Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Yuri (manga)


  • Please log in to reply
157 replies to this topic

#151 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 16 February 2013 - 01:05

1. Ευτυχώς είχα πάρει χαμπάρι ττην ύπαρξη του Tet.Labirynth όταν ήταν στην αρχή της έκδοσης (θυμάμαι είχαν βγει μόνο τα 1-2 πρώτα και ακόμα τότε δεν ασχολιόμουν με το yuri).

2. Οι άλλες δυο που αναφέρεις και έμειναν ημιτελείς δεν με πολυ-πείραξαν γιατί δεν μου είχαν κάνει κλικ.

3. Α, πριν λίγο καιρό αγοράστηκαν δικαιώματα για το Aoi Hana στα αγγλικά από μια εταιρεία που θα το βγάζει online με κάποιο περίεργο σύστημα reader που δεν το κατάλαβα. Που σημαίνει ότι έγινε άμεσα drop από τους Lililicious.


1. Lucky

TT_____________________________________TT

2. Αυτό είναι ένα ακόμη παράπονο που έχω. Μπορώ να σκεφτώ άπειρες σειρές που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, ειδικά εκείνο το Octave που είναι διαμάντι από τα λίγα, και παρόλα αυτά επιλέγουν μετριότητες. Πως να μην πατώσουν και να μην αποθαρρύνουν κάθε άλλο εκδότη έτσι;

Γενικότερα είναι μεγάλη γκαντεμιά να είσαι φανατικός αναγνώστης manga και yuri fan στη Δύση.

3. Δυστυχώς έχω ακούσει τα χειρότερα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

---------------------

Προτάσεις για σήμερα:

Ένα από τα αγαπημένα -και πιο ρεαλιστικά- yuri που έχω πετύχει, το I won't say I love you anymore από Sakamoto Mano, και το υπέροχο Virgin's Empire από τον Kishi Torajirou.
Posted Image

#152 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 16 February 2013 - 11:27

Πράγματι,οι επιλογές των εκδοτικών είναι ό,τι-να-'ναι... αχ, Octave...

Το ΤetLab μπορεί να είναι subtext shoujo-ai, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και εξαιρετικό σχέδιο. Ειδικά τα καρέ με gore περιεχόμενο είναι φοβερά.

Ναι, πολύ ωραίο virgins empire!Ιδιαίτερα η ιστοριούλα με την κοπελιά με τα big μεμέ και την σπορτίφ κοπελιά! αχ αυτά τα karaoke-rooms!
Χμ,το άλλο που λες δεν το έχω διαβάσει... off to search for it!

Συνεχίζω το Sasameki Koto. Ευτυχώς, έχει σταματήσει τις κοιλιές (κοντεύει να τελειώσει βέβαια) και η ιστορία φαίνεται να παίρνει καλή πορεία. Για να δούμε...

#153 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 26 June 2013 - 20:40

Nanae Haruno, Pieta.
Πανέμορφο! Πολύ μου άρεσε! Τι συναίσθημα! Το λιτό σχέδιο με τράβηξε! Η πένα της mangaka, επίσης! Φώτα σβηστά, μουσική χαμηλόφωνα, και όλα ήσαν όμορφα! Όλα ήταν ωραία!

Αυτά. Καλά είμαι. Να περνάτε νόστιμα.

Spoiler:


Το διάβασα, πολύ μέτριο.
Αρχικά μοιάζει πολύπλοκο και ενδιαφέρον. Στο δεύτερο chapter εξελίσσεται σε μια γυναικεία λεσβιακή φαντασίωση. Μετά αποκτάει ντράμα, σε κρατάει σε αγωνία και πάει να γίνει καλό. Το κλείσιμο όμως δε το δικαιώνει, αντίθετα αναδεικνύει την επιπολεότητα που χαρακτηρίζει το υπόλοιπο.
Η σειρά λοιπόν προσπαθεί να σου περάσει το μύνημα ότι υπάρχουν για κάποιο ανεξήγητο λόγο στη Γη κάποιοι γενετικά ανώτεροι άνθρωποι οι οποίοι ξεχωρίζουν από την κατώτερη πλέμπα χάρη στον ξεχωριστό "αέρα" που τους διακρίνει, αλλά είτε επειδή οι άλλοι τους ζηλεύουν και δεν μπορούν να τους χαρίσουν την αγάπη που για κάποιον ανεξήγητο λόγο τους αξίζει, είτε επειδή προσπαθούν να τους επιβάλλουν κοινωνικούς ρόλους οι οποίοι μπορεί να μην τους αρμόζουν, κλείνονται στον εαυτό τους και μόνο όταν δύο τέτοιοι άνθρωποι συναντηθούν μεταξύ τους μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά.
Φυσικά αυτή η συνάντηση είναι προκαθορισμένη από τη μοίρα και όλο το σύμπαν είναι διατεθημένο να συνομωτήσει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν ζωντανοί ότι κι αν κάνουν στους εαυτούς τους, είναι ουσιαστικά αθάνατοι, και έτσι πρέπει να είναι. Όλα αυτά παρουσιάζονται από την οπτική ενός υποτιθέμενου επιστήμονα, και μάλιστα ψυχολόγου, ενώ μοιάζουν περισσότερο με την οπτική μιας νοικοκυράς που της αρέσει να διοχετεύει τις φαντασιώσεις της σχεδιάζοντας manga.
Θα έλεγα ότι αυτή η σειρά βασίζεται σε μια "ατμοσφαιρική απάτη". Είναι έυκολο για τον άνρθωπο να ερμηνεύει τα πράγματα με βάσει τη θετική ή αρνητική "αύρα" που του εκπέμπουν και έτσι να τα διακρίνει σε ανώτερα και κατώτερα, ειδικά όταν η πραγματικότητα δεν του έχει τρίψει τη μούρη στο πάτωμα για να τον αναγκάσει να δει τα πράγματα διαφορετικά.

