Community Status Updates
Anelis → eyl
Εγώ από το spring λατρεύω το mama who bore me!
Καλά ούτε κ εγώ έχω δει κανένα live (αν και πέθαινα να πάω στο beauty and the beast όταν είχε έρθει Αθήνα), μόνο dvd και τα σχετικά. Είχε πάει NY παλιά ένας φίλος μου και μου είχε δανείσει το βιβλίο και το cd του wicked και από εκεί το είχα μάθει.
K εγώ αρχικά τα παρατήρησα λόγω μουσικής, απλά μετά είδα πόσο αξίζουν κ άρχισαν να μου αρέσουν γενικότερα. Όπερα αν και έχω πάει αρκετές φορές, δεν έχω καταλήξει αν μου αρέσει ή όχι ακόμα.
Jul 01 2011 23:54
eyl → Anelis
όσο φαν μπορεί να είμαι χωρίς να έχω καταφέρει να δω κανένα. βασικά φαν της μουσκής είμαι κ αν τυχει κ πεσω σε τραγούδι που γράφτηκε για μιουζικαλ κ μου αρέσει (πολύ όμως) κατεβάζω το soundtrack κ έτσι τη βρίσκω. damm! απο το spring το touch me είναι απλά godly made κ ο jonathan είναι nyaaaa! για να καταλάβεις έπαθα τέτοια πόρωση με το wicked που το είδα μέσω youtube.
αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι απολαμβάνω τις όπερες (μιας κ έχω παρακολουθήσει απο αυτές). όπερες έρχονται αξιόλογες κάθε φορά ελλάδα, αλλά όχι μιουζικαλ. που να θέλω να δω τουλάχιστον. άρα ίσως μ'αρέσουν κ τα μιουζικαλ?
Jul 01 2011 23:46
Anelis → eyl
Είσαι κ εσύ φαν των μιούσικαλ;!!
Χαίρομαι που βρίσκω κ άλλους σε αυτό το φόρουμ!~~
Jul 01 2011 22:23
eyl → ma_foteini
είναι τρομερά διαφορετικό απο οποιοδήποτε άλλο κομικ, ταινία, manga, anime, σειρά που είδα. όχι τόσο ως προς το θέμα αλλά ως προς τα συναισθήματα που μου προκαλεί. δεν είναι τυχαίο που το "μότο" μου προέρχεται εκ στόματος aghnar : "αν ήμουν σταγόνα δροσίας θα έβρισκα καταφύγιο σε ένα φύλλο απο χορτάρι, όμως είμαι απλά ένας άνθρωπος κ σε κανέναν κόσμο δεν έχω θέση".
Jul 01 2011 12:25
ma_foteini → eyl
άτιμοι δε λες τίποτα! κρίμα πάντως, αυτή η σειρά έχει κορυφαίο σχέδιο, χαρακτήρες, ανάπτυξη, τραγωδία που είναι απλά...κρίμα να υπάρχει μόνο σε μια γλώσσα.
Jun 30 2011 10:55
eyl → ma_foteini
κ όλοι μου έλεγαν για την αγγλική έκδοση αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είναι το τέλος το τευχος 17. μόνο στα γαλλικά υπάρχει το τέλος με τον Ακατανόμαστο (λατρευω το όνομα). άτιμοι κ οι άγλλοι εκδότες!
Jun 30 2011 06:49
ma_foteini → eyl
[QUOTE]όταν κατάλαβα οτι πια δεν θα μάθω ποτέ το τέλος των μεταβαρόνων εκτός κ αν μάθω γαλλικά ήθελα να βάλω τα κλάματα.
μετά μου πέρασε. κ ας μην μάθω το τέλος[/QUOTE]
god, i thought i was the only one! παίζει να είσαι το πρώτο άτομο που ακούω ότι στεναχωρέθηκε για τους μεταβαρόνους/ ή έστω ότι το παρακολουθούσε.. άτιμη εκδοτική, άτιμη.
/a tear dropped
Jun 29 2011 23:44
eyl → Tristessa
έλεος! καθηγήτρια βιολογίας κ χρησιμοποιεί έτσι επιχειρημα? αυτό δεν είναι απλά "παπαγαλίζω πάω γράφω το μάθημα είτε το πιστευω είτε όχι", είναι "δεν έχω ιδέα τί έλεγε η σχολή πήγα"!
όταν προβάλλουν την βιβλο εκεί απλά δεν απαντάς. άλλο μια επιστημονική θεωρία κ άλλο ένα βιβλίο που έχει γεγονότα μπλεγμένα με μύθους. δεν αξίζει να χαλάς το κεφάλι σου στο τραπέζι! :p
Jun 27 2011 08:32
Tristessa → eyl
Για την καθηγήτρια Βιολογίας που ανέφερε ο meidei έλεγα. [SIZE=1]Όχι ότι κι η άλλη ήταν καλύτερη :P Αλλά ΟΚ, καλλιστεία είν' αυτά, η ερώτηση έγινε ανάμεσα σε "online dating" και "tasteful nude photoshoots", μια-δυο inoffensive χαζομάρες θα λέγανε, δεν περίμενα κάτι άλλο.[/SIZE]
Totally, είναι εξαιρετικά δύσκολο ν' αποδείξουμε μια διαδικασία που διαρκεί χιλιάδες χρόνια αλλά τουλάχιστον έχουμε δεδομένα στα οποία μπορούμε να βασιστούμε, γι' αυτό είναι και θεωρία, όχι απλώς μια υπόθεση. Αλλά το επιχείρημα "είναι απλώς μια θεωρία" από κάποιον που γι' αντεπιχείρημα τη Βίβλο ffs με κάνει να ρίχνω γερά headdesk XD
Jun 26 2011 20:43
eyl → Tristessa
βασικά αυτή είπε ότι πηρε ένα μάθημα που ήταν βιολογική ανθρωπολογία αλλά δεν νομίζω να τελείωσε βιολόγος. well, ένας λόγος που δεν πιστευουν κ τον προβάλλουν πολύ (όλοι αυτοί) είναι οτι δεν υπάρχουν πολλά τόσα απολιθώματα που όντως να δείχνουν όλα τα στάδια της εξέλιξης. κ ναι όντως δεν υπάρχουν. είναι τρομερά δύσκολο να δημιουργηθούν εξ αρχής απολιθώματα, πόσο μάλλον να διατηρηθούν κ να βρεθούν. επίσης το πως ακριβώς δημιουργήθηκε ο πρωτο-οργανισμός κ αυτά κ εκεί δεν μπορεις να ξέρεις (ακόμα τουλάχιστον), γι'αυτό κ ονομάζεται θεωρία της εξέλιξης. αλλά επειδή είμαστε σκεπτόμενα κ λογικά όντα, κάποια πράγματα όπως το μια στιγμη κάποιος μεγάλος να αποφάσισε να δημιουργήσει τη γή ξαφνικά κ όλα τα όντα που ζουν σε αυτή, μας φαίνονται τρομερά γελεοία κ ηλίθια. αντίθετα, όπως λες κ εσύ, αν κοιτάξουμε απλα το dna κ δούμε τις αλληλουχίες που συντηρηθηκαν εκατομμύρια χρόνια κ άλλα τόσα αμέσως καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να στέκει το [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism"]creationism[/URL] που υποστηρίζουν. α! κ το ηλίθιο intelligent design.
απλά εδώ ήθελα να σου πω ότι απ'οτι είδες κ στο video, οι περισσότερες φοβούνταν να μιλήσουν για αυτό το θέμα κ μην ξεχνάς θέλουν να κερδίζσουν ένα διαγωνισμό, θα πρέπει να μην δυσαρεστήσουν τον κόσμο.
Jun 26 2011 13:45
Tristessa → eyl
[QUOTE=eyl;511390]well μπορεί να είναι θρήσκος βιολόγος. έχουμε τέτοιους στην σχολή κ δεν βλέπω το κακό σε αυτό. αλλά πιστευω η συγκεκριμένη μάλλον πιο διπλωματική απάντηση έδωσε μιας κ κ αν έλεγε η "θεωρία της δημιουργίας"(ξέρεις, τη μια μέρα το ενα, τη μια το αλλο) είναι bullshits θα προκαλόυσε εθνικό σκάνδαλο. υπάρχουν πολιτείες στην αμερική που αν πεις τέτοιο πραγμα σε πέρνουν με τις πέτρες κ αν μπορούσαν θα σε εκαιγαν ζωντανό (μπορεί να μην το κάνουν διότι νομίζουν οτι θα καείς στην κόλαση). μην ξεχνάς το god save america brothers!
αν τους πεις ότι είσαι κ της θεωρίας του [URL="http://www.venganza.org/"]spaghetti[/URL] δεν σώζεσαι με τπτ.[/QUOTE]
Δεν έχω πρόβλημα με τους θρήσκους, ο στρουθοκαμηλισμός τους μπροστά σε επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα είναι που μ' ενοχλεί. Το επιχείρημα "herp derp αν εξελιχθήκαμε από τους πίθηκους γιατί υπάρχουν ακόμα;" το ανέχομαι από τη μάνα μου. Αλλά από ένα βιολόγο; C'mon, όταν ξέρεις περί καθολικού γενετικού κώδικα/ομόλογων οστών/you name it; :bahhh:
Jun 26 2011 12:51
Kenny → eyl
Χοχοχο, δόλωμα successful! Μ' αρέσει να πιάνω κουβέντα με άθεους. :kakaka:
Προσωπικά πιστεύω ότι ο αγνωστικισμός είναι η μοναδική "υπεύθυνη στάση" ας το πω έτσι, απέναντι στο ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι, for a number of reasons. Ελπίζω να έχεις όρεξη για διάβασμα.
Το πρώτο και πιο σημαντικό ζήτημα (και παραδόξως, αυτό που αμελούν οι περισσότεροι, απ' όποιο "στρατοπεδο" κι αν προέρχονται), είναι το να προσδιορίσουμε το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που αποκαλούμε θεό. Οι περισσότεροι πιστοί (καθώς κι ένα embarrassingly μεγάλο ποσοστό άθεων) εξετάζουν μόνο το ενδεχόμενο του χριστιανικού θεού. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι, αν υπάρχει, θα είναι [I]αυτός ο συγκεκριμένος[/I]. Μπορεί να υπάρχει και να είναι κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι που να μην έχει περιγραφτεί από καμιά ανθρώπινη θρησκεία.
Συνεπώς καταλαβαίνεις ότι όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ύπαρξης θεού, οφείλουμε να βλέπουμε το ζήτημα πολύ πιο σφαιρικά και θεωρητικά, επομένως απορρίπτονται κατευθείαν απο τη συζήτηση όλοι οι οπαδοί οποιασδήποτε θρησκείας. Μαζί τους φεύγουν από το παράθυρο και έννοιες όπως "κριτής των πάντων" κτλ. Παραμένουν μόνο όσοι αντιμετωπίζουν το ζήτημα ως καθαρά φιλοσοφικό: οι θεϊστές, οι άθεοι, και οι αγνωστικιστές.
Πάμε τώρα στους θεϊστές. Ανά τους καιρούς έχουν προτείνει διάφορα επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης του θεού (αιτιοκρατικό επιχείρημα, οντολογικό επιχείρημα, Intelligent Design κτλ κτλ), αλλά, όπως είμαι βέβαιος ότι ξέρεις ήδη, είναι όλα τους σαθρά και καταρρέουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος με την ελάχιστη λογική εξέταση.
Πάμε τώρα και σε σας τους άθεους. My main gripe with you είναι ότι παίρνετε τα επιχειρήματα των θεϊστών, τα καταρρίπτετε (μέχρι εδώ όλα καλά), και καταλήγετε στο συμπέρασμα "δεν υπάρχει θεός" (εδώ μου τα χαλάτε). Δεν καταλαβαίνετε ότι το βάρος της απόδειξης βαραίνει μονάχα αυτούς που υποστηρίζουν την ύπαρξη κάποιας οντότητας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο (ίσως και απολύτως αδύνατον) να αποδείξεις την ΜΗ ύπαρξη κάποιας οντότητας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι τόσο αφηρημένο όσο ο θεός. Αυτό μόνο στα μαθηματικά γίνεται, με καλά ορισμένες έννοιες (και πάλι, ούτε εκεί γίνεται πάντα).
