Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#226 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 25 August 2008 - 16:54

Τα δικά μου τώρα ::kawaii:

Όλα της Rozamunt Pilcher (12 νομίζω)
Το Ζαχίρ από Paolo Choelio
Περηφάνια και Προκατάληψη Jane Austin
Η κήποι της Τατιάνας (δεν θυμάμαι ποιανής)

Αυτά προς το παρόν , αλλά πιστεύω θα ξαναγράψω σίγουα

Α!!!! και βιβλία μόδας διακόσμησης ταξιδιών και φωτογραφίας γενικότερα αλλά και κάποια λευκώματα !!

οΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ειναι 3λογια της simons paulina και είναι το πρώτο ''ο μπρουντζινος καβαλάρης'' μετά είναι το ''τατιανα και αλεξαντερ/'' και αυτο που διάβασες ειναι το τελευταιο της 3λογιας...:tensai::kawaii:

#227 Barbara

Barbara

Queen of Pirates !!!

• Members
  • 375 posts

Posted 25 August 2008 - 17:44

οΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ειναι 3λογια της simons paulina και είναι το πρώτο ''ο μπρουντζινος καβαλάρης'' μετά είναι το ''τατιανα και αλεξαντερ/'' και αυτο που διάβασες ειναι το τελευταιο της 3λογιας...:tensai::kawaii:

:kawaii:Thanx δεν θυμόμουνα την συγγραφέα .
Ναι ξέρω ότι είναι τριλογία:oo:, αλλά δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα πρλεπει να'ναι εξίσου ωραία
:byejg9:

#228 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 25 August 2008 - 18:02

:kawaii:Thanx δεν θυμόμουνα την συγγραφέα .
Ναι ξέρω ότι είναι τριλογία:oo:, αλλά δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα πρλεπει να'ναι εξίσου ωραία
:byejg9:

:wooi2: το πιο ωραί οαπο οτι εχω ακούσει ειναι το πρωτο..εγώ προσωπικά δεν τα έχω διαβάσει:knock-knock:

#229 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 26 August 2008 - 10:42

επίσης ο νάνος και ο δήμιος του laufkrart (something like that...)
:wis:

#230 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 posts

Posted 26 August 2008 - 12:51

Τα δικά μου τώρα ::kawaii:

Όλα της Rozamunt Pilcher (12 νομίζω)
Το Ζαχίρ από Paolo Choelio
Περηφάνια και Προκατάληψη Jane Austin
Η κήποι της Τατιάνας (δεν θυμάμαι ποιανής)

Αυτά προς το παρόν , αλλά πιστεύω θα ξαναγράψω σίγουα

Α!!!! και βιβλία μόδας διακόσμησης ταξιδιών και φωτογραφίας γενικότερα αλλά και κάποια λευκώματα !!

ωπ indd ειναι τριλογια... δεν ηξερα οτι εχει βγει κ τριτο though... maybe I'll buy it some time... παντως απο τα 2 π εχω διαβασει δλδ Μπρουτζινος Καβαλαρης και Τατιανα και Αλεξαντερ οντως το Μπρουτζινος Καβαλαρης ηταν πολυυυυ καλυτερο του Τατιανα και Αλεξαντερ... αναρωτιεμαι though γιατι εβγαιλαν κ τριτο αφου απο οτι θυμαμαι στο 2ο τελειωνε η ολη φαση με style τελος καλο ολα καλα:x χμμμ weird stuff
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#231 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 26 August 2008 - 13:15

ωπ indd ειναι τριλογια... δεν ηξερα οτι εχει βγει κ τριτο though... maybe I'll buy it some time... παντως απο τα 2 π εχω διαβασει δλδ Μπρουτζινος Καβαλαρης και Τατιανα και Αλεξαντερ οντως το Μπρουτζινος Καβαλαρης ηταν πολυυυυ καλυτερο του Τατιανα και Αλεξαντερ... αναρωτιεμαι though γιατι εβγαιλαν κ τριτο αφου απο οτι θυμαμαι στο 2ο τελειωνε η ολη φαση με style τελος καλο ολα καλα:x χμμμ weird stuff

ναι..η συγκεκριμένη συγγραφέας :stubborn:.ειδε οτι με τον μπρουντζινο καβαλάρη εκανε επιτυχια και μετα άρχισε τις 3λογιες κτλ..πολύ μου τη σπανε κάτι τετοια...και φυσικα οι κηποι της τατιανας ειναι χειροτερο απο την τατιανα και αλεξάντερ απο οτι εχω ακουσει βεβαια...αλλα οκ ανα σαρεσουν τα ιστορικα με ερωτικο περιεχώμενο ειναι το καλυτερο του ειδους..ο μπρουντζινος καβαλαρης πα΄ντως άκουσα ειναι παααααααααααρα πολυ καλο...δε μου δόθηκε η ευκαιρια να το διαβάσω.ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΑΣΕΠ!!!!:cry5::terror2:

#232 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 26 August 2008 - 13:24

Τελειώνω το The Bonehunters, 6o βιβλίο του Malazan Book of the Fallen από τον Steven Erikson και προετοιμάζομαι για το 7ο, το Reaper's Gale.

