Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

K-DRAMA
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 02:04
Από τα exclude βάλτε μόνο το υπερβολικό ρομάντζο ή το κλάμα.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 02:27
*nods* apparently τελικα...Δεν είσαι των κορεάτικων εσυ τελικά.

Δε συμφωνώ με το θέμα ηλικίας όμως. Το βλέπουν άτομα ακόμη και 56 χρονών σα τη μητέρα μου που μεγάλωσε 2 παιδιά μόνη της και έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι. Το να είναι κάποιος ρομαντικός και οχι απαιτητικός, δε τον κάνει 12χρονο ή ανώριμο. Επίσης, οι σειρές/ταινίες και τέχνη γενικά, δεν είναι διαγωνισμός ούτε έχουνε καλό και κακό. Μπορεί να μην έχουμε δεί όλοι όσα dorama έχεις δεί εσυ, αλλά δεν έχει καμμία σημασία στο να κρίνουμε αν κάτι μας αρέσει ή όχι ή αν είναι καλό ή όχι. Είναι όλα θέμα γούστου. Και 500 σειρές να είχα δεί, το γούστο μου και το τι μου αρέσει σαν άτομο δε θα άλλαζε, όπως δε θα άλλαζε και σε εσένα. Το οτι δεν αρέσει σε εσένα, δε το κάνει χάλια ούτε κάνει όσους τους αρέσει ηλίθιους και 12χρονα.
Καταλαβαίνω το να μη σου αρέσει μια σειρά και να τη θάβεις, αλλά σε παρακαλώ να μη θίγεις τα άτομα που τους αρέσει επειδή δε σε ικανοποίησε εσένα. We're right in front of you, man.
ouch, τα ψιλα γραμματα για την αδερφη μου ακουστηκαν ασχημα after all x___X
I assure you, δεν ηταν γενικο σχολιο αυτο. Προς θεου, δεν ηθελα ουτε στο ελαχιστο να εννοησω οτι σε οποιον αρεσε το You're Beautiful ειναι ανωριμος or whatnot.
Και πιστεψε με, δεν ειμαι καθολου απαιτητικη. Θεωρω οτι το να εισαι απαιτητικος στα dramas ειναι τουλαχιστον μαζοχιστικο, καθως η πλειοψηφια τους ειναι σιγουρα flawed.
Πιστευω επισης στην ποικιλια και το προσωπικο γουστο 10000%. I honestly agree with everything you said. If one person liked it, they just did. Another one didn't, and there's nothing wrong with either opinion. :3
Aπλα:
1. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, εγω ως ατομο, δε βρηκα κατι στη συγκεκριμενη σειρα που να δικαιολογει το ολο της hype, ή εστω το να τη δεις μια φορα. Δεν ηταν κατι περα απο τα συνηθισμενα. In my book, it could be any drama. Περιμενα οτι τουλαχιστον θα εχει τα parodies που ακουγα αριστερα και δεξια, αλλα κι εκει με απογοητευσε καθως ηταν 1. ελαχιστα και 2. um, not really funny(?) in my point of view.
2. Δεν ηξερα οτι ειναι Hong Sisters x|
Αν το ηξερα, ισως και να μην το επιανα ποτε. (Και τωρα που ειδα οτι και το Hong Gil Dong ειναι δικο τους, απο κει που ηθελα να το δω, εχω πεσει σε μεγαλο διλημμα)
Δεν τα παω καθολου καλα με τις Hong Sisters. Το πρωτο kdrama που ειδα ever ηταν το My Girl (ως τεραστια Lee Jun Ki fan), also penned by them, και εξαιτιας του παραλιγο να μη ξαναγγιξω ποτε kdrama στη ζωη μου ever again. Will search properly απο δω και περα.

Kυριως ομως, με κουρασε παρα πολυ και γι' αυτο ακουστηκα ετσι. I just had to express myself and let the steam off, sorry
Looking back at it, ενδεχομενως να επρεπε να του χω κανει απλα ενα drop τη σωστη στιγμη, αφου clearly δεν ηταν για μενα.
Ιf I offended anyone somehow, ζητω συγγνωμη, δεν ειχα τετοια προθεση. I just voiced my opinion as a frustrated watcher m(_ _)m
@Erisabetsu:
lol, ουτε καν. XD
Για μενα, αλλο "αυτο το drama μου αρεσε" και αλλο "αυτο το drama ειναι καλο".
π.χ.
Το Mendol μου αρεσε, αλλα αν το λες αυτο καλο drama, εγω να παω να γινω πυρηνικος φυσικος.

