Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#301 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 25 February 2009 - 22:30

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με το fantasy. Μέχρι και drizzt μου προτείνανε και το παράτησα.

και τον νριτζντ δλδ για καλόν τον λες? :terror2: κρίμα, απ'ότι κατάλαβα σου προτείνανε βιβλία που, κατά τη γνώμη μου, είναι η εμπορική πλευρά του φάνταζι, κοινώς, μαζική παραγωγή με μέτρια έως ανύπαρκτη λογοτεχνική αξία (ο ορισμός του salvatore ίσως? και πολύ επιεικής είναι). ο μούρκοκ ανήκει σε άλλη φάση, αλλά με αφήνει απλά αδιάφορη. ο έλρικ δε είναι τιτλούχος του 'πόζερος χωρίς αιτία'. απλά αντιπαθέστατος. γενικά το φάνταζι είναι τομέας που πάσχει και πήζει από αηδίες, θέλει κόπο και αφοσίωση για να βρεις κάτι που αξίζει. ή να έχεις κάποιον να σου προτείνει τα σωστά πράματα :P

Posted Image

#302 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 25 February 2009 - 22:37

Διαφωνώ για το πόζερος χωρίς αιτία του Έλρικ, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι πιο βαθύ υπάρχει στο είδος, θα πρότεινα να διαβάσεις G.R.R. Martin (Song of Ice and Fire), Steven Erikson (Malazan Book of the Fallen), Fritz Leiber (Lankhmar), Terry Pratchett (Discworld).

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#303 sailock

sailock

One pound of flesh ...

• Members
  • 48 posts

Posted 25 February 2009 - 22:37

δηλαδη εσυ τι θα προεινες;;; Kαι για να καταλαβουμε καλυτερα θα μπορουσες να πεις και το αγαπημενο σου genre ;

Fritz Leiber (Lankhmar)
πρωτη φορα τον ακουω, τη παιζει με αυτο; Τα υπολοιπα τα εχω διαβασει, σου αρεσει ο Erikson ;;;

Edited by Kenny, 09 May 2010 - 14:14.

#304 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 25 February 2009 - 23:11

Η Λάνκμαρ είναι μια πόλη στον κόσμο του Νιούον γεμάτη από δολοπλόκους μάγους, κλέφτες και απειλητικούς θεούς. Σε αυτή ζούν ο Gray Mouser (κλέφτης με κάποιο ελάχιστο παρελθόν στη μαγεία) και ο Fafhrd (ένας μεγαλόσωμος βόρειος) και μπλέκονται σε περιπέτειες στυλ Sword and Sorcery (Sword and sorcery - Wikipedia, the free encyclopedia), με το ιδιότυπο χιούμορ του Leiber. Από αυτήν έχει επηρρεαστεί ο Πράτσετ για την Ανκχ-Μορπόρκ (με τους Weasel και Bravd). Μια από τις καλύτερες ιστορίες είναι το Ill Met at Lankhmar

Μου αρέσει ο Erikson, αν και πάσχει στο character development και ο Karsa Orlong (ένας από τους αγαπημένους του χαρακτήρες) είναι βαρετός. Αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον ο κόσμος και το σύστημα μαγείας του, καθώς και οι δολοπλοκίες μεταξύ ascendants και θνητών.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#305 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 25 February 2009 - 23:18

και τον νριτζντ δλδ για καλόν τον λες? :terror2: κρίμα, απ'ότι κατάλαβα σου προτείνανε βιβλία που, κατά τη γνώμη μου, είναι η εμπορική πλευρά του φάνταζι, κοινώς, μαζική παραγωγή με μέτρια έως ανύπαρκτη λογοτεχνική αξία (ο ορισμός του salvatore ίσως? και πολύ επιεικής είναι). ο μούρκοκ ανήκει σε άλλη φάση, αλλά με αφήνει απλά αδιάφορη. ο έλρικ δε είναι τιτλούχος του 'πόζερος χωρίς αιτία'. απλά αντιπαθέστατος. γενικά το φάνταζι είναι τομέας που πάσχει και πήζει από αηδίες, θέλει κόπο και αφοσίωση για να βρεις κάτι που αξίζει. ή να έχεις κάποιον να σου προτείνει τα σωστά πράματα :P

very true. Drizzt sucks hard. Salvtore sucks harder.
αλλα ας μην ξεχναμε οτι και τα Dragnolance Chronicles ειναι κομματι της εμπορικης πλευρας του fantasy

οσο για τον Εlric, ειναι ο πρωτος και μεγαλυτερος αντιηρωας ( στο fantasy ). Δεν "πρεπει" να τον συμπαθουμε, ισα ισα, πρεπει να τον αντιπαθουμε για τις επιλογες του.
αν και... ειναι υπεροχα κυνικος και ρεαλιστης

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#306 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 February 2009 - 00:10

ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε στο να απαντησεται στο request μου . Εχω διαβασει ολους τους mainstream συγγραφεις(spoiler :

Spoiler:
If you are interested in Moorcock read the Erecozi series. DONT READ THE NEW ROBBIN HOBB TRILOGY you will be really dissapointed. Why did Robert Jordan had to die? ...) και αναζητω κατι πιο εξευγενισμενο.

