Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.
Posted 14 October 2009 - 00:32

Posted 14 October 2009 - 17:25
Posted 15 October 2009 - 02:37
Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση η Τama-sensei να έχει βαρεθεί να ασχολείται με τέτοια άτομα και να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τα διώξει για να κάνει καλύτερη δουλειά με τους υπόλοιπους?
Posted 15 October 2009 - 11:25
Edited by Wabbit, 15 October 2009 - 11:34.
Posted 15 October 2009 - 13:14
Από την άλλη, ίσα-ίσα που είχε πολλά θετικά σημεία το μάθημα μαζί της. Μας έφερε φίλη της επαγγελματία καλλιγράφο και κάναμε κανονική καλλιγραφία με ιαπωνικό πινέλο και μελάνι σε ρυζόχαρτο. Όποτε πλησίαζε κάποια παραδοσιακή Ιαπωνική γιορτή (και είναι πολλές :Ρ), μας μιλούσε για τα έθιμα εκείνης της ημέρας και μας εξηγούσε τι θα κάναμε αν θα ήμασταν στην Ιαπωνία (πχ για το ooshouji [μεγάλο καθάρισμα] της Πρωτοχρονιάς και τις καμπάνες που χτυπάνε, και αμέτρητα άλλα τέτοια). Μας έφερνε Ιαπωνικά περιοδικά και σε άσχετες μέρες μπαίναμε στην τάξη και είχε βάλει να παίζουν Ιαπωνικά τραγούδια στο κασετόφωνο. Είχαμε παίξει και κάτι παιχνίδια με κάρτες kanji τις ημέρες της εξεταστικής όπου είχε πέσι όλεθρος στην τάξη και είχαν εξαφανιστεί όλα σχεδόν τα παιδιά που σπουδάζουν, για να μην προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και μείνουν πίσω.
Επίσης η ύλη που είχαμε καλύψει μαζί της ήταν περισσότερη από του άλλου τμήματος. Όλα τα παιδιά που ερχόντουσαν και παρακολουθούσαν κανονικά πέρασαν το δίπλωμά τους (και με μεγάλους βαθμούς) και στο τέλος είχαμε και πολύ υψηλοτερους βαθμούς από το άλλο τμήμα στις τότε εξετάσεις του Διδασκαλείου. Μας είχε δώσει και επιπλέον υλικό, και για όποιον είχε τη διαστροφή (πχ, η υποφαινόμενη) μας είχε δώσει και μερικά καταπληκτικά επιπλέον βιβλία ασκήσεων γραμματικής. Α, και αυτό που ακούσατε για τις απουσίες, απλά μας ειχε ζητήσει να την ειδοποιούμε αν λείπουμε για κάποιο λόγο, γιατί αυτόν τον κανονισμό είχε βγάλει το Διδασκαλείο και ήθελε να ξέρει αν χρειάζεται να μας τις κρύβει.
Δηλαδή, εντάξει, δεν ξέρω πόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι υπόλοιπες καθηγήτριες και γι' αυτό δεν θα μιλήσω, αλλά πολύ θάψιμο βρε παιδιά. Εγώ μια χαρά είχα μείνει ευχαριστημένη, ας μην τρομάζουμε κόσμο. Και γενικά, το Διδασκαλείο είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή γενικότερα, αν σκεφτεί κανείς πόσο οικονομικό είναι. Οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, απ' ότι είδα, είναι αυτοί που δεν το παίρνουν πολύ σοβαρά και είτε δεν κάνουν το απαραίτητο διάβασμα στο σπίτι (πχ συστηματικά να μην έχουν μελετήσει και κάνει τις ασκήσεις) ή χάνουν πολλά μαθήματα. Εννοείται ότι ιδιαίτερα θα είναι καλύτερα για πολλούς, αλλά αν η τιμή είναι υπερδιπλάσια, τότε το σκέφτεσαι...
Edit-nanoyo:
Κάθισα και τα υπολόγισα. Αν κάποιος κάνει ιδιαίτερα με 20-25 ευρώ την ώρα και 4 ώρες την εβδομάδα, του βγαίνουν κάπου 320-400 ευρώ το μήνα. Με 400 ευρώ οι μη-φοιτητές καλύπτουν τα δίδακτρα του Διδασκαλείου για όλο το χρόνο, με 6 ώρες μάθημα την εβδομάδα. Δηλαδή μιλάμε για 8 φορές πιο φτηνά (8 μήνες μαθημάτων) τουλάχιστον... Για όσους είναι πιο στριμωγμένοι οικονομικά, είναι πραγματικά πολύ καλή λύση.
Edited by Kallia, 15 October 2009 - 14:15.
A bit of money counting added
Posted 15 October 2009 - 14:44
Posted 15 October 2009 - 17:53

Η καθηγητρια ειναι πολυ καλη και μας βοηθαει οσο μπορει....δεν ειμαστε ολοι σε ιδιο επιπεδο αλλα απο οτι φαινεται ολοι το εχουν παρει σοβαρα το μαθημα...μεσα σε 3 μαθηματα τελειωσαμε τα χιραγκανα (δεν καναμε ακομη τις παραλλαγες του) και μαθαμε και κανα 2 μορια....
αυριο που εχω μαθημα θα την ρωτησω αν χρειαζεται ν αεπιταχυνουμε ή να μου δωσει εμενα εξτρα υλη που θελω το δεκεμβρη του 2010 να παω για το πρωτο μου πτυχιιο....
Posted 15 October 2009 - 18:57

Posted 15 October 2009 - 22:43
Νταξει, λογικο να σου κανουν διαφημιση...την δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι, αλλα δεν μου φανηκαν τοσο ψευτικοι οσο τους αναφερατε...
Επειδη εγω το ξεκινησα αυτο...
Δεν ξερω κατα ποσο ειχα δικιο ή αδικο αλλα αυτη ηταν η εντυπωση που μου εδωσαν εκεινη την ημερα. Μπορει και να κανω λαθος.
Τελος παντων, εγω θα ξεκινησω του χρονου (στο σιουντρη) γιατι τωρα ειμαι ταπι και μετα βλεπουμε. Αλλα μαλλον θα συνεχισω με ιδιαιτερα.
Καλη επιτυχια σε ολους ^^
Posted 15 October 2009 - 22:48
Δεν ξερω κατα ποσο ειχα δικιο ή αδικο αλλα αυτη ηταν η εντυπωση που μου εδωσαν εκεινη την ημερα. Μπορει και να κανω λαθος.
Καλη επιτυχια σε ολους ^^
arigato gosaimasuuuuu!!!
θα βλεπω και γω πως ειναι τα πραματα στο φροντ και θα σου κανω αναφορες!!!

Posted 17 October 2009 - 11:09

Posted 17 October 2009 - 14:42
Tama ε? Περαστικά σε όλους!!!
Κάποιος ξέρει κάτι και δε μας λέει; Τι πρέπει να ξέρουμε; Αρχίζω και ανησυχώ...

Posted 17 October 2009 - 14:49
Posted 17 October 2009 - 17:04

Αλλά με αδικείς

Posted 17 October 2009 - 17:53