Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Πόλεμος κατά των ναρκωτικών

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#46 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 11:43

Και επειδή δεν μου αρέσει να βγάζω την ουρά μου απέξω, σαν παιδί και εγώ σε ηλικία 22 χρονών, ξέροντας πολύ καλά τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, με αρκετό μυαλό μέσα στο κεφάλι μου, έχοντας ξεπεράσει την rebelious φάση εδώ και πολλά χρόνια όταν είχα πάει Ολλανδία που δεν είναι παράνομο άρα δεν με γοήτευσε αυτό έκανα κανα δυο μπάφους. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Μου άρεσε τόσο πολύ που ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου γιατί θα κατέληγα καμμένο πρεζάκι στην Ομόνοια να ζητάω πενηντάρικα XD

Παρά του χιουμοριστικού της υπόθεσης , δεν είναι η λογική συνέχεια αυτή . Και για να μην βγάζω και γω την ουρά μου απ έξω , και γω έχω δοκιμάσει και δεν κατάλαβα τίποτα γιατί δεν ξέρω πώς να κατεβάζω τον καπνό , και ξέρω πολύ κόσμο που έχει δοκιμάσει και ξέρω και κόσμο που κάνει χρήση . Και ,στην πλειοψηφία τους , οι «συστηματικοί» χρήστες κάνουν αρκετά πιο σπάνια απ ότι νομίζεται και οι ποσότητες (άμα είναι πολύ , το έχεις κάψει τόσο που κάνεις ,οι παρενέργειες) είναι αρκετά διαφορετικές . Και ένα τσιγαράκι να κάνεις στην χειρότερη να φας φρίκη ,να νομίζεις πως ο κόσμος φεύγει κάτω από τα πόδια σου (έχει τύχει ) . Αυτό όμως είναι σχεδόν καθαρά ανάλογο της ψυχολογίας σου εκείνη τη στιγμή . Το πιο πιθανόν είναι απλώς να περάσεις ωραία με την παρέα σου και να γελάτε , ή να θυμάσαι την επομένη κάποια ******* που έκανες (ακριβώς σαν να είσαι μεθυσμένος ).

Από κει και πέρα ξεχνάτε κάτι άλλο βασικό. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο ο θάνατος. Επουδενί. Αλλιώς θα λέγαμε :" Θες πουλάκι μου να αυτοκτονήσεις? Άντε στο καλό και με τη νίκη, I'll see you on the other side etc" Πριν μπω σε αυτό το θέμα θέλω να κάνω έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και το αλκοόλ και τον καπνό. Αν πιείς ένα ποτό δεν εθίζεσαι. Αν πίνεις ένα ποτό τη μέρα πάλι δεν εθίζεσαι. Με συγκρατημένη χρήση αλκοόλ και αποφυγή οδήγησης στην χειρότερη περίπτωση την άλλη μέρα να έχεις ένα κεφάλι καζάνι και μερικές ντροπιαστικές εμπειρίες όπου κατέβασες το παντελόνι σου σε δημόσιο χώρο :P Για το ότι ήπιες και οδήγησες δεν φταίει το αλκοόλ αλλά εσύ που είσαι μ@λάκας. Σε κατάχρηση φυσικά και είναι θανατηφόρο eventually αλλά όπως προανέφεραν και το νερό σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο. Το τσιγάρο από την άλλη ναι είναι εθιστικό, αν και πάλι μπορείς να το κρατήσεις σε μέτρια έως λίγη κατανάλωση και όταν το κάνεις δεν έχεις ούτε παραισθήσεις, ούτε κρίσεις επιθετικότητας.

Σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο και ο αλκοολισμός είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα , σε κάποιες κοινωνίες είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ναρκωτικά . Οι ψυχοτρόπες ουσίες είναι σε παρόμοια φάση με το αλκοόλ (δεν λέω την ίδια , παρόμοια ) , απλώς οι αναλογίες είναι διαφορετικές . Θες να μαστουρώνεις κάθε μέρα ; Είναι σαν να θες να μεθάς κάθε μέρα . Θες απλώς να κάνεις κέφι με την παρέα ; Ή γυρνάτε ένα τσιγάρο ή απλώς πίνεται ένα ποτάκι ή τίποτα από τα δύο και κάνετε κέφι από μόνοι σας . Φτάνεις σε επίπεδο κατάχρησης ; Μπορείς να πηδήξεις από το μπαλκόνι ή να κάψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα από τη μία , μπορείς να σαπίσεις στο ξύλο την γυναίκα σου ή το παιδί σου , να καταστρέψεις το συκώτι σου και να έχεις πιο ισχυρά στερητικά ( εδώ έχεις και σωματικά ) από την άλλη . Και στις 2 των περιπτώσεων είναι πολύ πιθανόν να μείνεις άνεργος .

