Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Sword Art Online

• Please log in to reply
358 replies to this topic

#256 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 08 July 2014 - 14:54

εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα..

γιατι πρεπει να χωλοσκαμε σε καθε ανιμε για το οτιδιποτε..plot twist,σεναρια κτλ...??(αν ειναι δυνατον δεν εννοω να βλεπουμε καθε σκουπιδι ετσι γιατι ...απλα το λεω οταν βέπεις κατι για κατι που αυτο ειναι και προσπαθεις να του βαλεις μειον ποντους γιατι κατι που δεν ειναι απο την αρχη σαν σειρα)

ειδικα στο SAO..καταλαβαινω οτι κατακρινεται κατα βαση για το mmorpg στοιχειο...

νταξ...ο τυπος πηρα σαν βαση αυτο και εχτισε πανω του κατι αλλο..romance,δολοπλοκιες,,world dominations..και οτι αλλο βαλει ο νους...ΕΕΕΕ και..?>

Κατα την γνωμη μου αν εμενε καθαρα στο mmorpg κομματι καθαρα,θα βαριομουν και θα το παραταγα...

το αν προσπαθει να ειναι σοβαρο η οχι με τρικ αυτο ειναι αλλο κομματι....

εμενα προσωπικα μου αρεσει και το βλεπω γιαυτο που ειναι και οχι για αυτο που θα ηθελα να ειναι....αν ηταν ετσι τα μισα και βαλε ανιμε που εχω δει στην ζωη μου θα τα ντροπαρα....

keep calm ...οπως σε ολα στην ζωη καποια αρεσουν σε καποιους και καποια οχι...το να βαζουμε διπλα σειρες και να κοιταμε ποια ειναι ποιο καλη δεν οφελει και πουθενα....και τις ποιο πολλες φορες ειναι και ατοπο γιατι προσπαθουμε να συγκρινουμε σειρες ανομοιες μεταξυ τους μιας και βαζουμε παντα το like & dislike στοιχειο μεσα χωρις να βλεπουμε το θεμα.....

και το λεω για να μην παρεξηγηθω...δεν το εγραψα για να ακουσω το κλασσικο''εε και τι θεσ?..να μην σχολιαζουμε καθολου...?΄''

προς θεου..κουβεντα να γινεται..αλλα μερικες φορες νιωθω πιεση(οχι μονο για το SAO)οτι ''ΠΡΕΠΕΙ να βγαλω καλο το ταδε ανιμε γιατι......ΕΤΣΙ...''

καταλαβαινω το παθος του να αρεσει μια σειρα που αρεσει σε μενα...αλλα δεν σκαω κι'ολας αν δεν γινει.......

φιλικα παντα,..... :gotit: (δεν εχω και δουλεια σημερα στο μαγαζι.... :yawn2: ) 

Οι βασικοί λόγοι που γίνεται αυτό κάθε φορά είναι γατί καταρχάς εδώ είναι ένα μέρος όπου σχολιάζουμε ή γενικότερα λέμε τη γνώμη μας για μια σειρά. Αν δεν το κάναμε αυτό δε θα εξυπηρετούνταν ο βασικός λόγος ύπαρξης του site.  Δε λέω, λύνουμε και κάμποσες απορίες ωστόσο πιστεύω ότι το βασικότερο στοιχείο είναι συζήτηση και κριτική πάνω στο αντικείμενο.

Ασχολούμαστε και σχολιάζουμε (αρνητικά συνήθως) κυρίως επειδή:

1. Είχαμε μια άποψη ή καλύτερα κάποια προσδοκία από τη σειρά.

2. Η επιτυχία της σειράς δεν αντιστοιχεί με την προσωπική μας εκτίμηση της επιτυχίας/αναγνώρισης που θα έπρεπε να έχει (είτε αρνητικά είτε θετικά).

3. Είναι μια σειρά που παρόλο που είναι αντικειμενικώς κακή, έχει επιτυχία κυρίως γιατί τα ψεγάδια περνάνε απαρατήρητα από το γενικό κοινό.

Η κριτική και η σύγκριση ποτέ δεν είναι άτοπη. Χωρίς κριτική δε θα υπήρχε κίνητρο για βελτίωση (θεωρητικά) και χωρίς σύγκριση δε θα υπήρχε η βάση για την κριτική. Στην ουσία πως μπορείς να κρίνεις αν κάτι είναι λάθος αν δεν έχεις δει κάτι σωστό πρώτα. Τρανό παράδειγμα η τυφλή πίστη στα δημοφιλή shounen (ως παράδειγμα γιατί είναι το μεγαλύτερο κοινό).

Όσο περισσότερο ασχολείσαι με ένα αντικείμενο τόσο περισσότερο το κατανοείς και είσαι σε θέση να διαχωρίζεις το σωστό από το λάθος ή μάλλον τα καλά στοιχεία από τα κακά, Επίσης είσαι λιγότερο επιρρεπής στις γνώμες των άλλων καθώς έχεις γνώση πάνω στο θέμα. Πολλές φορές όμως θα δεις και άτομα που λόγω της αυτοπεποίθησής τους πάνω στο θέμα είναι ακατάδεκτοι σε γνώμες άλλων και υπερόπτες.

Δε σου λέμε να αποδεχθείς τη γνώμη μας (ή την όποια δημοφιλή γνώμη), ωστόσο είναι λογικό να σε κρίνουμε με βάση της δικής σου γνώμης αλλά και την λαμβάνουμε αντίστοιχα υπόψη. Αν δηλαδή κάποιος ξυπνήσει ένα πρωί και αρχίσει να λέει ότι το Bleach είναι το καλύτερο shounen της εποχής μας φυσικό είναι να κριθεί με βάση την προσωπική και την κοινή γνώμη. Μπορεί να σου αρέσει, αλλά εφόσον δεν συνοδέψεις τη γνώμη σου με επιχειρήματα δε θα σε πάρει κανένας στα σοβαρά και πιθανώς να έχει μια αρνητική γνώμη για σένα (πχ. "Α αυτός είναι πρόβατο, το θεωρεί καλό αλλά δεν το αιτιολογεί όπως οι περισσότεροι"). 

Εν τέλη το να σου αρέσει μια σειρά δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο με την αντικειμενική της αξιολόγηση, Καλό παράδειγμα είμαι εγώ όπου από τα αγαπημένα μου manga είναι το Air Gear γνωρίζοντας όμως που είναι ελλιπείς και ποια είναι τα δυνατά του σημεία (φυσικά γενικά σαν manga είναι μέτριο στο σύνολο μπορεί και κακό). Εδώ είναι που ταιριάζει ο όρος του γούστου. Όταν γνωρίζεις γιατί ακριβώς σου αρέσει και αποδέχεσαι ότι αντικειμενικά μπορεί να μην είναι όσο καλό/κακό το θεωρείς.

Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Επειδή όμως ξεφεύγουμε από το θέμα, να κλείσω λέγοντας πως από το πρώτο επεισόδιο μου φαίνεται πως συνεχίζει με το ίδιο βιολί το anime όπως και η πρώτη σαιζόν με σταθερή φθίνουσα πορεία όσο περνάει ο καιρός. Δεν έχω ακόμη πάτημα για να πω περισσότερα πέραν του ότι κούρασε η ιστορία από τώρα.

Είμαι όμως περίεργος να δω γιατί θα ασχοληθεί ο Kirito με το καινούργιο παιχνίδι, λες και δε του έφτασε η λαχτάρα από πριν. Αρνήθηκε βέβαια αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα. Προς το παρών θα το παρακολουθήσω αλλά δεν περιμένω να υπερβεί τη μετριότητα. 

Edited by Zentsugi, 08 July 2014 - 15:04.

#257 xReverend

xReverend

Starting...

• Members
  • 14 posts
  • LocationChania

Posted 08 July 2014 - 15:20

εως τωρα αυτο που ακούω απο εσάς ειναι κατι δικαιολογιες του τυπου "εχω δει καλύτερα ανιμε απο αυτο" ή "άστο δεν θα το καταλάβεις"... well guess what ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχει κατι καλύτερο απο το σαο. και οταν ξεκινας μια σειρα και λες "ε νταξ, να μου, αχρηστη θα ειναι" προφανως και δεν θα καταλαβεις τιποτα απο την ΥπερβολικΆ απλή πλοκη του. (believe it or not δεν ειμαι σαο φανμποι, ούτε εγώ το θεωρώ αριστουργημα της μοντερνας μανγκο-λογιας και αλλες τετοιες μεγάλες λέξεις, αλλα έχω το decency να παραδεχτω οτι πέρασε ευχάριστα η ώρα μου όταν το έβλεπα)

ναι ο κιριτος δεν ειναι badass... ειναι όσο badass ειναι όλοι οι σονεν πρωταγωνιστές (απο τον Γκοκου, θεωρητικα τον πιο διάσημο, μέχρι τον τελευταίο ακυρο που είχε oneshot) αλλα αυτο που με προβληματίζει είναι το οτι βλέπεις σονεν, που ειναι στανδαρακι ο πρωτ. να κανει κάτι badass και το κράζεις όταν το βλέπεις... ειναι σαν να λες δεν μου αρέσει αυτο το τραγούδι, εχει μεσα νότες

επιπλέον, με αυτά που λές reign περι νοβελ κ ανιμε, ειμαι σιγουρος οτι εισαι απο αυτούς που πάνε και βλέπουν μια τανια στο σινεμα, που εχει βγεί απο βιβλίο και μετά λένε "ε μωρε μπροστά στο βιβλίο δεν είναι τίποτα". προφανως και δεν ειναι τίποτα μια ταινια σε συγκριση με ενα βιβλιο, γιατι οταν διαβάζεις ενα βιβλίο τον κόσμο του βιβλιου τον δημιουργεις εσυ μεσα στο κεφαλι σου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ σε αντίθεση με μια τανια που είναι έτοιμος ο κόσμος την ώρα που την βλέπεις. οταν βλέπεις ενα σαο (οποιοδήποτε ανιμε, απλα αναφέρομαι στο σαο γτι ειμασε στο τοπικ του) υπαρχουν πράγματα ετοιμα που εσυ τα φανταζόσουν αλλιώς απο το πως τα φαντάστηκε ο σκηνοθέτης. δεν μπορώ να καταλάβω τους "original" fans του κάθε τι, που αντι να ειναι ευτυχισμενοι που θα δουν μια άλλη οπτικη ενος πράγματος που αγαπάνε κάθονται και το κράζουν νομίζοντας όλοι οτι θα το κάναν καλύτερο...
ε ναι ρε φιλε, προφανώς και θα κάνω ενα ανιμε καλύτερο απο εναν αχρηστο σκηνοθέτη, που εχει φάει (τουλάχιστον) 10 χρόνια απο την ζωη του dilly-dallying και να μελετά την τεχνη αυτη. Γιατί -->ΕΓΩ<-- με την ανώ-τερη(-τατη) νοημοσύνη μου και τα 10 ανιμε που έχω δει είμαι σαφώ καλυτερος απο τον καθε ανίκανο ατάλαντο αχρηστο σκηνοθέτη(???)

