Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Anime και λογοκρισία σε άλλες χώρες


  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#1 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 26 February 2009 - 00:56

Aς γελάσουμε / κλάψουμε αναφέροντας παραδείγματα με τι γκάου-μπίου αλλαγές κάνουνε στα ανιμέ όταν τα προβάλουνε σε άλλες χώρες και πρέπει σώνει και καλά να λογοκρίνουνε / κρύβουνε πράγματα, όπως βία και γυμνό.

Ένα εύκολο παράδειγμα είναι στο Ντράγκονμπολ που στην Αμερικάνικη εκδοχή, παρουσιάζανε τα πράγματα λες και κανείς δεν πέθαινε αλλά πήγαινε με φωτοστέφανο να εκπαιδευτεί σε άλλη διάσταση. Επίσης η κόλαση μετονομάστηκε από HELL σε HFIL και ήταν εκεί μια φυλακή για κακούς και όχι το μέρος που τιμωρούνται αιώνια οι μοχθηρές ψυχές των νεκρών.

Άλλο παράδειγμα είναι το YuGiOh που στην Αμερικάνικη εκδοχή όπου κανονικά υπήρχε κίνδυνος κάποιος να σκοτωθεί, το κάνανε να ακούγεται σαν να παγιδευόταν η ψυχή του σε έναν και καλά κόσμο των σκιών.

#2 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 26 February 2009 - 01:11

σε μερικά anime το αίμα στην Αμερική έγινε πράσινο...ναρούτο ήταν; δεν θυμαμαι.

#3 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 26 February 2009 - 01:15

σε μερικά anime το αίμα στην Αμερική έγινε πράσινο...ναρούτο ήταν; δεν θυμαμαι.


Όχι το Naruto δεν είχε εξωφρενικά edits, οπότε δεν νομίζω να έγινε πράσινο το αίμα. Να και μια σελίδα που είχε ασχοληθεί με το να παραθέσει την διαφορά στο original και το αμερικανικό, αν και μετά από κάποιο σημείο σταμάτησε να ανανεώνεται:

Anime-Editz - The Only Source for Editz From the Japanese to English Versions of Anime!
phmava.php

#4 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 26 February 2009 - 08:31

Έλα μωρέ, και οι Ιάπωνες τα ίδια κάνουν. Ένα παράδειγμα στα γρήγορα, στο school days το αίμα βάφτηκε μαύρο μαζί με κάποια άλλα edits σε σκηνές. Ειδικά τελευταία, είναι και της μόδας το φαινόμενο με τα edits, ώστε να γίνεται boost στις DVD πωλήσεις (want it uncensored mate? stop recording and buy the DVDs). Δλδ υπάρχουν edits που λίγη σχέση έχουν να κάνουν πλέον με το ΕΙRIN, αλλά αποτελούν στρατηγική των producers για να ανεβάσουν την οικονομική προστιθέμενη αξία του content για τον καταναλωτή (πολλές φορές προσπερνώντας τις κραυγές των content creators που γλαφυρά χαρακτηρίζουν την τελευταία μόδα ως "the censor yencuffs").

Πάντως ειδικά Αμερική, και ΕΙΔΙΚΑ παλαιότερα γινόταν της πόπης σε manga και anime edits, κυρίως γιατί σε πολλά από τα shows έριχναν το target group age για να ανεβάσουν το marketability τους, ή πέρναγαν από καλωδιακή ή τοπική τηλεόραση, που εκεί έπεφτε γερό νυστέρι για λόγους σκοπιμότητας. Kάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο φυσικά, λόγω της ιδιαιτερότητας της αρκετά συντηρητικής αυτής αγοράς σε ευαίσθητα ζητήματα όπως η βια και το γυμνό (και της ακόμα μεγαλύτερης ιδιαιτερότητας της αυτής αγοράς ώς προς το lawsuit gangbanging.)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#5 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 26 February 2009 - 09:42

Τι είναι το EIRIN;

#6 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 26 February 2009 - 10:11



Πάντως ειδικά Αμερική, και ΕΙΔΙΚΑ παλαιότερα γινόταν της πόπης σε manga και anime edits, κυρίως γιατί σε πολλά από τα shows έριχναν το target group age για να ανεβάσουν το marketability τους, ή πέρναγαν από καλωδιακή ή τοπική τηλεόραση, που εκεί έπεφτε γερό νυστέρι για λόγους σκοπιμότητας.


Αυτό μπορώ να πω πως δεν το ήξερα κάν! Τώρα εξηγείται γιατί βίαστηκε άγρια το one piece απο την εταιρία που το έφερε για πρώτη φορά στην Αμερική..
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#7 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 26 February 2009 - 10:27

Τι είναι το EIRIN;

Eiga Rinri Kanri Iinkai :gotit:

Αυτό μπορώ να πω πως δεν το ήξερα κάν! Τώρα εξηγείται γιατί βίαστηκε άγρια το one piece απο την εταιρία που το έφερε για πρώτη φορά στην Αμερική..

