Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * - - 2 Ψήφοι

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#91 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2007 - 13:19

Και το πιο συμαντικό είναι γραμμένο από έλληνα συγγραφέα και όχι μετάφραση από ξένο. Για μένα παίζει μεγάλη σημασία αυτό γιατί δείχει ότι σοβαρά άτομα ασχολούνται με αυτό το θέμα και δεν το θεωρούν για τα παιδιά όπως πολλοί έλληνες.

Και πάω να διαβάσω την LIFO κατά τύχη την πήρε η μητέρα μου σήμερα και για δες θυσαυρό που κρίβει. Μάλλον πρέπει να ρίχνω καμιά ματία σε εφήμεριδες που και που. Πότε δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις όπως τώρα.

Και έλεος έκθεση ιδεών έγραψα. :)

στη σελιδα του lifo δεν βαλαν τη συνεντευξη ακομα παντως.

δεν εχει σχεση με τον αριθμο του αγοραστικού κοινού, αλλά με την αγοραστική του δύναμη και τις υποδομές. Παρε για παραδειγμα χωρες οπως το Βελγιο, τις Κάτω Χώρες, ή τις πολύ μικρότερες από την Ελλάδα Σκανδιναβικες χώρες, την Ελβετία, τη Νέα Ζηλανδία ή ακόμα και τη Σιγκαπούρη κλπ

Οχι μόνο έχουν την παράδοση και τις υποδομές στη λογοτεχνία, στα κόμικς, στα επιστημονικά κείμενα και έχουν σοβαρούς εκδοτικούς οίκους, βοηθούμενες βέβαια και από τη γλώσσα (πχ. Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά κλπ), αλλά τα πάντα, από συστηματα διανομής, μέχρι διαφήμιση είναι έτη φωτός μπροστά.Ετσι τους επιτρέπει αυτό να επενδύσουν και στα μάνγκα.

Αν και στα κινητά τηλέφωνα οι Ελληνες έρχονται από τους πρώτους στην Ευρώπη.
Και στη λογοτεχνία δεν πάμε πίσω.

Αν κανένας γνωστος ελληνικός εκδοτικός οίκος κόμικς, αναλάβει να πάρει κανένα σοβαρό μανγκα, πχ Berserk, GITS, Appleseed, Blade of the Immortal, Eden, Narutaru, αντί τα συνηθισμενα για μικροτερες ηλικίες, τοτε τα μανγκα εχουν ελπιδα. Οπως εκανε και η Dark Horse στην Αμερική.Γιατι στα ελληνικα να υπαρχουν μεταφρασμενα τοσο γνωστα κομικς για ολες τις ηλικιες και στα μανγκα να ειναι ακομα πισω.

Ακόμα έχουμε δρόμο για τα μανγκα, μιας και ειναι λιγότερο γνωστά και το design με τα μεγαλα ματια και τις μικρες μύτες μπορεί πράγματι να ξενίζει τους σοβαρους αναγνώστες, αλλα υπαρχουν και σοβαροί τιτλοι που ειναι εφαμιλλοι των καλων κομικς.

#92 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2007 - 20:48

ενα καναλι που να δειχνει 24/7 anime νομιζω για αρχη ειναι ψιλοδυσκολο...
ομως δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα οταν ημουν μικροτερος ειχε σαφως περισσοτερα anime η tv...
οποτε 8α πρεπε να αρχισουν να βαζουν πιο πολλα τα πρωινα(σαβ/κου η μη)...για αρχη...

#93 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2007 - 21:57

Τα τελευταία χρόνια τα κινούμενα σχέδια στη τηλεόραση έχουν μειωθεί αισθητά.Για anime βέβαια ούτε λόγος...
Είναι και αυτό νομίζω ένα σημάδι παρακμής της ελληνικής τηλεόρασης αφού τα πρωινά του σαββατοκύριακου έχουν δώσει τη θέση τους σε...τσιφτετελοεκμπομπές (δικια μου λέξη:P). Αχ που είναι οι εποχές του
dragonball...
Μόνο τα χιλιοπαιγμένα του star έμειναν για τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) πλέον.
Go figure...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#94 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2007 - 22:15

Αχ που είναι οι εποχές του
dragonball...

Tι κριμα τα νεα παιδια να χασουν αυτη την μαγια πoυ ζησαμε εμεις στο δημοτικο και γυμνασιο με αυτο το anime :( (και τοσα αλλα...).

#95 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2007 - 03:04

στη σελιδα του lifo δεν βαλαν τη συνεντευξη ακομα παντως.

Έχω κρατήσει την εφημερίδα. Αν μέχρι την δευτερά δεν έχουν βγάλει το άρθο θα προσπαθήσω να το σκανάρω και να το ποστάρω στο φόρουμ.

#96 kakarrot

kakarrot

C&F 24/7

• Members
  • 442 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2007 - 20:21

παιδες ακουστε τι διαβασα σημερα στην εφημεριδα
"πανετοιμο για τη θερινη επιθεσητο cine+
... δεκαδες τιτλοι κινηματογραφικων ταινιων, αφιερωματα σε μεγαλους σκηνοθετες με τιτλο action αλλα και το δημοφιλεστερο ιαπωνικο κομικ που εχει προβληθει σε ολο τον κοσμο < < full metal alchemist>> αποτελουν την αιχμη του δορατος για το cine+ που συμπληρωσε ηδη τον ενα χρονο λειτουργιας του. ..."

τι εχετε να πειτε για αυτο;
νομιζω πως πολλοι θα αλλαξουν γνωμη
ειναι μια καλη αρχη
η μονη απορια μου ειναι
θα εχει ελληνικο sub η dub?
μαλλον για ελληνικο sub το βλεπω
Δημοσιευμένη  εικόνα
Μην ακολουθείς το μονοπάτι.
Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

#97 tokyo pig

tokyo pig

Attorney at LoL

• Members
  • 52 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2007 - 20:36

Τα τελευταία χρόνια τα κινούμενα σχέδια στη τηλεόραση έχουν μειωθεί αισθητά.Για anime βέβαια ούτε λόγος...
Είναι και αυτό νομίζω ένα σημάδι παρακμής της ελληνικής τηλεόρασης αφού τα πρωινά του σαββατοκύριακου έχουν δώσει τη θέση τους σε...τσιφτετελοεκμπομπές (δικια μου λέξη:P). Αχ που είναι οι εποχές του
dragonball...
Μόνο τα χιλιοπαιγμένα του star έμειναν για τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) πλέον.

Ένα έχω να προσθέσω πάνω σε αυτό το θεσπέσιο post...
ΔΏΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΣΩ ΤΟ SLAM DUNK ΣΤΟ ALTER JONYYYYYYY SILVERRRRRRRRRR

... δεκαδες τιτλοι κινηματογραφικων ταινιων, αφιερωματα σε μεγαλους σκηνοθετες με τιτλο action αλλα και το δημοφιλεστερο ιαπωνικο κομικ που εχει προβληθει σε ολο τον κοσμο < < full metal alchemist>> αποτελουν την αιχμη του δορατος για το cine+ που συμπληρωσε ηδη τον ενα χρονο λειτουργιας του. ..."

Ακόμα και να το σκοτώσουν όπως κλασικά σκότωναν κάθε τι "μεταγλοτιζετο"...είναι πρόοδος...Progress
Δημοσιευμένη  εικόνα
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#98 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.433 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2007 - 22:01

Ακόμα και να το σκοτώσουν όπως κλασικά σκότωναν κάθε τι "μεταγλοτιζετο"...είναι πρόοδος...Progress

Όπως είχε πει και κάποιος διάσημος (του οποίου το όνομα μου διαφεύγει τώρα), ας ακούγετε το όνομά σου (από τα ΜΜΕ) και ας ακούγετε και με αρνητικά σχόλια...(στο περίπου αυτό είπε:). Με άλλα λόγια η μεγάλη δυσφήμηση είναι και μεγάλη διαφήμιση!
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#99 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2007 - 22:28

τι εχετε να πειτε για αυτο;
νομιζω πως πολλοι θα αλλαξουν γνωμη
ειναι μια καλη αρχη
η μονη απορια μου ειναι
θα εχει ελληνικο sub η dub?
μαλλον για ελληνικο sub το βλεπω

Πλάκα μου κάνεις:oo: Κοίτα να δεις... Λέτε με την ψηφιακή TV που θα έχει περισσότερα κανάλια να υπάρξει μια σχετική πρόοδος στο θέμα;

Πάντως στην σελίδα του καναλιού λέει και αυτό:
Spoiler:

#100 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 00:58

ενα καναλι που να δειχνει 24/7 anime νομιζω για αρχη ειναι ψιλοδυσκολο...
ομως δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα οταν ημουν μικροτερος ειχε σαφως περισσοτερα anime η tv...
οποτε 8α πρεπε να αρχισουν να βαζουν πιο πολλα τα πρωινα(σαβ/κου η μη)...για αρχη...

Η αλήθεια είναι ότι πιο παλιά είχε περισσότερα anime(και cartoon γενικά) και πολύ καλά από άποψη ποιότητας.Ένα μικρό δείγμα: Dragonball,GI:Joe,Saber Rider,Sailor Moon,Thundercats,Plawres Sanshiro και η λίστα δεν τελειώνει.Τα σημερινά παιδιά τι θα έχουν να θυμούνται μετά από 5-10 χρόνια;Τo Yu-Gi-Oh και τα Pokemon;Δυστυχώς έχει χαλάσει πολύ η τηλεόραση.Αν έδειχνε ακόμα τέτοια anime/cartoon ίσως να ξανάρχιζα να βλέπω τηλεόραση.Το τελευταίο 6άμηνο την έχω κόψει σχεδόν.Ταινία έχω να δω κανά χρόνο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#101 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 01:30

Phm αν γίνει αυτό που λες στο spoiler σου τότε θα βάλω οποσδήποτε ψηφιακή για να τα βλέπω. Αχ μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο.

Μάλλον οι προσευχές μας εισακούστηκαν. :adorexu7:

Jiraiya σε όσα κινούμενα σχέδια αναφέρεσαι συμφωνώ πέρα από το GIJOE, Προσωπικά για μένα είναι άθλιο.

#102 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 04:36

Definitely, είναι μια καλή αρχή. Το κέρατό μου, πάλι πρέπει να πάρω συνέντευξη...:hahaha:

kakarrot, που το διάβασες αυτό? Γράφει συγκεκριμένα για το FMA? Αν ναι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν είναι προϊον σύμπραξης με Funanimation ή αν πήγαν σε broadcaster. Αν ισχύει το πρώτο, θα έχουμε και καλή συνέχεια...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#103 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 09:05

www.ertdigital.gr

Παιδικό Πρόγραμμα. Σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με τρυφερούς, «αγαπησιάρικους» ήρωες, που μαθαίνουν στα παιδιά ιστορίες, αλλά και την ιστορία του κόσμου κλασικά παραμύθια και, πολύ σύντομα, σειρά κινούμενων σχεδίων από την Ιαπωνία, για εφήβους κάθε ηλικίας, που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις της μοντέρνας γραφής στα κόμικς

#104 tokyo pig

tokyo pig

Attorney at LoL

• Members
  • 52 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 12:40

Αν ναι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν είναι προϊον σύμπραξης με Funanimation ή αν πήγαν σε broadcaster. Αν ισχύει το πρώτο, θα έχουμε και καλή συνέχεια...

Πάντως όταν έπαιζε το alter one piece ήταν από άλλη πηγή (thank god) και όχι από funimation (ftou ftou makria apo mas)
Δημοσιευμένη  εικόνα
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#105 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.785 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2007 - 13:40

Αν ναι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν είναι προϊον σύμπραξης με Funanimation ή αν πήγαν σε broadcaster. Αν ισχύει το πρώτο, θα έχουμε και καλή συνέχεια...

Viva espania, κουβέϊτ κλπ χώρες:nosey:
rsrGbGx.gif