Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Posted 07 April 2012 - 11:52
Το Naruto ειναι κακο anime.Εκτος απο τα πολλα fillers και τα απαισια opening γενικα δεν με τραβηξε πολυ σαν ιστορια.Μονο το πρωτο μερος.
Posted 07 April 2012 - 11:59
Posted 07 April 2012 - 12:31
Με 300 επεισόδια υπάρχουν ΣΙΓΟΥΡΑ σειρές που θα σου προσφέρουν πιο πολλά πράγματα από οποιοδήποτε shounen.Πιο πολλές ιστορίες,κόσμοι,χαρακτήρες,θεωρίες,φιλοσοφίες κτλ
Άμα κρίνεις στο πεντάλεπτο για ένα anime ότι είναι εμετικό και χωρίς ουσία...speechless,teach me master!
Το ανούσιο πώς ορίζεται; Ποια anime έχουν ουσία και ποια ουσία είναι αυτή;Απλές ερωτήσεις με απίστευτα δύσκολες απαντήσεις,θα αρκεστώ στο να πω ότι ο καθένας έχει τη δικιά του έννοια του ανούσιου και του ουσιώδες,π.χ ένας μπορεί να βρίσκει ανούσιο το naruto που σε κάποια φάση
Μάλλον και μένα μου είναι τελείως αδιάφορες οι ιστορίες χωρίς τέλος,δεν μου άρεσαν ποτέ τα σήριαλ και έβλεπα μόνο ταινίες,δεν πίστευα να αλλάξω στα anime

Posted 07 April 2012 - 12:42
Βασικά δεν καταλαβαίνω τι είδους κριτική είναι αυτή. Τι σε ενοχλεί ακριβώς; Ποια προβλήματα δημιουργούνται σε αφηγηματικό επίπεδο; Αυτά θέλω να μου πεις.
Τι εννοείς σίγουρα, με caps, bold και underlined; Mόλις σου είπα ότι αντάξια του One Piece έχω βρει ελάχιστα. Αμφιβάλλεις για την προσωπική εμπειρία μου;
Γιατί έχεις αυτό το πρόβλημα με τα... shounen; Ανάλυσε το λίγο αυτό.
Όχι, όχι. Τα πρώτα πέντε λεπτά ήταν εμετικά. Με την εμπειρία μου όμως, υπέθεσα ότι και το υπόλοιπο anime θα είναι εμετικό. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, ασφαλώς. Γι'αυτό σε ρώτησα για την ουσία του Canaan. Να μου πεις τι το συγκλονιστικό έχει.
Ε γι'αυτό που λες για το Naruto συμφωνώ κιόλας. Δε σημαίνει όμως ότι κάποια από τα προηγούμενα arcs δεν άξιζαν.
Ποιος σου είπε ότι το One Piece δεν έχει τέλος; Απλά θα κάνεις χρόνια να το δεις. Άλλωστε τέλος έχουν και τα επιμέρους arcs. Μάλλον πρέπει να μάθεις να εκτιμάς το ταξίδι.
Posted 07 April 2012 - 13:08
Μου αρέσουν τα βαθιά νοήματα και οι έξυπνοι διάλογοι,τα shounen είναι φτιαγμένα ώστε ένα δεκάχρονο(χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα για κανέναν) να μπορεί να τα δει οπότε δεν τα προσφέρει αυτό που ψάχνω όσο θα ήθελα
Δεν γίνεται να σου πω τι το συγκλονιστικό έχει το Canaan,και δεν σε παροτρύνω να το ξαναρχήσεις,τα γούστα μας μάλλον διαφέρουν και όπως και να έχει το Canaan με "μάγεψε" μετά από αρκετά rewatch,για λόγο που δεν μπορώ να εκφράσω σωστά οπότε δεν θα εκφράσω καθόλου.
Αμφιβάλλω για την προσωπική σου εμπειρία όσο εσύ αμφιβάλλεις για την γνώμη μου σε αυτό το θέμα,απλώς είναι αδιανόητο το ότι το να δεις 12 24άρες σειρές δεν είναι καλύτερο από 300 επεισόδια shounen.
Για ότι αφορά One Piece,to be continued this July...
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα shounen βλέπονται και πολλά από αυτά είναι ευχάριστα πάνω κάτω αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές,\μην με βλέπετε σαν shounen hater.

Posted 07 April 2012 - 13:12

in to the topic: θεωρώ το lucky star overrated αλλά γελάω όποτε το βλέπω οπότε δεν με νοιάζει κι ας μην έχει ιδιαίτερο σενάριο

Posted 07 April 2012 - 13:18
Για το ντροπάρισμα σειρών στο πρώτο 5' δεν έχεις δίκιο πάντως skasmos, θα έρθει κάποια στιγμή που θα το νιώσεις κι εσύ. Ah! My Buddha! Ah! Le drop within 2' minutes.
Posted 07 April 2012 - 13:20