Το τσιγάρο είναι άλλη ιστορία ., είναι μια ισχυρή συνήθεια και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά ως εκεί .

Υπάρχουν διαφορές σημαντικές ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και τα painkillers . Τα μανιτάρια είναι κάτι το φυσικό , τα πέρανε και οι ινδιάνοι και δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το κρακ , την κόκα και την ηρωίνη . Απ ότι ξέρω δεν υπάρχει ή είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των ατόμων που πέθαναν από τη χρήση LSD καθ αυτή , συνήθως ήταν επειδή νόμιζαν πως πετάνε ή κάτι παρόμοιο , θα μπορούσε να είναι κάποιος λιώμα που έπεσε από το παράθυρο ( το ξέρω , δεν είναι το ίδιο , είναι όμως παρόμοιο και πρέπει να το σκεφτείτε λίγο ) . Εγώ τα βλέπω ανάλογα , απλώς πιο ισχυρά . Είναι διαφορετικό το να πιεις μια μπύρα, ένα ουίσκι , μια μπόμπα ή να κάνεις καπνίσεις χόρτο ή να φας μανιτάρια . Είναι όμως κατά την γνώμη μου στην ίδια κατηγορία .

Και αν δεν ξέρω αρκετά για τις υπόλοιπες ουσίες , μπορώ να μιλήσω με κάποια σιγουριά για το χόρτο . Και επειδή η δαιμονοποίηση , η παραφιλολογία και τα στερεότυπα είναι πολλά , όταν βλέπω τέτοιες απόψεις δεν μπορώ να κρατηθώ στο να διαφωνήσω . Σε γενικές γραμμές δεν με νοιάζει για το τι θεωρεί ο κάθε άσχετος τύπος ξεχωριστά , όταν όμως είναι σε πιο μαζικό επίπεδο και με μερικά άτομα που γενικά εκτιμώ , τότε μου είναι ακόμα πιο δύσκολο .
Εγώ συγγνώμη για την όποια κούραση , μιας και επαναλαμβάνομαι κάπως .

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Glaurung: 13 Αύγουστος 2010 - 16:10
lol Kenny :P

Δημοσιευμένη  εικόνα

#47 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 14:05

Απ ότι ξέρω δεν υπάρχει ή είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των ατόμων που πέθαναν από τη χρήση LCD καθ αυτή [...]

Wait... υπάρχουν άτομα που πέθαναν από οθόνες υγρών κρυστάλλων; Αλοίμονό μας. :hahaha:

(Sorry, couldn't pass the opportunity. :P)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#48 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 14:37

@Glaurung
Αυτό που είπα για τα πενηντάρικα στην Ομόνοια ρε συ, δεν το είπα ότι είναι η φυσική συνέχεια όποιου κάνει λίγο χόρτο για όνομα του Θεού! Απλά το είπα για μένα και χιουμοριστικά. Εξαρχής διαχώρισα το χορταράκι από τα υπόλοιπα.

Σχετικά με το αλκοόλ ποιό είναι το θέμα μου αν και το είπα και πιο πάνω αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Ο αλκοολισμός σκοτώνει όπως και οποιαδήποτε κατάχρηση. Αλλά ένα ποτό τη μέρα, ένα μεθύσι μια φορά στο τόσο δεν εθίζουν και δεν σκοτώνουν αν δεν συνδυαστούν πχ με οδήγηση. Όμως τα ναρκωτικά είναι από μόνα τους κατάχρηση και εθίζουν πολύ πιο έυκολα. Σαφώς και τα διαχωρίζω γιατί άλλο ένα ποτηράκι κρασί και άλλο να πάρεις lsd. Ούτε εμένα μου αρέσει η δαιμονοποίηση αλλά αυτά που λέω για τις επιπτώσεις είναι ιατρικά δεδομένα και όχι κάτι που άκουσα από ένα φιλαράκι...

Όσο για τα μανιτάρια, και αυτά είναι αρκετά επικύνδυνα καθώς συχνά συνοδεύονται με κρίσεις πανικού που μπορεί να φτάσουν μέχρι καρδιακά επισόδεια...

Τέλοσπάντων, απλά θεωρώ ότι με τις συγκεκριμένες συνθήκες που υπάρχουν ούτε η ποινικοποίηση έχει βοηθήσει καθώς κυκλοφορούν έτσι και αλλιώς ελεύθερα και μάλιστα πολλές φορές από τα ίδια τα κυκλώματα που διατείνονται ότι τα πολεμάνε αλλά αν τα αποποινικοποιήσεις κιόλας με το παρόν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας ζήτω που καήκαμε!

Αν είχαμε ιδανικές συνθήκες και υπήρχε έλεγχος και παρακολούθηση από ειδικούς, ειδικά κέντρα με ψυχολόγους και γιατρούς, επιδοτούμενα κέντρα απεξάρτησης και σωστή ενημέρωση τότε νομίζω θα είχαμε και τις ιδανικές συνθήκες για να απαλλαγούμε πλήρως. Γιατί αποποινικοποίηση χωρίς αυστηρές προυποθέσεις δεν γίνεται. Και αν μπορεί το κράτος να θέσει και να τηρήσει αυτές τις προυποθέσεις τότε θα συμπεράνω ότι θα μπορούσε να τα κόψει και τελείως.

Το επιχείρημα μου υπέρ της δεύτερης επιλογής είναι απλό. Λιγότεροι νεκροί.

xbJ3b2w.jpeg

#49 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 15:49

Παρά του χιουμοριστικού της υπόθεσης , δεν είναι η λογική συνέχεια αυτή . Και για να μην βγάζω και γω την ουρά μου απ έξω , και γω έχω δοκιμάσει και δεν κατάλαβα τίποτα γιατί δεν ξέρω πώς να κατεβάζω τον καπνό , και ξέρω πολύ κόσμο που έχει δοκιμάσει και ξέρω και κόσμο που κάνει χρήση . Και ,στην πλειοψηφία τους , οι «συστηματικοί» χρήστες κάνουν αρκετά πιο σπάνια απ ότι νομίζεται και οι ποσότητες (άμα είναι πολύ , το έχεις κάψει τόσο που κάνεις ,οι παρενέργειες) είναι αρκετά διαφορετικές . Και ένα τσιγαράκι να κάνεις στην χειρότερη να φας φρίκη ,να νομίζεις πως ο κόσμος φεύγει κάτω από τα πόδια σου (έχει τύχει ) . Αυτό όμως είναι σχεδόν καθαρά ανάλογο της ψυχολογίας σου εκείνη τη στιγμή . Το πιο πιθανόν είναι απλώς να περάσεις ωραία με την παρέα σου και να γελάτε , ή να θυμάσαι την επομένη κάποια ******* που έκανες (ακριβώς σαν να είσαι μεθυσμένος ).

Για να εχω και εγω την ουρα μου απο μεσα, μπορω να σας πω οτι εχω κανει πανω 10 φορες χορτο, αν λεω ψεματα να πεσει φωτια να με καψει. Μπορω να πω οτι την πρωτη φορα δεν καταλαβα τιποτα, την δευτερη ηταν :joyful:. Απλα περνας πολυ καλα, ΑΛΛΑ το σταματησα και διεκοψα σχεσεις και με την παρεα που ειμουν γιατι το μονο που τους ενδιεφερε ειναι πως να μαζεψουν λεφτα να παρουν μπαφο. Επισης κανοντας χορτο αυξανει τις φαντασιωσεις και ο τροπος που βλεπεις τα πραγματα, ας πουμε εγω εχω τασεις να θυμαμαι πραγματα πριν 10 χρονια, for ex. περπαταω σε εναν δρομο ο οποιος ειναι πλακοστροτος ακριβως εκεινη την στιγμη νιωθω σαν να ειμαι σε αλλη περιοχη σε αλλη εποχη, με το χορτο αυτο, τετραπλασιαζοταν, ημουν 4 ωρες στον κοσμο μου με λιγα λογια, και τολμω να πω οτι ειχαμε κανει μεγαλες ποσοτητες... ΑΛΛΑ ως εκει, τερμα... Σταματησα για το δικο μου καλο, αλλα και για την εικονα μου... Και πιστευω αυτο με βοηθησε να ωριμασω περισσοτερο. Τουλαχιστον βγηκε και κατι καλο απο τις χαρες και τα πανηγυρια.

Απλα μοιραστικα την ιστορια μου μαζι σας. :P

Btw λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια, ειπα για την καταχρηση ειπε παλι καποιος αλλος για την καταχρηση και παλι καποιος, μην ειπωνουμε τα ιδια και τα ιδια.
Και μια επικη ατακα: "Κατι μυρίζει και δεν γυρίζει.":kakaka:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 13 Αύγουστος 2010 - 18:24

ezgif.com-resize.gif

#50 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 04:09

ξεθάψιμο ύστερα από το γεγονός του θανάτου της Amy Winehouse και του μαγικού αριθμού 27....

