Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#871 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 27 July 2011 - 15:05

έχει διαβάσει κανείς άλλος του μύθους των Οτόρι?

#872 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 27 July 2011 - 15:15

Λοιπόν μετά το Witches Abroad κάθησα και διάβασα όλα τα βιβλία από Discworld με τις μάγισσες (Equal Rites, Wyrd Sisters, Lords and Ladies, Maskerade, Carpe Jugulum) και απλά έχω πωρωθεί ανεπανόρθωτα. Σκέφτομαι να παραγγείλω και τα πρώτα βιβλία τις σειράς και να τα πάρω όλα σβάρνα με τη σειρά. Πραγματικά αυτές τις μέρες έχω πεθάνει στο γέλιο!

Btw από τους φίλτατους Terry Pratcheterians του forum, έχει διαβάσει κανείς τα βιβλία με την Tiffany? Είδα ότι σε μερικά σκάει μύτη η Granny Weatherwax και θέλω πολύ να τα τσεκάρω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι Young Adult....

~Για το Wyrd Sisters διάβασα και το Macbeth που μου είχε ξεφύγει, και το λάτρεψα. Παίζει να είναι και το καλύτερο έργο του Σέξπιρ κατ' εμέ. Highly recommended.

Posted Image

#873 Flameking1

Flameking1

Ikkaku Rapeface

• Members
  • 181 posts

Posted 27 July 2011 - 16:30

τελείωσα το βιβλίο του νεκροταφείου του neil gaiman, θα μπορούσε να έχει περισσότερο περιεχόμενο, κάποια πράγματα έμειναν ανεξήγητα, ίσως τα αναπτύξει σε κάποιο μελλοντικό βιβλίο.

διάβασα για δεύτερη φορά το πρώτο βίβλιο του μαύρου πύργου του stephen king, δεν έχω αποφασίσει αν θα συνεχίσω τη σειρά, θα ηθέλα τη γνώμη σας ;

τώρα ξαναδιαβάζω το Σιλμαρίλλιον.

#874 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 28 July 2011 - 11:21

Τελείωσα πριν λίγες μέρες το Carpe Jugulum του Pratchett. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Απλά, το καλύτερο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Οπότε κάνω παύση από τον Δισκόκοσμο.
@ Anelis: δεν έχω διαβάσει κάτι με Tiffany, είναι πολύ "πρόσφατα" σε έκδοση, so δεν έφτασα εκεί ακόμα. Interesting Fact: το Wee Free Men έχει εκδοθεί και στα ελληνικά με τίτλο "Χίλιοι νάνοι κι ένα τηγάνι".

Ξεκίνησα το Συμπόσιον Ή Περί Έρωτος του Πλάτωνα σε "έκδοση" του Project Gutenberg.

#875 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 July 2011 - 11:54

Ξεκίνησα το Συμπόσιον Ή Περί Έρωτος του Πλάτωνα σε "έκδοση" του Project Gutenberg.

αυτα μην τα διαβαζεις σκετα.

Παρε μια εκδοση που να εχει και το αρχαιο κειμενο και ελληνικη μεταφραση.

η καλυτερη ειναι η μεταφραση του Ιωαννη Συκουτρή που μετεφρασε με υποδειγματικο τροπο και την Ποιητικη του Αριστοτελη

#876 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 29 July 2011 - 01:54

Έχω αρχίσει να διαβάζω το Dracula του Bram Stocker, από τις εκδόσεις Penguin Classics.

Είναι μαγευτικό, τέλειο, ανάρπαστο.

Enough said.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#877 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 29 July 2011 - 12:56

Έχω αρχίσει να διαβάζω το Dracula του Bram Stocker, από τις εκδόσεις Penguin Classics.

Είναι μαγευτικό, τέλειο, ανάρπαστο.