Posted 07 April 2012 - 13:20
Η εξέλιξη της πλοκής δεν είναι πάναργη (μέχρι το Impel Down τουλάχιστον).
Τα side stories είναι fillers και μπορείς να τα αγνοήσεις.
Αφού σου αρέσουν τα βαθιά νοήματα και οι έξυπνοι διαλόγοι γιατί μας έφερες για παράδειγμα καλών σειρών το Elfen Lied και το Hellsing; Το αντιλαμβάνεσαι ότι δεν περιέχουν τίποτα από τα δύο;
Δηλαδή μιλάς για παιδικές φαντασίες... το Elfen Lied τι στο διάβολο είναι αν όχι αυτό;
Αυτό που μου λες τώρα είναι ότι μία σειρά 12 ή 24 επεισοδίων είναι εξ ορισμού καλύτερη από ένα μεγάλο shounen. Θέλεις πραγματικά να απαντήσω σε αυτό;
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τα shounen (για fighting shounen μιλάς βασικά) κατώτερου επιπέδου επειδή δεν έχουν βία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα από το post σου, αλλά και τις επιλογές σου των Elfen Lied, Hellsing και Fate/Zero, "edgy" σειρών με περίσσευμα βίας. Είναι λανθασμένες οι υποθέσεις μου;
Αυτό εδώ πώς το εξηγείς, παρεμπιπτόντως;
Τέλος πάντων, δε θεωρώ αναγκαίο να σου αρέσουν κιόλας οι σειρές που υποστηρίζω. Απλά υπάρχει μια ειρωνεία στο όλο θέμα, αν τις συγκρίνουμε με τις επιλογές σου. Και μην το πάρεις τόσο προσωπικά, το κάνουν πάρα πολλοί αυτό εδώ, κάπου ήθελα να τα πω.
Posted 07 April 2012 - 13:23
Posted 07 April 2012 - 13:31
η One Piece ήδη κρατα 15 χρονια, η DB κρατησε 12, η Bleach τελειωνει. η Ναρουτο ειναι και αυτη στα προθυρα. το θεμα ειναι, σε 15 χρονια θα μιλαει κανεις για αυτες;
Μονο η One Piece εχει τα φοντα να αντεξει στο χρονο και να γινει κλασσικη τοσο εντος οσο και εκτος Ιαπωνιας.
τωρα για τα υπολοιπα, δε νομιζω να τις θυμαται κανεις, ιδιως αυτα που ειναι παρωδιες, μιας και το χιουμορ αλλαζει με τον καιρο.
Εγώ είπα ότι τα βυζιά και το αίμα δεν είναι σωστά κριτήρια στην αξιολόγηση της ωριμότητας μίας σειράς. Δεν έχουν θέση σε μία τέτοια συζήτηση. Τα άλλα που λες με την επιβίωση δεν έχουν σχέση με αυτό που είπα εγώ.
και ομως, αν δεν εχει βυζια και αιμα δεν θεωρειται ωριμο και κανεις δεν ασχολειται. Αν αντιθετα αυτο γινεται σε παλιο ανιμε, θεωρειται παιδικο.
fanservice μπορει να υπαρχει ακομα και σε κλασσικες σειρες, οπως προσφατα με την Fujiko απο τη σειρα Lupin III για να μπορουν οι οτακου της σειρας να αγοραζουν οτι εμπορευμα βγαινει. Αλλο να το κανεις με τροπο χιουμοριστικο οπως γινεται στο monkey punch και αλλο να μας τα σερβιρεις στη μαπα καθε λιγο και λιγακι
Posted 07 April 2012 - 13:39
Το καινούριο Lupin το είδες φίλε;
Posted 07 April 2012 - 13:41
To elfen lied συγνώμη κιόλας αλλά δεν έχει βγει από τη φαντασία 10 χρονου,ειπα 12 24αρες σειρες είναι καλυτερες απο 1 shounen όχι ότι αναγκαία μια 24αρα είναι καλύτερη από μία shounen
Στα fighting shounen όσο αφορά το combat φαίνεται παιδιαρίστικο,έρχεται κάποιος με katana,σε κάνει 50 φέτες και συ ακόμα ζεις.Οπότε και βέβαια θα προτιμώ anime που όταν σε βαράνε σου ανοιγούν πληγή,ακόμα και το hellsing είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα απο τα shounen.
Νομίζω ότι είπα ότι το anime έχει φτιαχτεί να το βλέπουν ακόμα τα 10χρονα,αλλά δεν θυμάμαι να λέω ότι το βλεπουν μόνο τα 10χρονα.
50 επεισόδια η κάθε μάχη τρόπος του λέγειν,ενα σοβαρό fight φτάνει και 10 επεισόδια...

Posted 07 April 2012 - 13:48
Το Elfen Lied είναι ένας προσβλητικός εμετός βυζιών και αίματος.
Oκ, αφού σε ενδιαφέρει το πόσο ρεαλιστικές είναι οι μάχες, δεκτόν. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με το συναισθηματικό ρεαλισμό και την ωριμότητα. Ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι.
Αυτό που λες για τα δεκάχρονα όμως εφαρμόζεται και στο Hellsing. Διαφωνείς;
Posted 07 April 2012 - 13:55
Θα πω το anime με ρεαλιστικό combat πιο ώριμο από το shounen με το childish combat.
Δεν μπορώ να σου πω 12 σειρές επειδή δεν έχουμε τα ίδια γούστα,πάρε τις 12 καλύτερες 12αρες και 24αρες που έχεις δει και ρώτα τον εαυτό σου τι θα προτιμούσες να είχες δει,αυτές ή τα πρώτα 300 επεισόδια του οποιοδήποτε αγαπημένου σου shounen?
Elfen Lied,δεν είναι τόσο κάτω στα μάτια μου αλλά ναι,δεν ήταν καλό anime.