Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Sword Art Online

• Please log in to reply
358 replies to this topic

#271 neo7101

neo7101

Starting...

• Members
  • 54 posts
  • LocationZion

Posted 08 July 2014 - 21:43

Για μενα ειναι overrated και με ενοχλεί που σε πολλές λίστες με τοπ ειναι μεσα στη 10δα γιατι(προσωπική άποψη) ειναι κακο και οχι μέτριο!

Το περισσότερο κράξιμο πέφτει γιατι απο την βασική ιδεα μπορούσες να βγάλεις ενα διαμάντι μεγατόνων και βγήκε αυτο....

Ηταν πρώτη και τελευταία φορα που γράφω την άποψη μου για το SAO και δε πιστεύω οτι ειμαι hater απλα ειδα ενα ανιμε δε μου άρεσε(όπως παρα πολλα αλλα) και τελος... Όσοι όμως το γουστάρετε καλα κάνετε και ειμαι μαζι σας που "τρελαίνεστε" οταν μπαίνεις κάποιος στο theard σας μονο και μονο για να κράξει!!

εντιτ οτι ειπε ο απο πανω δηλαδης.... :P

over and out...

Edited by neo7101, 08 July 2014 - 21:45.

see you space cowboy

-----> http://myanimelist.net/animelist/neo7101 <-----

neo7101.jpg
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#272 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 08 July 2014 - 21:54

Εγώ έχω να πω, πάνω στην προηγούμενη κουβέντα, ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ κριτικής και hating. Όσο σπαστικό είναι να έχεις ένα fanboy να απαντάει σε κάθε ποστ με ύφος "αν δεν σ' αρέσει μην το βλέπεις/σχολιάζεις", τόσο εκνευριστικό είναι κάποιος που μπαίνει απλώς για να μοιραστεί τις εντυπώσεις του για ένα anime ή να σχολιάσει κάτι σε σχέση με την πλοκή να πρέπει να απολογείται ή να αισθάνεται ηλίθιος απλώς επειδή το απολαμβάνει.

Γενικα ολο το hating για το SAO δεν ειναι επειδη ειναι κακο anime.Αλλα επειδη ειναι μετριο και εχει απειχηση.

Αυτό είναι πρόβλημα για μένα. Κατ' εμέ - και ίσως το ισοπεδώνω λίγο με την σύγκριση αυτή :P - είναι σα να επιτίθεσαι σε όποιον αφήσει να εννοηθεί ότι του αρέσει το παγωτό (και επειδή αρέσει σε πολύ κόσμο) ενώ εσένα σ' αρέσει μόνο η γρανίτα και το βρίσκεις "υπερτιμημένο". Άλλο το να κάνεις την κριτική σου στις διατροφικές τους συνήθειες επειδή το βρίσκεις ανθυγιεινό κλπ, που και πάλι αυτό δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι το απολαμβάνει, και άλλο να χρειάζεται να απολογείται απλώς επειδή του αρέσει γευστικά. 

Καταρχάς λες κάποια σωστά πράγματα με το λάθος στόχο και τη λάθος λογική. Αυτό που περιμένεις από μια ταινία/σειρά  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ.

Απλώς με αφορμή την φράση, να πω, ότι, επίσης, και η """αντικειμενική της αξία""" (σε πολλά εισαγωγικά γιατί δε νομίζω ότι συμφωνώ με την έκφραση και δεν θέλω να αρχίσω φιλοσοφική κουβέντα, αν και με βάζεις στον πειρασμό. :P) δεν παίζει κάποιον ρόλο απαραίτητα στο πόσο την απολαμβάνει κανείς. Πρέπει να καταλάβουμε (γενικά απευθυνόμενος, όχι σε εσένα συγκεκριμένα) ότι εκτός από την κριτική, που φυσικά είναι παραπάνω από θεμιτή, υπάρχει και κόσμος που μπαίνει απλώς για να σχολιάσει γεγονότα στο anime ή/και να μοιραστεί τις (θετικές) του εντυπώσεις με άλλα άτομα. Και έχει δικαίωμα να το κάνει. Η κριτική που έχει συγκεκριμένη στόχευση και δεν είναι επί του προσωπικού δεν τον εμποδίζει. Αλλά το hating, ή αν θες, η αόριστη, γενικόλογη και επίμονη κριτική, μερικές φορές με υπονοούμενα και ειρωνεία, το κάνει.

Τώρα βέβαια μπαίνουμε στο θέμα του κατά πόσο αυτός που δεν θέλει να κάνει κριτική και θέλει απλώς να μπει για να εκφράσει τις αρνητικές του εντυπώσεις για κάτι, χωρίς τεκμηρίωση η αιτιολόγηση, είναι θεμιτό να το κάνει και, αν ναι, με πιο τρόπο γίνεται αυτό χωρίς να έρθει σε αντιπαράθεση με την προηγούμενη ομάδα που περιέγραψα. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και στις δύο περιπτώσεις. Δηλαδή ναι, μπορείς να εκφράσεις την οποιαδήποτε εντύπωση, θετική η αρνητική (χωρίς να προσβολές φυσικά ή υπονοούμενα για το νοητικό επίπεδο κλπ όσων έχουν αντίθετη εντύπωση/γούστα/άποψη), αλλά από την στιγμή που επιλέγεις να μπεις σε μια πολιτισμένη αντιπαράθεση, νομίζω ότι οφείλεις να γίνεις συγκεκριμένος στοχεύοντας στα χαρακτηριστικά εκείνα που δεν σου άρεσαν/σου άρεσαν με σεβασμό στην αντίθετη οπτική και την όποια αξία έχει για τα άτομα που την εκφράζουν.

Edited by Gilmaru, 08 July 2014 - 22:08.

#273 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 July 2014 - 22:20

Νομίζω καταλάβατε γιατί το fanbase των "ανιμε" έχει σαπίσει τα τελευταία χρονια, δεν είναι καθόλου τυχαίο που γίνονται επιτυχίες τέτοια "ανιμε", αν οι περισσότεροι eίναi στο like it or not and go away και δεν προσπαθούν καν να κρίνουν και οποιος πάει να κρίνει βγαίνει hater. Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται κιόι εταιρίες κι έχει πέσει η ποιότητα στα περισσότερα "ανιμε".

Edited by MikeoF4col4khC, 08 July 2014 - 22:22.

フカフカ

#274 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 July 2014 - 22:24

Δεν νομίζω ότι έχει σαπίσει περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με άλλες χρονιές. :P Κάποιοι από εμάς θυμόμαστε τι είχε γίνει όταν είχαν πρωτοβγεί το Elfen Lied και το Code Geass. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο να λατρεύουμε κάτι που για τους άλλους μπορεί να είνα απάλευτο. 

Δεν βοηθάνε οι "why u no like what I like" συμπεριφορές αλλά σίγουρα δεν βοηθάει και το να αντιμετωπίζεις τον άλλο αφ υψηλού έτσι;

#275 John Crabs

John Crabs

Chessmaniac

• Members
  • 398 posts

Posted 08 July 2014 - 22:45

Επιτέλους ξεκίνησε η 2η season. 

Διαβάζοντας λίγο τα παραπάνω σχόλια, νομίζω ότι για άλλη μία φορά ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. :P 

Ας πω και εγώ την άποψη μου σχετικά με το SAO (μιας που στο τέλος θα συγκρίνω το παλιό SAO, με το καινούριο).

Το SAO, ενώ είχε ένα σχετικά καλό concept (πολλοί εδώ μπορεί να πουν ότι είναι μασημένο, χιλιοανακυκλωμένο και λοιπά τέτοια, η γνώμη μου είναι, ότι το SAO προσπάθησε να δώσει άλλο τόνο και άλλη βαρύτητα) δεν το εκμεταλεύτηκε σωστά και έτσι κατέληξε να είναι μέτριο προς κακό.

Ωστόσο μην ξεχνάμε 2 βασικούς παράγοντες. 1)Το ανιμέ προέρχεται από το light novel

2)Δεν είχαν αρκετο budget και έπρεπε να το χωρέσουν σε 24 επεισόδια

Τώρα όσον αφορά το ότι κάποιοι το τοποθετούν στο Top 10 τους και λοιπά, νομίζω ότι είναι λογικό το συγκεκριμένο ανιμέ να αρέσει σε πολλούς. Και εμένα προσωπικά μου αρέσει, όχι τόσο για την υπόθεση και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίστηκαν, αφού όπως είπα παραπάνω είναι μέτριος προς κακός. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη σειρά είναι αρχικά το animation, οι χαρακτήρες (εννοείται όχι όλοι), η ιδέα του Virtual World και ο τρόπος σχεδίασής του, καθώς και το ότι περιέχει εύστοχες "συμβουλές" που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα MMORPG. Επίσης βλέπεται ευχάριστα και περνά αρκετά καλά το 20λεπτο, δίχως να κουράζει (ακόμα και στα 4-5 βαρετά επεισόδια που είχε στη μέση της season). Τέλος, άλλο ένα επιχείρημα που από όσο θυμάμαι ανέφερα και τότε και μάλιστα είχαμε κάνει και συζήτηση πάνω σε αυτό (κυρίως στο πως το παρουσιάζει), είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει την ακραία μορφή εθισμού στα MMORPG που είναι συχνό φαινόμενο πλέον (εδώ να επισημάνω, ότι είναι άλλο το να καεί κανείς ένα καλοκαίρι πάνω από ένα pc και όλη μέρα να παίζει LOL, Dota, Metin2, WOW και ότι άλλο έχει όρεξη η ψυχή του και άλλο να το καίει όλο το χρόνο στο pc ασχολούμενος με αυτά, να ξοδεύει ατελείωτα χρήματα σε paysafe για να φτάσει στους topplayers και τα λοιπά γνωστά).

Τώρα, όσον αφορά το 1ο επεισόδιο της 2ης season, που δεν είδα πουθενά να το σχολιάζει κανείς, έχω να πω ότι δίνει ελπίδες προς κάτι καλό παρουσιαστικά. Από υπόθεση πάλι κινείται κατά τα γνωστά. Ωστόσο αν αποφύγει να τρέξει τα γεγονότα και δεν έχουμε πάλι άλματα από το lvl 1 στο lvl 40 μέσα σε ένα επεισόδιο, αλλά κρατήσουν μία σχετικά καλή ροή που εγκλιματίζει και εμάς τους θεατές στον κόσμο αυτό, τότε μπορεί απλά να γίνει ένα αρκετά καλό ανιμέ. (αποκόπτοντας την πρώτη season).

#276 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 08 July 2014 - 23:02

tl;dr (no offence)

Τώρα, όσον αφορά το 1ο επεισόδιο της 2ης season, που δεν είδα πουθενά να το σχολιάζει κανείς, έχω να πω ότι δίνει ελπίδες προς κάτι καλό παρουσιαστικά. Από υπόθεση πάλι κινείται κατά τα γνωστά. Ωστόσο αν αποφύγει να τρέξει τα γεγονότα και δεν έχουμε πάλι άλματα από το lvl 1 στο lvl 40 μέσα σε ένα επεισόδιο, αλλά κρατήσουν μία σχετικά καλή ροή που εγκλιματίζει και εμάς τους θεατές στον κόσμο αυτό, τότε μπορεί απλά να γίνει ένα αρκετά καλό ανιμέ. (αποκόπτοντας την πρώτη season).

