Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime


  • Please log in to reply
605 replies to this topic

#61 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 31 March 2007 - 05:27

αν μιλάτε για παιδικό πρόγραμμα δεν είναι άσχημο. Το μόνο που με ενοχλεί είναι που η Disney κατέκτησε το "κρατικό" κανάλι της ΝΕΤ και όπως έγινε τώρα δεν την χωνεύω καθόλου. Παλι καλά που έτσι θα δείξει καμιά ταινία Ghibili.

Λάβετε επίσης υπόψη πως πολλά από τα καρτούν που βλέπαμε όταν είμασταν παιδιά μπορεί τώρα να μας φανούν γελοία, όπως φαινόταν τότε και στους γονείς μας αυτά που βλέπαμε. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ασε που λίγα άτομα ασχολούνται με τις παιδικές τηλεοπτικές ή αναγνωστικές αναμνήσεις τους.


Τώρα για παραγωγές animation για μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, μην ξεχνάτε πως κάτι ανάλογο μόνο τα κρατικά κανάλια δοκίμασαν. Αν είχαμε κάνα ελληνικό κανάλι όπως το γαλλικό ARTE θα έβαζε τίποτα της προκοπής, έστω και ταινίες μικρού μήκους. Για ταινίες τέτοιου είδους δεν απαιτήται να ξοδεψεις μια περιουσία νομίζω.

Αλλά πολλές ταινίες γενικά το ελληνικό κοινό, mainstream στην πλειοψηφία του, είναι ανέτοιμο να της υποδεχτεί. Εδώ πάει να δείξει το Star την ταινία του Scorcese "Ο τελευταίος πειρασμός" και είδατε τί γίνεται. Οπότε φανταστείτε για άλλες πιο ιδιαίτερες ταινίες, ιδίως σε θέματα θρησκείας.

Άσε που σοβαρές ταινίες από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία ή Τουρκία (πέρα από τη γνωστη σειρά) ποιος να τολμήσει να δείξει εδώ, μιας και ζούμε ακόμη στο εθνικιστικό καβούκι μας.

Δεν είναι δυστηχώς μόνο θέμα αν θα δείξει ιαπωνικό animation. Απαιτήται και υποδομή και παιδεία τόσο από τα κανάλια όσο και από τους θεατές, αλλά αν κρίνεις από τα "δελτία ειδήσεων" μην περιμένετε πολλά. Το ότι οι υποτίθεται σοβαροί και εκλεγμένοι από το λαό βουλευτές και λοιποί δέχονται να συμμετέχουν στην τηλεοπτική παρωδία, μαρτυρά πολλά.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα κρατικά κανάλια και αυτό της Βουλής και δείχνουν μερικά έργα της προκοπής. Για μένα η καλύτερη σειρά ανιμε που παίζεται στην ελληνική τηλεόραση αυτή τη στιγμή, είναι ο "Μικρός Πριγκηπας" στο καναλι της Βουλής κάθε Κυριακή στις 17.00. Δείχνει πως οι άνθρωποι εκεί έχουν επίπεδο.


+1

Σε γενικές γραμμές, μέσα από το κανάλι της βουλής καθώς και το ΣΚΑΙ (έχουν γίνει κάποιες "μικρές" διαβουλεύσεις) θα μπορούσαν να προβληθούν κυρίως anime ταινίες ή/και OVA με περιεχόμενο 15+. ΝΑΙ, η Ελλ. τηλεόραση (ειδικά η ιδιωτική πρωτοβουλία) έχει πολλά σκουπίδια, αλλά ταυτόχρονα για αυτόν που θα ξέρει να ψάξει και αρκετά διαμάντια.

Αυτό τον καιρό γράφω την πτυχιακή μου για το MBA πάνω σε αυτό το θέμα περίπου (anime ως προϊόν και Βαλκάνια - Mktg Plan επιχείρησης). Θα ενημερώσω όταν με το καλό φτιάξω μια πρωτόλεια ανάλυση που να διαβάζεται άνευ μπινελικώματος από τον αναγνώστη...:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#62 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 31 March 2007 - 08:15

παιδια . ο κυριος λογος που δεν προβαλονται σοβαρα anime στην ελλαδα εχει να κανει με το νομοθετικο πλαισιο που επιβαλει ενας αχριστος οργανισμος που ακουει στο ονομα Ε.Σ.Ρ. γι'αυτο το λογο το πιο βιαιο anime που βαζουν στην τηλεοραση ειναι τα Pokemon και ο bob o σφουγγαρακης.
εδω να φανταστειτε κοψανε το power rangers με την δικαιολογια οτι περιειχε ομη βια.


ωραία ελπίζω σιγά σιγά να κάνουν το ίδιο και με τις ειδήσεις.

#63 storm-and-fire

storm-and-fire

    だんご大家族

  • Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 31 March 2007 - 11:03

παιδια . ο κυριος λογος που δεν προβαλονται σοβαρα anime στην ελλαδα εχει να κανει με το νομοθετικο πλαισιο που επιβαλει ενας αχριστος οργανισμος που ακουει στο ονομα Ε.Σ.Ρ. γι'αυτο το λογο το πιο βιαιο anime που βαζουν στην τηλεοραση ειναι τα Pokemon και ο bob o σφουγγαρακης.
εδω να φανταστειτε κοψανε το power rangers με την δικαιολογια οτι περιειχε ομη βια.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια επιφανειακή δικαιολογία. Λες και τα παιδιά δεν μπορούν να κάθονται να βλέπουν σειρες με "Απαραίτητη η γονική συναίνεση" χωρίς τη γονική συναίνεση. Εγώ πάντως, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έβλεπα ό,τι ήθελα χωρίς γονική συναίνεση. Και έχω δει έργα κατάλληλα για άνω των 15 όταν ήμουν 12. Πέρσι το Πάσχα για παράδειγμα, η Άννα (Fire) νοίκιασε τον Εξορκιστή και ήταν μόνο 13. Και τώρα που το είπα αυτό... Πραγματικά, επιβεβαιώνεται αυτό που είπα για το ΕΣΡ, ότι δηλαδή χρησιμοποιεί επιφανειακές δικαιολογίες. Αφού μπορεί ο καθένας να νοικιάσει ό,τι θέλει από τα video club, τι νόημα έχει που απαγορεύουν στην τηλεόραση να δείχνει κινούμενα σχέδια με βία; Slow the eggs, με λίγα λόγια. Η ζημιά μπορεί να γίνει.

~ Storm ~


Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together


#64 Backkiller

Backkiller

    Starting...

  • Members
  • 31 posts

Posted 31 March 2007 - 19:48

Βασικα αν θελουν να τηρησουν τον περιφημο νομο κατα της βιας στην τηλεοραση καλα θα εκαναν να αρχιζαν απο τις ταινιες που βαζουν διαφορα καναλια απο τις 7 το βραδυ και φυσικα τα δελτια ειδησεων........

#65 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 01 April 2007 - 21:20

Δεν ξέρω πιο πιθανό να εκλείψει η TV και να αντικατασταθεί από το pc στο σαλόνι πρώτα, από το να φέρουν anime τα ελληνικά κανάλια …..
Το μόνο καλό που έκανε το ΕΣΡ είναι που με τα σήματα που έβαλε ξεχωρίζει αμέσως το καλό πράμα στο πρόγραμμα της TV , ρόμβοι κύκλοι και τρίγωνα μακριά …

#66 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 02 April 2007 - 09:33

You once described Walt Disney as one of the leading destroyers of European culture. What is being destroyed and how can this be resisted?

Disney is among the greatest makers of "art for children." I have always held that no special art for children simply exists, and what passes for it embodies either the birch (discipline) or lucre (profit). "Art for children" is dangerous in that it shares either in the taming of the child's soul or the bringing up of consumers of mass culture. I am afraid a child reared on current Disney produce will find it difficult to get used to more sophisticated kinds of art, and will assume his/her place in the ranks of viewers of idiotic television serials. That doesn't mean that works with imaginative value may not occasionally crop up in consumer culture—for instance, King Kong. But I fear their number is dwindling.

