Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Η κατάντια της σύγχρονης μουσικής και/ή κοινωνίας


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#31 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 24 October 2011 - 13:28

Το που τους βρίσκετε το λέω με την έννοια ότι κάθεστε κι μιλάτε και ασχολείστε με αυτά τα άτομα.
Posted Image

#32 M@R!()-

M@R!()-

    Νιάου.

  • Members
  • 624 posts

Posted 24 October 2011 - 13:41

Απο την εμπειρια μου ξερω οτι οσοι πανε στα κλαμπακια για να ριξουν γκομενες,και οι ιδιες οι γκομενες που συχναζουν εκει ακουνε ο,τι "παιζεται" εκεινη τη στιγμη,δηλαδη οτιδηποτε προωθειται,και υστερα απο εναν χρονο σβηνουν ολα τα τραγουδια στο κινητο τους και βαζουν αλλα καινουρια,και αν καποιος βαλει ενα περσινο τραγουδι του λενε "που το θυμηθηκες αυτο"...Ακουνε μουσικη κυριως επειδη αυτο το "καινουριο" που ακουνε τους ανεβαζει,ενω πολλες φορες δεν τους αρεσει κιολας και τους αρεσει μονο και μονο επειδη ειναι γνωστο...

Πραγματι αν σε ρωτησουν τι μουσικη ακους και απαντησεις,ο αλλος θα σχηματισει μια γνωμη για εσενα που πολλες φορες ειναι εντελως αντιθετη με τη πραγματικοτητα...

Οσο για τη hip-hop μουσικη,εγω πιστευω οτι εχει πολλα να δειξει,ειναι ενα ειδος μουσικης που αντιθετα με τη rock και το electronica βασιζεται κατα 90% στους στιχους και το πως ταιριαζουν μεταξυ τους.Τα διαφορα pop κομματια που κυκλοφορουν ωστοσο,και μαζι τα house και rap τραγουδια που ειναι το ιδιο γνωστα και τα ακουνε οι ιδιοι ανθρωποι,κατα τη γνωμη μου ειναι στη πλειοψηφια τους φτιαγμενα μονο και μονο για να παιζονται σε κλαμπακια.Τα περισσοτερα ειναι το ιδιο τραγουδι που μιλαει για το ιδιο πραγμα αλλα με διαφορετικο beat και λιγο αλλαγμενα τα λογια.

Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη βασισμενη στις μεχρι τωρα εμπειριες μου.Δεν λεω οτι ντε και καλα ειναι ετσι.Και βεβαια υπαρχουν πραγματικοι καλλιτεχνες στη pop σκηνη,απλα σπανιζουν και οσοι τους ακουνε απλα τους ακουνε επειδη ειναι πιασαρικος ο ηχος τους(παλι με εξαιρεσεις)

#33 Shevliaskovic

Shevliaskovic

    Smoke two joints.

  • Members
  • 204 posts

Posted 24 October 2011 - 13:46

Το που τους βρίσκετε το λέω με την έννοια ότι κάθεστε κι μιλάτε και ασχολείστε με αυτά τα άτομα.

θα σου πω γτ μιλούσαμε στο σχολείο.

Είχα κάτι φίλους που είχαν κάτι φίλους που είχαν κάτι φίλους και πάει λέγοντας. Οπότε αρκετά συχνά οι παρέες περιπλέκονταν και ερχόταν ξέρω γω ένας τέτοιος στην παρέα μας και μιλάγαμε.

Εγώ γενικά είμαι ανοικτός άνθρωπος και θα μιλήσω με τον οποιοδήποτε.Δεν έχω θέμα με κανέναν ούτε με τέτοιους. Αλλά δεν μπορώ πάντα να καταλάβω αν είναι "Χιπχοπαδες" ή αν θα μου την πω για την μουσική που ακούω. Οπότε απλά τους μιλάω και βλέπω. Έχω γνωρίσει παιδιά που ακούνε χιπ χοπ και είναι πραγματικά γαμάτα άτομα. Και τους γνώρισα με τον ίδιο τρόπο που γνώρισα και αυτούς που με κράζουν.

Αν απο την άλλη δω απο την εμφάνιση/συμπεριφορά του πως θα είναι τέτοιος τυπάς,θα του μιλήσω λιγότερο ή μπορεί και καθόλου. Αλλά δεν θα τον βρίσω για τα γούστα του.

