Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Trading Card Games!


  • Please log in to reply
274 replies to this topic

Poll: Ποιο είναι το καλύτερο?..(η τσπ με ποιο ασχολείστε?) (271 member(s) have cast votes)

Ποιο είναι το καλύτερο?..(η τσπ με ποιο ασχολείστε?)

  1. Yu-Gi-Oh! (84 votes [54.55%] - View)

    Percentage of vote: 54.55%

  2. Magic:The Gathering (70 votes [45.45%] - View)

    Percentage of vote: 45.45%

Vote Guests cannot vote

#76 Yagami L-ght

Yagami L-ght

    The God of the New World

  • Members
  • 66 posts

Posted 25 June 2007 - 13:31

Που ακριβώς μένεις κα πόσο χρονών είσαι?


17 χρωνων αλεξανδρουπολη μενω :greece:
το ματζικ δεν ηξερα καν τι ειναι πριν μπω σε ενα αλλο forum :tongue:

#77 Kresto

Kresto

    Σαρδέλα

  • Members
  • 301 posts

Posted 26 June 2007 - 00:09

17 χρωνων αλεξανδρουπολη μενω :greece:
το ματζικ δεν ηξερα καν τι ειναι πριν μπω σε ενα αλλο forum :tongue:


Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι είναι γνωστό. Εδώ εγώ π μένω Πρέβεζα δηλ είναι κάποιοι π το ξέρουν.

Τεσπά προσωπικά πιστεύω MtG FTW :Blissfull:

YuGiOh όμως λέει και περνάς ευχάριστα την ώρα σου...

#78 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 26 June 2007 - 00:44

Το ξέρουμε πάντα κάνουμε φασαρία, αλλά αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας.

UTZ!!!!!!!!!!
BANZAI!!!!!!!!!

UTZ!!!!!!!!!!
BANZAI!!!!!!!!!

UTZ!!!!!!!!!!
BANZAI!!!!!!!!!

Σε κάθε κοτέι (το επίσημο πανελήνιο τουρνουά L5R) και Mousaka (είναι το μεγαλύτερο τουρνουά L5R που διοργανώνεται στην Ελλάδα) άμα δεν αρχίσουμε με φασαρία τότε δεν είναι αυθεντικό L5R τουρνουά.

Όπως καταλαβαίνετε πορωμένος L5Rαρας.

MANTIS FTW

Mantis η φατριά που παίζω στο L5R.


Εμένα L5R έπαιζε φανατικά ένας φίλος μου(και υποθέτω παίζει ακόμα).Η πλάκα είναι ότι πρώτα έπαιζε MTG και ήταν αρκετά πωρωμένος.Και το επόμενο καλοκαίρι που τον βλέπω έλεγε το MTG είναι βλακεία,πολύ παιδικό,L5R και ξερό ψωμί.Γενικά πωρώνεται εύκολα(αφού αγοράζει 1 κούτα το δίμηνο νομίζω και επειδή έχει κάνει και παρέες στη Κάισσα παραγγέλνει από το εξωτερικό κάρτες που δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ) και μαθαίνει και το lore και τέτοια.Αφού καθόταν και μας έλεγε 10 ώρες την ιστορία κάθε faction.Ήξερε τα ονόματα απ'έξω.(με Scorpions έπαιζε)Η πλάκα ήταν ότι κυκλοφορούσε συνέχεια με ένα μπλουζάκι L5R που έγραφε enlighment at last και είχε μια κοπέλα που έκανε seppuku νομίζω.Παρατρίχα να πείσει και εμένα να το αρχίσω αλλά έτυχε και ξεκίνησα να παίζω WoW( το online όχι το TCG) οπότε που χρόνος.Βασικά θα ήθελα να ασχοληθώ αλλά εκτός του ότι θέλει να διαθέτεις αρκετά χρήματα το μήνα αν θες να είσαι καλός(τουλάχιστον 40-50 ευρώ το μήνα) δεν έχω και άτομα για να παίζω οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τρέχω στη Κάισσα για να παίζω.Πάντως από το Νοέμβρη που θα έχω ξεμπερδέψει εντελώς με εξεταστικές ίσως να ασχοληθώ λίγο.Alexiel το φίλο μου Νίκο τον λένε,στην ΑΣΟΕ έχει περάσει και συχνάζει στη Κάισσα στη Πλατεία Βικτώριας.Μήπως τον ξέρεις;Α ξέχασα να πω ότι εγώ έλεγα να αρχίσω να παίζω με Shadowlands:kill4u:Γενικά το παιχνίδι είναι αρκετά καλό και θέλει πολύ στρατηγική μην αναφέρω και το ότι είναι το πιο πολύπλοκο TCG που έχω παίξει.Απλώς το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις πχ ένα αγώνα ένα 10 λέπτο έτσι για πλάκα(όπως στο MTG πχ).Αναγκαστικά θα πάρει πολύ ώρα.

Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι είναι γνωστό. Εδώ εγώ π μένω Πρέβεζα δηλ είναι κάποιοι π το ξέρουν.

Τεσπά προσωπικά πιστεύω MtG FTW :Blissfull:

YuGiOh όμως λέει και περνάς ευχάριστα την ώρα σου...


To MTG ήταν το πρώτο trading card game(1993) και έχει περίπου 6000000 παίκτες.Βασικά είναι ένα από τα πιο γνωστά αν όχι το πιο γνωστό παιχνίδι.Αφού και άτομα που δεν ασχολούνται το έχουν ακούσει.Εγώ έπαιζα αλλά το σταμάτησα γιατί κάποιοι από τους φίλους μου σταμάτησαν να παίζουν,έμεναν και μακρυά μου οπότε δεν είχα κάποιο να παίξω.Πάντως μαζί με το L5R είναι τα καλύτερα TCG που έχω παίξει(έχω παίξει Yu-Gi-Oh,MTG,Pokemon,L5R,Duel Masters όχι όλα κανονικά βέβαια.Κάρτες μόνο στο MTG μάζευα.)

Posted Image


#79 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 26 June 2007 - 03:19

Για το θέμα των λεφτών που λες, επειδή παίζω εδώ και καιρό, το L5R είναι από τα φτηνότερα παιχνίδια καρτών που υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να μαζέψεις όλη την συλλογή για να παίξεις, και οι κάρτες βρίσκονται εύκολα, επειδή πολλές κάρτες στοχεύουν συγκεκριμένη φατριά, και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άχρηστα για σένα. Επίσης έχει και πολύ φτηνά booster packs, συμαντικός παράγοντας και οι ακριβώτερες σπάνιες κάρτες κάνουν το πολύ 30 ευρώ.

Αλλά για μένα το καλύτερο από όλα που έχει το L5R είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, του στυλ πρέπει να κερδίσω. Τις περισσότερες φορές κατεβαίνουμε στα τουρνουά για διασκέδαση, είδικότερα το τελευταίο Kotei είχε πολύ φάση. Αφού κάποια παιδιά είχαν κάνει και σκετσάκι.
Posted Image

#80 eXXentriX

eXXentriX

    Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

  • Members
  • 849 posts

Posted 26 June 2007 - 11:12

Αλλά για μένα το καλύτερο από όλα που έχει το L5R είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, του στυλ πρέπει να κερδίσω. Τις περισσότερες φορές κατεβαίνουμε στα τουρνουά για διασκέδαση, είδικότερα το τελευταίο Kotei είχε πολύ φάση. Αφού κάποια παιδιά είχαν κάνει και σκετσάκι.


Eδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...αν και αυτό
ισχύει σε γενικές γραμμές και όχι σε απόλυτο βαθμό.....(ένα ανταγωνιστικό
άτομο θα επιζητά τον ανταγωνισμό παντού....).....:wis:

το L5R είναι από τα φτηνότερα παιχνίδια καρτών που υπάρχουν.Δεν χρειάζεται να μαζέψεις όλη την συλλογή για να παίξεις, και οι κάρτες βρίσκονται εύκολα, επειδή πολλές κάρτες στοχεύουν συγκεκριμένη φατριά, και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άχρηστα για σένα. Επίσης έχει και πολύ φτηνά booster packs, συμαντικός παράγοντας και οι ακριβώτερες σπάνιες κάρτες κάνουν το πολύ 30 ευρώ.


Mμμμμ...σκέψου κάτι...στο most heavily played format του Mtg....(T2)....
οι ακριβότερες κάρτες αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τα 20$....
__Το "φθηνότερο tcg" σαν όρος είναι λιγάκι σχετικός...και εξαρτάται απο
μεγάλο αριθμό παραγόντων......
Οne's for sure....Mε την είσοδο του έλληνα στο online shopping..kαι δή
στο ebay.....τα tcg έχουν πιο προσιτά κόστη πλέον...:Blissfull:
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#81 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 26 June 2007 - 21:05