έχετε την αξιοπρέπεια τουλαχιστον να καταλάβετε οτι αυτο που κράζετε είναι κοποι χρόνων καποιο(-ων) ανθρωπου(-ων) και οτι δεν μπορείτε να το κάνετε καλύτερα

#258 reignYOMA

reignYOMA

Yoma INSIDE

• Members
  • 168 posts

Posted 08 July 2014 - 15:37

απο οσα ειπα πιαστηκες απο ενα μερος απο το οποιο πιστευεις οτι θα μπορουσες να κανεις αντιλογο. καλη προσπαθεια ομως :*

για το 10513524_777132532338353_572566024598443 , για το character development , για την συλλογη αλα pokemon , για το "τι ακριβως βλεπω" τιποτα.

its k. Βεβαια καταλαβες λαθος και το  οτι ειπα πως θεωρω οτι αυτος που εγραψε το LN εκανε καλη δουλεια και του την γ@μησανε completely στην μεταφορα στο anime.

Λογικα δεν εισαι fanboy :hehehe:

Edited by reignYOMA, 08 July 2014 - 15:38.

#259 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 08 July 2014 - 15:47

εως τωρα αυτο που ακούω απο εσάς ειναι κατι δικαιολογιες του τυπου "εχω δει καλύτερα ανιμε απο αυτο" ή "άστο δεν θα το καταλάβεις"... well guess what ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχει κατι καλύτερο απο το σαο. και οταν ξεκινας μια σειρα και λες "ε νταξ, να μου, αχρηστη θα ειναι" προφανως και δεν θα καταλαβεις τιποτα απο την ΥπερβολικΆ απλή πλοκη του. (believe it or not δεν ειμαι σαο φανμποι, ούτε εγώ το θεωρώ αριστουργημα της μοντερνας μανγκο-λογιας και αλλες τετοιες μεγάλες λέξεις, αλλα έχω το decency να παραδεχτω οτι πέρασε ευχάριστα η ώρα μου όταν το έβλεπα)

ναι ο κιριτος δεν ειναι badass... ειναι όσο badass ειναι όλοι οι σονεν πρωταγωνιστές (απο τον Γκοκου, θεωρητικα τον πιο διάσημο, μέχρι τον τελευταίο ακυρο που είχε oneshot) αλλα αυτο που με προβληματίζει είναι το οτι βλέπεις σονεν, που ειναι στανδαρακι ο πρωτ. να κανει κάτι badass και το κράζεις όταν το βλέπεις... ειναι σαν να λες δεν μου αρέσει αυτο το τραγούδι, εχει μεσα νότες

επιπλέον, με αυτά που λές reign περι νοβελ κ ανιμε, ειμαι σιγουρος οτι εισαι απο αυτούς που πάνε και βλέπουν μια τανια στο σινεμα, που εχει βγεί απο βιβλίο και μετά λένε "ε μωρε μπροστά στο βιβλίο δεν είναι τίποτα". προφανως και δεν ειναι τίποτα μια ταινια σε συγκριση με ενα βιβλιο, γιατι οταν διαβάζεις ενα βιβλίο τον κόσμο του βιβλιου τον δημιουργεις εσυ μεσα στο κεφαλι σου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ σε αντίθεση με μια τανια που είναι έτοιμος ο κόσμος την ώρα που την βλέπεις. οταν βλέπεις ενα σαο (οποιοδήποτε ανιμε, απλα αναφέρομαι στο σαο γτι ειμασε στο τοπικ του) υπαρχουν πράγματα ετοιμα που εσυ τα φανταζόσουν αλλιώς απο το πως τα φαντάστηκε ο σκηνοθέτης. δεν μπορώ να καταλάβω τους "original" fans του κάθε τι, που αντι να ειναι ευτυχισμενοι που θα δουν μια άλλη οπτικη ενος πράγματος που αγαπάνε κάθονται και το κράζουν νομίζοντας όλοι οτι θα το κάναν καλύτερο...
ε ναι ρε φιλε, προφανώς και θα κάνω ενα ανιμε καλύτερο απο εναν αχρηστο σκηνοθέτη, που εχει φάει (τουλάχιστον) 10 χρόνια απο την ζωη του dilly-dallying και να μελετά την τεχνη αυτη. Γιατί -->ΕΓΩ<-- με την ανώ-τερη(-τατη) νοημοσύνη μου και τα 10 ανιμε που έχω δει είμαι σαφώ καλυτερος απο τον καθε ανίκανο ατάλαντο αχρηστο σκηνοθέτη(???)

έχετε την αξιοπρέπεια τουλαχιστον να καταλάβετε οτι αυτο που κράζετε είναι κοποι χρόνων καποιο(-ων) ανθρωπου(-ων) και οτι δεν μπορείτε να το κάνετε καλύτερα

Καταρχάς λες κάποια σωστά πράγματα με το λάθος στόχο και τη λάθος λογική. Αυτό που περιμένεις από μια ταινία/σειρά  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ.

Επίσης τα τρικ που τα χρησιμοποιούν όλοι που ανέφερες πιο πριν είναι γενικολογίες. ΔΕΝ είναι τα τρικ, είναι η ΕΚΤΕΛΕΣΗ που διαφοροποιεί το κάθε πράγμα. Αν το υπέρ-αναλύσουμε θα καταλήξουμε ότι ΟΛΕΣ οι ιστορίες αποτελούνται από 2-3 βασικούς άξονες (τρικ κατά εσένα) πάνω στους οποίους κινούνται.

Αναφέρεις ότι "αυτο που με προβληματίζει είναι το οτι βλέπεις σονεν, που ειναι στανδαρακι ο πρωτ. να κανει κάτι badass και το κράζεις όταν το βλέπεις... ειναι σαν να λες δεν μου αρέσει αυτο το τραγούδι, εχει μεσα νότες".  Στη πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει είναι γιατί να είναι αυτό "στανταράκι". Και οκ άντε ας πούμε ότι ο πρωταγωνιστής πρέπει να ξεχωρίζει, να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους σε τέτοιες σειρές, δεν χρειάζεται όμως να γίνεται τόσο ξεδιάντροπα. Και εγώ περιμένω να δω όλους τους κακούς να μην πετυχαίνουν ελέφαντα στο 1 μέτρο στις ταινίες δράσης αλλά ούτε μου αρέσει και ούτε είναι καλό. Επίσης όσο δεν το λέμε δεν πρόκειται να αλλάξει.

