Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

• Please log in to reply
608 replies to this topic

#496 Taro

Taro

Evil goat...

• Members
  • 33 posts
  • Location(-∞,+∞)

Posted 05 December 2012 - 19:38

Ο ορισμός του overrated ειναι το DN.

Posted Image

#497 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 07 December 2012 - 04:39

Το Summer Wars είναι με διαφορά το πιο υπερτιμημένο anime που 'χω δει ποτέ μου. Αναλυτικό κράξιμο στο σχετικό thread:
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/6168-summer-wars/page__st__45__gopid__612326#entry612326

#498 Maffy

Maffy

Maffcaekz

• Members
  • 291 posts

Posted 07 December 2012 - 12:07

Πρώτα απ'όλα, αυτό που βρομάει από υπερεκτίμηση είναι το Sword Art Online. Έχει ωραίο mmo premise, βάζει και το στοιχείο της επιβίωσης και ελπίζεις ότι θα βγει καλό. Αλλά όχι. Απ'το 2ο κιόλας επεισόδιο ξεκινάει το forced drama. Κλάψε για έναν τυπά που ξέρεις ελάχιστα και που δε δέχτηκε να πάρει potion και να πεθάνει για να atone ενώ ήθελε να τους ξεγελάσει όλους. Tεράστια στεναχώρια δε λέγεται. Και το πιο γελοίο όλων, το ζήτημα του mmo δεν ήταν καν το κέντρο όλων. Σπανίως έκαναν κάποιο focus στο παιχνίδι το ίδιο (εδώ προσπέρασε 2 χρόνια σε 5-6 επεισόδια) που σημαίνει ότι το setting δε θα είχε καμία διαφορά όποιο και να ήταν. Οι χαρακτήρες ήταν ότι πιο cliche και άθλιο υπάρχει. Ο main emo boy/lone wolf που είναι badass και τον ερωτεύονται όλες και η main που αντί για εξέλιξη του χαρακτήρος της, απλώς της κολλούσαν διάφορα traits για μια καλή νοικοκυρά ανά 2 επεισόδια. (Δε θα κάνω καν αναφορά στο Alfheim καθώς σχεδόν όλοι το αντιπαθούν) Κι όπως έχει βγει παραέξω, το SAO είναι το Twilight των αγοριών.

Σε παρόμοιο κλίμα το Guilty Crown. Άθλιοι χαρακτήρες κι όσοι δεν ήταν, έγιναν. Παράλογες αντιδράσεις, άθλιο "ρομάντζο" (αν μπορεί να ονομαστεί ρομάντζο, η εξαρτημένη σχέση των 2 main) και η πλοκή βγήκε χάλια απ'το 2ο επεισόδιο κιόλας (αν και οι περισσότεροι λένε στο 2ο μισό). Και το τέλος.... Ας μη μιλήσω.

Και τώρα κάτι που δεν πιστεύω να έχει αναφερθεί πολύ στο thread, είναι Τhe melancholy of Haruhi Suzumiya. Δε λέω ότι δεν έχει ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ με την καμία να δω το τόσο fan boy/girl ing όλων. Όταν το ξεκίνησα είχα ακούσει πολύ καλά λόγια απο φίλους μου οπότε οι προσδοκίες μου ήταν πολλές και με το ζόρι οι μισές εκπληρώθηκαν. Απλά μία φυσιολογική σειρά με μία πιο cool, απ'ότι συνήθως, main. Αυτά για την 1η σαιζόν. Για τη 2η.... ΤΙ; Θέλει να μου παρουσιάσει σαν κανονική σαιζόν το Endless Eight; Σε παρακαλώ πολύ. Δε χρειαζόταν 8 επεισόδια το ίδιο πράγμα με τις μόνες διαφορές να είναι καμιά αλλαγή μαγιό. Και με ξαφνιάζει ότι υπάρχει κόσμος που πρσπαθεί να την υπερασπιστεί. Απλώς όχι. That's the definition of easy money. Η ταινία απ'την άλλη, τη βρήκα πάαααρα πολύ καλή και ξαφνιάστηκα καθώς δεν είμαι τόσο fan. Της έδωσα ολόκληρο 9!

