Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#196 adelard

adelard

I believe in nargles!

• Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 21:08

@ adelard I dont think that the movie was that bad though....:emptyonexg1:

ok, not that bad! αλλά αγαπώ τόσο πολύ αυτό το βιβλίο που δε μπορούσα να μη γκρινιάξω, έστω και λίγο!! :
"...give me three guesses. Is it professor mcgonagall? Is it lavender brown? No, it's draco and harry sitting in a tree, s-n-o-g-g-i-n-g..." :kawaii:

*The Whomping Willows*

#197 Lumiaen

Lumiaen

Starting...

• Members
  • 29 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 10:06

Καλημέρα σε όλους.

Βλέπω ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια βιβλία σχεδόν παντα. γι'αυτό ελπίζω ότι θα προσθέσω κάτι
καινούργιο.

Ξεκινάω με Καζαντζάκη που είδα το όνομα του μια φορά μόνο και

1: Ο Χριστός ξανασταυρώνετε.
2: Ο τελευταίος πειρασμός.

Το πρώτο μου άλλαξε ή απλά ενίσχυσε τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο. Γενικά φοβόμουν να
ξεκινήσω Καζαντζάκη γιατί τον θεωρούσα δύσκολοδιάβαστο, αλλά τελικά ήταν απλά υπέροχος.

Stephen King writing as Richard Bachman : The Running Man (Ο Δρομέας)
__________________________________: The Long Walk (Η μακριά Πορεία)

Απλά αριστουργήματα. Βιβλία που ξεφεύγουν απο τη γενική νοοτροπία του King αλλά ίσως η
καλύτερη δουλειά που έχει κάνει. (Πάντα κατά την γνώμη μου)
Φίλιππος ο Μακεδών. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το συγραφέα αλλά ήταν ένα πολύ καλογραμμένο
ιστορικό μυθυστόρημα.

Αυτά για τώρα και κλείνω με μιά ερώτηση :
Σχεδόν όλοι έχετε διαβάσει το Da Vinci Code. Το έκανα το λάθος και εγώ ένα καλοκαίρι,
σας άρεσε καθόλου; Και δεν θα μπω στη διαδικασία να ρωτήσω αν είναι κόντρα στη φιλοσοφία σας.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχω διαβάσει ποιό ανούσια, κακογραμμένη ευρώ-δολλάριο-παγίδα.
Δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο του Brawn αλλά δεν ξέρω αν θέλω. Έχω ακούσει οτι τα υπόλοιπα
είναι καλύτερα.

Αυτά από μένα και περισσότερα βιβλία αργότερα....

Δημοσιευμένη  εικόνα
IT'S ABSOLUTLY DEVASTATIGLY TRUE, EXCEPT FROM THE BITS THAT ARE LIES

http://www.artisio.gr/

#198 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 11:58

Κοίτα το DaVinci Code δεν είναι βιβλίο να το πάρεις στα σοβαρά. Είναι ελαφρύ, διαβάζεται ευχάριστα, και δεν χρειάζεται να κάτσεις να το πολυσκεφτείς.

Όσο γι'αυτά που λέει: κατ'αρχήν δεν υπάρχει Κώδικας Da Vinci. Αυτά είναι απλά για τα μάτια του κόσμου και των συνομωσιολόγων. Όσο για την Μαρία Μαγδαληνή και τον Χριστό, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ζωές τους, τότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. (Τα Ευαγγέλια είναι τελείως αναξιόπιστα ως πηγές λόγω του ότι περιέχουν τεράστιες ανακρίβειες, και οι εκδοχές που έχουμε προέρχονται πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού, από 35 εως 200-300 χρόνια μετά τον θανατό του.)

Γενικά, εντάξει, ένα βιβλίο να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου αλλά τίποτα παραπάνω.

#199 Lumiaen

Lumiaen

Starting...

• Members
  • 29 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 12:22

Εκεί είναι το ζήτημα. Ότι δεν είχε τίποτα να μου προσφέρει. Η δράση του ήταν υποτονική,
η πλοκή του μία απο τα ίδια, όπως προείπα, δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του γιατί ο καθένας
μπορεί να πιστεύει και να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Απο κει και πέρα το βιβλίο το διάβασα
απλά για να έχω άποψη και δυστυχώς δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις. Αυτή η sacred
feminine επαναλαμβανόταν κάθε δεύτερη γραμμή. Ήταν σα να μη μπορούσε να γράψει. Όπως
και να χει έτσι είναι αυτά. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.

Μάλλον η ηλικία έχει ξεκινήσει εδω και καιρό να παίζει το ρόλο της στην κρίση μου.

Ένα πράγμα δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο για αυτό το βιβλίο. Ο συγγραφέας που έλεγε ότι
έκανε καποια καλή έρευνα πριν το γράψει, δεν κατάφερε να βρεί και να αναφέρει αυτόν που
έγραψε το βιβλίο της ταινίας που αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι είχε γίνει ντορος και κυνηγήθηκε
απο την εκκλησία για ανήκε και αυτή στη συνομωσία.....

Αυτά για το Da Vinci Code...

Και να προσθέσω άλλη μία πολύ καλη συλλογή διηγημάτων, Issac Asimov 's - I Robot.

Δημοσιευμένη  εικόνα
IT'S ABSOLUTLY DEVASTATIGLY TRUE, EXCEPT FROM THE BITS THAT ARE LIES

http://www.artisio.gr/

#200 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 12:49

Ο κώδικας Ντα Βίτσι σίγουρα δεν είναι αριστούργημα από λογοτεχνικής πλευράς. Ωστόσο, ο συγγραφέας έχει κάνει κάποια έρευνα, και στηρίζεται εν μέρη σε πραγματικά γεγονότα. Ο τρόπος που περιγράφει τη μετάβαση π.χ. από τον παγανισμό στο χριστιανισμό, και το πως τα παγανιστικά σύμβολα ταυτίστηκαν με τα σατανιστικά, θα μπορούσε να είναι πραγματικός. Βέβαια διαστρευλώνει κάπως τα γεγονότα, με τους Ναϊτες κλπ, αλλά το κάνει τόσο έξυπνα, που δεν καταλαβαίνει που τελειώνει η ιστορία και που αρχίζει η φαντασία.
Αν έχετε διαβάσει το angels and demons (illuminati), φαίνεται πάλι το ίδιο πράγμα. Όταν πήγα στη Ρώμη, χωρίς να θυμάμαι τα ονόματα από τις τοποθεσίες που περιέγραφε ο Μπράουν, μόλις έβλεπα τα μνημεία θυμόμουν αυτόματα την πλοκή του βιβλίου.
Επιπλέον περιγράψει πολύ εύστοχα πίνακες και μνημεία.
Αρνητικό είναι ότι είναι κάπως προβλέψιμος από ένα σημείο και μετά. Το digital fortress δεν το δίαβασα ως το τέλος, γιατί γύρω στη σελίδα 60 το κατάλαβα. Ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο σε ότι γράφει, με αποτέλεσμα αν έχει κάποιος διαβάσει 2 βιβλία, να μπορεί εύκολα να προβλέψει το τέλος των άλλων.
Αν δεν έχετε διαβάσει καθόλου, ξεκινήστε καλύτερα με το illuminati, και αν μπορείτε επιλέξτε το βιβλίο στα αγγλικά. Είναι το πιο ενδιαφέρον από τα 4

#201 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 13:15

Και να προσθέσω άλλη μία πολύ καλη συλλογή διηγημάτων, Issac Asimov 's - I Robot.

Λατρεύω τον Asimov, και έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του. Επίσης πολύ καλά είναι τα πρώτα τρία σε σειρά συγγραφής του Foundation καθώς και ότι short story/novella έχει γράψει. Από το Bicentennial Man εως το πολύ όμορφο Nightfall.

Για βιβλιογραφία του κοίταξε το:

Isaac Asimov

Το συγκεκριμένο site είναι από τα καλύτερα σε βιβλιογραφίες συγγραφέων φαντασίας και επειστημονικής φαντασίας.

#202 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2008 - 19:06

Be more careful next time :tensai:

War is not over yet .:smokingg: Αργησα αλλά επέστρεψα .

Σωστό μόνο που δεν μπορείς να ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου το τοπ βιβλίο πριν το διαβάσεις. Εσύ εν προκειιμένω αναφέρεσαι στον Σογκούν τον οποίο και διάβασες, ή μήπως τελικά δεν το έχεις διαβάσει και το εκθειάζεις από τις κριτικές των άλλων;; Ομολογώ ότι σ' έχασα εδώ...

Σίγουρα δεν μπορείς να γνωρίζεις για την ποιότητα ενός βιβλίου εάν δεν το έχεις διαβάσει . Ωστόσο οι γνώμες άλλων ανθρώπων μπορεί να είναι διαφωτιστικές (άλλωστε και γι αυτό υπάρχει ετούτο το θρεντ) . Το προκειμένο βιβλίο το έχω διαβάσει . Ποτέ δεν αναφέρομαι σε κάτι που δεν γνωρίζω .
Από την ανάγνωση λοιπόν του συγκεκριμένου βιβλίου μπορώ και δηλώνω σαν Αγγελος ότι είναι ότι ποιό διαφωτιστικό έχω διαβάσει πάνω στην Ιαπωνική κουλτούρα (τουλάχιστον μέχρι στγμής) .

Δεν ήταν λάθος ήταν αγενές. Αν γυρίσω εγώ και σου πω ότι σε απορρίπτω ως άνθρωπο θα νιώσεις το ίδιο με το αν σου πω ότι απλά δε σε πάω; Η ετυμολογία που σου έδωσα "θεωρώ αντικειμενικά άχρηστο" έχει μέσα τεράστιο υποκειμενισμό. Σημαίνει δηλαδή ότι απ τη δική μου οπτική σκοπιά κάτι είναι πέρα για πέρα (απ' όποια παράμετρο και αν το πιάσω) άχρηστο, απόρριμμα, σκουπίδι, ξακρίδι. Το απορρίπτω με λίγα λόγια είναι απαξιωτικό ρήμα όταν αναφέρεται σε ανθρώπους και δημιουργήματα. Το δε μου αρέσει, είναι παραδοχή ότι το γούστο μου είναι τέτοιο ώστε να μη μου αρέσει κάτι, γι' αυτό και το προτιμώ ως ρήμα.:bike:

Οκ στο συγκεκριμένο θέμα. Το βλέπεις έτσι -ίσως μάλιστα ποιό ορθά από ότι εγώ - και εγω το αποδέχομαι .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#203 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2008 - 21:39

Ξεκίνησα να διαβάζω το ''Θα φτύσω στους τάφους σας'' του Μπόρις Βιάν και πέρα απο το γεγονός ότι χαίρομαι που βρήκα ένα τέτοιο συγγραφέα, έχω λατρέψει το βιβλίο. 10 κεφάλαια σε μία ημέρα, όχι αστεία.

Απο εκεί και πέρα, έχω στα ράφια και τη ''Μεταμόρφωση'' του Κάφκα, που λένε ότι είναι ιδιαίτερα βαρύ. Για να δούμε τι λέει.....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#204 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2008 - 22:15

τα τελευταία 2 χρόνια διαβάζω βιβλία του Dean Koontz...
Πολύ καλά novels...

#205 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2008 - 22:51

Απο εκεί και πέρα, έχω στα ράφια και τη ''Μεταμόρφωση'' του Κάφκα, που λένε ότι είναι ιδιαίτερα βαρύ. Για να δούμε τι λέει.....

αν το εχεις στα Ελληνικά δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα. Σε σχεση με τις αλλες νουβελες μαλιστα ειναι απο τις πιο ευαναγνωστες. Ειχα διαβασει στην αρχη στα Ελληνικά τη Μεταμορφωση, τη Δικη και τον Πυργο. Τοτε μου ειχαν κανει εντυπωση. Αλλα ενιωθα πως κατι χανοταν απο τη μεταφραση.

Λιγα χρονια μετα αποφασισα να τα διαβασω στα Γερμανικά (ευτυχως διαβαζεται ευκολα). Οχι μονο αυτα αλλα και τα αλλα εργα του, δηλ την Αμερική,τις μικρές νουβέλες και το ημερολογιο και καποια απο την αλληλογραφια του. Ολα με τη σειρά. Ειλικρινά τεραστια διαφορα....

Τετοιες εφιαλτικες και καταθλιπτικες στιγμες δεν εχω ξαναζησει και δεν τολμω να τις επαναλαβω. Οπως ειχε πει και ο Αντορνο, το να διαβαζεις Καφκα ισοδυναμει να διαβαζεις κειμενο σε έργο βωβου κινηματογραφου. Ισως για αυτο απο τοτε οτι εφιαλτη και να δω δεν με τρομαζει. Φαινεται συνηθισα......

#206 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2008 - 23:37

Ο____________________ο Αυτή τη συζήτηση εννοούσες?

Το προκειμένο βιβλίο το έχω διαβάσει . Ποτέ δεν αναφέρομαι σε κάτι που δεν γνωρίζω .
Από την ανάγνωση λοιπόν του συγκεκριμένου βιβλίου μπορώ και δηλώνω σαν Αγγελος ότι είναι ότι ποιό διαφωτιστικό έχω διαβάσει πάνω στην Ιαπωνική κουλτούρα (τουλάχιστον μέχρι στγμής) .

Εντάξει. Δεν κατάλαβα αν το είχες διαβάσει ή όχι απ' τη διατύπωσή σου. Τώρα ξεκαθάρισε το τοπίο. Το Κουρδιστό Πουλί αναφέρεται στην σύγχρονη ιστορία και κουλτούρα της Ιαπωνίας και όχι στην εποχή των Σογκούν. Σε κάθε περίπτωση αφού δε σου άρεσε καλά κάνεις και δεν το διαβάζεις. Είναι πολύ βαρύ βιβλίο έτσι κι αλλιώς. Υπήρχαν στιγμές που μου θύμισε τους αδελφους Καραμαζώφ του Ντοστογιέφκι!:dazed:

Σε σχέση με τον Κώδικα Νταβίντσι. Ξεκίνησα και διάβασα τις πρώτες 100 σελίδες μέχρι που συνειδητοποίησα ότι διάβαζα ένα κλασικό χολιγουντιανό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς. Αυτός το είχε αποφασίσει ότι θα γίνει ταινία πριν το γράψει :terror2: Κι επειδή δεν ήθελα να σκοτώσω την ώρα μου τόσο βάναυσα, το παράτησα.:gn2:

#207 cheery girl!

cheery girl!

amuto lover!

• Members
  • 91 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2008 - 13:06

Για ολους τους Harry Potter fans να πω απλως πως υπαρχει ενα πολυ καλο ελληνικο φορουμ στο οποιο μπορειτε να μπειτε.....

www.harryworld.net ...Πραγματικα ειναι πολυ καλο!Δοκιμαστε το!
-''How old are you?''

-''Seventeen'' he answered promptly. -

-''And how long have you been seventeen?''
His lips twitched as he stared at the road.

-“A while,”........

#208 attsifte D

attsifte D

Anime Freak

• Members
  • 271 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2008 - 13:23

Neverending story

Παραμύθι από τα λίγα και καλά. Δράκοι, ξωτικά και άλλα περίεργα πλάσματα σε μία φανταστική χώρα που πεθαίνει. Και αυτός που θα την σώσει είναι ένας μικρός ήρωας.

Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, σε κάθε ευκαιρία διαβάζω και από ένα κεφάλαιο, στα αγγλικά καθώς στα ελληνικά δεν το βρήκα.
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#209 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2008 - 14:40

Neverending story

Παραμύθι από τα λίγα και καλά. Δράκοι, ξωτικά και άλλα περίεργα πλάσματα σε μία φανταστική χώρα που πεθαίνει. Και αυτός που θα την σώσει είναι ένας μικρός ήρωας.

Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, σε κάθε ευκαιρία διαβάζω και από ένα κεφάλαιο, στα αγγλικά καθώς στα ελληνικά δεν το βρήκα.

A, το Neverending Story είναι ίσως το καλύτερο παραμύθι που έχω διαβάσει. Υπάρχει και στα ελληνικα φυσικά: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΜΙΧΑΕΛ ΕΝΤΕ

Αν σου άρεσε σου προτείνω το ΜΟΜΟ του ίδιου συγγραφέα.

15fkk04.jpg

#210 Hamanu

Hamanu

Give sick

• Members
  • 229 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2008 - 01:50

Χτές ή προχτές ξεκίνησα ένα βιβλίο όλα τα λεφτά. Χμμμ λάθος αρχή. Αρχικά ας πώ οτι αναφέρομαι στους φάνς του Warhammer 40K (όχι του Warhammer Fantasy μην μπερδευτείτε) το οποίο είναι μια διλογία σε ένα τόμο συγκεκριμένα για το Blood Angels Chapter. 'Οσοι πιστοί προσέλθετε!

The Blood Angels Omnibus - James Swallow (θα σας γελάσω απο που μπορείται να το πάρετε καθότι ήταν δώρο για τον αδερφό μου και εγώ το σούφρωσα να το διαβάσω :try:). Δέν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά για τους φάνς είναι must!

Επίσης αν είστε πραγματικά Children of the Emperor ψάξτε και για το Brothers of the Snake - Dan Abnnet (guaranteed nosebleed)

Σάν έξτα σημέιωση και για να ποζάρω την ευρημάθεια μου (:orly:) Αρκτικός Κύκλος - Dan Brown. 'Ισως και να μ'άρεσε περισσότερο απο τους Illuminati και το Da Vinci Code.

Αυτά for now ;)
Δημοσιευμένη  εικόνα