Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * - - 2 Ψήφοι

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#76 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2007 - 08:47

Ευτυχώς που έχουμε τον L και ανέβαζει λίγο το επίπεδο εδώ μέσα.
Αλλά ρε συ L πολύ κουλτούρα είσαι.

#77 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2007 - 10:47

οπως και στα κομικς υπαρχουν ατομα που δε βολευονται με οτι τους σερβιρει η βιομηχανια κομικς υπερρηρωων και διαβαζουν όχι και τοσο γνωστους τιτλους, όπως το ίδιο γινεται με το σινεμα οπου δεν υπαρχει μονο το Χολυγουντ, ετσι κατι αναλογο κανω και στο animation που κακως θεωρειται παρακλαδι του κινηματογραφου και ταινιες τύπου Shrek κερδιζουν Οσκαρ.

Τι να το κανω αν από τις εμπορικές μαλακίες της Δυσης περάσω στις εμπορικες μαλακιες της Ανατολης. Διαλέγω τα καλύτερα έργα και από τους δυο κοσμους και καταλαβαινω πως δεν υπαρχουν και μεγαλες διαφορες τελικα.

Δε χρειαζεται να μεταφερουν ενα βαθυ μηνυμα. Βλέπω και αυτά του Tex Avery ή του Ralph Bakshi.

δυστηχως υπαρχουν ατομα που νομιζουν πως animation περα της Αμερικης και της Ιαπωνιας δεν υπαρχει. Χαρακτηριστικα σε ενα irc καναλι ενα ατομο παραξενευτηκε οταν τυπογραφησα πως η Ανατολικη Ευρωπη έχει animation.

#78 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2007 - 13:26

νια έχει και μεγαλώσαμε και με αυτά άσχετα αν μερικοί τα ξεχνάνε.
Αλήθεια ξέρεις αν έχουν βγει σε animation οι ιστορίες του Jodorowski και Gimmenez?

#79 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2007 - 22:50

για τη σχεση του Jodorowsky με το κινηματογραφο δες εδω

http://imdb.com/name/nm0423524/

για τον Gimenez περαν του Heavy Metal δεν αναφερεται πουθενα.

αν σε ενδιαφερει παντως και ενα αλλο παραδειγμα περαν του Heavy Metal, ο Ralph Bakshi στην ταινια φαντασιας Fire and Ice συνεργαστηκε με τον γνωστο σχεδιαστή Frank Frazetta στον σχεδιασμο χαρακτηρων.

#80 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2007 - 08:58

Τρομερος ο Μπομπ...Αλλα δεν ειναι εκει το point αυτου του ποστ

Το μοναδικο μεσο το οποιο θα μπορουσε να κανει ενα καναλι 24/7 δεν ειναι ελευθερο.Η Nova θα μπορουσε να διαθεσει μια συχνοτητα της για κατι τετοιο.

Βασικα 24/7 ειναι πραγματικα πολυ.Αμα χασεις ενα επισοδειο bleach ας πουμε επειδη κοιμασαι τι θα κανεις?

Ενα 10ωρακι προγραμματακι ομως σε καναλι nova πραγματικα θα ητανε τουμπανο.Εχω σκεφτει πραγματικα να τους στειλω Ελληνικα foroum που ασχολουνται με το anime(+ να τους πω οτι υπαρχουνε και μερικες 1000δες που δεν εχουνε ιντερνετ)και να τους πως να ασχοληθουνε.

Βεβαια ουτε αυτο ειναι 100% λυση μιας και τη nova πρεπει να τη πληρωσεις...Αλλα...Ας δημιουργησει η Nova ενα τετοιο καναλι και ειστε ολοι καλεσμενοι σπιτι μου να βλεπουμε περεου:D:D:D:D
Μονο 2 πραγματα ειναι απεραντα:Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το 1ο

Τα τηλεφωνα τα αλεξιπτωτα και τα μυαλα δουλευουνε καλυτερα οταν ειναι ανοιχτα

George Afroudakis:1000 goal στην Α εθνικη...keep walking

#81 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2007 - 23:50

Τρομερος ο Μπομπ...Αλλα δεν ειναι εκει το point αυτου του ποστ

Το μοναδικο μεσο το οποιο θα μπορουσε να κανει ενα καναλι 24/7 δεν ειναι ελευθερο.Η Nova θα μπορουσε να διαθεσει μια συχνοτητα της για κατι τετοιο.

Βασικα 24/7 ειναι πραγματικα πολυ.Αμα χασεις ενα επισοδειο bleach ας πουμε επειδη κοιμασαι τι θα κανεις?

Ενα 10ωρακι προγραμματακι ομως σε καναλι nova πραγματικα θα ητανε τουμπανο.Εχω σκεφτει πραγματικα να τους στειλω Ελληνικα foroum που ασχολουνται με το anime(+ να τους πω οτι υπαρχουνε και μερικες 1000δες που δεν εχουνε ιντερνετ)και να τους πως να ασχοληθουνε.

Βεβαια ουτε αυτο ειναι 100% λυση μιας και τη nova πρεπει να τη πληρωσεις...Αλλα...Ας δημιουργησει η Nova ενα τετοιο καναλι και ειστε ολοι καλεσμενοι σπιτι μου να βλεπουμε περεου:D:D:D:D

ωραιος ο Μπομπ μπροστα στην τωρινη φουρνια, αλλά άν έχεις μεγαλώσει με σειρές όπως Peanuts, Garfield, Ροζ Πανθηρα και τις καλες σειρες του 80 γενικά, ακομα και από Ντισνευ και WB, ο Μπομπ δεν πιανει μια.

Δεν πέρνουμε ισπανικη υπηκοοτητα καλύτερα;

Τι Nova και κουραφέξαλα;

Δειτε εδώ: Η TVE 2, δηλ. η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της Ισπανίας, ξεκινά τη σειρά Blood+ τον Απριλιο σε βραδινή φυσικά προβολη. Είπαμε από animation, έστω και εμπορικό, είναι άσχετοι εδώ.

http://www.animangaweb.com/noticias.php?idn=5289&clase=1

#82 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2007 - 06:08

Το κέρατό μου μέσα...και να σκεφτείς πως πιτσιρικάδες τα βλέπαμε 5-5 τα anime....><

Πάντως, dont despair, πήρα μια συνέντευξη τον Μάρτη από τον Παναγόπουλο (ΕΡΤ ~ καταραμένο μεταπτυχιακό) και θα ήταν σχετικά θετικός σε μια κίνηση....προφανώς, αν και άλλα έλεγε, η Δρούζα τρώει πολύ περισσότερα λεφτά από ότι θα μπορούσε η κρατική τηλεόραση να διαθέσει για animation...more info soon....:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#83 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2007 - 13:36

Πάντως είμαι σε ένα site και εκεί όλοι οι ισπανόφωνοι με anime ασχολούνται.

#84 tokyo pig

tokyo pig

Attorney at LoL

• Members
  • 52 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2007 - 13:57

δυστηχως υπαρχουν ατομα που νομιζουν πως animation περα της Αμερικης και της Ιαπωνιας δεν υπαρχει.

Να μην ξεχνάμε και το απίστευτο Les Triplets de Belleville.
Δημοσιευμένη  εικόνα
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#85 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.785 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2007 - 17:55

Να μην ξεχνάμε και το απίστευτο Les Triplets de Belleville.

x2

Αν και αμερικάνικο τσεκάρετε και το Waking Life, κανονική ταινία που την μετέτραψαν σε σουρεαλιστίκο animation, ίδια τεχνολόγία χρησιμοποιεί και το
A Scanner Darkly
:shutup:

ps: ξέρω ξέρω off topic :P
rsrGbGx.gif

#86 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2007 - 23:41

x2

ps: ξέρω ξέρω off topic :P

αν σχετιζεται με animation, καθολου

#87 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2007 - 10:08

Βασικά αν θέλετε να προτείνετε άλλες animation ταινίες θα σας παρακαλούσα να το κάνετε στο ανάλογο thread που έχει κάνει ο L και είναι καλό να γράφεται ενα review αν θέλετε, έτσι θα μπορούν όλοι να μαθαίνουν και για τα υπόλοιπα animation.

#88 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2007 - 19:59

Δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε γιαπωνεζικα (σσ.κομικς) στην Ελληνικη αγορα,γιατι ειναι πολυ μικρο το κοινο.Γενικα για τα κομικς,οχι ειδικα για τα μανγκα.Καποια στιγμη που εγιναν επαφες και ακουσαν οι Ιαπωνες τον αριθμο των αντιτυπων που θα τυπωνονταν-τους ειπαν 5000,πολυ περισσοτερο απο το πραγματικο νουμερο-,εβαλαν τα γελια.Δεν ειναι ουτε το 1/10 απ'οσα δινουν για promotion,δωρεαν.Στην πραγματικοτητα το κοινο των κομικς στην Αθηνα δεν ξεπερνα τα 2000 ατομα.

Απο συνεντευξη της Μυρτως Τσελεντη* στη σημερινη LIFO.

*Οπου Μυρτω Τσελεντη,συγγραφεας του βιβλιου 'Manga:Φαντασια και πραγματικοτητα',εκδοσεις Αιγοκερως.

ΥΓ.1.Το παρον ποστ ειναι αφορμη για συζητηση,οχι διαφημηση.

#89 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.433 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2007 - 22:07

Πράγματι η κατάσταση είναι λίγακι χάλια αφού το κοινό δεν είναι και πολύ μεγάλο και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά των manga.
Επιπλέον με την έξαρση του internet στην Ελλάδα πλέον ανοίγει και η online αγορά, στην οποία βρίσκεις συνήθως φθινότερα πράγματα από ότι τα βρίσκεις στα μαγαζιά.
Βέβαια η κίνηση που αναφέρεται θεωρώ ότι εννοεί πως τα manga (και γενικά τα γιαπωνέζικα comics) που είχαν σκοπό να φέρουν στην Ελλάδα θα τα μετέφραζαν στα ελληνικά και θα ήταν πιο προσιτά στο ελληνικό αγοραστικό κοινό, εν αντιθέση με τις αγορές μέσω internet από άλλες χώρες όπου το πιο πιθανό είναι να τα βρούμε στα αγγλικά.

Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#90 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2007 - 22:50

Απο συνεντευξη της Μυρτως Τσελεντη* στη σημερινη LIFO.

*Οπου Μυρτω Τσελεντη,συγγραφεας του βιβλιου 'Manga:Φαντασια και πραγματικοτητα',εκδοσεις Αιγοκερως.

ΥΓ.1.Το παρον ποστ ειναι αφορμη για συζητηση,οχι διαφημηση.

Αυτό το βιβλίο που λες το είδα σήμερα στην Fnac. Δεν του έδωσα και πολλή σημασία γιατί θα μου έκανε spoil δίαφορα ανίμε και μάνγκα που έχω σκοπό να δω (κατεβασμένα είναι και περιμένουν την σειρά τους :bleh: ). Αλλά είναι μία καλή κίνηση που υπάρχει ένα τέτοιο βιβλίο, ίσως αυτό να γίνει αφορμή να γίνει πιο γνωστός ο κλάδος των μάνγκα.

Και το πιο συμαντικό είναι γραμμένο από έλληνα συγγραφέα και όχι μετάφραση από ξένο. Για μένα παίζει μεγάλη σημασία αυτό γιατί δείχει ότι σοβαρά άτομα ασχολούνται με αυτό το θέμα και δεν το θεωρούν για τα παιδιά όπως πολλοί έλληνες.

Και πάω να διαβάσω την LIFO κατά τύχη την πήρε η μητέρα μου σήμερα και για δες θυσαυρό που κρίβει. Μάλλον πρέπει να ρίχνω καμιά ματία σε εφήμεριδες που και που. Πότε δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις όπως τώρα.

Και έλεος έκθεση ιδεών έγραψα. :)