Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#256 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 16 October 2008 - 12:09

το αρωμα ειναι και το μονο καλο βιβλιο του ζισκιντ ..εχω διαβασει κ αλλα 2 του και ειναι πολυ μετρια εως κακα...ηταν θεοπνευστο το βιβλιο αυτο..το διαβασα σε ενα βραδυ δεν μπορουσα να το αφησω...ουτε εγω ειδα την ταινια
Posted Image

#257 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 16 October 2008 - 12:12

το αρωμα ειναι και το μονο καλο βιβλιο του ζισκιντ ..εχω διαβασει κ αλλα 2 του και ειναι πολυ μετρια εως κακα...

εγω διαφωνω καθετα με αυτο
μ αρεσε παρα πολυ το αρωμα
αλλα και το περιστερι ηταν εκπληκτικο βιβλιο
και το βιολοντσελο, ιδιως για οσους εχουν ασχοληθει ειτε με το οργανο ειτε γενικα με μουσικη, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον

Posted Image

#258 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 posts

Posted 16 October 2008 - 12:17

Με κόπο τελείωσα τους Καραμαζόφ. Μου φάνηκε κουραστικό από ένα σημείο και μετά, κατώτερο του εκπληκτικού "Έγκλημα και Τιμωρία". Βέβαια το κεφάλαιο με το Μέγα Ιεροεξεταστή ήταν άπιαστο.

#259 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 16 October 2008 - 18:10

εγω διαφωνω καθετα με αυτο
μ αρεσε παρα πολυ το αρωμα
αλλα και το περιστερι ηταν εκπληκτικο βιβλιο
και το βιολοντσελο, ιδιως για οσους εχουν ασχοληθει ειτε με το οργανο ειτε γενικα με μουσικη, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον

εγω ειχα διαβάσει το Καλοκαιρι του κυριου Ζομερ νομιζω ετσι λεγοτανε και ενα αλλο που εβγαλε τελευταια για τον ερωτα και το θανατο και δεν μου αρεσαν.....:emptyonexg1:
Posted Image

#260 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 16 October 2008 - 18:13

το καλοκαιρι του κ.ζομερ ητανε αδιαφορο και το αλλο π λες δεν το εχω διαβασει για να εχω αποψη

παντως σου προτεινω το περιστερι, μου αρεσε παρα πολυ

Posted Image

#261 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 26 October 2008 - 13:10

Aχ προτεινετε μου κι εμενα κανενα καλο~~~ x333
Kαλο θα ηταν να περιγραφαμε και λιγο το στορυ του καθενος, suggestions δν κανουμε? :thatsit:
Here's my top ones ;3

Crime & Punishment - Dostoyefski (Αριστουργημα!!!;) )
Pride & Prejudice - Jane Austin (Για ρομαντικες καρδιες, πολυ συγκινιτικο):nanana:
Ο ηρεμος Ντον - Solohov (Οπως κι να το κανουμε αυτοι οι ανθρωποι ξερουν να γραφουν) :if:
Piratika - Tanith Lee (A pirate adventure & love story ;3)
Carrie - Stephen King (Κλασσικο θριλερ, πολυ ωραιο ^^)
Harry potter & the halfblood prince 6 - J.K Rowling (Απ τα καλυτερα της σειρας)
Νουβελες και διηγηματα - L.Tolstoi (Μικρες ιστοριες, μεγαλες συγκινησεις =^^=)
Κι ενα αλλο παρομοιο, με ιστοριες πολλων ρωσων συγγραφεων, που τωρα σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω >...<
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#262 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 01 November 2008 - 13:04

Με κόπο τελείωσα τους Καραμαζόφ. Μου φάνηκε κουραστικό από ένα σημείο και μετά, κατώτερο του εκπληκτικού "Έγκλημα και Τιμωρία". Βέβαια το κεφάλαιο με το Μέγα Ιεροεξεταστή ήταν άπιαστο.

Και γω τώρα με αυτό παιδεύομαι...Πάντως πιστεύω οτι το καλύτερο βιβλιο που έχω διαβάσει είναι το "Αναμνήσεις απο το σπίτι των πεθαμένων" του Ντοστογιέφσκι και το καλύτερο μικρό διήγημα του είναι η "Μειλίχια".Αυτή η τελευταία φράση του βιβλίου με είχε συγκλονίσει...

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#263 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 18 November 2008 - 16:16

Είμαι περίπου στη μέση του Breakfast of Champions του Kurt Vonnegut.