Απο την εμπειρια μου ξερω οτι οσοι πανε στα κλαμπακια για να ριξουν γκομενες,και οι ιδιες οι γκομενες που συχναζουν εκει ακουνε ο,τι "παιζεται" εκεινη τη στιγμη,δηλαδη οτιδηποτε προωθειται,και υστερα απο εναν χρονο σβηνουν ολα τα τραγουδια στο κινητο τους και βαζουν αλλα καινουρια,και αν καποιος βαλει ενα περσινο τραγουδι του λενε "που το θυμηθηκες αυτο"...

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο,ειδικά τα καλοκαίρια,μετά το σχολείο που βγαίνουν τα νέα "χιτάκια". Αλλά πόσες φορές έχουμε ακουσει κάποιον σοβαρό να λέει πως το Stairway to Heaven είναι περσυνο?

Edited by Kenny, 25 October 2011 - 15:01.
merged

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on



#34 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 24 October 2011 - 13:58

Δεν λέω απλά δεν είναι ανάγκη να παίρνεις στα σοβαρά ότι λέει ο καθένας.
Posted Image

#35 Shevliaskovic

Shevliaskovic

    Smoke two joints.

  • Members
  • 204 posts

Posted 24 October 2011 - 14:00

Δεν λέω απλά δεν είναι ανάγκη να παίρνεις στα σοβαρά ότι λέει ο καθένας.

δεν το παίρνω και πολύ στα σοαβαρά.
αν το έπαιρνα,τώρα θα άκουγα μόνο χιπ χοπ και τέτοια ή θα είχα αυτοκτωνήσει. Δεν κάνω όμως τιποτα απο αυτά.

Απο την στιγμή όμως που μου το λένε τόσα άτομα,αρχίζω να σκέφτομαι. Δεν σκέφτομαι να κάνω αυτό που μου λένε,αλλά γιατί είναι τόσο κολλημένοι και οπισθοδρομικοί. Αυτός είναι και ο λόγος που άρχισα το θρεντ

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on



#36 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

    Psychotic Madness

  • Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 24 October 2011 - 14:03

Προσωπικά, αν και η κύρια βάση της μουσικής που ακούω είναι rock και metal, αρκετές φορές ακούω και άλλα είδη αρκεί να μου αρέσει το κομμάτι και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πουν οι υπόλοιποι για μένα. Έλεος πλέον, την μουσική που θα ακούσεις την επιλέγεις ΕΣΥ και είναι για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον, είτε είναι γκόμενα είτα είναι ένας απλός περαστικός που θα σε κρίνει από την εμφάνιση και τη μουσική σου. Πάντα λέω ότι είναι καλό να μην νοιάζεσαι για το τι θα πουν οι γύρω σου γιατί κατά 90% αυτό που θα πουν θα είναι αντίθετο με κάποια πράγματα που σου αρέσουν.
Τώρα για κατηγορίες χιπχοπάδες, μεταλάδες και δε συμαζεύεται, αυτές οι κατηγορίες είναι κυρίως για να αισθάνεται κάποιος ότι ανήκει σε μια ομάδα με βάση κάποια κοινά ενδιαφέροντα, όπως η μουσική στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όσο για αυτά που είπε ο Μάριος συμφωνώ απόλυτα. Και καλά άμα πας σε κλαμπάκι και δείξεις ενδιαφέρον για τα καινούργια hit είσαι μοντέρνος και όλες οι γκόμενες θα τρέχουν από πίσω σου. Όλα αυτά είναι μπούρδες. Όντως όλοι όσοι ακούνε τις νέες κυκλοφορίες μετά από μερικούς μήνες τις έχουν ξεχάσει τελείως.
Αυτό όμως που μου τη δίνει περισσότερο είναι αυτό που είπε η laraska. '' Η μουσική που ακούς είναι παλιά, γιατί την ακούς?'' Και απαντώ: Γιατί πρέπει η μουσική που ακούω να είναι πρόσφατη? Κατά την άποψή μου, η παλιότερη μουσική, όταν ακόμα δεν είχε μπει το χρήμα τόσο έντονα στο χώρο της, είναι πολύ καλύτερη από τους εμπορικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής που οι περισσότεροι παίζουν για τα λεφτά. Στο κάτω-κάτω τη μουσική που ακούς την ακούς επειδή σε εκφράζει και όχι επειδή θες να ρίξεις μια γκόμενα ή επειδή οι φίλοι σου ξαφνικά απέκτησαν γνώμη πάνω στη μουσική και πρέπει να ακούς ότι ακούν αυτοί.
Posted Image

#37 Mike The Great

Mike The Great

    Anime Fan

  • Members
  • 414 posts

Posted 24 October 2011 - 14:05

Το που τους βρίσκετε το λέω με την έννοια ότι κάθεστε κι μιλάτε και ασχολείστε με αυτά τα άτομα.


