Καταρχας ωραία συζήτηση...
Κατα δεύτερον, πολλοί λέτε σωστά πράγματα με λάθος τρόπο...Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις...Δηλαδή. Ωραία τα λες Λευτέρη μου ότι το απαγορευμένο είναι μεγαααααάλο κίνητρο και είναι ένας από τους λόγους που κάποιος θα κάνει ναρκωτικά αλλά ξεχνάς την ίδια στιγμή άλλους λόγους για τους οποίους κάποιος θα τα κάνει. Πολύ απλά θα πω την ευχαρίστηση. Ξεχνάτε ορισμένοι ότι τα ναρκωτικά κάποιος δεν τα κάνει αποκλειστικά και μόνο για να δείχνει cool στην παρέα επειδή κάνει κάτι παράνομο, αλλιώς όλοι οι έφηβοι θα έκλεβαν και θα βίαζαν γιατί και αυτό παράνομο είναι

. Τα ναρκωτικά είτε το θέλουμε είτε όχι προσφέρουν ευχαρίστηση. Απατηλή ψευδαίσθηση ίσως αλλά ευχαρίστηση.
Και επειδή δεν μου αρέσει να βγάζω την ουρά μου απέξω, σαν παιδί και εγώ σε ηλικία 22 χρονών,
ξέροντας πολύ καλά τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, με αρκετό μυαλό μέσα στο κεφάλι μου, έχοντας ξεπεράσει την rebelious φάση εδώ και πολλά χρόνια όταν είχα πάει Ολλανδία
που δεν είναι παράνομο άρα δεν με γοήτευσε αυτό έκανα κανα δυο μπάφους. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Μου άρεσε τόσο πολύ που ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου γιατί θα κατέληγα καμμένο πρεζάκι στην Ομόνοια να ζητάω πενηντάρικα XD Εγώ είχα το μυαλό και τη θέληση, άλλοι όμως δεν την έχουν. Και καταλήγω. Οι λόγοι που κάποιος θα δοκιμάσει ναρκωτικά και στο τέλος θα τα συνεχίσει είναι πολύ πιο βαθείς από περιέργειες και απαγορευμένα. Είναι λόγοι ευχαρίστησης όπως προανέφερα, είναι λόγοι ψυχολογικοί και ένα σωρό άλλα. Ο φόνος είναι απαγορευμένος αλλά κάποιος δεν κάνει φόνο επειδή είναι απαγορευμένος αλλά παρά του ότι είναι απαγορευμένος.
Από κει και πέρα ξεχνάτε κάτι άλλο βασικό. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο ο θάνατος. Επουδενί. Αλλιώς θα λέγαμε :" Θες πουλάκι μου να αυτοκτονήσεις? Άντε στο καλό και με τη νίκη, I'll see you on the other side etc" Πριν μπω σε αυτό το θέμα θέλω να κάνω έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και το αλκοόλ και τον καπνό. Αν πιείς ένα ποτό δεν εθίζεσαι. Αν πίνεις ένα ποτό τη μέρα πάλι δεν εθίζεσαι. Με συγκρατημένη χρήση αλκοόλ και αποφυγή οδήγησης στην χειρότερη περίπτωση την άλλη μέρα να έχεις ένα κεφάλι καζάνι και μερικές ντροπιαστικές εμπειρίες όπου κατέβασες το παντελόνι σου σε δημόσιο χώρο

Για το ότι ήπιες και οδήγησες δεν φταίει το αλκοόλ αλλά εσύ που είσαι μ@λάκας. Σε κατάχρηση φυσικά και είναι θανατηφόρο eventually αλλά όπως προανέφεραν και το νερό σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο. Το τσιγάρο από την άλλη ναι είναι εθιστικό, αν και πάλι μπορείς να το κρατήσεις σε μέτρια έως λίγη κατανάλωση και όταν το κάνεις δεν έχεις ούτε παραισθήσεις, ούτε κρίσεις επιθετικότητας.
Πού θέλω να καταλήξω. Μια μέρα όλοι θα πεθάνετε (που έλεγε και ο Δόγκανος

) Μωρέ θα είναι από τα μολυσμένα νερά, τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, το τσιγάρο, το φαί, το νερό, θα πέσετε από τον έκτο, βαθιά γηρατειά (σας το έυχομαι), choose your poison. Όμως, τί γίνεται στο ενδιάμεσο είναι το θέμα και μπαίνω στο προκείμενο. Καταρχάς τα ναρκωτικά σε εθίζουν πανεύκολα. Δυο τρεις φορές (και δεν μιλάω για μαριχουάνα) είναι αρκετές για να θες και άλλο. Γι'αυτό φτιάχτηκαν, αυτός είναι ο σκοπός τους. Δεύτερον σου προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη απόλαυση από ένα τσιγάρο με τον καφέ ή μετά το σεξ ή από ένα καραφάκι ούζο. Επίσης γι'αυτό φτιάχτηκαν. Τρίτον όταν τα παίρνεις δεν κάνεις απλά κεφάλι, έχεις παραισθήσεις. Κοινώς, μπορείς να πιάσεις την ίδια σου τη μάνα και να της στρίψεις το λαρύγγι...(C'mon admit it, όλοι το έχετε ονειρευτεί αυτο

