Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#271 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2009 - 11:25

ένα βιβλίο που σκοπεύω να διαβάσω μόλις επιτέλους αποφασίσουν οι κύριοι του ΑΣΕΠ να πραγματοποιήσουν τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών κάποια στιγμή μέσα σε αυτό τον αιώνα είναι το καινούριο του Λένου Χρηστίδη ΜΟΝΟΛΟΓΚ..Ο τύπος είναι άπιαστος και στα προηγούμενα βιβλία του...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#272 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2009 - 12:02

τελείωσα πριν από λίγο καιρό το «Πορτραίτο του Ντοριαν Γκρευ » . Μου άρεσε πως παρουσίαζε την αλλαγή του χαρακτήρα από αγνό και ηθικό σε ένα άτομο που αναζητάει τις απολαύσεις και τις εμπειρίες , με οπουδήποτε κόστος , χωρίς να πολυσκέφτεται τη πιθανή ζημιά που προξενεί σε άλλους . Το βλέπει πλέον σαν παρατηρητής , σαν ερευνητής της ζωής
Άρχισα να διαβάζω τώρα το «Το όνομα του ρόδου» . Δεν το έχω φτάσει πολύ μακριά , είναι όμως πολλά υποσχόμενο . Μέχρι στιγμή είναι ένας συνδυασμός από αστυνομικό, μυστηρίου και φιλοσοφικό .Το ΟΞ½ΞΏΞΌΞ± του Ξ΅Οδου - Βικιπαίδεια
Μερικά αγαπημένα βιβλία, με τυχαία σειρά , είναι :
1) Η τελευταία λεγεώνα -Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι
2) Άνεμοι πολέμου -Πρέσσφιλντ Σ.
3) Έγκλημα και τιμωρία – Ντοστογιέφσκι
4) Η δίκη- Κάφκα
5) Αφορισμοί- Κάφκα
Και όλα όσα έχω διαβάσει από Tolkien
Δημοσιευμένη  εικόνα

#273 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2009 - 15:15

Άρχισα να διαβάζω τώρα το «Το όνομα του ρόδου» . Δεν το έχω φτάσει πολύ μακριά , είναι όμως πολλά υποσχόμενο . Μέχρι στιγμή είναι ένας συνδυασμός από αστυνομικό, μυστηρίου και φιλοσοφικό .Το Ο�Ξ½ΞΏΞΌΞ± του Ξ΅Ο�δου - Βικιπαίδεια

Το είχα ξεκινήσει πριν απο 2 ή 3 χρόνια και μπερδεύτηκα τόσο πολύ(μπορεί και λόγω ηλικίας) που το άφησα τελείως.
Ενα καταπληκτικό βιβλίο αστυνομικού περιεχομένου είναι το "Βασική μάρτυς" της Sandra Brown.Εύκολο να το διαβάσεις και πραγματικά ούτε το φαντάζεσαι πως τελειώνει η ιστορία.Είναι απο τα βιβλία που με καθήλωσαν.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#274 AnO!

AnO!

ZINO-είσαι μέσα?

• Members
  • 83 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2009 - 20:47

σε λιγο τελειωνω το Stardust του Neil Gaiman. Ειναι ενα ομολογουμενως ομορφο βιβλιο το οποιο εκτος τον αλλων διαβαζεται πολυ ευκολα.Το συστηνω ανεπιφυλακτα..
Δημοσιευμένη  εικόνα
I'd make the vampire cry.Great.I felt like a superhero. Harry Dresden,breaker of monsters' hearts.
Spoiler:

#275 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2009 - 22:19

Λοιπόν ο "Ντέμιαν" του Xέρμαν Εσσέ είναι τέλειο βιβλίο(αν και δεν κατάλαβα πολλά ο Ντέμιαν λέει καταπληκτικές φράσεις όπως:"Ζω μονάχα μες στα όνειρά μου.Άλλοι ζουν κι αυτοί με όνειρα,μα όχι με τα δικά τους.Αυτή είναι η διαφορά")
Επίσης ένα βιβλίο που είναι τελείως βλακεία είναι το Νew York shitty αλλά λάτρεψα την παρακάτω φράση:hahaha::hahaha::
Spoiler:

Τέλος έχω μια απορία:έχει κυκλοφορήσει(και το έχω διαβάσει) ένα βιβλίο που λέγεται "Το πορτρέτο ενός δολοφόνου:Τζακ ο Αντεροβγάλτης".Ξέρει κανείς κατα πόσο ισχύουν αυτά που λέει η συγγραφέας?