δεν ειπα οτι ακουω μονο Nu-Metal,ειπα κυριως,ακουω και αλλα ειδη.Αλλα οταν ο αλλος σου 'υποτιμαει'τη μουσικη που ακους,επειδη εσυ την εχεις επιλεξει και σε γεμιζει,προσωπικα δεν μπορω θα του απαντησω
Posted Image

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!

#38 sakuJo

sakuJo

    Ōji-sama?

  • Members
  • 74 posts

Posted 24 October 2011 - 14:43

πρωτα απ'ολα τη μανδαμ rebecca...somethin' δεν την ηξευρα!!!το λοιπον μια ωραια πρωια που ειχα τις μαυρες μου η αδερφη μου με εβαλε να παρακολουθησω το friday[?]και το αποτελεσμα ηταν το αναμενομενο...
Spoiler:

λοιπον κατ'εμε[παντα]η κοπελα ειναι αταλαντη αλλα και παλι δεν θα τη κραξω γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει η κοπελια!!ουτε και κανεναν αλλον!!απο την αλλη ο jb ειχε βγαλει εκεινο το baby baby baby ohh...που μου ειχε κολλησει στο νιονιο μου για μηνες ολακερους:uhh:ασε που μου θυμιζει κατι απο το ενδοξο παρελθον μου...u know bsb n'sync five κτλ...κατα τα αλλα ρε παιδια σκεφτειτε το και ετσι αν δεν υπηρχαν αυτα τα δυο παιδακια και αλλοι παρομοιοι "καλλιτεχνες"τα 12χρονα τι θα ακουγαν;ε;
οπως ειχε γραψει και ο ενας κατσιμιχαιος για τον χατζηγιαννη...

Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;

ε;τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν και αυτοι;:bleh:
το ποιος θεωρειται καλλιτεχνης τωρα δεν νομιζω πως ειναι και τοσο υποκειμενικο!!!η adele[ή οπως λεγεται η μανδαμ]ειναι σιγουρα φοβερη καλλιτεχνιδα..αυτο δε σημαινει πως η gaga δεν ειναι...αντιθετως μαλιστα!!!ενα απο τα σημαντικοτερα "οπλα" ενος καλλιτεχνη ειναι η ευρηματικοτητα..οπως και αν αυτη εκδηλωνεται!!ειτε μεταφραζεται ως εξωφρενικη εμφανιση ή ως προτοτυποι στιχοι ή δεν ξερω και εγω τι αλλο...το κυριοτερο θεμα ειναι οτι για να εισαι μουσικος καλλιτεχνης εκτος απο ευρηματικοτητα πρεπει να διαθετεις και καποιο στοιχειωδες τουλαχιστον ταλεντο....για παραδειγμα η φιλτατη britney δεν θεωρειται[κατ'εμε παντα]καλλιτεχνης...το ιδιο και η rihanna!!αλλα ναι αν μ'αρεσει καποιο τραγουδι τους θα τ'ακουσω...ποιος θα μου το απαγορευσει....δημοκρατια[αχεμ:wth2:]εχουμε οτι θελω κανω...!!
οσον αφορα τωρα τους hipster,emo,scene,punk και δεν συμμαζευεται νομιζω οτι και μονο να το συζηταμε το θεματακι ειναι λιγακι χαζο!!αυτα ειναι απλα στυλακια..δεν σχετιζονται καθολου[πλεον]με τη μουσικη!!!και ελατε ολοι γνωριζουμε emo που ακουνε οικονομοπουλο[what?it's only me?]και το λεω εγω πρωτη πρωτη που οταν πηγαινα τριτη γυμνασιου γνωρισα τους panic! at the disco και μετα...well...u know...και οταν σκασαν μυτη τα ζωα[συγχωρηστε με αλλα ακομα εχω τα νευρα μου με αυτο το θεμα]στις τιβιες και ελεγαν ειμαι emo εχω φρατζα και χαρακωνομαι τους πηραν ολοι στο ψηλο...και πηρε η μπαλα και εμας που δηλωναμε αλτερνατιβες και indie και ειχαμε αναλογα στυλακια!![εφαγα πετρα>.>]οποτε μην το παμε εκει το θεματακι...α!να πω μονο πως οποιος νομιζει οτι τα αγορακια με τζιβες δεν προσελκυουν το γυναικειο πληθος..πλαναται πλανην οικτραν...η τζιβα ειναι φετιχ....το ιδιο και η αφανα[what?only me again?]
οσον αφορα τωρα τη hip-hop[rap,rnb δεν νιωθω τη διαφορα:kakaka:]ακουω συχνα καθοτι η παρεα μου ακουει πολυ!!αλλα δεν με εκφραζει καθολου...δεν την θεωρω[ενα μεγαλο μερος της τουλαχιστον]αξια λογου και προσοχης!!!αλλα και παλι δεν εχω το δικαιωμα να κραξω καποιον που ακουει...δεν κανεις σε καποιον αυτο που δεν θα σου αρεσε να σου κανει αυτος!!!και αυτο ειναι βασικη αρχη μου!!προσωπικα ακουω κυριολεκτικα τα παντα και παρ΄τε το οπως θελετε...αλλα εχω μια αδυναμια στην alternative,indie,metalcore και post-punk[οτι να'ναι δηλαδη]και πολλοι με κραζουν για αυτη τη μουσικη...αλλα ξερετε που γραφουμε αυτους τους ανθρωπους καλα μου παιδια...?οποιος το βρει δωρο γλυφιτζουρακι!![enough with the cookies already-.-]εχει τυχει μαλιστα σε φορουμ να αναφερθω στους asking alexandria[τους οποιους λατρευω]και κοπελα που ενω ειχε δηλωσει πως δεν σχολειται με αυτη τη μουσικη να γυρισει να πει...

