Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#226 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 12 November 2010 - 15:11

Υποψιάζομαι λόγω προσφοράς-ζήτησης, αλλά δεν ξέρω και τι γίνεται στην αγορά.

#227 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 12 November 2010 - 16:14

Σχετικά με τις τιμές στην Ιαπωνική γλώσσα να αναφέρω ότι δεν είναι δυνατόν τα Ιαπωνικά να τα πληρώνεις όσο τα Αγγλικά ή τα Γαλλικά! Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι το γιατί!:hmmm:
Από κει και πέρα υπάρχει ανάμεσα στις καθηγήτριες των Ιαπωνικών μία πολύ συγκεκριμένη τιμή από την οποία ξεκινάει το κόστος. Δεν μπορεί κάποιος να το ξευτιλίζει στα 10ευρώ(αν και συμφωνώ ότι θα ήταν πολύ ευχάριστο για όλους τους μαθητές) αλλά θεωρώ και υπερβολή να χρεώνουν κάποια άτομα 60 ή και 70 ευρώ τη 1,5 ώρα! Δηλαδή έλεος! Αυτό είναι υπερβολή!:burningbe3:
Ακόμη να αναφέρω ότι ανάλογα με το επίπεδο αλλάζει και η τιμή! Δεν μπορεί να πληρώνει 20 ευρώ την ώρα ένας μαθητής του Ν5 και την ίδια τιμή κάποιος του Ν2 για παράδειγμα!
Από κει και πέρα αν ένας καθηγητής αποφασίσει να κάνει κάποια πιο προνομιακή τιμή σε κάποιον μαθητή του, γνωστό του κ.τ.λ. είναι καθαρά δικό του θέμα. :byejg9:

Όχι για να μαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω. Μήπως μπορεις εσυ ή καποιος 'αλλος να γινεις πιο κατατοπιστική;

Captain Obvious to your rescue:
Kαι καλα γιατι ειναι πιο δυσευρετη γλωσσα και σπανια και τα λοιπα και τα λοιπα. Φυσικα, εγω σε αυτο το επιχειρημα ριχνω Χ.

Και τα πολωνεζικα ειναι σπανια και τα ρωσσικα και τα λοιπα, αλλα δεν εχουν τετοιες τιμες!
Μηπως αυτο θα ηταν λογος ωστε να κατεβουν οι τιμες ωστε να προσελκυσουν περισσοτερο κοσμο, και οχι μονο αυτους που τους τρεχουν απο τα πατζακια? Γιατι αμα δωσω 30 Ευρω για την ωρα (δηλαδη 45 ευρω για τη συνιστωμενη μιαμιση ωρα) και κανω και 2 φορες μαθημα τιν εβδομαδα, παει! Εχω δωσει αμεσως αμεσως 90 Ευρω, το μηνα δηλαδη 360! Ε οχι ρε συ! Και ξαναλεω, οι περισσοτεροι που παραδιδουν μαθηματα, ειναι κατοχοι του τριτου διπλωματος, δηλαδη ουτε καν εχουν τελειοποιησει τη γλωσσα, και με αδυναμια να απαντησουν σε ολες τις αποριες που ενδεχομενως προκυψουν. Ακομα και ο Ιαπωνας ο Σομα, 18 ευρω επαιρνε, αλλα ηταν ΙΑΠΩΝΑΣ! Μεγαλωμενος ΕΚΕΙ! Δεν ηταν Ελληνας με 3 πτυχια ffs!
Kαι η Ιαπωνεζα Μιντορι (που ολοι ξερουμε οσοι εχουμε ασχοληθει) στο φροντιστηριο ηθελαν 100 ευρω το μηνα! Δηλαδη καντε τη διαιρεση 100/4, και σκεφτειτε οτι δεν ηταν ολα δικα της, καθως μερος των χρηματων επαιρνε και το φροντιστηριο!

Και δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ξεφτιλα να χρεωνει κανεις το μαθημα του στα 10 Ευρω!

Δεν ξερω ρε παιδια, μονο εγω ειμαι αυτης της αποψης; Μονο εγω πιστευω οτι ακομα και 15 ευρω την ωρα ειναι το μααααααξιμουμ;

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#228 Hitorinai Kokoro

Hitorinai Kokoro

大倉が心をうばっ

• Members
  • 350 posts

Posted 12 November 2010 - 18:01

Και δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ξεφτιλα να χρεωνει κανεις το μαθημα του στα 10 Ευρω!

