Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ουκ Αν Λάβοις Παρά Του Μη Έχοντος (ελληνική animated σειρά στο MEGA)


  • Please log in to reply
296 replies to this topic

#46 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 September 2010 - 17:08

Tα φραουλόπουλα. Στα οποία μας κόστισε το φραουλόπουλο αηδόνι.

too slow

#47 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 19 September 2010 - 17:09

I mean ας το σκεφτούμε λιγάκι. Είναι ok να ακούει κάθε παιδάκι σε αυτή τη χώρα στίχους όπως:

"Θέλω μόνο το κορμί σου, μμμμμ γδύσου"
"Κι όταν εργάζεσαι ούτε φαντάζεσαι τι κάνω μόνη μου μες στο σαλόνι μου"
"νταραμπανταμ sex νταραμπανταμ sex " (ένα της Κοκκίνου νομίζω κάπως έτσι πάει)

ΑΛΛΑ οι γονείς να ανησυχούν για τα μηνύματα που περνάει η μπεμπε Λιλή

Είναι ok να υπάρχουν σειρές που προάγουν την ανορεξία στα νεαρά κορίτσια, το μίσος, την ομοφοβία, τη βλακεία και όλα αυτά να επικροτούνται από όλους αυτούς που έχουμε κατσικώσει πάνω από τα κεφάλια μας να μας λένε τι είναι ηθικό και τι όχι, ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή παιδεία και επανειλλήμένως αποφαίνονται για πράγματα που δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο...


Πω ρε φίλε!:hihi2::cry5:

Τι χανω που δεν έχω τόσα χρόνια τηλεόραση. Για αυτό όποτε βρίσκω καμία κολλάω και γελάω μόνος μου σαν το σεληνιασμένο!:rofl:

Λοιπόν τέλος πρέπει να αρχίσω να ξαναβλέπω, για να καταλαβαίνω τα αστεία στο "Ουκ αν..." δεν γίνετε αλλιώς!

Περισσεύει σε κανέναν καμία; έστω και ασπρόμαυρη με σεμαδάκι! :D


Υ.Γ. Ήταν αναπόφευκτο ότι θα καταλήξει καπως έτσι η κουβέντα. έτσι κι αλλιώς όποιος βλέπει κάτι λίγο πιο εναλλακτικό σε αυτή τη χώρα αντιμετωπίζεται κάπως. εχει να γίνει τώρα...

stasou%2520mygdala.jpg


#48 Getekid

Getekid

    Apprentice Human

  • Members
  • 251 posts

Posted 19 September 2010 - 17:56

Η πλάκα είναι ότι πριν σχεδόν μια βδομάδα λέγαμε με ένα φίλο μου ότι το ελληνικό animation υπάρχει μόνο underground κι οτί στην τηλεόραση δεν υπάρχει τίποτα. Και να το:burningbe3:.

Πέραν του ότι η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα τα σπάει, αυτή είναι όντως μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα κι όχι μόνο για τους λόγους που είπατε.
Είναι η πρώτη ΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ANIMATION που παίζεται σε ελληνικό κανάλι. Ίσως επιτέλους καταφέρουμε να σπάσουμε την προκατειλημένη άποψη animation=παιδικό (μίκυ μάους)!!! Ίσως από δω και πέρα όταν λέμε: Βλέπω anime. να μην μας κοιτάνε με ένα μάτι: αυτός έχει κολήσει στην παιδική του ηλικία:zetsubou:.

Αυτό όμως ίσως να είναι και λόγος για παραπάνω κράξιμο όπως είπατε πριν. Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφτηκαν αλλά δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να βγαίνουν και να λένε:
"Αυτά τα κινούμενα σχέδια καταστρέφουν την παιδική αθωότητα και ό,τι την αντιπροσωπεύουν" ακριβώς επειδή δεν έχουν συνηθήσει σε PG και άνω animation.

Ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, ότι θα βρει κοινό και πάνω από όλα ότι θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλα animation projects να προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση.
Όλα έχουν τη μαθηματική τους προσέγγιση!!!
Posted Image

#49 Revan

Revan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 87 posts

Posted 19 September 2010 - 18:44

Posted Image

thanks for posting this

τηλεοραση βλεπω μονο καμια κυριακη κανενα αγωνα και αν, και ετσι πρωτη φορα ακουω γι' αυτη τη σειρα

btw ειδα στο trailer πως κοροιδευουν και τον κουτελα απο το twilight

I'm sold :Blissfull:

#50 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 19 September 2010 - 18:52

Να και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς τέτοιες σειρές δεν είναι εύκολο να μαντέψεις από το trailer αν θα αξίζουν ή όχι, αλλά σίγουρα θα κάτσω για να το παρακολουθήσω. Το που ελπίζω να μην συμβεί είναι να αρχίσουν μπηχτές για άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, συμβαίνει τόσο συχνά σε "σατυρικές" (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία) εκπομπές που έχει καταντήσει κουραστικό.
Posted Image

#51 Revan

Revan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 87 posts

Posted 19 September 2010 - 19:18

Κοίτα, zade, σ' αγαπώ, σ' εκτιμώ, αλλά τη στιγμή που στο MEGA τον ίδιο καιρό προβάλεται το ξέρασμα που λέγεται PATTY, μην περιμένεις να σε πάρει ο κόσμος στα σοβαρά μ' αυτό που έγραψες. Κάτσε σύγκρινέ τα μεταξύ τους and think about it. Εκτός κι αν όντως απλά το έγραψες για να ακουστείς edgy, οπότε... sorry, man, fail.

Κορίτσια και αγόρια, πάρτε το χαμπάρι, αυτή η σειρά είναι πέρα και πάνω από "μ' αρέσει - δεν μ' αρέσει". Είναι ιστορική στιγμή για την ελληνική τηλεόραση. Πρώτη φορά βλέπουμε ελληνική σειρά με computer animation. Και μόνο γι' αυτό... fuck yeah.


ΚΑΙ ΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΩΣΤΑ +1 ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

#52 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 19 September 2010 - 19:33

Ναι για μια και μοναδική φορά στα χρονικά αυτού του φόρουμ ο Kenny μιλάει σωστά.....
wtf man?

Posted Image


#53 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 September 2010 - 20:31

Είναι η πρώτη ΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ANIMATION που παίζεται σε ελληνικό κανάλι. Ίσως επιτέλους καταφέρουμε να σπάσουμε την προκατειλημένη άποψη animation=παιδικό (μίκυ μάους)!!! Ίσως από δω και πέρα όταν λέμε: Βλέπω anime. να μην μας κοιτάνε με ένα μάτι:


πάντως δεν ειναι η πρωτη σειρα για ενηλικες που συμμετεχουν και Ελληνες δημιουργοι. Μονο που προβληθηκαν στο εξωτερικό και γνωρισαν επιτυχια παντου.

Μια απο αυτες ειναι και η Crime Time:

http://www.youtube.com/user/futurethought

Ενας απο τους σκηνοθέτες ειναι και ο Νασος Βακάλης

http://www.imdb.com/name/nm0883368/

Ταλεντο εχουμε, παιδεια για animation δεν εχουμε....

Εδω το ελληνικο σινεμα χωλαινει, το animation θα τη γλιτωνε; Φευγουν στο εξωτερικο οι περισσοτεροι

#54 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 19 September 2010 - 20:41

Την περιμενω πως και πως την σειρα αλλα αν ειναι οπως φαινεται στο τρειλερ φοβαμαι πως θα την κοψουν πολυ συντομα.Αντε να αρχισω να βλεπω και εγω κατι στην ελληνικη τηλεοραση εκτος απο Λαζοπουλο και ραδιο αρβυλα...Επισης βλεπω οτι τις φωνες θα τις κανουν κορυφαιοι ηθοποιοι...
Posted Image

#55 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 19 September 2010 - 21:04

Κοίτα, zade, σ' αγαπώ,

Kι εγώ σ' αγαπώ @3μ& το Χριστό μου...

σ' εκτιμώ, αλλά τη στιγμή που στο MEGA τον ίδιο καιρό προβάλεται το ξέρασμα που λέγεται PATTY, μην περιμένεις να σε πάρει ο κόσμος στα σοβαρά μ' αυτό που έγραψες. Κάτσε σύγκρινέ τα μεταξύ τους and think about it. Εκτός κι αν όντως απλά το έγραψες για να ακουστείς edgy, οπότε... sorry, man, fail.


