει λιγοτερο. Την αξιολογηση εμεις την κανουμε οχι η μητερα φυση.
Ολα τα επιχειρηματα του ετσι γεννηθηκε ή ετσι έγινε στην πορεια εχουν καταριφθει. Ειτε απο αυτόν που αποφασισε να αλλαξει ή να προσθεσει πρωτη φορα την αλλη επιλογη στα σαρανταπεντε του, ειτε γιατι βρεθηκαν γκευ με φουλ αντρικες ορμονες και το αναποδο, ειτε γιατι δυο διδυμα μπορει να ειχαν τις ιδιες (περιπου γιατι ακριβως δεν γινεται) επηρροές και κατεληξαν τελειως διαφορετικα.
Ειτε γιατι ανθρωποι που ειχαν ψυχολογικα προβληματα εκαναν ψυχοθεραπεια και μετα αλλαξαν σεξ. κατευθυνση. Και εχω κι αλλα αμα θες.
Εμενα οταν ημουν μικρος δε μου αρεσε η ντοματα και ημουν παπαδοπαιδι. Τωρα μου αρεσει η ντοματα και... XD Σιγουρα και εσυ εχεις απειρα τετοια παραδειγματα. Το να λες καθε φορα που αλλαζουν η προτιμησεις στη ζωη σου οτι εσυ ησουν αμοιρος ευθυνων για το αποτελεσμα σε κανει απλως μοιρολατρη, που ειναι απλως αλλης μιας μορφης θρησκεια, Ευχαριστω, δεν θα παρω.
Οταν λεω επιλογη, εννοω (και μεχρι εδω θα συμφωνησεις) οτι εχω τα γουστα μου που μπορει να ειναι τσουτσουνακια βυζακια η μικρα γκριζα κουταβια με τυρκουαζ κορδελες(κριμα τα ζωντανα) και τα ακολουθω, Αν ζουσα στο 60 εκανα μωκο και εκανα οικογενεια και παιδια με γυναικα. Ομοιως υπαρχου και γκευ που γουσταρουν τη λεσβια φιλη τους και κολανε να το πουν. Γιατι η γνωμη τριτων παιζει πιο βαρυ ρολο και φοβουνται το ενα κραξιμο περισσοτερο απο το αλλο.
Το αν η θεση μου μπορει να χρησιμοποιηθει εσφαλμενα απο ακυρους, δεν θα πρεπε να σε απασχολει και δεν κρινει την αξια της. Καταρρεουν και τα δυο απιστευtα ευκολα με δυο λεξουλες ως απαντηση: "Δεν Θέλω!". αν εισαι περηφανος για τις επιλογες σου κανεις δεν μπορει να σε καταπιεσει. Στην δικια σου περιπτωση ειναι το ιδιο και πιο υποχθονιο. "Ελα μωρε, δεν ειναι επιλογη του στο κατω-κατω, γεννηθηκε ανωμαλο το κακομοιρο, πατ-πατ" See what I mean?
Επι της ουσιας το σωμα σου σου δινει τη δυνατοτητα να κανεις οτι θελεις και εσυ κρινεις με βαση την απολαβη και το κοστος. Μεχρι και ενα λεπτο πριν πεθανεις μπορει να βρεθει γυναικα που να σε κανει να παραλληρεις. Οι ορμονες σου εκεινη τη στιγμη δεν θα ενδιαφερθουν για τις θεωριες σου XD
ΥΓ 1 indeed you are, who said otherwise να τον δαγκωσω;
ΥΓ 2 Νιενιε-νιενιε-νιε! :P
YΓ 3 επρεπε να το συζητας αυτο με το γκευ κολληταρι μου. Ι' d pay for that.
YΓ. 4 tbh δεν συμφωνω με καμια απο τις lgbt @str8 ταμπελες, ως απορροια των παραπανω. Αναγκαζομαι να τις χρησιμοποιησω χαριν επικοινωνιας.
ΥΓ 5 και τελευταιο, παλι με εκανες να σου ραβω τα προικια σου παλιοθυληκο!
Feb 01 2011 17:48
iristella → Lord Leon
Καταρχάς το ότι δεν είναι επιλογή =/= του ότι εξαρτάται μόνο από βιολογικούς παράγοντες. Μπορεί κάλλιστα να μιλάμε και για ερεθίσματα από το περιβάλλον. Γεγονός παραμένει ότι αφενός μέχρι στιγμής η συγχρονη επιστήμη δεν έχει προσδιορίσει/αποκλείσει κατηγορηματικά τι κάνει ένα άτομο gay ή str8 αφετέρου ότι δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και αποφασίζεις ότι προτιμάς τα αγοράκια περισσότερο από τα κοριτσάκια όπως δεν αποφασίζεις για το αν θα σου αρέσει η σοκολάτα περισσότερο από τη βανίλια, ή γιατί συμπαθείς ένα άτομο περισσότερο από ένα άλλο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Απλά σου αρέσει.