Δεν ξερω ρε παιδια, μονο εγω ειμαι αυτης της αποψης; Μονο εγω πιστευω οτι ακομα και 15 ευρω την ωρα ειναι το μααααααξιμουμ;

Όχι ρε συ, γιατί ξεφτίλα δηλαδή; Εγώ που πάω για Ν3 τώρα και σε παιδιά που μου ζητήσανε από μόνοι τους να τους κάνω μάθημα, 15 ευρώ το δίωρο τους κάνω! Ακριβώς επειδή ούτε εμένα μου τρέχουν, και τα ιαπωνικά τα κάνω, παρ'όλο που δεν τα έχω τεκμηριώσει εγώ η ίδια, για να βγάλω από κάπου κι εγώ, αλλά εφ'όσον δεν θέλουν όλοι προετοιμασία για πτυχίο και δεν είναι και τίποτα να δώσουν 15 ευρώ τη βδομάδα, πού το κακό;

Μιας που το ανέφερες, πολωνικά πόσο είναι, ξέρει κανείς? *shoots self* Είναι που θέλω να μάθω κάτι χρόνια τώρα...
Posted Image
~ ~
Fanfics and original stories @ my writing LJ
http://fuyunogekkouka.livejournal.com/

#229 techstepman

techstepman

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 12 November 2010 - 18:17

:smokingg:γεια σας!ενδιαφερομαι αμεσα για ιδιαιτερα μαθηματα γιαπωνεζικων.ουσιαστηκα θελω να κανω μια πρωτη γνωριμια με την γλωσσα.

απο φλεβαρη ή μαη μπαινω στρατο οποτε θελω να κανω ελαφρια μαθηματα για να δω κιολας αν μπορω να μαθω την γλωσσα.

ψαχνω για γυναικα :nbleed: που να παραδιδει ιδιαιτερα μαθηματα σε λογικη τιμη.εγω μενω παλαιο φαληρο αθηνα αλλα εχω αυτοκινητο :run: οποτε μπορω να κινηθω αναλογα.
οι μερες που εχω διαθεσημες ειναι δευτερα και τεταρτη απογευμα και σαββατοκυριακο-εκτος κυριακης απογευμα.

ευχαρηστω για την βοηθεια σας!:blingeye2:

p.s.χαχαχα ναι δεν θα με χαλαγε μια γιαπωνεζουλα με στολη μαθητριας αλλα καντε μου την χαρη με τους χαβαλεδες...αν ξερετε πειτε μ.:sigh2:

#230 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 12 November 2010 - 22:19

Φυσικά και έχει να κάνει με την ζήτηση και την προσφορά και φυσικά έχει να κάνει με το ότι είναι γλώσσα (μαζί με Κινέζικα-Αραβικά κ.α.) που είναι δυσεύρετα!
Μην συγκρίνετε τα δίδακτρα των φροντιστηρίων γιατί εκεί πληρώνουν εντελώς διαφορετικά και πάλι έχει να κάνει με την συνεννόηση που θα κάνει ο καθηγητής με τον εργοδότη του!
Συμφωνώ όμως στο κομμάτι, άπειρα άτομα να χρεώνουν τα κέρατά τους από την στιγμή που δεν έχουν βγει ούτε καν στην Ιαπωνία!
Η Μίντορι-σενσει και άλλες καθηγήτριες που εργάζονται σε φροντιστήρια να ενημερώσω ότι προτιμούν τα ιδιαίτερα μακράν!
Βέβαια δεν λέει κάτι να είναι ο άλλος Έλληνας ή Ιάπωνας αφού αν δεν έχει μεταδοτικότητα το ίδιο είναι.
Κάποια στιγμή μια φίλη μου έδινε το 2002, 40.000δρχ. σε καθηγήτρια που της έβγαζε τις απαντήσεις με το τσιγκέλι!
Όπως και να έχει νομίζω ότι έχει να κάνει καθαρά με το τί είναι κοινός κανόνας ανάμεσα στους καθηγητές, το πώς βλέπει καθένας το αντικείμενό του και με το τί μπορεί να προσφέρει! Και αυτό φαίνεται με τον χρόνο από τους ίδιους τους μαθητές τους και τις επιτυχίες τους!:ureshii:

#231 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

• Members
  • 1,306 posts

Posted 13 November 2010 - 02:30

Shihou-chan τα επιχειρηματα σου τα αντεκρουσα και δεν μου εδωσες μια ουσιαστικη απαντηση, αλλα τελος παντων ας μην συνεχιστει αυτη η κουβεντα.

