Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πόλεμος κατά των ναρκωτικών


  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#31 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 13 August 2010 - 01:03

Καλα ρε σεις τι συζητάτε;; αποποινικοποίηση των ναρκωτικών; WTF; Ας ρίξω και εγώ τον οβολό μου(not that you care δηλαδή, αλλα για να σας τη σπάσω)
Όσοι υποστηρίζεται πιο πριν οτι η μαριχουάνα είναι πολύ πολύ πολύ πιο ασφαλής απο τον καπνό, ή το αλκοολ, εγώ μαζί σας. Μην αγνοήτε όμως οτι ο λόγος που η μαριχουάνα είναι απαγορευμένη, δεν είναι επειδή λόγω της εξάρτησης, αλλα λόγω τον προβλημάτων in the long run. Μη μου πείτε " και ο καπνός το ίδιο" -αν μπορούσα θα απαγορευα και τον καπνό.. Αλλα αυτό είναι δικιά μου εκδοχή.
Ρε συ Kenny (γκρινιάρη :P) Οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών ΔΕΝ θα σταματήσουν να πλουτίζουν αν δώσει το κράτος την πρέζα με το τσουβάλι.. Σε αυτή την μαμημενη την κοινωνία πλουτίζουν οι μεγαλέμποροι ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ! Δε θα έχουν πρόβλημα αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά να βρουν χρήματα. Το να πεις "θα δώσω ναρκωτικά ανοιχτά και όποιος το αρχίσει , αυτός έφταιγε, ας ψοφήσει" ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Τελείωσε- δεν υπάρχει ουτε καν θέμα.
Με την ίδια λογική, ας μοιράζει και όπλα απ'τα στρατόπεδα.. Οποιος σκοτώσει ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ! να μπει φυλακή. Οποιος σκοτωθεί ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ας πυροβολούσε πιο γρήγορα απο τον άλλο.

Απο τότε που το καταραμένο το ανθρώπινο είδος οργανώθηκε σε κοινωνίες, η ανθρώπινη ζωή απέκτησε άλλο βάρος. Αν δηλαδή έβλεπες τον φίλο σου τον αδελφό σου, κάποιον κοντινό σου τελοσπάντων, να σέρνετε στα πεζοδρόμια, θα του δινες 10 ευρώ να πάει να πάρει ακόμα μια "Φτηνή δόση" που δίνει το κράτος και να το δεις να πεθαίνει μπροστά σου;
Τα ναρκωτικά δεν είναι καθόλου αστείο, δεν έχει καμία ελαφρότητα σαν φαινόμενο. Τα μαμημένα τα ναρκωτικά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Αν μπεις στο λούκι 80% θα σε φάνε τα σκουλίκια.

Να πω την αλήθεια, έχω μεθύσει δυο φορές όλες και όλες στη ζωή μου, και τσιγάρο δεν έκανα ποτέ. Δεν μπορώ να μπω΄στο μυαλό οποιουδήποτε κάνει κατάχρηση σε οτιδήποτε. Έχω πάει σε κηδεία 19 χρονών παλικάριου όμως απο υπερβολική δόση ακάθαρτης οπως και σε ένα ξαδελφό μου που έκανε το λάθος να οδηγήσει μεθυσμένος. Οι καταχρήσεις ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ σε βάζουν να παίζεις τζόκερ με το χάρο.. αμα δε πιάσεις το 5άρι αντε γεια. Ακόμα και το φαί που λέει ο λόγος σε σκοτωνει για πλάκα. Και παρόλα αυτά προτείνεις να μοιράζουν σε 19χρονους αβέρτα ναρκωτικά. Αυτοι ρε φίλε δεν ξέρουν τι θα ζητήσουν το βράδυ απο τη μάνα τους για φαί, και πως να πουν στην Αννούλα οτι στην πενταήμερη θέλουν να .... Τα ξέρεις, πέρασες απο την ηλικία. Θα αποφασίσουν αυτοί οι ανθρωποι αν θα ξεκινήσουν τα ναρκωτικά με δική του ευθύνη;

Anyway ξέφυγα τελειώς, πάντως αυτά που λέτε εδω με στεναχωρούν, γιατι πραγματικά έχουμε γίνει στ@ρχιδιστές(και εγώ μέσα εννοείτε) . Αντι να σηκώσουμε κανα πρεζάκι απο το πάτωμα που σέρνεται, παραπονιόμαστε που τα βουτάνε οι πολυεθνικές και οι αρχιμαφιόζοι.

One more thing(ναι ωρε one more μη φωνάζετε) σχετικά με την αρχή του θέματος, για τις ελλεινές καμπάνιες αντιμετώπισης, νομίζω οτι είναι λογικό. Αυτές οι καμπάνιες στοχεύουν στα παιδιά και στους ηλίθιους.. Αν δεν είσαι παιδί ή ηλίθιος δε χρειάζεσε μια καμπάνια με κινούμενα σχέδια για να σχηματισεις άποψη για τα ναρκωτικά, και σίγουρα δε θα στην αλλάξει. Αρα απλά τα έχουν σχεδιασμένα για αυτο το ορισμένο target group(οπως και η τρομερή ατάκα "you would never steal a purse. Why would you download a movie" που τάραξε συνθέμελα τον πειρατικό μου εσωτερικό εαυτό..)

Edited by papp0us, 13 August 2010 - 01:12.

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#32 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 August 2010 - 01:34

*pats pats* its ok I still love you

Oh well, you can't please everyone.

Συνεχίζω με την iristella, που εξακολουθεί να καταδέχεται να μου μιλάει.Εύλογη η απορία σου, είναι όμως εύκολη η απάντηση. Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο καταστάσεις. Στη σημερινή κοινωνία οι εταιρίες αλκοολούχων ποτών βομβαρδίζουν το καταναλωτικό κοινό με διαφημίσεις (και μάλιστα νόμιμα!). Οι εν λόγω διαφημίσεις προφανώς έχουν σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να καταναλώνουν περισσότερο, με ό,τι συνέπεις έχει αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από την προφανή ατομική ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβεί λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, αναγνωρίζω και μια ισοδύναμη ευθύνη των εν λόγω εταιριών. Και μιας και το έφερε η συζήτηση, θα πρέπει να μπει ένα μεγάλο φρένο στη διαφήμιση αλκοολούχων, γιατί έχει καταντήσει μάστιγα.

Αντιθέτως, το υποθετικό κράτος για το οποίο μιλώ, ΔΕΝ θα διαφημίζει τα ναρκωτικά... quite the opposite. Θα τα δυσφημίζει, υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία στους πολίτες τι κακό κάνουν. Απλά θα τα παρέχει σε όποιον εξακολουθεί να τα θέλει. Ε... όταν το κράτος προσφέρει ενημέρωση, αλλά ο Χ εξακολουθεί να επιλέγει να πεθάνει από ναρκωτικά, η ευθύνη ανήκει όλη στον Χ.


Όπως δυσφημίζει και το τσιγάρο και όλοι βλέπουμε πόσο καλά πάει το συγκεκριμένο ζήτημα (not). Πάει το bishonen να πάρει πακέτο βλέπει το "το κάπνισμα προκαλεί πτώση της libido" και επιστρέφει το πακέτο στον περιπτερά λέγοντας "πιάσε μου αυτό με τον καρκίνο των πνευμόνων ρε μπάρμπα".

Και ας μην γελιόμαστε. Θα πουλιέται κάτι χωρίς διαφήμιση και χωρίς να παράσχεται η γνώση από που να το προμηθευτεί ο άλλος? Τότε και πάλι θα αναζητήσει ο ναρκομανής την λύση στον έμπορο. Ή ακόμη πιο σωστά η ιδιωτική πρωτοβουλία ποτέ δεν θα σταματήσει να υπάρχει. Γιατί θα το δούν όλοι σαν πηγή πλούτου και γιατί πάντα θα υπάρχει ένας ακόμης τρόπος για να καταστρέψει κάποιος τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Τι θα κάνει τότε το κράτος? Θα απαγορεύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία? Μα τότε επιστρέφουμε πάλι στην αρχή και ακόμη χειρότερα μη σου πω.


