Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Παλαιστινιακή Μαντίλα / Φουλάρι


  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#31 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

    Anime Newbie

  • Members
  • 51 posts

Posted 29 December 2008 - 21:59

Λόγω ανατολίτικης καταγωγής το ζήτημά μου είναι πολύ γνωστό από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου.Μάλιστα η μητέρα μου είχε τη τύχη να βρεθεί και προσωπικά με τον Αραφάτ το καλοκαίρι του 82 που εκείνη τη χρονολογία έγινε απόπειρα δολοφονίας του ισραηλινού πρέσβη στο Λονδίνο.Το Ισραήλ βρήκε την αφορμή που ζητούσε για να σπάσει την εκεχειρία και να σκοτώσει τον Αραφάτ και την ηγεσία του.Και έτσι εισβάλει στο Λίβανο και τον πολιορκεί Λιβανέζοι και Παλαιστηνιοι μένουνε αποκλεισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στη φρίκη που θα ακολουθούσε δοκιμάζοντας τα νέα όπλα της το Ισραήλ με τη (παξ αμερικανα από πίσω) κάνανε τους κάτοικους πειραματόζωα στους χειρότερους βομβαρδισμούς μετά το 2ρο παγκόσμιο πόλεμο με λίγα λογία οι παλαιότεροι ξέρουνε τότε το κόσμο που ξεσηκώθηκε και τη κυβέρνηση Παπανδρέου και με τη Μελίνα Μερκούρη να στηρίζουν τον Αραφάτ.


Καταρχάς για να καταλάβουμε την αρχή του κακού είναι ότι οι άραβες δεν τα πηγαίναν πότε καλά μεταξύ τους ειδάλλως αμερικάνικο η εβραϊκό ποδάρι δεν θα πατούσε ποτέ.

Για να καταλάβουμε όμως για το τη γίνεται εκεί είναι απλό η λωρίδα της γάζας και ο λόγος που κάνουνε τρομοκρατικά χτυπήματα είναι το εξής.Μετα το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι άραβες που είχανε γη εκεί ερχόντουσαν τότε Εβραίοι και τους κάνανε παζάρια για να σας το πω άπλα τους λέγανε μια τιμή και εκείνη δίνανε τα διπλάσια και την πέρνανε.Μέτα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα το 1949 το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο με τη βοήθεια του ΟΗΕ διαιρούνε τη Παλαιστίνη που τότε ζούσανε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άραβες και λιγότερη από πεντακόσιες χιλιάδες Εβραίους που οι περισσότεροι είχανε έρθει από το 1937 με την επέλαση των ναζί για να γλυτώσουν.Όπως ανέφερα πιο πάνω οι Εβραίοι μετά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είχανε αγοράσει πολλές εκτάσεις και αυτό εκμεταλλεύτηκαν το 1949 με τον ΟΗΕ ξεσπιτώνοντας το κόσμο με τη δικαιολογία ότι το έδαφος τους άνηκε και από τότε ξεκινήσανε τα βάσανα για αυτό το αιματοχυμενο κράτος.Έτσι λοιπόν το 1967 ο Γκάμαλ Νάσερ είχε αναλαβει την προεδρία της δεύτερης πατρίδας μου την Αίγυπτο και συγκέντρωσε στρατό στα σύνορα του Ισραηλ ώστε να αποχωρήσει τα στρατεύματα της από το Σινά και τη λωρίδα της Γάζας μετά όμως από μια αιφνιδιαστική επίθεση της αεροπορίας του Ισραήλ κατάφερε να διαλύσει τα αιγυπτιακά στρατεύματα με αποτέλεσμα να επέμβει ο ΟΗΕ και να κατακρίνει το Ισραήλ ( ο γνωστός πόλεμος των 6 ημερών).Και έτσι το Ισραηλ υπέγραψε συνθήκη που έλεγε να αποχωρήσει τα στρατεύματα της από το Σινά και τη Λωρίδα της Γάζας από το Σινά όντος τα πίρε άλλα από τη Γάζα ακόμα και σήμερα εκκρεμεί.Και έτσι το 1968 εμφανίζετε η οργάνωση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης με αρχηγό τον Αραφάτ.Και έτσι τα χρόνια περάσανε με πολλούς αγώνες και αίμα με θύματα πάντα τους άμαχους παλαιστίνιους έτσι το 2004 ο Αραφάτ πεθαίνει κάτω από άγνωστες συνθήκες.Απο τότε το Ισραηλ οργιάζει και σφαγιάζει τους παλαιστίνιους.