Ότι είναι το πιο φτηνό tcg πρέπει να ισχύει.Το έλεγε και ο φίλος μου που είχε ασχοληθεί αρκετά με tcg.Μου έλεγε ότι αγοράζει μια κούτα το δίμηνο και με αυτή φτιάχνει φοβερή τράπουλα.Στο MTG εκτός του ότι η κούτα είναι πιο ακριβή,δεν είναι αρκετή για να έχεις μια πολύ ανταγωνιστική τράπουλα(χρειάζεσαι τουλάχιστον μια κούτα το μήνα τουλάχιστον μέχρι να φτιάξεις μια σεβαστή συλλογή)Μη μιλήσω για Yu-Gi-Oh εκεί σου παίρνουν και τα σώβρακα:OMG3:Πάντος το MTG έχει μερικές πανάκριβες κάρτες(οι οποίες είναι παλιές όμως και νομίζω δε παίζουν στα τουρνουά)πχ η Black Lotus που είναι και η πιο ακριβή το καλοκαίρι που είχα κοιτάξει έκανε γύρω στα 1000δολλάρια:uhh:Και αυτό που λες με τις φατρίες έχεις δίκιο.Συνήθως οι παίκτες αφοσιώνονται σε μια κυρίως φατρία οπότε μπορούν να ανταλλάξουν τις άλλες κάρτες που έχουν.Αντίθετα στο MTG δύσκολα παίζεις ένα μόνο χρώμα.Εγώ αν τελικά άρχιζα L5R λέγαμε με το φίλο μου να παίρναμε από κοινού μια κούτα το μήνα και απλώς να μοιράζαμε τις φατρίες που θα έπαιρνε ο καθένας στη μέση.Έτσι θα χαλούσαμε τα ίδια λεφτά που θα χαλούσαμε αν παίρναμε μαι κούτα το δίμηνο και εκτός αυτού θα είχαμε τις διπλάσιες κάρτες από τα faction που μας ενδιαφέρουν.Στα άλλα tcg δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.Alexiel αλήθεια εσύ σε πια Κάισσα πας και παίζεις;Έχεις φίλους που παίζουν;Εγώ όπως είπα και πριν ένας από τους λόγους που δεν το άρχισα ήταν επειδή δεν είχα κανένα φίλο που να παίζει κοντά μου οπότε μόνο στη Κάισσα θα μπορούσα να παίξω.Και δε πολυλέει πχ να θέλεις να δοκιμάσεις μια νέα στρατηγική ή να παίξεις κανά αγώνα για να περάσει η ώρα και να πρέπει να τρέχεις στη Κάισσα κάθε φορά.Και όπως είπε ο eXXentriX αν είσαι ανταγωνιστικό άτομο αυτό δε θα αλλάξει στο L5R.πχ εγώ είμαι και νευριάζω πάντα όταν χάνω,όπου και να είναι αυτό.Γι'αυτό κάνω τα πάντα για τη νίκη.Άλλωστε δε λένε,ο πρώτος είναι τα πάντα,ο δεύτερος δεν είναι τίποτα.

Posted Image


#82 Yagami L-ght

Yagami L-ght

    The God of the New World

  • Members
  • 66 posts

Posted 30 June 2007 - 23:35

και στο YUGIOH μπορεις στην αναγκη να πα<ρεις structure deck για να ξεκινισεις
εγω δινω 20-40 ευρω τον μηνα !!

#83 jedirafael

jedirafael

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 02 July 2007 - 22:54

Είμαι καινούργιος στο Υu-Gi-Oh. Eίναι σίγουρο ότι χρειάζεσαι αρκετά λεφτά για να φτιάξεις ένα deck. Ένα structure δεν φτάνει π.χ. αν πάρεις το machine re-volt για να το ενισχύσεις θα πρέπει να το πάρεις και άλλη μία φορά (gadgets, sakuretsu, enemy controller, Boot-Up <-- εμένα μου αρέσει σε άλλους δεν τον έχω δει)

Δυστυχώς όσο πιο δημοφιλές είναι ένα παιχνίδι τόσο ακριβαίνουν οι σπάνιες κάρτες του. Δείτε τι γίνεται τώρα με τους Cyberoδρακους.

Με άλλα παιχνίδια κάρτων έχω ασχοληθεί μόνο σε ένα PC game με το Magic. Απ' ότι ακούω και από μερικά παιχνίδια που έχω δει, συμπέρανα ότι το Magic είναι λίγο πιο στρατηγικό, πιο "σοβαρό", πιο ώριμο, ωστόσο το Yu-Gi είναι πιο διασκεδαστικό. Νόμιζω ότι συμβαίνει το εξής παράδοξο στην Ελλάδα. Ενώ παντου οι Magic είναι περισσότεροι από τους Yu-Gi, εδώ συμβαίνει το ανάποδο.

