Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Έχει πάρει τελευταία την Κάτω Βόλτα το cosplay???


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#46 Aerinos

Aerinos

    ~tHe wInd dAncer

  • Members
  • 41 posts

Posted 05 July 2010 - 18:47

@Cassiel: Δεν πειράζει, τα ηρωικά πράματα πρέπει να επαναλαμβάνονται για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

@Tomodachi2: Το πρόβλημα σου είναι πως νομίζεις ότι θα γινόταν για σπάσιμο, την στιγμή που θα γινόταν για humor, μια εύθυμη παραφωνία μέσα στον χαμό. Αν έχεις την εντύπωση πως όποιος κάνει τέτοια πράγματα τα κάνει για σπάσιμο, καιρός να αναθεωρήσεις.Επίσης θα πάω με τα νερά σου και θα πω, το cosplay είναι COSPLAY, δεν είναι ούτε τρόπος διασκέδασης, ούτε απόπειρα έκφρασης, ούτε μέσο για humor, ούτε καν δικαίωμα για όσους κάνουν ημιτελείς προσπάθειες της τελευταίας στιγμής, ελπίζοντας να καταλαβαίνεις ότι πρέπει όντως να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί "ιδανικότητας και καθαρότητας της cosplay φυλής".


Σεβόμενος τον Cassiel (μην ρωτάτε γιατί), δεν θα το τραβήξω παραπάνω (όχι, μπορώ,αλήθεια σας λέω!).

#47 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 July 2010 - 20:10

Eμ, ετσι που το χες γράψει, νομιζα πως θα μπαινες στον κόπο να κόψεις χαρτόκουτο μονο και μονο για να κανεις σπάσιμο σε καποιον...

Ο,τι κανει κανεις να το κάνει κατα πως το χαίρεται. Το κωμικό cosplay αλλωστε εχει μεγάλα περιθωρια για πρωτοτυπία. Αφήστε που κανεις δε νομιζω να θελει να μπει στον κόπο να κανει κάτι που το χουμε ξαναδεί. Ας μην επαναλαμβάνονται τα concepts. Ας ειμαστε πρωτότυποι.

#48 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 05 July 2010 - 21:49

να γραψω και εγω, ενας non-cosplayer μια αποψη?

ανακαλυψα το .aNiMe//GR 1 1/2 χρονο πριν οπου μια εβδομαδα μετα διαβασα πως
θα γινοταν μια συναντηση στο συνταγμα για- κατι αγνωστο σε εμενα= cosplay!

εντυπωσιαστηκα απο αυτο που ειδα!
βεβαιως μη γνωριζοντας κανεναν δεν εμεινα για οσο κρατησε αυτο το hapening.

απο τοτε εχω βρεθει σε αρκετα cosplay party και ας μην "παιζω" και εγω -αλλωστε ποτε
δεν εκανα ουτε αποκριεςplay- και μου αρεσει να βλεπω διαφορους χαρακτηρες απο ανιμε
που συνηθως δεν αναγνωριζω αλλα... οκ!

καταλαβαινω πως αν καποιος το κανει για να περασει καλα και να κανει και τους αλλους να
περνανε καλα τοτε το cosplay ειναι πετυχημενο!
αν καποιος το κανει για αυτοπροβολη παλι μπορει να εχει πετυχημενο cosplay αλλα να
ξερετε οτι η διαθεση ειναι κατι που εκπεμπεται!
απ'την αλλη καθενας κανει και τις επιλογες του.

αν ενα cosplay δεν βγει καλο τι πρεπει να του κανουμε να τον κοροιδεψουμε? να τον παραμερισουμε? να νευριασουμε?
μηπως ειναι κατι που φσιολογικα θα συμβαινει σε καθε παρτυ και μαλον καποτε θα ερθει και η
σειρα μας?

μα με το να βαλεις μονο μια περουκα στο κεφαλι(τυχαιο παραδειγμα) κανεις και cosplay?
μπορει και ναι μπορει και οχι!
ως προς αυτο μηπως θα επρεπε να αλλαξει το κριτηριο οσων ψηφιζουν ωστε να καταλαβαινουν πιο αξιζει και πιο οχι, αντι να αλλαξουν οι cosplayers?

αν μη τι αλλο η προσπαθεια φαινεται και πρεπει να ανταμειβεται αλλα δεν μπορουμε
να απαιτησουμε κατι τετοιο, πρεπει ο κοσμος να εχει τη κριση ( και φυσικα καλη διαθεση)
να την αναγνωρισει!

δυστυχως ομως πολυς κοσμος θεωρει καλυτερο cosplay μονο αυτο του κολλητου του η του
χαρακτηρα απο το αγαπημενο του ανιμε/μανγκα και τελος!

μακαρι μεσα απο αυτη τη συζητηση να βγει κατι θετικο.
να θυμομαστε οτι και να μειωθει ο αριθμος των cosplay party
παντα θα ειναι στο χερι μας να αυξηθει αρκει οσοι ερχονται να νιωθουν οτι
μετα το τελος του παρτυ ειναι πιο γεματοι!
(απο συναισθηματα οχι απο φαι :P )

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#49 SpirosK81

SpirosK81

    Manga drop-out

  • Members
  • 517 posts

Posted 06 July 2010 - 16:39

Να πω κι εγώ;!

Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τον Namida (post #38 ) που μας καταλαβαίνει λίγο και εμάς που τραβάμε φώτοζ (και να προσθέσω ότι είμαστε και anime fanboys/girls ως επί το πλείστον) και να πω ότι συμφωνώ σχεδόν 100% με τον Yo! Master (post #39).

Πέραν αυτού, θα συμφωνήσω με (δε θυμάμαι ποιον/ποια) ότι στην Ελλάδα έχουμε COSPLAY PARTIES και όχι Conventions. Ως εκ τούτου, έχουμε πιο πολύ "απόκριες" (όχι με την υποτιμητική έννοια του όρου, αλλά με την κυριολεκτική), καθώς λείπει το PLAY. Είναι κακό αυτό όμως;; I think not, προσωπικά. Είναι πάρτυ, ο καθένας κάνει ότι τον διασκεδάζει και στο τέλος της νύχτας είναι ο καθένας χαρούμενος (εκτός των Tomodachi, SpeedGrapher [according to his blog] και όσων αναπολούν τις "παλιές καλές μέρες" φαντάζομαι)

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει η όλη φασή με τη σκηνή και το χορευτικό/θεατρικό, που γίνεται συνήθως σε conventions π.χ.. Από την άλλη δεν είναι κάτι δύσκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο ως event (ακούνε οι ομάδες;; ) και να δούμε τι προσέλευση θα έχουμε σε κάτι "πιο σοβαρό" και με πιο πολλές απαιτήσεις. Ίσως μπορούμε να το πλασάρουμε ως Balkan Cosplay Convention or sth. (δεν ξέρω αν έχει κάπου άλλου εδώ γύρω κάτι μεγάλο, Βουλγαρία ίσως;; )

Όπως ειπώθηκε επισης, 100% cosplay μόνο μια φορά και μόνο από την Asaph έχω δει, που ηταν in character σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ που ήμουν παρών.

Τέλος, όσον αφορά τις φωτογραφίες, δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται προσωπικά: το πλήθος τους είναι απαγορευτικό, ειδικά με την προσέλευση που έχουν τα πάρτυ. Προσωπικά,. πάντως εδώ και καιρό έχω σταματήσει να τις βγάζω όλες "προς τα έξω" και εκεί που πραγματικά μετράει και είναι πιο σοβαρά για μένα τα πράγματα (Flickr) βάζω μόνο τις πιο "καλές" (ας πούμε). Από την άλλη, στα packs με τα thumbs προφανώς και είναι όλες (εκτός από ορισμένες που είναι πολύ υποτιμητικές ή αποκαλυπτικές για κάποια άτομα) ώστε ο καθένας να πάρει τη δικιά του.

Αυτά for now. Σίγουρα ξεχνάω μερικά points που ήθελα να πω ακόμα, αλλά i will come back later.
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#50 Serperoth

Serperoth

    Auspicium melioris ævi

  • Members
  • 202 posts

Posted 06 July 2010 - 16:59

Εγώ θα προσθέσω ένα πραγματάκι μόνο, μιάς και δεν είμαι "ειδήμων".

Είναι πολύ δύσκολο σε πάρτυ κάποιος να είναι 100% in character. Genki Girls πχ, ή κανας τυπάς πολύ brooding, και τέτοια, ναι για λίγο μπορούν να βγουν, αλλά άμα δεν είσαι όντως genki girl ή brooding ή οτιδήποτε, δεν ξέρω. Επίσης, τί κάνεις για χαρακτήρες οι οποίοι έχουν περίεργη συμπεριφορά?

Just my .02€ :)
Posted Image
Posted Image

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...

Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?


Honi soit qui mal y pense

#51 SpirosK81

SpirosK81

    Manga drop-out

  • Members
  • 517 posts

Posted 06 July 2010 - 17:03

Εγώ θα προσθέσω ένα πραγματάκι μόνο, μιάς και δεν είμαι "ειδήμων".

Είναι πολύ δύσκολο σε πάρτυ κάποιος να είναι 100% in character. Genki Girls πχ, ή κανας τυπάς πολύ brooding, και τέτοια, ναι για λίγο μπορούν να βγουν, αλλά άμα δεν είσαι όντως genki girl ή brooding ή οτιδήποτε, δεν ξέρω. Επίσης, τί κάνεις για χαρακτήρες οι οποίοι έχουν περίεργη συμπεριφορά?

Just my .02€ :)


Για αυτό ακριβώς στα conventions κτλ όπως ανέφερα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος/χώρος όπου οι διάφοροι επιδεικνύουν το "in character". Φυσικά και ελπίζω ότι αν κάποια ντυθεί Roberta (π.χ. - Black Lagoon) ΔΕΝ θα είναι in character παντού και πάντα :thatsit:
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#52 Asaph

Asaph

    Okama's way

  • Members
  • 158 posts

Posted 08 July 2010 - 17:25

@Adventurer & SpirosK81 θενχ αλλα ντρεπομαι ρεεε:kawaii: σε ολο το θρεντ το δικο μου ονομα αναφερθηκε μονο απο cosplayers :S:SS:

Θα απαντουσα σχετικα αλλα οπως ειδα με εχουν καλυψει αλλοι και εχω να παω τη γατα στο γιατρο. Cosplay is a hobby, simple as that ^^

#53 Affwys

Affwys

    of the lighting...

  • Members
  • 66 posts

Posted 25 July 2010 - 20:31

Κλασσικη anime.gr τρωγεστε μεταξυ σας.ΟΙ φωτογραφοι ειναι αθλιοι,τα cosplay απαισια,φταιει ο ταδε ΟΧι φταις εσυ,μα οχι εγω ειμαι ο καλυτερος cosplayer στο κοσμο,οχι εγω ξερω καλυτερα για τα cosplay κι ας μην εχω κανει ποτε μου θα κανω μια τεραστια διατριβη στο θεμα και θα δειξω πως ειμαι ιδιοφυιa.Oχιιι εγω ξερω καλυτερα αφου εκανα cosplay ton Songoku πριν βγει το Dragoball..
Και το κλασσικο προβλημα που εχουμε στην Ελλαδα τρωγομαστε μεταξυ μας.Παντα.Αυτο ειναι νομος.
Αν δεν το καταλαβατε εχει αρχισει να μαζευετε πολυς κοσμος που κανει αυτο το πραγμα για επηδηξη οποτε ναι η Τομοντατσι εχει δικιο σε ενα τμημα αλλα το θεμα ειναι πως αυτα τα ατομα δεν θα τα βρεις στην anime.gr αλλα στην γλυφαδα και στη Νεα ερυθραια.ΑΠο την αλλη και τι εγινε,κοιταμε να περασουμε καλα οχι να αφησουμε τισ καλυτερες εντυπωσεις στις καμερες.Οποιος θελει να κανει ενα Cosplay ωραιο θα συνεχισει να το κανει,και οποιος το κανει για την πλακα θα συνεχισει να το κανει για την πλακα.Επισης ελπιζω να περιελαβες και τον εαυτο σου στη λιστα με οσους δεν ειναι τελοιοι.Μπορει να εισαι η πρωτη που εκανε Cosplay στην Ελλαδα αλλα αυτο δεν σε κανει θεα ουτε τελεια και σιγουρα υπηρξαν στιγμες που ατομα ειδαν καποια cosplay σου και φρικαραν γιατι πολυ απλα το τι αρεσει σε καποιον ειναι καθαρα γουστο.Αυτο που αρεσει σε πολλους μπορει να μην αρεσει σε καποιους αλλους και το αντιθετο.Ενα αθλιο και γελιο cosplay μπορει να μην αρεσει σε καποιους που αναζητουν την τελειοτητα αλλα σιγουρα θα υπαρχουν καποιοι που το λατρευουν.Στην τελικη δεν ειμαστε στην Ιαπωνια που οι τοπ ειναι συνηθως επαγγελματιες,ειμαστε απλοι χομπιστες.

#54 Stefi-chan

Stefi-chan

    Ultra Director

  • Members
  • 389 posts

Posted 25 July 2010 - 22:33

Θα συμφωνήσω με τον από πάνω user. Απλά τρώγεστε μεταξύ σας.

Σε ένα πάρτυ δεν μπορεί κάποιος να έχει τις καλύτερες φωτογραφίες. Εκεί ο κόσμος πάει για διασκέδαση, για να τρολάρει ελεύθερα. Πιθανότατα εκεί θα πάει κάποιος με ένα άκυρο cosplay γιατί αν δεν το κάνει εκεί, που θα το κάνει? Και μερικές φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να ποζάρει κανονικά και in character κάποιος για μια φωτογραφία.

Αν μια ομάδα cosplayers (ομάδα=μαζεύονται όσοι ενδιαφέρονται και λειτουργούν μαζί) θέλει να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα, τότε δεν θα το κάνει στο πάρτυ. Εδώ διάβασα ότι οι Έλληνες δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες ή ευκαιρίες με το εξωτερικό (ίσως να μην χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι λέξεις, αλλά κάτι παρόμοιο). Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόνο θέληση χρειάζεται. Μπορεί αυτή η ομάδα να κανονίσει ένα photoshoot σε συγκεκριμένη τοποθεσία και να βγάλουν πολύ καλές φωτογραφίες των cosplay, με το κατάλληλο background, από την κατάλληλη οπτική γωνία, και να βγει ένα καταπληκτικό cosplay που σε ένα πάρτυ θα είχε θαφτεί επειδή ο φωτογράφος έπιασε τον cosplayer σε λάθος στιγμή ή ο cosplayer πήρε άκυρη πόζα με τους φίλους για πλάκα. Χρειάζεται σωστή οργάνωση, για το που και πότε. Βοηθάει πάρα πολύ αν ο καθένας έχει σκεφτεί (ή και ο φωτογράφος) καλές πόζες/στήσιμο φωτογραφίας για τον χαρακτήρα του, που θα του ταίριαζε, και έτσι να μην χαθεί χρόνο στο photoshoot και απλά καθόμαστε και δεν βγει καλό αποτέλεσμα. Έτσι όποιος ενδιαφέρεται για ένα καλό αποτέλεσμα, να φανεί ο κόπος του, θα έχει την ευκαιρία. Γιατί οι ξένοι μπορούν και εμείς όχι? Τι λιγότερο έχει η Ελλάδα? Μην τα ρίχνετε σε άλλους και μην τα παρατάτε. Έστω και δύο άτομα (ή και ένα ακόμα, σε μερικές περιπτώσεις) με μία φωτογραφική μηχανή μπορούν να κάνουν ένα καλό cosplay.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι το κάνουν είναι επαγγελματίες και όσοι δεν το κάνουν δεν είναι. Απλά έτσι θα δείξει κάποιος την δουλειά του, επειδή θέλει να περάσει καλά αλλά να βγάλει και ένα καλό αποτέλεσμα για να το θυμάται. Όποιος δεν ενδιαφέρεται για το πόσο καλό είναι το cosplay του, κανείς δεν τον αναγκάζει να βελτιωθεί, γιατί πολύ απλά αυτό που κάνει το αρέσει. Το cosplay είναι (για τους περισσότερους) χόμπι. Το πως το κάνει είναι δική του δουλειά. Αν όμως αυτοί που ενδιαφέρονται για ένα καλό αποτέλεσμα συνεργαστούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Μην γκρινιάζετε και ξεκινήστε. Στην αρχή μπορεί να μην βγει όσο καλό ελπίζει κάποιος, αλλά με τα λάθη του μαθαίνει.
Join the Patras otaku club or heads will roll ^^:Blissfull:

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#55 SpirosK81

SpirosK81

    Manga drop-out

  • Members
  • 517 posts

Posted 26 July 2010 - 00:35

Και μερικές φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να ποζάρει κανονικά και in character κάποιος για μια φωτογραφία.

<snip>

Μπορεί αυτή η ομάδα να κανονίσει ένα photoshoot σε συγκεκριμένη τοποθεσία και να βγάλουν πολύ καλές φωτογραφίες των cosplay, με το κατάλληλο background, από την κατάλληλη οπτική γωνία, και να βγει ένα καταπληκτικό cosplay που σε ένα πάρτυ θα είχε θαφτεί επειδή ο φωτογράφος έπιασε τον cosplayer σε λάθος στιγμή ή ο cosplayer πήρε άκυρη πόζα με τους φίλους για πλάκα. Χρειάζεται σωστή οργάνωση, για το που και πότε. Βοηθάει πάρα πολύ αν ο καθένας έχει σκεφτεί (ή και ο φωτογράφος) καλές πόζες/στήσιμο φωτογραφίας για τον χαρακτήρα του, που θα του ταίριαζε, και έτσι να μην χαθεί χρόνο στο photoshoot και απλά καθόμαστε και δεν βγει καλό αποτέλεσμα. Έτσι όποιος ενδιαφέρεται για ένα καλό αποτέλεσμα, να φανεί ο κόπος του, θα έχει την ευκαιρία.


Πές τα, πες τα!!!!
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#56 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 26 July 2010 - 02:32

Μου φαίνεται χαζό να συζητάμε για κάτω βόλτες ενώ έχουμε περισσότερους cosplayers από ποτέ και υπέροχα cosplay!

Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται θέμα για όσους δεν κάνουν καλό και τέλειο cosplay, κυρίως γιατί κάτι τέτοιο μόνο κακό κάνει. Όσοι κάνουν κακό cosplay γιατί είναι καραγκιόζηδες και θέλουν να τραβήξουν την προσοχή θα χαίρονται γιατί αυτό κάνει αυτή η κουβέντα. Όσοι όμως είναι απλά δειλοί αρχάριοι θα αποθαρρυνθούν από ένα τέτοιο θέμα. Το cosplay είναι παιχνίδι, διασκέδαση, δεν είναι θέατρο. Δεν έχουν όλοι υποκριτικές/ραπτικές/κομμωτικές/βαφτικές ικανότητες για να κάνουν τα πάντα απόλυτα σωστά και θέλει καιρό να τις αναπτύξεις ούτως ή άλλως αυτές τις ικανότητες και να μάθεις απ'τα λάθη σου.

Ένα μάτσο τρελοί τύποι με ενθουσιασμό για το θέμα είμαστε, όχι pros. Μην χάνουμε την ουσία του ενθουσιασμού μας. Όσοι κάνουν καραγκιοζιλίκια είναι καραγκιόζηδες και αργά ή γρήγορα θα αποσυρθούν στον μπερντέ τους και θα φύγουν από μια κατηγορία στην οποία ποτέ δεν ανήκαν. Μην αποθαρρύνουμε όμως τους ειλικρινείς αρχάριους ή όσους δεν αναζητούν το τέλειο αλλά είναι ικανοποιημένοι με το μέτριο. Μια τρελή παρέα είμαστε, όχι το Greece's next top cosplayer!

#57 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 26 July 2010 - 13:30

Σε ένα πάρτυ δεν μπορεί κάποιος να έχει τις καλύτερες φωτογραφίες. Εκεί ο κόσμος πάει για διασκέδαση, για να τρολάρει ελεύθερα. Πιθανότατα εκεί θα πάει κάποιος με ένα άκυρο cosplay γιατί αν δεν το κάνει εκεί, που θα το κάνει? Και μερικές φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να ποζάρει κανονικά και in character κάποιος για μια φωτογραφία.