Για να καταλάβετε όμως πως είναι η ζωή στη λωρίδα της Γάζας σκεφτείτε ένα κομμάτι γης μήκους 41 χιλιομέτρν και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων με ενάμιση εκατομμύριο κόσμο απειλούμενο από τα πάντα και με τον εβραϊκό στρατό να τους κάνουνε ελέγχους δηλαδή πχ ένας παλαιστίνιος έχει πάει στο Λίβανο να πάρει πετρέλαιο λόγο του εμπαρκου δεν επιτρέπετε τίποτα στη λωρίδα της Γάζας να εισέλθει να μην τα πολυλογώ ερχόταν πχ με ένα τενεκέ πετρέλαιο περνάει το πρώτο έλεγχο τον αφήνουν να περάσει και ο δεύτερος έλεγχος έτσι επειδή του την έδωσε δεν τον αφήνουν.΄Λογικό αυτοί οι άνθρωποι όχι με εκρηκτικά να ζοστουνε αλλά με πυρινηκιες κεφαλές να πάρουνε και να τους κάνουνε χτύπημα.Αυτό είναι με λίγα λόγια η ματωμένη ιστορία της Παλαιστίνης.

Edited by Carnival Of Rust, 30 December 2008 - 02:33.

Posted Image

#32 Tsunade-sama

Tsunade-sama

    Special Attack: Chombo

  • Members
  • 309 posts

Posted 29 December 2008 - 22:20


Όσο για το παλαιστινιακό, είναι ο κύκλος του αίματος. Δεν σπάει με τίποτα, ειδικά την στιγμή που σχεδόν κάθε οικογένεια και από τις 2 πλευρές έχει νεκρό από τους πολέμους από το '48 μέχρι σήμερα. Το τραγικό είναι πως τώρα που έχουν το πάνω χέρι οι Ισραηλινοί, κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που τους έκαναν όταν ήταν από κάτω. Ο κύκλος του αίματος.


Με κάλυψες πλήρως, ευτυχώς που διάβασα όλα τα post γιατί θα επαναλαμβανόμουνα.Να συμπληρώσω μόνο ότι η μαντίλα ναι μεν αρχικά ήταν σύμβολο διαμαρτυρίας κ επαναστατικότητας, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως σύμβολο διαφορετικότητας από την κοινωνία μεταξύ αντρών κ γυναικών.Αν δείτε φωτογραφίες η κ βίντεο θα παρατηρήσετε ότι με την πάροδο των χρόνων όλο κ λιγότεροι άντρες φοράνε τη μαντίλα, αντιθέτως καμια γυναίκα δεν την έχει αποχωριστεί.

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg
 


#33 Nimo-chi

Nimo-chi

    Starting...

  • Members
  • 16 posts

Posted 29 December 2008 - 22:25

Να κάνω μια διευκρίνιση; Η μαντίλα αυτή δεν είναι "Παλεστινιακή" με την έννοια ότι δεν την φοράνε μόνο οι Παλεστίνιοι. Υπάρχουν δύο ειδών keffiyeh (ανδρικά μαντίλια για το κεφάλι) - το "Παλεστινιακό" και το "Βερβέρικο." Πες τρία αν λάβεις υπόψιν και το "Σαουδαραβικό" ως ξεχωριστό.

