Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Έχει πάρει τελευταία την Κάτω Βόλτα το cosplay???


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#16 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 June 2010 - 00:47

ωπ συγγνώμη i guess i have no place to talk in front of your holyness then

θα πάρω τα κοινά θνητά μπογαλάκια μου και θα πάω σε άλλη ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΑΠΟΨΗ γιατί εδώ η υπερθεότητα των ελληνικών cosplay δεν μου το επιτρέπει


Στο καλό και με τη Νίκη!

...και καλά που μας το πες, να μη βάλουμε το φασόλι να μουλιάσει από βραδύς αδικα....

#17 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 29 June 2010 - 00:50

Αυτό κατάλαβες απ όλα αυτά? Οτι εχουμε τοποθετήσει το cosplay στην κατηγορία "πασαρέλας"??

Το cosplay δεν ειναι πασαρέλα.

Δεν ειναι ούτε "ενδυματολογική μοδα και άποψη στυλιστική".

Το cosplay ειναι COSPLAY.

Ειναι κοστούμι, πόζα, καλή φωτογραφία.

Οποιος βαριεται, κι επειδή βαριεται δεν εχει την παραμικρή ορεξη να προσεξει τα σωστά σημεια, να μην το κάνει καθόλου!
Να ερθει με τα συνηθισμενα του ρουχα και να διασκεδάσει ωραια και καλά με την παρέα.

Αυτο που εννοω με την λεξη πασαρελα ειναι ο νοητος διαγωνισμος αναμεσα στους cosplayer για το ποιος ειναι καλυτερος...ναι αυτο μπορει να το κανει πιο ενδειαφερον αλλα δεν ειναι κατ'εμε ο κυριος λογος για να κανεις cosplay...
Τεσπα αποχωρω και εγω απ την συζητηση μιας και δεν ειμαι Cosplayer...


2bbd14fc.jpg


#18 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 June 2010 - 01:05

Δεν υπαρχει κανενας "νοητός διαγωνισμός αναμεσα στους cosplayers για το ποιος ειναι καλυτερος από τον αλλον". Κανενας ανταγωνισμός τετοιου ειδους, καταλάβαιτέ το.

Σκοπος ειναι να προσπαθουν οι cosplayers περισσότερο. Να γνωρίζουν οτι η προσπάθεια μετράει (αρκει να γινεται) και τη διαδικασία μιας καλής προετοιμασίας χαιρονται όλοι οι cosplayers του κόσμου, όχι το βραβείο. Δεν παει κανενας cosplayer στο πάρτυ, για να πάρει την Τριπολιτσα. Ούτε το Κουραδόκαστρο.

Αμα βγει κανεις και πει οτι ταχαμου-δηθεν εγώ και μερικοι αλλοι που ειναι καπως μερακλήδες με το cosplay, εχρισαν εαυτόν "Θεούς της μπάλας", εχω να του πω...στην αυλή μου εχω κότα, στο γκαράζ ασπρη Τογιότα. Δεν εχουν καταλάβει καλά και να ξαναχτυπηθει το πέναλτι....

psofia....δεν ειναι κανεις τελειος. Απλά να ξερεις πως παντα υπάρχουν περιθώρια να ειναι η επομενη προσπαθεια σου καλυτερη.

Το θεμα ειναι να ενδιαφερεται καποιος ωστε να ειναι η επομενη προσπαθεια του καλύτερη. Οχι επειδή θα τονε μοστραρει εξωφυλλο το επόμενο τευχος του Cosmode, θα τονε ψηφισουνε πρώτο, θα σκασουν ολοι απ τη ζηλια τους και κατι τρεχει στα γυφτικα.

Αλλά επειδή θα εχει προσπαθήσει να κάνει COSPLAY. -

#19 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 29 June 2010 - 01:09

Tomodachi2 μπορει να μην ειμαι cosplayer και ειμαι νεος εδω αλλα θελω να μπεις στην εξης λογικη.

1ον εναν αρχαρειο τον αποφαρινεις γιατι καθε αρχη και δυσκολο

2ον το cosplay ειναι μια ιδεα να ζωντανεψεις καπους χαρακτηρες με το οποιοδηποτε τροπο γιατι απλα το γουσταρεις

Πχ εγω με το που βλεπω το εξης cosplay
Spoiler:

το θεωρω χαλια

αλλα ο τυπας κανει χαβαλε.

