Παρά του χιουμοριστικού της υπόθεσης , δεν είναι η λογική συνέχεια αυτή . Και για να μην βγάζω και γω την ουρά μου απ έξω , και γω έχω δοκιμάσει και δεν κατάλαβα τίποτα γιατί δεν ξέρω πώς να κατεβάζω τον καπνό , και ξέρω πολύ κόσμο που έχει δοκιμάσει και ξέρω και κόσμο που κάνει χρήση . Και ,στην πλειοψηφία τους , οι «συστηματικοί» χρήστες κάνουν αρκετά πιο σπάνια απ ότι νομίζεται και οι ποσότητες (άμα είναι πολύ , το έχεις κάψει τόσο που κάνεις ,οι παρενέργειες) είναι αρκετά διαφορετικές . Και ένα τσιγαράκι να κάνεις στην χειρότερη να φας φρίκη ,να νομίζεις πως ο κόσμος φεύγει κάτω από τα πόδια σου (έχει τύχει ) . Αυτό όμως είναι σχεδόν καθαρά ανάλογο της ψυχολογίας σου εκείνη τη στιγμή . Το πιο πιθανόν είναι απλώς να περάσεις ωραία με την παρέα σου και να γελάτε , ή να θυμάσαι την επομένη κάποια ******* που έκανες (ακριβώς σαν να είσαι μεθυσμένος ).Και επειδή δεν μου αρέσει να βγάζω την ουρά μου απέξω, σαν παιδί και εγώ σε ηλικία 22 χρονών, ξέροντας πολύ καλά τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, με αρκετό μυαλό μέσα στο κεφάλι μου, έχοντας ξεπεράσει την rebelious φάση εδώ και πολλά χρόνια όταν είχα πάει Ολλανδία που δεν είναι παράνομο άρα δεν με γοήτευσε αυτό έκανα κανα δυο μπάφους. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Μου άρεσε τόσο πολύ που ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου γιατί θα κατέληγα καμμένο πρεζάκι στην Ομόνοια να ζητάω πενηντάρικα XD
Σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο και ο αλκοολισμός είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα , σε κάποιες κοινωνίες είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ναρκωτικά . Οι ψυχοτρόπες ουσίες είναι σε παρόμοια φάση με το αλκοόλ (δεν λέω την ίδια , παρόμοια ) , απλώς οι αναλογίες είναι διαφορετικές . Θες να μαστουρώνεις κάθε μέρα ; Είναι σαν να θες να μεθάς κάθε μέρα . Θες απλώς να κάνεις κέφι με την παρέα ; Ή γυρνάτε ένα τσιγάρο ή απλώς πίνεται ένα ποτάκι ή τίποτα από τα δύο και κάνετε κέφι από μόνοι σας . Φτάνεις σε επίπεδο κατάχρησης ; Μπορείς να πηδήξεις από το μπαλκόνι ή να κάψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα από τη μία , μπορείς να σαπίσεις στο ξύλο την γυναίκα σου ή το παιδί σου , να καταστρέψεις το συκώτι σου και να έχεις πιο ισχυρά στερητικά ( εδώ έχεις και σωματικά ) από την άλλη . Και στις 2 των περιπτώσεων είναι πολύ πιθανόν να μείνεις άνεργος .Από κει και πέρα ξεχνάτε κάτι άλλο βασικό. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο ο θάνατος. Επουδενί. Αλλιώς θα λέγαμε :" Θες πουλάκι μου να αυτοκτονήσεις? Άντε στο καλό και με τη νίκη, I'll see you on the other side etc" Πριν μπω σε αυτό το θέμα θέλω να κάνω έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και το αλκοόλ και τον καπνό. Αν πιείς ένα ποτό δεν εθίζεσαι. Αν πίνεις ένα ποτό τη μέρα πάλι δεν εθίζεσαι. Με συγκρατημένη χρήση αλκοόλ και αποφυγή οδήγησης στην χειρότερη περίπτωση την άλλη μέρα να έχεις ένα κεφάλι καζάνι και μερικές ντροπιαστικές εμπειρίες όπου κατέβασες το παντελόνι σου σε δημόσιο χώρο
Για το ότι ήπιες και οδήγησες δεν φταίει το αλκοόλ αλλά εσύ που είσαι μ@λάκας. Σε κατάχρηση φυσικά και είναι θανατηφόρο eventually αλλά όπως προανέφεραν και το νερό σε κατάχρηση είναι θανατηφόρο. Το τσιγάρο από την άλλη ναι είναι εθιστικό, αν και πάλι μπορείς να το κρατήσεις σε μέτρια έως λίγη κατανάλωση και όταν το κάνεις δεν έχεις ούτε παραισθήσεις, ούτε κρίσεις επιθετικότητας.
Το τσιγάρο είναι άλλη ιστορία ., είναι μια ισχυρή συνήθεια και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά ως εκεί .
Υπάρχουν διαφορές σημαντικές ανάμεσα στις ψυχοτρόπες ουσίες και τα painkillers . Τα μανιτάρια είναι κάτι το φυσικό , τα πέρανε και οι ινδιάνοι και δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το κρακ , την κόκα και την ηρωίνη . Απ ότι ξέρω δεν υπάρχει ή είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των ατόμων που πέθαναν από τη χρήση LSD καθ αυτή , συνήθως ήταν επειδή νόμιζαν πως πετάνε ή κάτι παρόμοιο , θα μπορούσε να είναι κάποιος λιώμα που έπεσε από το παράθυρο ( το ξέρω , δεν είναι το ίδιο , είναι όμως παρόμοιο και πρέπει να το σκεφτείτε λίγο ) . Εγώ τα βλέπω ανάλογα , απλώς πιο ισχυρά . Είναι διαφορετικό το να πιεις μια μπύρα, ένα ουίσκι , μια μπόμπα ή να κάνεις καπνίσεις χόρτο ή να φας μανιτάρια . Είναι όμως κατά την γνώμη μου στην ίδια κατηγορία .
Και αν δεν ξέρω αρκετά για τις υπόλοιπες ουσίες , μπορώ να μιλήσω με κάποια σιγουριά για το χόρτο . Και επειδή η δαιμονοποίηση , η παραφιλολογία και τα στερεότυπα είναι πολλά , όταν βλέπω τέτοιες απόψεις δεν μπορώ να κρατηθώ στο να διαφωνήσω . Σε γενικές γραμμές δεν με νοιάζει για το τι θεωρεί ο κάθε άσχετος τύπος ξεχωριστά , όταν όμως είναι σε πιο μαζικό επίπεδο και με μερικά άτομα που γενικά εκτιμώ , τότε μου είναι ακόμα πιο δύσκολο .
Εγώ συγγνώμη για την όποια κούραση , μιας και επαναλαμβάνομαι κάπως .
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Glaurung: 13 Αύγουστος 2010 - 16:10
lol Kenny :P