Και στην Κύπρο δεν ενδιαφέρονταν ξέρεις. Και στην Σερβία. Και στις Η.Π.Α. Και στην Σοβιετική Ένωση. Και στην Γεωργία. Και σε πολλά άλλα μέρη.
Και ξύπνησαν ένα πρωί και δεν ήξεραν που ανήκουν, τι δικαιώματα έχουν, αν τους επιτρέπετε να ζήσουν, κλπ.
Και μετά οι απέξω άρχισαν τις αναλύσεις για το κακό "αποτέλεσμα", και για τις χαμένες ζωές, το κακό του πολέμου, κλπ κλπ κλπ.
Και όρισαν οι από εδώ αυτούς κακούς, και όρισαν οι από εκεί τους από εδώ κακούς και όλοι πλέον ξέρουν τον εχθρό τους...
Και κανένας δεν νοιάστηκε να μάθει τι το προκάλεσε. Όχι! Είπαμε, έχουμε ορίσει τους κακούς!
Τέλος πάντων, συνέχισε εσύ να φωνάζεις για τους κακούς που μας έχουν ορίσει. Έτσι και αλλιώς, δε σε νοιάζει.
Κοκωβιός είπαμε; Κοκωβιός!
ρε συ το Κοκωβιός πάει για άλλο θέμα λολ.
Κακός =αυτός που επιτεθείτε σε στρατό με ξύλινα όπλα.
Καλός = αυτός που κάθεται στο σπίτι και μια μέρα του ορμάνε.
αν έρθω μια μέρα στο σπίτι σου και σου επιτεθώ μόνο και μόνο για να κάνω το σπίτι δικό μου εγώ θα είμαι κακός, και ας ήσουν εσύ αυτός που σκότωσε τη μάνα μου. Αφού και εγώ
θα έχω φθάσει στο ίδιο επίπεδο με σένα.
Την λέξη Γεωργία μην την αναφέρεις μπροστά μου.
Το καλό και το κακό δεν μου το ορίζει κανένας, είμαι αρκετά καλό άτομο
για να το κρίνω από μόνη μου. Μπορεί να μην είμαι ευγενική, μπορεί να είμαι απόλυτη, μπορεί να μιλάω όπως νιώθω, όποιος με γνωρίζει μπορεί να με πει πολλά, αλλά κακιά δεν θα με πει ποτέ.
Το ότι δεν με ενδιαφέρει η ιστορία δεν σημαίνει ότι δεν την ξέρω.
Αν εσύ προσωπικά θες να πάρεις το μέρος κάποιου είσαι ελεύθερος να το κάνεις
και εγώ θέλω να υπερασπιστώ αυτή σου την ελευθερία. παρόλο που δεν συμφωνώ μαζί σου.
Δεν είμαι υπέρ κανενός πολέμου απλά ο παλαιστινιακός είναι ο πιο πρόσφατος.
Δεν ξύπνησα μια μέρα και άρχισα να μισώ τους Ισραηλίτες ξέρεις.
Κατηγορώ την Χαμάς εξίσου με τους Ισραηλίτες. Τον Αραφάτ το ίδιο με τον Rabin,
τον τρομοκράτη το ίδιο με την εξουσία. It always takes two to tango, σε αυτή την περίπτωση ακόμη περισσότερους.
Ο πόλεμος γίνεται όπως όλοι οι πόλεμοι για συμφέροντα. Και όπως πάντα, θα κερδίσει ο δυνατότερος. Και όπως πάντα, ο ηττημένος θα δαιμονοποιηθεί από τον νικητή μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Όλα τα άλλα είναι ηθικές αερολογίες. Κρίνουμε γεγονότα ενώ είναι ακόμα σε εξέληξη και το αποτέλεσμά τους είναι αβέβαιο. Αν παίρναμε ενεργά μέρος στον πόλεμο, θα το καταλάβαινα να ασχολούμαστε. Αλλά με τα λόγια βγάζεις συμπέρασμα στο τέλος του πολέμου και όχι στην διάρκειά του.
από μία άποψη έχεις δίκιο.
Τι συμπεράσματα βγάζεις από έναν πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ;
Υπάρχει κάτι που να σε προσβάλει σαν άνθρωπο προσωπικά ή για σένα η ζωή είναι ένα βαρετό anime?
τέλος δεν έχει πολύ σημασία ποιος έχει δίκιο ή οχι όταν πεθαίνουν παιδάκια.
δεν έκανα το thread για να λύσω το πρόβλημα ούτε και να πω ότι οι Εβραίοι είναι άδικοι (άσχετα αν πιστεύω αυτό) το thread το έκανα για να πω "γίνεται πόλεμος, νιώσε εσύ που κάθεσαι στην Ελλάδίτσα και τα έχεις βρει όλα έτοιμα και τό μόνο που σε νοίαζει είναι το τι θα φας αύριο"
Σεβάσου τα σύμβολα γι αυτούς που σημαίνουν κάτι, δεν είμαι Χριστιανη αλλά δεν φοράω τον σταυρό σαν κόσμιμα, δεν είμαι βουδίστρια αλλά δεν θα έχω στο ράφι μου για διακοσμητικό τον Βούδα επειδή ταιριάζει με τα βιβλία που έχω.
Edited by Erisadesu, 02 January 2009 - 02:36.