και

3ον οσο αφορα τις φωτογραφιες.Αμα σε νοιαζει η ποσα ο φωτισμος κτλπ εχεις χασει το χαβαλε και κανεις οπως πολυ σωστα ειπε τα δυδιμακια "πασαρελα".Στην τελικη μα θες τις τελιες φωτογραφιες φωναξτε καποιον επαγγελματια και πηγαιντε σε κανα στουντιο

Τα απο πανω εκφραζουν προσοπικη αποψη και δεν εχουν σκοπο το φλειμινγκ απλα προσφερουν μια οπτικη του αρχαριου στο ειδος.


ΥΓ Κατι τελευταιο πχ ενα ΙΕΚ οσο και να θες δεν γινεται MIT.Αλλα αμα σε νοιαζει το "επιπεδο" πηγαινε καπου πουειναι πιο "υψηλο" (ΜΙΤ)το επιπεδο και εφαμιλλο με το δικο σου και ασε του αλλους εκει που ειναι(ΙΕΚ)

#20 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 June 2010 - 01:10

Just my two cents on the matter, κι από κει και πέρα ας εξελιχθεί η συζήτηση όπως νομίζετε. Φυσικά έχετε το ελεύθερο να αγνοήσετε πλήρως το παρόν post, μιας και έχω μηδενική ενασχόληση με το cosplay.

Tomodachi2, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έρχεσαι αντιμέτωπη με με κάτι το οποίο είναι πιο πάνω από σένα, κι αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίον "τη βρίσκει" ο καθένας περισσότερο με το φαινόμενο του cosplay. Είναι προσωπικά γούστα του καθενός, και δεν μπορείς να τα επηρρεάσεις και πολύ.

Καλώς ή κακώς, δεν συμμετέχουν όλοι στο άθλημα με τον ίδιο "επαγγελματισμό", ας μου επιτραπεί ο όρος, ή με την ίδια σοβαρότητα, αν προτιμάτε. Ορισμένοι βλέπουν το cosplay ως μια ιεροτελεστία στην οποία δίνουν σάρκα και οστά σε έναν fictional χαρακτήρα, και μπράβο τους γι' αυτό. Υπάρχουν όμως και πολλοί που βλέπουν το cosplay ως τίποτα άλλο παρά μια επιπλέον ευκαιρία για μασκάρεμα πέρα από τις απόκριες. Όσο κι αν σε ενοχλεί η τσαπατσουλιά τους και η γενικότερη στάση τους απέναντι στο cosplay, δεν μπορεις να τους αλλάξεις μυαλό. Δεν κοιτάνε για κάτι παραπάνω. Αυτό τους ευχαριστεί, αυτό θα κάνουν.

Τί μπορείτε να κάνετε σαν cosplay community που προσπαθεί να κρατήσει ένα επίπεδο; Όχι και πολλά... άλλωστε η ελληνική κοινότητα του cosplay είναι ακόμα στα σπάργανα, και τέτοια φαινόμενα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν για αρκετό καιρό ακόμα. Υπάρχει όμως κάτι που μπορείτε να κάνετε, αν και δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις γιατί παραείναι ριζοσπαστική κίνηση. Αγνοήστε και μην φωτογραφίζετε καν τις αστείες απόπειρες cosplay. Είναι φωτογραφίες που δεν θέλει κανείς. Ούτε εσείς, ούτε εμείς οι απ' έξω, και κάτι μου λέει ότι ούτε αυτοί οι ίδιοι τις θέλουν. Η ύπαρξή τους και μόνο, πρώτον αποτελεί δυσφήμιση για το cosplay, και δεύτερον δίνει το θάρρος σε περισσότερους, οι οποίοι βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες, να διαιωνίζουν το φαινόμενο κάνοντας κι αυτοί με τη σειρά τους ελεεινά cosplay.

Ακούγεται το παραπάνω ως υπερβολικά ελιτιστική αντιμετώπιση; Είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτεί. Αλλά είναι παράλληλα και η μόνη πιθανή λύση που βλέπω. Αν δεν δουλέψει αυτό, I don't know what will.