@techstepman@yahoo.gr

Φιλε, κοιτα λιγο και τα προηγουμενα ποστς και θα βρεις την απαντηση σου.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#232 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 13 November 2010 - 02:57

Σε απλά ελληνικά:
"Λοιπόν μάγκες, οι περισσοτεροι που ξεκιναν γιαπωνεζικα ( και ειστε μπόλικοι) κανετε μερικους μηνες από ψώνιο και τα παρατάτε μολις ζορισουν τα πραγματα. Εφόσον εμεις που φτασαμε επιπεδο να διδασκουμε ειμαστε μετρημενοι στα δάκτυλα, και από ότι φαινεται θα ειμαστε για πολυ καιρο έτσι, γιατι να μη βαρέσουμε στο ψαχνο και να βγαλουμε σε 2 μέρες οτι θα έβγαζε μια αγγλικου (που έχει τον άπειρο ανταγωνισμο, ασχετως αν οι καλες ειναι μετρημενες/οι στα δαχτυλα) φτυνοντας αιμα μια βδομαδα; αβίαστα,αβαδιστα και αγογγυστα;
Μ@^@#&$ είμαστε;"

Λογικό, αλλά δε σημαινει οτι μου αρέσει κιολας. Ειναι σαν να χρεωνω την επισκεψη 60 ευρω επειδη δεν υπαρχει αλλος ηλεκτρολογος στη γειτονιά.

stasou%2520mygdala.jpg

#233 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 13 November 2010 - 03:27

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα των παιδιών που θέλουν να μάθουν ιαπωνικά είναι τα λεφτά.Υπάρχουν το διδασκαλείο και τα διάφορα φροντιστήρια που προσφέρουν φθηνές εναλλακτικές λύσεις.Στα ιδιαίτερα ο καθένας έχει δικαίωμα να βάζει ότι τίμη θέλει και όποιος θέλει ας τα πληρώσει.
Α και niou niou μάλλον δεν το κατάλαβες αλλά η shihou συμφώνησε μάζι σου εν μέρει δεν διαφώνησε -_-

PS: "Η τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών διαμορφώνονται με βάση την προσφορά και την ζήτηση"
Intelligence is nothing without wisdom...

#234 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

• Members
  • 1,306 posts

Posted 13 November 2010 - 03:38

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα των παιδιών που θέλουν να μάθουν ιαπωνικά είναι τα λεφτά.Υπάρχουν το διδασκαλείο και τα διάφορα φροντιστήρια που προσφέρουν φθηνές εναλλακτικές λύσεις.Στα ιδιαίτερα ο καθένας έχει δικαίωμα να βάζει ότι τίμη θέλει και όποιος θέλει ας τα πληρώσει.
Α και niou niou μάλλον δεν το κατάλαβες αλλά η shihou συμφώνησε μάζι σου εν μέρει δεν διαφώνησε -_-

PS: "Η τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών διαμορφώνονται με βάση την προσφορά και την ζήτηση"

Dude, you are greek. π=Π οχι ν. Πιου πιου.

Anyway, η απαντηση μου φανηκε ναι μεν αλλα οχι. Απαντηση δεν.

Εδιτ: Ουτε καν...
Εδιτ 2: Δε νομιζω να ειμαστε οφτοπικ. Μιλαμε για τα φροντιστηρια/ιδιαιτερα και τα λοιπα, κρινοντας και συγκρινοντας τιμες.

Edited by °•πίΟu-πίΟu•°™, 13 November 2010 - 04:29.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#235 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 13 November 2010 - 04:24

Μάιστα.Υποθέτω είσαι του τύπου "There are those that agree with me and those that are wrong." ε?
Σόρρυ για το off topic αν θέλει κάποιος admin ας μεταφέρει τα τελευταία μυνήματα κάπου αλλού.
Intelligence is nothing without wisdom...

#236 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 13 November 2010 - 09:36

...

