Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Θετικά και αρνητικά του One Piece


  • This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#31 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 07 June 2011 - 15:37

Βασικά δεν εννοούσα αυτό, οπότε let me rephrase

να σου θυμίσω ότι είναι άνιμε/μάνγκα, οπότε μη περιμένειις τόσο μεγάλη αληθοφάνια. Αν το πας έτσι, τότε και ο Zoro έχει πράσινα μαλλιά και όλοι σχεδόν έχουν κουκίδες για μάτια..........


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#32 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 posts

Posted 07 June 2011 - 15:45

Αρνητικό:
1)O oda έχει το κακό να ζωγραφίζει σε κάθε chapter πάντα πλήθη και μάλλον για αυτό όλοι παραπονιούνται για το κακό σχέδιο.


manga spoiler
Spoiler:

Δεν ειναι το τελειο μανγκα,αλλα δεν εχω και κατι αρνητικο να πω.Ειναι απλα υπερβολικα καλο για μενα,οπως λεει κ ο φιλτατος chief.

" On life's vast ocean diversely we sail. Reasons the card, but passion the gale. ,,


Alexander Pope


#33 WillOfTheD

WillOfTheD

    α ου α

  • Members
  • 731 posts

Posted 07 June 2011 - 15:51

manga spoiler

Spoiler:

Δεν ειναι το τελειο μανγκα,αλλα δεν εχω και κατι αρνητικο να πω.Ειναι απλα υπερβολικα καλο για μενα,οπως λεει κ ο φιλτατος chief.

παντως δεν καταλαβαινω γιατι ο oda τα κανει κατι τετοια αφου ετσι κ αλλιως μονο οι πολυυυ καμμενοι fans θα κατσουν ν'ασχοληθουν τοσο αναλυτικα :canthelp:

#34 jiohnis

jiohnis

    watashi wa ....

  • Members
  • 639 posts

Posted 07 June 2011 - 16:15

Καταρχάς να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως όλα αυτά είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ !!!
Από εκεί και πέρα :

1) Για το σχέδιο που παραπονιούνται πολλοί , εμένα προσωπικά μου αρέσει ( με ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια ) . Είναι ιδιαίτερο και βέβαια ένα σήμα κατατεθέν του one piece ( ενώ στο naruto ας πούμε σαν τον Sasuke υπάρχουν 10000 διαφορετικοί χαρακτήρες με παραπλήσια εμφάνιση ) Επίσης η Nami όσο πάει ομορφαίνει :nbleed: , what are u talking about ( μόνο την αλλαγή της robin μετά το time skip θα την θεωρούσα αρνητική ) .

2) Από τη μία λυπάμαι που δεν έχει θανάτους και όντως δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό , αλλά από την άλλη φαντάζομαι πόσο θα λυπόμουν άμα πέθαινε κάποιος nakama οπότε το αρνητικό αυτό ξεπερνιέται εύκολα από εμένα . Εδώ να προσθέσουμε πως ενώ στο παρόν δεν πεθαίνει κανείς με καμία δύναμη , στο παρελθόν σκοτώνονταν για την πλάκα
Spoiler:


3) Όντως το skypiea arc είναι το πιο βαρετό αλλά και fake arc που μπορούσαν να βάλουν .
Spoiler:


4) Επίσης για την παραμόρφωση των φατσών των ηρώων μπορώ να πω είναι από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του anime αυτού . Seriously , πεθαίνω στα γέλια βλέποντας sanji με καρδούλες να κάνει σαν φίδι :P :kakaka::kakaka: , τον Usopp να του πετάγονται τα μάτια έξω μέσα από την μάσκα του sogeking και φυσικά
Spoiler:


5) Η υποτίμηση παλαιών χαρακτήρων . πχ
Spoiler:

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

 


#35 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 07 June 2011 - 16:25

2 things that kinda annoy me in the manga lately:

一)is it just me ή εχουν αυξηθει υπερβολικα τα speech bubbles? I swear εχει παρα πολυ blah-blah για ενα battle shounen manga :bahhh: ειδικα στο καινουργιο arc πιανω τον εαυτο μου να αγνοει μεγαλο αριθμο speech bubbles.

二)the goddamn flashbacks. στην αρχη it was good fun,but now I couldn't care less:canthelp: ειδικα τα 2 τελευταια JFC... Αυτο με
Spoiler:
περνουσα μονο τις εικονες,και το τελευταιο
Spoiler:
δεν εκανα τον κοπο να το διαβασω καν.

more action, less -supposedly- heart-wrenching crap please.:knock-knock:

#36 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 07 June 2011 - 16:59

Λοιπόν λοιπόν, για να δούμε τι έχουμε :


Στα θετικά:

- Το setting και το γενικό σενάριο της σειράς. Πρωτότυπη σύλληψη, πολύ καλή υλοποίηση. Θάλασσα, πειρατές, μεταφυσικό κτλ. Το grand scene της σειράς έχει κι αυτό πολύ ενδιαφέρον (Παγκόσμια κυβέρνηση, μεταφυσικά αινίγματα, σκοτεινό παρελθόν, κρυμμένα μυστικά).

