Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#76 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 posts

Posted 14 October 2009 - 00:32

Απ'ότι φαίνεται λέει σε όλους τις ίδιες βλακείες, acid black cherry, γι'αυτό μπερδευτήκαμε. Αυτά τα ποσοστά επιτυχίας και το να φύγουν κάποιοι, με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, το έκανε και στην τάξη για το δεύτερο έτος που ήμασταν χθες
Anata no negai kanaemashou...
Posted Image

#77 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 posts

Posted 14 October 2009 - 17:25

Παίζει να έχει κανείς το τηλέφωνο της Αγγελικής-sensei? Θέλω να ξεκινήσω ιδιαίτερα μαθήματα με έναν φίλο. Ευχαριστώ

#78 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 15 October 2009 - 02:37

Το ότι στο διδασκαλείο μπάινουν ένα κάρο άτομα που δεν έχουν καμία σοβαρή πρόθεση να μάθουν ιαπωνικά (είδαν ένα naruto ξέρω γω και είπαν δεν πάω να μάθω ιαπωνικά?) αλλά απλά κρατάνε πίσω όλο το τμήμα είτε επειδή δεν διαβάζουν είτε γιατί πατάνε όποτε γουστάρουν το γνωρίζετε φαντάζομαι έτσι?Κάθε τμήμα μπορέι να ξεκινήσει με 20 άτομα (τυχαίο νούμερο) και μετά τα Χριστούγεννα να έχουν μείνει 10...
Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση η Τama-sensei να έχει βαρεθεί να ασχολείται με τέτοια άτομα και να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τα διώξει για να κάνει καλύτερη δουλειά με τους υπόλοιπους?
Intelligence is nothing without wisdom...

#79 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 15 October 2009 - 11:25

Deathguard αυτό που λες ισχύει. Αλλά ούτε η Tama sensei μπορεί να ξέρει εάν και ποιοι είναι αυτοί έτσι ώστε να τους διώχνει καθώς και επίσης μην ξεχνάς ότι όταν το κάνει στο δεύτερο έτος απευθύνεται σε παιδιά που δεν ανήκουν στην κατηγορία που λες, μιας και αυτά έχουν φύγει από τον πρώτο χρόνο ήδη. Και σίγουρα είναι κατανοητό το να θέλει κάποιος να κάνει μάθημα με λιγότερα άτομα αλλά αυτό που σχολιάζουμε εδώ δεν είναι τόσο το request για να φύγουν παιδιά, όσο ο τρόπος που γίνεται μερικές φορές. Αν και πρέπει να ξανατονισω ότι η Tama έχει πολύ καλύτερη διάθεση φέτος, τουλάχιστον όσο αφορά στο δεύτερο έτος.

Edited by Wabbit, 15 October 2009 - 11:34.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#80 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 15 October 2009 - 13:14

Εντάξει, κοιτάξτε, νομίζω ότι ίσως να παραείστε λίγο σκληροί με την Tama-sensei. Μπορεί να φαίνεται λίγο απότομος ο τρόπος της, αλλά όχι κι έτσι όπως τα λέτε. Και όταν έκανα εγώ μάθημα μαζί της, πρόβλημα συνεννόησης είχαμε μόνο μερικές φορές μέσα σε ολόκληρο το έτος όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε συγκεκριμένες απορίες για ιδιότροπα γραμματικά φαινόμενα.

Από την άλλη, ίσα-ίσα που είχε πολλά θετικά σημεία το μάθημα μαζί της. Μας έφερε φίλη της επαγγελματία καλλιγράφο και κάναμε κανονική καλλιγραφία με ιαπωνικό πινέλο και μελάνι σε ρυζόχαρτο. Όποτε πλησίαζε κάποια παραδοσιακή Ιαπωνική γιορτή (και είναι πολλές :Ρ), μας μιλούσε για τα έθιμα εκείνης της ημέρας και μας εξηγούσε τι θα κάναμε αν θα ήμασταν στην Ιαπωνία (πχ για το ooshouji [μεγάλο καθάρισμα] της Πρωτοχρονιάς και τις καμπάνες που χτυπάνε, και αμέτρητα άλλα τέτοια). Μας έφερνε Ιαπωνικά περιοδικά και σε άσχετες μέρες μπαίναμε στην τάξη και είχε βάλει να παίζουν Ιαπωνικά τραγούδια στο κασετόφωνο. Είχαμε παίξει και κάτι παιχνίδια με κάρτες kanji τις ημέρες της εξεταστικής όπου είχε πέσι όλεθρος στην τάξη και είχαν εξαφανιστεί όλα σχεδόν τα παιδιά που σπουδάζουν, για να μην προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και μείνουν πίσω.

