Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Anime και λογοκρισία σε άλλες χώρες


  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#16 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 26 February 2009 - 15:03

WTF:oo:

Spoiler:



Spoiler:

ROFL!!!

Παρόμοιο παράδειγμα με αυτό της Iristella. Στο Sailor Moon, ο κακός γκέι στρατηγός είχε γίνει γυναίκα και οι δύο λεσβίες πολεμίστριες Σέιλορ γίνανε απλά ξαδέρφια.

#17 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 26 February 2009 - 15:30

Θελετε να δειτε και να φριξετε με πραγματα που εχουν αλλαξει οι αμερικανοι για να εξαφανιστει οποιοσδηποτε θανατος, ή ακομα και η αναφορα της λεξης θανατος, στα ανιμε; Ετοιμαστειτε για πολυ διαβασμα τοτε :

TVTropes : Never Say Die

Τα Anime παραδειγματα γεμιζουν αισιως εξι σελιδες! Το πιο γελοιο ειναι αυτο της Sailor Moon, οπου οι sailor senshi αντι να πεθαινουν "παγιδευονται" , παρολο που σε μια σκηνη αργοτερα η "ελευθερη" Serina μιλαει στα φαντασματα των "παγιδευμενων" senshi :oo:
Posted Image

#18 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 26 February 2009 - 16:21

Νταξ, αυτά περί λογοκρησίας στις ΗΠΑ είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό. Δε ξέρω τι ανάλογα γεγονότα έχουν γίνει στας ευρώπας αλλά γενικώς οι ΗΠΑ έχουν τη χειρότερη φήμη επί του θέματος, ακόμη και στη δική τους παραγωγή.

Πάνω στο θέμα των Uranus - Neptune απο Sailor Moon είχα βρεί και ένα πολύ καλό βιντεάκι απο μια αμερικανίδα φίλη μου. Δείτε το όσοι θέλετε

Sailor Moon spoilers
Spoiler:

Posted Image

#19 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 26 June 2010 - 23:43

Τι να κατσεις να περιμενεις τωρα απο τους ηλιθιους Αμερικανους;Μηπως μπορουν να καταλαβουν,το βαθυτερο νοημα,που προβαλει το"Ντραγκονμπολ";Οτι ειναι αναφορα στην Αρχαια Ελληνικη Μυθολογια,αλλα ταυτοχρονα και στην Αγια Γραφη,η αναφορα περι κολασης;Αυτοι νομιζουν,οτι τα"ανιμ"ειναι κατι σαν το"Σκουμπι Ντου".Τρομαρα τους.Τα"ανιμ",υποβαλονται σε πολυ αγρια λογοκρισια,στην Αμερικη,απο την επιτροπη λογοκρισιας,την περιβοητη MPAA(Motion Pictyre America Association).Οι Αμερικανοι φοβουνται το σεξ.Ειναι ξεκαθαρο.Και το δειχνουν,στην νοοτροπια και στην αντιληψη τους.Θα μπορουσε να λυθει πολυ ευκολα το προβλημα αυτο,αν η Αμερικανικη επιτροπη λογοκρισιας,ζητουσε απο τις Ιαπωνικες εταιριες παραγωγης"ανιμ",να γυριστουν"ανιμ"χωρις σεξ και βια,ειδικα φτιαγμενα για την Αμερικανικη Τηλεοραση.Δεν ξερω ομως,αν θα συμφωνουσαν και οι Ιαπωνικες εταιριες παραγωγης.Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας,για αυτο το θεμα.Ευχαριστω...

Aς γελάσουμε / κλάψουμε αναφέροντας παραδείγματα με τι γκάου-μπίου αλλαγές κάνουνε στα ανιμέ όταν τα προβάλουνε σε άλλες χώρες και πρέπει σώνει και καλά να λογοκρίνουνε / κρύβουνε πράγματα, όπως βία και γυμνό.

Ένα εύκολο παράδειγμα είναι στο Ντράγκονμπολ που στην Αμερικάνικη εκδοχή, παρουσιάζανε τα πράγματα λες και κανείς δεν πέθαινε αλλά πήγαινε με φωτοστέφανο να εκπαιδευτεί σε άλλη διάσταση. Επίσης η κόλαση μετονομάστηκε από HELL σε HFIL και ήταν εκεί μια φυλακή για κακούς και όχι το μέρος που τιμωρούνται αιώνια οι μοχθηρές ψυχές των νεκρών.