Edited by acid black cherry, 17 November 2010 - 22:22.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#237 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 13 November 2010 - 10:16

Eπίσης νομίζω ότι τα Ιαπωνικά είναι πολύ δυσκολότερα σα γλώσσα από τα Αγγλικά, για παράδειγμα, για να τα μάθεις. Για αυτό ίσως οι τιμές στα ιδιαίτερα να τσιμπάνε. Εδώ 3η λυκείου θέλεις 45-60 (ή και παραπάνω) ευρώ για το δίωρο για έναν καλό καθηγητή.

#238 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 13 November 2010 - 18:26

Κι εγώ πιστεύω ότι τα 10€ την ώρα είναι λίγα.Όχι ότι θα με χάλαγε αν έβρισκα καλό καθηγητή με αυτά τα λεφτά αλλά ρεαλιστικά να το δεις δε γίνεται εκτός αν έχει μόλις αρχίσει να διδάσκει οπότε μέχρι να αποκτήσει εμπειρία και πελατεία κρατάει χαμηλές τις τιμές.

20€ την ώρα πιστεύω είναι μια λογική τιμή.Ούτε πολύ ακριβά ούτε πολύ φτηνά.

Για παραπάνω από 20€/ώρα το θεωρώ κι εγώ υπερβολικό εκτός και αν είναι κανάς Guru των Ιαπωνικών:hihi2:

Πάντως οι τιμές στα ιδιαίτερα γενικά εκεί παίζουν.Αγγλικά/Γαλλικά δε θυμάμαι πόσο έδινα(νομίζω 15€-20€ την ώρα) αλλά μαθηματικά/φυσική πχ πριν 4-5 χρόνια έδινα 25€-30€ την ώρα.

Posted Image

#239 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 14 November 2010 - 23:54

Καλησπέρα σε όλους,
είμαι (κι εγώ) σε φάση αναζήτησης καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα στα ιαπωνικά. Τώρα (το Δεκέμβριο) δίνω το 4κιου αλλά ουσιαστικά με δική μου προετοιμασία!

Διαπιστωση: Φετος προσεθεσαν και 5ο...

Και θα συμφωνησω εν μερει με τον Lord Leon. Στο τμημα μου ολοι ξεκινησαν Ιαπωνικα λογω των ανιμε. Οποτε ναι, απο ψωνιο.

Παντως στα παιδια που ρωτατε, μου φαινεται λιγο δυσκολο (και κουλο) να ξεκινησετε τωρα μαθηματα. Τα φροντιστηρια και το διδασκαλειο δεν δεχονται αφου τα μαθηματα εχουν ξεκινησει και τα τμηματα εχουν φτιαχτει. Υποθετω οτι μονο ιδιαιτερα τωρα αλλιως του χρονου που πιστευω θα ηταν και πιο σωστο. Παντως μην ειστε και τοσο ενθουσιωδεις. Ειναι δυσκολη γλωσσα και θελει πολυ διαβασμα :beaten: Το βιωνω πρωτο χερι τωρα :hihi2:

#240 techstepman

techstepman

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 15 November 2010 - 15:03

:sigh2:με αγνοουν...:sigh2:

νομιζω πως το κουρασατε το θεμα.νταξει νταξει οποιος θελει θα μαθει και θα βρει τα λεφτα να πληρωσει οσο κιαν κανει...στην τελικη υπαρχουν και οι μεθοδοι μεσω internet(και στα ελληνικα...googlaρετε το...).

κι οποιος γουσταρει να μαθει λογω ψωνιου μαγκια του!κιεγω λογω ψωνιου θελω να μαθω.βεβαια σκοπευω στο μελλον να παω στην ιαπωνια και να κατσω κανα καλοκαιρι ετσι για να δω πως ειναι και απο πρωτο χερι...ο μονος που μπορει να κρινει ποιες τιμες ειναι σωστες ειναι ο δασκαλος και ο μαθητης...ή τουλαχιστον αυτος που πληρωνει.και εξαρταται απο το επιπεδο του μαθηματος.εγω που θελω να κανω μια πρωτη γνωριμια με την γλωσσα θα εδινα μεχρι και 20 ευρω για 2 μιαμισαωρα μαθηματα την βδομαδα...

Edited by techstepman, 15 November 2010 - 15:14.