) Ναι, ναι και με το αλκοόλ μπορεί να έχεις ανάλογα αποτέλεσματα αλλά πρέπει να πιείς ένα κουβά και όχι απλά να κατεβάσεις ένα χάπι ή να φας ένα μανιτάρι. Γι'αυτό άλλωστε λέγονται και ψυχοτρόπες. Άρα να ξεκαθαρίσουμε ότι με την κατνάλωση τους μπορεί να είσαι επικύνδυνος χωρίς να πιάσεις τιμόνι, ή να σου κάνει κάποιος τσαμπουκά και να ορμήσεις μέσα στο μεθύσι. Μπορεί να έχεις σύνδρομο καταδίωξης και να θες να τους σκοτώσεις όλους εκεί που κάθεσαι ή να νομίζεις ότι πετάς και να πας να πέσεις από το μπαλκόνι...
Δεύτερον και εξίσου βασικό. το σύνδρομο στέρησης που δημιουργούν είναι απείρως χειρότερο. Κατά την περίοδο που ένας ναρκομανής στερείται τη δόση του είναι θεριό ανήμερο. Οι εκρήξσεις βίας και επιθετικότητας είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να χρειάζονται 5 γεροί άντρες για να κάνουν καλά τον έναν. Τότε είναι που εμφανίζεται και ο παράγοντας εγκληματικότητα, όταν αυτά τα άτομα δεν βρίσκουν τη δόση τους. Όσο φτηνά και να τα κάνεις, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα έχουν να τα δώσουν αυτά τα χρήματα.
Τρίτον και επίσης βασικό τα αποτελέσματα στον οργανισμό. Ακόμα και αν κάποιος χρήστης εφαρμόσει το σύστημα της κρύας γαλοπούλας και τα βγάλει από το σύστημα του, το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ήδη ο οργανισμός του έχει ξεχάσει πως να παράγει σεροτονίνη και ενδορφίνες καιέχουν ατονήσει πλήρως οι περιοχές που παράγουν αυτές τις ουσίες. Αποτέλεσμα? Ο πρώην χρήστης βυθίζεται στην κατάθλιψη και την απελπισία και πολές φορές αν δεν ξαναπέσουν στα ναρκωτικά, οδηγούνται στην αυτοκτονία. Για να μην τονίσω ότι ο εγκέφαλος καρβουνιάζει από ένα σημείο και μετά και είσαι ανίκανος για τις βασικές λειτουργίες.
Επομένως. Τα ναρκωτικά επουδενί δεν πρέπει να συγκρίνονται με το τσιγάρο και το αλκοόλ γιατί οι επιπτώσεις τους είναι στη νιοστή μεγαλύτερες και σαφώς χειρότερες.
Αδυνατώ να δεχτώ λοιπόν ότι θα φτάσουμε σε μια εποχή που ένα κράτος όσο φιλελέυθερο και δημοκρατικό και οργανωμένο αν είναι θα κάνει οικιοθελώς τέτοιο τεράστιο κακό στους πολίτες του και σαν αποτέλεσμα σε όλη την κοινωνία με το να παρέχει αυτά τα δηλητήρια νόμιμα.
Συμφωνώ ότι με την παρούσα κατάσταση ενισχύεται το λαθρεμπόριο, συμφωνώ ότι η διαφθορά φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα της αστυνόμίας αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για το ιδανικό και για πολιτικούς με cojones, θα είναι αυτοί που θα βρουν τρόπο να εξυγιάνουν το σύστημα και να βγάλουν αυτή τη μάστιγα από τη χώρα. Αν πιστεύουμε ότι είναι εφικτό να δουλέψει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε μια ιδανική κοινωνία ένα σύστημα νόμιμης διακίνησης ναρκωτικών από το κράτος τότε γιατί να μην πιστέψουμε ότι είναι εφικτή η πάταξη τους? Δύσκολο έως ακατόρθωτο το ένα, ομοίως και το άλλο ας επιλέξουμε αυτό με τα λιγότερα θύματα.
Συγγνώμη αν σας κούρασα
Edited by mono, 13 August 2010 - 10:49.