Κατ αρχάς δεν έχω ιδέα για την Patty που λες.Αν δεν την πόσταρες θα εξακολουθούσα να μην έχω ιδέα και θα ήμουν ευτυχισμένος.Κατά δεύτερον δεν βλέπω τηλεόραση εκτός από τις περιπέτειες που βάζει το ΣΤΑΡ (σιγκαλοβανταμοεϊδή) και κάπου κάπου καμιά καλή ταινία ,οπότε δεν έχω ιδέα σχετικά με το τι ετοιμάζουν τα κανάλια για τη νέα σεζόν.Το μόνο που ξέρω (και ουσιαστικά το έμαθα εδώ μέσα) είναι ότι αυτές είναι οι δύο «εναλλακτικές» προτάσεις του Μέγκα για τη χρονιά που έρχεται.Γι αυτό έγραψα ότι είναι πουλέν.
Δηλαδή ναι ,πιστεύω ότι το Μέγκα με αυτές τις δύο σειρές στοχεύει στο συγκεκριμένο κοινό του τηλεθεατή που θέλει κάτι παραπάνω από το περιστασιακό reality.Ε αυτό είπα.Ότι δεν είναι σειρές ευρείας κατανάλωσης.Δεν έκανα σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο.Απλώς τις ενέταξα (λανθασμένα ή όχι ,ο χρόνος θα δείξει) στην ίδια κατηγορία Και μην μου πείτε ότι το νησί στοχεύει στην τυπική νυκοκοιρά που βλέπει Μενεγάκη ,αν και πιστεύω ότι μπορεί να φανεί ελκυστικό ακόμα και σε αυτήν.

Κορίτσια και αγόρια, πάρτε το χαμπάρι, αυτή η σειρά είναι πέρα και πάνω από "μ' αρέσει - δεν μ' αρέσει". Είναι ιστορική στιγμή για την ελληνική τηλεόραση. Πρώτη φορά βλέπουμε ελληνική σειρά με computer animation. Και μόνο γι' αυτό... fuck yeah.


Και τα φραουλόπουλα ιστορική σειρά ήταν.Αλλά ήταν απελπιστικά χαζή.Επίσης ,είναι αρκετά δύσκολο να κάνει κανείς πετυχημένο χιούμορ.Ακόμα πιο δύσκολο να κάνει παρωδία και θέλει τεράστιο ταλέντο για να κάνει κάποιος σάτιρα.Εγώ από τα δύο trailer που έχω δει ,δεν βλέπω πετυχημένη σάτιρα.Βέβαια θα μου πεις σιγά τι είδες από τα trailer.Ενάμιση λεπτό είναι όλο κι όλο.Σωστά.Απλώς δεν θέλω να έχω ψευδαισθήσεις σχετικά με το τι να περιμένω.Σίγουρα θα το δω ,αλλά λέω ότι δεν δικαιολογεί το υπερβολικό hype που έχει δημιουργηθεί.

Αυτά.Μπορεί φυσικά και να δικαιώσει το hype της και (ευτυχώς) να έχω άδικο. θα δούμε όταν προβληθούν μερικά επεισόδια.

Μιας και ανέφερα επεισόδια ,ξέρουμε πότε βγαίνει το πρώτο;

#56 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 19 September 2010 - 21:15

trol mode on:
αραγε θα το πιασει καποιο funsub group?

on topic mode(sort of) on:
ουκ αν κρινεις παρα του μη βλεποντος!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#57 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 19 September 2010 - 21:20

Οκτώβρη λένε, ας ελπίσουμε να είναι αρχές. Πάντως εκπλήσσομαι που δε σου φάνηκαν καθόλου αστεία τα τρέιλερ, εγώ γέλασα αρκετά (αν και λόγω κολλήματος ίσως γέλαγα πιό πολύ αν ήταν στα Αγγλικά, λόγω συνήθειας και μόνο).
Πάντως δεν στοχεύουν στο ίδιο κοινό με τη νήσο. Το ένα είναι uber "ευαισθητοποιημένο" sobfest και το άλλο κάφρικη (ή wanna-be κάφρικη, όπως το πάρει κανείς) animated σάτιρα. Ακόμα και αν είναι για άτομα που δεν γουστάρουν τα ριάλιτι δεν μπορείς να τα βάλεις στο ίδιο καλάθι, δηλαδή οι μπάμιες και τα καρπούζια αν παρουσιαστούν ως εναλλακτικά την ντομάτας δεν μπορείς να πείς ότι είναι το ίδιο πράγμα.
Am i making sense? i wonder

Posted Image


#58 Whitelighter

Whitelighter

    WHT Apricorn

  • Members
  • 668 posts

Posted 19 September 2010 - 21:22

Το θέμα με αυτήν τη σειρά:
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι έρχεται computer animation.
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι έρχεται πρωτότυπου είδους σάτιρα για τα ελληνικά δεδομένα.
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι μπορεί να αποσυνδεθεί το animation από το «παιδικό».