- Τεράστια ποικιλία σε οτιδήποτε. Χαρακτήρες, δυνάμεις, fighting styles, τοποθεσίες, πλάσματα.

- Αξιοπρεπές pacing.

- Είναι ευχάριστο και δε σε κουράζει/βαραίνει.

- Καταφέρνει να σε συγκινήσει πολλές φορές και με ωραίο τρόπο (όχι τίποτα φοβερό, αλλά αρκετά αξιοπρεπές).

- Μερικοί χαρακτήρες είναι τόσο γ@μ@τοι που ξεπερνούν το ίδιο το One Piece σε epicness (βλέπε Shirohige).

Στα αρνητικά:

- Ο βασικός πρωταγωνιστής. Πείτε ότι θέλετε, ο Luffy είναι cartoon επιπέδου Teletubbies. Μια μετενσάρκωση του Goku (ο Goku ήταν καλύτερος βέβαια). Όταν βάζεις έναν τόσο λεπτομερή και καλοδουλεμένο κόσμο όπως αυτόν του One Piece να δουλεύει γύρω από έναν απλοϊκό, absent-minded έφηβο με αηδιαστικά power-up και προοπτική Μεσσία είναι απλά η απόλυτη ξενέρα για μένα. Τα shonen είναι shonen δυστυχώς.

- Ο καρτουνίστικος σχεδιασμός ναι μεν είναι κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, απλά προσωπικά δεν είναι του γούστου μου. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι οι Crocodile, Akainu, Whitebeard, Captain Kuro που δεν έχουν καθόλου καρτουνίστικα στοιχεία, τότε καταλαβαίνει ότι προτιμώ το badassιλίκι:kakaka:.
- Είναι endless shonen. Όπως και να το κάνουμε έχει αρχίσει και κουράζει μετά από τόσα χρόνια κι ας είναι καλογραμμένο.

- Το γενικό μοτίβο του story είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο. Αράζουν σε ένα καινούριο μέρος, κάνουν νέους φίλους, μπαίνουν σε νέες περιπέτειες, τα βάζουν με καινούριους κακούς, ο Luffy σώζει την κατάσταση το τελευταίο λεπτό. Πάνω κάτω αυτό είναι το 80% του One Piece.

- Απ' την υπερπροβολή, οι nakama έχουν αρχίσει λίγο και μου θυμίζουν οικογένεια Δράκου (όχι Monkey D. Dragon, Γιάγκου Δράκου εννοώ).

- Το anime είναι σαφώς υποδεέστερο του manga. Σε Naruto και Bleach νομίζω συμβαίνει το αντίθετο.

- Τα soundtracks του anime. Το Bleach έχει φοβερά κομμάτια, το Naruto έχει φοβερά κομμάτια, το Fairy Tail έχει φοβερά κομμάτια. Τα soundtracks του One Piece τα λες μέτρια ως συμπαθητικά κατά τη γνώμη μου.

- Το χιούμορ της σειράς πολλές φορές δεν είναι πετυχημένο και γίνεται σαχλό.
- Μισώ τον fanboyισμό/fangirlισμό του One Piece (Το 'χετε καταλάβει μερικοί πιστεύω:kakaka:) Γενικά δεν είμαι hater του One Piece, αλλά είμαι hater του fanboyισμού.


ΑΥΤΑ!!!! Αν μου 'ρθουν κι άλλα θα τα προσθέσω μετά.

#37 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,995 posts

Posted 07 June 2011 - 17:01

πολλα breaks.... φτανει πια!