Άλλο παράδειγμα είναι το YuGiOh που στην Αμερικάνικη εκδοχή όπου κανονικά υπήρχε κίνδυνος κάποιος να σκοτωθεί, το κάνανε να ακούγεται σαν να παγιδευόταν η ψυχή του σε έναν και καλά κόσμο των σκιών.



#20 KernaxVol

KernaxVol

    Anime Amateur

  • Members
  • 68 posts

Posted 27 June 2010 - 00:45

Έλα μωρέ, και οι Ιάπωνες τα ίδια κάνουν. Ένα παράδειγμα στα γρήγορα, στο school days το αίμα βάφτηκε μαύρο μαζί με κάποια άλλα edits σε σκηνές. Ειδικά τελευταία, είναι και της μόδας το φαινόμενο με τα edits, ώστε να γίνεται boost στις DVD πωλήσεις (want it uncensored mate? stop recording and buy the DVDs).


Υπηρχε σοβαρος λογος απο οτι επαθα,μια μερα πριν την ημερα που θα παιζοταν το τελευταιο επεισοδιο ενα κοριτσι σκοτωσε τον πατερα της με ενα τσεκουρι στην Ιαπωνια ( αστειο μου φαινεται),και ετσι επαιξαν το επεισοδιο μια εβδομαδα μετα με edits για να μην προκαλεσουν υποψιες.

Προσωπικα,η μονη φαση που ερχεται στο μυαλο,η οποια χαλασε λογω editing ηταν στο Yu-Gi-Oh.Σε ενα επεισοδιο ο Yugi οταν νικησε εναν μονομαχο που χρησιμοποιουσε αθεμιτα μεσα για να τρομαξει τους αντι παλους του
Spoiler:
,επειδη αυτο δεν αρεσε στους αμερικανους αλλαξανε την φραση και βαλανε κατι που ητανε γυρω στις γραμμες του "Σε εξοριζω στο βασιλειο των σκιων γι'αυτο που κανεις"

Edited by KernaxVol, 27 June 2010 - 18:50.
Ορθογραφικο

"O Θεός είναι νεκρός." -Φρειδερίκος Νίτσε.
"Ο Νίτσε είναι νεκρός:άρα ο Νίτσε ειναι Θεός;:hmmm:" - 'Aναλογικός συλλογισμός'.
---
"Το πρόβλημα με τα δυαδικτυακά παραθέματα (quotes) είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά υπόθηκαν." -Αβραάμ λίνκολν (1809-1865).

#21 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 27 June 2010 - 01:04

Υπηρχε σοβαρος λογος απο οτι επαθα,μια μερα πριν την ημερα που θα παιζοταν το τελευταιο επεισοδιο ενα κοριτσι σκοτωσε τον πατερα της με ενα τσεκουρι στην Ιαπωνια ( αστειο μου φαινεται),και ετσι επαιξαν το επεισοδιο μια εβδομαδα μετα με edits για να μην προκαλεσουν υποψιες.

Προσωπικα,η μονη φαση που ερχεται στο μυαλο,η οποια χαλασε λογω editing ηταν στο Yu-Gi-Oh.Σε ενα επεισοδιο ο Yugi οταν νικησε εναν μονομαχο που χρησιμοποιουσε αθεμιτα μεσα για να τρομαξει τους αντι παλους του

Spoiler:
,επειδη αυτο δεν αρεσε στους αμερικανους αλλαξανε την φραση και βαλανε κατι που ητανε φυρω στις γραμμες του "Σε εξοριζω στο βασιλειο των σκιων γι'αυτο που κανεις"

http://en.wikipedia.org/wiki/Editing_of_anime_in_American_distribution#Swearing_and_profanity
^Σχετικό.