Επίσης η ύλη που είχαμε καλύψει μαζί της ήταν περισσότερη από του άλλου τμήματος. Όλα τα παιδιά που ερχόντουσαν και παρακολουθούσαν κανονικά πέρασαν το δίπλωμά τους (και με μεγάλους βαθμούς) και στο τέλος είχαμε και πολύ υψηλοτερους βαθμούς από το άλλο τμήμα στις τότε εξετάσεις του Διδασκαλείου. Μας είχε δώσει και επιπλέον υλικό, και για όποιον είχε τη διαστροφή (πχ, η υποφαινόμενη) μας είχε δώσει και μερικά καταπληκτικά επιπλέον βιβλία ασκήσεων γραμματικής. Α, και αυτό που ακούσατε για τις απουσίες, απλά μας ειχε ζητήσει να την ειδοποιούμε αν λείπουμε για κάποιο λόγο, γιατί αυτόν τον κανονισμό είχε βγάλει το Διδασκαλείο και ήθελε να ξέρει αν χρειάζεται να μας τις κρύβει.

Δηλαδή, εντάξει, δεν ξέρω πόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι υπόλοιπες καθηγήτριες και γι' αυτό δεν θα μιλήσω, αλλά πολύ θάψιμο βρε παιδιά. Εγώ μια χαρά είχα μείνει ευχαριστημένη, ας μην τρομάζουμε κόσμο. Και γενικά, το Διδασκαλείο είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή γενικότερα, αν σκεφτεί κανείς πόσο οικονομικό είναι. Οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, απ' ότι είδα, είναι αυτοί που δεν το παίρνουν πολύ σοβαρά και είτε δεν κάνουν το απαραίτητο διάβασμα στο σπίτι (πχ συστηματικά να μην έχουν μελετήσει και κάνει τις ασκήσεις) ή χάνουν πολλά μαθήματα. Εννοείται ότι ιδιαίτερα θα είναι καλύτερα για πολλούς, αλλά αν η τιμή είναι υπερδιπλάσια, τότε το σκέφτεσαι...

Edit-nanoyo:
Κάθισα και τα υπολόγισα. Αν κάποιος κάνει ιδιαίτερα με 20-25 ευρώ την ώρα και 4 ώρες την εβδομάδα, του βγαίνουν κάπου 320-400 ευρώ το μήνα. Με 400 ευρώ οι μη-φοιτητές καλύπτουν τα δίδακτρα του Διδασκαλείου για όλο το χρόνο, με 6 ώρες μάθημα την εβδομάδα. Δηλαδή μιλάμε για 8 φορές πιο φτηνά (8 μήνες μαθημάτων) τουλάχιστον... Για όσους είναι πιο στριμωγμένοι οικονομικά, είναι πραγματικά πολύ καλή λύση.

Edited by Kallia, 15 October 2009 - 14:15.
A bit of money counting added

Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#81 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 15 October 2009 - 14:44

Πες τα βρε Kallia...

#82 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 15 October 2009 - 17:53