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#38 Clow Reed

Clow Reed

    Anime Newbie

  • Members
  • 61 posts

Posted 07 June 2011 - 17:31

Δεν έχει νόημα να αναλύσω τα θετικά γιατί χρειάζεται ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια:benkyou:Ας τα συνοψίσω όλα στον άρτιο χειρισμό ενός τεράστιου αριθμού χαρακτήρων και ενός τεράστιου εύρους γεγονότων.Που σημαίνει ότι το op έχει την καλύτερη πλοκή σε σχέση με άλλα shonen, τουλάχιστον για μένα.
1)Όσον αφορά το σχέδιο δεν με ενοχλεί το κακό σχέδιο των χαρακτήρων αυτό καθαυτό.Με πειράζει γενικότερα το όχι και τόσο καλό αnimation διότι για μένα ρίχνει αρκετά το επίπεδο και των μαχών όπως επίσης και το δραματικών σκηνών.Αυτό για μένα είναι και το ουσιαστικότερο drawback της σειράς.
2)Τώρα το γεγονός ότι περιμέναμε 500 επίσοδεια για να δείξει death είναι κακό αλλά δεν με ενοχλεί και παρα πολύ διότι είναι θέμα ιδεολογικό δεν είναι πρακτικό όπως το παραπάνω που ανέφερα.Άυτή είναι η policy του Oda άρα το σέβομαι!
3)Τέλος,άλλη μια αδυναμία της σειράς οσον αφορά το development των χαρακτήρων είναι το γεγονός ότι οι strawhats βελτιώνονται και δυναμώνουν,μαθαίνουν κινήσεις από το πουθενά χωρίς ο Oda να δείξει εστω και λίγο training.Τουλάχιστον για τον luffy που είναι και πρωταγωνιστης οφείλει να το κάνει.Δεν ξεχνάω στο Ennies Lobby που ο luffy σκάει με νέες τεχνικές χωρίς έστω και λίγο training για τα μάτια του κόσμου!
Προσωπικά,αν δεν υπήρχε το θέμα που ανέφερα στο (1),θα ήταν top στην λίστα μου.
It is Sky that allows the Cloud to move about freely but someday,i will even bite up the Sky itself.

#39 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 07 June 2011 - 17:50

εγώ ένα αρνητικό που βρίσκω είνια πως όλος ο κόσμος στρέφεται υπερβολικά γύρω από τον luffy και δε βρίσκω το λόγο.
Spoiler:


#40 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,907 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 07 June 2011 - 18:23

Eγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει απαραιτητα να συγκρινουμε το One Piece με το Naruto και το Bleach.Τρια shounen υπαρχουν ολα κι ολα?
Κι εγω απο τα τρια προτιμω one piece λογω ισσοροπημενου pace και σεναριου, με πολυ ανοιχτο κυκλο adventure, αλλα αυτο δε σημαινει πως ειναι και το καλυτερο ανιμε γενικα.

To θεμα μας δεν ειναι γιατι να δεις one piece αντι για Naruto ή bleach, αλλα γιατι να κατσεις εκατονταδες ωρες, υπομενοντας τα πολλαπλα αρνητικα του και να δεις εκατονταδες επεισοδια απο τα οποια ζητημα το 1/3 να ειναι πραγματικα καλα, αντι να δεις στον ιδιο χρονο δεκαδες σειρες με πολυ περισσοτερο ενδιαφερον.
Αμα σε καποιον απλα του αρεσει τοσο πολυ, μαλιστα, αλλα αυτο δε θεωρειται θετικο της σειρας αλλα προσωπικη αντιλυψη ενος φαν.

Τελικα αυτο το θρεντ δεν ειναι και τοσο βλακεια οσο φανταστηκα αρχικα.:hiding_something:


  • Οταν ανεφερα τα αλλα 2 μεγαλα shounen αν προσεξεις ειπα κ.τ.λ.
  • Το Thread ονομαζεται για οσους δεν το καταλαβαν θετικα και αρνητικα του One Piece.......
  • Αμα σε καποιον δεν του αρεσει τοσο πολυ,μαλιστα,αλλα αυτο δε θεωρειτε αρνητικο της σειρας αλλα προσωπικη αντιληψη του. :P
Edit:@Kenobi-sensei Δεν καταλαβαινω το λογο για τον οποιο να ανοιξει ενα τετοιο thread απο την στιγμη που σε κανενα αλλο forum δεν υπαρχει κατι παρομοιο.Δηλαδη πρεπει να δημιουργησουμε ειδικο thread που να δινει τροφη σε οποιον δεν γουσταρει το One Piece να βγαζει το αχτι του;Ειμαι της αποψης οτι οποιου δεν του αρεσει το συγκεκριμενο anime και γενικοτερα οποιοδηποτε anime απλως δεν χρειαζεται να το βλεπει ή να γραφει αρνητικα(ή τουλαχιστον μονο ανρητικα) comment για αυτο.

