Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#61 Ryuu-sama

Ryuu-sama

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 11 September 2009 - 09:35

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι είναι ο πιο φθηνός τρόπος, δεν το συζητάμε! Αλλά δυστυχώς ισχύει και το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".:canthelp: Η μόνη φορά που είπα ότι έδωσα λεφτά και αξίζαν και παραπάνω, ήταν πριν 3 χρόνια όταν είχα την Αγγελική-σενσει (Κικι-τσαν:kawaii:) και κατάλαβα πώς επιτέλους πρέπει να γίνεται το μάθημα και καταλάβαινα 100% τί στα κομμάτια γίνεται!:riiight:

Όσο για τα προσωπικά προβλήματα...Ο καλός επαγγελματίας τα αφήνει έξω από την δουλειά του...:stubborn:
Δεν τις έχω γνωρίσει και όλες τις κυρίες σαν καθηγήτριες αλλά από αυτές που ξέρω θα έβαζα κορυφή την Σουζούκι-σενσει με αμέσως μετά την μαθήτρια της Αγγελική-σενσέι που είναι στα χνάρια της! Και η Μασάκο-σενσει είναι τόσο γλυκιά, αλλά τα κακά ελληνικά της,την αφήνουν πίσω...Κρίμα...γιατί παρόλη την ηλικία της δίχνει να θέλει να δώσει τόσα πολλά στους μαθητές της!:bahhh:
Άλλη καθηγήτρια που εκτίμησα με λίγο καλύτερα ελληνικά είναι η Τσουτσούμι-σενσει που το μόνο κακό της είναι ότι σου παρουσιάζει τα ιαπωνικά ότι είναι πολύ δύσκολα(αντί να στα κάνει εύκολα) και όταν υπάρχει πολύ άρνηση στην ατμόσφαιρα το μάθημα είναι λίγο περίεργο!:nosey:
(Τα παραπάνω πάντα δικές μου γνώμες)

#62 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 11 September 2009 - 13:21

@Ryuu-sama: Πραγματικα με προβληματιζεις με αυτα που λες. Αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις.

Χωρις παρεξηγηση ομως αλλα πως στο καλο γνωριζεις τοσα για τους διαφορους καθηγητες? Δεν θελω να φανω αδιακριτος αλλα μου εχεις κινησει την περιεργεια.

#63 Ryuu-sama

Ryuu-sama

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 11 September 2009 - 15:35

Χαχα...Λογικό ακούγεται... Λοιπόν ορίστε το ιστορικό μου στα ιαπωνικά...
1ο έτος ξεκίνησα στην Ξυνή με την Μίντορι-σενσέι... Εκτός ότι φαινόταν πάρα πολύ ξενερωμένη με αυτό που κάνει, το μάθημα έβγαινε καταναγκαστηκά...Και εκεί που είχα ξεκινήσει με πολύ όρεξη παρα λίγο να τα παρατήσω εκείνη την περίοδο....Δεν ξέρω αν έφταιγαν τα προσωπικά της πάντως εγώ και κάτι άλλα παιδιά όποτε ακούμε Μίντορι κάνουμε τον σταυρό μας!...:OMG3:
2ο έτος λόγω οικονομικού και καθηγήτριας πήγα κι εγώ στο διδασκαλείο....
Καθηγήτρια εκεί η Μασάκο-σενσει...Οπου αν και είναι πολύ πρόθυμη και έχει πολύ όρεξη να μας βοηθήσει, τα "κακά" ελληνικά της την αδικούν...Τρώγαμε πάρα πολύ χρόνο να μας εξηγήσει κάτι,που πραγματικά χρειαζόταν παντομίμα για να το καταλάβουμε....:bahhh:
3ο έτος σκέφτηκα να επαναλάβω το 2ο γιατί αισθανόμουν ότι είχα πολλά κενά...Στην αρχή είχα ξενερώσει γιατί είχα ακούσει ελληνικό όνομα ενώ εγώ ήθελα να κάνω μόνο με ιαπωνέζα καθηγήτρια(όπως πολλοί από σας). Μπαίνει λοιπόν στην τάξη μια κοπελίτσα:nbleed: ελληνίδα που μου δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά μέχρι που άρχισε το μάθημα και είπα"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!Εδώ είμαστε!!!" Εκτός ότι έφτιαχνε πάντα στο μάθημα μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, μας μετέδιδε αυτο το...είμαι τρελαμένη με αυτό που κάνω και ας τα καταφέρουμε μαζί!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πολλές απορίες έλυσα προηγούμενων ετών!!!:hero:
4ο έτος σταματάω από διδασκαλείο και κάνω ιδιαίτερα με την Αγγελική και δίνω το 3!(και φυσικά περνάω.
5ο έτος (μέχρι και σήμερα) προετοιμασία για 2 με Αγγελική-σενσέι και Σουζούκι-σενσέι για την οποία τα λόγια είναι περιττά νομίζω (επειδή εγώ ήθελα να κάνω παραπάνω ώρες και το πρόγραμμα της Αγγελικής ήταν τρελά γεμάτο με παράπεμψε στην Σουζούκι και έτσι κάνω και με τις 2!!!)Lucky me!!!:joyful:
Όσο για κάτι Τάμα,από έμπειρες πηγές και κάτι λίγα μαθήματα στις τάξης τους ως guest δεν μου άρεσε το στυλ της και ο τρόπος της...Αφήστε που όλοι λένε ότι ήταν εκείνη που ήθελε να φύγει η Αγγελική από το διδασκαλείο...Επειδή είναι καλή στη δουλειά της...οπότε ένας λόγως παραπάνω να μην την πάω...:madtodeath:
Παρεπιμπτόντως η Αγγελική βρίσκεται και εδώ μέσα αλλά από τότε που άρχισα να γράφω δεν βλέπω πολλές απαντήσεις της...Μάλλον δεν θέλει να αναφερθεί στις συναδέλφους της αλλά...συγνώμη σενσέι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται για να μαθαίνουν και οι καινούριοι!!!
Αυτά από μένα για την ώρα...

#64 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 11 September 2009 - 17:27

Εγώ έχω μια μικρή εμπειρία δύο χρόνων από το διδασκαλείο. Τον πρώτο χρόνο μας έκανε μάθημα η Masako, η οποία όντως όπως ειπώθηκε και παραπάνω, για λόγους γλώσσας, προχωράει με βραδύτερους ρυθμούς, αν και πιστεύω πως για πρώτο έτος είναι καλή μιας και προσπαθεί να σου δείξε το ιαπωνικό "πνεύμα" εκτός από την γλώσσα και αυτό δημιουργεί μια θετική προδιάθεση. Είναι πολύ καλή γυναίκα.

Στο δεύτερο έτος στην αρχή μπήκα στην τάξη της Tama που ήταν σε βολική ώρα, μαζί με πολλούς άλλους και της συγκεκιμένης καθηγήτριας δεν της άρεσε η πολυκοσμία οπότε, με καθόλου ευγενικό τρόπο θα έλεγα, μας είπε ότι κάποιοι από εμάς θα έπρεπε να αλλάξουμε τμήμα. Τέλος πάντων αφού παρακολουθήσαμε το, κατά την άποψη πολλών από την τάξη μου, απαράδεκτο μάθημά της (ήταν ειρωνική χωρίς λόγο, και δεν νομίζω οτι τα ελληνικά της είναι καλύτερα από της Masako), κάποιοι αποφασίσαμε να αλλάξουμε τμήμα. Το οποίο παρεπιπτόντως όταν της το είπαμε είπε "πολύ ωραία, και να μείνετε εκει!".
Δεν ξέρω αν την αδικώ, γιατί την συγκεκριμένη π.χ μέρα πέρναγε κάτι δύσκολο, αλλά πάντως προσωπικά θα αποφύγω να ξαναμπώ σε δικό της μάθημα.

Τελικά πήγαμε στο μάθημα της Κλειώ-sensei, η οποία παρότι μάλλον αυστηρή, είναι πολύ καλή καθηγήτρια με μεταδοτικότητα.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#65 gogetasjj4

gogetasjj4

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 11 September 2009 - 19:20

hmmm πολύ δύσκολη η επιλογή τελικά αν και πιστεύω πως για το πρώτο έτος αρκεί μια χαρά το φροντιστήριο επειδή από ότι έχω δει δεν έχει και καμια τεραστια ύλη εσείς τι λέτε?
Ryuu-sama αν επιτρέπεται ποσα δίνεις την ώρα για τα ιδιαιτερα?