#22 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 June 2010 - 13:56

Προβλημα υπηρχε τοτε και στα βιντεοκλαμπ, με το να βαζουν τα ανιμε μαζι με τα καρτουν,χωρις διακριτικα ηλικιας. Ετσι ενα παιδακι μπορουσε να νοικιασει μαζι με τη Φραουλιτσα και τα μικρα μου πονυ, την ταινια λοκε ο σουπερμαν! Σιγουρο σοκ για το παιδι. Ενας την ειχε πατησει ετσι με την ταινια frιτz the cατ. Τωρα τουλαχιστον γραφουν ηλικιες

Εγω θυμαμαι οι τοπικοι σταθμοι χωρις αδεια πριν κλεισουν ειχαν βαλει την ταινια lοcke ο σουπερμαν στις 4 το απογευμα. Εκει πεθαινες για τα καλα, δεν ανασταινουσουν με υπερφυσικο τροπο.
ταινια με τετοια θεματολογια σημερα (και σιγουρα οχι καρτουν) θα βαζαν σιγουρα μετα τις 22:00.

Τουλαχιστον το μονο καλο ειναι πως ετσι αναγνωριζουν εμμεσα πως δεν ειναι ολα παιδικα.

#23 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 June 2010 - 14:39

Για αλλη μια φορα η Αμερικανοι αποδεικνυουν πως η γελοιοτητα δεν εχει ορια!!Οχι βεβαια πως και εδω ειναι διαφορετικα,δεν πιστευω να εχετε ξεχασει τις παρατηρησεις απο το ΕΣΡ για το yugioh η το κοψιμο του one piece[που το ονομασαν και ντρεικ τρομαρα τους].Δυστηχως ειναι λιγοι σαν κι εμας που πιανουν το βαθυτερο νοημα και τα συναισθηματα που μονο αυτες οι σειρες μπορουν να προκαλεσουν.

#24 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 June 2010 - 17:16

Τι να κατσεις να περιμενεις τωρα απο τους ηλιθιους Αμερικανους;Μηπως μπορουν να καταλαβουν,το βαθυτερο νοημα,που προβαλει το"Ντραγκονμπολ";Οτι ειναι αναφορα στην Αρχαια Ελληνικη Μυθολογια,αλλα ταυτοχρονα και στην Αγια Γραφη,η αναφορα περι κολασης;

Έλεγα να μην το σχολιάσω, αλλά μετά ήρθε και δεύτερο post...

Δυστηχως ειναι λιγοι σαν κι εμας που πιανουν το βαθυτερο νοημα και τα συναισθηματα που μονο αυτες οι σειρες μπορουν να προκαλεσουν.

Λοιπόν. Έχω αρχίσει και βαριέμαι το attitude "βλέπω anime - είμαι διανοούμενος". Let's get one thing straight: Βλέπετε cartoons με άφθονο ξυλίκι. Μπράβο σας που το κάνετε (δεν κατακρίνω γούστα), αλλά that's all. Δεν υπάρχουν βαθύτερα νοήματα στο Dragonball και στο One Piece. Ίσως υπάρχουν αναφορές/homages σε μυθολογίες και θρησκείες, αλλά αναφορά =/= βαθύτερο νόημα. Όταν κάτι αναφέρεται σε κάτι άλλο με νόημα, το νόημα υφίσταται στο αναφερόμενο, και όχι στο αναφέρον.

Γενικά, πολλοί που γνωρίζουν τα anime κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ξαφνικά άνοιξαν τα μάτια τους σε μια ανώτερη κουλτούρα... ΔΕΝ είναι μια ανώτερη κουλτούρα. Είναι μια διαφορετική κουλτούρα, και ως έχει, διαθέτει και καλά και κακά. Μπράβο σας που ανοιχτήκατε σε κάτι διαφορετικό, αλλά ως εκεί.

Θέλετε να μιλήσουμε για anime με το δικό τους, βαθύτερο νόημα; Ευχαρίστως. Δείτε Paranoia Agent. Δείτε Kino No Tabi. Δείτε Ghost In The Shell. Δείτε Eve No Jikan. Δείτε Sky Crawlers. Δείτε Legend Of The Galactic Heroes. Δείτε Serial Experiments Lain.