Ηighschool of the Dead. Υπάρχει στ'αλήθεια κόσμος που τη βρίσκει καλή σειρά χωρίς το κύριο επιχείρημα για το fanservice;

Μετά υπάρχει το Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin το οποίο δεν έχει υπερβολικό hype ή τίποτα αλλά απλά όλοι το εξυμνούν σαν την πιο ρεαλιστκή σειρά ever. Δεν ισχύει. Εκτός του ότι μισώ τον Mario γιατί είναι άχρηστος από την αρχή μέχρι το τέλος (γιατί είχε αυτός παραπάνω focus απο οποιονδήποτε άλλον; Ποιος τον έκανε αρχηγό και το έχασα; ) το 2ο μισό ήταν μισοάθλιο. Το 1ο πιστεύω ότι ήταν γρήγορο σε κάποια πράγματα αλλά οκ, μπορούσα να δω τη μεγάλη εικόνα. Μόνο από ρεαλισμό δεν περικυκλωνόταν η 2η. Όλοι έτυχαν να έχουν μεγάλα προβλήματα. ΌΟΟΟΟΟΛΟΙ με τη σειρά πήγαιναν και φαινόταν τόσο ψεύτικο. Και πάνω απ'όλα η ιστορία του Mario και για να μην κάνω spoiler, απλώς να πω ότι δε στάθηκε ποτέ να σκεφτεί τον μεγάλο του "αδελφό"... Καταλαβαίνω ότι η σειρά ήθελε να δείξει την άσχημη πλευρά της εποχής εκείνης και το κατάφερε αρκετά με το πρώτο μισό. Το δεύτερο ήταν απλά λίγο άρμεγμα του πρώτου.

Edited by Maffy, 07 December 2012 - 12:09.

#499 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 07 December 2012 - 12:27

Πιστεύω το sword (f)art online κερδίζει επάξιια τον τίτλο του πιο υπερτιμημένου anime τουλάχιστον για αυτή την εποχή. Και δεν αξίζει καν να μπω στον κόπο να αναλύσω το γιατί- It's an extremely overated piece of shit :P /hate

#500 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 December 2012 - 13:55

Και τώρα κάτι που δεν πιστεύω να έχει αναφερθεί πολύ στο thread, είναι Τhe melancholy of Haruhi Suzumiya. Δε λέω ότι δεν έχει ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ με την καμία να δω το τόσο fan boy/girl ing όλων. Όταν το ξεκίνησα είχα ακούσει πολύ καλά λόγια απο φίλους μου οπότε οι προσδοκίες μου ήταν πολλές και με το ζόρι οι μισές εκπληρώθηκαν. Απλά μία φυσιολογική σειρά με μία πιο cool, απ'ότι συνήθως, main. Αυτά για την 1η σαιζόν. Για τη 2η.... ΤΙ; Θέλει να μου παρουσιάσει σαν κανονική σαιζόν το Endless Eight; Σε παρακαλώ πολύ. Δε χρειαζόταν 8 επεισόδια το ίδιο πράγμα με τις μόνες διαφορές να είναι καμιά αλλαγή μαγιό. Και με ξαφνιάζει ότι υπάρχει κόσμος που πρσπαθεί να την υπερασπιστεί. Απλώς όχι. That's the definition of easy money. Η ταινία απ'την άλλη, τη βρήκα πάαααρα πολύ καλή και ξαφνιάστηκα καθώς δεν είμαι τόσο fan. Της έδωσα ολόκληρο 9!

Θέλεις να μας εξηγήσεις με ποιον τρόπο ακριβώς είναι easy money από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μισό δευτερόλεπτο που επαναχρησιμοποιείται σε κάποιο από τα επεισόδια, ή που γέμισαν 4, ή όσα ήταν, BD με ουσιαστικά τα ίδια γεγονότα αφαιρώντας κίνητρα για την απόκτηση τους; Δεν έχω ιδέα πόσο πούλησαν τελικά, αλλά η κίνηση αυτή ήταν ριψοκίνδυνη και ρηξικέλευθη.

Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ στο πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη αυτή με την ιστορία που θέλει να μας διηγηθεί.

#501 Maffy

Maffy

Maffcaekz

• Members
  • 291 posts

Posted 07 December 2012 - 15:08

Θέλεις να μας εξηγήσεις με ποιον τρόπο ακριβώς είναι easy money από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μισό δευτερόλεπτο που επαναχρησιμοποιείται σε κάποιο από τα επεισόδια, ή που γέμισαν 4, ή όσα ήταν, BD με ουσιαστικά τα ίδια γεγονότα αφαιρώντας κίνητρα για την απόκτηση τους; Δεν έχω ιδέα πόσο πούλησαν τελικά, αλλά η κίνηση αυτή ήταν ριψοκίνδυνη και ρηξικέλευθη.

Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ στο πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη αυτή με την ιστορία που θέλει να μας διηγηθεί.

"Άψογα"; Όχι, δε θα το έλεγα καθόλου άψογα.
Ωραία, να δεχτώ ότι δεν χρησιμοποιείται ούτε μισό δεύτερο ξανά και άρα δεν είναι easy money (που έτσι φαίνεται από χιλιόμετρα), το γεγονός ότι 8 ολόκληρα επεισόδια ήταν σχεδόν πανομοιότυπα αρκεί για να ρίξει όλη τη σαιζόν κάτω (και την έχει ρίξει. Υπάρχει καν μέρος που η 2η σαιζόν πλησιάζει σε βαθμό την 1η; ). Κάλλιστα με 2, άντε το πολύ 3 επεισόδια, βγαίνει το ίδιο νόημα με τη διαφορά ότι δε θα βαρεθείς να βλέπεις τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά και ξανάαααα μέχρι που έχεις μάθει τα λόγια απ'έξω.
Και επανέρχομαι στο "πόσο άψογα δένει θεματικά η επανάληψη". Όχι; Αν είναι να νιώσουμε όπως νιώθει η Yuki, τότε ας το βλέπαμε όλες τις χιλιάδες φορές που έζησε το ίδιο πράγμα. Είναι πολλές; Τότε ας το βάζαμε σε ένα συμβολικό αριθμό που δε θα κούραζε τον θεατή αλλά θα κατανοούσε τι συμβαίνει και θα μπορούσε να συμπάσχει. Το 8 δεν είναι ο αριθμός που έψαχνα σε μία σειρά 14 επεισοδίων. Το κατανοείς ότι πάνω απ'τη μισή σειρά ήταν επανάληψη; Θα έδενε το ίδιο όμορφα ακόμα και με λιγότερα επεισόδια ζώντας το ίδιο. Αντιθέτως, αυτή η επανάληψη έκανε το θεατή να βαριέται κι όχι να νιώθει στενοχώρια σε κάθε επεισόδιο.
Δεν ξέρω αν δεν είχαν κάποια καλύτερη ιδέα ή πραγματικά πίστευαν ότι το κοινό θα λάτρευε μία τέτοια επανάληψη, αλλά γεγονός είναι ότι απέτυχαν. Δεν μπορώ να κρίνω μία σειρά όταν αντί για εξέλιξη ιστορίας, μου παρουσιάζει το ίδιο και υποτίθεται ότι εγώ πρέπει να το βρω καλλιτεχνικό και βαθύ και "πόσο άψογα δένει θεματικά" όταν απλά είναι μία επανάληψη. Τσάμπα λεφτά. Καλύτερα να ήταν easy money.

Edited by Maffy, 07 December 2012 - 15:08.

#502 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 December 2012 - 15:16

Tι με νοιάζουν οι βαθμοί στα διάφορα site. Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για βαθμολογίες θεατών anime. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα.

Εγώ προσωπικά δε βαρέθηκα (και μάλιστα τα έχω δει από δύο φορές το καθένα) αλλά δε συζητάω γι'αυτό. Η ένσταση μου ήταν για το easy money. Αφού το πήρες πίσω δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχω γράψει πολλάκις την άποψη μου για το endless eight.

#503 Maffy

Maffy

Maffcaekz

• Members
  • 291 posts

Posted 07 December 2012 - 15:30

Πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για βαθμολογίες θεατών anime. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα.

Aς μην το συνεχίσουμε τότε αλλά συγγνώμη, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα; Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν τα πιο νούμπια που θα πεταχτούν και θα πουν το οποιοδήποτε anime είναι το καλύτερο όταν έχουν δει 10 με 20 ή είναι 14 που περνάνε διάφορες φάσεις, αλλά κι εσύ άνθρωπος δεν είσαι; Η πλειονότητα δεν έχει πάντα δίκιο αλλά είναι σαν να μου λες αυτή τη στιγμή ότι μόνο εσύ κι άλλη μια χούφτα, ξέρετε να κρίνετε πραγματικά κάτι και δε χρειάζεται να πω πόσο αστείο ακούγεται. Αλλά δεν πιστεύω ότι το έλεγες έτσι (προφανώς γιατί ακούγεται τόσο αστείο) αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι :P Τσπ, δε χρειάζεται να απαντήσεις, απλώς ήθελα να πω αυτό. (και φεύγω πριν μου πουν ότι κάνω spam <: )

#504 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 December 2012 - 15:37

Κι εγώ ανήκω σε αυτήν την ομάδα, οπότε ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου. 1% αστείο ας πούμε και το υπόλοιπο σοβαρό.

