Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Παλαιστινιακή Μαντίλα / Φουλάρι


  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#16 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 December 2008 - 12:13

Mε την ίδια λογική θα πρέπει να κατακρίνουμε και έναν πίνακα ζωγραφικής ή μια έκθεση φωτογραφίας για παράδειγμα που μπορεί να έχουν ως θέμα έμπνευσης τα όσα περνάει ο Παλαιστινιακός λαός επειδή ο καλλιτέχνης τα έργα του τα πουλάει και δεν τα χαρίζει, η ενδεχομένως επειδή στην συλλογή στην οποία εκτίθονται θέλει να πληρώσεις εισιτήριο για να μπεις.

Οι μεγάλοι ευρωπαικοί οίκοι οι οποίοι προαναφέρθησαν ούτως η άλλως θα βγάλουν λεφτά από κάθε collection, δεν περίμεναν να κάνουν αντιπολεμικές collection για κάτι τέτοιο. Το γεγονός όμως ότι έστω και σε εκείνη την φάση υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος εμπνεύστηκε εικαστικά από μία πραγματικότητα και την πέρασε στην δουλειά του, θέλοντας ίσως να διαδώσει ένα μύνημα έστω και μέσα από έναν πιο "ανάλαφρο" τομέα όπως η μόδα νομίζω λέει κάποια πράγματα. Εν ολίγοις άλλο ο σχεδιαστής και άλλο ο οικος στον οποίο δουλεύει. Ο σχεδιαστής είναι ο καλλιτέχνης ο οποίος εμπνέεται και δημιουργεί και πολλές φορές θέλει να περάσει τα δικά του μυνήματα. Ο οικος είναι η επιχείρηση η οποία θέλει να διαχειριστεί το έργο του προαναφερθέντος. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορεί να έχει και κοινωνικό profile ενίοτε ( px κορδέλα κατά του καρκινου από Lancome, και τα μπλουζάκια για τον καρκίνο του μαστού)... Εν ολίγοις ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε αρνητικά την κάθε πρωτοβουλία μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από έναν χώρο ο οποίος δεν είναι παραδοσιακά συνδεδεμένος με κοινωνικούς αγώνες.

Και αναφορικά με την μαντίλα κάτι άλλο που μου ήρθε. Το ζήτημα δηλαδή είναι το αν θα τη φορέσει ένας κυριλάτος/η ή το αν θα το φορέσει κάποιος ανεξάρτητου στυλ? Δηλαδή το δικαίωμα κάποιου να σχολιάσει ή να φορέσει κάτι συνειδητά είναι αντιστρόφως ανάλογο με το κατά πόσο το ευρύτερο στυλ του συμβαδίζει με την μόδα? Μόνο όσοι έχουν πιο χύμα στυλάκι δηλαδή έχουν ευαισθησίες και ξέρουν τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο? Με συγχωρείτε αλλά δεν το δέχομαι αυτό. Με την ίδια λογική που μπορεί ο χ, ψ μοδάτος να την φορέσει για επίδειξη έτσι μπορεί και ο κάθε θεωρητικά ασυμβίβαστος να την φορέσει για να περάσει το "επαναστατικό" του και "ενάντια στο ρεύμα" προφιλ. Αν το καλοσκεφτουμε αυτοί οι οποίοι κανονικά δικαιούνται να φοράνε την μαντιλα ως σύμβολο αγώνα είναι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι όσο και να την φορέσουν στην καλύτερη περίπτωση μόνο ως μορφή συμπαράστασης μπορεί να εκληφθεί.

Τέλοσπάντων για να μην το κουράζω το ζήτημα το θέμα είναι ότι όλα εξαρτώνται από το άτομο. Το πόσο κάποιος συμπάσχει με τον παλαιστινιακό λαό φαίνεται κυρίως από άλλες πράξεις και το να φοράει την μαντίλα είναι το λιγότερο. Το κατά πόσο κάτι αποτελεί σύμβολο εξαρτάται από αυτόν που το φοράει και από αυτόν ο οποίος το βλέπει και το εισπράττει το μύνημα.