δεν το γιγνωσκω το συγκροτηματακι της πλακας...

αφου δεν τους γνωριζεις κοπελα μου..τι μιλας;αλλα κατα τ'αλλα χαλαρα....προσπαθησα να μην κολλησω σε αυτο το σχολιο!!:wis:
τελοσπαντων αυτο που πραγματικα ειναι λυπηρο και αυτη ειναι η πραγματικη καταντια ειναι πως αταλαντα παιδακια βγαζουν λεφτα με τη σεσουλα ενω ανθρωποι που το αξιζουν σαφως περισσοτερο και εχουν δουλεψει για αυτο δεν τυγχανουν ευρειας αναγνωρισης[και αποδοχης]!!!αλλα απο την αλλη συγκροτηματα που γνωρισαν τη δοξα[βλεπε bvb]πηγαν κατα διαολου μουσικα:sigh2:

ηθικο διδαγμα:το χρημα διαφθειρει...το ιδιο και η δοξα!!
δευτερο ηθικο διδαγμα:χεστηκαμαν για τις μοδες...δε πα να γινει idol μεχρι και ο derek liontis?εγω θα ακουω led zeppelin ρε!!
[αυτα τα λιγα...]

Edited by sakuJo, 24 October 2011 - 14:50.

Posted Image


#39 WillOfTheD

WillOfTheD

    α ου α

  • Members
  • 731 posts

Posted 24 October 2011 - 14:47

Προσωπικά, αν και η κύρια βάση της μουσικής που ακούω είναι rock και metal, αρκετές φορές ακούω και άλλα είδη αρκεί να μου αρέσει το κομμάτι και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πουν οι υπόλοιποι για μένα. Έλεος πλέον, την μουσική που θα ακούσεις την επιλέγεις ΕΣΥ και είναι για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον, είτε είναι γκόμενα είτα είναι ένας απλός περαστικός που θα σε κρίνει από την εμφάνιση και τη μουσική σου. Πάντα λέω ότι είναι καλό να μην νοιάζεσαι για το τι θα πουν οι γύρω σου γιατί κατά 90% αυτό που θα πουν θα είναι αντίθετο με κάποια πράγματα που σου αρέσουν.
Τώρα για κατηγορίες χιπχοπάδες, μεταλάδες και δε συμαζεύεται, αυτές οι κατηγορίες είναι κυρίως για να αισθάνεται κάποιος ότι ανήκει σε μια ομάδα με βάση κάποια κοινά ενδιαφέροντα, όπως η μουσική στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όσο για αυτά που είπε ο Μάριος συμφωνώ απόλυτα. Και καλά άμα πας σε κλαμπάκι και δείξεις ενδιαφέρον για τα καινούργια hit είσαι μοντέρνος και όλες οι γκόμενες θα τρέχουν από πίσω σου. Όλα αυτά είναι μπούρδες. Όντως όλοι όσοι ακούνε τις νέες κυκλοφορίες μετά από μερικούς μήνες τις έχουν ξεχάσει τελείως.