Enough said.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Μολις εχω ξεκινησει να διαβαζω το ιδιο βιβλιο απο τις ιδες εκδοσεις!Αν μου πεις οτι το πηρες και χτες απο το public στο mall........

sc5bab.jpg

#878 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 29 July 2011 - 13:30

ειχα παρει το πρωτο ...αλλα δεν με πολυτραβηξε.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#879 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 July 2011 - 01:18

Εγώ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ενδιαφέροντα βιβλία. Αξίζουν ένα βλέφαρο. Ακόμα περισσότερα, αν είσαι και καμένος με τα ιαπωνικά θέματα. You know.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#880 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 30 July 2011 - 09:10

αυτα μην τα διαβαζεις σκετα.

Παρε μια εκδοση που να εχει και το αρχαιο κειμενο και ελληνικη μεταφραση.

η καλυτερη ειναι η μεταφραση του Ιωαννη Συκουτρή που μετεφρασε με υποδειγματικο τροπο και την Ποιητικη του Αριστοτελη

Ευχαριστώ για τη συμβουλή! Αν το βρω στο βιβλιοπωλείο θα το πάρω.

#881 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 July 2011 - 17:37

Λοιπόν, τώρα τελευταία έχω πωρωθεί άπειρα με το Goodreads.

Είναι ένα site (που έμαθα το Μάρτη χάρη σε κάποια διαβαστερά μέλη του φόρουμ) που κάνεις λίστες με τα βιβλία που έχεις ή θέλεις να διαβάσεις, μπορείς να γράψεις reviews, να δεις quotes από συγγραφείς, να κάνεις book related quizzes, challenges, έχει bookclubs etc.
Είναι πραγματικά υπέροχο, με τεράστια database από βιβλία.
Συνίσταται σε όλα τα bookworms που συχνάζουν στο παρόν θρεντ.:thatsit:

Posted Image

#882 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 posts

Posted 01 August 2011 - 23:07

Λοιπον μολις σημερα αγορασα τους αδερφους Καραμαζοβ του Ντοστογιεφση.. Τον πρωτο τομο... To εχει διαβασει κανεις.;;;
Εντωμεταξυ εχω βαλει στο ματι το Junky του Μπαροουζ...

#883 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 August 2011 - 23:42

Λοιπον μολις σημερα αγορασα τους αδερφους Καραμαζοβ του Ντοστογιεφση.. Τον πρωτο τομο... To εχει διαβασει κανεις.;;;

το βρηκες σε μεταφραση Αρη Αλεξανδρου; εγω το ειχα διαβασει παλια στα Αγγλικα. Αν εχεις διαβασει και προηγουμενα εργα του συγγραφεα, αυτο ειναι ισως το πληρεστερο και δυσκολοτερο εργο του αλλα και το κορυφαιο κατ'εμε

Καλη αναγνωση

#884 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 02 August 2011 - 01:00

Διαβάζω 2 βιβλία του Philip Roth.

Το σύνδρομο Portnoi
και το " Η ζωή μου ως άντρας"

μμμμμμμμ.....περιττό να πω ότι σε αρκετά σημεία έχω πεθάνει από τα γέλια με τον τρόπο που τα περιγράφει. :P

Tiger-stock-blog-header.jpg

#885 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 posts

Posted 02 August 2011 - 21:53

το βρηκες σε μεταφραση Αρη Αλεξανδρου; εγω το ειχα διαβασει παλια στα Αγγλικα. Αν εχεις διαβασει και προηγουμενα εργα του συγγραφεα, αυτο ειναι ισως το πληρεστερο και δυσκολοτερο εργο του αλλα και το κορυφαιο κατ'εμε

Καλη αναγνωση

Ναι.. Την μεταφραση την ανελαβε ο Αρης Αλεξανδρου.. Βασικα θα ειναι η πρωτη μου επαφη με Ντοστογιεφσκι και αυτο το βιβλιο θα καθορισει αν θα ασχοληθω περαιτερω με αυτον.. Ελπιζω να μου αρεσει... Ευχαριστω...