Δεν έχει άδικο αυτός που το έγραψε. Τα Κινούμενα Σχέδια έχουν κατα πολύ αλλάξει την κουλτούρα της Ευρώπης και όχι μόνο (αλλά να μου πεις τι κουλτούρα είχε η Αμερική και παλιότερα). Εκεί που η άποψή μου απέχει είναι στο αν την άλλαξε θετικά ή αρνητικά. Δεν βλέπω γιατί να μαζοποιούνται όλα στην ίδια μοίρα, τη στιγμή που μερικά είναι καλά και άλλα όχι. Και για να επεκταθώ, όχι μόνο για τα Dinsey cartoons, (τα οποία πιστεύω οτι εσφαλμένα χρησιμοποιεί εννοώντας ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος κινουμένων σχεδίων), αλλά και τα Anime. Αυτή τη στιγμή δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε το θέμα "Η Ελλάδα και τα Anime", αν αυτά δεν υπήρχαν.

Και να μου πεις εμείς είμαστε μειωνότητα. Έστω, όμως ουσιαστικά όσα λέμε δεν στοιρίζονται μονάχα σε ενδίξεις από Anime, (τα οποία είναι λιγοστά, εώς και μηδαμηνά στην Ελλάδα), αλλά και σε Cartoon τα οποία καθημερινά, αναγκαζόμαστε να συναντούμε είτε με πρόθεση να τα δούμε, ή απλώς αλλάζοντας κανάλια. Τέλος πάντως δεν είναι εκεί το θέμα.

Το Άρθρο για τη Disney που προαναφέρθηκε νομίζω ότι δεν στοιρίζεται σε αληθινά στοιχεία... Αν αναφέρει τα Disney Cartoons ως αλλωτρίωση, και τις"ποιοτικές" ταινίες και ούτο κάθε εξής ως τέχνη, φοβάμε ότι πρέπει να διαφωνίσω. Αν και νομίζω ότι μαζί μεσα στον όρο "Disney" εμπεριέχονται όλα τα γνωστά μας κινούμενα σχέδια, ίσως και τα Anime. Δεν ξέρω κατά πόσο ένα παιδί 8 χρονών μπορεί να δει το V for Vendetta (συγγνώμη αν είμαι άκυρος, αλλά δεν είμαι σινεφίλ, ωστόσο θεώρισα την ταίνια που ανέφερα ως μία ποιοτική ταινία). Δεν νομίζω ότι μπορεί να ακούσει Mozart επίσης, και είναι αμφίβολο το ότι μπορεί να εκτιμήσει έργα του Νταλί. Πάντως Disney Cartoons, μπορούν να μεταδώσουν σε μικρά παιδιά αξίες όπως η φιλία, η τιμιότητα, η αγαθότητα, πολύ περισσότερο απ'όσο θα μπορούσε ο Batman, το Neon Genesis Evangelion, ο Vivaldi ή κάποια "μη Χολιγουντιανή ταινία"... Έχουν πια γίνει τόσο σημαντικά, όσο και το σχολείο (ίσως πίο σημαντικά).

Το κατα πόσο θα πέσει αργότερα το παιδί στο επίπεδο να βλέπει Μαρία η άσχημη, είναι δικό του πρόβλημα. Και εγώ έβλεπα Disney, και ακόμα το κάνω όταν έχω την ευκαιρία, όμως τώρα ούτε Μαρία η άσχημη βλέπω, ούτε πιο πολύ την Κυριακή. Άλλωστε, μπορεί ένας άνθρωπος να κριθεί από τις τηλεοπτικές του προτιμήσεις;

Ξέφυγα από το άρθρο αλλά τέλος πάντως, αυτή είναι η άποψη μου.

Σε τελική φάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παραδοχής των άνιμε στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αν παρουσιαζόταν ένα Naruto όλοι θα πορονόταν, και σε περίπτωση που είχαμε και το Evangelion, σίγουρα αρκετοί θα το παρακολουθούσαν, έστω και χωρίς να έχουν τον κατάλληλο βαθμό κρίσης οι περισσότεροι. Όπως είπα, ο λόγος που οι Έλληνες δεν βλέπουν Άνιμε είναι επειδή ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν.