Το φλέγον ζήτημα είναι να βγάλουμε out of business τους σημερινούς μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Πρώτα θα γίνει αυτό και μετά θα κοιτάξουμε να μειώσουμε τους ναρκομανείς. Αν και με το μέτρο που προτείνω, το δεύτερο θα προκύψει σαν φυσική συνέπεια.Λες "βυθίζεις μια κοινωνία στην παθογένια"... για να καταλάβω κι εγώ με τη σειρά μου... θες να πεις ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα η κοινωνία δεν είναι βυθισμένη στην παθογένια, αλλά θα βυθιστεί αν εφαρμοστεί αυτό που προτείνω;

Για κάποιο λόγο είστε πεπεισμένοι, κι εσύ και ο Χάρης, ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, ο αριθμός των χρηστών θα αυξηθεί. Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα μειωθεί, και μάλιστα δραματικά. Ο λόγος; Το ξαναλέω. Δεν θα είναι πια κάτι το απαγορευμένο. Πολλά misguided παιδάκια καταλήγουν στα ναρκωτικά επειδή οι έμποροι τους λένε μαλακiες σε στυλ "it's so good, it's illegal", και τα παιδάκια τσιμπάνε γιατί τους αρέσει η παράβαση κανόνων. Γι' αυτό επιμένω ότι η πώληση ναρκωτικών από το κράτος, όσο αλλόκοτη ιδέα κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αποτελεί κίνηση ματ σε πολλά επίπεδα


Η παθογένεια δεν είναι απόλυτη κατάσταση που είτε είσαι είτε δεν είσαι μέσα σε αυτή. Πιο απλά μπορεί να σε κουτσουλήσει ένα περιστέρι και μπορεί να είσαι βουτηγμένος στα θκατά. Με το να τα κάνεις προσιτά σε όλους είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει γιατί κάτι το ζημιογόνο θα γίνει προσιτό σε πολύ περισσότερα άτομα από αυτά τα οποία το δοκιμάζουν για το απαγορευμένο της υπόθεσης. Ενδεικτικά αναφέρω μια πολύ βασική πτυχή της ανθρώπινης ψυχολογίας aka την περιέργεια. Και σε πολλές περιπτώσεις μια δοκιμή αρκεί. Σκέψου πόσα περισσότερα άτομα θα υποκύψουν σε αυτή χωρίς κάποιο αποτρεπτικό μηχανισμό.

Επιπλέον το προανέφερα αλλά το ξαναναφέρω για να σου υποδείξω ένα λάθος στον συλλογισμό σου. Τους εμπόρους ποτέ δεν πρόκειται να τους βγάλεις εκτός δουλειάς. Απλά θα τους αναγκάσεις να αλλάξουν επιχειρηματικό μοντέλο και να λειτουργούν ανταγωνιστικά με το κρατος ή στην χειρότερη περίπτωση (γι αυτούς πάντα) θα είναι σαν τους fansubbers των Live Evil που πήγαν και έπιασαν δουλειά στην funimation. Κοινώς γι αυτούς είναι win win situation. Επίσης μεγάλο μέρος της υψηλής τιμής των ναρκωτικών οφείλεται και στο επιχειρηματικό ρίσκο και τα έξοδα κόστους τα οποία θα εκμηδενιστούν με την νομιμοποίησή τους. Τι θα κάνει το υποτιθέμενο κράτος σε μια τέτοια περίπτωση? Αν έχει μείνει και κανένας που να μην καίει κάρβουνο μέχρι τότε that is.

.

Ακόμα κι αυτός που πουλάει το σκοινί, χωρίς να ξέρει τι θα το κάνει ο άλλος;


Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση και είναι τελείως άστοχος ο παραλληλισμός. Όταν θα πουλήσεις σε κάποιον κοκαίνη, μανιτάρια χάπια και γενικώς τέτοιου είδους πράγματα ξέρεις καλά ότι τον σκοτώνεις λίγο λίγο. Nα τα καπνίσει/ρουφήξει/καταπιεί τα θέλει.

#33 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 13 August 2010 - 01:43

Από τη στιγμή που η ανθρώπινη ζωή θεωρείται ως η ύψιστη αξία στα περισσότερα κοινωνικά συστήματα και το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του.


Συγγνώμη αλλά απο πότε ο ανθρωπισμός έγινε υψιστη αξία στον (φιλελευθερο) καπιταλισμό; Νόμιζα ότι σκοπος τέτοιων συστημάτων είναι η παθητική realpolitik και η προώθηση (και εκπαίδευση) πάνω στην ανταγωνιστικότητα, που δεν είναι μέρος του κοινού καλού και άρα σίγουρα όχι μέρος μια ανθρωπιστικής πολιτικής που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και ελευθερία ύψιστη αξία. Σημαντικά στοιχεία του ανθρωπισμού είναι η ελευθερία της ατομικότητας η κοινή βούληση (άρα και η γνώμη του λαού) που δεν υπάρχουν στα κυριότερα σημερινά κοινωνικά συστήματα.

"Τί θες να πεις, Kenny; Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί και το αλκοόλ;" Όχι δα...

Πραγματικά πιστεύω ότι όλες οι ναρκωτικές ουσίες θα πρέπει να πωλούνται νόμιμα. Όλες. Κάθε μία από αυτές. Αλλά όχι από εταιρίες... θα πρέπει να πωλούνται από το ίδιο το κράτος σε χαμηλή τιμή, και όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο κράτος. Φυσικά το κράτος θα οφείλει να δίνει τις κατάλληλες προειδοποιήσεις (όπως στα πακέτα τσιγάρων σήμερα, κι ακόμα πιο έντονα), αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να θέλει να τα αγοράσει, θα πρέπει να μπορεί να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.


Παίζεις σε επικίνδυνα λημέρια, είσαι σίγουρος ότι το κράτος δεν θα κατηγορηθεί για εσκεμμένη αδρανοποίηση των μαζών. *γκουχ* Κίνα - όποιο *γκουχ*

Όχι ότι δεν γίνεται με τα σημερινά "άκακα" για τα εγκεφαλικά μας κύτταρα ναρκωτικά όπως η τηλεόραση και το χρήμα αλλα τελλοσπάντων.

#34 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 August 2010 - 01:51

Από τότε που σε όλα τα πολιτισμένα κράτη "καπιταλιστικά (σε όλους τους βαθμούς) και μή" υπάρχει κάτι που λέγεται "κράτος δικαίου". Και κάποια κοινώς αναγνωρισμένα δικαιώματα και αξίες τα οποία αποτελούν και θεμέλιο των κοινωνιών και τις διαχωρίζουν από τις ζούγκλες.

Το να είναι ο οποιοσδήποτε μέλος ακόμη και στο πιο ακραίο καπιταλιστικό/φιλελεύθερο σύστημα με τον πιο αρνητικό ορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεπάγεται εκχώρηση ελευθεριών.

Θα μπορούσες να πείς ότι είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν νομιμοποιηθεί πράγματα όπως τα συμβόλαια θανάτου, τα ναρκωτικά (καλή ώρα) etc για να το δείς και πιο πρακτικά.

#35 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 13 August 2010 - 02:00

Επιτρεψέ μου να διαφωνήσω η εκχώριση φαινομενικών ελευθεριών δεν λέει κάτι, η διαφοροποίηση των σημερινών κοινωνιών με τις ζούγκλες παρουσιάζει περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Όπως ανέφερα στοιχείο των περισσοτέρων κοινωνιών είναι η προώθηση και η εκπάιδευση (προπαγάνδα) σε αυτήν και όχι τα ανθρωπιστικά στοιχεία, είναι γεγονός.

Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας ανθρωπισμό και βαρύτητα στην ανθρώπινη ζωή διαφέρει, οι αρετές όμως του ιδεολογικού ανθρωπισμού δεν εμφανίζονται πουθενά στις κοινωνίες μας.

#36 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 August 2010 - 02:18

Βασικά γνώμη σου είναι όχι γεγονός. Υπάρχει κεκτημένο το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί όσο και να το θέλει κανείς. Σίγουρα μιλάμε για καταστάσεις πολύ μακριά από το ιδανικό και το επιθυμητό σε καθε επίπεδο αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι ακόμη και στις παραβιάσεις επιζητείται πλέον ηθική και νομική "κάλυψη" δείχνει πόσο κάποιες αξιες και ιδέες έχουν αναγνωριστεί και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Δεν βλέπω όμως που κολλάει μια τόσο γενική και αόριστη κουβέντα με το συγκεκριμένο thread.

#37 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 August 2010 - 02:50

Το να πεις "θα δώσω ναρκωτικά ανοιχτά και όποιος το αρχίσει , αυτός έφταιγε, ας ψοφήσει" ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Τελείωσε- δεν υπάρχει ουτε καν θέμα.
Με την ίδια λογική, ας μοιράζει και όπλα απ'τα στρατόπεδα.. Οποιος σκοτώσει ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ! να μπει φυλακή. Οποιος σκοτωθεί ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ας πυροβολούσε πιο γρήγορα απο τον άλλο.

Με τα όπλα δεν είναι το ίδιο, για δύο λόγους. Πρώτον, το όπλο άλλος το χρησιμοποιεί και άλλος σκοτώνεται. Δεύτερον, τα όπλα έχουν μεγαλύτερο κόστος παραγωγής από τα ναρκωτικά.

Παρ' όλα αυτά, ΚΙ ΟΜΩΣ, υπάρχει χώρα όπου οι πολίτες μπορούνε πολύ εύκολα να προμηθευτούν όπλα και να αρχίσουν να πυροβολάνε ο ένας τον άλλο, οι ΗΠΑ. Δεν αναφέρω τη συγκεκριμένη χώρα ως φωτεινό παράδειγμα, απλά την ανέφερα για να καταλάβεις ότι το "τραβηγμένο" αντιπαράδειγμα που πήγες να φέρεις κάθε άλλο παρά τραβηγμένο είναι. Βέβαια δεν θα πουν "φταίει κι αυτός" για κάποιον που σκοτώθηκε από όπλο, αλλά θα πουν "shit happens". Go figure. Προφανώς δεν συμφωνώ μ' αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό αποτελεί το θέμα μιας άλλης συζήτησης.

Πάμε όμως ξανά στην πρώτη πρόταση. "Το να πεις 'θα δώσω ναρκωτικά ανοιχτά και όποιος το αρχίσει , αυτός έφταιγε, ας ψοφήσει' ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ." Βάστα. Καταρχήν, θα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν πεθαίνουν όλοι όσοι τα δοκιμάζουν. Αν πέθαιναν όλοι όσοι τα δοκίμαζαν, δεν θα λέγονταν ναρκωτικά, θα λέγονταν δηλητήρια, and there wouldn't be such a big fuss over them in the first place. That said, το λέω και το ξαναλέω ότι το κράτος θα οφείλει να ενημερώνει και να προειδοποιεί, και όχι να τα μοιράζει αβέρτα όπως μυστηριωδώς όλοι νομίζετε ότι λέω. Από κει και πέρα, αφού έχει ενημερωθεί ο πολίτης, προχωρά αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Άρα δεν είναι εγκληματικό εκ μέρους του κράτους, είναι αυτοκτονικό εκ μέρους του χρήστη.

Αν δηλαδή έβλεπες τον φίλο σου τον αδελφό σου, κάποιον κοντινό σου τελοσπάντων, να σέρνετε στα πεζοδρόμια, θα του δινες 10 ευρώ να πάει να πάρει ακόμα μια "Φτηνή δόση" που δίνει το κράτος και να το δεις να πεθαίνει μπροστά σου;

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα προσπαθούσα να τον συνεφέρω εγώ ο ίδιος. Ίσως τα κατάφερνα, ίσως όχι. Αν δεν τα κατάφερνα, θα έκλαιγα το χαμένο φίλο/αδελφό. Θα ήταν όμως προσωπικός μου αγώνας, ούτε του κράτους ούτε κάποιου άλλου. Ένα κοντινό πρόσωπο έχει το δικαίωμα να τα βάλει με τις προσωπικές επιλογές ενός ατόμου, αλλά όχι το κράτος.

Και παρόλα αυτά προτείνεις να μοιράζουν σε 19χρονους αβέρτα ναρκωτικά. Αυτοι ρε φίλε δεν ξέρουν τι θα ζητήσουν το βράδυ απο τη μάνα τους για φαί, και πως να πουν στην Αννούλα οτι στην πενταήμερη θέλουν να .... Τα ξέρεις, πέρασες απο την ηλικία. Θα αποφασίσουν αυτοί οι ανθρωποι αν θα ξεκινήσουν τα ναρκωτικά με δική του ευθύνη;

Λέει και η iristella κάτι παρόμοιο, με την ανθρώπινη περιέργεια. Απαντώ και στους δυο σας λοιπόν: Last time I checked, η τεράστια πλειοψηφία των σημερινών 19χρονων δεν υποκύπτουν σ' αυτήν την περιέργεια, και ο λόγος δεν είναι επειδή είναι δύσκολο να τα αποκτήσουν, αλλά επειδή είναι καλά ενημερωμένοι και δεν γουστάρουν ναρκωτικά. Δεν βλέπω το λόγο που θα αυξηθεί το ποσοστό των 19χρονων που θα δοκιμάσουν ναρκωτικά αν γίνουν νόμιμα. Ναι, πάντα θα υπάρχει ένα ποσοστό που θα δοκιμάζει ναρκωτικά, but you can't save everyone.

Ειρήνη, μην ξεχνάς ότι για το τσιγάρο μέχρι πρόσφατα επικρατούσε καταιγισμός διαφημίσεων ανάλογος με αυτόν για τα ποτά. Μένει να δείξει ο χρόνος αν σταδιακά το ποσοστό των καπνιστών θα μειωθεί ή όχι. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος.

Το ότι δεν θα διαφημίζονται τα ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι δεν θα ενημερωθούν οι τυχόν ενδιαφερόμενοι από που μπορούν να τα αγοράσουν. Όσο για την ιδιωτική πρωτοβουλία στο εμπόριο ναρκωτικών, δεν θα υπάρχει πλέον χώρος γι' αυτήν. Όταν δεν μπορείς να πουλήσεις σε τιμές χαμηλότερες από αυτές του κράτους (δηλαδή ακριβώς στο κόστος ή κάτω του κόστους), ποιος θα αγοράσει από σένα; Κι αν πουλάς στο κόστος ή κάτω του κόστους, πως θα συντηρηθείς; Ούτε με το κράτος μπορείς να συνεργαστείς, μιας και είσαι καταζητούμενος. Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ επιχειρηματική διέξοδο για τους μεγαλέμπορους. Το μόνο που τους μένει είναι να αλλάξουν αντικείμενο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#38 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 13 August 2010 - 02:58

:sadist::blurah5::sigh2:
Πιστευω παντως οτι οποιος νομος να παρθει σε σχεση με τα ναρκωτικα, ειτε να πουλουντε ολα ελευθερα ειτε οχι, παλι θα εχουμε νεκρους και παλι θα υπαρχει παρανομια. Δεν υπαρχει τροπος να αντιμετωπιστουν τα ναρκωτικα. Ναρκωτικα ειναι αυτα, οτι και να γινει παλι θα υπαρχουν θετικα και παλι αρνητικα, παλι καπιοι θα πλουτιζουν και καπιοι θα πεθαινουν.