Αφού απ' ότι φαίνεται έχεις διαβάσει πολλά του είδους, δεν θα ήταν καλύτερα να μας έλεγες ποια για να μην σου προτείνουμε αυτά που έχεις ήδη διαβάσει;

Κρίμα αυτό που λες για την Robin Hobb, και είχα σκοπό να τα διαβάσω, αν και no Fitz (ούτε Nighteyes) σ' αυτά.:bahhh:

Μήπως να έβαζες κι ένα spoiler tag στο σημείο που έβαλα εγώ στο quote. Δεν πάει το μυαλό σε κάτι τέτοιο τουλάχιστον στα πρώτα 2 βιβλία.

Edited by Nighteyes, 26 February 2009 - 00:16.

Posted Image

Posted Image

#307 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 26 February 2009 - 13:18

βασικά εμένα μου άρεσε ο Έλρικ γιαυτό ακριβώς το λόγο ήταν ένας καταραμένος πρίγκιπας με ένα σάπιο βασίλειο και ένα σώμα ασθενικό...Προσπάθησα να διαβάσω και ένα άλλο του Μούρκοκ μου διαφεύγει ο τίτλος ..Με έναν άλλο που ήταν μονόφθαλμος μπλα μπλα μπλα..αλλά διάβασα μόνο το πρώτο βιβλίο και μετά το παράτησα..ο έλρικ είναι το μονο βιβλίο φαντασιας που μου άρεσε μαζί με την τριλογία του πούλμαν το άστρο του βορρά(είδα την ταινία και δεν μου άρεσε καθόλου!!)..Τώρα αυτά τα βιβλία δεν μου κεντρίζουν καθόλου το ενδιαφέρον..χώρια που ένα σωρό άλλοι σιγγραφείς βγάζουν απομιμήσεις.σύμφωνώ με nighteyes...
Posted Image

#308 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 26 February 2009 - 14:02

Από το saga του Elrik διάβασα μόνο το πρώτο βιβλίο και παράτησα στη μέση το δεύτερο.Ίσως φταεί που είμαι συνηθισμένος σε κόσμους fantasy πιο δομημένους ενώ οι κόσμοι του Elrik μοιάζουνε πιο πολύ με όνειρα.Αν και διάβασα κάπου ότι άλλη είναι η σειρά έκδοσης των βιβλίων και άλλη είναι η χρονολογική τους σειράς(έτσι εκδόθηκαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αίολος).Κάπου είχα ακούσει ότι καλύτερο είναι να τα διαβάσεις με τη σειρά έκδοσης γιατί ο Moorcock έβαζε με κάθε βιβλίο του νέα στοιχεία στο έργο του ''χτίζοντας'' σιγά σιγά την ιδέα του Αιώνιου Πρόμαχου.
Ωραίες προτάσεις πάντως για όταν αποφασίσω να ξανασχοληθώ με το fantasy.

Πάντως πολύ θα ήθελα να είχα διαβάσει τη Νάρνια πιο μικρός.Διάβασα το πρώτο βιβλίο πριν καιρό αλλά δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα και την παράτησα.Γίνεται καλύτερο αργότερα ?

Ξέρει κανείς τί παίζει με τον Eragon ? Ολοκληρώνεται σε τρία βιβλία ? Ή θα τραβήξει και άλλο ? Όσο και να το θεωρώ τον ορισμό του clopyright δεν το παρατάω με τίποτα(έχω διαβάσει ήδη τα άλλα δύο).

#309 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 26 February 2009 - 14:49

για Ναρνια δεν ξερω. το Εραγκον ειναι ενα σκουπιδι. κυριολεκτικα. εχει αντιγραψει απο παντου
τιποτα καινουριο, προσωπικο στοιχειο του συγγραφεα ( Star Wars, Wheel of Time, LotR etc. )

#310 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 26 February 2009 - 15:31

αλλα ας μην ξεχναμε οτι και τα Dragnolance Chronicles ειναι κομματι της εμπορικης πλευρας του fantasy

true. αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση, αλλά ορισμένες φορές δεν πάνε πίσω. καλά όταν έμαθα ότι ο hickman είναι μορμόνος και μάλιστα δραστήριος έμεινα κάπως :frozen:

Νάρνια είναι συμπαθητική για πιο μικρές ηλικίες. Not my cup of tea though. Religion-infused books cause me respiratory problems :nosey:

Εραγκον ασχολίαστο >____>;;

Posted Image

#311 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 26 February 2009 - 15:59

Ότι είναι σκουπίδι αυτό είναι σίγουρο απλά δεν το παρατάω γιατί έχω ήδη διαβάσει 1000 και σελίδες...(το πρώτο και δεύτερο)

#312 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 February 2009 - 16:12

true. αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση, αλλά ορισμένες φορές δεν πάνε πίσω. καλά όταν έμαθα ότι ο hickman είναι μορμόνος και μάλιστα δραστήριος έμεινα κάπως :frozen:

Νάρνια είναι συμπαθητική για πιο μικρές ηλικίες. Not my cup of tea though. Religion-infused books cause me respiratory problems :nosey:

Εραγκον ασχολίαστο >____>;;

Κάποτε είχα σκεφτεί να διαβάσω dragonlance, αλλά το άφησα, καταρχάς γιατί δεν ήξερα από πιο βιβλίο να ξεκινήσω και επειδή φοβήθηκα ότι δεν θα είναι καλά λόγω ντόρου. Αφού το λέτε, θα τα διαβάσω.

