εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα..
γιατι πρεπει να χωλοσκαμε σε καθε ανιμε για το οτιδιποτε..plot twist,σεναρια κτλ...??(αν ειναι δυνατον δεν εννοω να βλεπουμε καθε σκουπιδι ετσι γιατι ...απλα το λεω οταν βέπεις κατι για κατι που αυτο ειναι και προσπαθεις να του βαλεις μειον ποντους γιατι κατι που δεν ειναι απο την αρχη σαν σειρα)
ειδικα στο SAO..καταλαβαινω οτι κατακρινεται κατα βαση για το mmorpg στοιχειο...
νταξ...ο τυπος πηρα σαν βαση αυτο και εχτισε πανω του κατι αλλο..romance,δολοπλοκιες,,world dominations..και οτι αλλο βαλει ο νους...ΕΕΕΕ και..?>
Κατα την γνωμη μου αν εμενε καθαρα στο mmorpg κομματι καθαρα,θα βαριομουν και θα το παραταγα...
το αν προσπαθει να ειναι σοβαρο η οχι με τρικ αυτο ειναι αλλο κομματι....
εμενα προσωπικα μου αρεσει και το βλεπω γιαυτο που ειναι και οχι για αυτο που θα ηθελα να ειναι....αν ηταν ετσι τα μισα και βαλε ανιμε που εχω δει στην ζωη μου θα τα ντροπαρα....
keep calm ...οπως σε ολα στην ζωη καποια αρεσουν σε καποιους και καποια οχι...το να βαζουμε διπλα σειρες και να κοιταμε ποια ειναι ποιο καλη δεν οφελει και πουθενα....και τις ποιο πολλες φορες ειναι και ατοπο γιατι προσπαθουμε να συγκρινουμε σειρες ανομοιες μεταξυ τους μιας και βαζουμε παντα το like & dislike στοιχειο μεσα χωρις να βλεπουμε το θεμα.....
και το λεω για να μην παρεξηγηθω...δεν το εγραψα για να ακουσω το κλασσικο''εε και τι θεσ?..να μην σχολιαζουμε καθολου...?΄''
προς θεου..κουβεντα να γινεται..αλλα μερικες φορες νιωθω πιεση(οχι μονο για το SAO)οτι ''ΠΡΕΠΕΙ να βγαλω καλο το ταδε ανιμε γιατι......ΕΤΣΙ...''
καταλαβαινω το παθος του να αρεσει μια σειρα που αρεσει σε μενα...αλλα δεν σκαω κι'ολας αν δεν γινει.......
φιλικα παντα,.....
(δεν εχω και δουλεια σημερα στο μαγαζι....
)
Οι βασικοί λόγοι που γίνεται αυτό κάθε φορά είναι γατί καταρχάς εδώ είναι ένα μέρος όπου σχολιάζουμε ή γενικότερα λέμε τη γνώμη μας για μια σειρά. Αν δεν το κάναμε αυτό δε θα εξυπηρετούνταν ο βασικός λόγος ύπαρξης του site. Δε λέω, λύνουμε και κάμποσες απορίες ωστόσο πιστεύω ότι το βασικότερο στοιχείο είναι συζήτηση και κριτική πάνω στο αντικείμενο.
Ασχολούμαστε και σχολιάζουμε (αρνητικά συνήθως) κυρίως επειδή:
1. Είχαμε μια άποψη ή καλύτερα κάποια προσδοκία από τη σειρά.
2. Η επιτυχία της σειράς δεν αντιστοιχεί με την προσωπική μας εκτίμηση της επιτυχίας/αναγνώρισης που θα έπρεπε να έχει (είτε αρνητικά είτε θετικά).
3. Είναι μια σειρά που παρόλο που είναι αντικειμενικώς κακή, έχει επιτυχία κυρίως γιατί τα ψεγάδια περνάνε απαρατήρητα από το γενικό κοινό.
Η κριτική και η σύγκριση ποτέ δεν είναι άτοπη. Χωρίς κριτική δε θα υπήρχε κίνητρο για βελτίωση (θεωρητικά) και χωρίς σύγκριση δε θα υπήρχε η βάση για την κριτική. Στην ουσία πως μπορείς να κρίνεις αν κάτι είναι λάθος αν δεν έχεις δει κάτι σωστό πρώτα. Τρανό παράδειγμα η τυφλή πίστη στα δημοφιλή shounen (ως παράδειγμα γιατί είναι το μεγαλύτερο κοινό).
Όσο περισσότερο ασχολείσαι με ένα αντικείμενο τόσο περισσότερο το κατανοείς και είσαι σε θέση να διαχωρίζεις το σωστό από το λάθος ή μάλλον τα καλά στοιχεία από τα κακά, Επίσης είσαι λιγότερο επιρρεπής στις γνώμες των άλλων καθώς έχεις γνώση πάνω στο θέμα. Πολλές φορές όμως θα δεις και άτομα που λόγω της αυτοπεποίθησής τους πάνω στο θέμα είναι ακατάδεκτοι σε γνώμες άλλων και υπερόπτες.
Δε σου λέμε να αποδεχθείς τη γνώμη μας (ή την όποια δημοφιλή γνώμη), ωστόσο είναι λογικό να σε κρίνουμε με βάση της δικής σου γνώμης αλλά και την λαμβάνουμε αντίστοιχα υπόψη. Αν δηλαδή κάποιος ξυπνήσει ένα πρωί και αρχίσει να λέει ότι το Bleach είναι το καλύτερο shounen της εποχής μας φυσικό είναι να κριθεί με βάση την προσωπική και την κοινή γνώμη. Μπορεί να σου αρέσει, αλλά εφόσον δεν συνοδέψεις τη γνώμη σου με επιχειρήματα δε θα σε πάρει κανένας στα σοβαρά και πιθανώς να έχει μια αρνητική γνώμη για σένα (πχ. "Α αυτός είναι πρόβατο, το θεωρεί καλό αλλά δεν το αιτιολογεί όπως οι περισσότεροι").
Εν τέλη το να σου αρέσει μια σειρά δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο με την αντικειμενική της αξιολόγηση, Καλό παράδειγμα είμαι εγώ όπου από τα αγαπημένα μου manga είναι το Air Gear γνωρίζοντας όμως που είναι ελλιπείς και ποια είναι τα δυνατά του σημεία (φυσικά γενικά σαν manga είναι μέτριο στο σύνολο μπορεί και κακό). Εδώ είναι που ταιριάζει ο όρος του γούστου. Όταν γνωρίζεις γιατί ακριβώς σου αρέσει και αποδέχεσαι ότι αντικειμενικά μπορεί να μην είναι όσο καλό/κακό το θεωρείς.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Επειδή όμως ξεφεύγουμε από το θέμα, να κλείσω λέγοντας πως από το πρώτο επεισόδιο μου φαίνεται πως συνεχίζει με το ίδιο βιολί το anime όπως και η πρώτη σαιζόν με σταθερή φθίνουσα πορεία όσο περνάει ο καιρός. Δεν έχω ακόμη πάτημα για να πω περισσότερα πέραν του ότι κούρασε η ιστορία από τώρα.
Είμαι όμως περίεργος να δω γιατί θα ασχοληθεί ο Kirito με το καινούργιο παιχνίδι, λες και δε του έφτασε η λαχτάρα από πριν. Αρνήθηκε βέβαια αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα. Προς το παρών θα το παρακολουθήσω αλλά δεν περιμένω να υπερβεί τη μετριότητα.
Edited by Zentsugi, 08 July 2014 - 15:04.