(Βέβαια εγώ έχω και πιο ακραίες απόψεις. Πιστεύω για παράδειγμα ότι αν κάποιος δεν έχει τα φυσικά προσόντα για να υποδυθεί κάποιον χαρακτήρα, απλά δεν πρέπει να το κάνει. Αναγκάζει τους πάντες γύρω του να του λένε από ευγένεια ότι είναι καλό cosplay, τη στιγμή που κανείς δεν το πιστεύει ειλικρινά. But that's just me.)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το καλό cosplay κοστίζει. Ναι, ξέρω ότι υπάρχει ολόκληρο thread με θέμα το οικονομικό cosplay, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το καλό cosplay (και ειδικά το cosplay των χαρακτήρων με τη μεγαλύτερη απήχηση) κατά κανόνα κοστίζει. Και η πρόσφατη οικονομική κρίση μόνο χειρότερα μπορει να κάνει τα πράγματα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#21 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 June 2010 - 01:14

Για να καταλάβω, μόνο όποιος έχει κάνει cosplay μπορεί να μιλήσει εδώ? Γιατί τελευταία φορά που κοίταξα πρόκειται για δημόσια συζήτηση...Αλλά πέρα από αυτό δεν είναι μόνο ποιός ποστάρει εδώ, είναι και ποιός τα διαβάζει...Τα διαβάζει ένα κάρο κόσμος που από τη μια τραβάει τα μαλλιά του από την άλλη παίρνει την εντύπωση ότι το cosplay είναι very very important serious business ενώ δεν είναι καθόλου έτσι...Κάποιοι άνθρωποι το κάνουν για να περνάνε καλά, γιατί έτσι νιώθουν και για να κάνουν χαβαλέ...

Και ναι μπορεί να κάνουν το "θανάσιμο" αμάρτημα να παρουσιάζουν μια προχειρότητα γιατί τόσο μπορούσαν, τόσο ήθελαν να ασχοληθούν εμπάσει περιπτώσει...Δεν κατάλαβα γιατί να το κάνουμε θέμα όμως...

Δηλαδή ποιός είναι ο οποιοσδήποτε για να πει στον άλλο να μην κάνει cosplay αν δεν είναι προσεγμένο...I mean...SRS WTF...

Αλλά μου φαίνεται κάποιοι έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο...

xbJ3b2w.jpeg


#22 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 29 June 2010 - 01:24

Αγνοήστε και μην φωτογραφίζετε καν τις αστείες απόπειρες cosplay. Είναι φωτογραφίες που δεν θέλει κανείς. Ούτε εσείς, ούτε εμείς οι απ' έξω, και κάτι μου λέει ότι ούτε αυτοί οι ίδιοι τις θέλουν. Η ύπαρξή τους και μόνο, πρώτον αποτελεί δυσφήμιση για το cosplay, και δεύτερον δίνει το θάρρος σε περισσότερους, οι οποίοι βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες, να διαιωνίζουν το φαινόμενο κάνοντας κι αυτοί με τη σειρά τους ελεεινά cosplay.

Κατι τελευταιο μιας και μας πηρε το ξημερωμα

Συμφωνω μαζι σου Kenny αλλα θα προτεινα μια παραλαγη.Φοτογραφιστε τους μοιραστε τις φωτογραφιες σε οσους ηταν παρον,αλλωστε θα τους ειδαν + καποιος θελει να κρατισεις τις αναμνησεις απο την εκαστοτε εκδηλωση και μονο οσες θεωρειτε σοβαρες να τις κοινοποιειται
και ετσι εμμεσως πλιν σαφως καποιοι θα παρουν το μυνημα οτι εκαναν προχειροτειρα,θα εχουν τις δικες τους φωτο και προς τα εξω δειχνεις μια σοβαροτητα.και αλλωστε πιστευω οτι σιγουρα σε ολα τα cosplay στο εξωτερικο θα υπαρχουν προχειροτιτες απλα δεν τις αφηνουν να ειναι δημοσια καπου


My 2 cents also(Kenny i hope u dont mind using your quote 8))