Και ακομα περισσοτερο αλλο "ειδα αυτο το drama επειδη παιζει ο Χ που ειμαι fan του" και εντελως καμια σχεση το "ειδα αυτο το drama επειδη παιζει ο Χ που ειμαι fan του και μου αρεσε κι απο πανω"
You have no idea ποσα dramas που δε μ'αρεσαν εχω κανει θυσια στους Johnny's T^T:if:

I'm weird like that, και διαχωριζω τα πραγματα, biases be damned

και εκει ακριβως ειναι το προβλημα. Αν εβγαζε εστω γελιο, ισως να μη με κουραζε τοσο. Kαι το μονο "ωραιο γκομενακι" εκει μεσα ηταν ο Jang Geun Seuk, the end.-
Huge asset to the drama was huge.
Then again, I'm weird with no sense of humour, therefore it's ok =3
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 11:41

Αν μιλούσες μόνο για την αδελφή σου, όλα οκ. Απλώς το έθεσες με τρόπο που άφηνε να εννοηθεί οτι μόνο αν κάποιος είναι 12χρονος και χωρίς "πείρα" στα drama μπορεί να του αρέσει η σειρά.
Καλά, οι Hong ούτε εμένα μου αρέσουν πάντα. Το Fantasy Couple ήταν ωραίο π.χ, αλλά δε με συγκίνησε όσο το You're Beautiful. Καλά, το Hong Gil Dong, άσε. Ούτε αυτές δε ξέρανε τι κάνανε εκεί. Δε το είδα σωστά (speed watch), αλλά φαίνεται οτι τα έχουνε κάνει αχταρμά εκει μέσα. Δεν είμαι του αχταρμά εγώ.
Βέβαια, Jang Keun Suk in period clothes και μιλώντας όλη την ώρα με τη χαμηλή σεξουλιάρα του φωνή. Δε χρειάζομαι τίποτα άλλο για να το δω.

Όσο για εσένα meidei, δε θα σου αρέσουν τα κορεάτικα

Το Fantasy Couple μπορεί επίσης να σου αρέσει. Δεν έχει και πολύ ρομάντζο. Περισσότερο κωμωδία είναι. Βασίζεται στην αμερικάνικη ταινία "Overboard", αλλά δεν έχει τα εκνευριστικά μούλικα και γενικά, είχανε 16 επεισόδια να αναπτύξουν την ιστορία. Μόνο ο πυρήνας της ιστορίας είναι ίδιος, οπότε δε θα δείς αντίγραφο της ταινίας. Απλά τη κεντρική ιδέα πήραν και μερικά ξέμπαρκα και μεμονομένα πράγματα (π.χ το βούτηγμα στη κούπα με νερό που της έριξε, αν και εδώ της το έκανε για να ξυπνήσει).
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 12:18
Πάντως το hype γύρω από το You're Beautiful ήταν ΟΝΤΩΣ υπερβολικό και έγινε κυρίως από ξένους φαν. Αν δείτε τα ratings που είχε όταν προβλήθηκε στην Κορέα ήταν πολύ χαμηλά. Μέσος όρος 10,1%. Και δεν μιλάμε για Ιαπωνία όπου το trend είναι τα χαμηλά ratings γενικώς. Μιλάμε για Κορέα που οι σειρές της έχουν καλά ratings.
Αν συγκρίνουμε τους ανθρώπους που είδαν το You're Beautiful με αυτούς που είδαν το Chuno (μέσος όρος τηλεθέασης 31%) στις ξένες κοινότητες θα δούμε ότι οι 9 στους δέκα είδαν το πρώτο και μόνο οι 3 (και πολύ λέω ίσως) είδαν το 2ο. Αλλά στη χώρα τους (που εκεί τους ένοιαζε να πιάσουν τηλεθέαση) είναι αντίστροφα.
Προσωπικά Chuno > You're Beautiful και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχει αντίστοιχο hype. Oh wait! Chuno doesn't have a young hot unmarried protagonist. It has an older hot married protagonist. Yeah I get it now...
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 13:25
και ήταν φούλ αντιγραφή άλλων επιτυχιών
δεν ήταν καλό αλλά βλέπεται για εμάς που γουστάρουμε ikemen

και ναι όντως άλλο το καλό dorama και άλλο το μου άρεσε.
και το chuno Θα το δώ επειδή έφαγα τρελή πλύση εγκεφάλου απο την απο πάνω.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 14:32
Θα ξεκινησω και το Prosecutor Princess οι αδερφες μου με έίπανε ότι είναι πολυ καλο
μετρα "κρίσης"μιας σειρας α. εννοείται η υποθεση και το είδος..κατα προτιμηση romance comedy και μετα drama!!!
β. τα συνολάκια των πρωταγωνιστριν βλ. Yoo Eun Hye--> Take Care την άλλη την θεαρα στο Fantasy Couple (πριν και μετα την αμνησία..καλα και τα ενδιαμεσα τα εσπαγαν lol :respeect:

Θα ξεκινησω το Hero είδα την αρχη και εχει να δώσει...και κάνουν cameo οι Κara

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Barbara: 18 Απρίλιος 2010 - 14:54
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 15:02
Chuno doesn't have a young hot unmarried protagonist. It has an older hot married protagonist. Yeah I get it now...
Μιλάμε για αυτόν απο το Fantasy Couple; Του πάνε τα μούσια, του φούστη.

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 16:02
Μιλάμε για αυτόν απο το Fantasy Couple; Του πάνε τα μούσια, του φούστη.
Έχω δεί πως υπάρχει πολύ hype γύρω απο το Chuno, αλλά δε βλέπω εποχής και διστάζω. Μιλάμε για απίστευτα επική σειρά ή αν δε μου αρέσουν τα εποχής θα βαρεθώ;
Κοίτα να δεις. Τι δε σου αρέσει στα εποχής;
Το Chuno είναι επικό από όλες τις απόψεις. Επικές μάχες, επική μουσική (το main theme κερδίζει από εμένα χαλαρά τον τίτλο του καλύτερου θεματικού τραγουδιού σε drama), επικό story (είναι 3 διαφορετικές ιστορίες πρακτικά που συνδέονται με κάποιο τρόπο: η ιστορία του κυνηγού σκλάβων, η ιστορία του στρατηγού που έγινε σκλάβος και η ιστορία ενός σκλάβου που σκοτώνει κρυφά αριστοκράτες).
Για εμένα που λατρέυω ξεκοιλιάσματα και ιστορίες από άλλες εποχές που τα βάζουν με το κατεστημένο (επαναστάτες vs αυτοκρατορία είναι το αγαπημένο μου θέμα σε RPGs, anime και δε συμμαζεύεται) το Chuno είναι κορυφή. Δεν έχει πολύ romance και αυτό το θεωρώ καλό (υπάρχει αλλά δεν είναι καν το Main focus της ιστορίας) γιατί θα μου το χάλαγε στην πορεία. Οι σκηνές μάχης είναι άψογα χορογραφημένες, τα τοπία ειδυλλιακά και γενικά είναι καλοστημένη παραγωγή με τεράστιο καστ. Επίσης δεν είναι 100% δραματικό, έχει και τις αστείες φάσεις του (οι σκηνές με τον ερωτύλο Wangson και με τις Jumo του πανδοχείου που κυνηγάνε και οι 2 τον Στρατηγό Choi).
Από κει και πέρα εσύ κρίνεις αν θα το δεις. Εγώ είμαι πολύ των ιστορικών από Κορέα πάντως. Είναι το καλύτερο είδος σειρών που μπορούν να βγάλουν κατά την άποψη μου.
Και ο Oh JiHo έπαιζε στο Fantasy Couple? Ενδιαφέρον. Τον πάω πολύ. Σκεφτόμουν να το δω γιατί είχα δει μια ταινία με την πρωταγωνίστρια ( Miss Gold Digger, μη τη δείτε, είναι χαζή) και την είχα βρει πολύ όμορφη.
Αλλά τώρα αποφάσισα η επόμενη παλιά σειρά που θα δω από Κορέα να είναι το Damo. Ιστορική-αστυνομική με γυναίκα πρωταγωνίστρια και παλιά σχετικά (2003).
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 16:15
αρχίζω να νιώθω τις αντιστάσεις μου να συνθλίβονται...
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 16:29
ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ATTENTION SPAN ΣΟΥ!
Γιατί άλλο άλλο ένα Jdrama 9 επισοδείων διάρκειας 45 λεπτών το καθένα και άλλο ένα κορεάτικο 16 επισοδείων διάρκειας μιας ώρας το καθένα. Αν δεν μπορείς τόση διάρκεια ΞΕΧΝΑ ΤΟ!
Επίσης, τα κορεάτικα έχουν την τάση να αλλάζουν από τη μέση της σειράς και αυτό είναι κάπως παγίδα. Για παράδειγμα μπορεί να λατρεύεις μια σειρά και από το επισόδειο 10 και μετά να τη σιχαθείς (έχει συμβεί) ή να βρίσκεις μια σειρά μέτρια μέχρι το 10 και μετά να τη λατρεύεις.
Για παράδειγμα η πρώτη κορεάτικη που είδα: Goong 24 eps. Τα πρώτα 12-13 ήταν τέλεια. Το λάτρευα. Από το 13 μέχρι το 23... ήθελα να κόψω τις φλέβες μου. Είχα σιχαθεί να βλέπω την πρωταγωνίστρια να οδύρεται, τον πρωταγωνιστή να τη γράφει στα @@κια του και τον αντίζηλο να τρώει πόρτα παρόλο που τον έβρισκα ανώτερο από πολλές απόψεις. 1 μήνα έκανα να δω τα τελευταία 4 επισόδεια. 1 μήνα! Τουλάχιστον το τέλος ήταν καλό.
Ένα άλλο μείον είναι το Originality. Τα κορεάτικα χάνουν πολύ σε αυτό τον τομέα. Όλα (σχεδόν) έχουν μια φόρμουλα με 4 βασικούς πρωταγωνιστές 2 γυναίκες, 2 άντρες που τα μπλέκουν μεταξύ τους. ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η πρωταγωνίστρια κλαίει ποτάμια κτλ κτλ
Αν μια σειρά ξεφύγει από αυτά τα στάνταρ είναι καταπληκτική και αξίζει πάντως.
Και για να μην λέω όλα τα κακά μόνο:
Οι ιστορικές τους είναι καλύτερες από τις ιαπωνικές.
Οι σειρές που ασχολούνται με επαγγέλματα είναι γενικά καλές.
Οι κωμωδίες χωρίς ρομάτζο σε κεντρικό σημείο είναι πολύ ωραίες.
Οι δράσης τους τα σπάνε (και λίγα λέω).
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 16:45
βλεπω και δραματα και κλαματα και τετια αλλα μεχρι ενα σιμιο γιατι με ποιανουν και μενα τα ζουμια στο τελος!! απο κομοδιες το καλιτερο μου το ιδιο και δρασης τωρα ειχα δει μια φορα και κατι σειρες (δεν ξερω τη ηταν) με επαγγελμα (μια σεφ) ενα τρελερ και ηταν καλο τωρα απο κει και περα!!
πες ενα καλο που νομιζεις οτι θα αξιζει!!