Η Narnia μου είχε αρέσει, ως παραμυθάκι. Κυρίως όμως η σειρά του bbc (και η ταινία. Την 2η δεν την είδα.)Είναι όντως για μικρές ηλικίες. Για τις θρησκευτικές αναφορές, το είχα δει κάπου ότι ο Pulman είχε κατηγορήσει τον Lewis γι' αυτό. (Και ο Moorcock τον Lewis και τον Tolkien για την ειδυλλιακή απεικόνιση της Βρετανικής ζωής.)Προσωπικά δεν το πολυπρόσεξα αυτό αλλά δεν με νοιάζει και πολύ. Γενικά στα fantasy δεν με ενοχλούν.

Βέβαια αν είναι να φάω στη μάπα 100 κηρύγματα ανα βιβλίο όπως συνέβει στα βιβλία του Terry Goodkind, με νοιάζει. Τι ήταν αυτό το πράγμα! Τα πρώτα βιβλία του Sword of truth δεν είχαν τόσο, όμως μετά το 3-4 άρχισε η πλύση εγκεφάλου. Τα διάβασα μόνο και μόνο για να δω τι θα γίνει και σε κάποια φάση στα τελευταία βιβλία άρχισα να πηδάω σελίδες κηρυγμάτων.:bahhh:Το γράψιμο του δεν έλεγε πολλά(αν και πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν κατόρθωμα το ότι κατάφερε να αναπτύξει τόσο τα κηρύγματα του.). Είχε κλέψει φυσικά διάφορες ιδέες. Αυτές που πρόσεξα είναι από Moorcock και Jordan. Αυτό που έχει όμως χαρακτεί στην μνήμη μου και δεν πρόκειται να ξεχάσω, είναι οι σκηνές βασανιστηρίων του πρώτου βιβλίου(Και βιασμοί σ' όλα τα βιβλία. Πολλοιιιί βιασμοί αν και δεν τους ανέλυε όπως τα βασανιστήρια που έλεγα). Με παύσεις το διάβαζα σ' εκείνες τις σελίδες. :terror2:

Το Eragon το είδα σε ταινία και μου έφυγε η όποια διάθεση να διαβάσω τα βιβλία.

Posted Image

Posted Image

#313 Emmanouela

Emmanouela

Clutch ρέέέ! Nyuu! (L)

• Members
  • 140 posts

Posted 26 February 2009 - 16:28

Ο Raymond E. Feist γραφει παρα πολυ ωραια!

Η σειρα The Serpentwar Saga ειναι πολυ καλη! Γραφει με εναν ιδιαιτερο τροπο και δεν μπορεις να αφησεις το βιβλιο απο τα χερια σου! Ειναι αρκετα αναλυτικος και μπορει να μεταφερει μια σκηνη πολεμου πολυ παραστατικα! Πριν απο αυτην την τετραλογια προηγειται το Riftwar Saga η οποια μου εχουν πει οτι ειναι πλ καλη -εγω δεν την εχω διαβασει ακομα- και οτι σε κουραζει λιγο στο τριτο βιβλιο με τις περιγραφες του οι οποιες γινονται πλ αναλυτικες! Εμενα παντως με κερδισε απο την πρωτη σελιδα και πλεον εχει γινει ενας απο τους αγαπημενους μου συγγραφεις!

Προτεινω λοιπον σε οσους δεν το εχουν διαβασει να το κοιταξουν αρχιζοντας ομως απο το Riftwar Saga!
Posted Image

#314 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 26 February 2009 - 16:30

true για το Sword of Truth. πολυ κυρηγμα (και εμενα στο τελος πια με τσατισε ασχημα ), αν και με καποια στοιχεια συμφωνω. κυριως ομως απο οτι βλεπω εκλεψε απο Wheel of Time.
δεν ξερω αν θα οφελησει σε αυτο το σημειο να διαβασεις Dragonlance

#315 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 posts

Posted 26 February 2009 - 17:03

εγω παντοσ τα 6 (τα 6 πρωτα που μεταφραστικαν,2 τριλογιεσ) μεχρι τορα βιβλια του Dragonlance πυ εχω διαβασει τα βρισκω Εκπληκτικα...και τα προτεινο ανεπιφιλακτα σε ολουσ...
Εχουν τα παντα..Αγωνια,Δραση,Ερωτα ,Προδοσιεσ,Γελιο τα παντα...

I would likePosted Image for a pet...