Τέλος (σε μια προσπάθεια να φέρω αυτό το post on-topic), δεν πιστεύω ότι η λογοκρισία έχει οποιαδήποτε σχέση μ' αυτό που συζητάμε. Ευτυχώς στις μέρες μας, η λογοκρισία δεν πάει τόσο μακρυά. Οι αμερικάνοι (μιας και τους έχετε τόσο άχτι) παραδοσιακα λογοκρίνουν "sex & violence... sex & violence... sex & violence"... (λες κι αυτά τα δύο είναι το ίδιο πράγμα). Είναι αστείο, είναι ηλίθιο, μπορώ να γράφω rant περί αυτού για μέρες, αλλά τουλάχιστον δεν λογοκρίνουν ιδέες.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#25 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 June 2010 - 17:28

Έλεγα να μην το σχολιάσω, αλλά μετά ήρθε και δεύτερο post...Λοιπόν. Έχω αρχίσει και βαριέμαι το attitude "βλέπω anime - είμαι διανοούμενος". Let's get one thing straight: Βλέπετε cartoons με άφθονο ξυλίκι. Μπράβο σας που το κάνετε (δεν κατακρίνω γούστα), αλλά that's all. Δεν υπάρχουν βαθύτερα νοήματα στο Dragonball και στο One Piece. Ίσως υπάρχουν αναφορές/homages σε μυθολογίες και θρησκείες, αλλά αναφορά =/= βαθύτερο νόημα. Όταν κάτι αναφέρεται σε κάτι άλλο με νόημα, το νόημα υφίσταται στο αναφερόμενο, και όχι στο αναφέρον.


Ειναι γελοιο να νομιζεις οτι τα anime ειναι καρτουν με αφθονο ξυλικι!!!Φυσικα και δεν υπάρχουν βαθύτερα νοήματα στο Dragonball και στο One Piece αλλα δεν μπορεις να πεις το ιδιο για anime οπως το elfen lied και το deathnote η το monster εγω σε κατι τετοιο αναφερομουν και ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!

#26 KernaxVol

KernaxVol

    Anime Amateur

  • Members
  • 68 posts

Posted 28 June 2010 - 17:54

Έλεγα να μην το σχολιάσω, αλλά μετά ήρθε και δεύτερο post...Λοιπόν. Έχω αρχίσει και βαριέμαι το attitude "βλέπω anime - είμαι διανοούμενος". Let's get one thing straight: Βλέπετε cartoons με άφθονο ξυλίκι. Μπράβο σας που το κάνετε (δεν κατακρίνω γούστα), αλλά that's all. Δεν υπάρχουν βαθύτερα νοήματα στο Dragonball και στο One Piece. Ίσως υπάρχουν αναφορές/homages σε μυθολογίες και θρησκείες, αλλά αναφορά =/= βαθύτερο νόημα. Όταν κάτι αναφέρεται σε κάτι άλλο με νόημα, το νόημα υφίσταται στο αναφερόμενο, και όχι στο αναφέρον.

Γενικά, πολλοί που γνωρίζουν τα anime κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ξαφνικά άνοιξαν τα μάτια τους σε μια ανώτερη κουλτούρα... ΔΕΝ είναι μια ανώτερη κουλτούρα. Είναι μια διαφορετική κουλτούρα, και ως έχει, διαθέτει και καλά και κακά. Μπράβο σας που ανοιχτήκατε σε κάτι διαφορετικό, αλλά ως εκεί.


Δεν ειναι αναγκαιο για ενα anime να εχει βαθυτερο νοημα για να ειναι αξιο επαινου,και στη τελικη ειναι θεμα ατομικης σκεψης ή κριτικης ικανοτητας,πολυ βρισκουν νοηματα απ'το πουθενα,πολλες φορες ειναι αξιοσημειωτα,και αλλες φορες ειναι μπουρδες

Προσωπικα εγω,δεν θεωρω τα anime ανωτερη κουλτουρα,και κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει ανωτερη κουλτουρα,ειναι απλα θεμα ψυχαγωγικης επιλογης.
Φυσικα αυτος που ασχολειται με animes για το θεαθηναι (που κατα την γνωμη μου ειναι η απολυτη ηλιθιοτητα,διοτι γενικα στην Ελλαδα δεν νομιζω οτι ειναι πολλοι ειναι αυτοι που γνωριζουν τα animes),ειναι ακριβως ο ιδιος τυπος ψωναρας με αυτον που ασχοληται με το θεατρο για να το παιζει "κουλτουριαρης".
"O Θεός είναι νεκρός." -Φρειδερίκος Νίτσε.
"Ο Νίτσε είναι νεκρός:άρα ο Νίτσε ειναι Θεός;:hmmm:" - 'Aναλογικός συλλογισμός'.
---
"Το πρόβλημα με τα δυαδικτυακά παραθέματα (quotes) είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά υπόθηκαν." -Αβραάμ λίνκολν (1809-1865).