#23 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 June 2010 - 01:29

Καλώς ή κακώς, δεν συμμετέχουν όλοι στο άθλημα με τον ίδιο "επαγγελματισμό", ας μου επιτραπεί ο όρος, ή με την ίδια σοβαρότητα, αν προτιμάτε. Ορισμένοι βλέπουν το cosplay ως μια ιεροτελεστία στην οποία δίνουν σάρκα και οστά σε έναν fictional χαρακτήρα, και μπράβο τους γι' αυτό. Υπάρχουν όμως και πολλοί που βλέπουν το cosplay ως τίποτα άλλο παρά μια επιπλέον ευκαιρία για μασκάρεμα πέρα από τις απόκριες. Όσο κι αν σε ενοχλεί η τσαπατσουλιά τους και η γενικότερη στάση τους απέναντι στο cosplay, δεν μπορεις να τους αλλάξεις μυαλό. Δεν κοιτάνε για κάτι παραπάνω. Αυτό τους ευχαριστεί, αυτό θα κάνουν.


Να σημειώσω, ότι δεν χρειαζεται να ειναι καποιος cosplayer για να συμμετεχει είτε σε αυτην εδώ τη συζήτηση, ειτε σε οποιαδήποτε συζήτηση λαμβάνει χωρα σε αυτό το sub-forum. Ολοι ειναι ευπρόσδεχτοι, με τις γνώμες και τα επιχειρήματα τους.

Χαιρομαι που εκφράζεις κι εσύ την προσωπική σου αποψη. Ας μην εισαι cosplayer. Αλλωστε δεν εχουν μόνο οι cosplayers δικαιωμα να εκφράζουν αποψη και επιχειρήματα εδώ πέρα.

Αλλά για φαντάσου να ησουν κι εσυ cosplayer. Τι θα προτιμουσες τότε εσυ να βλέπεις?
Δεν θα προτιμούσες να βλέπεις φιλότιμες προσπάθειες, αντι για χαζο-μασκαρέματα?

Δεν πρεπει να ισοπεδωθει το cosplay με το χαζο-μασκαριλίκι εκτός σεζόν αποκριας. Οσοι επιμένουν στο χαζομασκάρεμα, καλύτερα να το κάνουν μονο τις απόκριες, οχι στα cosplay παρτυ. Μην παριστάνουν οτι κανουν μια προσπαθεια ενώ δεν κανουν τιποτα, περα απο μια τρούπα στο νερό.
Ας μην κανουν απολύτως τιποτα καλύτερα. Τα παρτυ εχουν θεση για όλους τους καλους απλους θαμώνες. Με τα καθημερινά τους ρουχα. Εχουν χρόνο να μασκαρευτούν οταν πεσει το τριωδιο.

Δεν σηκωσαμε τον αμανε και λεμε να πα να κοντραρουμε στα ισα τους ξενους. Δεν εχουμε τις ιδιες συνθήκες να τους κοντραρουμε σε όλα.

Αλλά ενα προσεγμένο κοστούμι μπορουμε να εχουμε και μεις. Μπορουμε να ποζαρουμε και εμεις σωστά (στα cosplay του εξωτερικου, σωστη πόζα βλεπουμε και μας πεφτει το σαγωνι, οχι μονο κοστούμι).

#24 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 29 June 2010 - 01:38

Δεν με βλεπω να κοιμαμαι σημερα :nerd:

Ti αναρωτιεσαι πχ οτι καοιοι απλα το κανουν γτ θελουν να ξεφυσουν και ακριβως επειδη ή αποκριες ειναι μια φορα ψαχνεις την ευκαιρια.
Σκεψου το ενδεχομενο βλεπεις ενα cosplay party σου δινεται η δυνατοτητα να ζωντανεψεις ενα αγαπημενο σου χαρακτηρα.πχ θελω να κανω τον Sephiroth και να παρω ενα σκουποξυλο να πω οτι ειναι ενα masamune και να παω στο παρτυ και να διασκεδασω.Απλα μου φαινεται κολλας στις λεπτομεριες και ξεχνας το βασικο την διασκεδαση


ΥΓ αντι να περιμενεις απο τους υπολοιπους Ελληνες cosplayers να φτιαξουν τις ποζες τους κλπ γτ δεν προσπαθεις εσυ να γινεις εφαμιλος με του εξωερικου ωστε εμεις οι συμφορουμιτες σου να λεμε να λεμε κοιτα τον Tomodachi2 μπορει και κοντραρει σε ποιοτιτα τους Ιαπωνες κλπ.Ολα ξεκιναν απο εμας.Δεν μπορεις να κανεις καλυτερο το εξω αμα δεν γινεις και εσυ καλυτερος

#25 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 June 2010 - 01:41

Ωραία με την ίδια λογική και όποιος δεν έχει δει τουλάχιστον το 40% του anidb και δεν είναι διατεθειμένος και ικανός να γράψει τουλάχιστον μια διατριβή για το δίκαιο του πολέμου, τις συνθήκες τις Γενεύης και πως επηρέασαν ιδεολογικά το naruto να αποκλείεται από το forum για να μην χαλάει το επίπεδο των post και μας γελοιοποιεί στα μάτια ποιών αλήθεια? >.<

Βασικά και στο εξωτερικό υπάρχουν επιτυχημένα και λιγότερο επιτυχημένα cosplay. Aπόδειξη το Cosplay: Epic Failure & Epic LOL! thread που είναι γεμάτο από παραδείγματα. Αλλά δεν είναι οι lol φάσεις και οι χαβαλετζίδικες που διαμορφώνουν το επίπεδο της εκάστοτε κοινότητας αλλά το ποιές βραβέυονται ως παραδείγματα προς μίμηση. Και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται οι cosplayer.

Aπό εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κατατάξει το cosplay όπως ο ίδιος κρίνει στην κλίμακα με τα αγαπημένα του hobby και να το αντιμετωπίσει με όποια σοβαρότητα θέλει.

ΤL:DR άλλες είναι οι συμπεριφορές που γελοιοποιούν και υποβαθμίζουν τον χώρο και όχι αυτοί οι οποίοι απλά δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά.

#26 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 29 June 2010 - 01:44

Αλλά για φαντάσου να ησουν κι εσυ cosplayer. Τι θα προτιμουσες τότε εσυ να βλέπεις?
Δεν θα προτιμούσες να βλέπεις φιλότιμες προσπάθειες, αντι για χαζο-μασκαρέματα?

Δεν ξερω αν θα το προτιμουσα διοτι πολλες φορες τα χαζα cosplay βγαζουν γελιο και στην τελικη αν τα προτιμουσα δεν θα καθομουν να τους κρινω ετσι...

Δεν πρεπει να ισοπεδωθει το cosplay με το χαζο-μασκαριλίκι εκτός σεζόν αποκριας. Οσοι επιμένουν στο χαζομασκάρεμα, καλύτερα να το κάνουν μονο τις απόκριες, οχι στα cosplay παρτυ

Γτ να μην το κανουν ωρε? τι ειναι τα cosplay? κλασσατα ντυσιματα για high class human? Αγαπανε τοσο πολυ τις αποκριες που δεν τους φτανει μια φορα...
Την εχεις/εχετε δει καπως με το ολο θεμα...οπως αναφεραν πολλοι χανετε το βασικο...


2bbd14fc.jpg


#27 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 29 June 2010 - 01:45

Συμφωνώ με τον Kenny.

Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε εσείς που το βλέπετε σοβαρά το θέμα του cosplay θα ήταν κάποιο σύλλογο. Για να πάρει μέρος κάποιος στο photoshooting θα πρέπει να είναι σε σύλλογο στον οποίο θα υπαρχει κάποια επιλογή του ποιος μπαίνει. Αυτό φυσικά δεν απαγορεύει οποιονδήποτε θέλει να κάνει πρόχειρο cosplay(ή και δικό του photoshooting) και να πάει έτσι στα πάρτυ. Αλλά πιστεύω ότι αν οργανωθείτε σε ομάδες οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πόλοι έλξης προς την ποιότητα, θα ανεβεί το επίπεδο σταδιακά και οι αγώνες βράβευσης θα γίνουν πιο σοβαροί.

Κατα πόσο είναι πραγματοποιήσιμο αυτό, το αφήνω σε σας.:nosey:

Τωρα, γιατι τα cosplays εχουν παρει την κατω βολτα ειναι ενα αλλο ζητημα. Τους κυριοτερους λογους τους ειδα ηδη γραμμενους (τα παρα πολλα σε αριθμο Cosplay Party ειναι κατ'εμε η κυρια αιτια) , αλλα με αυτην την αφορμη θα αναλυσω εναν λογο που δεν ειδα και ουτε περιμενα να αναφερεται, αλλα ειναι μεγιστης σημασιας : Οτι κανενας δεν εχει διαθεση να "υποδυθει" τον χαρακτηρα τον οποιο εχει ντυθει. Οι περισσοτεροι, οπως ειπωθηκε, το κανουν απλα για να δειξουν το κοστουμι τους, οχι για τον χαρακτηρα τους. Καποιοι, μαλιστα, κανουν τελεια cosplays απο ανιμε τα οποια ειτε εχουν δει ελαχιστα ειτε καθολου, και απλα τους αρεσε το κοστουμι...

Συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν μπεις στο ρόλο δεν έχει νόημα.

Edited by Nighteyes, 29 June 2010 - 02:10.

Posted Image

Posted Image


#28 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 29 June 2010 - 01:55

ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ COSPLAY ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ BECAUSE THIS IS SERIOUS BUSINESS AND YOU RUIN IT FOR US SERIOUS PEOPLE
.......έπρεπε να είναι ο τίτλος του θρεντ

i hate to be the one who points out the obvious but you fail so hard it's painful

:borednn9: Ναι....

Στα πάρτυ που κάνουμε δεν συχνάζουν μονο cosplayers. Συχνάζει ο περισσότερος κόσμος, που δεν κάνει καθόλου cosplay. Ο κόσμος που φοράει είτε τα καθημερινά του ρούχα είτε εχει το προσωπικό του ενδυματολογικό στυλ. Κοσμος που ερχεται για το πάρτυ καθ' αυτό, να περασει όμορφα με την παρέα του.

Θυμισε μου Anelis, εσυ εχεις κανει ποτέ cosplay? Το επιχειρησες? Εχεις σκοπό να το επιχειρήσεις?
Θελω να καταλάβω απο ποια σκοπια ειναι τοποθετημένη η αποψή σου. Από τη σκοπιά ενος απλού θαμώνα σε σενα cosplay party ή απο τη σκοπιά ενος cosplayer που το χει επιχειρήσει εστω μια-δυο φορές?

Εχω κανει προσπαθειες για cosplay (7 και οδευω προς την 8η), και συμφωνω 100% με την αποψη της Anelis (αν και οχι με τη διατυπωση της). Αλλαξε κατι τωρα;


Για να αναλυσω λιγο περισσοτερο, θεωρω οτι τον θεσμο των cosplays στην Ελλαδα δε βοηθανε καποιες αντιπαραγωγικες αποψεις που περιφερονται, και αναμεσα τους ειναι και οι δικες σου - οτι δηλαδη οποιοσδηποτε κανει cosplay πρεπει να το προσεξει απολυτα και πως ολες οι λεπτομερειες ειναι σημαντικες. Γιατι ετσι ειναι που χανεται περισσοτερο η ουσια του cosplay, που ειναι αφενος η διασκεδαση (και για τον cosplayer και για τους γυρω του) και αφετερου η αισθηση οτι εχεις φερει εναν χαρακτηρα απο ανιμε στη ζωη. Η λεπτομερεια στο κοστουμι σου εχει ελαχιστη σημασια μπροστα στη διαθεση σου να διασκεδασεις με το γεγονος οτι ενσαρκωνεις εναν χαρακτηρα που γουσταρεις. Δε λεω βεβαια οτι θα πρεπει να ερθουμε με μπλουτζιν και κοκκινη μπλουζα και να λεμε "Κοιταξτε ειμαι ο Luffy" , ορια υπαρχουν παντα. Αλλα το σημαντικο ειναι να μην κοιταμε το δεντρο και να χανουμε το δασος.


Για να μην παρεξηγουμε, βεβαια, καταλαβαινω εσας που το εχετε παρει πολυ σοβαρα το ολο ζητημα, και δεν προκειται φυσικα να σας κατακρινω που επιλεξατε να κανετε ενα τελειο cosplay, αφου αυτα ειναι που θα φαινονται καλυτερα στις φωτογραφιες αργοτερα. Αρκει, ομως, κι εσεις να μην κατακρινετε τους "προχειρατζηδες" επειδη δεν εχουν επιλεξει την ιδια οδο με εσας. Καθενας οπως διασκεδαζει διασκεδαζει.



Τωρα, γιατι τα cosplays εχουν παρει την κατω βολτα ειναι ενα αλλο ζητημα. Τους κυριοτερους λογους τους ειδα ηδη γραμμενους (τα παρα πολλα σε αριθμο Cosplay Party ειναι κατ'εμε η κυρια αιτια) , αλλα με αυτην την αφορμη θα αναλυσω εναν λογο που δεν ειδα και ουτε περιμενα να αναφερεται, αλλα ειναι μεγιστης σημασιας : Οτι κανενας δεν εχει διαθεση να "υποδυθει" τον χαρακτηρα τον οποιο εχει ντυθει. Οι περισσοτεροι, οπως ειπωθηκε, το κανουν απλα για να δειξουν το κοστουμι τους, οχι για τον χαρακτηρα τους. Καποιοι, μαλιστα, κανουν τελεια cosplays απο ανιμε τα οποια ειτε εχουν δει ελαχιστα ειτε καθολου, και απλα τους αρεσε το κοστουμι...


Κατ'εμε αυτο μειωνει κατακορυφα την αξια του cosplay ως θεσμο. Οσο εντυπωσιακο κι αν ειναι ενα προσεγμενο cosplay, θα εντυπωσιασει τον θεατη για λιγες στιγμες και μετα θα του φυγει το συναισθημα αν δε φροντισει ο cosplayer να φερθει σαν τον χαρακτηρα που υποδυεται (και φυσικα δε μετρανε μονο οι ποζες στις φωτογραφιες). Ακομα θυμαμαι, και θα μου μεινει για παντα, τη μερα που ειδα την Asaph ντυμενη L (ενα απο τα απλουστερα δυνατα cosplays) να περπαταει/καθεται/τρωει κτλ ακριβως οπως ο L καθολη τη διαρκεια του event, και δεν ειναι τυχαιο οτι το θεωρω ακομα το καλυτερο που εχω δει ποτε μου. Ετσι θα επρεπε να ειναι κανονικα τα cosplays, οχι μια απλη παρουσιαση κοστουμιων. Και κατα τη γνωμη μου, οσο οι περισσοτεροι κοιτανε πως θα βελτιωσουν καθε λεπτομερεια στο COS και αδιαφορουνε πληρως για το PLAY, δεν προκειται ποτε να παει μπροστα το COS-PLAY στην Ελλαδα.
Posted Image

#29 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 June 2010 - 02:06

Ωραία με την ίδια λογική και όποιος δεν έχει δει τουλάχιστον το 40% του anidb και δεν είναι διατεθειμένος και ικανός να γράψει τουλάχιστον μια διατριβή για το δίκαιο του πολέμου, τις συνθήκες τις Γενεύης και πως επηρέασαν ιδεολογικά το naruto να αποκλείεται από το forum για να μην χαλάει το επίπεδο των post και μας γελοιοποιεί στα μάτια ποιών αλήθεια? >.<


WAT..? :dazed:

--------------------------------

Βασικά, το να πεις σε καποιον "..και γιατί δεν πας να γινεις εσύ Παγκόσμιος πρωταθλητής του cosplay σε μεγαλο-convention των ΗΠΑ ή Πλανητάρχης", δεν ειναι ακριβως αυτό που θα λέγαμε "επιχειρημα". Ειναι μαλλον κατι σαν χαρο-τέηπ που θα βουλώσει μια συζήτηση για να σταματήσει εκει.

Για ότι υποστηρίζω με θέρμη, εχω δωσει και τα επιχειρήματα μου. Ειναι γραμμένα στα προηγούμενα ποστς, να τα ξαναδεί καποιος-αν δεν τα ειδε καλά. Και ακομα καλυτερα να τα δει όποιος μπει παρακάτω στη συζήτηση.

Και εχει κι αλλη συνεχεια αυτη η συζήτηση....

#30 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 June 2010 - 02:21

Και εχει κι αλλη συνεχεια αυτη η συζήτηση....


Μας απειλείς?

xbJ3b2w.jpeg