Έχω και από τα δύο πρώτα, και μάλιστα απευθείας από Ιορδανία και Τυνησία... Αλλά δεν τα βάζω σαν αξεσουάρ. Το "Παλαιστινιακό" μου δεν είναι το "Παλαιστινιακό" αλλά η κόκκινη εκδοχή του (δεν βγάινει μόνο σε μαύρο στις Αραβικές χώρες...)

Τι να πω όμως. Είναι ντροπή να σπηλώνεις ένα σύμβολο μέσω του καπιταλισμού... Φόρα το ρε παιδί μου αλλά να ξέρεις τι σημάινει έστω. Σαν αυτούς που φοράνε μπλουζάκια Τσε γιατί τους αρέσει η φάτσα του... Ίδια κατηγορία, όχι απαραίτητα πιο (ή λιγότερο) σοβαρό...

Posted Image


#34 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 posts

Posted 30 December 2008 - 09:05

Ο κόσμος σιωπά επειδή όταν έγινε το ολοκαύτωμα τον Εβραίων
τους χάρισαν ένα κομμάτι γης για παρηγοριά.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένας λαός που υπέστη μαζική εξόντωση
να κάνει τα ίδια σε έναν άλλο λαό.


Κι όμως δεν σιωπά...απλά όταν οι Ισραηλινοί είναι τσιράκια των Αμερικανών και εσύ ο ίδιος να θες να κάνεις κάτι η κυβέρνηση που υποτίθεται σε αντιπροσωπεί δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.Παίζονται πολύ μεγάλα πολιτικά παιχνίδια.Και πιστεύω και μακάρι να είναι έτσι οτι στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιος έχει το δίκιο σε αυτή την υπόθεση.Ο ΟΗΕ που υποτίθεται οτι αποτρέπει τον πόλεμο μεταξύ χωρών τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα ούτε στο συγκεκριμένο θέμα ούτε στο κυπριακό ούτε στο ιρακινό.
Όσον αφορά το φουλάρι,προσωπικά φορώ γιατί μου αρέσει το στυλ.Δεν ήξερα οτι ήταν μόδα απλά το είδα κάπου και το πήρα(και βασικά το συγκεκριμένο που χω δεν μοιάζει με τις εικόνες που είδα πριν).Ξέρω τι συμβολίζει και το σέβομαι.Πέρα απο αυτό όμως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα 'πρεπε να το φοράω.
Και κάτι ακόμη:εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν ασπροκόκκινο?άλλοι τα φορούν αυτά?

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg


#35 HICARU

HICARU

    SKULL SQUADRON PILOT

  • Members
  • 41 posts

Posted 30 December 2008 - 09:41

Λυση δεν θα φερουν ουτε τα συλλαλητηρια, ουτε αποστολη βοηθειας, η αντιδραση θα πρεπει να ερθει απο τις κυβερνησεις ολων των κρατων και οταν λεω αντιδραση δεν εννοω διαβηματα και χαζα αλλα:
1. Kλεισιμο πρεσβειων του Ισραηλ και απελαση εβραιων διπλοματων
2. Κλεισιμο συναγογων
3. Διακοπη καθε εμπορικης δραστηριοτητας
4. Μη εισοδο στις χωρες σε κατοχους ισραηλινων διαβατηριων
5. Αποκλεισμος Εθνικων ομαδων,αθλητικων συλλογων αθλητων του Ισραηλ απο ολες τις διοργανωσεις
κτλ (Σκληρα μεν αλλα για να σκοτωσεις το φιδι πρεπει να του κοψεις το κεφαλι)

Αλλα:

Απο σας ΗΠΑ και Μ.Βρετανια δεν περιμενω τιποτα γιατι τι να περιμενει κανεις απο φερεφωνα και εκτελεστικα οργανα των εβραιων; Αλλωστε ειστε μεγαλυτεροι εγκληματιες πολεμου(2 ατομικες βομβες σε Ιαπωνια,διαλυση της Γιουγκοσλαβιας ,Ιρακ)

Οσο και απο εσας "ηγετες" των αλλων κρατων και ειδικα της δυστηχους χωρας μου, ουτε απο εσας περιμενω τιποτα μια και πανω απο τα κεφαλια σας ο καθενας εχει απο μια δαμοκλειο σπαθη.

