Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
#256
Posted 16 October 2008 - 12:09

#257
Posted 16 October 2008 - 12:12
εγω διαφωνω καθετα με αυτοτο αρωμα ειναι και το μονο καλο βιβλιο του ζισκιντ ..εχω διαβασει κ αλλα 2 του και ειναι πολυ μετρια εως κακα...
μ αρεσε παρα πολυ το αρωμα
αλλα και το περιστερι ηταν εκπληκτικο βιβλιο
και το βιολοντσελο, ιδιως για οσους εχουν ασχοληθει ειτε με το οργανο ειτε γενικα με μουσικη, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον
#258
Posted 16 October 2008 - 12:17
#259
Posted 16 October 2008 - 18:10
εγω ειχα διαβάσει το Καλοκαιρι του κυριου Ζομερ νομιζω ετσι λεγοτανε και ενα αλλο που εβγαλε τελευταια για τον ερωτα και το θανατο και δεν μου αρεσαν.....εγω διαφωνω καθετα με αυτο
μ αρεσε παρα πολυ το αρωμα
αλλα και το περιστερι ηταν εκπληκτικο βιβλιο
και το βιολοντσελο, ιδιως για οσους εχουν ασχοληθει ειτε με το οργανο ειτε γενικα με μουσικη, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον


#260
Posted 16 October 2008 - 18:13
παντως σου προτεινω το περιστερι, μου αρεσε παρα πολυ
#261
Posted 26 October 2008 - 13:10
Kαλο θα ηταν να περιγραφαμε και λιγο το στορυ του καθενος, suggestions δν κανουμε?

Here's my top ones ;3
Crime & Punishment - Dostoyefski (Αριστουργημα!!!

Pride & Prejudice - Jane Austin (Για ρομαντικες καρδιες, πολυ συγκινιτικο)

Ο ηρεμος Ντον - Solohov (Οπως κι να το κανουμε αυτοι οι ανθρωποι ξερουν να γραφουν)

Piratika - Tanith Lee (A pirate adventure & love story ;3)
Carrie - Stephen King (Κλασσικο θριλερ, πολυ ωραιο ^^)
Harry potter & the halfblood prince 6 - J.K Rowling (Απ τα καλυτερα της σειρας)
Νουβελες και διηγηματα - L.Tolstoi (Μικρες ιστοριες, μεγαλες συγκινησεις =^^=)
Κι ενα αλλο παρομοιο, με ιστοριες πολλων ρωσων συγγραφεων, που τωρα σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω >...<
#262
Posted 01 November 2008 - 13:04
Με κόπο τελείωσα τους Καραμαζόφ. Μου φάνηκε κουραστικό από ένα σημείο και μετά, κατώτερο του εκπληκτικού "Έγκλημα και Τιμωρία". Βέβαια το κεφάλαιο με το Μέγα Ιεροεξεταστή ήταν άπιαστο.
Και γω τώρα με αυτό παιδεύομαι...Πάντως πιστεύω οτι το καλύτερο βιβλιο που έχω διαβάσει είναι το "Αναμνήσεις απο το σπίτι των πεθαμένων" του Ντοστογιέφσκι και το καλύτερο μικρό διήγημα του είναι η "Μειλίχια".Αυτή η τελευταία φράση του βιβλίου με είχε συγκλονίσει...
#263
Posted 18 November 2008 - 16:16
Είναι καταπληκτικός ο τύπος, όσο και η γραφή του. Παιδαριώδης, όσο και τα σκίτσα που ο ίδιος έχει ζωγραφίσει για το βιβλίο και δε γίνεται να εκδωθεί χωρίς αυτά. Επιτέλους ένας άνθρωπος με την κατάλληλη δόση μάυρου χιούμορ, σαρκασμού και ειρωνίας. Ένας Αμερικανός που αποκαλεί τους συμπατριώτες του "βλάκες" με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μη γίνεται να θυμώσεις.
Έχω επίσης διαβάσει το "Fates worse than Death" από αυτόν και ξεράθηκα στο γέλιο. Μακάρι να έβλεπαν περισσότεροι την πραγματικότητα έτσι!
#264
Posted 01 January 2009 - 14:17
Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα-Tom Robbins
Abarat series-Clive Barker
Imajica-Clive Barker
Dune-Frank Herbert
Discworld series-Terry Prattchet
Malazan book of the fallen-Steven Erikson
Πέρα από αυτά που είναι λογοτεχνικά λατρεύω και αυτά που έχουν να κάνουν με την συναναστροφή με τους ανθρώπους,με κορυφαίο το Απόλυτο βιβλίο για την γλώσσα του σώματος από το ζεύγος Pease
#265
Posted 01 January 2009 - 15:29
Έγκλημα και τιμωρία - Ντοστογιέφσκι ( Το death note των βιβλίων. Ή μάλλον πιο σωστά το death note είναι το Έγκλημα και τιμωρία των anime.

Το εκκρεμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο (Λίγο βαρύς. Θέλουν αρκετή υπομονή τα βιβλία του. Αυτό το βιβλίο πάντως μου άρεσε πολύ. Τι "Κώδικας ντα Βίντσι" και βλακείες.)
Άρχοντας των δαχτυλιδιών, Σιλμαρίλλιον - Τόλκιν (Ο πρώτος διδάξας του epic fantasy. Ότι και να διαβάσω από αυτό το είδος, για μένα θα παραμείνει στη κορυφή.)
The Farseer trilogy - Robin Hobb (Μου άρεσε πολύ το γράψιμο και το ύφος αυτής της τριλογίας. Αν και ανήκει στα fantasy σαν είδος, δεν επικεντρώνεται σε αυτά τα στοιχεία με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει από το είδος.)
Από fantasy και science fiction, άλλους συγγραφείς που θεωρώ αξιόλογους, είναι οι Ασίμοφ και η Ούρσουλα λε Γκεν. Επίσης ως σάτιρα-παρωδία του science fiction το Hitchhiker's guide to the galaxy του Douglas Adams. Το γέλιο. (Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έπαιρνε κάτι όταν το έγραφε.)

Μου κάνει εντύπωση ότι συνεχίζουν να είναι και σήμερα δημοφιλή (σύμφωνα με παραπάνω ποστ) βιβλία των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Καζαντζάκη. Τι να πω, με εκπλήσσετε θετικά.

Σε όσους άρεσαν κάποιοι από αυτούς τους συγγραφείς, πιθανότατα θα τους αρέσει και το "Το Κάστρο" του Κρόνιν, διάφορα βιβλία του Στάινμπεκ, όπως και το Ήρεμος Ντον που αναφέρει η Lilia20.
Edited by Nighteyes, 01 January 2009 - 18:44.
#266
Posted 01 January 2009 - 21:39
Τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει και που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα παρακάτω:
Έγκλημα και τιμωρία - Ντοστογιέφσκι ( Το death note των βιβλίων. Ή μάλλον πιο σωστά το death note είναι το Έγκλημα και τιμωρία των anime.)
Μου κάνει εντύπωση ότι συνεχίζουν να είναι και σήμερα δημοφιλή (σύμφωνα με παραπάνω ποστ) βιβλία των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Καζαντζάκη. Τι να πω, με εκπλήσσετε θετικά.
Καταπληκτική η παρομοίωσή σου....

Αυτοί οι τρεις που αναφέρεις μάλλον είναι δημοφιλείς γιατί μιλάνε για τον άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό όπως κανείς άλλος.Ειδικά ο πρώτος...
Δανείστηκα απο την βιβλιοθήκη το Hagakure Ο Δρόμος των Σαμουράι και απο τα λίγα που διάβασα λέει σωστά πράγματα(με εξαίρεση το οτι σύμφωνα με το βιβλίο η αγάπη ενός σαμουράι για έναν άνδρα είναι σημαντικότερη απο την αγάπη για μια γυναίκα

#267
Posted 02 January 2009 - 02:44
Δανείστηκα απο την βιβλιοθήκη το Hagakure Ο Δρόμος των Σαμουράι και απο τα λίγα που διάβασα λέει σωστά πράγματα(με εξαίρεση το οτι σύμφωνα με το βιβλίο η αγάπη ενός σαμουράι για έναν άνδρα είναι σημαντικότερη απο την αγάπη για μια γυναίκα
).Εμεινα λίγο όταν το διάβασα.
Από το λίγο που το έψαξα λέγεται ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε και στην Αρχαία Ελλάδα(Της Αθήνας. Για άλλες πόλεις δεν γνωρίζω). Η πηγή μου βέβαια δεν ήταν 100% αξιόπιστη (wikipedia) αλλά υπήρχαν κάποια στοιχεία πχ. Ζωγραφιές αγγείων που αν και τις είχα δει μικρή δεν είχε πάει ο νους της τότε αθώας παιδούλας στο πονηρό.

Γενικά η θέση της γυναίκας και στις δύο αυτές κοινωνίες ήταν άθλια. Ήταν κλειδωμένη στο σπίτι και ο μόνος σκοπός ύπαρξης της ήταν να χρησιμοποιηθεί ως το μέσο που θα φέρει 2 οικογένειες κοντά και στο να κάνουν παιδιά.
Εντός spoiler
Ακατάλληλο για κάτω των 13
Για την κοινωνία των Σαμουράι δεν έχω διαβάσει ακόμα πολλά, πάντως στο wikipedia θεωρούσε ότι είχαν πολλά κοινά.
Στο θέμα μας τώρα. Γενικά υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που ασχολούνται με κοινωνίες του παρελθόντος και λέγονται διάφορα. Το τι θα πιστέψει ο καθένας είναι δικιά του υπόθεση. Είχα διαβάσει πριν από καιρό το βιβλίο 'Οι πύλες της φωτιάς' του Πρέσφιλντ. Θυμάμαι ότι και σ' αυτό είχε ρίξει και κάτι περί ομοφιλίας. Γενικά οι ξένοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε σίγουρα στην Αρχαία Ελλάδα. Μην ξεχνάμε όμως ότι ακόμα και στα ιστορικά μυθηστορήματα τα γεγονότα και οι καταστάσεις, δεν είναι καθαρά Ιστορία.
#268
Posted 02 January 2009 - 05:29
Και μιάς και βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα να ενημερώσω όσους δε το ξέρουν ότι εδώ και κάτι χρόνια υπάρχει και το μοναδικό βιβλιωπολείο που ασχολείται αποκλειστικά με LGBT θεματολογία, ο ''Πολύχρωμος Πλανήτης", Αντωνιάδου 6 Αθήνα. Όσοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα θα γουστάρουν στα σίγουρα.

#269
Posted 02 January 2009 - 09:06
Dan Brown - Angels and Demons (Illuminati)
Dan Brown - Digital Fortress ( Ψηφιακο Οχυρο)
#270
Posted 02 January 2009 - 09:28
1. The Gates of Fire - S. Pressfield
2. The Last Legion - V.M. Manfredi
3. Huckleberry Fin - M. Twain
4. The Vicar of Wakefield - O. Goldsmith
5. The sorrows of young Werther - J.W. von Goethe