Επιπλέον κάνεις λάθος σε αυτά που λες για τον @reignYOMΑ γιατί πολύ απλά έχει δίκιο. Θα σου δώσω κάποιο δίκιο σε αυτό που λες για τα βιβλία πως πράγματι κατασκευάζουμε τον δικό μας κόσμο, ωστόσο όχι απαραίτητα όπως τον θέλουμε. Υπάρχουν περιορισμοί που δίνονται (και πρέπει να δίνονται) από τον συγγραφέα. Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο μέσο για τη δημιουργία ενός σύμπαντος. Ιδιαίτερα λόγω του περιορισμένου χρόνου που απαιτείται σε μια ταινία για την υλοποίηση του. Φυσικά για αυτούς τους λόγους, σπάνια υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει το αντίστροφο όπου μια ταινία να είναι καλύτερη από ένα βιβλίο. Αν συνυπολογίσουμε ότι μόνο τα επιτυχημένα βιβλία (άρα μπορούμε να πούμε ως ένα σημείο τα "καλα" βιβλία) γίνονται ταινίες, ο πήχης είναι αυτομάτως ψηλά. Όταν όμως σταματήσουμε να κάνουμε τη σύγκριση, όπως είπα και πριν θα σταματήσει να υπάρχει προσπάθεια για βελτίωση,

Όταν είσαι φαν και βλέπεις μια ταινία δε βλέπεις μια "άλλη οπτική" όπως την αποκαλείς αλλά μια περίληψη της ιστορίας με οπτικοακουστικά εφέ. Το αν θα το κάναν άλλοι καλύτερο είναι συζητήσιμο αλλά λογικό συμπέρασμα από την αποτυχία μιας ταινίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Κανείς δε λέει ότι θα το έκανε καλύτερο το anime, ωστόσο κρίνουμε την αποτυχία του υπεύθυνου.

Καλύτερα να καταλάβεις εσύ πως αυτό που κρίνουμε είναι οι πληρωμένοι κόποι κάποιων ανθρώπων, δεν το κάναν από την καλή τους την καρδιά. Είναι δουλειά τους αυτή και από τη στιγμή που δεν την κάνουν καλά (κατά τη γνώμη μας) μπορούμε αλλά ταυτόχρονα και πρέπει να τους κρίνουμε. Το ότι έβαλες πολύ κόπο σε κάτι δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό ή ότι έχει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχέση με την τελική αξιολόγηση. Και ποιος κόπος? Τα κλισέ και η εκτέλεση πιο πολύ τεμπελιά ή έλλειψη δημιουργικότητας δείχνουν παρά κόπο.

Edited by Zentsugi, 08 July 2014 - 15:52.

#260 xReverend

xReverend

Starting...

• Members
  • 14 posts
  • LocationChania

Posted 08 July 2014 - 15:48

εως τωρα αυτο που ακούω απο εσάς ειναι κατι δικαιολογιες του τυπου "εχω δει καλύτερα ανιμε απο αυτο" ή "άστο δεν θα το καταλάβεις"... well guess what ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχει κατι καλύτερο απο το σαο. και οταν ξεκινας μια σειρα και λες "ε νταξ, να μου, αχρηστη θα ειναι" προφανως και δεν θα καταλαβεις τιποτα απο την ΥπερβολικΆ απλή πλοκη του. 

ναι ο κιριτος δεν ειναι badass... ειναι όσο badass ειναι όλοι οι σονεν πρωταγωνιστές (απο τον Γκοκου, θεωρητικα τον πιο διάσημο, μέχρι τον τελευταίο ακυρο που είχε oneshot) αλλα αυτο που με προβληματίζει είναι το οτι βλέπεις σονεν, που ειναι στανδαρακι ο πρωτ. α κανει κάτι badass και το κράζεις όταν το βλέπεις... ειναι σαν να λες δεν μου αρέσει αυτο το τραγούδι, εχει μεσα νότες

επιπλέον, με αυτά που λές reign περι νοβελ κ ανιμε, ειμαι σιγουρος οτι εισαι απο αυτούς που πάνε και βλέπουν μια τανια στο σινεμα, που εχει βγεί απο βιβλίο και μετά λένε "ε μωρε μπροστά στο βιβλίο δεν είναι τίποτα". προφανως και δεν ειναι τίποτα μια ταινια(στμ ανιμε) σε συγκριση με ενα βιβλιο(στμ μανγκα, νοβελ κτλ), γιατι οταν διαβάζεις ενα βιβλίο(στμ μανγκα, νοβελ κτλ)τον κόσμο του βιβλιου(στμ μανγκα, νοβελ κτλ)τον δημιουργεις εσυ μεσα στο κεφαλι σου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ σε αντίθεση με μια τανια(στμ ανιμε)που είναι έτοιμος ο κόσμος την ώρα που την βλέπεις. οταν βλέπεις ενα σαο (οποιοδήποτε ανιμε, απλα αναφέρομαι στο σαο γτι ειμασε στο τοπικ του) 

ε ναι ρε φιλε, προφανώς και θα κάνω ενα ανιμε καλύτερο απο εναν αχρηστο σκηνοθέτη, που εχει φάει (τουλάχιστον) 10 χρόνια απο την ζωη του dilly-dallying και να μελετά την τεχνη αυτη. Γιατί -->ΕΓΩ<-- με την ανώ-τερη(-τατη) νοημοσύνη μου και τα 10 ανιμε που έχω δει είμαι σαφώ καλυτερος απο τον καθε ανίκανο ατάλαντο αχρηστο σκηνοθέτη(???)

απο οσα ειπα πιαστηκες απο ενα μερος απο το οποιο πιστευεις οτι θα μπορουσες να κανεις αντιλογο. καλη προσπαθεια ομως :*

για το 10513524_777132532338353_572566024598443 , για το character development , για την συλλογη αλα pokemon , για το "τι ακριβως βλεπω" τιποτα.

its k. Βεβαια καταλαβες λαθος και το  οτι ειπα πως θεωρω οτι αυτος που εγραψε το LN εκανε καλη δουλεια και του την γ@μησανε completely στην μεταφορα στο anime.

Λογικα δεν εισαι fanboy :hehehe:

ελα, τελικα μαλλον ήταν πολύ δύσκολο να τα διαβάσεις, οπότε στο μονταρα λίγο μπας και τα καταλάβεις, αλλα ελπίδες δεν έχω... γυρνάω σε κανα 3ωρο που θα έχεις τελιώσει (ελπίζω)

υγ, αλλαξα μερικές λέξεις για απο οτι καταλαβα δεν τα πιανεις ευκολα, μην το βάζεις κάτω ομως  :gotit:

#261 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 08 July 2014 - 16:14

Με την δικη σου λογικη θα επρεπε να δειχνω repspect σε οποιαδηποτε ηλιθιοτητα βλεπω-ακουω επειδη καποιος ξερει να κανει κατι καλυτερα απο εμενα.
Δηλαδη αν καποιος παιζει κιθαρα χαλια, αλλα ξερει ενα-δυο πραγματακια και εγω δεν ξερω τιποτα πρεπει να του πω και συγχαρητιρια?
Δεν ειπε κανενας "Ειμαι καλυτερος απο τον ταδε σκηνοθετη", ειπαμε "Δεν μας αρεσε το ανιμε του ταδε σκηνοθετη".
Το ηθικο διδαγμα λοιπον ειναι
Χαιρω πολυ δεν ειμαστε ολοι σκηνοθετες, πες μας και κατι καινουργιο :P Αυτος ο τυπος πληρωνεται για αυτο που κανει, εγω που δεν παιρνω τιποτα μια χαρα μπορω να τον κρινω.
EDIT:Και στο κατω κατω της γραφης δεν με ενδιαφερει καθολου αν ειναι κοπως και μιας 20ετιας αμα αυτο που δω στο τελος ειναι μια μαλ...εννοω δεν ειναι ποιοτικο.

Edited by Itachi Akatsuki, 08 July 2014 - 16:16.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#262 reignYOMA

reignYOMA

Yoma INSIDE

• Members
  • 168 posts

Posted 08 July 2014 - 16:29

η τεχνικη του οπου φτυνω γλυφεις καλα κρατει. βλεπω μαχεσαι σθεναρα ομως για το χαρεμ αρτ ονλαιν. Keep it up.

#263 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 08 July 2014 - 17:57

@zentsigi..

οπως εγραψα και πριν φυσικα και ειμαστε εδω για να σχολιαζουμε....απλα ...

υπαρχουν πολυ Ηaters που αρεσκονται στο να γραφουν αρνητικα και να χλευζουν οτιδιποτε θετικο γραφτει για το SAO εδω μεσα.....αυτο ειναι το παραπονο μου εμενα γενικα..και οχι μονο για το SAO...

και ξερεις ποιο ειναι το κουλο....?

οτι υπαρχουν ανθρωποι(αν δεις απο την αρχη το τοπικ θα καταλαβεις,,,και οχι μονο εδω αλλα σε ολο το ιντερνετ)οτι ενω δεν τους αρεσει..το εχουν δει ολο για να Hateαρουν σε καθε φαση..

σορρυ αλλα αν εμενα δεν μου αρεσει δεν το βλεπω καν..δεν προκειτε να δω κατι που δεν μου αρεσει για να μπαινω και να σχολιαζω αρνητικα κατι....

απορια...

εχεις(οχι εσυ προσωπικα..γενικα )δει την 1η σεζον και δεν σου αρεσει...γιατι βλεπεις την δευτερη?ποτε ανιμε που απο την πρωτη σεζον ηταν χαλια ξαφνικα εγινε ανιμε 1ης κατηγοριας....?

οσο για τα επιχειρηματα που ειπες εγω ειπα..το βλεπω και μου αρεσει γιαυτο που ειναι ..τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο...στην παρουσα φαση..

#264 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 08 July 2014 - 18:03

@zentsigi..

οπως εγραψα και πριν φυσικα και ειμαστε εδω για να σχολιαζουμε....απλα ...

υπαρχουν πολυ Ηaters που αρεσκονται στο να γραφουν αρνητικα και να χλευζουν οτιδιποτε θετικο γραφτει για το SAO εδω μεσα.....αυτο ειναι το παραπονο μου εμενα γενικα..και οχι μονο για το SAO...

και ξερεις ποιο ειναι το κουλο....?

οτι υπαρχουν ανθρωποι(αν δεις απο την αρχη το τοπικ θα καταλαβεις,,,και οχι μονο εδω αλλα σε ολο το ιντερνετ)οτι ενω δεν τους αρεσει..το εχουν δει ολο για να Hateαρουν σε καθε φαση..

σορρυ αλλα αν εμενα δεν μου αρεσει δεν το βλεπω καν..δεν προκειτε να δω κατι που δεν μου αρεσει για να μπαινω και να σχολιαζω αρνητικα κατι....

απορια...

εχεις(οχι εσυ προσωπικα..γενικα )δει την 1η σεζον και δεν σου αρεσει...γιατι βλεπεις την δευτερη?ποτε ανιμε που απο την πρωτη σεζον ηταν χαλια ξαφνικα εγινε ανιμε 1ης κατηγοριας....?

οσο για τα επιχειρηματα που ειπες εγω ειπα..το βλεπω και μου αρεσει γιαυτο που ειναι ..τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο...στην παρουσα φαση..

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μπορεί κάποιος να καθίσει να το δει απλά επειδή δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει εκείνη τη στιγμή ή επειδή θέλει να έχει μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο θέμα. Εξάλλου 1 επεισόδιo βγήκε οπότε και να κάθισε κάποιος που δε του αρέσει η σειρά να το δει απλά για να ξέρει τι παίζει δεν χαράμισε αμάν το χρόνο του.

Εγώ έχω δει κάποιες σειρές απλά και μόνο για να τις δω και να έχω κάποια γνώμη, Φυσικά βαριόμουν υπερβολικά εκείνη τη στιγμή.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι πως η διαφορά μεταξύ ενός hater και κάποιου άλλου που είναι ισχυρογνώμων είναι φανερή. Το να λέμε ότι κάτι είναι κακό με αιτιολόγηση είναι φυσιολογικό. Αν δεν είχες λόγο να μη σου αρέσει κάτι ή πιάνεσαι από μικροπράγματα, τότε μόνο μπορείς να χαρακτηριστείς ως έτσι. Δυστυχώς το SAO έχει δώσει πολλά πατήματα και το γεγονός ότι ήταν αρκετά επιτυχές ώστε να βγει 2η σαιζόν είναι αλάτι στην πληγή.

Edited by Zentsugi, 09 July 2014 - 04:28.

#265 Frenzy89

Frenzy89

Moumantai

• Members
  • 100 posts

Posted 08 July 2014 - 18:42

Με αφορμή κάποια άκρως επιθετικά post στο συγκεκριμένο θέμα, μια κυρίως κουβέντα θέλω να πω: τζάμπα ξοδεύετε τον χρόνο σας με το να απαντάτε σε κάποιους.

Το community του anime.gr έχει ξεπέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, με τα πρώτα σημάδια να εμφανίζονται από εποχή animexclusive. Τα anime κάποιοι τα έχουν ανάγει σε επιστήμη και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί απαγορεύεται να τα απολαμβάνουν και οι γνώμες τους είναι λάθος επειδή κάποιες σειρές δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα των "ειδικών". Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ή κάτι τέτοιο στο SAO, άλλοι κάποιοι έχουν ξεφύγει άγρια. Δεν είναι τυχαίο που πολλά μέλη που συμμετείχαν ενεργά έχουν εξαφανιστεί πια. Όσοι ειδικά έζησαν το anime community στην Ελλάδα από την ύπαρξη του dragonball.gr πιστεύω καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω. Η αίσθηση που μου δίνει το φόρουμ όλο και περισσότερο είναι: "anime is serious business, don't talk like you know shit noob". Κρίμα.

And going back to the dead....

#266 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 08 July 2014 - 18:42

Δυστυχώς το SAO έχει δώσει πολλά πατήματα και το γεγονός ότι ήταν αρκετά επιτυχές ώστε να βγει 2η σαιζόν είναι αλάτι στην πληγή.

ενα πραγμα που εμαθα στα 30+ χρονια που ζω ειναι οτι οταν κατι τραβαει πολλους φανατικους υποστηριχτες αλλα και πολλους φανατικους αντιθετης αποψης απο μονο του το κανει επιτυχια... 

αρεσει δεν αρεσει στην τελικη το εν λογο ανιμε παει καλα και πρεπει να του βγαλουμε το καπελο οτι ειναι και απο τα λιγα που βγηκαν και εκτος ιαπωνιας κερδισαν μεγαλο κοινο και ευρωπη και αμερικη......

και ξανα εξηγουμαι...μου αρεσει το εν λογο ανιμε αλλα δεν θα σκισω και τα ρουχα μου να το υπερασπιστω...οπως και για καθε τι που μου αρεσει...οτι εχω γραψει ΑΠΛΑ ετυχε να ειναι εδω..το ολο θεμα μου ηταν καθαρα για τους γενικοτερους λογους που εγραψα ποιο πανω...

arigato........

:congrats: :gotit:

#267 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 July 2014 - 18:54

Καρκίνος>>>>Sao

Kατανοώ ότι το λες για χάρη υπερβολής και για να δώσεις έμφαση αλλά επειδή δεν ξέρεις ποιοί άνθρωποι έχουν χάσει κόσμο/χτυπηθεί από αυτήν την ασθένεια καλό είναι να προσέχουμε όλοι τις εκφράσεις μας. Το "καρκίνος" ως χαρακτηρισμός είναι μία μόδα η οποία δεν είναι ευπρόσδεκτη στην κοινότητα.

Το ίδιο ισχύει και για μη κόσμιες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς του στυλ "π@@στης" που αποτελούν hate speech όπως φυσικά και για τις προσωπικές επιθέσεις. Η κοινότητα είναι μέρος συζήτησης και καθε άποψη είναι δεκτή ΑΛΛΑ δεν είναι η καφετέρια όπου συζητάτε με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Οπότε κρατήστε έναν πολιτισμό και ένα επίπεδο στην συζήτηση.

Κάθε άποψη είναι προσωπική, ο καθένας μπορεί να βλέπει κάτι για τους δικούς του λόγους και να το αξιολογεί ανάλογα. Σκοπός είναι να μπορούν όλοι να συζητάνε είτε θετικά είτε αρνητικά για την εκάστοτε σειρά χωρίς να υποσκελίζουν και να υποβαθμίζουν τον συνομιλητή τους.

Αν έχετε κάτι να πείτε πάνω σε αυτό το post pm/vm me. Όχι στο thread. Aπό εδώ και στο εξής ήρεμα και πολιτισμένα.

#268 xReverend

xReverend

Starting...

• Members
  • 14 posts
  • LocationChania

Posted 08 July 2014 - 19:49

η τεχνικη του οπου φτυνω γλυφεις καλα κρατει. βλεπω μαχεσαι σθεναρα ομως για το χαρεμ αρτ ονλαιν. Keep it up.

μπράβο φίλε, τωρα με ξέσκισες... πως θα απαντήσω με ένα εξίσου ευφυές comment? hmm...... αααα το βρήκα Arghlbrgubugbugrguburgle i am murloc!

ωραία, τώρα που έφυγε και το 2ο τρόλλ θα απαντήσω σε ανθρώπους με σοβαρά επιχειρήματα και όχι πατάτες κομμένες

Με την δικη σου λογικη θα επρεπε να δειχνω repspect σε οποιαδηποτε ηλιθιοτητα βλεπω-ακουω επειδη καποιος ξερει να κανει κατι καλυτερα απο εμενα.
Δηλαδη αν καποιος παιζει κιθαρα χαλια, αλλα ξερει ενα-δυο πραγματακια και εγω δεν ξερω τιποτα πρεπει να του πω και συγχαρητιρια?
Δεν ειπε κανενας "Ειμαι καλυτερος απο τον ταδε σκηνοθετη", ειπαμε "Δεν μας αρεσε το ανιμε του ταδε σκηνοθετη".
Το ηθικο διδαγμα λοιπον ειναι
Χαιρω πολυ δεν ειμαστε ολοι σκηνοθετες, πες μας και κατι καινουργιο  :P Αυτος ο τυπος πληρωνεται για αυτο που κανει, εγω που δεν παιρνω τιποτα μια χαρα μπορω να τον κρινω.
EDIT:Και στο κατω κατω της γραφης δεν με ενδιαφερει καθολου αν ειναι κοπως και μιας 20ετιας αμα αυτο που δω στο τελος ειναι μια μαλ...εννοω δεν ειναι ποιοτικο.

όχι βέβαια ρε φίλε, δίκιο έχεις, δεν θα του πείς οτι έιναι καλος αμα δεν είναι. αλλα δεν θεωρείς οτι το να του πείς μια ηλίθια δικαιολογια του στυλ "εεε φιλε δεν επαιζες με jazz ΙΙ αλλα με jazz ΙΙΙ και για αυτόν τον λόγο δεν μου άρεσες" ειναι απλά μια πρόφαση για να πεις οτι κάτι δεν σου άρεσε χωρίς να ξέρεις το γιατί? εγώ ετσι το βλέπω οταν κάποιος λεει οτι δεν του άρεσε το σαο γιατι δεν χακαραν τον σερβερ... δηλαδή οκ, και εμένα δεν μου αρέσει η ρεγκε γιατι δεν μοιράζουν παπούτσια αντιντας μαζι με το αλμπουμ. και εκεί πάνω πάνε όλα όσα έιπα για κόπους κτλπ, δώσε σεβασμό στον κόπο του, όχι το να σου αρέσει αναγκαστικα. αν δεν σου αρέσει φτανει ενα "δεν μου άρεσε" οχι να λες αμπελοφιλοσοφίες απο πάνω  :P (hack...)

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μπορεί κάποιος να καθίσει να το δει απλά επειδή δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει εκείνη τη στιγμή ή επειδή θέλει να έχει μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο θέμα. Εξάλλου 1 επεισόδια βγήκε οπότε και να κάθισε κάποιος που δε του αρέσει η σειρά να το δει απλά για να ξέρει τι παίζει δεν χαράμισε αμάν το χρόνο του.

Εγώ έχω δει κάποιες σειρές απλά και μόνο για να τις δω και να έχω κάποια γνώμη, Φυσικά βαριόμουν υπερβολικά εκείνη τη στιγμή.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι πως η διαφορά μεταξύ ενός hater και κάποιου άλλου που είναι ισχυρογνώμων είναι φανερή. Το να λέμε ότι κάτι είναι κακό με αιτιολόγηση είναι φυσιολογικό. Αν δεν είχες λόγο να μη σου αρέσει κάτι ή πιάνεσαι από μικροπράγματα, τότε μόνο μπορείς να χαρακτηριστείς ως έτσι. Δυστυχώς το SAO έχει δώσει πολλά πατήματα και το γεγονός ότι ήταν αρκετά επιτυχές ώστε να βγει 2η σαιζόν είναι αλάτι στην πληγή.

"περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" πολύ σωστά το λές, αλλα δυστυχώς το hating εχει γίνει κάτι σαν μόδα σαν το trolling πιο παλιά... με το που δεν μας αρέσει κάτι, χωρίς να ξερουμε το γιατί αρχίζουμε να κράζουμε. εχει διαφορά οπως ειπες το να μην σου αρέσει κάτι με αιτία απο το να του κάνεις hating. και ούτε εμενα μου αρέσει αυτο που ειπε ο/η vectrapearl  "υπαρχουν πολυ Ηaters που αρεσκονται στο να γραφουν αρνητικα και να χλευζουν οτιδιποτε θετικο γραφτει για το SAO εδω μεσα" δηλαδή πόσο δεν κόβει πια αυτο το οργανο εκει πάνω... αυτόματα δεν ξέρω τίποτα για τα ανιμε επειδη βρίκα το σαο ευχάριστο... 

και εγώ ντρόπαρα μια ΠΟΛΥ διάσημη σειρα που την βλέπει ο μισος πλανήτης αυτην την στιγμή επειδη την βαρέθηκα αλλα αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα να λεω τους φίλους μου που το βλέπουν καθυστερημένους, ατεχνους και ηλίθιους.

η μάλλον, σύμφωνα με μερικους εδώ το έχω το δικαίωμα αυτό επειδή "ειδα κατι που δεν το είδε ο υπόλοιπος κόσμος για αυτήν την άθλια σειρα"

#269 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 08 July 2014 - 20:03

μπράβο φίλε, τωρα με ξέσκισες... πως θα απαντήσω με ένα εξίσου ευφυές comment? hmm...... αααα το βρήκα Arghlbrgubugbugrguburgle i am murloc!

ωραία, τώρα που έφυγε και το 2ο τρόλλ θα απαντήσω σε ανθρώπους με σοβαρά επιχειρήματα και όχι πατάτες κομμένες

όχι βέβαια ρε φίλε, δίκιο έχεις, δεν θα του πείς οτι έιναι καλος αμα δεν είναι. αλλα δεν θεωρείς οτι το να του πείς μια ηλίθια δικαιολογια του στυλ "εεε φιλε δεν επαιζες με jazz ΙΙ αλλα με jazz ΙΙΙ και για αυτόν τον λόγο δεν μου άρεσες" ειναι απλά μια πρόφαση για να πεις οτι κάτι δεν σου άρεσε χωρίς να ξέρεις το γιατί? εγώ ετσι το βλέπω οταν κάποιος λεει οτι δεν του άρεσε το σαο γιατι δεν χακαραν τον σερβερ... δηλαδή οκ, και εμένα δεν μου αρέσει η ρεγκε γιατι δεν μοιράζουν παπούτσια αντιντας μαζι με το αλμπουμ. και εκεί πάνω πάνε όλα όσα έιπα για κόπους κτλπ, δώσε σεβασμό στον κόπο του, όχι το να σου αρέσει αναγκαστικα. αν δεν σου αρέσει φτανει ενα "δεν μου άρεσε" οχι να λες αμπελοφιλοσοφίες απο πάνω   :P (hack...)

"περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" πολύ σωστά το λές, αλλα δυστυχώς το hating εχει γίνει κάτι σαν μόδα σαν το trolling πιο παλιά... με το που δεν μας αρέσει κάτι, χωρίς να ξερουμε το γιατί αρχίζουμε να κράζουμε. εχει διαφορά οπως ειπες το να μην σου αρέσει κάτι με αιτία απο το να του κάνεις hating. και ούτε εμενα μου αρέσει αυτο που ειπε ο/η vectrapearl  "υπαρχουν πολυ Ηaters που αρεσκονται στο να γραφουν αρνητικα και να χλευζουν οτιδιποτε θετικο γραφτει για το SAO εδω μεσα" δηλαδή πόσο δεν κόβει πια αυτο το οργανο εκει πάνω... αυτόματα δεν ξέρω τίποτα για τα ανιμε επειδη βρίκα το σαο ευχάριστο... 

και εγώ ντρόπαρα μια ΠΟΛΥ διάσημη σειρα που την βλέπει ο μισος πλανήτης αυτην την στιγμή επειδη την βαρέθηκα αλλα αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα να λεω τους φίλους μου που το βλέπουν καθυστερημένους, ατεχνους και ηλίθιους.

η μάλλον, σύμφωνα με μερικους εδώ το έχω το δικαίωμα αυτό επειδή "ειδα κατι που δεν το είδε ο υπόλοιπος κόσμος για αυτήν την άθλια σειρα"

Για να μην παρεξηγηθω φιλε

xReverend δεν εχω κατι με το SAO το βρισκω απλως μετριο.Ουτε τιποτα φοβερο, ουτε κακο.Γενικα ειπα αυτα που ειπα, οχι συγκεκριμενα ;)
Γενικα ολο το hating για το SAO δεν ειναι επειδη ειναι κακο anime.Αλλα επειδη ειναι μετριο και εχει απειχηση.

Edited by Itachi Akatsuki, 08 July 2014 - 20:04.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#270 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 08 July 2014 - 21:12

. και ούτε εμενα μου αρέσει αυτο που ειπε ο/η vectrapearl  "υπαρχουν πολυ Ηaters που αρεσκονται στο να γραφουν αρνητικα και να χλευζουν οτιδιποτε θετικο γραφτει για το SAO εδω μεσα" δηλαδή πόσο δεν κόβει πια αυτο το οργανο εκει πάνω... αυτόματα δεν ξέρω τίποτα για τα ανιμε επειδη βρίκα το σαο ευχάριστο... 

ο vectrapearl.... :riiight: 

απο εκει και περα....για τους haters εγραψα γενικα...και για το sao και για τα αλλα ανιμε και για εδω αλλα και για ολο το ιντερνετ γιατι διαβαζω και αλλα σαιτ μαζι με το anime//gr....και δεν υπαρχει μονο εδω αρνητικοτητα για το εν λογο ανιμε αλλα και για αλλα....

τεσπα...εγω κουραστικα και η εμπειρια μου λεει οτι αυτο ποτε δεν καταληγει πουθενα..... :yawn2:

σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι...λογικο..οπως σε ολα στον πλανητη γη...εμενα ο ολυμπιακος εσενα ο παναθηναικος.εμενα το κρεας εσενα τα λαχανικα,και ου το καθεξις....αν ειναι δυνατον για καθε τι να μπαινουμε σε διαμαχη :canthelp:

πολυ απλα..μου αρεσει/δεν μου αρεσει και μια ψιλη κουβεντα και τελος...... :riiight:

και σκεψου οτι ολα αυτα εγιναν για το πρωτο επεισοδιο,,,,,ωρα μανα μου παρακατω τι εχει να γινει..... :hehehe:  :hehehe:

Edited by vectrapearl, 08 July 2014 - 21:13.