#66 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 11 September 2009 - 22:29

@ Ryuu-sama: Κανονικη περιπετεια δηλαδη. Πω..., τωρα με βαζεις σε σκεψεις. Αν δηλαδη κανω μαθημα εκει θα πρεπει να φροντισω να μην πεσω πανω σε αυτες τις καθηγητριες (?) Υπαρχει πιθανοτητα να μπορεις να διαλεξεις καθηγητρια?

#67 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 12 September 2009 - 00:45

Eγώ μόνο ένα έχω να πω και no offence meant...Προσοχή στα fanboys...Το θέμα του γούστου στον καθηγητή είναι προσωπικό και κάποια που αρέσει σε μένα δεν θα αρέσει σε άλλους...
Intelligence is nothing without wisdom...

#68 Ryuu-sama

Ryuu-sama

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 12 September 2009 - 01:41

No offence taken... Είμαι και σε μια ηλικία που απλά μπορώ να κρίνω βάση του πώς πρέπει να γίνεται το μάθημα.
Φυσικά και όπως έγραψα και παραπάνω είναι δικές μου εμπειρίες και απόψεις που μοιράζομαι μαζί σας. Μία η άλλη ό,τι και να κάνει ο καθένας, στην πορία θα καταλάβει τί είναι καλό και τί όχι όπως οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε!:smokingg:
Καθηγήτρια να διαλέξεις?...Στο διδασκαλείο πολύ δύσκολο μιας και κανονίζεται πια τμήματα θα έχουν ποιες καθηγήτριες. Εκτός και αν υπάρχουν 3 για παράδειγμα τμήματα ίδιου επιπέδου και μπορείς από το ένα τμήμανα ζητήσειςμε χαρτί από τη γραμματεία να πας στο άλλο.(απλά εμείς όταν πηγαίναμε από 2ο στο 3ο έτος και ζητάγαμε να συνεχίσουμε με την ίδια καθηγήτρια (όπου και εκείνη το ήθελε και το είχε δηλώσει στην διεύθυνση)δυστυχώς της έδωσαν άλλα τμήματα και γιαυτό οι περισσότεροι πήγαμε μετά μαζί της ιδιαίτερα!)
Τα ιδιαίτερα συνήθως πάνε ανάλογα με το επίπεδο. Πάντως από ότι ξέρω μέχρι ώρας είναι 20με 25 ευρώ την ώρα δηλαδή ένα φουλ δίωρο μάθημα είναι γύρω στα 40 με 50 ευρώ.
Φίλε Wabbit αυτά για την Ταμα τα έχω ακούσει και από πάρα πολλά άλλα άτομα!... Οπότε για να τε λένε τόσοι πολλοί μάλλον δεν είναι και πολύ τυχαία...

#69 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 12 September 2009 - 11:15

Πάντως, σχετικά με το θέμα του να διαλέξεις καθηγήτρια, νομίζω πως η μόνη λύση, εκτός από το να αλλάξεις τμήμα, είναι ίσως την ημέρα που δηλώνουν τμήματα, να κοιτάξεις στον πίνακα ανακοινώσεων, μήπως και γράφει ποια καθηγήτρια κάνει μάθημα που. οπότε έτσι τουλάχιστον έχεις μια κάποια επιλογή

Posted Image

#70 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 13 October 2009 - 23:25