#84 gerund_infinitive

gerund_infinitive

    ουαρέβα

  • Members
  • 12 posts

Posted 04 July 2007 - 11:41

Σε όλα τα CCGs υπάρχει η διάκριση ανάμεσα σε player και collector. Άν κάποιος είναι απλά παίκτης, μπορεί να έχει ένα μικρό pool απο κάρτες χωρίς να ξοδευτεί ιδιαίτερα, και μέσω ανταλλαγών να αναπροσαρμόζει το deck του/της στο εκάστοτε περιβάλλον. Για ένα συλλέκτη, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, μιά και η λόξα του "θέλω κάθε κάρτα" σημαίνει πολλές φορές ξόδεμα για άχρηστες κάρτες.
Επίι δυόμιση-τρία χρόνια έκανα και τα δύο στο MtG, πράγμα που με ξεζούμισε οικονομικά (αν υπολογίσει κανείς οτι έχουν κυκλοφορήσει 40 set κάρτες στα 14 χρόνια ζωής του παιχνιδιού). Αυτός ήταν κι ο λόγος που το άφησα.
Σαν γνήσιος narutard, πλέον παίζω και συλλέγω το Naruto CCG, το οποίο είναι σαφώς πιό οικονομικό λόγω του μικρού αριθμού set (αν και ακόμα ξοδεύω αρκετά), παρά το γεγονός οτι το πιό broken deck χρειάζεται δαπάνη 500 Ευρώ περίπου.
Posted Image

#85 LiosAlfa

LiosAlfa

    Anime Elite

  • Members
  • 1,175 posts

Posted 30 July 2007 - 11:37

Παίζει κανένας σας αυτό το TCG?

Είναι καλό?Σε σχέση με τα άλλα της πιάτσας?Magic,Yu-Gi-Oh,Pokemon κτλ.
Posted Image

#86 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 July 2007 - 12:44

Excuse the spam... τί άλλο θα σκεφτεί η Blizzard για να αρμέξει λεφτά από αυτό το franchise;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#87 LiosAlfa

LiosAlfa

    Anime Elite

  • Members
  • 1,175 posts

Posted 30 July 2007 - 15:28

Excuse the spam... τί άλλο θα σκεφτεί η Blizzard για να αρμέξει λεφτά από αυτό το franchise;


Βρε και γω τους κράζω (το χουν παραξυλώσει λεφτά λεφτά λεφτά τπτ άλλο) αλλά θέλω έναν που το παίζει να του ζητήσω uber χάρη.
Posted Image

#88 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 30 July 2007 - 17:28

Lios, μετακίνησα το θέμα στο TCGS. Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για το κάθε ένα ξεχωριστά ;)

Όσον αφορά το WoW TCG, έχω ακούσει καλά λόγια. Έχω συναντήσει αρκετούς που το προτιμάνε από το Magic (και δεν παίζουν WoW).

Αφού η Blizzard έχει βγάλει τόσο μεγάλες επιτυχίες και κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά σε ό,τι καταπιαστεί, ήταν πλέον θέμα χρόνου το Card Game :nod:

E5VV38U.jpg


#89 LiosAlfa

LiosAlfa

    Anime Elite

  • Members
  • 1,175 posts

Posted 01 August 2007 - 08:26

Lios, μετακίνησα το θέμα στο TCGS. Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για το κάθε ένα ξεχωριστά ;)

Όσον αφορά το WoW TCG, έχω ακούσει καλά λόγια. Έχω συναντήσει αρκετούς που το προτιμάνε από το Magic (και δεν παίζουν WoW).

Αφού η Blizzard έχει βγάλει τόσο μεγάλες επιτυχίες και κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά σε ό,τι καταπιαστεί, ήταν πλέον θέμα χρόνου το Card Game :nod:


Αααααχχχχ...

Δεν με πειράζει αλλά ήθελα να δώσω ξεχωριστό βάρος στο συγκεκριμένο γιατί θέλω να μηλίσω με άτομα που παίζουν το εν λώγο παιχνίδι για να τους ζητήσω μια χάρη.

Στο TCG αυτό σου δίνει κάποιες bonus cards για το ίδιο το WoW δλδ στα boosterακια
το TCG έχει κάρτες στύλ ξυστού οι οποίες σου δίνουν in game bonus και βάλανε 2 κάρτες που τις θέλωωω βάλανε ενα Astral Tiger Mount και ένα μαιμουδάκι pet απλά τα Θ-Ε-Λ-Ω.

Οποιος μπορεί να βοηθήσει πλζ ένα ποστ or a pm δίνω και μερικά φράγκα για reward(και το turtle mount δεν με χαλάει).
Posted Image

#90 lawliet

lawliet

    ending...

  • Members
  • 30 posts

Posted 28 September 2007 - 04:50

I have been playing magic for 2 years now, however i stopped attending tournaments after time spiral came out(i could not bare to rebuild another type 2).
I am mostly playing casual type 1 now and am about to complete my u/w control(yay).
Posted Image