#276 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιανουάριος 2009 - 15:03

ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι το «Η τέχνη του πολέμου» του Sun Tzu , είναι πολύ καλό στο να βοηθήσει το μυαλό να σκέφτεται με στρατηγική και να υπολογίζεις τις δυνάμεις του άλλου . Διδάσκεται και σε πανεπιστήμια marketing , όσο ξέρω τουλάχιστον .

Τέλος έχω μια απορία:έχει κυκλοφορήσει(και το έχω διαβάσει) ένα βιβλίο που λέγεται "Το πορτρέτο ενός δολοφόνου:Τζακ ο Αντεροβγάλτης".Ξέρει κανείς κατα πόσο ισχύουν αυτά που λέει η συγγραφέας?

Για την ερώτησή σου τώρα δεν ξέρω .Δεν το έχω διαβάσει καν το βιβλίο ,ούτε το έχω ακούσει .
Δημοσιευμένη  εικόνα

#277 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 22:17

Για οσουσ δεν το ξερουν (Οπωσ κ εγω δεν το ηξερα) μεχρι το αλλο Σαββατο εχει 'Εκποιηση Βιβλιου'' στην Πλατεια Κλαθμονος...Δηλαδη ολα τα βιβλια απο 1 εωσ 5-6 ευρο.Δεν σημετεχουν μεγαλοι Οικοι (αλλα δεν περιμενε κ κανεισ κατι τετοι πιστευω?) αλλα μπορεισ να βρεισ καλα βιβλια σε εξευτελιστικεσ τιμεσ.Εγω εδωσα περιπου 50 Ευρω κ πια 20 περιπου...
Κ επιτελουσ συμπλιρωσα (περιπου) την συλογη μου με εργα του ''Ποε''...:nbleed:

Αυτα....

Ααα και εινε ανοιχτα μεχρι τισ 10.00 το βραδυ .Απο τι ωρα ανοιγουν το πρωι δενν ξερω...

I would likeΔημοσιευμένη  εικόνα for a pet...

#278 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2009 - 17:36

Πάνω σε μια συζήτηση που είχαμε για τον Ντοστογιέφσκι με την καθηγήτρια μου μου πρότεινε να διαβάσω Προύστ.Για πείτε απόψεις όσοι έχετε διαβάσει...

#279 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2009 - 17:48

Ξεκινησε το Σαββατο στην Πλατεια Κλαθμονος το ετησιο ''Παζαρι Βιβλιου''...Βιβλια απο 2 εωσ 10 ευρο.Συμετεχουν και αρκετοι μεγαλοι εκδοτικοι Οικοι.

Εαν ενδιαφερεστε παντοσ μην το αφισετε για τελευτεα στιγμι διοτι το Σαββατο που πηγα εγω γινοτανε ενα μικροσ χαμοσ

Για περισοτερα

ΣΥΞΔΕΣΞΞΞ£ Ξ•ΞΞ”ΞΤΩΠΒΙΒΛΙΞΞ¥

I would likeΔημοσιευμένη  εικόνα for a pet...

#280 Kakashinote

Kakashinote

.:: Yawn ::.

• Members
  • 444 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2009 - 17:55

προυστ,ε..? η αδερφη μου το χει διαβασει και λεει οτι ειναι ετσι και ετσι.

αφου ειναι το πρωτο μου post εδω να πω και γω καποια απο τα εκατονταδες βιβλια που χω διαβασει:
1) κλασσικα harry potter
2) κλασσικα ολα του τολκιν εκτοσ απο το τελευταιο
3) his dark materials του πουλμαν(θα το βρειτε ελλεεινα μεταφρασμενο ως η τριλογια του κοσμου
4) artemis fawl τρομερο!!!!! και τα 5 ειναι τελεια
5) eragon(αναμενω το τριτο) τρομερα τα 2 βιβλια και μην κρινετε απο την ταινια η οποια ισοπεδωσε ολο το περιβαλλον και τη μαγεια του βιβλιου
6) lemonys snicket a series of unfortunate events πολλα ερωτηματα και καμια απαντηση σε ολα τα 13 βιβλια. πολυ μυστηριο...
7) endymion spring κατι διαφορετικο.......ωραιο
8 )skulldaggery pleasant για πιο μικρους αναγνωστες αλλα κολλησα με τα 2 βιβλια που εχουν βγει μεχρι στιγμης απο εναν φιλο μου
9) septimous heap τα ιδια με το πανω(σημειωση οτι το 3 βιβλιο τα σπαει...)
10) davinci code & illuminati
αυτα ηταν καποια απο τα πιο απλα που εχω διαβασει

τα πιο, πως να το πω, εξεζητημενα(????) και τα οποια με εχουν κανει να μενω αγρυπνος απο τον συγγραφεα ειναι ολα του paolo coelho. ειδικα το εγχειριδιο του πολεμιστη του φωτος......κορυφη βιβλιο....