επειδή ακούω πολλές φορές ότι ήταν κρίμα που χάθηκε μια τέτοια φωνή κλπ....θα διαφωνήσω κάθετα, προφανως δεν είναι ωραίο γεγονός αλλά προς θεού δεν είναι κρίμα..κρίμα είναι τα παιδιά πο πεθαίνουν στις χώρες της Αφρικής από λάθη άλλων ...αυτό δεν είναι κρίμα αλλά πήγαινε γυρεύοντας (όπως και οι άλλοι του μαγικού αριθμου και όχι μόνο) και δε θα στεναχωρηθώ (μη φέρει κανείς το βλακώδες αντιπαράδειγμα του συγγενικού προσώπου)

Το θετικό που παρατήρησα στα παραπάνω ποστ είναι πως παρότι ακολουθείτε διαφορετικό δρόμο έχετε τον ίδιο στόχο.Θα ήθελα ακόμη να παρατηρήσω πως σχεδόν κανείς σας δεν έχει σκεφτεί-αναφέρει το πως λειτουργεί ένα κράτος(από όλες τις πλευρές ,δε μιλάω για το ελληνικό βέβαια) δεν νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο ;)
Προς ενημέρωση:το ποτό και το κάπνισμα(χόρτο ας πούμε) δεν είναι ναρκωτικά αλλά εξαρτησιογόνες ουσίες(εξαρτάται την χρήση τους) στην κατηγορία των εξαρτησιογόνων υπόκειται τα ναρκωτικά τα όποια όπως προαναφέρθηκε έχουν άλλη χρήση (για αυτό κάποιας μορφής χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία) όχι επειδή τα αναφέρετε συχνά και το κάνω πολλές φορές λα΄θος και τα συγχέω.

Κάτι ακόμα που ισχύει και σε άλλες συζητήσεις(περι θρησκείας,καπνίσματος κλπ). Το επιχείρημα της ελεύθερης βούλησης και του φιλελεύθεροου κράτους είναι (για μένα προσωπικά) παιδικό αν όχι κουτό...γιατί τις μόνες λέξεις που αναφέρετε είναι ελευθερια και βούληση ενώ ξεχνάτε άλλες πολύ βασικές όπως υποχρέωση πχ και γενικά στις περισσότερς συζητήσεις(όχι μόνο εδώ) το βούληση-ελευθερία τείνει στην κατάχρηση και την ασυδοσία

Εγώ από την πλευρά μου είμαι υπέρ της απαγόρευσης αλλά όχι μόνο για τους λόγους που ανέφερε ο papp0us και κάποιοι άλλοι...αν τώρα ψήνεστε για συζήτηση ευχαρίστως να τους παραθέσω...

Συγγνώμη αν παρέλλειψα κάτι αλλά βλέπετε είναι 5 το πρωι :

EDIT:εκείνο που αναφέρω κάπνισμα εννοώ αυτό που δε σε κάνει κουδούνα δηλαδή δε σε πάει σε άλλο κόσμο, το πολύ ελεφριάς μορφής.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenobi-sensei: 02 Αύγουστος 2011 - 11:59

#51 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1.928 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθηνα

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 10:54

ξεθάψιμο ύστερα από το γεγονός του θανάτου της Amy Winehouse και του μαγικού αριθμού 27....

επειδή ακούω πολλές φορές ότι ήταν κρίμα που χάθηκε μια τέτοια φωνή κλπ....θα διαφωνήσω κάθετα, προφανως δεν είναι ωραίο γεγονός αλλά προς θεού δεν είναι κρίμα..κρίμα είναι τα παιδιά πο πεθαίνουν στις χώρες της Αφρικής από λάθη άλλων ...αυτό δεν είναι κρίμα αλλά πήγαινε γυρεύοντας (όπως και οι άλλοι του μαγικού αριθμου και όχι μόνο) και δε θα στεναχωρηθώ (μη φέρει κανείς το βλακώδες αντιπαράδειγμα του συγγενικού προσώπου)

Actually it is κριμα να βλεπεις εναν νεο ανθρωπο να πεθαινει οπως επισης κριμα ειναι η καταντια αυτου του ανθρωπου πριν τον θανατο του.Απο την στιγμη που θα εξαρτοποιηθει απο τα ναρκωτικα ενα ατομο,η καταληξη του ειναι θλιβερη.Πλακωνουν τους γονεις τους στο ξυλο,χανουν τα λογικα τους,αναγκαζονται να κανουν τα "θεληματα" ομοφυλοφιλων που συναντανε στους δρομους που συχναζουν,κλεβουν,σκοτωνουν μονο και μονο για να εχουν τα χρηματα για τη δοση τους.Τωρα θα μου πεις οτι αμα ειχε αρχες και κανονες που θα εθετε ο ιδιος στον εαυτο του,δεν θα ειχε καταληξει στα ναρκωτικα,αλλα δεν θες πολυ να καταληξεις σε αυτα οταν οι κολητοι σου που ειναι ναρκομανεις,σου λενε να δοκιμασεις.Φυσικα απο οσους συγγενεις και γνωστους ξερω,ολοι αρχιζουν με την λογικη "ελα μωρε να δοκιμασω μια φορα,τι θα παθω,σιγα μην εξαρτοποιηθω."