Edited by Kaidou, 07 June 2011 - 18:36.

image.jpg


#41 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 07 June 2011 - 18:39

  • Οταν ανεφερα τα αλλα 2 μεγαλα shounen αν προσεξεις ειπα κ.τ.λ.
  • Το Thread ονομαζεται για οσους δεν το καταλαβαν θετικα και αρνητικα του One Piece.......
  • Αμα σε καποιον δεν του αρεσει τοσο πολυ,μαλιστα,αλλα αυτο δε θεωρειτε αρνητικο της σειρας αλλα προσωπικη αντιληψη του. :P


1.Συνοψιζεις δηλαδη ολα τα υπολοιπα shounen σε ενα απλο κτλ. Ειναι σα να χωριζεις τα ανιμε μεταξυ τριων shounen, και των υπολοιπων τους, (απο τα οποια καποια μπορει να ειναι πολυ καλυτερα απο ενα απο τα μεγαλα) αλλα ας μην κανουμε αυτη την ασχετη συζητηση.
2.Η πλακα ειναι οτι εγραψα και τα θετικα στο πρωτο μου ποστ αλλα μαλλον δε το διαβασες...
3.Οποτε καλυτερα να μιλαμε με επιχειριματα και συγκεκριμενα πραγματα που να δειχνουν καποιο στοιχειο της σειρας, αντι απλα να λεμε τι μας αρεσει και τι οχι στα ανιμε.

Spoiler:

O6rrvsU.jpg


#42 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 07 June 2011 - 18:40

2. Το Thread ονομαζεται για οσους δεν το καταλαβαν θετικα και αρνητικα του One Piece.......


Ακριβώς! Άσχετα ότι τα τελευταία posts έχουν πάρει αυτή τη μορφή:

Θετικά:

1. Έχει ωραίο τάδε
2. Έχει ωραίο τάδε
3. Έχει ωραίο τάδε
...
ν. Έχει ωραίο τάδε

Αρνητικά

1. Δεν μου αρέσει αυτό, αλλά πιστέυω ότι είναι καλό για τη σειρά
2. Δεν μου αρέσει εκείνο, αλλά είναι το style του Oda οπότε το σέβομαι και πιστεύω δίνει ένα διαφορετικό ύφος στη σειρά.
3. Δεν μου αρέσει που στο 23439048948ο επεισόδιο το δέξι μάτι του Zoro φαίνεται λίιιιιγο μεγαλύτερο από το αριστερό... δηλαδή έλεος... δεν προσέχουν καθόλου εκεί στο studio!
...

Καταρχάς να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως όλα αυτά είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ !!!


Μα σε αυτό το thread ήρθαμε να εκφράσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε αντικειμενική άποψη. Ποιος ο λόγος να εκφράσουμε υποκειμένικη από τη στιγμή που τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#43 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 June 2011 - 18:54

-OnePiece- και λοιποί δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να υπαγορεύει ότι τα thread του .aNiMe//GR πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά άλλων εγχώριων και μη κοινοτήτων. Και εννοείται ότι αν κάποιος έχει σοβαρά παράπονα ή λιγότερο καλή γνώμη για την σειρά έχει το δικαίωμα να τα εκφράσει. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάποιος είναι να απαξιώνει τους συνομιλητές του. Πολιτισμένος διάλογος πάνω από όλα. ^_^

Και επειδή βλέπω να γίνει πολύς λόγος για αντικειμενικότητα να πω ότι το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι συνειδητά να προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από συναισθηματικους παράγοντες και να δει τα πράγματα με ψυχρή λογική. Και πάλι όμως εκφράζει μια προσωπική άποψη de facto υποκειμενική. Οπότε και θετικές και αρνητικές απόψεις όλες βαραίνουν το ίδιο.

Carry on.

Το ότι σιχαίνομαι το πώς παρουσιάζονται οι πειρατές στη σειρά το έχω ξαναπει.... :P

#44 WillOfTheD

WillOfTheD

    α ου α

  • Members
  • 731 posts

Posted 07 June 2011 - 20:48

- Τα soundtracks του anime. Το Bleach έχει φοβερά κομμάτια, το Naruto έχει φοβερά κομμάτια, το Fairy Tail έχει φοβερά κομμάτια. Τα soundtracks του One Piece τα λες μέτρια ως συμπαθητικά κατά τη γνώμη μου.

θα διαφωνησω...ισως σε συγκριση με τ'αλλα 2 στα οποια εχει γινει παρα πολυ καλη δουλεια πανω στα soundtracks να εχει τα χειροτερα,δεν παυουν ομως να αξιζουν....το op μαλιστα εχει το καλυτερο soundtrack που εχω βρει σε ανιμε και το οποιο κολλαει με τη θεματολογια της σειρας οσο κανενα αλλο....

#45 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,907 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 07 June 2011 - 22:32

Καλα εζησα να το ακουσω και αυτο.Τα soundtrack του One Piece μετρια....
Σε ορισμενα απο αυτα με πιανουν τα κλαματα.Τι να πω αποψεις ειναι αυτες.

image.jpg