#17 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 29 December 2008 - 13:26

Ιριστέλλα χάνεςι το νόημα εντελώς.... όμως...
Χεστήκαμε για την εικαστική παρέμβαση δεν είμαστε Βρετανοί για να φοράμε την σημαία μας σε εσώρουχα και μαγιό, για μας κάποια σύμβολα έχουν σημασία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως θέλουν. Οι σχεδιαστές μόδας το χρησιμοποίησαν σαν μια πιο σικ
έκδοση της στολής παραλλαγής και μη νομίζεις οτι οι σχεδιαστές μόδας είναι τόο κουλτουριάριδες όσο θα ήθελες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλάνε ρούχα.

Και όλοι σχολιάσατε για την μαντήλα αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τον πόλεμο που γίνεται αυτες τις μέρες.

#18 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 December 2008 - 14:26

Eri μου σχολίασα με βάση τα όσα διάβασα στα ποστ όλων των παιδιών αλλά και με βάση τα όσα λέει το εισαγωγικό ποστ του thread. Έτσι όπως το εξέλαβα ήταν κατά πόσο ένα εθνικό ή άλλο σύμβολο μπορεί να φοριέται ως αξεσουάρ στην καθημερινή ζωή από άτομα τα οποία πιθανόν δεν καταλαβαίνουν την σημασία του ή από άτομα γενικότερα πλην των άμεσα ενδιαφερόμενων. Είδα ότι οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο πρότυπο και διαφώνησα με την ιδέα του να βάζουμε τους ανθρώπους σε καλούπια. Anw πιθανόν όντως να αντιλήφθηκα εγώ λάθος την ιδέα του thread.

Για να πω και κάτι για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη που πολύ σωστά σημειώνεις ότι δεν αναφέραμε.. Δεν θα είναι το πρώτο τέτοιο φαινόμενο και δυστυχώς αν κρίνω και από την μέχρι τώρα στάση του ΟΗΕ αλλά και των άλλων κρατών δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε πρώτη φάση είναι να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη...

Γιατροί του Κοσμου

Γιατροί χωρίς Σύνορα

#19 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 posts

Posted 29 December 2008 - 15:06

Δεν μπορεί οι οπαδοί μιας ομάδας να παρομοίαζουν το δράμα ενός ολόκληρου λαού που αγωνίζεται για να έχει μια πατρίδα, με το "δράμα" μιας ομάδας που αγωνίζεται για έναν πιο φραγκάτο σπόνσορα, και μερικά εκατομμύρια παραπάνω για τους παίκτες της. Δεν μπορώ να βρω κάποιο παραλληλισμό ανάμεσα στα δύο. Αν θέλουν τα παόκια να κλαίγονται (και μιλάω γενικά για κάθε ομάδα) ας το κάνουν φορώντας τα κασκόλ, ασπρόμαυρα είναι και αυτά.


+1 από μένα

Το να χρησιμοποιείται στα πλαίσια οπαδών και ομάδων αποτελεί προσβολή για την νοημοσύνη των ίδιων που το φορούν

#20 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 29 December 2008 - 15:07

άσε ιριστέλλα και εσύ στον κόσμο σου ζεις.
ο κόσμος χάνετε και εσύ ξυρίζεσαι.
Ο ΟΗΕ σιωπά επειδή ειναι υποχείριο των εβραίων εσύ τι δικαιολογία έχεις;
Η ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν ποτέ δεν φτάνει στην παλαιστίνη...μπήκες στον κόπο
να δεις ειδήσεις το καλοκαίρι;

#21 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 December 2008 - 15:23

Χαίρομαι που έχεις τόση μεγάλη πίστη στην φωνή μου αλλά δυστυχώς από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι και να χτυπάω τον πωπό μου κάτω οι ισραηλινοί δεν πρόκειται να σφάξουν λιγότερα παιδάκια. Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι όσο και να διαμαρτυρηθώ δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην στάση του Ισραήλ, προσωπικά προτιμώ να κάνω κάτι το οποίο έχει μια πιθανότητα να ανακουφίσει τον πόνο κάποιου.

Και εφημερίδες διαβάζω και ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει γύρω μου και επειδή στον έναν από τους δυο φορείς που έδωσα έχει τύχει να δουλέψω και να ενημερωθώ πάρα πολύ καλά για το τι συμβαίνει με την ανθρωπιστική βοήθεια προς Παλαιστίνη μεριά δεν μιλάω και τόσο από την απ έξω. Η ανθρωπιστική βοήθεια όντως δύσκολα θα φτάσει στην Παλαιστίνη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παράσχουμε ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας καθότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό και να αρθεί ο αποκλεισμός..

Αν έχεις κάποια άμεσα αποτελεσματική εναλλακτική ανυπομονώ να την ακούσω.

#22 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 29 December 2008 - 15:52

εσύ πιστεύεις ότι ένας γιατρός χωρίς σύνορα θα θεραπεύσει περισσότερα
παιδάκια απο αυτά που θα σκοτώσει μια βόμβα;
Δεν είναι καλύτερη η παύση του πολέμου έστω και προσωρινή;
Στην τελική Ο Χίτλερ μια περίοδο βασάνισε τους Εβραίους.
οι Εβραίοι γιατί συνέχεια βασανίζουν τους παλαιστίνιους;

Το να στείλω λεφτά σε έναν ΜΚΒ που περισσότερο λειτουργεί σαν ξέπλυμα χρήματος
κάποιου πλουσίου το θεωρώ άχρηστο όταν μπορώ να αγωνιστώ για να πάψουν οι επιθέσεις.
Στην τελική Ιριστέλλα δεν ξέρω αν βλέπεις γύρω σου, ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ζήσει, οι μισοί είναι άνεργοι και άλλοι μισοί χλιδάνεργοι ποιος θα δώσει χρήματα ;

Δεν έχω λύση αλλά δεν το παίζω και Αγάπη Βαρδινογιάννη.

#23 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 29 December 2008 - 16:50

Αυτή την κατασταση οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν την είχα πάρει χαμπαρι.
Ουτε ημουν ενημερωμένη για το ότι υπαρχει κόσμος που φοραει τη μαντίλα ως σύμβολο διαμαρτυρίας, ούτε τπτ.
Ποτε έγινε αυτό? Ποιος όρισε ως σύμβολο του δράματος της Παλαιστίνης τη μαντίλα?(απο καθαρή περιέργια ρωτάω) Δεν θα μπορούσε πχ να είναι η σημαία τους ή κάτι άλλο? Τη μαντίλα τρομαρα τους διαλεξανε?!!!!


Eri μιας και φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί με το ζήτημα περισσότερο απο πολλους απο εμας εδω, καλό θα ήταν να δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Γιατί το αρχικό post σου αναφέρεται σε άτομα που γνωρίζουν τι έχει γίνει ακριβώς με τη μαντίλα. Δεν βιαζομαι να απαντησω ή να διαμορφώσω άποψη προσωπικα, διότι δεν ξερω ακριβώς τι έχει παιχτεί.


Και όσον αφορα την Iristella συμφωνώ μαζί της. Τι μπορείς εσυ ως ανεξάρτητη, ή το forum μας, ή η Θεσσαλονίκη ολοκληρη(ή ακόμη και ολοκληρη η ελλάδα να ενωνόταν!) μπροστα στα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα? Αφου ολοι λιγο-πολύ ξερουμε ποιος κυβερνάει τον κόσμο. Το χρημα εξουσίαζε απο την αρχή της ιστορίας, πώς πιστεύεις οτι μπορεις να αλλάξεις αυτό το πραγμαμα με μια απλη διαμαρτυρία?
Θεωρω πιο αποτελεσματικο(αν εχει βεβαια και κάποιο αποτελεσμα) να ενισχυεις οικονομικα αυτους τους ανθρωπους μέσω των οργανώσεων παρα να παραπονιέσαι απο το πρωι μέχρι το βράδυ. Δεν κανεις τπτ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τα λογια. Και μην γινόμαστε απολυτα αρνητικοί. Παντα στις φιλανθρωπικές οργανώσεις πέφτει ξέπλυμα, αλλα δεν μπορεις να πεις οτι δεν γίνεται και κανένα καλο! Στελνεις πχ 10, μπορει να σου φανε τα 8, αλλα τα 2 τουλ κάτι παραπάνω θα κανουν απο ενα απλο παράπονο. Δεν λέω ότι δεν πρεπει να διαμαρτυρόμαστε, αντιθέτως και με αυτό τον τρόπο αφυπνυεις περισσότερα άτομα για να στηρίξουν το λαο αυτό, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας. Αλλα αν σταματήσουμε στη διαμαρτυρια, ζητω που καήκαμε...




ps: Έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η παλαιστινιακή μαντίλα σε σχέση με τις άλλες? Σε τι διαφέρει? :S

#24 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 29 December 2008 - 17:29

Θα αναλάβω εγώ να απαντήσω.
Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν ήξερες για την μαντίλα, μάλλον λόγω της ηλικίας σου.
Όταν ήμουν εγώ μαθητής, το παλαιστινιακό ήταν πολύ πιο έντονο. Ακούγαμε συνεχώς για συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, και για τους Ισραηλινούς που δεν επιτρέπουν στους Παλαιστίνιους να έχουν μια πατρίδα. Ήταν και η πολιτική κατάσταση τέτοια, και πολλοί Έλληνες ένιωθαν μεγάλη συμπάθεια για τους Παλαιστίνιους. Ήταν και ο αντιαμερικανισμός στην κορύφωσή του (έξω οι βάσεις), και έτσι δημιουργήθηκε ένα ρεύμα υποστήριξης.
Γιατί η μαντίλα, και όχι κάτι άλλο, δεν το ξέρω. Υποθέτω ότι ήταν ένα "αξεσουάρ" που μπορούσε να μεταδώσει το μήνυμα, χωρίς να προκαλεί. Άλλα χρόνια εκείνα...

Όμως με τον καιρό, το θέμα έφυγε από την επικαιρότητα. Εκείνα τα παιδιά με τις μαντίλες μεγάλωσαν, και τις έβγαλαν κάποια στιγμή. Και η κατάσταση ηρέμησε για λίγο. Έγινε κάποια εκαιχειρία, και το θέμα κάπου ξεχάστηκε. Μαζί με αυτό, ξεχάστηκε και η μαντίλα. Όπως είπα και πιο πάνω είχα χρόνια να δω στην Αθήνα.

Στο μυαλό λοιπόν το δικό μας, η μαντίλα έχει συνδυαστεί με τον αγώνα, με επεισόδια, με αντιαμερικανικές πορείες, με fly μπουφάν. Για αυτό λέει η Έρι όλα τα παραπάνω. Μας ξενίζει να την βλέπουμε στο λαιμό άλλων, μας χαλάει την εικόνα που έχουμε. Είναι μάλλον θέμα αντίληψης, τι να πω;

Posted Image
Αυτά είναι τα χρώματα, και συνήθως τύλιγαν σφιχτά το λαιμό τους με αυτή

Και το παλαιστινιακό με δύο κουβέντες.
Στην περιοχή αυτή υπήρχαν δύο λαοί. Οι Παλαιστίνιοι και οι Εβραίοι. Και οι δύο διεκδικούσαν μια περιοχή για να κάνουν το κράτος τους. Οι Βρετανοί υπόσχονται πρώτα στους Παλαιστίνιους (δεν θυμάμαι το λόγο, γράφω συνοπτικά για να έχετε μια ιδέα, πρέπει να ξαναδιαβάσω πρώτα), αλλά κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου, υπόσχονται την ίδια περιοχή και στους Εβραίους για να εξασφαλίσουν τη βοήθειά τους. Έτσι οι δύο λαοί βρίσκονται να συγκρούονται για την ίδια περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι έχουν μαζί τους τους Άραβες, οι Εβραίοι τους Αμερικάνους. Υπερισχύουν οι δεύτεροι, και οι πρώτοι μαζεύονται γύρω από μικρές περιοχές, και συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διεκδικόντας πάντα τη γη που του έχουν υποσχεθεί.
Κατά καιρούς εκπονόνται διάφορα σχέδια για την επίλυση του προβλήματος, αλλά συνήθως ευνοούν το Ισραήλ, για αυτό δεν γίνονται αποδεκτά. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατό να δημιουργηθεί ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο.
Posted Image
Spoiler:

Spoiler:

Edited by Namida, 29 December 2008 - 17:48.



#25 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 29 December 2008 - 17:42

...

Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:11.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#26 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 29 December 2008 - 17:48

Αυτή την κατασταση οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν την είχα πάρει χαμπαρι.
Ουτε ημουν ενημερωμένη για το ότι υπαρχει κόσμος που φοραει τη μαντίλα ως σύμβολο διαμαρτυρίας, ούτε τπτ.
Ποτε έγινε αυτό? Ποιος όρισε ως σύμβολο του δράματος της Παλαιστίνης τη μαντίλα?(απο καθαρή περιέργια ρωτάω) Δεν θα μπορούσε πχ να είναι η σημαία τους ή κάτι άλλο? Τη μαντίλα τρομαρα τους διαλεξανε?!!!!


Gloup :oo:,

καλά αυτό το τύπο δεν τον έχεις δει ποτέ

Posted Image

Yasser Arafat - Wikipedia, the free encyclopedia

Israel - Wikipedia, the free encyclopedia

Palestinian people - Wikipedia, the free encyclopedia
rsrGbGx.gif

#27 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 29 December 2008 - 18:27

τουλάχιστον πίτσα με αυτά που λέμε μαθαίνει και κάποιος κάτι παραπάνω όπως εσύ έμαθες σήμερα ότι εκεί κάτω οι λαοί έχουν την δική τους μαντίλα και ότι οι Ισραηλίτες
χτυπάνε σε μη στρατιωτικούς στόχους όπως σχολεία, νοσοκομεία και φυσικά μια
χώρα η οποία δεν έχει τακτικό στρατό.
Ο κόσμος σιωπά επειδή όταν έγινε το ολοκαύτωμα τον Εβραίων
τους χάρισαν ένα κομμάτι γης για παρηγοριά.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένας λαός που υπέστη μαζική εξόντωση
να κάνει τα ίδια σε έναν άλλο λαό.

#28 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 29 December 2008 - 18:35

Προσπάθησα να αντισταθώ και να μην κάνω ποστ εδώ, γιατί το Παλαιστινιακό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που δεν νομίζω ότι μπορεί να αναλυθεί πλήρως μέσα σ' ένα forum. Δεν άντεξα όμως.
Λοιπόν, όσον αφορά την μαντίλα. Αρχικά, όταν αναφέρθηκες ότι φοράνε την Παλαιστινιακή μαντίλα στην Ελλάδα αναρωτήθηκα τι εννοούσες. Εγώ την μαντίλα που φορούσε ο Αραφάτ ήξερα. Με την περιγραφή βέρμαχ και φλάι μπουφάν κάτι συνδέθηκε στον εγκέφαλο και θυμήθηκα εποχές του '90. Όντως αυτοί που τη φορούσαν ήταν συνήθως κάποιοι που ήταν ή το παίζαν αντίδραση, αλλά επίσης την φορούσαν και τη φοράνε οι Παοκσίδες, το οποίο πάντα με μπέρδευε. Κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι οι πρώτοι ήταν και Παοκσίδες ή το αντίστροφο. Επειδή όμως ούτε φοιτήτρια ήμουν εκείνη την εποχή ούτε οι παρέες μου ήταν ανάλογες δεν έτυχε να μάθω ότι συμβόλιζε κάτι παραπάνω και ούτε ρώτησα κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γνώριζα(Και όντως γνώριζα) τι περνούσε ο Παλαιστινιακός λαός.
Γενικά δεν είμαι και πολύ της μόδας. Δεν θα φορέσω κάτι επειδή είναι στη μόδα αλλά επειδή θα μου αρέσει. Αισθητικά δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη μαντίλα (το καρό δεν το πάω γενικά) οπότε αν δεν έβλεπα το ποστ σου δεν υπήρχε περίπτωση να πάω να την αγοράσω. Οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω όλους όσους ανίδεοι αγόρασαν και φοράνε ένα εθνικό σύμβολο(αν και είναι γενικότερα αραβικό. Το ασπρόμαυρο σχέδιο μόνο είναι Παλαιστινιακό.). Βέβαια το κατά πόσο ενοχλεί, μόνο ένας Παλαιστίνιος μπορεί να μας το πει. Δεν είναι πια και η σημαία τους. Ειδικά έτσι όπως τη φοράνε εδώ διπλωμένη στο λαιμό, πρέπει να κάνεις αποκρυπτογράφηση για να την ξεχωρίσεις από μια κοινή μαντίλα. Αν την φορούσαν στο κεφάλι, τότε μάλιστα.
Το σφάλμα κατά τη γνώμη μου είναι του πωλητή, που δεν ενημέρωσε σωστά τον πελάτη αλλά πιθανότατα ούτε ο ίδιος το γνώριζε. Να σημειώσω επίσης ότι γενικότερα δεν μ' αρέσει να φοράνε εθνικά σύμβολα, ακόμα και αν γνωρίζουν τι σημαίνουν. Μου φαίνεται ότι επιδεικνύοντας τα μειώνουν την ίδια τους την ιδεολογία.

Τώρα, όσον αφορά το Παλαιστινιακό τι μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας; Αν βγεις να ρωτήσεις έξω, οι 9 στους 10 Έλληνες θα σου πουν ότι είναι με το μέρος των Παλαιστινίων. Υποτίθεται ότι το κράτος μας, μας αντιπροσωπεύει, αφού εμείς με τη ψήφο μας ορίζουμε τη θέση που θα πάρει. Γιατί δεν κάνει τίποτα, να ενεργοποιήσει τους πολίτες με 1000+1 τρόπους αλλά αντίθετα συνηγορεί με τους δυνατούς; Και ακόμα περισσότερο να απευθυνθεί σ' αυτούς τους δυνατούς. Άντε και βγήκαμε εσύ, εγώ και 5 άλλοι στην πλατεία Αριστοτέλους, φωνάξαμε, πήγαμε και στο Αμερικανικό προξενείο. Και; Νομίζεις ότι θα αλλάξει τίποτα στη Παλαιστίνη. Εδώ δεν άλλαξε τίποτα με την Σερβία και με το Ιράκ που υπήρχε μαζική κινητοποίηση.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αυτό που λέει πάντως η iristella, αν και δεν είναι η λύση, νομίζω ότι είναι πιο αποτελεσματικό, από το να φωνάζουμε απλά. Όντως, αυτοί που χάθηκαν δεν γυρίζουν πίσω. Αυτοί όμως που θα λάβουν την μικρή αυτή βοήθεια πιθανόν να δουν ότι τους σκεφτόμαστε κι ότι δεν τους έχουμε γραμμένους στα παλιά μας τα παπούτσια. Μικρή παρηγοριά, ξέρω.

Edit

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη μορφή συμπαράστασης είναι η απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες και το μποϋκατάρισμα των Αμερικανικών προϊόντων.