Καλα ρε σεις τι συζητάτε;; αποποινικοποίηση των ναρκωτικών; WTF; Ας ρίξω και εγώ τον οβολό μου(not that you care δηλαδή, αλλα για να σας τη σπάσω)
Όσοι υποστηρίζεται πιο πριν οτι η μαριχουάνα είναι πολύ πολύ πολύ πιο ασφαλής απο τον καπνό, ή το αλκοολ, εγώ μαζί σας. Μην αγνοήτε όμως οτι ο λόγος που η μαριχουάνα είναι απαγορευμένη, δεν είναι επειδή λόγω της εξάρτησης, αλλα λόγω τον προβλημάτων in the long run. Μη μου πείτε " και ο καπνός το ίδιο" -αν μπορούσα θα απαγορευα και τον καπνό.. Αλλα αυτό είναι δικιά μου εκδοχή.
Ρε συ Kenny (γκρινιάρη :P) Οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών ΔΕΝ θα σταματήσουν να πλουτίζουν αν δώσει το κράτος την πρέζα με το τσουβάλι.. Σε αυτή την μαμημενη την κοινωνία πλουτίζουν οι μεγαλέμποροι ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ! Δε θα έχουν πρόβλημα αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά να βρουν χρήματα. Το να πεις "θα δώσω ναρκωτικά ανοιχτά και όποιος το αρχίσει , αυτός έφταιγε, ας ψοφήσει" ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Τελείωσε- δεν υπάρχει ουτε καν θέμα.
Με την ίδια λογική, ας μοιράζει και όπλα απ'τα στρατόπεδα.. Οποιος σκοτώσει ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ! να μπει φυλακή. Οποιος σκοτωθεί ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ας πυροβολούσε πιο γρήγορα απο τον άλλο.

Απο τότε που το καταραμένο το ανθρώπινο είδος οργανώθηκε σε κοινωνίες, η ανθρώπινη ζωή απέκτησε άλλο βάρος. Αν δηλαδή έβλεπες τον φίλο σου τον αδελφό σου, κάποιον κοντινό σου τελοσπάντων, να σέρνετε στα πεζοδρόμια, θα του δινες 10 ευρώ να πάει να πάρει ακόμα μια "Φτηνή δόση" που δίνει το κράτος και να το δεις να πεθαίνει μπροστά σου;
Τα ναρκωτικά δεν είναι καθόλου αστείο, δεν έχει καμία ελαφρότητα σαν φαινόμενο. Τα μαμημένα τα ναρκωτικά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Αν μπεις στο λούκι 80% θα σε φάνε τα σκουλίκια.

Να πω την αλήθεια, έχω μεθύσει δυο φορές όλες και όλες στη ζωή μου, και τσιγάρο δεν έκανα ποτέ. Δεν μπορώ να μπω΄στο μυαλό οποιουδήποτε κάνει κατάχρηση σε οτιδήποτε. Έχω πάει σε κηδεία 19 χρονών παλικάριου όμως απο υπερβολική δόση ακάθαρτης οπως και σε ένα ξαδελφό μου που έκανε το λάθος να οδηγήσει μεθυσμένος. Οι καταχρήσεις ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ σε βάζουν να παίζεις τζόκερ με το χάρο.. αμα δε πιάσεις το 5άρι αντε γεια. Ακόμα και το φαί που λέει ο λόγος σε σκοτωνει για πλάκα. Και παρόλα αυτά προτείνεις να μοιράζουν σε 19χρονους αβέρτα ναρκωτικά. Αυτοι ρε φίλε δεν ξέρουν τι θα ζητήσουν το βράδυ απο τη μάνα τους για φαί, και πως να πουν στην Αννούλα οτι στην πενταήμερη θέλουν να .... Τα ξέρεις, πέρασες απο την ηλικία. Θα αποφασίσουν αυτοί οι ανθρωποι αν θα ξεκινήσουν τα ναρκωτικά με δική του ευθύνη;

Anyway ξέφυγα τελειώς, πάντως αυτά που λέτε εδω με στεναχωρούν, γιατι πραγματικά έχουμε γίνει στ@ρχιδιστές(και εγώ μέσα εννοείτε) . Αντι να σηκώσουμε κανα πρεζάκι απο το πάτωμα που σέρνεται, παραπονιόμαστε που τα βουτάνε οι πολυεθνικές και οι αρχιμαφιόζοι.

One more thing(ναι ωρε one more μη φωνάζετε) σχετικά με την αρχή του θέματος, για τις ελλεινές καμπάνιες αντιμετώπισης, νομίζω οτι είναι λογικό. Αυτές οι καμπάνιες στοχεύουν στα παιδιά και στους ηλίθιους.. Αν δεν είσαι παιδί ή ηλίθιος δε χρειάζεσε μια καμπάνια με κινούμενα σχέδια για να σχηματισεις άποψη για τα ναρκωτικά, και σίγουρα δε θα στην αλλάξει. Αρα απλά τα έχουν σχεδιασμένα για αυτο το ορισμένο target group(οπως και η τρομερή ατάκα "you would never steal a purse. Why would you download a movie" που τάραξε συνθέμελα τον πειρατικό μου εσωτερικό εαυτό..)

Συμφωνω απολυτα.
Ωστοσο το να πουλησεις ολα να ναρκωτικα νομιμα πιστευω δεν ειναι εγκληματικο, ΔΙΟΤΙ εφοσον ο πολιτης γνωριζει τις συνεπειες των ναρκωτικων γιατι να παει να παρει, με λιγα λογια πιστευω ο Κεννυ θελει να πει οτι κανοντας τα ναρκωτικα νομιμα θα μειωθει αρκετα ο αριθμος των τοξικμανων, και επισης θα σταματιζουν να πλουτιζουν οι εμποροι ναρκωτικων. Και το πιστευω αρκετα αυτο, γιατι ο τοξικομανης αν παρει απο ενα περιπτερο ας πουμε, δεν θα μπλεξει ουτε με υπογεια κυκλωματα ουτε με μαφιες ουτε με τιποτα, ειναι legal δεν θα τον κυνηγησει κανεις, και πιστευω πως αυτος που ξεκινησε τα ναρκωτικα, αν ειναι αρκετα εξυπνος θα σταματησει 100% , αν δεν ειναι θα γνωρισει τις συνεπειες των πραξεων του. Με αυτα που λεω δεν εννοω οτι δεν θα βοηθουσα εναν τοξικομανη απλα λεω την αποψη μου σχετικα με αυτα που γινοντε σημερα και αυτα που μπορει να γινουν για την αντιμετωπιση τους.

Peace ^^

ezgif.com-resize.gif


#39 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 13 August 2010 - 09:02

Ούτε με το κράτος μπορείς να συνεργαστείς, μιας και είσαι καταζητούμενος. Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ επιχειρηματική διέξοδο για τους μεγαλέμπορους. Το μόνο που τους μένει είναι να αλλάξουν αντικείμενο.


Το κράτος πουλάει ασφάλιση(και μάλιστα με το ζόρι) και όλοι ψάχνουν να δους σε ποια ασφαλιστική θα πάνε να πληρώσουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το κράτος προσφέρει τηλεφωνία, και όλοι ψάχνουν μια αφορμή να βρουν μια άλλη εταιρία και να ησυχάσουν. Παραπονιόμαστε τόσα χρόνια οτι δε δουλεύει τίποτα σωστά απο αυτό το κολοκράτος, και ξαφνικά θα δουλεψει ρολόι κάτι σαν την ελευθερη διακίνηση ναρκωτικών;; Τα πράγματα θα είναι το ίδιο σκατ@, αν όχι και χειρότερα.. Και αν οι μεγαλέμποροι δεν βγάζουν λεφτά με τα υπάρχοντα ναρκωτικά δεν υπάρχει πρόβλημα.. Θα μπούν μια βδομάδα μέσα σε ένα χημικό εργαστήριο και θα δημιουργήσουν ένα νέο που θα βλέπεις νεράιδες και λυκάνθρωπους να παίζουν πλακωτό στο τάβλι, μέχρι να πεθάνεις στην 3η δόση.. Δε βαριέσαι, θα υπάρχουν 10 πίσω απο εσένα να το δοκιμάσουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα προσπαθούσα να τον συνεφέρω εγώ ο ίδιος. Ίσως τα κατάφερνα, ίσως όχι. Αν δεν τα κατάφερνα, θα έκλαιγα το χαμένο φίλο/αδελφό. Θα ήταν όμως προσωπικός μου αγώνας, ούτε του κράτους ούτε κάποιου άλλου. Ένα κοντινό πρόσωπο έχει το δικαίωμα να τα βάλει με τις προσωπικές επιλογές ενός ατόμου, αλλά όχι το κράτος.

Αυτό το κάνεις και τώρα. Θεωρείς λογική την ανοιχτή και φτηνή πώληση ναρκωτικών.. Οκ πάμε απο την άλλη πλευρα. Ερχεται ο καλύτερος φίλος σου σε εμένα, και του δίνω εγώ τα 10 ευρώ για την "φτηνή δόση" που τον σκοτώνει.. What's next, καθόμαστε στον καναπέ και βλέπουμε haruhi παρέα, και λέμε shit happens; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Kenny, εκατοντάδες χιλιάδες papp0uδες(μεγάλο ποσοστό τους στα καπή) και εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι, και τα αποτέλέσματα νομίζω μπορείς να τα φανταστείς


Πάμε όμως ξανά στην πρώτη πρόταση. "Το να πεις 'θα δώσω ναρκωτικά ανοιχτά και όποιος το αρχίσει , αυτός έφταιγε, ας ψοφήσει' ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ." Βάστα. Καταρχήν, θα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν πεθαίνουν όλοι όσοι τα δοκιμάζουν. Αν πέθαιναν όλοι όσοι τα δοκίμαζαν, δεν θα λέγονταν ναρκωτικά, θα λέγονταν δηλητήρια, and there wouldn't be such a big fuss over them in the first place.


Και ξανα μανα τα όπλα.. Δίνω εγώ 4 αυτόματα σε 4 μαθητές.. οι 3 τα πετάνε στον επόμενο σκουπιδοτενεκέ, αφού οσοι ποιάσουν όπλο δε γίνονται desperantos, αλλα ο ένας πάει και καθαρίζει την μισή τάξη.. το 25% δηλαδή μόνο χρησιμοποίησε λάθος αυτό που του έδωσα.. Δεν είμαι εγκληματίας;
Και βέβαια όσοι δοκιμάζουν δεν παθαίνουν.. Ενα μεγάλο ποσοστό πεθαίνει, και ένα πολύ μεγαλύτερο εξαθλιώνεται αφού δε βρισκει ποτέ τρόπο να ξαναπάρει μπρος(εκτός αν είναι χεσμένος στα λεφτά, που τον βάζουν αλλοι μπρος χωρίς κόπο)

Παρ' όλα αυτά, ΚΙ ΟΜΩΣ, υπάρχει χώρα όπου οι πολίτες μπορούνε πολύ εύκολα να προμηθευτούν όπλα και να αρχίσουν να πυροβολάνε ο ένας τον άλλο, οι ΗΠΑ. Δεν αναφέρω τη συγκεκριμένη χώρα ως φωτεινό παράδειγμα, απλά την ανέφερα για να καταλάβεις ότι το "τραβηγμένο" αντιπαράδειγμα που πήγες να φέρεις κάθε άλλο παρά τραβηγμένο είναι. Βέβαια δεν θα πουν "φταίει κι αυτός" για κάποιον που σκοτώθηκε από όπλο, αλλά θα πουν "shit happens". Go figure. Προφανώς δεν συμφωνώ μ' αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό αποτελεί το θέμα μιας άλλης συζήτησης.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, οτι στις συνοικίες των ΗΠΑ γίνετε μακελειό, αλλα όπως πολύ σωστά λέει η iristella ποιο πάνω, επειδή η αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι απο ημιτέλης εως ανύπαρκτη, δεν σημαίνει οτι πρέπει να δημιουργήσουμε απο μόνοι αλλα 40 προβλήματα για να εξισορροπίσουμε τα ήδη υπάρχοντα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το "πονάει πόδι- κόβει πόδι" όχι το ¨πονάει πόδι-βαράω και το άλλο με μια κοτρόνα μέχρι να πονάει και αυτό"

Απαντώ και στους δυο σας λοιπόν: Last time I checked, η τεράστια πλειοψηφία των σημερινών 19χρονων δεν υποκύπτουν σ' αυτήν την περιέργεια, και ο λόγος δεν είναι επειδή είναι δύσκολο να τα αποκτήσουν, αλλά επειδή είναι καλά ενημερωμένοι και δεν γουστάρουν ναρκωτικά. Δεν βλέπω το λόγο που θα αυξηθεί το ποσοστό των 19χρονων που θα δοκιμάσουν ναρκωτικά αν γίνουν νόμιμα. Ναι, πάντα θα υπάρχει ένα ποσοστό που θα δοκιμάζει ναρκωτικά, but you can't save everyone.


Well στην περιοχή που μεγάλωσα και μένω, η συντριπτική πλειοφηψία των 16χρονων(ουτε καν 19χρονων) καπνίζουν συστηματικά. Πολλοι δε εξ'αυτών έχουν και επαφές με ναρκωτικά(ελαφριάς μορφής οπως είναι λογικό). Απο τι λες να το ξεκινησαν όλοι αυτοί; 50% Απο περιέργεια, 40% επειδή έτσι "μπαίνουν στους κύκλους και είναι cool, και 10% για να το παίξει μάγκας στην αννούλα που λέγαμε παραπάνω και να γίνει επιβήτορας. Ας βγάλουμε το ποσοστό της περιέργειας, το οποίο συνηθως είναι σταθερό, τα υπόλοιπα ποσοστά λες να ξυπνησαν μια μέρα και να είπαν οτι "αν καπνίσω θα είμαι cool" Κάποιος τους έβαλε την ιδέα, η στην τελική ίσως είναι αλήθεια ρε παιδί μου, δεν ξέρω(λέμε τώρα:OMG3:). Πες μου ένα λόγο που τα ποσοστά αυτά δε θα ακολουθήσουν τα ναρκωτικά για τους ίδιους λόγους ακριβώς, σε ένα περιβάλλον όπως τα σχολεία που πήγα και πήγατε. Και επαναλαμβάνω, αυτά είναι δεδομένα της δικής μου περιοχής, δεν είναι συγκεντρωτικά, αλλα δεν παυουν έστω και για μερικές περιοχές να ισχύουν

Γενικά οι απόψεις σου Kenny, δε νομίζω οτι είναι συνολικά λανθασμένες. Αλλα για την εποχη που ζούμε, και οι άνθρωποι που εμπλέκονται-θα εμπλακουν, είναι εγκληματικό φίλε, μακάρι να λέμε ότι θέλουμε. Σε μια άλλη ζωή υπο άλλες συνθηκες και με πολύ προσπάθεια(φαντάζομαι και πολλά θύματα) ίσως να μπορούσε να δουλεψει για να βοηθήσει και τους τοξικομανείς μια τέτοια ενέργεια.. Στη παρούσα φάση είναι ουτοπία

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#40 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 August 2010 - 10:11

Και αν οι μεγαλέμποροι δεν βγάζουν λεφτά με τα υπάρχοντα ναρκωτικά δεν υπάρχει πρόβλημα.. Θα μπούν μια βδομάδα μέσα σε ένα χημικό εργαστήριο και θα δημιουργήσουν ένα νέο που θα βλέπεις νεράιδες και λυκάνθρωπους να παίζουν πλακωτό στο τάβλι, μέχρι να πεθάνεις στην 3η δόση.. Δε βαριέσαι, θα υπάρχουν 10 πίσω απο εσένα να το δοκιμάσουν.

Χμ. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Οπότε μπαίνουμε σε ένα αέναο κυνήγι. Να ένα valid counterargument, for once.

Και ξανα μανα τα όπλα.. Δίνω εγώ 4 αυτόματα σε 4 μαθητές.. οι 3 τα πετάνε στον επόμενο σκουπιδοτενεκέ, αφού οσοι ποιάσουν όπλο δε γίνονται desperantos, αλλα ο ένας πάει και καθαρίζει την μισή τάξη.. το 25% δηλαδή μόνο χρησιμοποίησε λάθος αυτό που του έδωσα.. Δεν είμαι εγκληματίας;

Και σου ξαναλέω ότι η αναλογία με τα όπλα δεν λειτουργεί γιατί με τα όπλα άλλος πυροβολεί και άλλος σκοτώνεται, άρα έχεις ένα θύμα που δεν επέλεξε αυτό που του συνέβη. Στα ναρκωτικά, κάθε θύμα διάλεξε μόνο του αυτόν τον δρόμο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, οτι στις συνοικίες των ΗΠΑ γίνετε μακελειό, αλλα όπως πολύ σωστά λέει η iristella ποιο πάνω, επειδή η αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι απο ημιτέλης εως ανύπαρκτη, δεν σημαίνει οτι πρέπει να δημιουργήσουμε απο μόνοι αλλα 40 προβλήματα για να εξισορροπίσουμε τα ήδη υπάρχοντα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το "πονάει πόδι- κόβει πόδι" όχι το ¨πονάει πόδι-βαράω και το άλλο με μια κοτρόνα μέχρι να πονάει και αυτό"

Και πώς θα "κόψεις το πόδι" στα ναρκωτικά; Νόμιζα ότι εγώ προτείνω δύσκολα μέτρα, αλλά μάλλον εσείς με ξεπερνάτε.

Πες μου ένα λόγο που τα ποσοστά αυτά δε θα ακολουθήσουν τα ναρκωτικά για τους ίδιους λόγους ακριβώς, σε ένα περιβάλλον όπως τα σχολεία που πήγα και πήγατε. Και επαναλαμβάνω, αυτά είναι δεδομένα της δικής μου περιοχής, δεν είναι συγκεντρωτικά, αλλα δεν παυουν έστω και για μερικές περιοχές να ισχύουν

Είναι αποτέλεσμα της ενημέρωσης. Μην το υποτιμάς. Όσο αέρα κι αν περιέχει το μυαλό του μέσου 16χρονου, αν τον ενημερώσεις ότι τα ναρκωτικά σε καταστρέφουν, σε εξαθλιώνουν και σε σκοτώνουν, θα το καταλάβει και θα πει "fuck this shit, καλύτερα να τραβήξω μια μαλακiα ακόμα". Θα μου πεις "και τότε ρε Kenny γιατί καπνίζουν;". Well, αφενός έχει διαπιστωθεί ότι το τσιγάρο δεν σε σκοτώνει τόσο γρήγορα, αφετέρου είναι τόσο διαδεδομένο στην κοινωνία μας, που είναι πανεύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα. Δεν χρειάζεται να πας μακρυά... Οι περισσότεροι βλέπουν και μαθαίνουν από τους ίδιους τους τους γονείς.

Γενικά οι απόψεις σου Kenny, δε νομίζω οτι είναι συνολικά λανθασμένες. Αλλα για την εποχη που ζούμε, και οι άνθρωποι που εμπλέκονται-θα εμπλακουν, είναι εγκληματικό φίλε, μακάρι να λέμε ότι θέλουμε. Σε μια άλλη ζωή υπο άλλες συνθηκες και με πολύ προσπάθεια(φαντάζομαι και πολλά θύματα) ίσως να μπορούσε να δουλεψει για να βοηθήσει και τους τοξικομανείς μια τέτοια ενέργεια.. Στη παρούσα φάση είναι ουτοπία

Ωραία, ουτοπικά αυτά που λέω. Δεν έτρεφα ποτέ αυταπάτες για το αντίθετο (refer to my previous statement about cojones in politics). Αλλά θέλω εσείς να μου πείτε τι είδους ενεργητικά μέτρα θα παίρνατε για να μειώσετε στο ελάχιστο το φαινόμενο. Πώς θα "κόψετε το πόδι"; Μπορείτε να κλείσετε στη φυλακή κάθε μεγαλέμπορο; Μπορείτε να μπουκάρετε σε κάθε εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών στον κόσμο και να το κλείσετε; Μπορείτε να ελέγξετε ότι δεν θα δημιουργηθούν 100 καινούργια στα μουλωχτά; Ή απλά το σχέδιό σας εστιάζεται γύρω από τα κέντρα απεξάρτησης (οπότε το "κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν" πάει περίπατο);

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#41 SpirosK81

SpirosK81

    Manga drop-out

  • Members
  • 517 posts

Posted 13 August 2010 - 10:21

My two yuans είναι ότι εγώ κατά 95% (και εκπλήσσομαι που το γράφω αυτό) συμφωνώ με iristella.

Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάτσω να γράφω κι εγώ τα ίδια copy-paste, οπότε θα παρακαλουθήσω λίγο ακόμα :canthelp:
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#42 Glaurung

Glaurung

    Anime Fan

  • Members
  • 234 posts

Posted 13 August 2010 - 10:24

Το λάθος , όπως σωστά επισήμανε ο papp0us, είναι ότι συγκρίνουμε το τωρινό μοντέλο αντιμετώπισης των ναρκωτικών , που το κράτος ουσιαστικά δεν το υποστηρίζει καθόλου μα καθόλου , με ένα εναλλακτικό μοντέλο στο επίπεδο του θεωρητικού και του πως θα ήταν άμα όμως το τηρούσε το κράτος . Πρέπει είτε να τα συγκρίνεις θεωρώντας πως το κράτος θα έχει παρόμοια με την σημερινή συμπεριφορά και στα 2 , όπως κάνει ο papp0us, είτε να τα συγκρίνεις και τα δυο στο θεωρητικό και [FONT="]ιδανικό [/FONT]επίπεδο και μετά να μελετήσεις τον λόγο της αδράνειας και της αδιαφορίας του κράτους .

Χθες καθώς γύριζα σπίτι πέρασα από το πολυτεχνείο και άκουσα πάρα πολύ δυνατά ήχους σαν από πιστόλι λέιζερ . Τι ήταν ; Μια κλούβα της αστυνομίας πηγαίνοντας λίγο πιο αργά από το κανονικό πέρναγε και κοίταζε τους ντίλερ και (στην καλή περίπτωση) τους έλεγε «είμαστε και μεις εδώ , σας ξέρουμε » . ΚΑΙ ; Πριν είχε έρθει ένας χαπακωμένος στην πλατεία Εξαρχείων που είχε μουσικούλα και ήταν παρέες και παιδιά και πουλούσε τσαμπουκά , φορούσε κράνος , έβγαζε φωτογραφίες τον κόσμο και όταν το παράκανε έφαγε ξύλο . Είναι κάτι που το επικροτώ ; Δυσκολεύομαι να απαντήσω . Το σίγουρο όμως είναι πως κάτι τέτοια δεν εξαφανίζονται μόνο και μόνο επειδή θα γίνουν νόμιμα . Θα μπορούσε τα κράτος να δίνει τα απαιτούμενα κονδύλια στα κέντρα αποτοξίνωσης και να μην είναι στην ξεφτίλα ( χωρίς να υποτιμάω τις προσπάθειες του προσωπικού ) . Θα μπορούσε όταν πιάνει ένα χρήστη , αντί να τον χώνει μέσα και να γίνεται χειρότερα , να τον πηγαίνει σε ένα δημόσιο κέντρο αποτοξίνωσης , που θα του παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη . Θα μπορούσε να κάνει εφόδους και να πιάνει τα ντιλέρια , τόσες φορές μας δείχνει τελευταία τι γαμάτο που είναι με τις επιχειρήσεις σκούπα . Απ ότι φαίνεται , στους στόχους του δεν είναι και οι έμποροι . Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αυστηρό στον έλεγχο στις φυλακές , πιο εύκολα βρίσκεις εκεί παρά οπουδήποτε άλλου . Και αν μας φαίνεται φυσιολογικό και το έχουμε συνηθίσει το τελευταίο , σκεφτείτε λίγο τι είναι υποτίθεται η φυλακή και πόση εξουσία έχει το κράτος πάνω σε αυτό το χώρο .

Αυτά εξαφανίζουν το πρόβλημα ; Όχι , αλλά μας πάνε αμέτρητα βήματα πιο κοντά του . Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν την ειλικρινή δράση το κράτους , κάτι το οποίο εγώ το βλέπω σχεδόν απίθανο . Οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές του παραχωρήσεις είναι οι ελάχιστες δυνατές έτσι ώστε να μην δεχτεί κάποιο πρόστιμο ή γίνει χαμός από τους πολίτες , στην καλύτερη περίπτωση ό,τι βλέπει η πεθερά .

Η λίστα με το ποιες καταστάσεις θα ήταν καλύτερες άμα το κράτος έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει , με τα τωρινά δεδομένα , είναι πολύ μεγάλη . Και η λίστα από τις καταστάσεις που τα πράγματα θα ήταν καλύτερα άμα δεν έμπαινε στην μέση το κράτος και τα έκανε σαν τα μούτρα του δεν είναι αμελητέα
Posted Image

#43 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 13 August 2010 - 10:42

Καταρχας ωραία συζήτηση...

Κατα δεύτερον, πολλοί λέτε σωστά πράγματα με λάθος τρόπο...Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις...Δηλαδή. Ωραία τα λες Λευτέρη μου ότι το απαγορευμένο είναι μεγαααααάλο κίνητρο και είναι ένας από τους λόγους που κάποιος θα κάνει ναρκωτικά αλλά ξεχνάς την ίδια στιγμή άλλους λόγους για τους οποίους κάποιος θα τα κάνει. Πολύ απλά θα πω την ευχαρίστηση. Ξεχνάτε ορισμένοι ότι τα ναρκωτικά κάποιος δεν τα κάνει αποκλειστικά και μόνο για να δείχνει cool στην παρέα επειδή κάνει κάτι παράνομο, αλλιώς όλοι οι έφηβοι θα έκλεβαν και θα βίαζαν γιατί και αυτό παράνομο είναι :P. Τα ναρκωτικά είτε το θέλουμε είτε όχι προσφέρουν ευχαρίστηση. Απατηλή ψευδαίσθηση ίσως αλλά ευχαρίστηση.

Και επειδή δεν μου αρέσει να βγάζω την ουρά μου απέξω, σαν παιδί και εγώ σε ηλικία 22 χρονών, ξέροντας πολύ καλά τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, με αρκετό μυαλό μέσα στο κεφάλι μου, έχοντας ξεπεράσει την rebelious φάση εδώ και πολλά χρόνια όταν είχα πάει Ολλανδία που δεν είναι παράνομο άρα δεν με γοήτευσε αυτό έκανα κανα δυο μπάφους. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Μου άρεσε τόσο πολύ που ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου γιατί θα κατέληγα καμμένο πρεζάκι στην Ομόνοια να ζητάω πενηντάρικα XD Εγώ είχα το μυαλό και τη θέληση, άλλοι όμως δεν την έχουν. Και καταλήγω. Οι λόγοι που κάποιος θα δοκιμάσει ναρκωτικά και στο τέλος θα τα συνεχίσει είναι πολύ πιο βαθείς από περιέργειες και απαγορευμένα. Είναι λόγοι ευχαρίστησης όπως προανέφερα, είναι λόγοι ψυχολογικοί και ένα σωρό άλλα. Ο φόνος είναι απαγορευμένος αλλά κάποιος δεν κάνει φόνο επειδή είναι απαγορευμένος αλλά παρά του ότι είναι απαγορευμένος.

Από κει και πέρα ξεχνάτε κάτι άλλο βασικό. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο ο θάνατος. Επουδενί. Αλλιώς θα λέγαμε :" Θες πουλάκι μου να αυτοκτονήσεις? Άντε στο καλό και με τη νίκη, I'll see you on the other side etc" Πριν μπω σε αυτό το θέμα θέλω να κάνω έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και το αλκοόλ και τον καπνό. Αν πιείς ένα ποτό δεν εθίζεσαι. Αν πίνεις ένα ποτό τη μέρα πάλι δεν εθίζεσαι. Με συγκρατημένη χρήση αλκοόλ και αποφυγή οδήγησης στην χειρότερη περίπτωση την άλλη μέρα να έχεις ένα κεφάλι καζάνι και μερικές ντροπιαστικές εμπειρίες όπου κατέβασες το παντελόνι σου σε δημόσιο χώρο :P Για το ότι ήπιες και οδήγησες δεν φταίει το αλκοόλ αλλά εσύ που είσαι μ@λάκας. Σε κατάχρηση φυσικά και είναι θανατηφόρο eventually αλλά όπως προανέφεραν και το νερό σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο. Το τσιγάρο από την άλλη ναι είναι εθιστικό, αν και πάλι μπορείς να το κρατήσεις σε μέτρια έως λίγη κατανάλωση και όταν το κάνεις δεν έχεις ούτε παραισθήσεις, ούτε κρίσεις επιθετικότητας.

Πού θέλω να καταλήξω. Μια μέρα όλοι θα πεθάνετε (που έλεγε και ο Δόγκανος :P ) Μωρέ θα είναι από τα μολυσμένα νερά, τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, το τσιγάρο, το φαί, το νερό, θα πέσετε από τον έκτο, βαθιά γηρατειά (σας το έυχομαι), choose your poison. Όμως, τί γίνεται στο ενδιάμεσο είναι το θέμα και μπαίνω στο προκείμενο. Καταρχάς τα ναρκωτικά σε εθίζουν πανεύκολα. Δυο τρεις φορές (και δεν μιλάω για μαριχουάνα) είναι αρκετές για να θες και άλλο. Γι'αυτό φτιάχτηκαν, αυτός είναι ο σκοπός τους. Δεύτερον σου προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη απόλαυση από ένα τσιγάρο με τον καφέ ή μετά το σεξ ή από ένα καραφάκι ούζο. Επίσης γι'αυτό φτιάχτηκαν. Τρίτον όταν τα παίρνεις δεν κάνεις απλά κεφάλι, έχεις παραισθήσεις. Κοινώς, μπορείς να πιάσεις την ίδια σου τη μάνα και να της στρίψεις το λαρύγγι...(C'mon admit it, όλοι το έχετε ονειρευτεί αυτο :P ) Ναι, ναι και με το αλκοόλ μπορεί να έχεις ανάλογα αποτέλεσματα αλλά πρέπει να πιείς ένα κουβά και όχι απλά να κατεβάσεις ένα χάπι ή να φας ένα μανιτάρι. Γι'αυτό άλλωστε λέγονται και ψυχοτρόπες. Άρα να ξεκαθαρίσουμε ότι με την κατνάλωση τους μπορεί να είσαι επικύνδυνος χωρίς να πιάσεις τιμόνι, ή να σου κάνει κάποιος τσαμπουκά και να ορμήσεις μέσα στο μεθύσι. Μπορεί να έχεις σύνδρομο καταδίωξης και να θες να τους σκοτώσεις όλους εκεί που κάθεσαι ή να νομίζεις ότι πετάς και να πας να πέσεις από το μπαλκόνι...

Δεύτερον και εξίσου βασικό. το σύνδρομο στέρησης που δημιουργούν είναι απείρως χειρότερο. Κατά την περίοδο που ένας ναρκομανής στερείται τη δόση του είναι θεριό ανήμερο. Οι εκρήξσεις βίας και επιθετικότητας είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να χρειάζονται 5 γεροί άντρες για να κάνουν καλά τον έναν. Τότε είναι που εμφανίζεται και ο παράγοντας εγκληματικότητα, όταν αυτά τα άτομα δεν βρίσκουν τη δόση τους. Όσο φτηνά και να τα κάνεις, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα έχουν να τα δώσουν αυτά τα χρήματα.

Τρίτον και επίσης βασικό τα αποτελέσματα στον οργανισμό. Ακόμα και αν κάποιος χρήστης εφαρμόσει το σύστημα της κρύας γαλοπούλας και τα βγάλει από το σύστημα του, το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ήδη ο οργανισμός του έχει ξεχάσει πως να παράγει σεροτονίνη και ενδορφίνες καιέχουν ατονήσει πλήρως οι περιοχές που παράγουν αυτές τις ουσίες. Αποτέλεσμα? Ο πρώην χρήστης βυθίζεται στην κατάθλιψη και την απελπισία και πολές φορές αν δεν ξαναπέσουν στα ναρκωτικά, οδηγούνται στην αυτοκτονία. Για να μην τονίσω ότι ο εγκέφαλος καρβουνιάζει από ένα σημείο και μετά και είσαι ανίκανος για τις βασικές λειτουργίες.

Επομένως. Τα ναρκωτικά επουδενί δεν πρέπει να συγκρίνονται με το τσιγάρο και το αλκοόλ γιατί οι επιπτώσεις τους είναι στη νιοστή μεγαλύτερες και σαφώς χειρότερες.

Αδυνατώ να δεχτώ λοιπόν ότι θα φτάσουμε σε μια εποχή που ένα κράτος όσο φιλελέυθερο και δημοκρατικό και οργανωμένο αν είναι θα κάνει οικιοθελώς τέτοιο τεράστιο κακό στους πολίτες του και σαν αποτέλεσμα σε όλη την κοινωνία με το να παρέχει αυτά τα δηλητήρια νόμιμα.

Συμφωνώ ότι με την παρούσα κατάσταση ενισχύεται το λαθρεμπόριο, συμφωνώ ότι η διαφθορά φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα της αστυνόμίας αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για το ιδανικό και για πολιτικούς με cojones, θα είναι αυτοί που θα βρουν τρόπο να εξυγιάνουν το σύστημα και να βγάλουν αυτή τη μάστιγα από τη χώρα. Αν πιστεύουμε ότι είναι εφικτό να δουλέψει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε μια ιδανική κοινωνία ένα σύστημα νόμιμης διακίνησης ναρκωτικών από το κράτος τότε γιατί να μην πιστέψουμε ότι είναι εφικτή η πάταξη τους? Δύσκολο έως ακατόρθωτο το ένα, ομοίως και το άλλο ας επιλέξουμε αυτό με τα λιγότερα θύματα.

Συγγνώμη αν σας κούρασα :P

Edited by mono, 13 August 2010 - 10:49.

xbJ3b2w.jpeg


#44 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 August 2010 - 11:06

Μαρία, you make some valid points. Απλά φοβάμαι ότι αυτό που ονειρεύεσαι εσύ είναι ακόμα πιο ουτοπικό από αυτό που προτείνω εγώ.

Μία σημείωση για την πρώτη σου παράγραφο. Και η κλοπή και ο βιασμός προσφέρουν ευχαρίστηση στον θύτη. Αν δεν προσέφεραν ευχαρίστηση, δεν θα έμπαιναν ποτέ στον μπελά να παρανομήσουν. Η ειδοποιός διαφορά αυτών με τα ναρκωτικά είναι, όπως και με την οπλοχρησία, το γεγονός ότι σ' αυτά το θύμα διαφέρει από το θύτη, και θα αναζητήσει δικαίωση. Στα ναρκωτικά, θύτης και θύμα είναι το ίδιο άτομο. Αυτό είναι που κάνει τα ναρκωτικά ιδιάζον πρόβλημα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#45 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 13 August 2010 - 11:40

@mono Συγκρίναμε το ποτό και το τσιγάρο με το χόρτο, όχι τα ναρκωτικά γενικά. Το στερητικό σύνδρομο της μαριχουάνας είναι λίγο πολύ παρόμοιο με αυτού του καπνου. Η διαφορά έγγειτε στα αποτελέσματα μετά απο χρόνια χρήση(καρκίνος στη μία πλευρά, εγκεφαλικές βλάβες στην άλλη, αν και εδώ πρέπει να πω οτι δεν έχω δεί κάποιος κατεστραμένο εγκεφαλικά απο μαριχουάνα, και δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά)
Στα υπόλοιπα more or less συμφωνω.

@Kenny Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να περιορίσουμε το παραεμπόριο των ναρκωτικων και συμφωνώ 1000% μαζί σου. Απλά δε πιστευω οτι αν νομιμοποιήσουν το εμπόριο τα πράγματα θα γίνουν έστω και λίγο καλύτερα. Αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά στη συζήτηση σαν εμπορικό προιόν, αφού αναφέρεις συνέχεια τους μεγαλέμπορους και τα κέρδη τους, αλλα το θέμα δεν είναι η εμπορικότητα τους, αλλα το να τα κρατήσουμε μακριά απο φίλους και γνωστούς(γιατι lets face it, χεστήκαμε για τους απένταντι).

Θα σου πω ένα τρανταχτό παράδειγμα που η κρατικοποιήση και η απελευθέρωση ενος φαινομένου που προκαλει εθισμό, αποτυγχάνει παταγωδώς.. Τζόγος!
Το κράτος νομιμοποίησε τον τζόγο, και μάλιστα τον κρατικοποιησε μέσω του OΠΑΠ. Για να χτυπήσει τα παράνομα καζίνο, δίνει "κρατικές άδειες" για να δημιουργηθούν τα "νομιμα" καζίνο που σε συνδιασμό με το πάμε στοιχημα θα θάψει τον παράνομο τζόγο.
Αποτέλεσμα; 70% του τζίρου να είναι ακόμα στο παράνομο στοίχημα, και όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται, Τα betfair-betbet-beto-tsimento πολλαπλασιάζονται σαν τις κατσαρίδες, και δεν πρόκειται για τίποτα άλλο απο πολυεθνικές που χέζοντε στο τάλιρο με αυτή την κατάσταση.
Μειώθηκαν οι τζογαδόροι; Οχι. Μειώθηκαν αυτοί που παίζουν τη ζωή τους, το αυτοκίνητο, το σπίτι, το σκύλο, το σκυλόσπιτο, τα dvd του Remastered Cowboy bebop (σε χτυπάω εκεί που πονάς:P) στα καζίνο; Και Βέβαια όχι.. Αν τζόγαραν παράνομα 100 άτομα, τώρα τζογάρουν νόμιμα-παράνομα 1000.
Βέβαια υπάρχει η ειδοποιός διαφορά οτι ο τζόγος δε σκοτώνει(αμεσα τουλάχιστον), αλλα παραμένει κάτι στο οποίο πολλοι εθίζονται. Ολοι γύρω σου λένε "μη τζογάρεις, μην παιζεις τη ζωή σου στη ρουλέτα και στο black jack" αλλα αυτοί που παίζουν αλλάζουν γνώμη;

Angroid.gr Android à la Ελληνικά