πάντως δεν ειναι η πρωτη σειρα για ενηλικες που συμμετεχουν και Ελληνες δημιουργοι. Μονο που προβληθηκαν στο εξωτερικό και γνωρισαν επιτυχια παντου.
Προφανώς, και όχι μόνο. Έχω πάει σε 2-3 animation festivals και έχω δει έργα ελλήνων δημιουργών (μην μου ζητήσετε ονόματα) τα οποία ήταν πολύ ωραία. Επίσης, κρίνοντας από τα ελληνικά κόμιξ, υπάρχει μπόλικο χιούμορ και καλή σάτυρα στους Έλληνες δημιουργούς. Όλα αυτά όμως τα βλέπεις αν ασχολείσαι, η τηλεόραση είναι αλλιώς. Θα το δει ο κάθε άκυρος (λογικά), σε μερικούς θα αρέσει, άλλους όχι, αλλά γενικά ο στόχος: να δει κι η Ελλάδα λίγο animation, θα επιτευχθεί, ανεξάρτητα της ποιήτητας της σειράς.
Για τις αναφορές μόνο λίγο ανησυχώ που είναι πιο συγκεκριμένες (σε εμάς τους καμένους όπως ανέφερε κι ο Kenny [ο οποίος πέθανε στο προηγούμενο post]) και όχι μόνο δεν θα τις καταλάβουν πολλοί αλλά ίσως να τους ξενερώσουν κι όλας. Ξέρω πολλά άτομα που δεν έχουν δει Matrix, Star Wars κ.α. και από προσωπική εμπειρία, όταν δεν καταλαβαίνουν (ή καταλαβαίνουν ότι αναφέρεται σε μια ταινία που τους είναι αδιάφορη) νιώθουν ότι η σειρά δεν απευθύνεται σε αυτούς. Και λογικό είναι, θα πει ο άλλος: -Και τι είναι το Star Wars, και γιατί εγώ θα πρέπει να το έχω δει, και εντέλει γιατί να με ενδιαφέρει μια σειρά, που είναι και cartoon, που αναφέρεται σε τέτοιες "μπαρούφες".
(σαν να ακούω τους συγγενείς μου...)