Είναι καταπληκτικός ο τύπος, όσο και η γραφή του. Παιδαριώδης, όσο και τα σκίτσα που ο ίδιος έχει ζωγραφίσει για το βιβλίο και δε γίνεται να εκδωθεί χωρίς αυτά. Επιτέλους ένας άνθρωπος με την κατάλληλη δόση μάυρου χιούμορ, σαρκασμού και ειρωνίας. Ένας Αμερικανός που αποκαλεί τους συμπατριώτες του "βλάκες" με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μη γίνεται να θυμώσεις.

Έχω επίσης διαβάσει το "Fates worse than Death" από αυτόν και ξεράθηκα στο γέλιο. Μακάρι να έβλεπαν περισσότεροι την πραγματικότητα έτσι!

Posted Image

#264 fotakou

fotakou

Love Cook!

• Members
  • 64 posts

Posted 01 January 2009 - 14:17

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά προτίμησης
Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα-Tom Robbins
Abarat series-Clive Barker
Imajica-Clive Barker
Dune-Frank Herbert
Discworld series-Terry Prattchet
Malazan book of the fallen-Steven Erikson

Πέρα από αυτά που είναι λογοτεχνικά λατρεύω και αυτά που έχουν να κάνουν με την συναναστροφή με τους ανθρώπους,με κορυφαίο το Απόλυτο βιβλίο για την γλώσσα του σώματος από το ζεύγος Pease

#265 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 01 January 2009 - 15:29

Τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει και που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα παρακάτω:

Έγκλημα και τιμωρία
- Ντοστογιέφσκι ( Το death note των βιβλίων. Ή μάλλον πιο σωστά το death note είναι το Έγκλημα και τιμωρία των anime.:congrats:)
Το εκκρεμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο (Λίγο βαρύς. Θέλουν αρκετή υπομονή τα βιβλία του. Αυτό το βιβλίο πάντως μου άρεσε πολύ. Τι "Κώδικας ντα Βίντσι" και βλακείες.)

Άρχοντας των δαχτυλιδιών, Σιλμαρίλλιον - Τόλκιν (Ο πρώτος διδάξας του epic fantasy. Ότι και να διαβάσω από αυτό το είδος, για μένα θα παραμείνει στη κορυφή.)

The Farseer trilogy - Robin Hobb (Μου άρεσε πολύ το γράψιμο και το ύφος αυτής της τριλογίας. Αν και ανήκει στα fantasy σαν είδος, δεν επικεντρώνεται σε αυτά τα στοιχεία με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει από το είδος.)

Από fantasy και science fiction, άλλους συγγραφείς που θεωρώ αξιόλογους, είναι οι Ασίμοφ και η Ούρσουλα λε Γκεν. Επίσης ως σάτιρα-παρωδία του science fiction το Hitchhiker's guide to the galaxy του Douglas Adams. Το γέλιο. (Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έπαιρνε κάτι όταν το έγραφε.):hahaha:

Μου κάνει εντύπωση ότι συνεχίζουν να είναι και σήμερα δημοφιλή (σύμφωνα με παραπάνω ποστ) βιβλία των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Καζαντζάκη. Τι να πω, με εκπλήσσετε θετικά.:nod2:
Σε όσους άρεσαν κάποιοι από αυτούς τους συγγραφείς, πιθανότατα θα τους αρέσει και το "Το Κάστρο" του Κρόνιν, διάφορα βιβλία του Στάινμπεκ, όπως και το Ήρεμος Ντον που αναφέρει η Lilia20.

Edited by Nighteyes, 01 January 2009 - 18:44.

Posted Image

Posted Image

#266 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 01 January 2009 - 21:39

Τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει και που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα παρακάτω:

Έγκλημα και τιμωρία
- Ντοστογιέφσκι ( Το death note των βιβλίων. Ή μάλλον πιο σωστά το death note είναι το Έγκλημα και τιμωρία των anime.:congrats:)

Μου κάνει εντύπωση ότι συνεχίζουν να είναι και σήμερα δημοφιλή (σύμφωνα με παραπάνω ποστ) βιβλία των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Καζαντζάκη. Τι να πω, με εκπλήσσετε θετικά.

Καταπληκτική η παρομοίωσή σου....:kakaka:
Αυτοί οι τρεις που αναφέρεις μάλλον είναι δημοφιλείς γιατί μιλάνε για τον άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό όπως κανείς άλλος.Ειδικά ο πρώτος...
Δανείστηκα απο την βιβλιοθήκη το Hagakure Ο Δρόμος των Σαμουράι και απο τα λίγα που διάβασα λέει σωστά πράγματα(με εξαίρεση το οτι σύμφωνα με το βιβλίο η αγάπη ενός σαμουράι για έναν άνδρα είναι σημαντικότερη απο την αγάπη για μια γυναίκα:terror2:).Εμεινα λίγο όταν το διάβασα.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#267 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 02 January 2009 - 02:44

Δανείστηκα απο την βιβλιοθήκη το Hagakure Ο Δρόμος των Σαμουράι και απο τα λίγα που διάβασα λέει σωστά πράγματα(με εξαίρεση το οτι σύμφωνα με το βιβλίο η αγάπη ενός σαμουράι για έναν άνδρα είναι σημαντικότερη απο την αγάπη για μια γυναίκα:terror2:).Εμεινα λίγο όταν το διάβασα.