Αυτό όμως που μου τη δίνει περισσότερο είναι αυτό που είπε η laraska. '' Η μουσική που ακούς είναι παλιά, γιατί την ακούς?'' Και απαντώ: Γιατί πρέπει η μουσική που ακούω να είναι πρόσφατη? Κατά την άποψή μου, η παλιότερη μουσική, όταν ακόμα δεν είχε μπει το χρήμα τόσο έντονα στο χώρο της, είναι πολύ καλύτερη από τους εμπορικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής που οι περισσότεροι παίζουν για τα λεφτά. Στο κάτω-κάτω τη μουσική που ακούς την ακούς επειδή σε εκφράζει και όχι επειδή θες να ρίξεις μια γκόμενα ή επειδή οι φίλοι σου ξαφνικά απέκτησαν γνώμη πάνω στη μουσική και πρέπει να ακούς ότι ακούν αυτοί.

ειναι αυτο που λεμε οτι κανενα δε συναγωνιζεται το παλιο,ειδικοτερα στη rap τα πιο γαματα τραγουδια imo ειναι τα οld school κομματια καθως οι καινουριες κυκλοφοριες οσο πανε και χειροτερευουν(καθοριστικος ειναι και ο παραγοντας της εμπορικοποιησης πολλων καλλιτεχνων)

#40 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 October 2011 - 15:38

οχι απαραιτητα και τιποτα.


Όχι τίποτα, αλλά ούτε το 5% αυτών των "πάντων".
Πραγματικά αυτή η έκφραση ακόμα κι αν δε χρησιμοποιείται τυπικά και χωρίς καθόλου σκέψη, πάντα σφάλλει για τον απλό λόγο οτι ένας άνθρωπος δεν προλαβαίνει να ασχολιθεί αρκετά με όλα τα δεκάδες είδη μουσικής που υπάρχουν μέσα σε ένα lifespan. (πόσο μάλλον οταν δεν είσαι ούτε 30 χρονών)
Η καλύτερη και συχνότερη απάντηση σ' αυτή την ερώτιση πάντως στην Ελλάδα είναι:
"Ακούω τα πάντα,ότι μπορείς να φανταστείς, απο λαϊκό μέχρι heavy metal."
Τα σχόλια δικά σας.

Εγω πάντως σ' αυτή την ενοχλιτική ερώτηση απαντάω ως εξής:
"Αυτή την περίοδο ακούω κυρίως metal γιατί μου είναι έυκολο, αλλά δεν αποκαλούμαι μεταλλάς γιατί απλά αναγνωρίζω πόσα πιο ενδιαφέροντα ήδη μουσικής μπορεί να γνωρίσω στο μέλλον, και προτιμάω συνήθως να παίζω blues αυτοσχεδιασμούς παρά μεμονωμένα τραγούδια της metal."

Πάντως στο θέμα που αναφέρθηκε για τον justin bieber και τη rebecca black, σίγουρα ασκείται ένας ρατσισμός σε συγκεκριμένα άτομα, ενώ αρκετοί άλλοι στο επίπεδό τους μένουν άθικτοι λόγω του image που προβάλλουν.
Ειδικά για τη rebecca black, μπόρει η μουσική της να είναι για τα σκουπίδια, αλλά κάτι άλλες τύπου Kesha, miley cyrus, κτλ που μόνο και μόνο επειδή βγάζουν δυο υμίγυμνα vidfeo clip δεν τους πειράζουν.
Βέβαια όσον αφορά τις Biyonce και Shakira που αναφέρθηκαν, είναι πολύ εσφαλμένο να πούμε πως δεν είναι καλλιτέχνιδες.
Έχουν και φωνή, και μουσική ξέρουν κάποιες απο αυτές, στο φινάλε καν' το εσύ άμα μπορείς καλύτερα...