oR4yYRl.gif


#67 storm-and-fire

storm-and-fire

    だんご大家族

  • Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 02 April 2007 - 09:59

Δεν έχει άδικο αυτός που το έγραψε. Τα Κινούμενα Σχέδια έχουν κατα πολύ αλλάξει την κουλτούρα της Ευρώπης και όχι μόνο (αλλά να μου πεις τι κουλτούρα είχε η Αμερική και παλιότερα). Εκεί που η άποψή μου απέχει είναι στο αν την άλλαξε θετικά ή αρνητικά. Δεν βλέπω γιατί να μαζοποιούνται όλα στην ίδια μοίρα, τη στιγμή που μερικά είναι καλά και άλλα όχι. Και για να επεκταθώ, όχι μόνο για τα Dinsey cartoons, (τα οποία πιστεύω οτι εσφαλμένα χρησιμοποιεί εννοώντας ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος κινουμένων σχεδίων), αλλά και τα Anime. Αυτή τη στιγμή δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε το θέμα "Η Ελλάδα και τα Anime", αν αυτά δεν υπήρχαν.

Και να μου πεις εμείς είμαστε μειωνότητα. Έστω, όμως ουσιαστικά όσα λέμε δεν στοιρίζονται μονάχα σε ενδίξεις από Anime, (τα οποία είναι λιγοστά, εώς και μηδαμηνά στην Ελλάδα), αλλά και σε Cartoon τα οποία καθημερινά, αναγκαζόμαστε να συναντούμε είτε με πρόθεση να τα δούμε, ή απλώς αλλάζοντας κανάλια. Τέλος πάντως δεν είναι εκεί το θέμα.

Το Άρθρο για τη Disney που προαναφέρθηκε νομίζω ότι δεν στοιρίζεται σε αληθινά στοιχεία... Αν αναφέρει τα Disney Cartoons ως αλλωτρίωση, και τις"ποιοτικές" ταινίες και ούτο κάθε εξής ως τέχνη, φοβάμε ότι πρέπει να διαφωνίσω. Αν και νομίζω ότι μαζί μεσα στον όρο "Disney" εμπεριέχονται όλα τα γνωστά μας κινούμενα σχέδια, ίσως και τα Anime. Δεν ξέρω κατά πόσο ένα παιδί 8 χρονών μπορεί να δει το V for Vendetta (συγγνώμη αν είμαι άκυρος, αλλά δεν είμαι σινεφίλ, ωστόσο θεώρισα την ταίνια που ανέφερα ως μία ποιοτική ταινία). Δεν νομίζω ότι μπορεί να ακούσει Mozart επίσης, και είναι αμφίβολο το ότι μπορεί να εκτιμήσει έργα του Νταλί. Πάντως Disney Cartoons, μπορούν να μεταδώσουν σε μικρά παιδιά αξίες όπως η φιλία, η τιμιότητα, η αγαθότητα, πολύ περισσότερο απ'όσο θα μπορούσε ο Batman, το Neon Genesis Evangelion, ο Vivaldi ή κάποια "μη Χολιγουντιανή ταινία"... Έχουν πια γίνει τόσο σημαντικά, όσο και το σχολείο (ίσως πίο σημαντικά).

Το κατα πόσο θα πέσει αργότερα το παιδί στο επίπεδο να βλέπει Μαρία η άσχημη, είναι δικό του πρόβλημα. Και εγώ έβλεπα Disney, και ακόμα το κάνω όταν έχω την ευκαιρία, όμως τώρα ούτε Μαρία η άσχημη βλέπω, ούτε πιο πολύ την Κυριακή. Άλλωστε, μπορεί ένας άνθρωπος να κριθεί από τις τηλεοπτικές του προτιμήσεις;

Ξέφυγα από το άρθρο αλλά τέλος πάντως, αυτή είναι η άποψη μου.

Σε τελική φάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παραδοχής των άνιμε στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αν παρουσιαζόταν ένα Naruto όλοι θα πορονόταν, και σε περίπτωση που είχαμε και το Evangelion, σίγουρα αρκετοί θα το παρακολουθούσαν, έστω και χωρίς να έχουν τον κατάλληλο βαθμό κρίσης οι περισσότεροι. Όπως είπα, ο λόγος που οι Έλληνες δεν βλέπουν Άνιμε είναι επειδή ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν.

Κουμπάρε έφραψες πάλι! (Καλά ε, κάθε ποστ εδώ είναι καλύτερο από το προηγούμενο αν εξαιρέσεις τα δικά μου .:bleh:)

Εγώ να πω την αλήθεια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έβλεπα Ντίσνεϋ. Και δεν πιστεύω ότι τα καρτούν της Ντίσνεϋ αποτελούν κίνδυνο και μπορούν να μετατρέψουν ένα παιδί σε άβουλη κούκλα των κάθε επιτηδείων. Και μάλιστα, τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ είναι καλύτερα από πολλά άλλα κινούμενα σχέδια για παιδιά.

Και για να μη λέμε κι ότι θέλουμε, πολλοί από εμάς αποτελούμε μέρος μιας μάζας. Ακόμα κι εγώ. Εγώ όμως μπορώ να έχω και τη δική μου άποψη και να την εκφράζω ελεύθερα. Μπορεί να βλέπω για παράδειγμα Μαρία η Άσχημη όταν βαριέμαι οικτρά, αλλά αν είχα την πιθανότητα να δω κάτι καλύτερο, ο,τιδήποτε καλύτερο, θα το έκανα. Και βασικά... το ότι βλέπει κάποιος κάτι στην τηλεόραση δε σημαίνει ότι απαραίτητα του αρέσει. Και δε σημαίνει απαραίτητα ότι μαζοποιείται βλέποντας κάτι που το βλέπουν πολλοί. Θεωρώ ότι κάποιος μαζοποιείται όταν έχει τη λογική "Θα το δω αυτό επειδή το βλέπουν όλοι" και όχι επειδή του αρέσει. Ή αντίστοιχα "Αυτό το τραγούδι παίζει το ραδιόφωνο, αυτό θα ακούσω" ακόμη κι αν το τραγούδι είναι χυδαιότατο και λέγεται Άι γουόνα *μπιπ* γιου. (Σημείωση: Η δεύτερη αδερφή μου έλεγε ότι το άκουγε αυτό γιατί "Αυτά ακούει η νεολαία". Μαζοποίηση φορ δε γουίν...)

Ναι, ίσως οι Έλληνες να μη βλέπουν άνιμε γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία, ίσως γιατί το ΕΣΡ απαγορεύει να σου ανοίγει η μύτη on camera γιατί θα δουν τα παιδιά αίμα, ίσως γιατί οι ιθύνοντες του ΣΤΑΡ να θεωρούν ότι τα Στρουμφάκια του 1985 θα ήταν πιο δημοφιλή από το τάδε άνιμε του 2005. Αυτό όμως είναι πραγματικά κρίμα, γιατί αν έδειχναν στην τηλεόραση κανένα κινούμενο εκτός από Στρουμφάκια κι όλα τα συναφή (όπως είχαν δείξει κάποτε την Πριγκήπισσα Μονόνοκε), ίσως κι εμείς να μην αποτελούσαμε κατακριτέα - κατά τους άλλους - μειονότητα. Γιατί για την πλειοψηφία των cool ατόμων, κινούμενο σχέδιο = μίκυ μάους, μπαγκς μπάνυ, λούνυ τιούνς και τα λοιπά.

~ Storm ~


Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together


#68 mitsos

mitsos

    Anime Newbie

  • Members
  • 59 posts

Posted 02 April 2007 - 11:11

κι ομως το ΕΣΡ ασκει κριτικη ακομη και στις ειδησεις που πολακεις εχουν πληρωσει υπερογκα χρηματικα προστιμα απο το πουθενα.Ετσι λοιπον για ποιο λογο να ρισκαρει ενας σταθμος επενδιοντας ενα μεγαλο χρηματικο ποσο για μια σειρα anime που κατα πασα πιθανοτητα θα διακοπει και θα τον εξαναγγασει να πληρωσει ενα τεραστιο προσθημο.
Οποτε μην τα ριχνουμε ολα μονο στους σταθμους.Οχι πως δεν φταινε και αυτοι αλλα πιστευω οτι αν ειχανε καποια σχετικη ελευθερια θα το βλεπανε ποιο ζεστα το θεμα.

#69 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 02 April 2007 - 13:30

ναι αλλά αυτό το κάνει κατόπιν εορτής

#70 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 April 2007 - 16:36

Δεν έχει άδικο αυτός που το έγραψε. Τα Κινούμενα Σχέδια έχουν κατα πολύ αλλάξει την κουλτούρα της Ευρώπης και όχι μόνο (αλλά να μου πεις τι κουλτούρα είχε η Αμερική και παλιότερα). Εκεί που η άποψή μου απέχει είναι στο αν την άλλαξε θετικά ή αρνητικά. Δεν βλέπω γιατί να μαζοποιούνται όλα στην ίδια μοίρα, τη στιγμή που μερικά είναι καλά και άλλα όχι. Και για να επεκταθώ, όχι μόνο για τα Dinsey cartoons, (τα οποία πιστεύω οτι εσφαλμένα χρησιμοποιεί εννοώντας ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος κινουμένων σχεδίων), αλλά και τα Anime. Αυτή τη στιγμή δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε το θέμα "Η Ελλάδα και τα Anime", αν αυτά δεν υπήρχαν.


καλά έκανες και το ανέπτυξες, όπως και ο storm-and-fire, αλλά το θέμα είναι πολύ ευρύτερο και δεν δύναται να αναλυθεί σε forum. Πιο πολύ είναι για αυτους που ασχολουνται με κοινωνικές επιστήμες, media studies κλπ. Το έβαλα απλά ενδεικτικά.

Φυσικά και δεν εννούσε όλα τα έργα της Disney. Αφου αναφερει χαρακτηριστικά το King Kong (αυτό του 1933, όχι τα προσφατα) σαν αριστουργημα. Αν δεις πάντως μερικά από τα έργα του Svankmajer (ιδίως τις ταινίες μικρου μήκους) θα καταλάβεις την τεράστια διαφορά με αυτά που παίζονται στη τηλεόραση.

Δυστηχώς, και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες, υπάρχει όριο στο τι μπορεί να δείξει η τηλεόραση. Απλά λέω τι θα μπορούσε να γίνει στην ελληνικη τηλεοραση, με τις δυνατοτητες που εχει, για να γινει καλυτερη.

#71 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 April 2007 - 12:25

για να μην παει χαμενη η ενδιαφερουσα συζητηση, οσοι ενδιαφερεστε για animation πέραν αυτών που προτιμούν τα βιντεοκλαμπ και οι τηλεορασεις, στραφείτε στο Φεστιβαλ Animation της Annecy, που ιδρύθηκε ως αντιδραση στο εμπορευματοποιημένο κινούμενο σχέδιο. Περιλαμβανει ταινιες μικρου και μεγαλου μηκους, τηλεοπτικές σειρες από όλον τον κόσμο (και απο Ιαπωνια) και πολλά άλλα.

http://www.annecy.org/home/index.php?Page_ID=2

για άλλα φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και της Χιροσίμα, στραφείτε εδώ:

http://asifa.net/

Φυσικά και στο Youtube υπάρχουν άπειρα κλιπάκια.

Ειλικρινά τόσα αριστουργήματα παραμένουν στην αφάνεια λόγω παντελούς αδιαφορίας. Αν νομίζετε πως οι Ιαπωνες παραμενουν ανεπηρεαστοι από το παγκοσμιο animation και ξερουν μονο να γυριζουν ecchi και hentai, ξανασκεφτήτε το.

#72 panathinaikara

panathinaikara

    Anime Amateur

  • Members
  • 101 posts

Posted 08 April 2007 - 11:50

ψιλοάσχετο αλλά μιας και λέτε για Disney, θυμάστε το Disney Club Με ΚΑρολίνα και Λυκούργο; :laugh:

#73 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 10 April 2007 - 08:29

ψιλοάσχετο αλλά μιας και λέτε για Disney, θυμάστε το Disney Club Με ΚΑρολίνα και Λυκούργο; :laugh:


Εντάξει γιατί να θυμάσαι κάτι τέτοιο;

#74 tokyo pig

tokyo pig

    Attorney at LoL

  • Members
  • 52 posts

Posted 10 April 2007 - 15:07

Γιατί ασχολείστε ακόμα με την ελληνική τηλεόραση...αφού μέσα στα χρονια έχει απόδειξη περί τίνος πρόκειται...πρόχειρο δουλειές (αρπακόλλα) χαμηλού επιπεδου και χωρίς καμια οργάνωση (πλεονασμός).Όσο για την Disney θα διαφωνήσω ελαφρώς με τον Ash. Η Disney έχει ένα εχθρό όχι την ευρώπη αλλα τα anime. Αυτό φάνηκε καθαρά με τον τρόπου που πλάσαρε στην αμερική την προτελευταία ταινία του miyazaki που είχε πάρει χρήση άρκτο στο festival του βερολίνου και είχε κάνει και εισπράχτηκες πώλησης μεγαλύτερες του τιτανικού στην ιαπωνία... το έβγαλε αρχικά σε 100 αίθουσες σε όλη την αμερική αν θυμάμαι καλά και το πλάσαρε ως "σινεφιλ" ταινία... για να λέμε και του στραβού το δίκαιο...δεν λέω καλά όλα αυτά τα μπάμπη, ντάμπο κτλ αλλα πως μπορού να συναγωνιστού castle in the sky η "πορκο" ρώσο κτλ...και τα δυο "παιδικά" όμως μεγάλη διαφορα στην "πιοιτιτα" και το βάθος.
Posted Image
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#75 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 April 2007 - 23:22

Γιατί ασχολείστε ακόμα με την ελληνική τηλεόραση...αφού μέσα στα χρονια έχει απόδειξη περί τίνος πρόκειται...πρόχειρο δουλειές (αρπακόλλα) χαμηλού επιπεδου και χωρίς καμια οργάνωση (πλεονασμός).Όσο για την Disney θα διαφωνήσω ελαφρώς με τον Ash. Η Disney έχει ένα εχθρό όχι την ευρώπη αλλα τα anime. Αυτό φάνηκε καθαρά με τον τρόπου που πλάσαρε στην αμερική την προτελευταία ταινία του miyazaki που είχε πάρει χρήση άρκτο στο festival του βερολίνου και είχε κάνει και εισπράχτηκες πώλησης μεγαλύτερες του τιτανικού στην ιαπωνία... το έβγαλε αρχικά σε 100 αίθουσες σε όλη την αμερική αν θυμάμαι καλά και το πλάσαρε ως "σινεφιλ" ταινία... για να λέμε και του στραβού το δίκαιο...δεν λέω καλά όλα αυτά τα μπάμπη, ντάμπο κτλ αλλα πως μπορού να συναγωνιστού castle in the sky η "πορκο" ρώσο κτλ...και τα δυο "παιδικά" όμως μεγάλη διαφορα στην "ποιοτητα" και το βάθος.




δυστηχως πολλα αριστουργηματα από την Ευρώπη κυριως αλλα και απο αλλες χωρες παραμένουν στην αφάνεια, λογω παντελους αγνοιας απο τους θεατες αλλα και απροθυμιας των διανομεων που θεωρουν το animation σα κατι το παιδικο.....Αυτο εννοουσα οταν ελεγα πως η Ντισνευ κατέστρεψε τα παντα με την εμπορευματοποιηση. Δεν εχει καμια σχεση με τα πρωτα της χρονια που οντως πρωτοπορουσε.. Και αλλες εταιριες βαλθηκαν να τη μιμιθουνε.


Υπαρχει και το animation για ενηλικες και σκεπτομενα ατομα, αλλα δεν εχει την προσοχη που του αξιζει

Να ξέρεις πάντως πως η καλύτερη ταινία animation που έγινε ποτέ θεωρήται -και όχι άδικα- η Tale of Tales του Ρώσου Yuri Norstein, εμνευσμενη απο ενα ποιημα του Ναζιμ Χικμετ. ουτε Ντισνευ ουτε ανιμε.

http://imdb.com/title/tt0079986/

Aλλωστε και ο ιδιος ο Miyazaki θεωρει το εργο αυτο ως μια απο τις επιρροες του και μαλιστα ο Isao Takahata μαζι με τον Norstein, οπως και με αλλους ανιματερ όπως τους Kawamoto, Y. Kuri,Baker, Servais, Pojar και Petrov συμμετειχαν στην ταινία animation, Winter Days.

Συγκρινε τους αριθμους ψηφων στα ratings αυτης της ταινιας με αυτα της Ντισνευ

Και αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα.

διαβασε και αυτο το αρθρο, οπως και τα αλλα σε αυτο το blog που προκαλεσε αντιδρασεις.

http://anibationfantasy2.blogspot.com/2007/03/why-animation-industry-is-doomed.html