#27 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 June 2010 - 18:00

Δεν ειναι αναγκαιο για ενα anime να εχει βαθυτερο νοημα για να ειναι αξιο επαινου,και στη τελικη ειναι θεμα ατομικης σκεψης ή κριτικης ικανοτητας,πολυ βρισκουν νοηματα απ'το πουθενα,πολλες φορες ειναι αξιοσημειωτα,και αλλες φορες ειναι μπουρδες

Προσωπικα εγω,δεν θεωρω τα anime ανωτερη κουλτουρα,και κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει ανωτερη κουλτουρα,ειναι απλα θεμα ψυχαγωγικης επιλογης.
Φυσικα αυτος που ασχολειται με animes για το θεαθηναι (που κατα την γνωμη μου ειναι η απολυτη ηλιθιοτητα,διοτι γενικα στην Ελλαδα δεν νομιζω οτι ειναι πολλοι ειναι αυτοι που γνωριζουν τα animes),ειναι ακριβως ο ιδιος τυπος ψωναρας με αυτον που ασχοληται με το θεατρο για να το παιζει "κουλτουριαρης".


Συμφωνω σε ολλα οσα ειπες και με καλυψες πληρως!!:OMG3:
Αν και δεν τα γνωριζουν και λιγοι....

#28 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 June 2010 - 18:05

Ειναι γελοιο να νομιζεις οτι τα anime ειναι καρτουν με αφθονο ξυλικι!!!Φυσικα και δεν υπάρχουν βαθύτερα νοήματα στο Dragonball και στο One Piece αλλα δεν μπορεις να πεις το ιδιο για anime οπως το elfen lied και το deathnote η το monster εγω σε κατι τετοιο αναφερομουν και ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!

Μάλλον δεν διάβασες το post μου προσεκτικά. Το "cartoons με άφθονο ξυλίκι" πήγαινε στο Dragonball και στο One Piece. Προφανώς δεν αφορίζω όλα τα anime ως τέτοια. Δεν ξέρω πως τα κατάφερες, αλλά προσπέρασες μια ολόκληρη παράγραφο στην οποία ανέφερα anime που έχουν κάτι παραπάνω να πουν.

BTW, το Elfen Lied δεν ανοίγει μάτια... την όρεξη ανοίγει, κι αυτό μόνο αν είναι κανείς κανίβαλος.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#29 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 28 June 2010 - 18:33

μην είστε ρατσιστές με τους κανίβαλους, άνθρωποι είναι και αυτοί
:zombie:


έλεος με τους χαρακτηρισμούς ffs

Posted Image


#30 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 June 2010 - 18:35

Μάλλον δεν διάβασες το post μου προσεκτικά. Το "cartoons με άφθονο ξυλίκι" πήγαινε στο Dragonball και στο One Piece. Προφανώς δεν αφορίζω όλα τα anime ως τέτοια. Δεν ξέρω πως τα κατάφερες, αλλά προσπέρασες μια ολόκληρη παράγραφο στην οποία ανέφερα anime που έχουν κάτι παραπάνω να πουν.

BTW, το Elfen Lied δεν ανοίγει μάτια... την όρεξη ανοίγει, κι αυτό μόνο αν είναι κανείς κανίβαλος.


Αν το εννοουσες ετσι οκ σου ζητω συγνωμη καταλαβα λαθος.Δεν πιστευω πως θα συμφωνησουν πολλοι για το elfen lied γιατι ειναι πραγματι καταπληκτικο αλλα βγαινουμε εκτος θεματος του ποστ...!!!Σου θυμιζω το (δεν κριτικαρω γουστα) που εγραψες και οτι ειναι απο τα κορυφαια anime σε πολλα watch anime sites[δεν νομιζω πως υπαρχουν τοσοι πολλοι κανιβαλοι!!!!]