και βεβαια δεν αφηνω το πρωτο βιβλιο που διαβασα:
χωρις οικογενεια (no comment ισως το πιο κορυφαιο ολων των εποχων...)
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#281 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2009 - 17:58

Αντε να καμνομεν και ενα μικρο απντειτι.
Hegel, Aesthetik (werke 13)
Η Αισθητικη του Hegel αποτελει φινο αναγνωσμα, θεωρωντας ως προυποθεση οτι ο αναγνωστης θελει να διαβασει Hegel. Και η προηγουμενη προταση σερνει πολλα μαζι της.
Η Απολλωνια θεωρηση του ωραιου απο το Hegel, σε συνδυασμο με την αυστηρη και δυσκαμπτη λογικη του, πνιγουν (φιλοσοφικα) οποιονδηποτε ειναι εστω και λιγο πιο esthete απο τα επιτρεπτα ορια.
Πως επιβιωνω? Suffice to say, I am quite the strange one.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#282 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 20 Φεβρουάριος 2009 - 17:25

Απαγορευμένα παιχνίδια απο την Φρανσουα Μπουαγιέ. Ευχαριστώ την αγαπητή συγγραφέα για την κατάθλιψη που κατάφερε να μου χαρίσει σε 120 σελίδες. Πραγματικά, τέτοια σκατοψυχία πουθενά αλλού.

Τώρα ξεκίνησα να διαβάζω το Φώναξε το στα βουνά του Τζέιμς Μπόλντουιν. Καλό φένεται, για να δούμε τι θα μας βγεί...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#283 sailock

sailock

One pound of flesh ...

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 22:30

Ωντας ορκισμενος βιβλιοσκωληξ παραθετο το top 5 κλασσικης λογοτεχνιας

1)Преступление и наказание Prestupleniye i Nakazaniye(Eκλημα και τιμωρια)
2)Les Misérables (οι αθλιοι)
3)La divina comedia(η θεια κωμοδια)
4)Besy (Бесы)(δαιμονες , εσφαλμενα μεταφραζεται οι δαιμονισμενοι)
5)Αναφορα στο γκρεκο

ασχετο... εχει κανεις να προτυνει κανα τιτλο φανταστικης λογοτεχνιας
;;;;;;

#284 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2009 - 00:58

ασχετο... εχει κανεις να προτυνει κανα τιτλο φανταστικης λογοτεχνιας
;;;;;;

Το τελευταίο που διάβασα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι το Farseer trilogy(υπάρχει και συνέχεια αλλά τα πρώτα 3 μου άρεσαν πιο πολύ) της Robin Hobb.(Απ' όπου έχω πάρει και το nick μου.) Μου άρεσε πολύ το γράψιμο της(το διάβασα στα Αγγλικά βέβαια). Τα βιβλία της έχουν φανταστικά στοιχεία όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλα του είδους. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει μ' αυτά.

Από κει και πέρα έχω διαβάσει πολλά, αλλά δεν θα τα πρότεινα γιατί δεν ξέρω τα γούστα σου.
Γενικά πάντως αξίζει να διαβάσει κάποιος Ursulla le guin και Asimov που ανήκουν στην επιστημονική φαντασία, αν και η πρώτη έχει γράψει και σκέτο fantasy(Earthsea. Ειδικά το tehanu, έχει πολύ βάθος).

Υποθέτω πως έχεις διαβάσει όλα του Tolkien.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#285 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2009 - 03:12

A Song Of Ice And Fire.Ότι καλύτερο από fantasy.Καλή και η Robin Hobb ,αν και διάβασα διαφορετική τριλογία της(Τhe Livership Traders).Ωραία βιβλία αλλά κατάφερα να πάρω το τρίτο πολύ καιρό αφότου είχα διαβάσει τα άλλα δύο,οπότε το έχω ψιλοπαρατήσει.Αν θες κάτι με θάλασσες,ναυτικούς,πλοία,πιρατές και τα ρέστα θα σε ικανοποιήσει.