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 17:05
Θα μπορούσα να σου πω και το Coffee Prince ΑΛΛΑ είναι τόσο καλό που μπορέι να σου ανεβάσει τα στάνταρ για τις κορεάτικες στα ύψη. Επίσης είναι ρομάντζο. Αλλά από τα πολύ καλά. Ίσως επειδή είναι βασισμένο σε ένα πολύ καλό βιβλίο (το έχω διαβάσει, είναι απολαυστικό αλλά έχει διαφορές από τη σειρά).
Από ιστορικά Iljimae, The Legend, Chuno
Δράσης: IRIS, Time between Dog & Wolf
Άλλες κωμωδίες: Ms Kim's Million Dollar Quest, Evasive Inquiry Agency (αυτό είναι με κυνηγούς θησαυρών)
Ρομαντικές κωμωδίες που λάτρεψα: My name is Kim Samsoon, Full House, Witch Yoohee, DalJa's Spring και πιο πρόσφατο You're Beautiful
Και η μοναδική σειρά που ήταν ρομαντικοδραματική και μου άρεσε πολύ: Over the Rainbow (η σκοτεινή πλευρά της κορεάτικης showbiz).
Εντάξει μη νομίζεις 25 κορεάτικες έχω δει όλες κι όλες. Από ιαπωνικές είναι που έχω δει άπειρες.