Malazan Book of the Fallen - Wikipedia, the free encyclopedia

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#233 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 31 August 2008 - 00:51

Υπάρχουν ιστορίες και ιστορίες. Φανταστικές, ρεαλιστικές, ρομαντικές ή τρομακτικές, άπειρα είδη που μπορεί κανείς να διαλέξει. Το έτος 2000, ο David Benioff αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια ιστορία που έγραψε για την αγαπημένη του πόλη, ίσως την πιο ιδιαίτερη πόλη του κόσμου απο τότε που άρχισαν να δημιουργούνται πόλεις: τη Νέα Υόρκη. Την τιτλοφόρησε ως 25ή Ωρα (25th Hour).

Μερικά χρόνια αργότερα αυτή η ιστορία έγινε η πολύ γνωστή ταινία του Spike Lee. Ο γράφων εδώ προτού διαβάσει το βιβλίο είχε δεί αυτή τη ταινία άπειρες φορές, ακούει συνέχεια τη μουσική της, τη λατρεύει όσο δε πάει. Τι παραπάνω είναι που θα μπορούσε λοιπόν να δώσει το βιβλίο, το οποίο και είναι κάτι λιγότερο απο 250 σελίδες? Η απάντηση: πολλά. Πάρα πολλά.

Το βιβλίο ακουλουθεί τόσο τα βήματα του πρωταγωνιστή Monti στη τελευταία του μέρα προτού μπεί φυλακή για 7 χρόνια, όσο και τις σκέψεις και αντιδράσεις των πιο κοντινών του ανθρώπων. Όλα κινούνται γύρω απο τη Νέα Υόρκη και ειλικρινά το βιβλίο θα μπορούσε να είναι τόσο ύμνος όσο και κατάρα προς αυτή τη πόλη και ίσως προς κάθε πόλη τελικά, αν υποθέσουμε πως οι πόλεις είναι όλες μικρότερες εκδοχές της Νέας Υόρκης. Είναι απίστευτο πώς ο Benioff σου μεταφέρει τόσο την ομορφιά όσο και την ασχήμια μέσα απο πράγματα που όλοι οι αστοί ζούνε και βλέπουν καθημερινά. Απο τη βόλτα του ενός τέταρτου στο πάρκο, μια πινακίδα Pepsi, ένα αγώνα μπάσκετ, μια διαφήμιση στη τηλεόραση. Μέσα απο το λόγο του μπορείς να νιώσεις το παλμό και τη τρέλα αυτού του μέρους, την τρέλα των εκατομύρια διαφορετικών ανθρώπων που μένουν σε αυτή, λευκοί, μαύροι και κίτρινοι, πλούσιοι ή φτωχοί, τζάνικς ή οικογενειάρχες,και τόσοι όλοι.

Όπως λοιπόν ένα μέρος σαν αυτό δε θα μπορούσε με τέτοιους ανθρώπους να είναι αδιάφορο, έτσι και ένα βιβλίο με τέτοιους ''ήρωες'' δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικό. Όλοι οι χαρακτήρες είναι απόλυτα ρεαλιστικοί και άνθρωπινοι, σε βαθμό που αναρωτιέμαι αν ο Benioff έχει ζήσει τέτοιου είδους κατάστασεις. Ειδικά ο Monty, ένας άνθρωπος που πρέπει να αξιολογήσει τη ζωή που έζησε και που το χρονόμετρο κυλάει εναντίον του με τρομερά γρήγορους ρυθμούς και αυτός δε ξέρει αν πρέπει να φοβηθεί ή όχι, αν μπορεί να ελπίζει ότι θα σωθεί, αν τελικά άξιζε τίποτα απο όσα έζησε, είναι απλά ανεπανάληπτος.

Το μοναδικό μειονέκτημα του βιβλίου είναι ότι, ακριβώς επειδή είναι 110% ανθρώπινο, δεν πρόκειται να εκτιμηθεί απο όλους. Οι αισιόδοξοι θα το θεωρήσουν πολύ βαρύ και σκοτεινό, οι ρομαντικοί πολύ σκληρό, ενώ οι πεσιμιστές της emo φράτζας δεν πρόκειται να βρούνε άλλο ένα ψευτο-καταθλιπτικό διήγημα για να περάσουν την ώρα τους. Το βιβλίο τούτο απαιτεί προσύλωση και προσοχή αλλιώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί και να γίνει κατανοητό.

Όπως και να έχει, προσωπικός το θεωρώ ότι καλύτερο έχω διαβάσει οπότε και το προτείνω σε όλους. Το γούσταρα τόσο ώστε να παραγγείλω και την αγγλική έκδοση για να δώ αν χάνεται κάτι απο το λόγο και τη ποιότητα του λόγω μετάφρασης. Απαραίτητο ανάγνωσμα.

Edited by red pyramid, 31 August 2008 - 00:56.