Keep in mind, το να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός όπως τον φαντάζονται οι θεϊστές είναι εύκολο. Αλλά από το "δεν υπάρχει θεός όπως τον φαντάζονται οι θεϊστές" μέχρι το "δεν υπάρχει θεός, τελεία και παύλα", η απόσταση είναι τεράστια. Τι γίνεται αν κάποιος υποστηρίζει ότι ναι μεν υπάρχει θεός που πυροδότησε το Big Bang, αλλά από τότε έχει επιλέξει να μείνει απολύτως αμέτοχος σε οτιδήποτε συμβεί στο σύμπαν; Πως θα μπορέσεις να καταρρίψεις την πιθανότητα ύπαρξης ενός τέτοιου θεού;
Anyway, let's sum up this shit... Η επιλογή μου να είμαι αγνωστικιστής δεν είναι από επιθυμία για διπλωματία. (Ποια διπλωματία άλλωστε... αν πχ υπάρχει θεός και είναι τιμωρός, I'll be on the express train to Hell too, παρέα με σας τους άθεους. XD Αλλά όπως και να 'χει, Pascal's Wager never intimidated me, so, yeah.) Απλά, δηλώνω ειλικρινά ότι δεν ξέρω αν υπάρχει θεός -σε οποιαδήποτε μορφή- ή όχι (και υποψιάζομαι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ for sure). Από κει και πέρα, δεν αφήνω αυτήν την αβεβαιότητα να στοιχειώνει τη ζωή μου, και γενικά δεν πολυασχολούμαι.
Αυτά τα "ολίγα", ελπίζω να μη σε κούρασα. :gotit:
Jun 07 2011 14:32
eyl → Kenny
"αγνωστικιστής", αρκετά διπλωματική απάντηση! :)
ως wannabe βιολόγος, μάλλον κ γω αυτό θα έπρεπε να είμαι. αλλά δυσκολευομαι να υιοθετήσω τη στάση αυτή (που την υιοθετούμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όλοι μας, κ τις περισσότερες φορές ασυνείδητα) στο συγκεκριμένο θέμα.
θα μπορούσα να πώ εμπειριστής, αλλά κ αυτό είναι γελοίο (όπως κ να το δείς είναι γελοίο να λες "ας έρθει ο θεος να μου πει ότι όντως υπάρχει") μιας κ πιστευω ότι ο εμπειρισμός μπορεί να είναι ο κύριος τρόπος θεώρησης των γεγονότων στην αρχή της ζωής μας , αλλά όχι αργότερα όταν μπορούμε να "εξασκήσουμε" τη λογική. δεν θα σταματήσεις να είσαι εμπειριστής, αλλά η λογική πια είναι που σε κάνει να είσαι "ανθρωπος".
απλά είμαι στη φάση τώρα ότι μου είναι αδύνατο να πιστευω οτι υπάρχει μια οποιαδήποτε ανώτερη δύναμη που να μπορεί να ελέγχει, να καθορίζει κ στο τέλος να κρίνει όλους τους άλλους. αφού υπάρχει συνέχεια μετά το θάνατο, γτ υπάρχει λόγος να ζούμε αυτή? για να κριθούμε με τις πράξεις μας απο έναν θεό που αγαπά? τί σοι λογική είναι αυτή? γενικά, η ύπαρξη θεού μου βγάζει το ερώτημα γτ στο καλό υπάρχω? ερώτηση που δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει αν είχα την εξέλιξη στο νου μου. γι'αυτο κ μπορώ να είμαι αγνωστικιστής σε τόσα άλλα θέματα αλλά όχι στο συγκεκριμένο.
θέλω να πιστευω στον "άνθρωπο", αλλά κάποιοι κάνουν τις ελπίδες μου να εξανεμίζονται.
αστερόσκονη είμασταν, αστερόσκονη θα γίνουμε. κ έκλεισα! (συγγνώμη για το ατελείωτο μνμ)
Jun 07 2011 13:24
Kenny → eyl
Πάντως στους δικούς μου έχω πει ότι είμαι αγνωστικιστής και το δεχτήκανε (λίγο μουδιασμένα, βέβαια, but still).
Jun 07 2011 01:09
iristella → eyl
Το κόλπο είναι να μάθεις να στριφογυρίζεις το κεφάλι σου και να υπερίπτασαι. Από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα.
Σοβαρά τώρα κουράγιο... Με εμένα ευτυχώς το πήρανε νωρίς απόφαση ότι δεν θα με σώσουνε. XD
Jun 06 2011 18:15

This status update has reached the maximum number of replies allowed