#505 maruli

maruli

Maru-chwan!

• Members
  • 9 posts
  • LocationGreece

Posted 07 December 2012 - 15:51

The melancholy of Haruhi Suzumiya :deadga6:

Μου φάνηκε υπερβολικά πολύ αδιάφορο κι ας είναι από τα πιο γνωστά anime! Simply overrated!
Posted Image

#506 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 posts

Posted 07 December 2012 - 23:00

^^^^
Συμφωνώ απόλυτα με τον maruli !
Υπερβολικά overrated αν και η 1η season ήταν αρκετά ωραία και η σειρά άφησε πολύ ωραία αίσθηση στο τέλος με την ταινία .

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

#507 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 07 December 2012 - 23:38

Maffy, θα διαφωνίσουμε μόνο περί Rainbow. Δεν πιστεύω πως ήταν overrated σε καμία περίπτωση - προσωπική μου άποψη είναι αυτή βέβαια - και ούτε πιστεύω πως δεν ήταν κάτι ρεαλιστικό. Σκέψου μόνο πως σου αφηγείται την ιστορία αγοριών που είναι έγκλειστα σε αναμορφωτήριο, αυτό σημαίνει εξαρχής πως η ζωή κανενός δεν ήταν ρόδινη πριν, ούτε θα γινόταν ρόδινη μετά. Όλοι τους είχαν προβλήματα, μερικοί περισσότερα από τους άλλους - ο Soldier πχ δεν είχε και πολλά, αν τον συγκρίνουμε με τον Joe - αλλά δεδομένης της χρονικής περιόδου και των κοινωνικών συνθηκών, καθόλου υπερβολικό δεν το βρήκα και καθόλου μη αληθοφανές. Απόλυτα πιστό στην πραγματικότητα μπορεί σε μερικές φάσεις να μην ήταν, ίσως, αλλά ο σκοπός ενός έργου είναι να χρησιμοποιήσει τους πρωταγωνιστές για να δείξει αυτά που θέλει να πει. Eσύ μάλλον σπάστηκες γιατί στο 2ο μισό έμοιαζε ότι εμφανίστηκαν ξαφνικά πολλά προβλήματα μαζεμένα, αν τα παρατηρήσεις όμως θα δεις ότι για την ιστορία του κάθε ανθρώπου, καθόλου απίθανα να συμβούν δεν ήταν. Τίποτα εκτός πραγματικότητας και τίποτα υπερβολικό ή απ' το πουθενά. Εκτός αυτού, η προσωπική σου αντιπάθεια για ορισμένους χαρακτήρες δεν μπορεί να κατεβάσει στα μάτια σου το επίπεδο ολόκληρου του έργου. Κι εγώ απεχθάνομαι τον κλαψιάρη τον Shinji αλλά αυτό δε μειώνει την εκτίμησή μου για το Evangelion. Η συμβουλή μου είναι να κάτσεις σε κάποια φάση να ξαναδείς το δεύτερο μισό - αν αντέχεις βέβαια, γιατί γούστα είναι αυτά - και ίσως ανέβει λίγο στην εκτίμησή σου τότε. Δε στο λέω για να σου επιβάλλω τη γνώμη μου, εννοείται, στο λέω απλά για να υπάρχει το ενδεχόμενο ν' απολαύσεις περισσότερο μια σειρά και να διασκεδάσεις εσύ η ίδια εκεί που ξενέρωσες, απλά ρίχνοντας μια διαφορετική ματιά, πάντα αν θέλεις βέβαια.

Όσο για το Melancholy of Haruhi Suzumiya, γούστα είναι ναι, αλλά αδυνατώ να καταλάβω τι σας άρεσε καν στο πρώτο μισό. Δεν παίζει να υπάρχει πιο overrated σειρά σε όλη την ιστορία των anime. Δε λέω ότι δεν ήταν καλή σειρούλα, αλλά τόσος ντόρος δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματική αξία της σειράς, πρώτο μέρος ή δεύτερο. Whatever.

#508 Maffy

Maffy

Maffcaekz

• Members
  • 291 posts

Posted 08 December 2012 - 00:20

Ο λόγος που μειώθηκε παραπάνω στα μάτια μου το Rainbow λόγω του Mario ήταν απλά γιατί φαινόταν σαν τον πιο κύριο πρωταγωνιστή από την αρχή και δεν καταλάβαινα γιατί. 'Οταν μία ιστορία είναι γύρω κυρίως από ένα συγκεκριμένο άτομο ενώ δε θα έπρεπε, δεν μπορείς να κρίνεις την ιστορία χωρίς αυτό. Δεν τον συμπαθούσα απ'την αρχή και η σειρά συνέχιζε να του δίνει παραπάνω βάρος απ'ότι έπρεπε σε σχέση με τους υπόλοιπους. Aλλά εννοείται ότι ο Mario έπαιζε μικρό ρόλο στην κρίση μου. Και τρελή συμπάθεια να μου ήταν, η σειρά πάλι με χάλασε σε σημεία και χωρίς αυτόν μέσα. Και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν ήταν πραγματικός ρεαλισμός, ήταν υπερβολικός. Αν δεις μία ιστορία μεμονωμένη, μπορείς να πεις ότι ναι, οκ, συμβαίνουν αλλά όταν τα βλέπεις όλα μαζί, πέφτει πολύ. Δεν πιστεύω ότι όλες οι ιστορίες ήταν φυσικό να συμβούν όπως πχ του Nomoto που ναι μεν δεν ξενέρωσα αλλά από που κι ως που ήταν φυσικό; Ακόμα και προβλήματα υγείας που δεν είχαν δώσει σημάδι σ'όλο το πρώτο, ξαφνικά εμφανίζονταν στο δεύτερο μέρος. Δεν μπορώ να το σκεφτώ σαν ρεαλισμό σε σχέση με το πρώτο μισό που είχε νόημα. Και ιδίως γιατί στο τέλος, που όλα ήταν καλά ασχέτως αν μερικοί έπρεπε να ξεπεράσουν κάποια πράγματα. Τα ξανασκέφτομαι τώρα και ακόμα κάνω facepalming. Μου θυμίζει σε πολύυυυυυυυ παραπάνω βαθμό το manga του Koizora που όλα τύχαιναν στην πρωταγωνίστρια σε διάστημα μηνών ~.~ *shudder*
Επειδή με ξέρω, σε σειρά που έχω βάλει 5, δεν επρόκειτο να αντέξω να μαζοχιστώ παραπάνω και το γούστο μου έχει σταθεροποιηθεί πια. Εκτός αν το δω χρόοοονια μετά και γίνει θαύμα :P

Όσο για τη Haruhi, είναι αυτό που είπα κι εγώ απλώς η 2η είναι πολύ πιο χάλια σε σχέση με την πρώτη xD

#509 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 15 December 2012 - 12:24

Ηighschool of the Dead. Υπάρχει στ'αλήθεια κόσμος που τη βρίσκει καλή σειρά χωρίς το κύριο επιχείρημα για το fanservice;

Fanservice; Check. Zombies; Check. Splatter; Check. Δράση κι animation στα γνωστά, κουρυφαία standards της Madhouse; Check. Σκηνοθεσία από Araki Tetsurou; Check. Πες μου τι άλλο θες, αχάριστο κορμί. :kill4u: Οκ, πέρα από την πλάκα, για το είδος του (mindless action) κάνει πολύ καλά την δουλειά του ικανοποιόντας και τους πιο απαιτητικούς του είδος σαν κι εμένα. Βεβαίως αν δεν σ' αρέσουν τέτοιου είδος anime και ταινίες λογικό είναι να σου φανεί μπούρδα.

#510 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 15 December 2012 - 13:22

ολα ειναι μπουρδα εκτος απο τα βασικα τρια 4 με ξυλο και αυτα με πλοκη.
τωρα αυτα με φαννσερβις και μλκς...δεν τα καταλαβα ποτε. τι να αποδωσει καλυτερα απο η ιδια η πραγματικοτητα?
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]