Γι'αυτο λοιπον ανθρωποτητα περαστικα σου αντε και καλη χρονια...

Edited by HICARU, 30 December 2008 - 10:46.

DON'T LOSE THE PROTOCULTURE

#36 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 30 December 2008 - 11:42

Λυση δεν θα φερουν ουτε τα συλλαλητηρια, ουτε αποστολη βοηθειας, η αντιδραση θα πρεπει να ερθει απο τις κυβερνησεις ολων των κρατων και οταν λεω αντιδραση δεν εννοω διαβηματα και χαζα αλλα:
1. Kλεισιμο πρεσβειων του Ισραηλ και απελαση εβραιων διπλοματων
2. Κλεισιμο συναγογων
3. Διακοπη καθε εμπορικης δραστηριοτητας
4. Μη εισοδο στις χωρες σε κατοχους ισραηλινων διαβατηριων
5. Αποκλεισμος Εθνικων ομαδων,αθλητικων συλλογων αθλητων του Ισραηλ απο ολες τις διοργανωσεις
κτλ (Σκληρα μεν αλλα για να σκοτωσεις το φιδι πρεπει να του κοψεις το κεφαλι)

Δηλαδή προτείνεις:
1. Δημιουργία διπλωματικού επεισοδίου
2. Απαγορεύση των θρησκευτικών ελευθεριών ενός άλλου λαού
3. Εμπάργκο στο Ισραήλ
4. Δεύτερο διπλωματικό επεισόδιο
5. Τρίτο διπλωματικό επεισόδιο

Και γω σου λέω ότι τα κάνουμε. Τι θα κερδίσουμε με αυτό; Ο διεθνής στίβος είναι πολύ πιο σκληρός από ότι φαντάζεσαι. Η διπλωματία ελάχιστα λειτουργεί, και το λόγο έχει η ισχύς. Και ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας να βγει, και να καταδικάσει ολόκληρη η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η δημιουργία διπλωματικών επεισοδίων μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ, και να χρησημοποιηθεί εναντίον σου. Άσε που ο σκοπός της διπλωματίας είναι να αποφεύγονται οι συρράξεις, και όχι να πέφτει λάδι στη φωτιά.

Εμείς τελικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατεβαίνουμε σε πορείες διαμαρτυρίας, και να ενισχύουμε ΜΚΟ, ελπίζοντας ότι ένα τουλάχιστον μέρος της ενίσχυσης θα πάει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνουμε τα φίδια! Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι σκοτώνοντας ένα φίδι, μπαίνεις εσύ στο ρόλο του Ισραηλινού, και το φίδι στο ρόλο που Παλαιστίνιου;



#37 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 30 December 2008 - 12:09

Κοιτά Namida τα ίδια και χειρότερα έκαναν οι άλλες χώρες στην Σερβία επί του πολέμου με την Αμερική.
Ωστόσο Hicaru το να κάνουμε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πέφτουμε στο ξεφτιλισμένο επίπεδο.

Το να κλείσεις μια συναγωγή είναι εξίσου το ίδιο κακό με το να πας να κάψεις το μουσείο τους.
Επίσης αυτοί είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις οπότε απλά μια μάντρα θα τους κλάσουμε αν κάνουμε κάτι τέτειο. Ο καλύτερος τρόπος για να πληγώσεις έναν εβραίο
είναι να τον αγνοήσεις και να πας να ψωνίσεις απο ένανα Αρμένιο λολ

#38 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 30 December 2008 - 12:48

Μέχρι του χρόνου, θα έχει βγει η επόμενη μόδα που κάνει την μαντήλα να φαντάζει παρωχημένη, και το αρχικό πρόβλημα του τόπικ τελείωσε. Ένα εύγε στην εφημέρια της μόδας.