Φυσικα δεν υποτιμω την κατασταση των παιδιων στην Αφρικη.Αλλα δεν μπορεις να πεις πως δεν ειναι κριμα να πεθαινει μια 27χρονη κοπελα,οταν μαλιστα αυτη η κοπελα ειχε ενα τοσο μεγαλο ταλεντο,και οταν θα μπορουσε να ειχε ζησει αλλα 40 χρονια προσφεροντας πολλα στο χωρο της μουσικης.

Θα αναφερομουν στο παραδειγμα των γονιων αυτων των ανθρωπων και στο πως καταστρεφετε και η δικη τους ζωη οταν το παιδι τους μπλεκει με αυτους τους διαβολους,αλλα απο οτι καταλαβα το θεωρεις βλακωδες; οποτε αστο.:byejg9:

image.jpg

#52 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 11:44

Δεν υπάρχει πόλεμος κατά των ναρκωτικών, οι πoλέμοι τελειώνουνε - The wire.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#53 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 12:16

Actually it is κριμα να βλεπεις εναν νεο ανθρωπο να πεθαινει οπως επισης κριμα ειναι η καταντια αυτου του ανθρωπου πριν τον θανατο του.Απο την στιγμη που θα εξαρτοποιηθει απο τα ναρκωτικα ενα ατομο,η καταληξη του ειναι θλιβερη.Πλακωνουν τους γονεις τους στο ξυλο,χανουν τα λογικα τους,αναγκαζονται να κανουν τα "θεληματα" ομοφυλοφιλων που συναντανε στους δρομους που συχναζουν,κλεβουν,σκοτωνουν μονο και μονο για να εχουν τα χρηματα για τη δοση τους.Τωρα θα μου πεις οτι αμα ειχε αρχες και κανονες που θα εθετε ο ιδιος στον εαυτο του,δεν θα ειχε καταληξει στα ναρκωτικα,αλλα δεν θες πολυ να καταληξεις σε αυτα οταν οι κολητοι σου που ειναι ναρκομανεις,σου λενε να δοκιμασεις.Φυσικα απο οσους συγγενεις και γνωστους ξερω,ολοι αρχιζουν με την λογικη "ελα μωρε να δοκιμασω μια φορα,τι θα παθω,σιγα μην εξαρτοποιηθω."

Φυσικα δεν υποτιμω την κατασταση των παιδιων στην Αφρικη.Αλλα δεν μπορεις να πεις πως δεν ειναι κριμα να πεθαινει μια 27χρονη κοπελα,οταν μαλιστα αυτη η κοπελα ειχε ενα τοσο μεγαλο ταλεντο,και οταν θα μπορουσε να ειχε ζησει αλλα 40 χρονια προσφεροντας πολλα στο χωρο της μουσικης.

Θα αναφερομουν στο παραδειγμα των γονιων αυτων των ανθρωπων και στο πως καταστρεφετε και η δικη τους ζωη οταν το παιδι τους μπλεκει με αυτους τους διαβολους,αλλα απο οτι καταλαβα το θεωρεις βλακωδες; οποτε αστο.:byejg9:

Βασικά το βλακώδες επιχείρημα είναι αυτο του στυλ .."Τα λες αυτά γιατί δε τη ξέρεις αν ήταν όμως α αδερφός σου ή η μητέρα τότε δε θα ήταν κρίμα?"-όχι για αυτό που λες εσύ ;)

Στο τι είχε να προσφέρει στη μουσική ή το τι θα σου πρόσφερε αυτή στιγμή είναι φουσκωμένο (κατ'εμε) λόγω του πρόωρου θανατού της. Πάντως δεν ανησυχώ φωνάρες θα συνεχίζουν να βγαίνουν.Αντικειμενικά μιλώντας από τους καλλιτέχνες που πέθαναν από τα ναρκωτικά μόνο ο Ηendrix και ο Elvis έφεραν μεγάλες αλλάγες . Τώρα τι μελλοντικό χάσαμε ...δυστυχώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα....

Και επισημαίνω πως το γεγονός δεν είναι διόλου ευχάριστο ...απλά δεν είναι και για κλάματα ούτε κρίμα όταν κάποιος κάνει τις επιλογές του.

Σε αυτό που αναφερεις με τους γονείς θα σου απαντήσω με τα εξής ερωτήματα :
Που ήταν οι γονείς όταν το παιδί τους έβγαινε στην κοινωνία?
Που ήταν το οι γονείς όταν το παιδί τους έκανε τις πρώτες ουσίες?

Και μου φαίνεται λίγο άτοπο το γεγονός οι γονείς να νοιάζοταν για το παιδί τους και αυτό να κατέληξε στα ναρκωτικά....oh come on

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenobi-sensei: 02 Αύγουστος 2011 - 12:23

#54 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1.928 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθηνα

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 13:33

Βασικά το βλακώδες επιχείρημα είναι αυτο του στυλ .."Τα λες αυτά γιατί δε τη ξέρεις αν ήταν όμως α αδερφός σου ή η μητέρα τότε δε θα ήταν κρίμα?"-όχι για αυτό που λες εσύ ;)

Στο τι είχε να προσφέρει στη μουσική ή το τι θα σου πρόσφερε αυτή στιγμή είναι φουσκωμένο (κατ'εμε) λόγω του πρόωρου θανατού της. Πάντως δεν ανησυχώ φωνάρες θα συνεχίζουν να βγαίνουν.Αντικειμενικά μιλώντας από τους καλλιτέχνες που πέθαναν από τα ναρκωτικά μόνο ο Ηendrix και ο Elvis έφεραν μεγάλες αλλάγες . Τώρα τι μελλοντικό χάσαμε ...δυστυχώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα....

Και επισημαίνω πως το γεγονός δεν είναι διόλου ευχάριστο ...απλά δεν είναι και για κλάματα ούτε κρίμα όταν κάποιος κάνει τις επιλογές του.

Και μου φαίνεται λίγο άτοπο το γεγονός οι γονείς να νοιάζοταν για το παιδί τους και αυτό να κατέληξε στα ναρκωτικά....oh come on

Δεδομενου οτι την Amy Winehoyse την αποκαλουν την καλυτερη φωνη της δεκαετιας,θα μπορουσε να γινει μια πολυ λαμπρη καλλιτεχνης...

Δεν ξερω κατα ποσο οι γονεις την Amy νοιαζοντουσαν για την κορη τους.Εγω ξερω πως απο καποια στιγμη και μετα οι ανθρωποι περνουν μονοι τους αποφασεις που κρινουν την ζωη τους.Ανεξαρτητως αρχων και παιδειας ή οπως αλλιως θες να το πεις,οι αποφασεις που περνουμε μπορει να ειναι λανθασμενες.Ανθρωποι ειμαστε λαθοι κανουμε...

Απο εκει και περα ειναι θλιβερο το πως μπορει μια λαθος αποφαση να κρινει τη ζωη σου.Δεν γινεται οι γονεις σου να ειναι παντα απο πισω σου και να σε κυνηγανε.Ξερω περιπτωση ενος ανθρωπου εξαιρετικου,το καλυτερο παιδι που λενε,με προτυπο μανας,που δυστηχως κατεληξε στα ναρκωτικα.

Οταν δοκιμασεις αυτες τις ουσιες,ακομι και την πρωτη φορα δεν υπαρχει γυρισμος.Δεν υπαρχει "χμμμ...ειναι λιγο πυκρο ή ειναι λιγο ξυνο,δεν μου αρεσει",δυστυχως...Αρα ακομι και οι γονεις σου να καταλαβουν οτι περνεις απαγορευμενες ουσιες,συνηθως δεν μπορουν να κανουν κατι.
Εννοειτε πως υπαρχουν και γονεις που παραμελουν τα παιδια τους,αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.

image.jpg

#55 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 13:50

^^σχετικά με το παράδειγμα που ανέφερες ...κυριολεκτικά σηκώνω τα χέρια ψηλά

τι να πω αν μιλήσω για βλακεία θα γίνω κακός αλλά και πάλλ δε μπορώ να το δεκτώ

δηλαδή εσύ,εγώ και τόσα άλλα παιδιά τι είχαμε που δεν είχαν αυτά που ανήκουν σε καλές οικογένειες(που τους φροντίζουν δεν τους παραμελούν)?
να τονίσω πως για μένα αυτό που λένε για την κακιά στιγμή και τα προβλήματα που είχε το παιδί δε τα δέχομαι για τον ίδιο λόγο με πάνω δηλαδή εγώ ,εσύ και τόσοι άλλοι δεν είχαν κακιές στιγμές πως αντέξαμε???

#56 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1.928 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθηνα

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 14:01

Μπορει να μην μπλεξαμε με κακες παρεες.Μπορει να πηραμε τις σωστες αποφασεις.Εχουν τεραστια ευθυνη οι γονεις αλλα μην τα ριχνουμε ολα πανω τους.Οταν ο ανθρωπος φτανει σε μια ηλικια να εχει δικη του προσωπικοτητα,και να αποφασιζει αυτος για καποια πραγματα,ολα μπορουν να συμβουν.

#57 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 14:14

Το επιχείρημα με τα παιδάκια από την Αφρική είναι πολυχρησιμοποιημένο και πραγματικά δεν έχει καμία θέση στη συζήτηση. Δηλαδή αν σταματήσουμε να θρηνούμε τα θύματα των ναρκωτικών θα σταματήσουν να πεθαίνουν παιδάκια?

