Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η Ελλάδα και τα anime
Posted 12 April 2007 - 08:47
Αλλά ρε συ L πολύ κουλτούρα είσαι.
Posted 12 April 2007 - 10:47
Τι να το κανω αν από τις εμπορικές μαλακίες της Δυσης περάσω στις εμπορικες μαλακιες της Ανατολης. Διαλέγω τα καλύτερα έργα και από τους δυο κοσμους και καταλαβαινω πως δεν υπαρχουν και μεγαλες διαφορες τελικα.
Δε χρειαζεται να μεταφερουν ενα βαθυ μηνυμα. Βλέπω και αυτά του Tex Avery ή του Ralph Bakshi.
δυστηχως υπαρχουν ατομα που νομιζουν πως animation περα της Αμερικης και της Ιαπωνιας δεν υπαρχει. Χαρακτηριστικα σε ενα irc καναλι ενα ατομο παραξενευτηκε οταν τυπογραφησα πως η Ανατολικη Ευρωπη έχει animation.
Posted 12 April 2007 - 13:26
Αλήθεια ξέρεις αν έχουν βγει σε animation οι ιστορίες του Jodorowski και Gimmenez?
Posted 12 April 2007 - 22:50
http://imdb.com/name/nm0423524/
για τον Gimenez περαν του Heavy Metal δεν αναφερεται πουθενα.
αν σε ενδιαφερει παντως και ενα αλλο παραδειγμα περαν του Heavy Metal, ο Ralph Bakshi στην ταινια φαντασιας Fire and Ice συνεργαστηκε με τον γνωστο σχεδιαστή Frank Frazetta στον σχεδιασμο χαρακτηρων.
Posted 13 April 2007 - 08:58
Το μοναδικο μεσο το οποιο θα μπορουσε να κανει ενα καναλι 24/7 δεν ειναι ελευθερο.Η Nova θα μπορουσε να διαθεσει μια συχνοτητα της για κατι τετοιο.
Βασικα 24/7 ειναι πραγματικα πολυ.Αμα χασεις ενα επισοδειο bleach ας πουμε επειδη κοιμασαι τι θα κανεις?
Ενα 10ωρακι προγραμματακι ομως σε καναλι nova πραγματικα θα ητανε τουμπανο.Εχω σκεφτει πραγματικα να τους στειλω Ελληνικα foroum που ασχολουνται με το anime(+ να τους πω οτι υπαρχουνε και μερικες 1000δες που δεν εχουνε ιντερνετ)και να τους πως να ασχοληθουνε.
Βεβαια ουτε αυτο ειναι 100% λυση μιας και τη nova πρεπει να τη πληρωσεις...Αλλα...Ας δημιουργησει η Nova ενα τετοιο καναλι και ειστε ολοι καλεσμενοι σπιτι μου να βλεπουμε περεου

Τα τηλεφωνα τα αλεξιπτωτα και τα μυαλα δουλευουνε καλυτερα οταν ειναι ανοιχτα
George Afroudakis:1000 goal στην Α εθνικη...keep walking
Posted 14 April 2007 - 23:50
Τρομερος ο Μπομπ...Αλλα δεν ειναι εκει το point αυτου του ποστ
Το μοναδικο μεσο το οποιο θα μπορουσε να κανει ενα καναλι 24/7 δεν ειναι ελευθερο.Η Nova θα μπορουσε να διαθεσει μια συχνοτητα της για κατι τετοιο.
Βασικα 24/7 ειναι πραγματικα πολυ.Αμα χασεις ενα επισοδειο bleach ας πουμε επειδη κοιμασαι τι θα κανεις?
Ενα 10ωρακι προγραμματακι ομως σε καναλι nova πραγματικα θα ητανε τουμπανο.Εχω σκεφτει πραγματικα να τους στειλω Ελληνικα foroum που ασχολουνται με το anime(+ να τους πω οτι υπαρχουνε και μερικες 1000δες που δεν εχουνε ιντερνετ)και να τους πως να ασχοληθουνε.
Βεβαια ουτε αυτο ειναι 100% λυση μιας και τη nova πρεπει να τη πληρωσεις...Αλλα...Ας δημιουργησει η Nova ενα τετοιο καναλι και ειστε ολοι καλεσμενοι σπιτι μου να βλεπουμε περεου:D:D:D
ωραιος ο Μπομπ μπροστα στην τωρινη φουρνια, αλλά άν έχεις μεγαλώσει με σειρές όπως Peanuts, Garfield, Ροζ Πανθηρα και τις καλες σειρες του 80 γενικά, ακομα και από Ντισνευ και WB, ο Μπομπ δεν πιανει μια.
Δεν πέρνουμε ισπανικη υπηκοοτητα καλύτερα;
Τι Nova και κουραφέξαλα;
Δειτε εδώ: Η TVE 2, δηλ. η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της Ισπανίας, ξεκινά τη σειρά Blood+ τον Απριλιο σε βραδινή φυσικά προβολη. Είπαμε από animation, έστω και εμπορικό, είναι άσχετοι εδώ.
http://www.animangaweb.com/noticias.php?idn=5289&clase=1
Posted 15 April 2007 - 06:08

