Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * - - 2 Ψήφοι

日本語で話しましょう! n__n ~ let's speak japanese!

• Please log in to reply
138 replies to this topic

#46 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2009 - 09:34

ビッグ・ビルさんが書いているテキストは聞いたことがあるけど、あまり使ったことがありません。
二年間だけでそんなによく書けるなんて、すばらしいと思います!:gotit:日本語をやめないで、もっと頑張ってください。
今年の十二月に日本語の試験を受けますか。

Spoiler:

#47 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2009 - 18:46

おことばにあまえて。

二年間を勉強するにしては上手だかと言うと、けど紙で書くことができません。

習うのは時間がかかるですから習いません。

いいえ、かならず、諦める思いじゃあありません。
せっかく日本語を初めた以上よく聞けて、読めて、書けるようになるまで頑張ろう。

今頃能力試験の登録期間があると知っているだが、この12月に受験するつもりじゃ
あありません。
私にとって2級は難しすぎると思います。
他の掲示板に2級のレベルの学習者にチャットことがあった、能力の差が感じた。

けど少しずつもっと進んでいく、たぶん来年に覚悟になると思います。

因みに、去年3級レベルの試験を合格しました。
朝飯前でした。
生徒達の数でびっくりしました。
最もは2級のレベルに達する前に辞めるけれどそんなに多い人達が日本語を学ぶの
は想像だにできませんでした。

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από bigbill: 12 Σεπτέμβριος 2009 - 18:48
ξεχασα spoiler tag

#48 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Νοέμβριος 2009 - 21:28

えっと…
はじめまして。俺の名前はメイデイ。
最近は一人で日本語を勉強している。平仮名と片仮名よく知っている、そしておよそ65漢字読めるが、文法をあまり知らない。
えっと… これで終りだよ…
みなさん、よろしくお願いします!

Spoiler:

#49 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2009 - 11:30

:hi:こちらこそよろしくお願いします。
メイデイさんの日本語は上手ですね!これからも頑張ってください!!!

Spoiler:

#50 meidei

meidei

大友組の一人

• Members

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2009 - 14:12

:hi:こちらこそよろしくお願いします。
メイデイさんの日本語は上手ですね!これからも頑張ってください!!!
[/spoiler]

どうもありがとう、シホウさん。
シホウさんの日本語もとっても…桃色ですよ。(笑)
がんばるぞ。
Spoiler:

#51 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2009 - 11:29

うふふ!ありがとうな!:awww:ピンクが大好きよ!!!
Spoiler:

#52 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2009 - 16:14

そう言えば。。。 ずっと聞きたいことがあるんです。 インターネットで探すと、日本語のフォルムがあまり見つけられないと見えます。 日本語のフォルムって、日本語の勉強についてフォルムじゃなくて、どんな話するのにただの日本人が集まっている所です。 それはどうしてなんですか。 多い言葉でフォルムがある国際のゲームのサイトまで、日本語の部がちょっと。。。 たいていコメントが置けるんだが、フォルムと同じことじゃありません。 日本人はブログしか使っていませんか。 それとも、私の探すのは失敗だったかな。。。 フフ

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kallia: 20 Νοέμβριος 2009 - 16:57
Missed a particle

Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#53 meidei

meidei

大友組の一人

• Members

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2009 - 19:00

そう言えば。。。 ずっと聞きたいことがあるんです。 インターネットで探すと、日本語のフォルムがあまり見つけられないと見えます。 日本語のフォルムって、日本語の勉強についてフォルムじゃなくて、どんな話するのにただの日本人が集まっている所です。 それはどうしてなんですか。 多い言葉でフォルムがある国際のゲームのサイトまで、日本語の部がちょっと。。。 たいていコメントが置けるんだが、フォルムと同じことじゃありません。 日本人はブログしか使っていませんか。 それとも、私の探すのは失敗だったかな。。。 フフ

Spoiler:

日本人たちはBBSを使用する…と思う・・・ たとえば、2ちゃんねる。

Spoiler:

#54 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members

Καταχωρήθηκε 21 Νοέμβριος 2009 - 10:29

:thatsit:そうですね!2ちゃんねるは一番有名ですね。 「電車男」のおかげで!うふふ!
http://www.2ch.net/

Spoiler:

#55 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Νοέμβριος 2009 - 13:18

そうね。だって日本人のインターネットアクセスはほとんど携帯電話で...
でも2chanにいくとちょっとはぐれてしまう...
私はアメブログをやってますけど最近やってない... 怠慢するから...

Spoiler:

#56 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Νοέμβριος 2009 - 15:05

あ、そうですか。。。やっぱり日本人がインターネットを使うのは私たちとぜんぜん違いますよ!
2ちゃんねるも見てみあましたが、実は使い方が分かれませんでした。。。でも、教えてくれてありがとうございました、メイデイさん!
Spoiler:

Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#57 meidei

meidei

大友組の一人

• Members

Καταχωρήθηκε 21 Νοέμβριος 2009 - 17:03

あ、そうですか。。。やっぱり日本人がインターネットを使うのは私たちとぜんぜん違いますよ!
2ちゃんねるも見てみあましたが、実は使い方が分かれませんでした。。。でも、教えてくれてありがとうございました、メイデイさん!

Spoiler:

そう。日本のインターネットは日本社会みたい…孤立した。

Spoiler:

Spoiler:

#58 meidei

meidei

大友組の一人

• Members

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2009 - 18:50

こんばんは、みなさん!
いいサイトあった。そのURL、http://kitsunekko.net/subtitles/japanese/ (日本語でアニメの字幕)
どうだろー? 俺、鋼の錬金術師を見て、でも読書能力はちょっと・・・(今は98漢字よく知ってるけどまだたくさん知らない文字がある).

ところで、ヤクザの言い方をできたい(「ごくせん」から。ヤンクミ ステキ!)エニ・アイディアズ?

Spoiler:

Spoiler:

#59 bigbill

bigbill

Starting...

• Members

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2010 - 01:10

久しぶりです。
能力試験の結果が発表しましたか?
どうでしたか?
僕は今年は試験を受けなかったけど来年は2級を受けろうと思います。
1ヵ月前に過去の試験をやってみた、なかなか3級の差は明らかです。
難しいがあることはないですが。。時間は足りない。:(
文字-語彙は65、5%、読○*-文法 (○* εννοω το καντζι που περιεχει αριστερα τη γωνια 角 και δεξια τη δυναμη 力 και την αγελαδα 牛 - δεν ξερω πως προφερετε)
は58%を取ったけど一個の読書を間に合わ
なかった(そして5分残で終わった)。残=excess einai swsto??? apo to zangyou (yperwria) to skeftika 。
読書はそんなに難しいくない。でも時間はとても少ないです。
僕はもう漢字を勉強していませんけどそっちでよくできたようです(笑)
必要漢字の数は多いですけど、ネットで色々書いたり、読んだりするので何とか
姿で覚えています。 (実は複数の言葉は意味は知るけど発音が知りません)。
とにかく来週は大学の試験が終わるので2週間に暇があります。
この時には日本語の勉強を再開します。
頑張ります、

Γεια σας.
Βγηκαν τα αποτελεσματα των εξετασεων;
Πως πηγατε?
Φετος δεν έδωσα αλλα μαλλον θα δωσω του χρονου για το λεβελ 2
πριν ενα μηνα δοκιμασα ενα past paper και η διαφορα απο λεβελ 3 ειναι εμφανης.
δεν ειναι οτι ειναι δυσκολο αλλα ο χρονος δεν αρκει.
kanji-vocab εβγαλα 65,5% και κειμενα-γραμματικη εβγαλα 58% (δεν προλαβα να κάνω ένα κείμενο και τελείωσα και 5 λεπτά αργοτερα)
τα κειμενα δεν ειναι τοσο δυσκολα αλλα δεν εχεις χρονο να τα προλαβεις ολα.
παροτι εβγαλα 65,5% δεν διαβαζω πια καντζι απο τοτε που πηρα λεβελ 3. (δεν παλευονται για αυτο ;)). Διαβαζω και γραφω αρκετα ιαπωνικα στο internet (msn,mail, blog ετοιμαζω) για αυτο τα θυμαμαι εμφανισιακα (στην πραγματικοτητα καποιες λεξεις τις αναγνωριζω απο τα καντζι ενω δεν ξερω την προφορα τους).
τελος παντων τελιωνουν οι εξετασεις την επομενη εβδομαδα και θα έχω 2 εβδομαδες ελευθερες οπου θα μπορεσω να ξαναδιαβαζω ιαπωνικα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από bigbill: 12 Φεβρουάριος 2010 - 01:19
διωρθωση λαθους που ανιχνευσα οταν το ακουσα στο text to speech site.

#60 bigbill

bigbill

Starting...

• Members

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2010 - 01:46

確かに2chを探検するのは時間が必要ですのではぐれてしまうことのは突然です。
そっちが全ての話題が掛けるらしいです、国際ニュースから田舎暮らしにいたる
まで。
lol.お風呂にとってもトピックがある。分かる限り、シャンプーや、スーパー銭湯、広島や色々の場所の温泉にとって相談するようです。

οντως χρειαζετε αρκετος χρονος για να εξερευνησεις το 2channeru, ειναι φυσικο να χαθεις.
απο οτι ειδα καλυπτει ολα τα θεματα απο διεθνεις ειδησης μεχρι ζωη στην επαρχεια (games,anime,cooking υπαρχουν επισης)..
lol. υπάρχει topic και για μπανια. απο οτι καταλαβαινω μιλανε για σαμπουαν, bath-house και για onsen σε διαφορες πολεις.