εγω παιδια λογω πιεσμενου προγραμματος δεν μπορουσα να γραφτω στο Καποδιστριακο (η αποσταση ειναι λιγο μεγαλη και τα μαθηματα 3ωρα) οποτε γραφτηκα στον Σιουντρη....Νταξει, λογικο να σου κανουν διαφημιση...την δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι, αλλα δεν μου φανηκαν τοσο ψευτικοι οσο τους αναφερατε...Ισα ισα με τον υπευθυνο μιλησαμε και για τις σπουδες μου και μου προτεινε διαφορες βοηθειες και πατεντες σε μαθηματα που με δυσκολευουν (και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το φροντηστηριο). Στην ταξη ειμαστε λιγο πολλοι, 8 ατομα, αλλα φταιω κ εγω γιατι τελευταια στιγμη γραφτηκα:emptyonexg1:
Η καθηγητρια ειναι πολυ καλη και μας βοηθαει οσο μπορει....δεν ειμαστε ολοι σε ιδιο επιπεδο αλλα απο οτι φαινεται ολοι το εχουν παρει σοβαρα το μαθημα...μεσα σε 3 μαθηματα τελειωσαμε τα χιραγκανα (δεν καναμε ακομη τις παραλλαγες του) και μαθαμε και κανα 2 μορια....
αυριο που εχω μαθημα θα την ρωτησω αν χρειαζεται ν αεπιταχυνουμε ή να μου δωσει εμενα εξτρα υλη που θελω το δεκεμβρη του 2010 να παω για το πρωτο μου πτυχιιο....

#83 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 posts

Posted 15 October 2009 - 18:57

Η Tama είναι όντως καλύτερη φέτος. Τώρα για αυτά που λες Kallia δε μας τα έχει δείξει ακόμα αλλά δεν ξέρω αμα μας τα κάνει μετά. Είναι λίγο νωρίς για να κρίνουμε. Πάντως μακάρι να είναι όπως τα λες
Posted Image

#84 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 15 October 2009 - 22:43

Νταξει, λογικο να σου κανουν διαφημιση...την δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι, αλλα δεν μου φανηκαν τοσο ψευτικοι οσο τους αναφερατε...

Επειδη εγω το ξεκινησα αυτο...

Δεν ξερω κατα ποσο ειχα δικιο ή αδικο αλλα αυτη ηταν η εντυπωση που μου εδωσαν εκεινη την ημερα. Μπορει και να κανω λαθος.

Τελος παντων, εγω θα ξεκινησω του χρονου (στο σιουντρη) γιατι τωρα ειμαι ταπι και μετα βλεπουμε. Αλλα μαλλον θα συνεχισω με ιδιαιτερα.

Καλη επιτυχια σε ολους ^^

#85 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 15 October 2009 - 22:48

Δεν ξερω κατα ποσο ειχα δικιο ή αδικο αλλα αυτη ηταν η εντυπωση που μου εδωσαν εκεινη την ημερα. Μπορει και να κανω λαθος.

Καλη επιτυχια σε ολους ^^

arigato gosaimasuuuuu!!!

θα βλεπω και γω πως ειναι τα πραματα στο φροντ και θα σου κανω αναφορες!!! :hahaha:

#86 Ryuu-sama

Ryuu-sama

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 17 October 2009 - 11:09

Tama ε? Περαστικά σε όλους!!!:drink:

#87 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 posts

Posted 17 October 2009 - 14:42

Tama ε? Περαστικά σε όλους!!!:drink:

Κάποιος ξέρει κάτι και δε μας λέει; Τι πρέπει να ξέρουμε; Αρχίζω και ανησυχώ...:uhh:
Posted Image

#88 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 17 October 2009 - 14:49

Mην ανυσηχείς απλά ο ryuu είναι ερωτευμένος με την Κακουτή οπότε όλοι οι άλλοι καθηγητές έχουν κάποιο κουσούρι κατά την γνώμη του...

#89 Ryuu-sama

Ryuu-sama

Starting...

• Members
  • 11 posts

Posted 17 October 2009 - 17:04

:tensai:Καλό...Εγώ και όσοι άλλοι την έχουν γνωρίσει! Αλλά όχι όπως το εννοείς!
Αλλά με αδικείς:smokingg: γιατί δίνω respect και σε Σουζούκι-σενσέι(από αυτή την φοβερή καθηγήτρια βγήκε άλλη μια απίστευτη καθηγήτρια!) και σε Τσουτσούμι-σενσει!

#90 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 17 October 2009 - 17:53

Μην επιμενουμε ομως τοσο πολυ στο ποιες καθηγητριες ειναι τοοοοσο χαλια πια. Μεσω της επαναληψης κινδυνευουμε να περασουμε απο το feedback στο θαψιμο και ετσι δεν βοηθαμε τα παιδια που θελουν να αρχισουν Ιαπωνικα:bahhh: