Επιτέλους ξεκίνησε η 2η season.
Διαβάζοντας λίγο τα παραπάνω σχόλια, νομίζω ότι για άλλη μία φορά ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια.
Ας πω και εγώ την άποψη μου σχετικά με το SAO (μιας που στο τέλος θα συγκρίνω το παλιό SAO, με το καινούριο).
Το SAO, ενώ είχε ένα σχετικά καλό concept (πολλοί εδώ μπορεί να πουν ότι είναι μασημένο, χιλιοανακυκλωμένο και λοιπά τέτοια, η γνώμη μου είναι, ότι το SAO προσπάθησε να δώσει άλλο τόνο και άλλη βαρύτητα) δεν το εκμεταλεύτηκε σωστά και έτσι κατέληξε να είναι μέτριο προς κακό.
Ωστόσο μην ξεχνάμε 2 βασικούς παράγοντες. 1)Το ανιμέ προέρχεται από το light novel
2)Δεν είχαν αρκετο budget και έπρεπε να το χωρέσουν σε 24 επεισόδια
Τώρα όσον αφορά το ότι κάποιοι το τοποθετούν στο Top 10 τους και λοιπά, νομίζω ότι είναι λογικό το συγκεκριμένο ανιμέ να αρέσει σε πολλούς. Και εμένα προσωπικά μου αρέσει, όχι τόσο για την υπόθεση και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίστηκαν, αφού όπως είπα παραπάνω είναι μέτριος προς κακός. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη σειρά είναι αρχικά το animation, οι χαρακτήρες (εννοείται όχι όλοι), η ιδέα του Virtual World και ο τρόπος σχεδίασής του, καθώς και το ότι περιέχει εύστοχες "συμβουλές" που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα MMORPG. Επίσης βλέπεται ευχάριστα και περνά αρκετά καλά το 20λεπτο, δίχως να κουράζει (ακόμα και στα 4-5 βαρετά επεισόδια που είχε στη μέση της season). Τέλος, άλλο ένα επιχείρημα που από όσο θυμάμαι ανέφερα και τότε και μάλιστα είχαμε κάνει και συζήτηση πάνω σε αυτό (κυρίως στο πως το παρουσιάζει), είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει την ακραία μορφή εθισμού στα MMORPG που είναι συχνό φαινόμενο πλέον (εδώ να επισημάνω, ότι είναι άλλο το να καεί κανείς ένα καλοκαίρι πάνω από ένα pc και όλη μέρα να παίζει LOL, Dota, Metin2, WOW και ότι άλλο έχει όρεξη η ψυχή του και άλλο να το καίει όλο το χρόνο στο pc ασχολούμενος με αυτά, να ξοδεύει ατελείωτα χρήματα σε paysafe για να φτάσει στους topplayers και τα λοιπά γνωστά).
Τώρα, όσον αφορά το 1ο επεισόδιο της 2ης season, που δεν είδα πουθενά να το σχολιάζει κανείς, έχω να πω ότι δίνει ελπίδες προς κάτι καλό παρουσιαστικά. Από υπόθεση πάλι κινείται κατά τα γνωστά. Ωστόσο αν αποφύγει να τρέξει τα γεγονότα και δεν έχουμε πάλι άλματα από το lvl 1 στο lvl 40 μέσα σε ένα επεισόδιο, αλλά κρατήσουν μία σχετικά καλή ροή που εγκλιματίζει και εμάς τους θεατές στον κόσμο αυτό, τότε μπορεί απλά να γίνει ένα αρκετά καλό ανιμέ. (αποκόπτοντας την πρώτη season).