Posted Image

#234 pointman-aka-thenewguy

pointman-aka-thenewguy

*Don't be like me*

• Banned
  • 62 posts

Posted 03 September 2008 - 01:16

.........................

Edited by pointman-aka-thenewguy, 10 December 2008 - 23:31.

#235 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 11 September 2008 - 21:57

Σημερα τελειωσα το "Εγκλημα και Τιμωρια" του Ντοστογεφσκι. Πολυ ωραιο βιβλιο αλλα ωρες ωρες για γερα νευρα. Πιστευω οτι θα επρεπε (αν δεν το κανουν ηδη) να το διδασκουν για ψυχολογια.

#236 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 posts

Posted 15 September 2008 - 12:20

Σημερα τελειωσα το "Εγκλημα και Τιμωρια" του Ντοστογεφσκι. Πολυ ωραιο βιβλιο αλλα ωρες ωρες για γερα νευρα. Πιστευω οτι θα επρεπε (αν δεν το κανουν ηδη) να το διδασκουν για ψυχολογια.

Το διάβασα και εγώ αλλα δε με ενθουσίασε.....αυτο που διαβαζω αυτη την εποχη και μ αρεσει απιστευτα ειναι το πορτραιτο του Ντοριαν Γκρέι απο τον Οσκαρ Ουάιλντ....ειναι θεικό...:wooi2:

#237 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 15 September 2008 - 12:38

Το διάβασα και εγώ αλλα δε με ενθουσίασε.....αυτο που διαβαζω αυτη την εποχη και μ αρεσει απιστευτα ειναι το πορτραιτο του Ντοριαν Γκρέι απο τον Οσκαρ Ουάιλντ....ειναι θεικό...:wooi2:

Απτά καλύτερα βιβλία όλων των εποχών η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο ...υο λατρέυω:orly:
από Ντοστογιέφσκυ ουτε εμενα μαρεσουν τα πολυ μεγάλα μυθιστοτήματα του δεν τα χω διαβάσει τα περισσότερα ...Διάβασε το Υπογειο είναι θεικο απο Ντοστογιέφσκι

#238 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 posts

Posted 15 September 2008 - 12:41

α δε το ξερω αυτο....μηπως θα μπορουσες να μου πεις λιγα λογια για την πλοκη?:blingeye2:

#239 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 15 September 2008 - 12:55

αυτο το είχα διαβάσει πιο μικρή αλλά ειναι εκπληκτικο.Ιδου μια περιληψη.....

Ένας άνθρωπος (δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομά του) είναι κλεισμένος στον εαυτό του εδώ και 20 χρόνια. Χαμένος στις σκέψεις και στις αναμνήσεις του. Εγωιστής, άνανδρος, μνησίκακος και τεμπέλης. Το μυαλό του διολισθαίνει σε σκοτεινές ατραπούς. Η τρέλα ξεκινάει. Το πρώτο μέρος είναι ένας αδιάκοπος μονόλογος. Ο Ντοστογιέφσκι παίρνει την ψυχή του ήρωα του Υπογείου και την ξεσκίζει σαν άγριο θηρίο. Η λογική βαθμιαία δίνει τη θέση της στον παραλογισμό. Οταν το διάβασα έμεινα με το στόμα ανοικτό, μου ερχόταν να ουρλιάξω απο θυμό, οργή, μίσος και οίκτο για αυτόν τον ήρωα

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό αλλάζει. Ο ήρωας βγαίνει έξω στον κόσμο. Οι συνάδελφοί του τον περιφρονούν και τον προσβάλλουν. Αδιαφορούν για την ύπαρξή του. Παει να τους βρει σε έναν οίκο ανοχής με σκοπό να τους εξευτελίσει μπροστά στα αντιοκείμενα του πόθου τους. Αντί για αυτό όμως βρίσκει μια νεαρή πόρνη, τη Λίζα. Ένα νέο κορίτσι που σπαταλά τα νιάτα της στα χαμαιτυπεία. Τη νουθετεί, την κάνει να υποφέρει και της υπόσχεται πως θα τη σώσει.

Μετά από τρεις μέρες η Λίζα χτυπά την πόρτα του Υπογείου. Του ζητά βοήθεια. Της λέει πως την κορόιδεψε. Ο ψυχισμός του ξεδιπλώνεται μπροστά της. Εκείνη τον συμπονά, τον έχει αγαπήσει. 15 λεπτά παραφοράς. Ούτε και τότε ο κυνισμός του υποχωρεί. Ένα αντίο.Η Λίζα φεύγει και ο ήρωάς μένει μόνος στο Υπόγειο με τις αναμνήσεις του.

Ειναι καταπληκτικο ο τρόπος που αρχιζει η διήγηση: ''ειμαι ενας ανθρωπος άρρωστος,ενας ανθρωπος κακός....''

#240 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 posts

Posted 15 September 2008 - 12:58

πωπω...ακουγεται τρομερο...ανυπομονω να το διαβασω...σ ευχαριστω παρα πολυ!:gotit::thatsit::blingeye2: