Περίμενα ότι μόλις θα γυρνούσα σήμερα από την δουλειά θα είχε γίνει χαμός με το παρόν θέμα (ε τόσα χρόνια παρατήρηση flaming σε τόσα fora το μάθαμε πως πάει),μαζί με τα επιχειρήματα του,τις παρεξηγήσεις και τις ανωριμότητες όπως είναι φυσικό.
Το ερώτημα μου είναι απλό.
Γιατί τόση υπερβολή βρε παιδιά;Η Tomodachi απλά εξέφρασε τις ανυσηχίες της για το γεγονός ότι το πράγμα που αγαπάει τίνει να κορεστεί και να ξεπέσει ποιοτικά μετά την θεαματική άνοδο του που είχε κυρίως την προηγούμενη χρονιά.Μπορεί να το έθεσε κάπως 'αυστηρά' αλλά τι να κάνουμε
ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο έκφρασης και αυτό πρέπει να το λαμβάνει υπόψην ο άλλος που ακούει για να μην 'τρώγετε' με όλους μια ζωή.Στη συνέχεια παρέθεσε και ορισμένους ΄κανόνες' που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος που θέλει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.Κανείς δεν είπε '
ΜΟΝΟ οι cosplayers πρέπει να μιλήσουν'.Κανείς δεν είπε 'αν δεν είστε cosplayers-
ΘΕΟΙ είστε πρόχειροι'.Κανείς δεν είπε 'οι
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ είναι αυτοί που μετράνε'.Ούτε κανείς είπε '
ΠΡΕΠΕΙ όλοι να γίνετε cosplayers-θεοί'.
Κάποιοι παρανόησαν το γεγονός ότι με 'προχειρότητες' εννοήθηκαν τα απλά cosplay.Καμιά σχέση.Αυτό που εννοήθηκε ήταν αυτό που έγραψε εξαρχής.Εσκεμένα (u know the word right?) πρόχειρα (ζιλοτέιπ,χαρτόκουτα whatever u get the point).Κανείς δεν τα αποκλύει ούτε αυτά προφανώς.Κανείς δεν θα του πει να μην κάνεις τον χαβαλέ του.Αλλά όπως και να έχει παραμένει αδιαμφισβήτητο ότι με ένα εσκεμμένα πρόχειρο cosplay η συνολική ποιότητα του χώρου ζημειώνετε είτε τον νοιάζει/θέλει είτε όχι.Και όσους νοιάζει από εκεί και πέρα.
Όταν ξεκίνησα να στείνω το
Hall of Fame Ελλήνων Cosplayers δεν ήταν ούτε ένας ούτε δύο αυτοί που μου έλεγαν συνέχεια γιατί βάζω μέσα αυτές ακριβώς τις προαναφερθέν 'προχειρότητες'.Μου έλεγαν ότι χαλούσαν την συνολική εικόνα,ότι έριχναν το επίπεδο του χώρου και ότι θα έπρεπε να τις βγάλω.Άκουσα ονόματα του στυλ 'Hall of Fail/Shame κ.τ.λ.'.Αλλά δεν με ένοιαξε και ποτέ,γιατί εξαρχής ο σκόπός ήταν αυτός που είναι ακόμα και τώρα.Η καταγραφή και παρουσίαση
ΟΛΩΝ των cosplays που παρουσιάζονται στον ελλαδικό χώρο.Μπορεί να έχω μείνει ένα χρόνο πίσω,λόγο υποχρεώσεων,αλλά οι αναβαθμίσεις θα γίνουν in time (και πολλά άλλα...).Μου την σπάει απίστευτα η χρήση της λέξης '
fail/epic fail' για την περιγραφή οποιουδήποτε cosplay, ΑΚΟΜΑ και να είναι μια προχειρότητα.
Είναι γεγονός ότι
ΔΕΝ θα φύγουν οι προχειρότητες,ότι τα πάρτι είναι
ΠΟΛΛΑ στην Αθήνα,ότι ο ενθουσιασμός
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό έχουν μία η δύο μεγάλες conventions τον χρόνο και εκεί οι cosplayers τα δίνουν όλα για όλα.
Με πάρτι κάθε τρεις και λίγο πως να το κάνει κανείς αυτό και πως να έχει και την όρεξη να το κάνει. Όσο αφορά το role playing έχει ένα βασικό μειονέκτημα.
ΔΕΝ μπορείς να μιλήσεις με τον άλλο σαν άνθρωπος. Αν το κάνεις καθόλη την διάρκεια του πάρτι δνε πρόκειτε να έχει κάποια ουσιώδες συζήτηση με κανέναν.Ούτε νομίζω ότι πρόκειτε να διασκεδάσεις αρκετά εσύ ο ίδιος παρά κυρίως όσοι σε παρατηρούν.Όταν τα πάρτι είναι και τρόπος επικοινωνίας με τόσα άτομα που μπορεί να έχει και καιρό να δεις και όταν εσύ θέλεις να διασκεδάζεις σε αυτά,ακόμα και να έχεις το τέλειο cosplay δεν νομίζω να θυσιάσεις την διασκέδαση για να κάνεις 7 ώρες non-stop role playing.Αν το κάνεις όμως θα είσαι ο προαναφερθέν cosplayer-θεός.
Το θέμα είναι
ΤΙ θέλεις.Γενικά αυτό είναι το όλο ζήτημα.
Τι θέλει ο καθένας.Αλλά οι αλήθειες να λέγονται όπως και να έχει και όποιος ενδιαφέρετε να βελτειωθεί μπορεί να κοιτάξει το πρώτο ποστ.
Όποιος δεν ενδιαφέρετε,τότε καλή του διασκέδαση,δεν μας αφορά τι θα κάνει και πως πιστεύω.Προσωπικά πέρα από πόζες σε κάμποσες φώτος δεν με ενδιαφέρει τόσο το role playing γιατί δεν είμαι πρόθυμος να θυσιάσω την διασκέση και την ενασχόληση μου με τον κόσμο γι'αυτό.Και αυτό γιατί από την άλλη ξέρω ότι είμαι
ΑΘΛΙΟΣ στην ηθοποιοία.Εδώ καλά καλά ψέματα δεν λέω,θα παίξω και θέατρο;Δεν είναι στην φύση μου.Όσο αφορά την όρεξη,όπως είπα,
ΒΑΡΙΕΜΕ πλέον να κάνω τα δύσκολα cosplay μου ακόμα και αν εδώ γίνονται πάρτι ανά δυο μήνες και μόνο, γιατί πλέον είμαι πιεσμένος χρονικά,τα χρήματα χρειάζονται και η δυσκολία κάνει τα πράγματα πιο...δύσκολα.Αυτό που με κάνει να συνεχίζω και να 'γουστάρω' είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει μετά την δημιουργία που κάθε φορά με κάνει και νιώθω ότι άξιζε με το παραπάνω.
Γενικός εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι σαν άτομα και ούτε πρόκειτε να γίνουμε.Ο καθένας κινείται με άλλα κρητήρια και αρχές και είναι ελέυθερος να το κάνει όπως θέλει.Αρκεί να μην αγνοούμε καταστάσεις που είναι εμφανές (η ύπαρξη των εσκεμένα πρόχειρων και η ζημια που προκαλούν στην συνολική εικόνα δηλαδή) και να μην ζητάμε και τα ρέστα από πάνω ενώ προκαλείται η 'ζημιά'.Those are my 2 cents on the matter.Πάω να συνεχίσω τώρα με το επόμενo cosplay. 16 days to go...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Tomodachi2: 29 Ιούνιος 2010 - 15:26
χωρισμός παραγράφων