Δεν την καταλαβαίνω την λογική των τελευταίων post που έχουμε πάρει μια ζυγαριά και ζυγίζουμε τις ζωές των ανθρώπων. "Αν είσαι απλά πρεζάκι ντάξει δεν τρέχει και τίποτα αν ψοφήσεις σε σχέση με το αν ήσουν παιδάκι στην Αφρική εκτός και αν είσαι διάσημος"...

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το επιχείρημα "αν ήταν δικός σου άνθρωπος" είναι ηλίθιο, είναι γιατί θα περίμενε κανείς ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία τα μέλη της θα καταλαβαιναν ότι κάθε ζωή είναι εξίσου πολίτιμη. Αλλά μάλλον στο κομμάτι της ενσυναίσθησης θέλουμε λίγο περισσότερη δουλειά ώστε να μην παίρνουμε όλους τους ανθρώπους να τους κατηγοριοποιούμε και να κρίνουμε την ζωή τους σαν να ξέρουμε τα πάντα.

#58 Johnyman

Johnyman

Clear Eyes,Full Hearts

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 14:44

Πάντως δεν ανησυχώ φωνάρες θα συνεχίζουν να βγαίνουν.Αντικειμενικά μιλώντας από τους καλλιτέχνες που πέθαναν από τα ναρκωτικά μόνο ο Ηendrix και ο Elvis έφεραν μεγάλες αλλάγες . Τώρα τι μελλοντικό χάσαμε ...δυστυχώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα....

jim morrison,janis joplin..αλλά δεν κάνω αυτό το ποστ για να υποδείξω/υπενθυμίσω άλλους δύο μεγάλους τραγουδιστές και στιχουργούς(όσο αφορά τον πρώτο).

ακόμα

πιστεύω πως ο λόγος που νέοι τραγουδιστές(κυρίως) καταφεύγουν στα ναρκωτικά δεν είναι εξαιτίας της αδιαφορίας των γονιών τους,αλλά επειδή οι ίδιοι το επιζητούν..έχουν γνωρίσει από μικρή ηλικία τα πάντα(λεφτά,φήμη,απήχηση στο άλλο φύλο) και ψάχνονται,δοκιμάζοντας άλλα πράγματα που θα τους κάνουν να αισθανθούν διαφορετικά απ'ό,τι έχουν ήδη νιώσει.

εντάξει,είναι και αυτός ένας παράγοντας κατά τη γνώμη μου..σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που μέσα σε όλη την ροκ σταρ φάση θα παρασύρθηκαν από άλλους.

κατά τα άλλα,συμφωνώ με τον Kenobi-sensei.Κρίμα να πεθάνει ένας άνθρωπος από ναρκωτικά(και όχι ένας τραγουδιστής),και τόσο νέος,αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ''άσημοι'' που πεθαίνουν από ναρκωτικά,αλλά τότε αυτοί είναι τα πρεζάκια...

και στην περίπτωση της amy,όταν έγινε ό,τι έγινε στο Βελιγράδι όλοι την κράξανε,αλλά όταν πέθανε την αποκάλεσαν και μύθο.Συμφωνώ πως είχε ωραία φωνή,και ίσως να έκανε πολύ μεγάλη καριέρα,αλλά ένα μέτρο σε αυτά που λέμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#59 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 14:50

να τονίσω πως για μένα αυτό που λένε για την κακιά στιγμή και τα προβλήματα που είχε το παιδί δε τα δέχομαι για τον ίδιο λόγο με πάνω δηλαδή εγώ ,εσύ και τόσοι άλλοι δεν είχαν κακιές στιγμές πως αντέξαμε???

γιατι απλα δεν ειναι ολοι ιδιοι. υπαρχουν ατομα που ειναι πιο δυνατα, η πιο αδυναμα απο σενα οταν βρεθουν σε ορισμενες καταστασεις

#60 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2011 - 14:53

Το επιχείρημα με τα παιδάκια από την Αφρική είναι πολυχρησιμοποιημένο και πραγματικά δεν έχει καμία θέση στη συζήτηση. Δηλαδή αν σταματήσουμε να θρηνούμε τα θύματα των ναρκωτικών θα σταματήσουν να πεθαίνουν παιδάκια?

όχι αλλά προτιμώ να θρηνώ για τα παιδάκια και για το κάθε άτομο που ζει ένα δράμα χωρίς να το έχει επιλέξει και χωρίς να μπορεί να το αλλάξει παρά για κάποιον που το έκανε συνειδητα.

Δεν την καταλαβαίνω την λογική των τελευταίων post που έχουμε πάρει μια ζυγαριά και ζυγίζουμε τις ζωές των ανθρώπων. "Αν είσαι απλά πρεζάκι ντάξει δεν τρέχει και τίποτα αν ψοφήσεις σε σχέση με το αν ήσουν παιδάκι στην Αφρική εκτός και αν είσαι διάσημος"...

1oν) είτε λέγεσαι Amy Winehouse είτε Γιάννης για μένα και το αυτό είναι. Και τους 2 τους βλέπω σαν χρήστες. Αν μπορέσω να κάνω κάτι για να το αποτρέψω θα το κάνω αλλά ξέρεις κάτι βαριέμαι να βοηθάω άτομα που δε θέλουν οι ίδοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους και καταλήγουν έτσι (μπορεί να ακούγεται κακό αλλά έτσι είναι). Το να χάνονται ζωές με οποιοδήποτε τρόπο είναι λυπηρό αλλά δε γίνεται ο καθένας (ακόμα και εγω) να έχω μια νταντά από πάνω να με προστατεύει. Είτε η νταντά λέγεται γονείς (που ωφείλουν να σου δώσουν εφόδια αλλά δε γίνεται να είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι σου για όλη σου τη ζωή όπως ορθά είπε ο -One Piece- όπως και να σε προστατεύουν μέχρι κάποια ηλικά ή να το βοηθούν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και ο άλλος το νιονιο του)

2ο) Προφανώς και δεν είναι το ίδιο το παιδάκι στην Αφρική, ο Αμερικάνος που πέθανε 11/9 με την Amy Winehouse(και με τη κάθε Amy Winehouse) γιατί οι δεύτερη είναι υπεύθυνη των πραξεών της οι άλλοι δεν είναι

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το επιχείρημα "αν ήταν δικός σου άνθρωπος" είναι ηλίθιο, είναι γιατί θα περίμενε κανείς ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία τα μέλη της θα καταλαβαιναν ότι κάθε ζωή είναι εξίσου πολίτιμη. Αλλά μάλλον στο κομμάτι της ενσυναίσθησης θέλουμε λίγο περισσότερη δουλειά ώστε να μην παίρνουμε όλους τους ανθρώπους να τους κατηγοριοποιούμε και να κρίνουμε την ζωή τους σαν να ξέρουμε τα πάντα.

ούτε αν ένας συγγενής μου πέθαινε από αυτό το λόγο θα ήταν κρίμα απλά αν με κάποιους δεσμούς με αυτόν τότε θα στεναχωριομουνα και βέβαια θα προσπαθούσα να τον έχω αποτρέψει. Αλλά δε κατηγοροποιούμε τους ανθρώπους αλλά τις επιλογές τους και γενικά είναι λάθος να πιστεύουμε πως για κάθε επιλογή μας υπάρχει ένα μαξιλαράκι που θα μας σώσει. Δε ζούμε σε κοινωνία αγγελικά πλασμένη και ούτε πρόκειται και οι διαφορά μας από τα ζώα είναι ότι εμείς έχουμε το προνόμιο να σκεφτόμαστε πριν πράξουμε. Δε πρόκειται ποτέ να εξαφανοστούν δια παντός οι έμποροι ναρκωτικών και οι λοιποί εγκληματίες όπως και τα προβλήματα το θέμα είναι να προσπαθούμε να φυλαγόμαστε αλλά και να τα αντιμετωπίσουμε.

Εγώ δε θεωρώ κατώτερο το χρήστη για αυτό το λόγο και δε δέχομαι τη θέση που βρίσκεται γιατί όπως είπα και πιο πάνω τι παραπάνω είχα εγώ και μάλιστα όταν τώρα ύπαρχει ενημέρωση πάνω στο θέμα.
+++ok μπορεί να είνια πιο αδύναμος αλλά τουλάχιστον πάλεψε αποκλείται να παλέψανε και να φτάσανε εκεί αλλά και να φτάσανε εκεί ξαναπάλεψε για να φύγεις τότε θα σε βοηθήσω γιατί το αξίζεις

Τέσπα αλλού ήθελα να πάει η συζήτηση αλλού πηγε.

ΥΓ:συγγνώμη αν τα έγραψα λίγο ανακατεμένα

EDIT: Johnyman δε διαφωνώ απλά οι άλλοι 2 αλλάξαν εντελώς τον τρόπο που βλεπουμε τη μουσική και το show (όχι πως αυτό μειώνει την αξία τους)
και για αυτό που λες για τη φήμη έχω ακούσει πως ο Ali είχε πει πως όταν ήταν διάσημος και πρώτος πυγμάχος όταν έβγαινε στο δρόμο νόμιζε πως ο δρόμος είναι πολύ μικρός για αυτό....από εκεί να καταλάβεις τι γίνεται

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenobi-sensei: 02 Αύγουστος 2011 - 15:20