Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Posted 05 December 2012 - 19:38
Posted 07 December 2012 - 04:39
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/6168-summer-wars/page__st__45__gopid__612326#entry612326
Posted 07 December 2012 - 12:07
Σε παρόμοιο κλίμα το Guilty Crown. Άθλιοι χαρακτήρες κι όσοι δεν ήταν, έγιναν. Παράλογες αντιδράσεις, άθλιο "ρομάντζο" (αν μπορεί να ονομαστεί ρομάντζο, η εξαρτημένη σχέση των 2 main) και η πλοκή βγήκε χάλια απ'το 2ο επεισόδιο κιόλας (αν και οι περισσότεροι λένε στο 2ο μισό). Και το τέλος.... Ας μη μιλήσω.
Και τώρα κάτι που δεν πιστεύω να έχει αναφερθεί πολύ στο thread, είναι Τhe melancholy of Haruhi Suzumiya. Δε λέω ότι δεν έχει ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ με την καμία να δω το τόσο fan boy/girl ing όλων. Όταν το ξεκίνησα είχα ακούσει πολύ καλά λόγια απο φίλους μου οπότε οι προσδοκίες μου ήταν πολλές και με το ζόρι οι μισές εκπληρώθηκαν. Απλά μία φυσιολογική σειρά με μία πιο cool, απ'ότι συνήθως, main. Αυτά για την 1η σαιζόν. Για τη 2η.... ΤΙ; Θέλει να μου παρουσιάσει σαν κανονική σαιζόν το Endless Eight; Σε παρακαλώ πολύ. Δε χρειαζόταν 8 επεισόδια το ίδιο πράγμα με τις μόνες διαφορές να είναι καμιά αλλαγή μαγιό. Και με ξαφνιάζει ότι υπάρχει κόσμος που πρσπαθεί να την υπερασπιστεί. Απλώς όχι. That's the definition of easy money. Η ταινία απ'την άλλη, τη βρήκα πάαααρα πολύ καλή και ξαφνιάστηκα καθώς δεν είμαι τόσο fan. Της έδωσα ολόκληρο 9!
Ηighschool of the Dead. Υπάρχει στ'αλήθεια κόσμος που τη βρίσκει καλή σειρά χωρίς το κύριο επιχείρημα για το fanservice;
Μετά υπάρχει το Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin το οποίο δεν έχει υπερβολικό hype ή τίποτα αλλά απλά όλοι το εξυμνούν σαν την πιο ρεαλιστκή σειρά ever. Δεν ισχύει. Εκτός του ότι μισώ τον Mario γιατί είναι άχρηστος από την αρχή μέχρι το τέλος (γιατί είχε αυτός παραπάνω focus απο οποιονδήποτε άλλον; Ποιος τον έκανε αρχηγό και το έχασα; ) το 2ο μισό ήταν μισοάθλιο. Το 1ο πιστεύω ότι ήταν γρήγορο σε κάποια πράγματα αλλά οκ, μπορούσα να δω τη μεγάλη εικόνα. Μόνο από ρεαλισμό δεν περικυκλωνόταν η 2η. Όλοι έτυχαν να έχουν μεγάλα προβλήματα. ΌΟΟΟΟΟΛΟΙ με τη σειρά πήγαιναν και φαινόταν τόσο ψεύτικο. Και πάνω απ'όλα η ιστορία του Mario και για να μην κάνω spoiler, απλώς να πω ότι δε στάθηκε ποτέ να σκεφτεί τον μεγάλο του "αδελφό"... Καταλαβαίνω ότι η σειρά ήθελε να δείξει την άσχημη πλευρά της εποχής εκείνης και το κατάφερε αρκετά με το πρώτο μισό. Το δεύτερο ήταν απλά λίγο άρμεγμα του πρώτου.
Edited by Maffy, 07 December 2012 - 12:09.
Posted 07 December 2012 - 12:27

Posted 07 December 2012 - 13:55
Και τώρα κάτι που δεν πιστεύω να έχει αναφερθεί πολύ στο thread, είναι Τhe melancholy of Haruhi Suzumiya. Δε λέω ότι δεν έχει ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ με την καμία να δω το τόσο fan boy/girl ing όλων. Όταν το ξεκίνησα είχα ακούσει πολύ καλά λόγια απο φίλους μου οπότε οι προσδοκίες μου ήταν πολλές και με το ζόρι οι μισές εκπληρώθηκαν. Απλά μία φυσιολογική σειρά με μία πιο cool, απ'ότι συνήθως, main. Αυτά για την 1η σαιζόν. Για τη 2η.... ΤΙ; Θέλει να μου παρουσιάσει σαν κανονική σαιζόν το Endless Eight; Σε παρακαλώ πολύ. Δε χρειαζόταν 8 επεισόδια το ίδιο πράγμα με τις μόνες διαφορές να είναι καμιά αλλαγή μαγιό. Και με ξαφνιάζει ότι υπάρχει κόσμος που πρσπαθεί να την υπερασπιστεί. Απλώς όχι. That's the definition of easy money. Η ταινία απ'την άλλη, τη βρήκα πάαααρα πολύ καλή και ξαφνιάστηκα καθώς δεν είμαι τόσο fan. Της έδωσα ολόκληρο 9!
Θέλεις να μας εξηγήσεις με ποιον τρόπο ακριβώς είναι easy money από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μισό δευτερόλεπτο που επαναχρησιμοποιείται σε κάποιο από τα επεισόδια, ή που γέμισαν 4, ή όσα ήταν, BD με ουσιαστικά τα ίδια γεγονότα αφαιρώντας κίνητρα για την απόκτηση τους; Δεν έχω ιδέα πόσο πούλησαν τελικά, αλλά η κίνηση αυτή ήταν ριψοκίνδυνη και ρηξικέλευθη.
Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ στο πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη αυτή με την ιστορία που θέλει να μας διηγηθεί.
Posted 07 December 2012 - 15:08
Θέλεις να μας εξηγήσεις με ποιον τρόπο ακριβώς είναι easy money από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μισό δευτερόλεπτο που επαναχρησιμοποιείται σε κάποιο από τα επεισόδια, ή που γέμισαν 4, ή όσα ήταν, BD με ουσιαστικά τα ίδια γεγονότα αφαιρώντας κίνητρα για την απόκτηση τους; Δεν έχω ιδέα πόσο πούλησαν τελικά, αλλά η κίνηση αυτή ήταν ριψοκίνδυνη και ρηξικέλευθη.
Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ στο πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη αυτή με την ιστορία που θέλει να μας διηγηθεί.
"Άψογα"; Όχι, δε θα το έλεγα καθόλου άψογα.
Ωραία, να δεχτώ ότι δεν χρησιμοποιείται ούτε μισό δεύτερο ξανά και άρα δεν είναι easy money (που έτσι φαίνεται από χιλιόμετρα), το γεγονός ότι 8 ολόκληρα επεισόδια ήταν σχεδόν πανομοιότυπα αρκεί για να ρίξει όλη τη σαιζόν κάτω (και την έχει ρίξει. Υπάρχει καν μέρος που η 2η σαιζόν πλησιάζει σε βαθμό την 1η; ). Κάλλιστα με 2, άντε το πολύ 3 επεισόδια, βγαίνει το ίδιο νόημα με τη διαφορά ότι δε θα βαρεθείς να βλέπεις τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά και ξανάαααα μέχρι που έχεις μάθει τα λόγια απ'έξω.
Και επανέρχομαι στο "πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη". Όχι; Αν είναι να νιώσουμε όπως νιώθει η Yuki, τότε ας το βλέπαμε όλες τις χιλιάδες φορές που έζησε το ίδιο πράγμα. Είναι πολλές; Τότε ας το βάζαμε σε ένα συμβολικό αριθμό που δε θα κούραζε τον θεατή αλλά θα κατανοούσε τι συμβαίνει και θα μπορούσε να συμπάσχει. Το 8 δεν είναι ο αριθμός που έψαχνα σε μία σειρά 14 επεισοδίων. Το κατανοείς ότι πάνω απ'τη μισή σειρά ήταν επανάληψη; Θα έδενε το ίδιο όμορφα ακόμα και με λιγότερα επεισόδια ζώντας το ίδιο. Αντιθέτως, αυτή η επανάληψη έκανε το θεατή να βαριέται κι όχι να νιώθει στενοχώρια σε κάθε επεισόδιο.
Δεν ξέρω αν δεν είχαν κάποια καλύτερη ιδέα ή πραγματικά πίστευαν ότι το κοινό θα λάτρευε μία τέτοια επανάληψη, αλλά γεγονός είναι ότι απέτυχαν. Δεν μπορώ να κρίνω μία σειρά όταν αντί για εξέλιξη ιστορίας, μου παρουσιάζει το ίδιο και υποτίθεται ότι εγώ πρέπει να το βρω καλλιτεχνικό και βαθύ και "πόσο άψογα δένει θεματικά" όταν απλά είναι μία επανάληψη. Τσάμπα λεφτά. Καλύτερα να ήταν easy money.
Edited by Maffy, 07 December 2012 - 15:08.
Posted 07 December 2012 - 15:16
Εγώ προσωπικά δε βαρέθηκα (και μάλιστα τα έχω δει από δύο φορές το καθένα) αλλά δε συζητάω γι'αυτό. Η ένσταση μου ήταν για το easy money. Αφού το πήρες πίσω δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχω γράψει πολλάκις την άποψη μου για το endless eight.
Posted 07 December 2012 - 15:30
Πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για βαθμολογίες θεατών anime. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα.
Aς μην το συνεχίσουμε τότε αλλά συγγνώμη, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα; Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν τα πιο νούμπια που θα πεταχτούν και θα πουν το οποιοδήποτε anime είναι το καλύτερο όταν έχουν δει 10 με 20 ή είναι 14 που περνάνε διάφορες φάσεις, αλλά κι εσύ άνθρωπος δεν είσαι; Η πλειονότητα δεν έχει πάντα δίκιο αλλά είναι σαν να μου λες αυτή τη στιγμή ότι μόνο εσύ κι άλλη μια χούφτα, ξέρετε να κρίνετε πραγματικά κάτι και δε χρειάζεται να πω πόσο αστείο ακούγεται. Αλλά δεν πιστεύω ότι το έλεγες έτσι (προφανώς γιατί ακούγεται τόσο αστείο) αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι

Posted 07 December 2012 - 15:37
Posted 07 December 2012 - 15:51

Μου φάνηκε υπερβολικά πολύ αδιάφορο κι ας είναι από τα πιο γνωστά anime! Simply overrated!

Posted 07 December 2012 - 23:00
Συμφωνώ απόλυτα με τον maruli !
Υπερβολικά overrated αν και η 1η season ήταν αρκετά ωραία και η σειρά άφησε πολύ ωραία αίσθηση στο τέλος με την ταινία .
Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist
Posted 07 December 2012 - 23:38
Όσο για το Melancholy of Haruhi Suzumiya, γούστα είναι ναι, αλλά αδυνατώ να καταλάβω τι σας άρεσε καν στο πρώτο μισό. Δεν παίζει να υπάρχει πιο overrated σειρά σε όλη την ιστορία των anime. Δε λέω ότι δεν ήταν καλή σειρούλα, αλλά τόσος ντόρος δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματική αξία της σειράς, πρώτο μέρος ή δεύτερο. Whatever.
Posted 08 December 2012 - 00:20
Επειδή με ξέρω, σε σειρά που έχω βάλει 5, δεν επρόκειτο να αντέξω να μαζοχιστώ παραπάνω και το γούστο μου έχει σταθεροποιηθεί πια. Εκτός αν το δω χρόοοονια μετά και γίνει θαύμα

Όσο για τη Haruhi, είναι αυτό που είπα κι εγώ απλώς η 2η είναι πολύ πιο χάλια σε σχέση με την πρώτη xD
Posted 15 December 2012 - 12:24
Fanservice; Check. Zombies; Check. Splatter; Check. Δράση κι animation στα γνωστά, κουρυφαία standards της Madhouse; Check. Σκηνοθεσία από Araki Tetsurou; Check. Πες μου τι άλλο θες, αχάριστο κορμί.Ηighschool of the Dead. Υπάρχει στ'αλήθεια κόσμος που τη βρίσκει καλή σειρά χωρίς το κύριο επιχείρημα για το fanservice;

Posted 15 December 2012 - 13:22
τωρα αυτα με φαννσερβις και μλκς...δεν τα καταλαβα ποτε. τι να αποδωσει καλυτερα απο η ιδια η πραγματικοτητα?