Θα'λεγα αποκόπτοντας το δεύτερο μέρος της πρώτης season (το arc με τα perverted σαλιγκάρια, τέλος πάντων), γιατί το πρώτο αν και λίγο rushed είχε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, που δεν ξέραμε πόσο φόλα θα καταλήξει! :ρ

Εν συνόλω, το πρώτο επεισόδιο δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά θα συνεχίσω να το βλέπω για το mindless fun της υποθέσεως κι επειδή διάβασα στο /a ότι το επόμενο arc απο αυτό(Mother's rosario) είναι ψιλό decent ή έστω καλύτερο από το τρέχον.

Posted Image

#277 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 08 July 2014 - 23:11

Τέλος, άλλο ένα επιχείρημα που από όσο θυμάμαι ανέφερα και τότε και μάλιστα είχαμε κάνει και συζήτηση πάνω σε αυτό (κυρίως στο πως το παρουσιάζει), είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει την ακραία μορφή εθισμού στα MMORPG που είναι συχνό φαινόμενο πλέον (εδώ να επισημάνω, ότι είναι άλλο το να καεί κανείς ένα καλοκαίρι πάνω από ένα pc και όλη μέρα να παίζει LOL, Dota, Metin2, WOW και ότι άλλο έχει όρεξη η ψυχή του και άλλο να το καίει όλο το χρόνο στο pc ασχολούμενος με αυτά, να ξοδεύει ατελείωτα χρήματα σε paysafe για να φτάσει στους topplayers και τα λοιπά γνωστά).).

Έιιι! Είχαμε κάνει μαζί αυτή την κουβέντα! Ωραία συζήτηση, την είχα χαρεί.

Την άποψη μου για την πρώτη season την είπα στην ίδια συζήτηση.

Το επισόδειο δεν ήταν κακό, σίγουρα ο χρόνος κύλησε γρήγορα (να κάτι που του δίνει ένα εύσημο, σοβαρά σκεφτείται αν έχετε βαρεθεί ποτέ πολύ βλέποντας το. Μπορεί να περνάει απαρρατήρητο αλλά το entertainment value μετράει αρκετά. Brainless fun it is!). Τώρα το να το αναλύσω, θα επαναληφθώ με το όσα είπαν εκείνοι που σχολίασαν το καθευτό επισόδειο, εκείνοι οι λίγοι.

Ρε Έρεβε, σε συμπαθώ πολύ, είσαι πανέξυπνος και έχουμε και αρκετά κοινές προτιμήσεις στα αγαπημένα μας show, αλλά ρε man, στα 4 που παρέθεσες σαν σύνοψη του πρώτου επισοδείου, πιο από την μύγα ξύγι πεθαίνεις! Kαι τα δέχομαι όλα, γιατί λάθος δεν ήταν, όμως το τέταρτο!!!! Το τέταρτο!!!!

Από όλους τους pro players λές πήγαν στον uber Κirito. Μα αν πήγαιναν σε άλλον θα υπήρχε ιστορία?xD! (τελείως φιλικά) Το anime έχει πρωταγονιστή και είναι εκείνος! Αν πήγαιναν σε οποιοδήποτε άλλον δεν θα είχαμε πλοκή. :dazed: :dazed: :dazed:

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#278 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 July 2014 - 23:54

Από όλους τους pro players λές πήγαν στον uber Κirito. Μα αν πήγαιναν σε άλλον θα υπήρχε ιστορία?xD! (τελείως φιλικά) Το anime έχει πρωταγονιστή και είναι εκείνος! Αν πήγαιναν σε οποιοδήποτε άλλον δεν θα είχαμε πλοκή.  :dazed: :dazed: :dazed:

Θα το παραδεχτώ το ανιμε αν ο Kirito δεν δεχτεί και αποκαλυφθεί άλλος λόγος για να μπει χωρίς τη βοήθειά του τύπου με τα γυαλιά, πχ κάποιος γνωστός του από το παλιό SAO να πέσει θύμα του Death Gun. Αλλά φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σενάριο είναι power fantasy από αρχή μέχρι τέλους με τον Kirito (και κατ' επέκταση τον θεατή) να είναι ο Μεσσίας των MMO και ο μόνος που μπορεί να σώσει τον κόσμο.

Posted Image
Posted Image

#279 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 09 July 2014 - 01:20

σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι...λογικο..οπως σε ολα στον πλανητη γη...εμενα ο ολυμπιακος εσενα ο παναθηναικος.εμενα το κρεας εσενα τα λαχανικα,και ου το καθεξις....αν ειναι δυνατον για καθε τι να μπαινουμε σε διαμαχη

Youtube Video

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#280 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 09 July 2014 - 05:01

Απλώς με αφορμή την φράση, να πω, ότι, επίσης, και η """αντικειμενική της αξία""" (σε πολλά εισαγωγικά γιατί δε νομίζω ότι συμφωνώ με την έκφραση και δεν θέλω να αρχίσω φιλοσοφική κουβέντα, αν και με βάζεις στον πειρασμό. :P) δεν παίζει κάποιον ρόλο απαραίτητα στο πόσο την απολαμβάνει κανείς. Πρέπει να καταλάβουμε (γενικά απευθυνόμενος, όχι σε εσένα συγκεκριμένα) ότι εκτός από την κριτική, που φυσικά είναι παραπάνω από θεμιτή, υπάρχει και κόσμος που μπαίνει απλώς για να σχολιάσει γεγονότα στο anime ή/και να μοιραστεί τις (θετικές) του εντυπώσεις με άλλα άτομα. Και έχει δικαίωμα να το κάνει. Η κριτική που έχει συγκεκριμένη στόχευση και δεν είναι επί του προσωπικού δεν τον εμποδίζει. Αλλά το hating, ή αν θες, η αόριστη, γενικόλογη και επίμονη κριτική, μερικές φορές με υπονοούμενα και ειρωνεία, το κάνει.

Το είπα και εγώ πιο πάνω εξάλλου, δεν σου είπε κανείς ότι δεν πρέπει να απολαμβάνεις την τάδε σειρά, ωστόσο πρέπει να είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις τα θετικά στοιχεία από τα αρνητικά (αυτό φυσικά το θεωρώ απαραίτητο). Αν μη τι άλλο η προσπάθεια να αναλύσεις μια σειρά/ταινία θα σου προσφέρει κάτι θετικό και θα σε βοηθήσει να έχεις κριτική σκέψη. Το αν εν τέλη δε θα είσαι σε θέση να την απολαύσεις εφόσον μπορείς να δεις τα αρνητικά της στοιχεία είναι αυτό που κρίνει την αξία της σειράς για σένα. Η αντικειμενική "αξιολόγηση" είναι το ίδιο πράγμα απλά χωρίς να υπολογίσεις το προσωπικό σου γούστο, πράγμα δύσκολο.

Επίσης βλέπεται ευχάριστα και περνά αρκετά καλά το 20λεπτο, δίχως να κουράζει (ακόμα και στα 4-5 βαρετά επεισόδια που είχε στη μέση της season). Τέλος, άλλο ένα επιχείρημα που από όσο θυμάμαι ανέφερα και τότε και μάλιστα είχαμε κάνει και συζήτηση πάνω σε αυτό (κυρίως στο πως το παρουσιάζει), είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει την ακραία μορφή εθισμού στα MMORPG που είναι συχνό φαινόμενο πλέον (εδώ να επισημάνω, ότι είναι άλλο το να καεί κανείς ένα καλοκαίρι πάνω από ένα pc και όλη μέρα να παίζει LOL, Dota, Metin2, WOW και ότι άλλο έχει όρεξη η ψυχή του και άλλο να το καίει όλο το χρόνο στο pc ασχολούμενος με αυτά, να ξοδεύει ατελείωτα χρήματα σε paysafe για να φτάσει στους topplayers και τα λοιπά γνωστά).

Να τονίσω 2 πράγματα εδώ. Το ότι ένα anime δεν κουράζει είναι καθαρά υποκειμενικό, ωστόσο θετικό στοιχείο. Εμένα προσωπικά με κούρασαν κάτι επεισόδια στη μέση αν θυμάμαι καλά και προς το τέλος.

Επίσης δεν μπορείς να πεις ότι κάναν καλή δουλειά στην προσομοίωση ενός MMO στο anime. Έχω ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο είδος και μπορώ να σου πω πως σε πολλά σημεία είναι φανερή η έλλειψη βαθύτερης έρευνας στο θέμα. Πολύ επιφανειακή δουλειά και δε ξέρω αν μπήκε κανείς στον κόπο να το ψάξει περισσότερο το θέμα. Μπορεί στο LN να είναι αλλιώς δε το γνωρίζω, αλλά στο anime αυτό το κομμάτι είναι κακό.

Επίσης το ότι παρουσιάζει μια ακραία μορφή εθισμού χωρίς να την παρουσιάζει ως έτσι, ή χωρίς να παρουσιάζει ταυτόχρονα τις αιτίες του, είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο για το απληροφόρητο κοινό.Αυτό που είπες μου θύμισε αυτό που λένε μήνες τώρα στις ΗΠΑ, το ότι η αιτία για τους μανιακούς που θέρισαν κόσμο σε σχολεία είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Σίγουρα όχι το οικογενειακό/κοινωνικό τους περιβάλλον (πιθανώς bullying) και σίγουρα όχι το ότι μπορούν να βρουν όπλα εύκολα. Ο μέσος θεατής του σόου τι θα υποθέσει εφόσον δεν έχει γνώση πάνω στο θέμα?

Και άντε ας του δώσω ελαφρυντικά επειδή είναι anime σε φανταστικό κόσμο που δεν μπορεί να συσχετιστεί κάτι τέτοιο, το ότι δεν δόθηκε προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα το θεωρώ τσαπατσουλιά ή ανευθυνότητα.

Edited by Zentsugi, 09 July 2014 - 05:04.

#281 John Crabs

John Crabs

Chessmaniac

• Members
  • 398 posts

Posted 09 July 2014 - 15:07

Να τονίσω 2 πράγματα εδώ. Το ότι ένα anime δεν κουράζει είναι καθαρά υποκειμενικό, ωστόσο θετικό στοιχείο. Εμένα προσωπικά με κούρασαν κάτι επεισόδια στη μέση αν θυμάμαι καλά και προς το τέλος.

Επίσης δεν μπορείς να πεις ότι κάναν καλή δουλειά στην προσομοίωση ενός MMO στο anime. Έχω ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο είδος και μπορώ να σου πω πως σε πολλά σημεία είναι φανερή η έλλειψη βαθύτερης έρευνας στο θέμα. Πολύ επιφανειακή δουλειά και δε ξέρω αν μπήκε κανείς στον κόπο να το ψάξει περισσότερο το θέμα. Μπορεί στο LN να είναι αλλιώς δε το γνωρίζω, αλλά στο anime αυτό το κομμάτι είναι κακό.

Επίσης το ότι παρουσιάζει μια ακραία μορφή εθισμού χωρίς να την παρουσιάζει ως έτσι, ή χωρίς να παρουσιάζει ταυτόχρονα τις αιτίες του, είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο για το απληροφόρητο κοινό.Αυτό που είπες μου θύμισε αυτό που λένε μήνες τώρα στις ΗΠΑ, το ότι η αιτία για τους μανιακούς που θέρισαν κόσμο σε σχολεία είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Σίγουρα όχι το οικογενειακό/κοινωνικό τους περιβάλλον (πιθανώς bullying) και σίγουρα όχι το ότι μπορούν να βρουν όπλα εύκολα. Ο μέσος θεατής του σόου τι θα υποθέσει εφόσον δεν έχει γνώση πάνω στο θέμα?

