Εκτος αν το θεωρούν έξυπνο και πολύπλοκο το να κάνεις μια ταινία cliffhanger χωρίς εξηγήσεις.
Όταν ΔΕ τελειώνεις την ιστορία σου και ΔΕ σχεδιάζεις συνέχεια, το ανοιχτό τέλος είναι αδυναμία δική σου να τελειώσεις αυτό που ξεκίνησες.
Είναι απλό κόλπο για να πορώσεις το κοινό να μιλάει για τη ταινία ενώ εσυ διασκεδάζεις με τη γνώση οτι δεν έχει λύση το πράγμα.
Sorry, αλλά το Alan Wake το ετοιμάσανε σε 5 χρόνια και σε περιπλοκότητα και βάθος είναι 5 φορές καλύτερο απο το Inception.
Δε λέω οτι δεν ήταν καλή ταινία. Πολύ διασκεδαστική, τυπικό Hollywood action blockbuster, αλλά όχι τίποτα παραπάνω,
εκτος αν θες να κάθεσαι να το σκέφτεσαι και να προσπαθείς να βρείς λύση και βάθος σε κάτι που δεν έχει.
Προσωπικά, ευχαριστήθηκα CG και τον Gordon-Levitt που έγινε παίδαρος απο τα Third Rock from the Sun χρόνια του.

Αν όμως θέλω ταινία που να είναι και με high production value και δράσης και να έχει βάθος και meaning, δε θα στραφώ στο Hollywood. Έχω τον ασιατικό κινηματογράφο.
Ίσως απλά είμαι ηλίθια και δε τη κατάλαβα τη ταινία, αλλά το θέμα είναι οτι πορώνομαι και ενθουσιάζομαι ΠΟΛΥ εύκολα και όμως αυτή η ταινία δε κατάφερε να με ενθουσιάσει.
Δείτε και αποφασίστε μόνοι σας. Είναι θέμα προσωπικότητας και γούστου οπότε το οτι δε με πόρωσε, δε σημαίνει οτι δεν είναι πορωτική. Το τραγούδι πάντως, μου το κόλλησε.