Το πρόβλημα με το κλείσιμο της σειράς βρίσκεται σε δύο σημεία:
1. Κλείνει "βολικά", γιατί παίρνουμε μια γεύση μόνο από το άμεσο και ευχάριστο μέλλον, κατάσταση η οποία φαίνεται να παρουσιάζεται σαν διαχρονική και αναπότρεπτη πραγματικότητα, καθώς είναι προστατευμένη από ανώτερες δυνάμεις του σύμπαντος, ή απλά την παιδιάστικη αλληλοεξάρτηση μεταξύ των δύο ηρωιδών. Οι πιθανοί κίνδυνοι και οι δυσκολίες παραγκωνίζονται και ο δρόμος της ζωής παρουσιάζεται σπαρμένος με ροδοπέταλα, για να μην υπάρξει κάποια σύγκρουση ανάμεσα στην επιπόλαια κοσμοθεωρία που περιέγραψα παραπάνω και την πραγματικότητα.

2.Εν τέλει δεν βλέπουμε τις χαρακτήρες να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο ή αρμόζον σε ανώτερους ανθρώπους, περά από το συνηθισμένο σκόρπισμα του χρόνου, των χρημάτων και της ζωής που κάνουν οποιοιδήποτε δυο άνθρωποι που ζουν και διασκεδάζουν μαζί.
Σπουδάζουν, τρώνε, μαζεύουν όστρακα, η ωριμότερη φροντίζει την ανωριμότερη, και αυτό. Όμως αντί όλο αυτό να παρουσιαστεί σαν κάτι μέτριο και συνηθισμένο, παρουσιάζεται σαν κάτι ιδανικό και τέλειο. Εξιδανικεύεται δηλαδή η σχέση μεταξύ δύο ψυχικά άρρωστων και αδύναμων ανθρώπων των οποίων η παρουσία του ενός για τον άλλον είναι επιβεβαίωση της ευτυχίας και της ζωής. Μιας πλασματικής ευτυχίας που δε στηρίζεται σε κάποια φιλοσοφική-κοσμοθεωρική αντίληψη, και που θα μπορούσε να διαταραχθεί πανεύκολα, πράγμα που όμως αποφεύγεται με κάθε τρόπο από τη σειρά και μοιάζει αδύνατο από ένα σημείο και μετά.

Αγαπημένη μου χαρακτήρας είναι πλέον σίγουρα η γυναίκα ψυχολόγος. Σχετικά λογική, ξεκάθαρη ως προς τις επιθυμίες της και με ακλόνητο επιστημονικό πνεύμα, δεν αγνοεί την πραγματικότητα για χάρη του ρομαντισμού (ο οποίος θα έλεγα ότι παρουσιάζεται μάλλον λανθασμένα στη σειρά, γιατί παρουσιάζεται μεν ως εξιδανικευμένος, αλλά συνδέεται περισσότερο με τη ζωή, που είναι πράγμα μεταβαλλόμενο και άστατο και σε αντίθεση με το θάνατο, ο οποίος νομίζω πως μόνο αυτός μπορεί να διατηρεί "διαχρονικούς" τους δεσμούς και τα συναισθήματα των ανθρώπων). Παρ' όλα αυτά, η σειρά την παρουσίαζε μεν ως "καλή", αλλά το τέλος δε δικαίωσε τη σκέψη της. Ο παραλογισμός και η αδυναμία επικράτησαν.

Τώρα σχετικά με τις δύο πρωταγωνίστριες, προτιμώ τη Rio, η άλλη δεν πήρε αρκετό development.
Eκ πρώτης όψεως θα έλεγα ότι προτιμάω τη Rio των πρώτων chapters από τη Rio του τέλους, γιατί έμοιαζε τουλαχιστον πιο δυνατή λόγω της απαθούς αποδοχής της πραγματικότητας που τη χαρακτήριζε, αλλά κατανοώ την ανάγκη της για συντροφικότητα και αναγνωρίζω την προσκόλληση της στην Sahoko ως αναπόφευκτη.

Βtw δεν καταλαβαίνω γιατί η συγκρκιμένη σειρά αναγνωρίζεται ως Yuri (και απο το MAL), soft shoujo ai το πολύ το λες.

Edited by Kamui, 26 June 2013 - 20:44.

O6rrvsU.jpg


#154 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 26 June 2013 - 21:09

Πρόσφατα διάβασα τα Girlfirends και Kisses, Sighs and Cherry Blossom Pink της Morinaga Milk. Εξαιρετικές δουλειές και χαίρομαι που η Seven Seas αποφάσισε να κυκλοφορήσει δυο τόσο αξιόλογους yuri τίτλους. Τα ίδια και για το Kashimashi, αν και μου φάνηκε αρκετά πιο χλιαρό από το anime.

Το Fragments of Love συνεχίζει να είναι τέλειο. Τέλειο όμως.

Τέλος, οι δουλειές του Asagi Ryuu προτείνονται για όσους θέλουν τσον εεε, εννοώ καυτά και γλυκά yuri :P
Posted Image

#155 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 26 June 2013 - 22:06

Για το Strawberry Panic τι έχεται να πείτε;

#156 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 13 July 2013 - 20:20

Διάβασα κι εγώ το Pieta. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, το διάβασα όμως όλο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Το λιτό σχέδιο ήταν μια ευχάριστη νότα και είχε ποικιλία χαρακτήρων εν αντιθέση με άλλα που αναλώνονται στο ζευγάρι. Όμως δεν με έκανε να συμπαθήσω τις πρωταγωνίστριες, εκτός από τη Ριο στα τελευταία κεφάλαια. Η μακρυμαλλούσα ήταν λίγο φλατ χαρακτήρας. Με καλές προθέσεις μεν, αλλά χωρίς να αναπτύσσεται ιδιαίτερα. Απορώ κι εγώ για τον χαρακηρισμό yuri. Νομίζω είναι καθαρό shoujo-ai.
Spoiler:


Επίσης, ξεζούμισα το Kiss, sighs etc! Απολαυστική η κύρια ιστορία, αλλά και οι παράπλευρες επίσης! Morinaga work as we know and love it.

Εκείνα του Asagi που αναφέρθηκαν πριν: ωραία είναι για το είδος τους, όμως αυτή η εμμονή του στα σάλια, τους ιδρώτες και λοιπά υδάτινα-σπορ είναι κουραστική! Με αυτούς τους ρυθμούς, το κάθε ζευγάρι θα κινδυνεύει από αφυδάτωση στα μισά κάθε συνεύρευσης!

And about Strawberry Panic: δεν έχω διαβάσει το μάνγκα ακόμη-είναι στη λίστα to-order-soon. Λένε όμως ότι είναι καλό, πιο καλό από τα νόβελς και ίσως πιο κοντά στο άνιμε.

In other news, Cirque Arachne is a must read! Ωραία ιστορία, με ωραίους χαρακτήρες που αναπτύσσονται στα μόλις 6κεφάλαια, σε ωραίο setting, με ωραίο σχέδιο (ασπρόμαυρο κυρίως, και κάποια μικρά σημεία πανέμορφα έγχρωμα) και τέλος που σου αφήνει μια ωραία γεύση από πίτα γύρο.
(όταν το διαβάσετε, θα καταλάβετε το κρύο αστείο μου)

Αυτά τα ολίγα από μένα, συνάδελφοι yuri-αναγνώστες!

Edited by ma_foteini, 13 July 2013 - 20:22.


#157 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 04 April 2014 - 16:33

THREAD RESURRECTION!!! :burningbe3:

 

News: η αγαπημένη Seven Seas Entertainment απέκτησε δύο νέα δικαιώματα, το Citrus (Δεκέμβριος '14) και το Gakuen Police (Ιούνιος '14). OMG CITRUS!!!

αχεμ, αυτά ήταν τα νέα για σήμερα.

 

Update για το Strawberry Panic: το διάβασα τελικά. Η ιστορία είναι πάνω-κάτω όπως την ξέρουμε από το άνιμε, με καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων, λιγότερο ηδονοβλεπτική διάθεση και σαφώς καλύτερο σχέδιο (τα κορίτσια δεν έχουν το ίδιο κεφάλι-φτιαγμένο-με-στένσιλ-ας-αλλάξουμε-λίγο-τα-μαλλιά). Ευχάριστο ανάγνωσμα που έχει ένα μεγάλο κακό: αφήνει μετέωρη την εξέλιξη της ιστορίας σε πολύ απότομο σημείο

Spoiler:
. Δεν θα το πρότεινα σαν must-read.


Edited by ma_foteini, 04 April 2014 - 16:33.


#158 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 27 September 2014 - 22:50

*GASP* εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ SASAMEKI KOTO ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!!!! αααααα~~  :joyful:

και του λόγου το αληθές: click me!

Φαίνεται ότι θα εκδοθεί σε 3 mega-τόμους αντί για 9 της ιαπωνικής έκδοσης.

Εξώφυλλο του 1ου τόμου:

51QSF1SjIkL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg


Edited by ma_foteini, 28 September 2014 - 18:46.