Και άντε ας του δώσω ελαφρυντικά επειδή είναι anime σε φανταστικό κόσμο που δεν μπορεί να συσχετιστεί κάτι τέτοιο, το ότι δεν δόθηκε προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα το θεωρώ τσαπατσουλιά ή ανευθυνότητα.

Νομίζω ότι ανέφερα, πως τα επεισόδια κάπου στη μέση, 

Spoiler:
.

Τώρα όσον αφορά την προσομοίωση ενός MMO, έχω να πω το εξής. Αν δεις το ανιμέ, λαμβάνει χώρα στο 2024. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να δείξουν, πως τα MMO έχουν εξελιχθεί και έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο.

Όσο αφορά για αυτό το θέμα, το έχω ξανασυζητήσει στο παρελθόν και πραγματικά, δεν έχω όρεξη να το συζητήσω πάλι. Αυτό που θα πω μόνο, είναι ότι εντάξει, δεν διαφωνώ με αυτά που είπες. Ωστόσο, αυτό που είπες, δεν αναιρεί αυτό που είπα. Τώρα αν κάποιος παρεξηγήσει αυτό που το ανιμε θέλει να παρουσιάσει, το  internet είναι ανοιχτό να πληροφορηθεί.

(Θα προτιμούσα, να μην επεκτείνουμε παραπάνω τη συζήτηση, μιας και νομίζω ότι πλέον το θέμα έχει εξαντληθεί πλήρως και θα καταλήξουμε πάλι να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια)

#282 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 10 July 2014 - 08:30

Νομίζω ότι ανέφερα, πως τα επεισόδια κάπου στη μέση, 

Spoiler:
.

Τώρα όσον αφορά την προσομοίωση ενός MMO, έχω να πω το εξής. Αν δεις το ανιμέ, λαμβάνει χώρα στο 2024. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να δείξουν, πως τα MMO έχουν εξελιχθεί και έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο.

Όσο αφορά για αυτό το θέμα, το έχω ξανασυζητήσει στο παρελθόν και πραγματικά, δεν έχω όρεξη να το συζητήσω πάλι. Αυτό που θα πω μόνο, είναι ότι εντάξει, δεν διαφωνώ με αυτά που είπες. Ωστόσο, αυτό που είπες, δεν αναιρεί αυτό που είπα. Τώρα αν κάποιος παρεξηγήσει αυτό που το ανιμε θέλει να παρουσιάσει, το  internet είναι ανοιχτό να πληροφορηθεί.

(Θα προτιμούσα, να μην επεκτείνουμε παραπάνω τη συζήτηση, μιας και νομίζω ότι πλέον το θέμα έχει εξαντληθεί πλήρως και θα καταλήξουμε πάλι να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια)

Φυσικά δεν αναιρεί αυτό που είπες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έγραψα πως θέλω να τονίσω κάποια πράγματα και όχι να διορθώσω.

Απλά η διαφωνία μου είναι στο κομμάτι που αναφέρεις τον εθισμό τον MMORPG και το πως τον παρουσιάζει. Ήταν αρκετά half-assed το όλο θέμα, χωρίς να δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί. Απλά ήταν ένα κομμάτι στην ιστορία που είναι "απαραίτητη" βάση οπότε βάλανε κάτι βασικό και προχώρησαν στο ψητό.

Τέλος πάντων, έχεις δίκιο το θέμα έχει πιθανώς εξαντληθεί και πέραν αυτού δεν είναι μια συζήτηση για εδώ.

#283 teo13

teo13

Anime Freak

• Members
  • 491 posts

Posted 12 July 2014 - 02:39

Η δεύτερη σεζόν συνεχίζει σαν την πρώτη άσχημα

#284 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 14 July 2014 - 10:59

Spoiler: 2

Edited by Erebos, 14 July 2014 - 11:07.

Posted Image
Posted Image

#285 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts