Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#436 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 January 2008 - 01:31

αν παντως ερθει καποιος κουλτουριαρης και σας τη πει η σας προσβαλλει που βλεπετε anime τοτε μπορειτε σε μια τετοια περιπτωση και μονο να απαντησετε οπως ενας μετρ της ελληνικης ηθοποιιας -υπαρχει προβλημα ?
YouTube - KOSTAS TSAKONAS-THE CINDY CROWFORD MATTER

αλλη δουλεια δεν ειχαν να προσβαλλουν τα γουστα του θεατη που βλεπει Naruto και νομιζει πως ολλοι οι αλλοι ειναι ασχετοι απο anime (λες και κανενας Ελληνας δεν εχει δει τον Καπτεν Χαρλοκ)

μου φαινεται το αναποδο γινεται μιας και οποιος βλεπει κατι εξεζητημενο ή παραγκωνισμενο θεωρειται κουλτουριαρης χωρις να ειναι και τον κοροιδευουν

ενω αν βλεπεις τα γνωστα θεωρεισαι δικος μας....

#437 nightwatcher

nightwatcher

Anime Newbie

• Members
  • 32 posts

Posted 28 January 2008 - 01:55

αν το νομιζει οτι ολοι οι αλλοι ειναι ασχετοι απο anime παει σε μενα μαλλον εσυ λαθος καταλαβες-νομιζεις και οντως καποιοι αλλη δουλεια δεν εχουν τη λενε σε οσους βλεπουν anime και δεν εχουν δει ολοι καπτεν χαρλοκ σε πληροφορω
και αναφερομαι σε υπαρκτο παραδειγμα σε πλαισια πλακας παντα,αν ο τροπος μου δεν αρεσε δε το ξανατοποθετω ετσι και στη τελικη σβηστε το
και το να βλεπεις anime βεβαιως δε σε κανει κουλτουριαρη,απλα σημαινει οτι γουσταρεις το συγκεκριμενο ειδος κινουμενων σχεδιων,απο ποτε τα κινουμενα ειναι κουλτουρα οπως την εννοουν οι περισσοτεροι?
οσον αφορα τον χαρλοκ το τελευταιο που ακουσα για αυτον απο ψαγμενο σε εισαγωγικα με κινηματογραφο και τα ρεστα ατομο ηταν -τι ειναι αυτος κανα μπαζο emo?ετσι για να ξερουμε σε τι υποληψη εχουν τα anime και ποσο ασχετοι ειναι οχι και λιγοι σε πληροφορω και σε κατι τετοιους παει το σχολιο μου γιατι εχω βαρεθει το κολλημενο τους μυαλο

#438 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 January 2008 - 16:02

εχει και κουλτουριαρικα κινουμενα σχεδια και κουλτουριαρικα ανιμε , αν και ειναι σχεδον αγνωστα, μιας και οι fansubbers δε ρισκαρουν να μεταφραζουν κατι που δεν ασχολειται κανεις. Ειναι τα λεγομενα εργα του ανεξαρτητου χωρου

δε νομιζω να ειναι τελειως ασχετοι ολοι, απλα τα καινουργια anime δεν τους εκφραζουν

Πολλοι πχ προτιμουν τις παλιες σειρες που βλεπαν μικροι (την προαναφερθεισα, Διαστημοπλοιο Αργώ, Υποβρυχιο Κεραυνος, Robotech, Οδυσσεια, Καντυ, Χαιντι κλπ) και δεν εχουν ορεξη να βλεπουν τις δεκαδες καινουργιες μετριες σειρες. Οποτε πιο ευκολο θα ηταν για αυτους που εχουν πορωση με τα ανιμε να δουν τις παλιες σειρες ωστε να πλησιασουν ευκολοτερα τους μεγαλυτερους σε ηλικια ή ασχετους.

για αυτο και μεταξυ των ανιμαδων οπως βλεπεις υπαρχουν διαφορες

#439 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 January 2008 - 17:10

εχει και κουλτουριαρικα κινουμενα σχεδια και κουλτουριαρικα ανιμε , αν και ειναι σχεδον αγνωστα, μιας και οι fansubbers δε ρισκαρουν να μεταφραζουν κατι που δεν ασχολειται κανεις. Ειναι τα λεγομενα εργα του ανεξαρτητου χωρου

δε νομιζω να ειναι τελειως ασχετοι ολοι, απλα τα καινουργια anime δεν τους εκφραζουν

Συμφωνώ, αλλά όχι 100%... ισχύει μεν ότι η fansubbing κοινότητα έχει αγνοήσει επιδεικτικά αμέτρητους αξιόλογους τίτλους του παρελθόντος, αλλά ακόμα και σήμερα βγαίνουν ενδιαφέροντα anime τα οποία δυστυχώς έχουν την ίδια μοίρα.

Ακολουθεί (όχι και τόσο) τυχαίο παράδειγμα. Το Porfy No Nagai Tabi, φετινό anime παραγωγής Nippon Animation (= εγγύηση, μας έχει δώσει ων ουκ έστι αριθμός αξιόλογα anime) δεν το έχει αναλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ fansubber. Κατεβάζω raws και ό,τι καταλάβω. Από την άλλη, το Spice And Wolf, του οποίου το μόνο ατου μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι το fanservice, το έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής ΕΞΙ και αυξάνονται. Ε, όταν βλέπεις και πέφτουν σαν τις μύγες στα loli animu και παραμελούν κάποια διαμάντια, είναι να μην εκνευρίζεσαι;

Θα μου πει κανείς "Και ποιος είσαι εσύ που θα πεις στους fansubbers τι θα μεταφράσουν; Τράβα μάθε ιαπωνικά, να βλέπεις raws". Από τη μία, δεν είμαι ο μόνος anime fan στον κόσμο που δεν ξέρει ιαπωνικά, από την άλλη, κάποια anime είναι τόσο παραμελημένα που ούτε raws δεν βρίσκεις (try searching for Noramimi).

Πάντως έχουμε ξεφύγει ελαφρώς. Το θέμα είναι ο περίγυρός μας που δεν έχει ιδέα από anime. Αφού πρώτα μάθει τι είναι anime, τότε συζητάμε μαζί του για το τι είναι αξιόλογο και τι όχι. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#440 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 January 2008 - 20:12

ακριβως. Ενω ο ρολος των fansubs θα επρεπε να ειναι να κανουν τα ανιμε γνωστα ξεκινοντας απο τα παλια ή τα δυσεύρετα στο εκτος Ιαπωνιας κοινο, επιδιδονται σε εναν ανταγωνισμο ποιος θα βγαλει τις περισσοτερες εμπορικες σειρες, ακομα και οταν εχει βγει επισημο DVD. Τι fansub, τι DVD-rip δηλαδη. Γινεται μια σειρα γνωστη στην Ιαπωνια, γινεται την ιδια στιγμη γνωστη εκτος και μολις βγει το DVD εκτος ο κοσμος την παρατα μιας και την ειδε δωρεαν και ασχολειται με το anime της επομενης χρονιας.

Θα μου πεις δεν εχουν ολοι την οικονομικη πολυτελεια αλλα μπορεις να βρεις και σειρες με 10-15 ευρω οποτε αξιζει να δωσεις κατι.

Το Porfy No Nagai Tabi, φετινό anime παραγωγής Nippon Animation (= εγγύηση, μας έχει δώσει ων ουκ έστι αριθμός αξιόλογα anime) δεν το έχει αναλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ fansubber

εδω το "Les Miserables" με το ζορι το μεταφραζουν. Αν βγει DVD ( προφανως στα Γαλλικα ) σε λογικη τιμη θα ειναι στη λιστα μου. Απο εκει καταλαβαινεις πως δυστηχως τα γουστα μας ανηκουν στην μειοψηφια.

To Piano no Mori βλεπω σου αρεσε...αντε να το μεταφρασουν να το δω και εγω μιας και το μανγκα ηταν αρκετα καλο, οπως και το ανιμε Hanada Shonen-shi

#441 nightwatcher

nightwatcher

Anime Newbie

• Members
  • 32 posts

Posted 28 January 2008 - 21:01

Πολλοι πχ προτιμουν τις παλιες σειρες που βλεπαν μικροι (την προαναφερθεισα, Διαστημοπλοιο Αργώ, Υποβρυχιο Κεραυνος, Robotech, Οδυσσεια, Καντυ, Χαιντι κλπ) και δεν εχουν ορεξη να βλεπουν τις δεκαδες καινουργιες μετριες σειρες. Οποτε πιο ευκολο θα ηταν για αυτους που εχουν πορωση με τα ανιμε να δουν τις παλιες σειρες ωστε να πλησιασουν ευκολοτερα τους μεγαλυτερους σε ηλικια ή ασχετους.

για αυτο και μεταξυ των ανιμαδων οπως βλεπεις υπαρχουν διαφορες

δεν εχεις και αδικο ετσι οπως το θετεις,συμφωνω μαζι σου

#442 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 posts

Posted 06 February 2008 - 21:26

Η μανα μου, μου λεει που και που αλλα της το κοβο σιγα σιγα γιατι τσατιζομαι και θα τις παρει ο διαολος τον πατερα!!!!χιχιχιχιχιχι
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#443 Archangel

Archangel

Αρχαίος

• Members
  • 462 posts

Posted 13 February 2008 - 10:34

Η μανα μου, μου λεει που και που αλλα της το κοβο σιγα σιγα γιατι τσατιζομαι και θα τις παρει ο διαολος τον πατερα!!!!χιχιχιχιχιχι

Από ότι βλέπω εκτίμας πολύ τον παππού σου.:P

Τέσπα παιδιά μου φαίνεται το είχα ξαναπει αλλά θα το ξαναπω.
Με τι ασχολούμαστε και τι μας αρέσει είναι καθαρά δικός μας λογαριασμός και κανενός άλλου, εφόσον δεν τους ενοχλούμε.
Τις προάλλες για παράδειγμα έδειχνα την φιγούρα του Deathscythe σε έναν φίλο μου και μπαίνει ο πατέρας μου και βλέπει φιγούρες(Kadaj, Wing-Zero, Saber) και ρωτάει πότε τα πήρες αυτά?Τα είχα του κάνω.Και έκανε γκριμάτσα.Δεν με ενδιαφέρει τι λέει.Εφόσον δουλεύω και βγάζω χρήματα τα κάνω ότι θέλω.
Μην δίνετε σημασία.Όσοι είστε στο σχολείο να ασχολείστε αλλά με μετρο.Το σχολείο είναι πιο σημαντικό(είσαι δεν είσαι καλός/ή μαθητής/ρια).
You can't outran death....BUT you can make the bastard work for it

http://daitenshi-manga.blogspot.com/

#444 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 13 February 2008 - 16:34

Χε χε, με τη μάνα μου είχαμε δει όλο το καμπαμαρού μαζί, και μπορεί και ξεχωρίζει κάποιους χαρακτήρες ή τουλάχιστον από ποιά σειρά είναι :nod: (Ντρέικ, από το ελληνικό ουαν πίς, Πίκολο και Μπου από Ντράγκονμπαλ, Σαίλορμουν κλπ)
Φυσικά είμαι πλέον σε μια ηλικία που δεν ασχολήται πλέον με το τι βλέπω και γιατί.
Τώρα οι φίλοι μου. Κάποιοι λίγοι βλέπουν άνιμε, και για αυτούς είναι φυσιολογικό που βλέπω και γω. Κάποιοι άλλοι δεν πολυνοίαζονται, απλός ξέρουν ότι μου αρέσουν τα "κινέζικα" παιδικά, και το σέβονται. Αλλά συνήθως δεν το αναφέρω, επειδή ξέρω ότι σε όποιους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ, θα φανεί τουλάχιστον περίεργο. Μια δυο περιπτώσεις τους έκανε εντύπωση, αλλά τις περισσότερες εισπράτεις αρνητικά σχόλια. Υπάρχει και η άλλη ομάδα φυσικά, που το παίζουν ψαγμένοι και θεωρούν το άνιμε μ@λ@κίες, γιατί εκείνοι μικροί έβλεπαν τα σωστά παιδικά (Τρανσφόρμερς, κλπ). Αλλά η πλάκα είναι ότι βλέπουν τα μεϊνστριμ άνιμε και εκείνοι!!! Απλός δεν ασχολούμαι μαζί τους.

#445 neo

neo

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 15 February 2008 - 20:40

Ωχ πονεμενη ιστορια

Εχω φαει το απιστευτο κραξιμο απο διαφορα ατομα τα οποια θεωρουν τα anime μ......ς και για παιδια επειδη ειναι ζωγραφισμενα στο χερι ελεος δλδ.Και εκει που τους λες οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα σου λενε <μα εισαι 18 χρονων και αυτα τα εβλεπες οταν ησουν 4 δεν θα μεγαλωσεις ποτε>>και γενικα εχουν την αισθηση οτι το να βλεπεις κινουμενα ειναι κακο

#446 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 15 February 2008 - 22:53

σε βλεπουν στο κρεβατι να βλεπεις anime και σου λενε : παλι παιδικα βλεπεις???? ενω εσυ βλεπεις hellsing η κανα Claymore με σφαγες και παντου αιμα (τυχαια παραδειγματα) και μετα πετανε και ενα : φανταζομαι τα γιαπονεζικα καλυτερα απο τα ελληνικα τα ξες πια, τι εισαι μορο για να βλεπεις ακομη τετοια???
:madtodeath: :madtodeath: :madtodeath: :madtodeath: :madtodeath: :madtodeath:

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr

#447 virgikil

virgikil

Starting...

• Members
  • 22 posts

Posted 15 February 2008 - 23:49

εγω με τη μανα μου οτι ανιμε με βλεπει να βλεπω μου λεει:ρεεε ολοκλιροσ αρκουδος ακομα σον γκοκου βλεπεισ???αν και πανε χρονια τον θιματε.ενα μπραβο το αξιζει!!

#448 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 16 February 2008 - 00:16

Αποφασισα μια μερα να κανω ολονυχτια... Ξυπναει ο πατερας μου να παει στο μπανιο κ επειδη το ειχα τερμα ενταση (το δωματιο μ ειναι μακρια απο εκει κοιμουνται) ακουει τα japanese... Ερχεται μεσα κ το τι ακουσα δεν λεγετε, μου επεσαν τα μαλλια! ''Καλα ρε 17 χρονων μαντραχαλος καθεσαι κ κοιτας παιδικα? Αντε βγες εξω καμια βολτα να βρεις καμια γκομενα κ αστα αυτα'' (3κ30 τα μεσανυχτα παντα). Κ συνεχεια το πρωι. Δεν ειχα κοιμηθει ακομα κ ακουω τους γονεις μου να συζητανε, ''ο παυλος γιατι ειναι κουρασμενος τον τελευταιο καιρο?'' '' γιατι καθεται μεχρι το πρωι και κοιταει κατι βλακιες ιαπωνικα!''
Κ πολλα αλλα... απλα οταν μπαινει στο δωματιο καποιος οταν βλεπω ανιμε παταω pause... Ποτε δεν βλεπω οταν ξερω οτι εχει κινηση. Ευτυχως που με αφηνουν απολυτα ελευθερο απο την 6η δημοτικου κ δεν μου απαγορευσαν τπτ :hehe:

Καταρχας ενα μεγαλο μπραβο στον NoRdoXXX για το φοβερο topic...επρεπε να συζυτηθει κι αυτο το θεμα...

Ο πιο κοντινος στην κατασταση μου,μου φανηκε ο Dark Tranquility...με την διαφορα οτι ναι μεν πολλες φορες ξενυχταω με ανιμε κ τυχαινει να μπαινει ο πατερας μου στο δωματιο μου βραδιατικα(pause ftw!) αλλα οι γονεις μου δεν γνωριζουν την διαφορα μεταξυ ανιμε κ cartoon...δεν ξερουν γενικα την υπαρξη των ιαπωνεζικων κινουμενων σχεδιων με το ονομα ανιμε...οποτε με ρωτανε τι βλεπω/κανω στο pc στο δωματιο μου τους λεω οτι βλεπω ταινιες/κανω ιντερνετ(που πολλες φορες ειναι αληθεια γιατι ειμαι κ cinefil)...

τα σχολια ειναι παρομοια με τους υπολοιπους.."σπαταλας την ζωη σου μπροστα σε μια οθονη,βγες εξω να δεις την πραγματικη ζωη" κτλ ..αν κ πρεπει να παραδεχτω οτι τα κανονικα βρισιδια(γαιδαρε,μωρο κτλ) ειναι πολυ περιορισμενα
(ευτυχως)...

απο φιλους/συγγενεις μονο ο αδερφος μου ξερει οτι βλεπω(δεν βλεπει αυτος)αλλα ψιλοαδιαφορει ενω κανενας απο τους φιλους μου δεν το ξερει γιατι,καθως γνωριζω οτι αυτοι δεν βλεπουν,προτιμο να αποφυγω σχολια...:D

Εγω ενα αλλο σκεφτομαι παντα...οταν μεγαλωσουμε εμεις κ με το καλο γινουμε γονεις,θα 'μαστε τοσο "open minded" οσο νομιζουμε οτι θα 'μαστε ή θα γινουμε σαν τους γονεις μας κ θα περιοριζουμε/σχολιαζουμε τους γιους μας που βλεπουν ανιμε κ γενικα χρησιμοποιουν πολυ pc?

#449 neo

neo

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 16 February 2008 - 02:04

Εγω ενα αλλο σκεφτομαι παντα...οταν μεγαλωσουμε εμεις κ με το καλο γινουμε γονεις,θα 'μαστε τοσο "open minded" οσο νομιζουμε οτι θα 'μαστε ή θα γινουμε σαν τους γονεις μας κ θα περιοριζουμε/σχολιαζουμε τους γιους μας που βλεπουν ανιμε κ γενικα χρησιμοποιουν πολυ pc?

Αυτο το εχω σκεφτει και εγω.Σε αυτα που ενοχλουσαν εμας στην αντιστοιχη ηλικια δεν θα λεμε τπτ αλλα στα νεα αγνωστα δεδομενα του προσεχους μελλοντος (νεα μοδα,διαφορετικες ασχολιες κλπ) εκει θα γινουμε σαν τους γονεις μας 100%

#450 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 16 February 2008 - 02:17

Κι εγώ το σκέφτομαι αυτό μερικές φορές.Γαμώτο δε θέλω να καταλήξω και εγώ έτσι.Το κακό είναι ότι πιστεύω ότι γενικά θα είμαι πολύ αυστηρός σαν γονιός και δε θα αφήνω τα παιδιά μου να πάρουν ανάσα.(παρόλο που οι γονείς μου είναι αρκετά ελαστικοί)Βέβαια δε ξέρω ίσως τελικά να μη συμβεί τίποτα από τα παραπάνω.

Posted Image