Όταν λες επιλογή σημαίνει ότι πιστεύεις ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι προϊόν ώριμης σκέψης και λογικής διεργασίας. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα άτομα που θέλουν να καταπιέσουν τον άλλο. Είτε πρόκειται για την ατάκα "Δεν μπορείς να μην είσαι gay/lesbian και να επιλέξεις ένα άτομο από το άλλο φύλο?" είτε πρόκειται για την άλλη όψη του νομίσματος (γιατί υπάρχει και αυτή) "αν δεν [B]επιλέξεις[/B] να δώσεις μια ευκαιρία σε ένα άτομο του ίδιου φύλου που σε γουστάρει είσαι ομοφοβικός".
PS1: I am always cute
PS2: δεν μπορώ αν μπω msn at τhe moment γιατί δεν κάθομαι στο pc συνεχόμενα.Τ^Τ
Feb 01 2011 17:11
Lord Leon → iristella
δεν εχω κανενα προβλημα, να συζητησω το οτιδηποτε. Απλως δεν θεωρω οτι το φορουμ, ετσι οπως εχει θεσει τους κανονες, και ειδικα αυτο το τοπικ, ειναι καταλληλο για κατι τετοιο.
Εσυ αν θες οτιδηποτε ρωτα με ή εδω η αλλου, και αν δε σου απαντησω κραξε με. Αλλα δε με ρωτησες κατι. Μονο κατι χαριτωμενιες ειδα.
Το να χαρακτηρισω ομοφοβικο, δεν το λεω ως προσβολη, αλλα και ετσι αν θες να το παρεις δεν ειναι παρισσοτερο υποτιμητικο απο το να απαλλασεις καποιον απο την σεξουαλικη του επιλογη, λεγοντας του αφου ετσι γεννηθηκες. Εσυ εχεις αναγκη να το πιστεψεις αυτο, όχι εκεινος.
Οσο για την 2η παραγραφο, ουτε εσυ εδωσες επιχειρημα ουτε εγω απλα λες το αντιθετο απο μενα. Οποτε ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις. ;)
Σοβαρα παντως επιχειρηματα και στοιχεια υπαρχουν απειρα. Απλώς λέω αν θες να μαθεις περισσοτερα δεν ειναι καλυτερα να πας στην πηγη αντι να συζητας με μενα και να μου θετεις θεσφατα; Αν παλι οχι εδω θα ειμα μεχρι τις 9 οποτε θες μπες μσν η γραψε μου εδω.
Feb 01 2011 16:51
iristella → Lord Leon
Προφανώς δεν σε ενδιαφέρει να πείσεις κανέναν dear. Απλά χαρακτηρίζεις αβέρτα άτομα ως ομοφοβικούς και από εκεί και πέρα δεν σηκώνεις την οποιαδήποτε συζήτηση.
Btw η νεότερη ψυχολογία δεν συμφωνεί μαζί σου. ;) Αν και αυτό όπως σωστά λες εξαρτάται από το που θα κοιτάξεις. Η μόνη δυνατότητα επιλογής που έχει ο καθένας μας (gay bi str8 ) επί του σεξουαλικού προσανατολισμού του είναι το αν θα τον εκδηλώσει ανοιχτά ή αν θα προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.
Feb 01 2011 16:35
Lord Leon → iristella
honey, δε με ενδιαφερει να πεισω κανενα. οποιος θελει μπροστα του ειναι και το βλεπει. Και η νεοτερη ψυχολογια(γιατι η παλιοτερη μεχρι και αρρωστια το θεωρουσε) συμφωνει μαζι μου, οποτε ψαξε εκει αν θες για επιχειρηματα. Εμενα με νοιαζει που εισαι και που υπαρχουν ατομα γενικοτερα που σεβονται τη διαφορετικοτητα. Το αν την κατανοουνε εις βαθος η αν προσπαθουν να την ερμηνευσουν με τις εικονες κι εγγραφες τους, ειναι δικο τους θεμα δεν εχω κατι να κανω εκει. εξαλλου κι ο φοβος ανθρωπινο στοιχειο ειναι και πολυ χρησιμο. το τι κανεις με αυτον εχει σημασια.
Feb 01 2011 16:03
iristella → Lord Leon
Οκ send me the gay/str8 life brochures you checked so that I can choose too. :P
Feb 01 2011 15:56
iristella → Lord Leon
[QUOTE=Lord Leon;468586]
Οποιος πιστεύει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι επιλογή ειναι αλλος ενας ομοφοβικος που ψαχνει δικαιολογιες.
[/QUOTE]
implying you choose to be str8? Τα έχεις μπερδέψει κάπως μου φαίνεται. ^^'
Feb 01 2011 15:38
Zem@c → Lord Leon
κοιτα....περα απο την πλακα το καλυτερο θα ηταν να φτιαχτουν τα παρακατω θρεντς:
1. Προβλεψεις για το επομενο κεφαλαιο (μανγκα σποϊλερς)
2. σχολιασμος φιλλερς
θεωρω οτι με αυτα τα 2 λυνονται τα προβληματα και στο ανιμε (που ΠΑΝΤΑ ανοιγονται συζητησεις για αυτα και στο μανγκα που παντα γινονται υποθεσεις και ουριαζει καθε φορα η Ιριστελλα να σταματησουμε.
Jan 24 2011 22:35

This status update has reached the maximum number of replies allowed