Νταξ, ειδικά για το One Piece, μιλάμε για 4kids (aka Al Khan the butcher) production. Το να περιμένεις κάτι διαφορετικό θα ήταν μεγάλο λάθος...:hahaha:

Edited by Dante80, 26 February 2009 - 10:42.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#8 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 26 February 2009 - 12:15

Θυμάμαι σε ένα NewType μια αφιέρωση σχετικά. Αυτό που μου έμεινε ήταν το Card Captor Sakura, το οποίο μετονομάστηκε σε Card Captors, κόπηκαν πολλά από τα πρώτα επεισόδια για να γίνει ο Lee πρωταγωνιστής, ώστε το anime να γίνει και για αγόρια.

Εξαγριώθηκα όταν το διάβασα...!:roar:

Posted Image


#9 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 26 February 2009 - 12:22

Personal favorite:
O Gohan έχει μεταμορφωθεί σε πίθηκο για να νικήσει το Vegeta και προφανώς όλα του τα ρούχα έχουν σκιστεί.Ο Vegeta του κόβει την ουρά άλλα ο γιγάντιος πίθηκος τον καταπλακώνει στην πορεία και όταν τελικά φτάσουν στο έδαφος ο Gohan ξαναγίνεται αγοράκι,γυμνό αυτή τη φορα.
Patriotik Amurikhan Verzion:Η κλασσική μπλε φόδρα του Vegeta(hey,if you don't have dark colored spandex you don't have a villain,amirite?) έχει σκιστεί και εντελώς βολικά καλύπτει τον πωπό του μικρού Gohan που είναι πεσμένος παραδίπλα.O' c'mon you guise!Λες και δεν έχετε δει τον κώλο σας στον καθρέπτη κάνετε!!
Posted Image

#10 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 26 February 2009 - 12:42

Σε σχέση με αυτό που ανέφερε ο dante μου ήρθε στο μυαλό το Sekirei. Πετσόκομα εξ Ιαπωνίας. Για να μη φαίνονται τα γυμνά ξεφύτρωναν από το πουθενά φυτά, λουλούδια, κεφάλια, μαλλιά, λάμψεις κλπ κλπ κλπ. για να είναι μεγαλύτερο το εύρος του κοινού.

Εδώ και η σχετική σύγκριση TV και dvd. Περιέχεται γυμνό οπότε... oh you know...

Επίσης το Ga-Rei Zero που σταμάτησα να το βλέπω λόγω της εμφανέστατης λογοκρισίας στις gore σκηνές.

Posted Image


#11 HeLLBoiS

HeLLBoiS

    Sasuke Hater

  • Members
  • 323 posts

Posted 26 February 2009 - 12:59

Μιας και λετε για Dragonball στην αμερικανικη εκδοχη της ταινιας του Bardock,στην σκηνη που ο Frizer τον χτυπαει με το τεραστιο κι blast,ο Bardock ενω κανονικα ειναι γεματος αιμα και κακο οι αμερικανοι τον εχουν κανει λευκανση και τον εχουν αφησει μονο κατι μικρες γρατζουνιες..:oo::oo:

#12 dOOpLiSSaKoS

dOOpLiSSaKoS

    Cloud Gets Owned

  • Members
  • 221 posts

Posted 26 February 2009 - 13:07

Posted Image

Κορυφαίο θα έλεγα. Αφού αναφερθήκατε παραπάνω στο One Piece και στα 4kids θέλησα να ποστάρω αυτή την εικόνα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση!
Δεξιά: Το κλασικό τσιγαράκι του Sanji
Αριστερά: Lollipop?! WTF??

[SIGPIC]Life is RPG[/SIGPIC]

#13 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 26 February 2009 - 13:11

Σχετικά με το One Piece που ειπώθηκε από πάνω(πως και δεν το πρόλαβα:uhh:),δείτε και το επικότερο φέηλ της 4kids:

Posted Image

...γεμάτη μη καπνίζοντες είναι τώρα η μαμά αμερική,είδαμε.:frozen:

EDIT:λολ,ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΤ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ!!1

(op fans σε συντονισμό:P)

Edited by Zoro, 26 February 2009 - 14:15.


#14 ssj2sanji

ssj2sanji

    This is suicide season!

  • Members
  • 723 posts

Posted 26 February 2009 - 13:54

WTF:oo:

Spoiler:



Spoiler:


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 February 2009 - 14:12

Tekkaman Blade..... Στην ιαπωνική έκδοση υπάρχει crossdresser (Levin) χαρακτήρας ο οποίος στην αμερικανική γίνεται γυναίκα με το όνομα Maggie.

Σίγουρα δεν είναι το μοναδικό και εξωφρενικό παράδειγμα αλλά μου είχε κάνει εντύπωση όταν διάβαζα για την σειρά.