Το Blade & Soul τζαμπα το περιμενεις. Δεν αξιζει. Μονο τα trailers ειναι εντυπωσιακα. Το'χω παιξει και εγω στον κορεατικο server σαν τον Napster
Γενικά, όταν παίζω MMORPGs δεν ασχολούμαι αρκετό καιρό, ειδικά όταν πρόκειται για F2P. Μάξιμουμ κανένα μήνα. Οπότε όταν λέω περιμένω το blade & soul εννοώ να παίξω να περάσει κανένας μήνας. Το μόνο MMORPG που παίζω λίγο πιο συχνά είναι το GW2 και αυτό με μεγάλα διαλείμματα ενδιάμεσα.
Επίσης το blade & soul το έχω παίξει και εγώ στον κορεάτικο και στον ρώσικο, οπότε ξέρω για τi πράγμα μιλάω.
Γενικά το black desert προς το παρών ίδια ράτσα μου φαίνεται πάντως. Το πολύ να παίξω 2-3 βδομάδες πριν το παρατήσω, γιατί είναι η ίδια σκάρτη συνταγή των κορεάτικων (και γενικά των ασιάτικων MMORPGs). Αυτοί μπορούνε να κάνουνε grind 150 ώρες για να φτάσουν στο end game. Εγώ αν πρέπει να ρίξω πάνω από 50 βαριέμαι και, ειδικά όταν πρόκειται για "πρωτοποριακά" mmorpgs που το μόνο που προσφέρουν είναι επιφανειακό action combat system (ας πουμε ESO και το άλλο καινούργιο, το skyforge) με "ενδιαφέροντα classes" και "immersive world", που στο κάτω-κάτω πρέπει να είναι αυτονόητα. Αλλιώς γιατί να παίξω αυτό το παιχνίδι και όχι κάποιο από τους άλλους κλώνους του...
"Μαα το δικό μας παιχνίδι έχει πρωτοποριακά races με ξανθά μαλλιά και μυτερά αυτιά που δεν-είναι-elves-αλλά-τα-λένε-κάπως-αλλιώς"
Αποκορύφωμα της περιγραφής είναι το Archlord 2 και το Cabal 2 που ο μόνος λόγος να ασχοληθείς είναι για το nostalgia (και ποιο nostalgia δηλαδή για το archlord, ήταν πολύ κακό παιχνίδι).
Τώρα βέβαια αυτά είναι προσωπική μου άποψη, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι που το μόνο που θέλουν από ένα MMORPG είναι να τους αφήνει αρκετό χρόνο να στρίψουν τσιγάρο όσο πατάνε τα 4 κουμπιά των macro (ας πούμε lineage 2).
Για αυτό και τα μόνα online παιχνίδια που παίζω σταθερά εδώ και μια δεκαετία σχεδόν ήταν και είναι όλα MOBA.
ΥΓ: Το Skyforge προωθείται σαν ΑΑΑ title ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από instanced maps και 1-2 hub areas που απαιτεί τεράστιο grind (εκτός και πάρεις το σχετικό pack) για να ξεκλειδώσεις το οποιοδήποτε class πέρα από τα 3 πρώτα (που τυγχάνει να είναι το holy trinity) και λέει ότι δεν έχει κάποιο leveling system ενώ το μόνο που κάνει είναι να σε βάζεις να φαρμάρεις items αντί για xp (υποκατάστατα του xp, καθώς δεν έχουν οποιαδήποτε άλλη χρήση) τα οποία ξοδεύεις σε ένα skill tree του οποίου το κάθε επίπεδο σου δίνει stats (totally not levels). Απλά πήραν έμπνευση από το skill tree του path of exile και το έκαναν έτσι, ώστε να πρέπει να πας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να ξεκλειδώσεις το class που θέλεις. Με καμιά 20 ώρες gameplay, ήμουν κάπου στο 5-10% προς το επόμενο class. Εννοείται πως το κάθε class έχει δικό του skill tree που πρέπει επίσης να ανεβάζεις για να μπορέσεις να εκμεταλευτείς το γεγονός ότι το παιχνίδι βάζει όλα τα class σε ένα χαρακτήρα. Κάτι που το κάνει ΠΟΛΥ καλύτερα το FFXIV.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zentsugi: 14 Σεπτέμβριος 2015 - 00:36