Εγώ αυτό που πιστεύω πραγματικά πως είναι η κατάντια της μουσικής, που πάντα ήταν δηλαδή οπότε αμφιβάλλω αμα μπορεί να θεωρηθεί κατάντια, είναι οτι όλοι τείνουν να ασχολούνται με τη φωνή και το styling, atitude.Κανένας δε δίνει δεκάρα για τον οργανοπαίκτη που έχει πασχίσει όλη του τη ζωή για να κάνει τη μουσική του όσο το δυνατόν καλύτερη, μόνο και μόνο για να έχει ένα δεύτερο ρόλο σε ένα συγκρότημα, ή ακόμα χειρότερα, σκυλάδικο.(εκτός απο τους metalheads και όσους ασχολούνται με τη μουσιή σε περισσότερο βάθος).
Εχετε παρατηρήσει πως στα περισσότερα "rock" συγκροτήματα που είναι δημοφιλή στις μέρες μας αναφέρεται τις περισσότερες φορές μόνο το όνομα του τραγουδιστή?
Αlso, γιατί όλα τα μουσικά talent shows έχουν να κάνουν με τραγουδιστές?

Αlso, έχω βαρεθεί να ακούω την κάθε άσχετη να λέει στην τηλεόραση για το τάδε "rock" παππούτσι, τη Βανδή ως εκπρόσωπο της ελληνικής rock σκηνής, (ναι, το έχω ακούσει ΚΑΙ αυτό) το τάδε emo μαλλί και την κάθε μια να λέει είμαι rock, είμαι έτσι, είμαι αλλιώς...
Η μουσική έχει καταντήσει να είναι τίποτα παραπάνω απο μια μάζα απο trends και τάσεις που απλά κάνουν τον κόσμο να ομαδοποιείται σε κάποια σύνολα, και έτσι περίπου ήταν εδώ και πολλά χρόνια.Δηλαδή στην εποχή των Black Sabbath και των Iron Maiden οι fans τους γουσταρανε λόγω της μουσικής ή κυρίως για τις ψευτοσατανιστικές χαζομάρες που έλεγαν σε κάποιους στοίχους και το ύφος του "κανω αυτό που θα δουν οι γονείς σου και θα τρομάξουν, οπότε έλα να γίνεις και εσύ σαν εμένα"?

Edited by Kamui, 24 October 2011 - 15:48.

O6rrvsU.jpg


#41 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 24 October 2011 - 18:29

Μολις σημερα ειχα μια mini συζητηση με 2 παιδια.Τους ρωτησα "εσεις τι μουσικη ακουτε" .Ο ενας μου απαντησε ραπ και ο αλλος ροκ.Εγω τους ειπα "τα παντα",που οπως ειπε ο warchief σημαινει "τιποτα" αναλογικα με τα τραγουδια που βγαινουν καθημερινα.Ουτε μαλωσαμε,ουτε πλακωθηκαμε,ουτε κοιταζε ο ενας τον αλλον με μισο ματι...:thatsit:Ολα αυτα τα κανουν ανθρωποι κομπλεξικοι και κολλημενοι...


Παντως εχω πιασει τον εαυτο μου να του αρεσει ραπ,ροκ και λαϊκο τραγουδι την ιδια περιοδο.(μη ρωτησετε ποια ειναι αυτα τα τραγουδια,ουτε εγω δεν θυμαμαι)


Γενικοτερα δεν ακουω τοσο πολυ μουσικη,οχι απο αποψη,αλλα επειδη δεν το επιδιωκω.Περισσοτερο με "γεμιζει" ψυχικα το σχεδιο και η ζωγραφικη...

image.jpg


#42 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

    Psychotic Madness

  • Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 24 October 2011 - 19:21

Γενικοτερα δεν ακουω τοσο πολυ μουσικη,οχι απο αποψη,αλλα επειδη δεν το επιδιωκω.Περισσοτερο με "γεμιζει" ψυχικα το σχεδιο και η ζωγραφικη...


Αυτό εννοώ! Ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σε εκφράζει και όχι αυτό που σου λένε οι άλλοι.

#43 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 October 2011 - 20:30

Μολις σημερα ειχα μια mini συζητηση με 2 παιδια.Τους ρωτησα "εσεις τι μουσικη ακουτε" .Ο ενας μου απαντησε ραπ και ο αλλος ροκ.Εγω τους ειπα "τα παντα",που οπως ειπε ο warchief σημαινει "τιποτα" αναλογικα με τα τραγουδια που βγαινουν καθημερινα.Ουτε μαλωσαμε,ουτε πλακωθηκαμε,ουτε κοιταζε ο ενας τον αλλον με μισο ματι...:thatsit:Ολα αυτα τα κανουν ανθρωποι κομπλεξικοι και κολλημενοι...


