Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#886 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 04 August 2011 - 21:30

Προσπαθησα να ξαναδιαβασω το Χομπιτ... Το παρατησα μετα το πρωτο κεφαλαιο... Δεν καταλαβαινω πως το ειχα διαβασει σε 3 ημερες, τα ονοματα των νανων (τα ειχα ξεχασει, πριν 8 χρονια το ειχα διαβασει) μου εσπασαν τα νευρα, μου φανηκε πολυ γελοιο >.> Και ο τροπος αφηγησης λες και μιλαει σε μικρο παιδι...

Οποτε τωρα παω στο θεατρικο Οι Μαχες Του Κοξινγκα του Τσικαματσου Μονζαεμον, θα δειξει...

#887 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 04 August 2011 - 21:53

Προσπαθησα να ξαναδιαβασω το Χομπιτ... Το παρατησα μετα το πρωτο κεφαλαιο... Δεν καταλαβαινω πως το ειχα διαβασει σε 3 ημερες, τα ονοματα των νανων (τα ειχα ξεχασει, πριν 8 χρονια το ειχα διαβασει) μου εσπασαν τα νευρα, μου φανηκε πολυ γελοιο >.> Και ο τροπος αφηγησης λες και μιλαει σε μικρο παιδι...

Οποτε τωρα παω στο θεατρικο Οι Μαχες Του Κοξινγκα του Τσικαματσου Μονζαεμον, θα δειξει...

Μπορει και να φταιει το οτι ειναι φτιαγμενο για μικρα παιδια:P (τουλαχιστον για τα τοτε δεδομενα).Παντως χανεις αν το παρατησες απο το πρωτο κεφαλαιο.

Edited by Kalamaris, 04 August 2011 - 22:07.

sc5bab.jpg

#888 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 04 August 2011 - 22:40

Κι εγώ πριν λίγες μέρες διάβασα στη τύχη μερικές γραμμές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και μου φάνηκε αστείο.

Αλλά μάλλον φταίει ότι ήταν στα Ελληνικά ενώ έχω συνηθίσει στα Αγγλικά(διαβάζω και το A Song of Ice and Fire αυτή τη περίοδο) ενώ όταν τα είχα διαβάσει στο Λύκειο δε μου είχε φανεί η διαφορά Ελληνικών-Αγγλικών μιας και δεν είχα διαβάσει βιβλίο στα Αγγλικά τότε.

Posted Image

#889 shinigami94

shinigami94

wat

• Members
  • 893 posts

Posted 06 August 2011 - 17:15

Ξεκίνησα το novel Battle Royale.Πρώτο κεφάλαιο μέχρι στίγμης.
Οι διαφορές με την ταινία φαίνονται απο τις πρώτες σελίδες..
Είμαι σίγουρος πως αυτό το βιβλίο θα το απολαύσω.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#890 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 06 August 2011 - 17:32

Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που έχει διαβάσει τη Δίκη του Κάφκα (και να έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση χωρίς σοβαρά προβλήματα on the way)??? Γιατί έχω πιάσει μέχρι τώρα δυο διαφορετικές εκδόσεις σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και δεν έχω καταφέρει να φτάσω πέρα από τη σελίδα 53... :blurah5:

#891 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 06 August 2011 - 19:33

Δε φταις εσυ. Σκορπιες σελιδες ενος ημιτελους εργου ηταν, που δεν προλαβαν ποτε να γινουν βιβλιο απο τον ιδιο το δημιουργο, με οτι και αν συνεπαγεται αυτο. Θα μπορουσε να ειχε γινει αριστουργημα. Γενικα εχει πραγματα να δωσει και αν το αντεξεις δε θα σε απογοητευσει, αλλα καλυτερα να διαβασεις κανενα αλλου του ιδιου (π.χ. τον πύργο) να συνηθισεις και ξαναπροσπαθησε αφου... χειμωνιασει λιγο. Αν θες ντε και σωνει να το διαβασεις, δατ ιζ.

stasou%2520mygdala.jpg

#892 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 06 August 2011 - 19:58

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας, απλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις (ίσως η μόνη περίπτωση) που έχω πιάσει ένα βιβλίο και δεν μπορώ να το τελειώσω με τίποτα και θέλω να πιστεύω ότι δεν τίθεται πρόβλημα κατανόησης από τη δική μου πλευρά~ :bahhh:

#893 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 06 August 2011 - 22:30

@Kalamaris: Το εχω ξαναδιαβασει και πανω κατω θυμαμαι αρκετα οποτε... Καλυτερα να μην το ξαναπιασω..., θα βγει και η ταινια >.>

Αποσπασμα απο το Οι Μαχες Του Κοξινγκα
Spoiler:

Και εδω;! >.>

#894 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 August 2011 - 13:59

Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που έχει διαβάσει τη Δίκη του Κάφκα (και να έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση χωρίς σοβαρά προβλήματα on the way)??? Γιατί έχω πιάσει μέχρι τώρα δυο διαφορετικές εκδόσεις σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και δεν έχω καταφέρει να φτάσω πέρα από τη σελίδα 53... :blurah5:

ευτυχως λογω 5χρονης παραμονης στη χωρα ξερω καλα Γερμανικα και διαβασα όλα σχεδον τα εργα του (και κατι απο την αλληλογραφια και το ημερολογιο του) απο το πρωτοτυπο. Ειχα δοκιμασει πρωτα να διαβασω τη Δικη στα Ελληνικα αλλα να σου πω προτιμω τη μεταφραση του "Ο Πυργος".

Η Δικη οντως θα σε δυσκολεψει και σιγουρα πρεπει να εχεις μια καλη μεταφραση.Βασικα ομως το σημαντικοτερο ειναι να αφησεις τις λεξεις να σε βαλουν στον κοσμο του βιβλιου. Αν παιδευεσαι να καταλαβεις τι γινεται θα χασεις το παιχνιδι. Μην το διαβαζεις δηλαδη σα να εισαι εξωτερικος παρατηρητης. Το βιβλιο ειναι ετσι γραμμενο ωστε να νιωθεις πως εισαι εσυ ο ιδιος πρωταγωνιστης και ζεις σε ενα σουρρεαλιστικο εφιαλτη. Στα Γερμανικα αυτο λειτουργει αρκετα καλυτερα.

Καλυτερα να βλεπεις καθε κεφαλαιο ξεχωριστα. Μην προσπαθησεις να τα συνδεσεις μιας και ειναι οπως αναφερθηκε ανολοκληρωτο εργο.

#895 Battlemage

Battlemage

Anime Freak

• Members
  • 376 posts

Posted 08 August 2011 - 17:32

Μόλις τέλειωσα το The Last Wish του Andrzej Sapkowski. Καταπληκτικό. Πάρα πολύ ωραία η κάθε ιστορία και τρομερός ο Geralt. Ειδικά όποιος έχει παίξει το The Witcher αξίζει να του ρίξει μια ματιά.
Posted Image

#896 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 11 August 2011 - 20:11

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας, απλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις (ίσως η μόνη περίπτωση) που έχω πιάσει ένα βιβλίο και δεν μπορώ να το τελειώσω με τίποτα και θέλω να πιστεύω ότι δεν τίθεται πρόβλημα κατανόησης από τη δική μου πλευρά~ :bahhh:

Μια από τα ίδια....πραγματικά ή είναι η ιστορία ή η μετάφραση

#897 Blackcut

Blackcut

Anime Amateur

• Members
  • 118 posts

Posted 12 August 2011 - 20:11

Εγώ διαβάζω τώρα το Eat Pray Love Της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ στην αρχή ήταν πολύ βαρετό αλλά όσο προχωράω γίνετε πιο ενδιαφέρων.

#898 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 August 2011 - 20:55

Πού να δεις και την ταινία...

Posted Image

#899 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 12 August 2011 - 22:25

Χαρουκι Μουρακαμι - Μετα Το Σεισμο (Συλλογη μικρων ιστοριων σχετικα με τον σεισμο στο Κομπε)

#900 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 26 August 2011 - 16:12

Ξεκίνησα να διαβάζω και εγώ το Χόμπιτ(στα αγγλικά) και δε μου φαίνεται τόσο γελοίο (ίσως γιατί είμαι 8 χρόνια μικρότερος).

Αλλά από όλους τους συγγραφείς που έχω διαβάσει ο Stephen King είναι ο αγαπημένος μου
Posted Image