ξεκίνησα σήμερα πρώτο έτος με την ταμα-σενσει! απο οργάνωση το Καποδιστριακό... κλάφτα!
βασικά αφού τα τσεπώσανε ταλαιπωρούνε τον κόσμο ο οποίος πλήρωσε για συγκεκριμένο τμήμα και ώρες τους οποίους βάλανε χωρίς να "κλείσουν" τα τμήματα σε ορισμένο αριθμό θέσεων και φυσικα χωρίς να πουνε οτι πρέπει να επιλέξουν άλλο τμήμα ή να διαλέξουν να μην γραφτούν καθόλου!
η τάμα-σενσέι και αυτή τη φορά( όπως και στην περίπτωση που ανέφερε ο wabbit) προσπαθούσε να στείλει κόσμο σε άλλα τμήματα λίγο άκομψα, αλλα για τους εγραζόμενους όπως και εγώ είναι αδύνατο!
μας ανακοίνωσε επίσης πως αν κάποιος λείψει 7 φορές θα διαγραφεί γιατι όπως είπε αν μπορείς να διαβάζεις για να καλύψεις τα μαθήματα που έχασες τότε " δεν έχεις ανάγκη διδασκαλίας" ειρωνικά βέβαια και μετα απο λίγο οτι αν μπορείς να διαβάσεις μόνος σου τα επόμενα μαθήματα "εε τότε καλό είναι αυτό!"
-δηλαδή αν χάσω μαθήματα που δίδαξε και διαβάσω να αναπληρώσω "δεν έχω αναγκή απο δάσκαλο" αλλα αν διαβάσω μαθήματα που δεν δίδαξε(προφανώς χωρις δάσκαλό αρα γιατί πήγα εκεί εξαρχής?) όλα οκ!:dazed:
και στην τελική εφόσων εσκασα τα 400ε έχω και το δικαίωμα(και να διαλέξω εγώ τον τρόπο) είτε να επιτύχω είτε να αποτύχω, εκτός και αν το πρόβλημά τους είναι μην πέσουν τα ποσοστά επιτυχίας που μας παρουσίασε πως είναι ~80-90% και ~70% για τα πρώτα πτυχία σε αντίθεση με άλλες χώρες που είναι ~50%( μήπως λεω εγω οφείλεται στην αγάπη όσων μαθαίνουν Ιαπωνικά στα ανιμε και μανγκα? για τα οποία η ταμα-σενσέι λέει ότι όποιος μαθαίνει γι αυτό το λόγο δεν θα μάθει Ιαπωνικά!!!)
απο την άλλη το μάθημα πάει... τρέχοντας και παρατήρησα πως αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά, άλλωστε και τα βιβλία που έχουμε είναι για εκμάθηση Ιαπωνικών στα Αγγλικά και δεν νομίζω να υπάρχουν βιβλία στα Ελληνικά!
εγώ είμαι απο τους τυχερούς που έχω κάνει δουλειά μόνος μου και έτσι δεν πελαγοδρομούσα γιατι η τάμα-σενσει μπήκε πολύ άγρια για πρώτο μάθημα!
ίσως βέβαια να το κάνει για να αναγκάσει κάποιο κόσμο να αποχωρήσει:erk:

ούφ τα είπα και ξαλάφρωσα!:smokingg:

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#71 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 posts

Posted 13 October 2009 - 23:55

Επειδή ήμουν και εγώ στο πρώτο μάθημα της Τάμα-sensei που έγινε χτες, θα συμφωνήσω με τον acid black cherry. Από την άλλη επειδή την είχα και πέρυσι για ένα μάθημα, μιας και μας έδιωξε άρον άρον, μπορώ να πω, με μια μικρή επιφύλαξη, πως φάνηκε κάπως πιο πρόθυμη για μάθημα. Αλλά αυτό θα το δούμε στη πορεία. Μακάρι να μας έκανε μάθημα η Μάσακο-sensei:if:
Anata no negai kanaemashou...
Posted Image

#72 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 13 October 2009 - 23:55

ξεκίνησα σήμερα πρώτο έτος με την ταμα-σενσει! απο οργάνωση το Καποδιστριακό... κλάφτα!
βασικά αφού τα τσεπώσανε ταλαιπωρούνε τον κόσμο ο οποίος πλήρωσε για συγκεκριμένο τμήμα και ώρες τους οποίους βάλανε χωρίς να "κλείσουν" τα τμήματα σε ορισμένο αριθμό θέσεων και φυσικα χωρίς να πουνε οτι πρέπει να επιλέξουν άλλο τμήμα ή να διαλέξουν να μην γραφτούν καθόλου!
η τάμα-σενσέι και αυτή τη φορά( όπως και στην περίπτωση που ανέφερε ο wabbit) προσπαθούσε να στείλει κόσμο σε άλλα τμήματα λίγο άκομψα, αλλα για τους εγραζόμενους όπως και εγώ είναι αδύνατο!
μας ανακοίνωσε επίσης πως αν κάποιος λείψει 7 φορές θα διαγραφεί γιατι όπως είπε αν μπορείς να διαβάζεις για να καλύψεις τα μαθήματα που έχασες τότε " δεν έχεις ανάγκη διδασκαλίας" ειρωνικά βέβαια και μετα απο λίγο οτι αν μπορείς να διαβάσεις μόνος σου τα επόμενα μαθήματα "εε τότε καλό είναι αυτό!"
-δηλαδή αν χάσω μαθήματα που δίδαξε και διαβάσω να αναπληρώσω "δεν έχω αναγκή απο δάσκαλο" αλλα αν διαβάσω μαθήματα που δεν δίδαξε(προφανώς χωρις δάσκαλό αρα γιατί πήγα εκεί εξαρχής?) όλα οκ!:dazed:
και στην τελική εφόσων εσκασα τα 400ε έχω και το δικαίωμα(και να διαλέξω εγώ τον τρόπο) είτε να επιτύχω είτε να αποτύχω, εκτός και αν το πρόβλημά τους είναι μην πέσουν τα ποσοστά επιτυχίας που μας παρουσίασε πως είναι ~80-90% και ~70% για τα πρώτα πτυχία σε αντίθεση με άλλες χώρες που είναι ~50%( μήπως λεω εγω οφείλεται στην αγάπη όσων μαθαίνουν Ιαπωνικά στα ανιμε και μανγκα? για τα οποία η ταμα-σενσέι λέει ότι όποιος μαθαίνει γι αυτό το λόγο δεν θα μάθει Ιαπωνικά!!!)
απο την άλλη το μάθημα πάει... τρέχοντας και παρατήρησα πως αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά, άλλωστε και τα βιβλία που έχουμε είναι για εκμάθηση Ιαπωνικών στα Αγγλικά και δεν νομίζω να υπάρχουν βιβλία στα Ελληνικά!
εγώ είμαι απο τους τυχερούς που έχω κάνει δουλειά μόνος μου και έτσι δεν πελαγοδρομούσα γιατι η τάμα-σενσει μπήκε πολύ άγρια για πρώτο μάθημα!
ίσως βέβαια να το κάνει για να αναγκάσει κάποιο κόσμο να αποχωρήσει:erk:

ούφ τα είπα και ξαλάφρωσα!:smokingg:

Χαχαχα, επειδή ήμουν και εγώ στην αίθουσα της Tama την δευτέρα (επαναλαμβάνω το δεύτερο έτος) μπορώ να σου πω οτι φέτος ήταν πολυ κόσμια. Δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το περσινό ούτε από άποψη τρόπων ούτε δυσκολίας πρώτου μαθήματος. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά αν σε παρηγορεί, υπήρξαν και χειρότερα.:frozen: Οπότε μάλον είμαστε συμμαθητές απο δώ και στο εξής!

Posted Image

#73 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 14 October 2009 - 00:07

τι εννοεις "είμαστε συμμαθητές απο δώ και στο εξής"? δευτερο έτος δεν είσαι?
τεσπα, εγω προσωπικα δεν νομίζω πως θα εχω πρόβλημα αλλα τα παίρνω με την όλη κατασταση!

xhH5lXP.jpg

#74 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 14 October 2009 - 00:10

Ahh, gomen. Ετσι όπως τα διάβασα νόμιζα οτι ήσουν δεύτερο έτος κι εσυ! προφανώς όπου μπαίνει λέει ακριβώς τα ίδια...Gomen για το μπέρδεμα!

Posted Image

#75 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 14 October 2009 - 00:18

いいえ!
είπα και εγω! διάβασα υπαρχουν και χειροτερα και μετα οτι ειμαστε συμμαθητες και νομισα οτι σε ερίξαν μια ταξη κάτω!!!

xhH5lXP.jpg