Τώρα για τα υπόλοιπα κοινωνικο-πολιτικά, 2.500 χρόνια δε μπορούσανε να τα βρούνε εκεί πέρα, θα τα βρούνε τώρα; Οι Εβραίοι ήταν λαός δίχως χώρα και τώρα έχουν. Οι Άραβες είχαν χώρα και δε θέλουνε να τους παραχωρίσουνε την γη τους. Όχι ότι θέλει κάνεις άλλος στον κόσμο να κάνει το ίδιο.

#39 HICARU

HICARU

    SKULL SQUADRON PILOT

  • Members
  • 41 posts

Posted 30 December 2008 - 12:52

1.3.4.5. Εδω υπαρχει μια γενοκτονια και σκεφτεσαι το διπλωματικο επεισοδιο?

2.Το μισος των εβραιων και η διψα τους για εξουσια πηγαζει απο τα θρησκευτικα τους πιστευω
(βλεπε Ταλμουδ αλλα και διαφορες δηλωσεις ραββινων τους)

Αυτα που προτινω εγω ειναι ενας γενικος αποκλεισμος του Ισραηλ απ'ολα τα κρατη οχι μονο απο την Ελλαδα(ποιος μας κλανει εμας; ), που πιστευω θα φερει πιο πολλα αποτελεσματα γιατι αρκετα πια με αυτον τον "περιουσιο λαο του θεου"
DON'T LOSE THE PROTOCULTURE

#40 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 30 December 2008 - 13:04

Λέγοντας γενικό αποκλεισμό, εννοούμε να γίνει το Ισραήλ σαν την Βόρεια Κορέα; Και μέχρι πότε;

#41 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 30 December 2008 - 13:10

...

Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:11.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#42 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 30 December 2008 - 13:33

Λέγοντας απλούς πολίτες, εννοείς μόνο τους Αμερικάνους ή όλους τους πολίτες κάθε χώρας του κόσμου;

Και λέγοντας Αμερικάνικη οικονομία, εννοείς τις εισαγωγές σε Αμερικάνικα προϊόντα όπως την ΚόκαΚόλα και το σιτάρι;

#43 Batman D

Batman D

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 30 December 2008 - 14:59

Αν και σπαμαρω, δεν αντεχω... μα ρε παιδια λυσαμε ολα τα προβληματα της Ελλαδας και πιασαμε τα διεθνη? Ας φτιαχτουμε πρωτα να μαστε καλα, να μη μας πυροβολουν στο δρομο και αλλα τοσα, και βλεπουμε και για τα μαντυλια...

ΥΓ Παντως τα διαφανες μεταξενια μαντυλια στο Οριενταλ ειναι πολυ σεξυ δε θελω να τα βγαλουν...
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#44 kyoshuke

kyoshuke

    Retrovertigo

  • Members
  • 155 posts

Posted 30 December 2008 - 16:24

Αν και σπαμαρω, δεν αντεχω... μα ρε παιδια λυσαμε ολα τα προβληματα της Ελλαδας και πιασαμε τα διεθνη? Ας φτιαχτουμε πρωτα να μαστε καλα, να μη μας πυροβολουν στο δρομο και αλλα τοσα, και βλεπουμε και για τα μαντυλια...

ΥΓ Παντως τα διαφανες μεταξενια μαντυλια στο Οριενταλ ειναι πολυ σεξυ δε θελω να τα βγαλουν...

Yeah right,ποιος νοιάζεται για την γενοκτονία που γίνεται στη Γάζα.

Εμείς να 'μαστε καλά.

#45 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 30 December 2008 - 16:27

η ελλάδα μια χαρά είναι, την υγειά της την έχει
όλα τα άλλα λύνονται εδώ μοιλάμε για πόλεμο
αλλά που να νιώσεις εσύ απο αυτό.