Αυτό το έχουμε πιστεύω καταλάβει στην Θεσσαλονίκη εδώ και πολύ καιρό.Ιδιαίτερα την προτελευταία φορά.Και αν υπήρχε ίχνος αμφιβολίας,τότε σίγουρα μετά την τελευταία φορά δεν υπάρχει πλέον.Οι φωτογραφίες των cosplayer εντός του πάρτι συγκριτικά με τις φωτογραφίες πριν το πάρτι παραλιακά του Λευκού πύργου είναι...μέρα με την νύχτα.Δεν υπάρχει -καν- σύγκριση.Ο φωτισμός,οι πόζες,οι ελευθερία κινήσεων και ένα σωρό άλλα οδηγούν κάθε φορά μετά από κάθε photoshooting σε πολλές υπέροχες φωτογραφίες.Ενώ από το party πλέον ο φωτογράφος πρώτα πρέπει να παλέψει με το σκοτάδι,μετά με την πολυκοσμία και μετά με την έλλειψη κατάλληλου φόντου.Γενικά αν θέλει κανείς να κάνει σωστή δουλειά θα πρέπει να στραφεί σε photoshootings σε εξωτερικό χώρο όπως εμείς εδώ πάνω.Ειδάλλως οι πιο πολλές φώτο θα είναι απλά 'αναμνηστικές'.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#58 Stefi-chan

Stefi-chan

    Ultra Director

  • Members
  • 389 posts

Posted 27 July 2010 - 21:16

Ακριβώς, η Θεσσαλονίκη κάνει photoshoots πριν τα πάρτυ και η διαφορά φαίνεται, τα cosplay αναδεικνύονται πολύ καλύτερα :3 Ειδικά μερικά win cosplay που είδα στα πακέτα των photoshoot pics δεν τα είδα στα πακέτα των party pics, και έτσι σώθηκαν και έμειναν. Keep up the awesome work!
Join the Patras otaku club or heads will roll ^^:Blissfull:

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#59 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 14 August 2010 - 19:36

Οι αξιολογες προσπάθειες cosplay (για τις δεδομένες συνθήκες που του προσφέρονται στην ελλάδα) δεν εχουν σταματήσει, προς θεού! Συνεχίζονται.

Εμένα ο φόβος μου, την περίοδο που ανοιξα αυτήν εδώ τη συζήτηση, ήταν το μήπως γινει το "επίτηδες-πρόχειρο" κανόνας από δω και στο εξής. Τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν cosplay για πρώτη σους φορά εχουν αυξηθεί, οποτε καλό ειναι να υπαρχει καποιος να τους πει δυο-τρια πραγματάκια, για να ειναι τουλαχιστον σωστό cosplay, όχι τελειο. Το "Τέλειο cosplay" εχει ακομα περισσότερες παραμέτρους και διαφορετικές παραμέτρους.

Δεν ειμαι εγώ "η τέλεια ελληνίς cosplayer". Όσοι με εχουν γνωρίσει προσωπικά και εχουν κατσει δίπλα μου να συζητήσουμε περι cosplay με καταλαβαινουν απόλυτα, τί θέλω να πώ και πώς το εννοώ αυτό που λέω με τον τρόπο που το λέω.
Όσοι δεν με εχουν γνωρίσει, μπορούν να πιστευουν ο,τιδήποτε θέλουν αυτοί.

Από την επομενη λοιπον cosplay σεζόν στην Ελλάδα, από Φθινόπωρο, θα δούμε ο,τι εχουμε συνηθίσει. Cosplay με την προσωπικότητα, το δημιουργικό στυλ και τη διάθεση του καθενός. Κωμικά cosplay-του χαβαλέ (τα οποια εγώ επιμένω να τα διαχωρίζω από τα "επίτηδες-προχειρα"). Πολλά και διάφορα...

Θα πω άλλη μια φορα την γνωστή συμβουλή, που αφορά τους πάντες (παλιούς και νέους cosplayers): να ζητάτε βοήθεια (δεν γινεται όλοι να καταφέρνουν τα πάντα μόνοι τους). Να το "ψάχνετε" το θέμα cosplay, σε όλα του.

#60 MikamiTeru

MikamiTeru

    Blackholistas United

  • Members
  • 467 posts

Posted 14 August 2010 - 20:22

Ρε παιδια, εμενα απο τη μια μου φαινεται ενδιαφερον και απο την αλλη βλακεια :?. Βασικα, εχω ξενερωσει με τα χαλια κοζπλει. Αν δεν ειναι καλο , μη το κανεις καθολου. Εγω ειμαι αυτης της αποψης και γι'αυτο μαλλον , λιγα μονο μ αρεσουνε....Εχετε να μου πειτε τπτ να αλλαξω γνωμη ?
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image