Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Posted 04 August 2011 - 21:30
Οποτε τωρα παω στο θεατρικο Οι Μαχες Του Κοξινγκα του Τσικαματσου Μονζαεμον, θα δειξει...
Posted 04 August 2011 - 21:53
Μπορει και να φταιει το οτι ειναι φτιαγμενο για μικρα παιδιαΠροσπαθησα να ξαναδιαβασω το Χομπιτ... Το παρατησα μετα το πρωτο κεφαλαιο... Δεν καταλαβαινω πως το ειχα διαβασει σε 3 ημερες, τα ονοματα των νανων (τα ειχα ξεχασει, πριν 8 χρονια το ειχα διαβασει) μου εσπασαν τα νευρα, μου φανηκε πολυ γελοιο >.> Και ο τροπος αφηγησης λες και μιλαει σε μικρο παιδι...
Οποτε τωρα παω στο θεατρικο Οι Μαχες Του Κοξινγκα του Τσικαματσου Μονζαεμον, θα δειξει...

Edited by Kalamaris, 04 August 2011 - 22:07.
Posted 04 August 2011 - 22:40
Προσπαθησα να ξαναδιαβασω το Χομπιτ... Το παρατησα μετα το πρωτο κεφαλαιο... Δεν καταλαβαινω πως το ειχα διαβασει σε 3 ημερες, τα ονοματα των νανων (τα ειχα ξεχασει, πριν 8 χρονια το ειχα διαβασει) μου εσπασαν τα νευρα, μου φανηκε πολυ γελοιο >.> Και ο τροπος αφηγησης λες και μιλαει σε μικρο παιδι...
Κι εγώ πριν λίγες μέρες διάβασα στη τύχη μερικές γραμμές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και μου φάνηκε αστείο.
Αλλά μάλλον φταίει ότι ήταν στα Ελληνικά ενώ έχω συνηθίσει στα Αγγλικά(διαβάζω και το A Song of Ice and Fire αυτή τη περίοδο) ενώ όταν τα είχα διαβάσει στο Λύκειο δε μου είχε φανεί η διαφορά Ελληνικών-Αγγλικών μιας και δεν είχα διαβάσει βιβλίο στα Αγγλικά τότε.
Posted 06 August 2011 - 17:15
Οι διαφορές με την ταινία φαίνονται απο τις πρώτες σελίδες..
Είμαι σίγουρος πως αυτό το βιβλίο θα το απολαύσω.
Posted 06 August 2011 - 17:32

Posted 06 August 2011 - 19:33
Posted 06 August 2011 - 19:58

Posted 06 August 2011 - 22:30
Αποσπασμα απο το Οι Μαχες Του Κοξινγκα
Και εδω;! >.>
Posted 08 August 2011 - 13:59
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που έχει διαβάσει τη Δίκη του Κάφκα (και να έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση χωρίς σοβαρά προβλήματα on the way)??? Γιατί έχω πιάσει μέχρι τώρα δυο διαφορετικές εκδόσεις σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και δεν έχω καταφέρει να φτάσω πέρα από τη σελίδα 53...
ευτυχως λογω 5χρονης παραμονης στη χωρα ξερω καλα Γερμανικα και διαβασα όλα σχεδον τα εργα του (και κατι απο την αλληλογραφια και το ημερολογιο του) απο το πρωτοτυπο. Ειχα δοκιμασει πρωτα να διαβασω τη Δικη στα Ελληνικα αλλα να σου πω προτιμω τη μεταφραση του "Ο Πυργος".
Η Δικη οντως θα σε δυσκολεψει και σιγουρα πρεπει να εχεις μια καλη μεταφραση.Βασικα ομως το σημαντικοτερο ειναι να αφησεις τις λεξεις να σε βαλουν στον κοσμο του βιβλιου. Αν παιδευεσαι να καταλαβεις τι γινεται θα χασεις το παιχνιδι. Μην το διαβαζεις δηλαδη σα να εισαι εξωτερικος παρατηρητης. Το βιβλιο ειναι ετσι γραμμενο ωστε να νιωθεις πως εισαι εσυ ο ιδιος πρωταγωνιστης και ζεις σε ενα σουρρεαλιστικο εφιαλτη. Στα Γερμανικα αυτο λειτουργει αρκετα καλυτερα.
Καλυτερα να βλεπεις καθε κεφαλαιο ξεχωριστα. Μην προσπαθησεις να τα συνδεσεις μιας και ειναι οπως αναφερθηκε ανολοκληρωτο εργο.
Posted 11 August 2011 - 20:11
Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας, απλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις (ίσως η μόνη περίπτωση) που έχω πιάσει ένα βιβλίο και δεν μπορώ να το τελειώσω με τίποτα και θέλω να πιστεύω ότι δεν τίθεται πρόβλημα κατανόησης από τη δική μου πλευρά~
Μια από τα ίδια....πραγματικά ή είναι η ιστορία ή η μετάφραση
Posted 12 August 2011 - 20:11
Posted 12 August 2011 - 20:55
Posted 12 August 2011 - 22:25
Posted 26 August 2011 - 16:12
Προσπαθησα να ξαναδιαβασω το Χομπιτ... Το παρατησα μετα το πρωτο κεφαλαιο... Δεν καταλαβαινω πως το ειχα διαβασει σε 3 ημερες, τα ονοματα των νανων (τα ειχα ξεχασει, πριν 8 χρονια το ειχα διαβασει) μου εσπασαν τα νευρα, μου φανηκε πολυ γελοιο >.> Και ο τροπος αφηγησης λες και μιλαει σε μικρο παιδι...
Ξεκίνησα να διαβάζω και εγώ το Χόμπιτ(στα αγγλικά) και δε μου φαίνεται τόσο γελοίο (ίσως γιατί είμαι 8 χρόνια μικρότερος).
Αλλά από όλους τους συγγραφείς που έχω διαβάσει ο Stephen King είναι ο αγαπημένος μου