Είναι ότι για πρώτη φορά βλέπουμε σε σειρά pop culture references πέρα από τις γνωστές, κουραστικές πλέον, αναφορές στην πολιτική πορεία της χώρας εμβόλιμα μέσα σε μια κωμωδία. Δε λέω ότι οι ταινίες του Tarantino, το Twilight και το Matrix είναι pop culture της Ελλάδας, αλλά έχουν γίνει τόσο γνωστά διεθνώς που ο μέσος νέος Έλληνας τις γνωρίζει, ίσως και ο μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνας. Για αυτό τον μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα ακόμη ακριβώς διότι: α) δεν κάνω παρέα με μεγάλους πέρα από τους γονείς μου β) μου φαίνεται ότι η τηλεόραση κλείνει τα μάτια σε μεγάλα γεγονότα/κυκλοφορίες ταινιών/βιντεοπαιχνιδιών και άλλων αμερικανικών συνηθειών παρ'όλο που αυτά έχουν μπει μια χαρά στη ζωή των νέων τουλάχιστον ανθρώπων.

Πείτε μου δηλαδή ειλικρινά. Σας έκανε εντύπωση περισσότερο το animation και καμιά shocking σκηνή που θα 'χει ή το ότι βάλανε τον Edward και τους Snoopy, Pluto, Λάσι και το σκυλί του Τεν-Τεν (αν κατάλαβα καλά); Μου θύμισε τελείως άλλο στυλ αστείων και πιστεύω αυτό είναι θετικό γενικά.

Posted Image

«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»


#59 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 19 September 2010 - 21:36

Το θέμα με αυτήν τη σειρά:
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι έρχεται computer animation.
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι έρχεται πρωτότυπου είδους σάτιρα για τα ελληνικά δεδομένα.
Δεν είναι μόνο η επανάσταση ότι μπορεί να αποσυνδεθεί το animation από το «παιδικό».

Είναι ότι για πρώτη φορά βλέπουμε σε σειρά pop culture references πέρα από τις γνωστές, κουραστικές πλέον, αναφορές στην πολιτική πορεία της χώρας εμβόλιμα μέσα σε μια κωμωδία. Δε λέω ότι οι ταινίες του Tarantino, το Twilight και το Matrix είναι pop culture της Ελλάδας, αλλά έχουν γίνει τόσο γνωστά διεθνώς που ο μέσος νέος Έλληνας τις γνωρίζει, ίσως και ο μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνας. Για αυτό τον μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα ακόμη ακριβώς διότι: α) δεν κάνω παρέα με μεγάλους πέρα από τους γονείς μου β) μου φαίνεται ότι η τηλεόραση κλείνει τα μάτια σε μεγάλα γεγονότα/κυκλοφορίες ταινιών/βιντεοπαιχνιδιών και άλλων αμερικανικών συνηθειών παρ'όλο που αυτά έχουν μπει μια χαρά στη ζωή των νέων τουλάχιστον ανθρώπων.

Πείτε μου δηλαδή ειλικρινά. Σας έκανε εντύπωση περισσότερο το animation και καμιά shocking σκηνή που θα 'χει ή το ότι βάλανε τον Edward και τους Snoopy, Pluto, Λάσι και το σκυλί του Τεν-Τεν (αν κατάλαβα καλά); Μου θύμισε τελείως άλλο στυλ αστείων και πιστεύω αυτό είναι θετικό γενικά.


α.α.τ.α.

Είναι κάτι εντελώς νέο για την Ελληνική τηλεόραση (ή για να κρατήσω μια πισινή· είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα σε αυτή την κλίμακα, ολόκληρη σειρά).

#60 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 19 September 2010 - 22:06

εχει να πεσει τρελη καφριλα, oh yea, αυτα ειναι, τι αλλο να ζητησουμε; Αυτο το greek south park πρεπει να τα σπαει, η μακακια ομως ειναι οτι θα το παιζουν αργα στην tv λογω βρισιας. Και ολο αυτο το προστιχο ξερετε. Ενα μοβ τετραγωνακι θελει ;)

ezgif.com-resize.gif