Παντως εχω πιασει τον εαυτο μου να του αρεσει ραπ,ροκ και λαϊκο τραγουδι την ιδια περιοδο.(μη ρωτησετε ποια ειναι αυτα τα τραγουδια,ουτε εγω δεν θυμαμαι)


Γενικοτερα δεν ακουω τοσο πολυ μουσικη,οχι απο αποψη,αλλα επειδη δεν το επιδιωκω.Περισσοτερο με "γεμιζει" ψυχικα το σχεδιο και η ζωγραφικη...


Mα δεν τέθηκε θέμα καβγά, απλά ο κύριος λόγος για τον οποίο δε διαφωνήσατε σε κάτι είναι οτι τα παιδιά λογικά δεν ασχολούνταν τόσο διεξοδικά με τη μουσική.
Προφανώς ξεπέρασαν τον όρο "τα πάντα" φάνταζοντας κάτι σαν "rock, pop, rap, ελληνικά, ξένα κτλ." Αλλιώς είναι όμως να το λες αυτό σε κάποιον που έχει ψάξει τα κέρατα του απο είδη και συγκροτηματα μουσικής, γιατί κατα κάποιο τρόπο έτσι άθελα σου σχεδόν τον προσβάλλεις.
Το οτι αυτός ο όρος είναι κοινώς αποδεκτός δε σημαίνει οτι είναι και σωστός, απο τη στιγμή που πάει κόντρα σε αδιάσιστα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως...

O6rrvsU.jpg


#44 Shevliaskovic

Shevliaskovic

    Smoke two joints.

  • Members
  • 204 posts

Posted 24 October 2011 - 20:50

Mα δεν τέθηκε θέμα καβγά, απλά ο κύριος λόγος για τον οποίο δε διαφωνήσατε σε κάτι είναι οτι τα παιδιά λογικά δεν ασχολούνταν τόσο διεξοδικά με τη μουσική.
Προφανώς ξεπέρασαν τον όρο "τα πάντα" φάνταζοντας κάτι σαν "rock, pop, rap, ελληνικά, ξένα κτλ." Αλλιώς είναι όμως να το λες αυτό σε κάποιον που έχει ψάξει τα κέρατα του απο είδη και συγκροτηματα μουσικής, γιατί κατα κάποιο τρόπο έτσι άθελα σου σχεδόν τον προσβάλλεις.
Το οτι αυτός ο όρος είναι κοινώς αποδεκτός δε σημαίνει οτι είναι και σωστός, απο τη στιγμή που πάει κόντρα σε αδιάσιστα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως...


έχω ακούσει πολλούς να μου λένε ακούω τα πάντα,και πολλές φορές δεν ισχύει. Δηλαδή δεν μπορεί ο καθένας να ακούσει Gorgoroth ή Bring Me The Horizon(χωρίς να έχω κάτι εναντίων αυτών των συγκροτημάτων,απλά δεν είναι τόσο προσιτά στο ευρύ κοινό)

αυτό που πιστεύω θέλουν να πουν είναι πως θα ακούσουν ό,τι βάλει η παρέα

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on



#45 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 24 October 2011 - 21:24

το θεμα ειναι ο καθε τυπας/τυπισσα να ακουει τη μουσικη του και να μην κραζει τα γουστα του αλλουνου και επειδη αυτο δυσκολο να μην γινει μιας και ολοι το παιζουν εξυπνοι ακους εσυ την μουσικη σου και δεν σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι ειτε ειναι beiber,gaga,red hot chili peppers or whatever

το να γινεσαι πιστο αντιγραφο των τραγουδιστων που ακους και τους ειδους που αντιπροσωπευουν με χαλαει εμενα προσωπικα δηλαδη αμα ρε παιδι μου παω εγω χωρις μαλλουρα,τατοο,δερματινα κτλπ σε μια μεταλ συναυλια πρεπει να με κραξουν? επειδη αυτο θα γινει 99% !!! το ιδιο ισχυει και για emo,rock κτλπ

ας ειμαστε αυθεντικοι με ολη την σημασια της λεξης :)

say NO to copycats :)