Πολύ καλό! Αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μαζικά, πολύ θα μου άρεσε!

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένας λαός που υπέστη μαζική εξόντωση
να κάνει τα ίδια σε έναν άλλο λαό.

Ούτε εγώ. Η ειρωνεία είναι ότι γενετικά (Σύμφωνα με τη wikipedia. Δεν είναι 100% αξιόπιστη πηγή) μάλλον εχουν πολλά περισσότερα κοινά απ' ότι νομίζουν. Ιδού και το link. Palestinian people - Wikipedia, the free encyclopedia

Edited by Nighteyes, 29 December 2008 - 19:14.

Posted Image

Posted Image


#29 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 29 December 2008 - 20:19

Gloup :oo:,

καλά αυτό το τύπο δεν τον έχεις δει ποτέ

Spoiler:


Yasser Arafat - Wikipedia, the free encyclopedia

Israel - Wikipedia, the free encyclopedia

Palestinian people - Wikipedia, the free encyclopedia



Cool man! Είπαμε λέει η Eri οτι ζω στην κοσμάρα μου αλλα μια βασική ενημέρωση η κακομοιρη την έχω. Δεν εννοουσα ότι δεν ήξερα τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Μια βασική εικόνα όλοι την έχουμε. Αυτο που δεν ήξερα ήταν το ποια ακριβώς είναι η παλαιστινιακή μαντίλα και τι επεισοδια είχαν γίνει κάποτε με αυτή(προφανώς ήμουν πολύ μικρή για να ασχοληθώ τότε)

Σε αυτό που συμφωνώ απόλυτα είναι αυτό που είπε η Eri για το πώς μπορει ενα λαος που έχει περάσει ένα μαρτύριο, να κάνει το ίδιο σε έναν άλλο λαό. Αυτό δείχνει ότι τελικά δεν υπάρχει κανεις καλός και κακός στον κόσμο, μονο περιστάσεις υπάρχουν. Το ότι προσπαθησε ο Χιτλερ να αφανίσει τους Εβραίους δεν τους κάνει άγιους απαραίτητα... Τεσπα μην πω και τπτ παραπανω γιατι οι γνωσεις μου στο θεμα είναι περιορισμένες.


Οσον αφορά το συγκεκριμένο φουλάρι δεν νομιζω ότι είναι σωστο να κατηγορούμε τα άτομα που το φοράνε. Προφανώς δεν ξερουν περι τίνος πρόκειτα(οπως εγώ καλή μου ώρα :P) Πιο λογικό θα ήταν να κατηγορήσει κάποιος του σχεδιαστές που το λανσάρουν χωρίς να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτό. Αλλα στην τελική εμενα δεν μου φαίνεται το ότι το φορανε μερικές χαζογκόμενες να είναι και σοβαρή αιτία να ενοχληθεί καποιος.:nosey:

Btw Namida thnks για τη διευκρίνιση.^^

#30 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 29 December 2008 - 20:49

Hell....είχα μια μαντίλα αυτοκόλλητη με τον σβέρκο, μεταξύ 95 και 98.

Και τότε που την φοράγαμε για παπάρια
λόγους ήτανε, που λίγο είχαν σχέση με τον παλαιστινιακό λαό (η μαντίλα ήταν αφενός item αντίδρασης και αφετέρου αξεσουάρ μαζί με τα flight και τις αρβύλες)...

Όσο για το παλαιστινιακό, είναι ο κύκλος του αίματος. Δεν σπάει με τίποτα, ειδικά την στιγμή που σχεδόν κάθε οικογένεια και από τις 2 πλευρές έχει νεκρό από τους πολέμους από το '48 μέχρι σήμερα. Το τραγικό είναι πως τώρα που έχουν το πάνω χέρι οι Ισραηλινοί, κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που τους έκαναν όταν ήταν από κάτω. Ο κύκλος του αίματος.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.