Πάντως, dont despair, πήρα μια συνέντευξη τον Μάρτη από τον Παναγόπουλο (ΕΡΤ ~ καταραμένο μεταπτυχιακό) και θα ήταν σχετικά θετικός σε μια κίνηση....προφανώς, αν και άλλα έλεγε, η Δρούζα τρώει πολύ περισσότερα λεφτά από ότι θα μπορούσε η κρατική τηλεόραση να διαθέσει για animation...more info soon....

.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 15 April 2007 - 13:36
Posted 15 April 2007 - 13:57
Να μην ξεχνάμε και το απίστευτο Les Triplets de Belleville.δυστηχως υπαρχουν ατομα που νομιζουν πως animation περα της Αμερικης και της Ιαπωνιας δεν υπαρχει.

For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------
Posted 15 April 2007 - 23:41
x2
ps: ξέρω ξέρω off topic
αν σχετιζεται με animation, καθολου
Posted 16 April 2007 - 10:08
Posted 19 April 2007 - 19:59
Απο συνεντευξη της Μυρτως Τσελεντη* στη σημερινη LIFO.Δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε γιαπωνεζικα (σσ.κομικς) στην Ελληνικη αγορα,γιατι ειναι πολυ μικρο το κοινο.Γενικα για τα κομικς,οχι ειδικα για τα μανγκα.Καποια στιγμη που εγιναν επαφες και ακουσαν οι Ιαπωνες τον αριθμο των αντιτυπων που θα τυπωνονταν-τους ειπαν 5000,πολυ περισσοτερο απο το πραγματικο νουμερο-,εβαλαν τα γελια.Δεν ειναι ουτε το 1/10 απ'οσα δινουν για promotion,δωρεαν.Στην πραγματικοτητα το κοινο των κομικς στην Αθηνα δεν ξεπερνα τα 2000 ατομα.
*Οπου Μυρτω Τσελεντη,συγγραφεας του βιβλιου 'Manga:Φαντασια και πραγματικοτητα',εκδοσεις Αιγοκερως.
ΥΓ.1.Το παρον ποστ ειναι αφορμη για συζητηση,οχι διαφημηση.
Posted 19 April 2007 - 22:07
Επιπλέον με την έξαρση του internet στην Ελλάδα πλέον ανοίγει και η online αγορά, στην οποία βρίσκεις συνήθως φθινότερα πράγματα από ότι τα βρίσκεις στα μαγαζιά.
Βέβαια η κίνηση που αναφέρεται θεωρώ ότι εννοεί πως τα manga (και γενικά τα γιαπωνέζικα comics) που είχαν σκοπό να φέρουν στην Ελλάδα θα τα μετέφραζαν στα ελληνικά και θα ήταν πιο προσιτά στο ελληνικό αγοραστικό κοινό, εν αντιθέση με τις αγορές μέσω internet από άλλες χώρες όπου το πιο πιθανό είναι να τα βρούμε στα αγγλικά.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Posted 19 April 2007 - 22:50
Απο συνεντευξη της Μυρτως Τσελεντη* στη σημερινη LIFO.
*Οπου Μυρτω Τσελεντη,συγγραφεας του βιβλιου 'Manga:Φαντασια και πραγματικοτητα',εκδοσεις Αιγοκερως.
ΥΓ.1.Το παρον ποστ ειναι αφορμη για συζητηση,οχι διαφημηση.
Αυτό το βιβλίο που λες το είδα σήμερα στην Fnac. Δεν του έδωσα και πολλή σημασία γιατί θα μου έκανε spoil δίαφορα ανίμε και μάνγκα που έχω σκοπό να δω (κατεβασμένα είναι και περιμένουν την σειρά τους

Και το πιο συμαντικό είναι γραμμένο από έλληνα συγγραφέα και όχι μετάφραση από ξένο. Για μένα παίζει μεγάλη σημασία αυτό γιατί δείχει ότι σοβαρά άτομα ασχολούνται με αυτό το θέμα και δεν το θεωρούν για τα παιδιά όπως πολλοί έλληνες.
Και πάω να διαβάσω την LIFO κατά τύχη την πήρε η μητέρα μου σήμερα και για δες θυσαυρό που κρίβει. Μάλλον πρέπει να ρίχνω καμιά ματία σε εφήμεριδες που και που. Πότε δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις όπως τώρα.
Και έλεος έκθεση ιδεών έγραψα.