Από το λίγο που το έψαξα λέγεται ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε και στην Αρχαία Ελλάδα(Της Αθήνας. Για άλλες πόλεις δεν γνωρίζω). Η πηγή μου βέβαια δεν ήταν 100% αξιόπιστη (wikipedia) αλλά υπήρχαν κάποια στοιχεία πχ. Ζωγραφιές αγγείων που αν και τις είχα δει μικρή δεν είχε πάει ο νους της τότε αθώας παιδούλας στο πονηρό. :hahaha:
Γενικά η θέση της γυναίκας και στις δύο αυτές κοινωνίες ήταν άθλια. Ήταν κλειδωμένη στο σπίτι και ο μόνος σκοπός ύπαρξης της ήταν να χρησιμοποιηθεί ως το μέσο που θα φέρει 2 οικογένειες κοντά και στο να κάνουν παιδιά.

Εντός spoiler
Ακατάλληλο για κάτω των 13
Spoiler:

Για την κοινωνία των Σαμουράι δεν έχω διαβάσει ακόμα πολλά, πάντως στο wikipedia θεωρούσε ότι είχαν πολλά κοινά.

Στο θέμα μας τώρα. Γενικά υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που ασχολούνται με κοινωνίες του παρελθόντος και λέγονται διάφορα. Το τι θα πιστέψει ο καθένας είναι δικιά του υπόθεση. Είχα διαβάσει πριν από καιρό το βιβλίο 'Οι πύλες της φωτιάς' του Πρέσφιλντ. Θυμάμαι ότι και σ' αυτό είχε ρίξει και κάτι περί ομοφιλίας. Γενικά οι ξένοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε σίγουρα στην Αρχαία Ελλάδα. Μην ξεχνάμε όμως ότι ακόμα και στα ιστορικά μυθηστορήματα τα γεγονότα και οι καταστάσεις, δεν είναι καθαρά Ιστορία.

Posted Image

Posted Image

#268 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 02 January 2009 - 05:29

Εγώ απο την άλλη πρόσφατα είδα και έπαθα 2 καρδιακά σχετικά με το θέμα βιβλίο, χάρη στη κυκλοφορία του θηρίου που λέγεται ''Ιστορία της ομοφυλοφιλίας'', ένα πραγματικά τεράστιο βιβλίο που απο όσο είδα και διάβασα έχει ότι μπορεί να φανταστεί ο νούς σας για το θέμα (και ειδικά τα αγαπημένα μου κινήματα των ΗΠΑ εκπροσωπούνται και αυτά, ναι! *καρδούλες*). Το πρώτο καρδιακό ήρθε απο τη χαρά της έκδοσης ενός τέτοιου βιβλίου, το δεύτερο ήρθε μόλις τελείωσε η έρευνα για τη φτηνότερη τιμή πώλησης που είναι τα 47 ευρώ αν θυμάμαι σωστά -____- τον ήπιαμε κανονικότατα.....

Και μιάς και βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα να ενημερώσω όσους δε το ξέρουν ότι εδώ και κάτι χρόνια υπάρχει και το μοναδικό βιβλιωπολείο που ασχολείται αποκλειστικά με LGBT θεματολογία, ο ''Πολύχρωμος Πλανήτης", Αντωνιάδου 6 Αθήνα. Όσοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα θα γουστάρουν στα σίγουρα.
Posted Image

#269 shenlong

shenlong

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 02 January 2009 - 09:06

εμενα παντως μου αρεσουν πιο πολυ τα φανταστικα.

Dan Brown - Angels and Demons (Illuminati)
Dan Brown - Digital Fortress ( Ψηφιακο Οχυρο)

#270 Camus

Camus

Cavaliere D'Oro

• Members
  • 199 posts

Posted 02 January 2009 - 09:28

Βασικά λατρεύω τα βιβλία και θα μπορούσα να γράψω πολλά από αυτά που έχω διαβάσει αλλά θα αρκεστώ μόνο στο top 5 μου...

1. The Gates of Fire - S. Pressfield
2. The Last Legion - V.M. Manfredi
3. Huckleberry Fin - M. Twain
4. The Vicar of Wakefield - O. Goldsmith
5. The sorrows of young Werther - J.W. von Goethe
Posted Image